Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Verses virágvasárnap - saját szerkesztés
  2018-03-22 22:05:46, csütörtök
 
  Nagyobb kép Link

...... .............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Szent Mauríciusz Monostor
  2018-03-22 21:01:47, csütörtök
 
  Forrás: Facebook oldal

Izsák testvér indián is, vagyis rendszeresen részt vesz a Cseh Tamás által elkezdett bakonybéli indián játékban, ő “Fekete köpeny". “Az első találkozás nagyon nagy hatást tett rám. Az ember lemegy a térképről, visszamegy az időben. Mielőtt elindultam közéjük, utánanéztem a dakota hitvilágnak, saruban és tarisznyában, Bibliával a kezemben vágtam neki. És teljesen hitelesen eljátszották, hogy nem láttak még ilyet, hogy a férfinak az arcán nő a haja, hogy miért vagyok szoknyában? Elvették a cuccaimat, a napon aszaltak több órán át. A törzsfőnök fogadott és volt egy bármely filozófia vizsgámnál keményebb beszélgetés arról, hogy én most mit is hirdetek, mit hiszek és mit nem. Értékelték, hogy ismerem az ő hitvilágukat. Az lett a vége, hogy nem “öltek meg". Azóta minden évben pár napot kimegyek hozzájuk."
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
13 éves lány indított el forradalmat a műkorcsolyában
  2018-03-22 18:08:25, csütörtök
 
  2018.03.19. Index sport
A 13 éves Alekszandra Truszova lett az első műkorcsolyázónő, aki szabad programja közben két négyfordulatos ugrást is be tudott mutatni. A kivitelezés is tökéletesre sikerült, nem véletlenek a forradalmi és történelmi jelzők. Természetesen ezzel a teljesítménnyel meg is nyerte a junior-világbajnokságot Szófiában
...... ......


,,Szasa Truszova két kvadrát ugrott egy versenyen, és a technikai pontszáma magasabb volt, mint bármelyik férfi korcsolyázóé a mezőnyben. Legenda, és még csak 13 éves. Hölgyeim és uraim, egy királynőt adok át" - írta Twitterén Hanju Juzuru Phjongcshang olimpiai bajnok műkorcsolyázója.
,,A kvadrák többé már nem csak a férfiakhoz tartoznak. A női műkorcsolya elkezdte a saját kvadra forradalmát. Ma történelmet írt" - ezek pedig már Tara Lipinski világ- és olimpiai bajnok szavai.
Truszova kűrjében egy négyfordulatos salchow-t és egy négyfordulatos toe-loopot ugrott. Korábban nő csak egyszer ugrott versenyen négyfordulatost. A japán Ando Miki még a 2002-es junior Grand Prix-döntőn mutatott be egy salchow-t. Truszova most 92,35 technikai pontot kapott. Ez nem hivatalos világrekord.
Videó Link
A friss junior világbajnoknak jobb pontszáma lett, mint az olimpián a háromszoros férfi világbajnok Patrick Channak, és a Phjongcshangban a legjobb nyolcban végző oroszokat, Mihail Koljadát és Dmitrij Alijevet is lenyomta volna ezzel, ha csak a technikai pontokat nézzük.
Azon persze már nem is lepődik meg senki, hogy Oroszországban tinédzsersport a korcsolya. Az olimpiát például a 15 éves Alina Zagitova nyerte, míg négy évvel ezelőtt a szintén 15 éves Julija Lipnyickaja volt az orosz olimpiai csapat egyik sztárja. Truszova négyévesen kezdett korcsolyázni, tavaly indult először nemzetközi versenyen, most pedig már szinte minden elképzelhető rekord az övé a kvadrákon kívül is. Ő lett minden idők legfiatalabb junior világbajnoka, junioroknál övé a legmagasabb összpontszám, a legjobb rövid programot is ő futotta, és most neki van a legerősebb szabad programja.
A négyfordulatos technikailag és fizikailag is nehezen kivitelezhető ugrás, a férfi mezőnyben sem tudja mindenki. Truszova már a szezon elejétől arra készült, hogy megugorja a kvadrát.
,,Meg akartam tanulni egy négyfordulatost, mert olyat akartam csinálni, amit senki más nem tud. A tanulást tripla axellel kezdtem. Már régebben is próbáltam, egy másik edzővel, amikor még tízéves voltam, de akkor nem működött az axel. Aztán Eteri Georgijevna Tutberidzéhez kerültem (nála készül az olimpiai bajnok Zagitova és a második Medvegyeva is). Fél éve korcsolyáztam nála, aztán megint megpróbáltam a tripla axelt. Nem ment túl jól. Aztán döntöttük úgy, hogy megpróbáljuk a négyfordulatos salchow-t. Tavaly áprilisban csináltam meg. A négyfordulatos toe-loopot a decemberi junior Grand Prix-döntő után kezdtem el tanulni" - idézte Truszovát az ISU honlapja.
Danyil Glejhengauz, a műkorcsolyázó egyik edzője elmondta, nem ők akarták, hogy négyfordulatost ugorjon Truszova, ő állt elő az ötlettel. Fontos szemponttá vált, hogy nem volt benne félelem. Először a triplákat gyakorolták, egyre növelve a magasságot. Az edző szerint Truszova jó alany volt ehhez, mert fizikailag és mentálisan is elég erős, jól ugrik. Hogy a sérüléseket elkerüljék, ugrás közben speciális emelőszerkezetet (valami ilyesmit) és párnázott ruhákat használtak. Nagyjából fél év kellett ahhoz, hogy megtanulják a négyfordulatost.
15 évesen - két év múlva - minden idők második legfiatalabb téli olimpiai bajnoka lett, amikor Szocsiban a programban először szereplő csapatversenyben első lett Oroszországgal.

- Több edző szerint éppen erre az eredményre vezethető vissza, hogy most kiszáll. A sok sztár nevelő Alekszandr Zsulin edző úgy véli, hogy a műkorcsolyázó nem tudott megbirkózni azzal a figyelemmel és népszerűséggel, amit az aranyérem váltott ki. A műkorcsolyázó olimpiai bajnok, Julija Lipnyickaja 19 évesen visszavonult, részletesen nem indokolta miért, de anorexiája és mentális problémai miatt dönthetett így. Lipnyickaja 15 évesen volt a csúcson, két évbe sűrűsödött össze egész felnőtt karrierje. Az oroszok rövid időn belül a második olimpiai bajnokukról kénytelenek lemondani a phjongcsangi olimpia előtt, hétvégén az egyéni bajnok Angyelina Szotnyikova jelentette be, hogy sérülése miatt nem tudja megvédeni címét 2018-ban.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Jézus Krisztus utolsó hét szava a keresztfán
  2018-03-22 12:32:34, csütörtök
 
  Jézus Krisztus utolsó hét szava a keresztfán......részletek Joseph Haydn zeneművéből valamint sokunk által ismert a külső -ferencvárosi Szent Kereszt templom plébánosának, Kerényi Lajos atyának elmélkedéseivel.....
Videó Link

- 1. ,,Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek" (Lk 23,34).
- 2. ,,Még ma velem leszel a paradicsomban" (Lk 23,43).
- 3. ,,Asszony, íme, a te Fiad"; ,,Íme a te anyád!" (Jn 19,26-27)
- 4. ,,Éli, Éli, lamma szabaktani ('Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?') (Mt 27,46; Mk 16,34)
- 5. ,,Szomjazom" (Jn 19,28).
- 6. ,,Beteljesedett" (Jn 19,30).
- 7. ,,Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet!" (Lk 23,46) -

Szep.hu oldalon Link

Evangélikus oldalon Link

apologetika.blog oldalon Link


JOSEPH HAYDN: A MEGVÁLTÓ HÉT SZAVA A KERESZTFÁN itt olvasható Link
- J. HAYDN: A Megváltó utolsó hét szava a keresztfán (fortepiano - változat) videó Link
Bevezető
I. Szonáta - Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek
II. Szonáta - Még ma velem leszel a Paradicsomban
III. Szonáta - Asszony, nézd: ő a te fiad...Nézd, ő a te anyád.
IV. Szonáta - Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?
V. Szonáta - Szomjúhozom
VI. Szonáta - Beteljesedett
VII.Szonáta - Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet
Földrengés

- Lakó Sándor Kamarazenekar előadásába videó Link

- -Vonós négyes előadásába / Földesi Lajos (hegedű), Pröhle Katalin (hegedű), Porzsolt György (brácsa), Magyar Gábor (cselló) videó Link

- Joseph Haydn - The Seven Last Words of Christ (Full Concert) Videó Link

- Haydn - The Seven Last Words of Christ on the Cross, Hob. XX:1A
Videó Link
Sonata Iː "Father, forgive them; for they know not what they do" [7:10]
Sonata IIː "Today shalt thou be with me in paradise" [14:19]
Sonata IIIː "Woman, behold thy son!" [22:02]
Sonata IVː "My God, my God, why hast thou forsaken me?" [31:51]
Sonata Vː "I thirst" [41:02]
Sonata VIː "It is finished" [49:42]
Sonata VIIː "Father, into thy hands I commend my spirit" [57:51]
The Earthquake [1:05:44]


- Magyar kurír:
A dél-spanyolországi Cadiz városában van egy híres barlangtemplom a Santa Cueva. Innen kapott felkérést Haydn egy zenekari mű megírására 1785-ben.
A felkérők levélben pontosan megírták számára a ceremóniát. A nagyhéti szertartás alatt lepellel teljesen beborított, csupán egy lámpa fényénél megvilágított templomban délben bezárultak a kapuk és megszólalt a muzsika. A püspök a szószékre lépett, felolvasta a keresztre feszített Jézus első mondását és elmondta arról gondolatait. Lejött a szószékről és az oltár előtt hosszan térdre borult. Ekkor csendült fel a meditatív zene, melynek alcímeként Haydn ezt fogalmazta meg: "Hét szonáta bevezetővel és a végén földrengéssel."
A mű még Haydn életében legismertebb és legtiszteltebb műve lett. 1787-ben elkészítette vonósnégyes- és fortepiano-változatát, később énekszólamok hozzáírásával oratóriummá is kibővítette.

1. Bevezetés / Introduzione
2. Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek / Sonata I. - Pater, dimitte illis quia nesciunt quid faciunt
3. Még velem leszel a Paradicsomban / Sonata II. - Hodie mecum eris in Paradiso
4. Asszony, nézd: ő a te fiad... / Sonata III. - Ecce Mulier filius tuus
5. Istenem, Istenem, miért hagytál el engem? / Sonata IV. - Deus, meus, Deus meus et quid dereliquisti me
6. Szomjúhozom / Sonata V. - Sitio
7. Beteljesedett / Sonata VI. - Consummatum est
8. Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet / Sonata VII. - In manus tuas Domine, commendo spiritum meum
9. Földrngés / II. Terremoto
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
KERESZTÚT- több részben Sillye Jenő és Kovács Gábor 2017
  2018-03-22 11:38:24, csütörtök
 
  Készítette Mihályfalvi János - ,,mihi"
Készült Svédországban
Zene Sillye Jenő és barátai
Szöveg Kovács Gábor atya
Mel Gibson A Passió c. filmjének képsoraival illusztrálva
/A dalok szövege a videón olvashatók
Képek Link

********
- KERESZTÚT 1.- 2. RÉSZ
Videó Link
1 Első állomás
JÉZUST HALÁLRA ÍTÉLIK
,,PILÁTUS''

2 Második állomás
JÉZUS VÁLLÁRA VESZI A KERESZTET
,,A KERESZT
******
- KERESZTÚT 3.- 4 RÉSZ
Videó Link
Harmadik állomás
JÉZUS ELŐSZÖR ESIK EL A KERESZTTEL
,,A BUKÁS''

Negyedik állomás
JÉZUS ÉDESANYJÁVAL TALÁLKOZIK
,,MÁRIA''
*****
- KERESZTÚT 5.- 6 RÉSZ
Videó Link
Ötödik állomás
CIRENEI SIMON SEGÍT
JÉZUSNAK VINNI A KERESZTET
,,SIMON''

Hatodik állomás
VERONIKA LETÖRLI JÉZUS ARCÁT
,,GYOLCS''
*******
- KERESZTÚT 7.- 8 RÉSZ
Videó Link
Hetedik állomás
JÉZUS MÁSODSZOR ESIK EL A KERESZTTEL
,,MEGINT ELESTÉL''

Nyolcadik állomás
JÉZUS SZÓL A SÍRÓ ASSZONYOKHOZ
,,A SIRÁNKOZÓK'
*****
- KERESZTÚT 9. 10 . rész
Videó Link
Kilencedik állomás
JÉZUS HARMADSZOR ESIK
EL A KERESZTTEL
,,A PORBAN''

Tizedik állomás
JÉZUST MEGFOSZTJÁK RUHÁITÓL
,MEZÍTELENÜL''
*********
- KERESZTÚT 11.- 12 RÉSZ
Videó Link
Tizenegyedik állomás
JÉZUST A KERESZTRE SZEGEZIK
,,ÉS MÉGIS Ő''

Tizenkettedik állomás
JÉZUS MEGHAL A KERESZTEN
,,BETELJESEDETT''
****
- KERESZTÚT - 13. -14. Rész
Videó Link

Tizenharmadik állomás
JÉZUS TESTÉT LEVESZIK A KERESZTRŐL
,,JÓZSEF ÉS NIKODÉMUS''

Tizennegyedik állomás
JÉZUST SÍRBA TESZIK
,,A KŐ''


 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Egy alkalommal Jézus így beszélt a zsidókhoz:
  2018-03-22 11:30:00, csütörtök
 
  ,,Íme, ezt a szövetséget kötöm veled. Sok nemzet atyja leszel. Ezért ne hívjanak többé Ábrámnak, hanem Ábrahám legyen a neved, mivel sok nemzet atyjává teszlek. Megsokasítom ivadékodat, nagy néppé leszel; és királyok származnak majd tőled. Szövetséget kötök veled nemzedékről nemzedékre és utódaiddal is örök szövetséget, hogy Istene legyek neked és utódaidnak." (Ter 17,3-7)
Urunk, Istenünk, bízva reméljük irgalmadat. Esedezve kérünk, állj mellettünk, és oltalmazz jóságosan. Bűnöktől megtisztult lelkünket tartsd meg a megszentelt élet útján, hogy ígéreted szerint egykor elnyerjük mennyei örökségünket. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

......


Egy alkalommal Jézus így beszélt a zsidókhoz: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: Aki tanításomat megtartja, nem hal meg örökre." A zsidók azt felelték: ,,Most már tudjuk, hogy valóban ördögtől megszállott vagy. Ábrahám meghalt, és a próféták is meghaltak. Te meg azt mondod: - Aki tanításomat megtartja, nem hal meg örökre -. Nagyobb vagy talán Ábrahám atyánknál, aki meghalt? A próféták is meghaltak. Mivé teszed magadat?"
Jézus így válaszolt: ,,Ha önmagamat dicsőíteném, az semmit nem érne. Az én Atyám az, aki megdicsőít engem. Ti Isteneteknek mondjátok őt, de nem ismeritek. Én ismerem őt, és ha azt mondanám, hogy nem ismerem, hozzátok hasonló, hazug lennék. De én ismerem az Atyát, és megteszem, amit mond. Ősatyátok, Ábrahám ujjongott, hogy megláthatja eljövetelem napját. Látta, és örvendezett."
A zsidók erre felháborodtak: ,,Még ötven esztendős sem vagy, és láttad Ábrahámot?" Jézus így válaszolt: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett volna, én vagyok." A zsidók erre köveket ragadtak, hogy megkövezzék. Jézus azonban eltűnt előlük, és kiment a templomból.

Magyar Kurír

Igenaptár oldalon:
OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Aki Jézus tanítását megtartja, nem hal meg örökre.
Az Úr Isten ismételten megígéri, hogy országának örökösei azok lesznek, akik hűségesen megtartják törvényeit.
Ábrám arcra borult, Isten pedig ezt mondta neki:
,,Íme, ezt a szövetséget kötöm veled. Sok nemzet atyja leszel. Ezért ne hívjanak többé Ábrámnak, hanem Ábrahám legyen a neved, mivel sok nemzet atyjává teszlek. Megsokasítom ivadékodat, nagy néppé leszel; és királyok származnak majd tőled. Szövetséget kötök veled nemzedékről nemzedékre és utódaiddal is örök szövetséget, hogy Istene legyek neked és utódaidnak. Neked és utódaidnak adom majd azt a földet is, ahol most vándorként és idegenként bujdosol; Kánaánnak egész földjét népednek adom örök tulajdonul, - és Istenük leszek nekik."
Majd Ábrahámhoz így beszélt tovább az Úr:
,,Éppen ezért tartsd meg e szövetségemet, te és utódaid nemzedékről nemzedékre!"
Ez az Isten igéje.
Ter 17,3-9

Imádság
Jézusom! Köszönöm, hogy jelenléteddel mindent átformálsz! Téged nem kötnek a formulák, az előírt rendelkezések. Nem külső parancsoknak akarod, hogy engedelmeskedjünk, hanem az élő Istennek. Szentlelkedet nem lehet korlátok közé szorítani. Az új Borhoz, ami te magad vagy, új tömlőt akarsz adni. S bár nem veted el a régi törvényeket, újat adsz nekünk, amit a szívünkbe írsz. Nem szeretnéd, ha pusztán szokások rabjai lennénk, hogy csak azért böjtöljünk, mert mások ezt teszik. Ennek csak akkor van értelme, ha belülről érezzük szükségét, amikor nem vagyunk közel hozzád. Köszönöm, Uram, hogy megmutatod, hogyan éljek Lélekből, belső indíttatásból, és nem kívülről magamra öltött szabályok szerint. Ámen.

Elmélkedés: C. Horváth István Sándor
Az Istentől kapott szabadságunknak köszönhetően képesek vagyunk arra, hogy elutasítsuk a bűnt, megszabaduljunk annak kényszerítő erejétől és Isten szolgálatát válasszuk. Szabad és felelősségteljes választásunk következménye az, hogy az örök életben együtt lehetünk majd Istennel. Ezzel kapcsolatban teszi Jézus a következő kijelentést: ,,Aki tanításomat megtartja, nem hal meg örökre." Értelemszerűen az fogja Jézus tanítását megtartani, aki hisz benne és hisz abban, hogy ez a tanítás az örök életre vezet. Ehhez azonban hozzá kell tennünk azt, hogy a mi Urunk nem csak a szóbeli tanítás megvalósítását várja tőlünk, hanem az ő követését is, hiszen ő a vezetőnk az örök élet útján.
Jézus tanítása túlmutat a földi élet néhány évtizednyi keretein, kiszélesíti az idő távlatait, megnyitja számunkra az örökkévalóságot. Földi életünk lezárul a halál pillanatával, de ezután következik a feltámadás, amely révén Isten átvezet minket az örök életbe. Hitünknek egy újabb lényeges eleme tehát az, hogy higgyünk a feltámadásban. Krisztus megígéri, hogy akik a földön hisznek benne és vele élnek, azok részesedni fognak majd a feltámadásban is. A nagyböjti időszak az Úr feltámadásának húsvéti eseményéhez vezet, amely esemény megerősíti bennem az örök élet hitét és vágyát
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Benedek atyánk tavaszi ünnepe
  2018-03-22 11:01:10, csütörtök
 
  2018. márc. 20.
Prédikál: Gregory Polan prímás apát /Rómából/ úr, a bencés rend legfőbb elöljárója.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
Virágvasárnapi útravaló - Vác 2017 évben
  2018-03-22 10:53:00, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Virágvasárnap  
Virágvasárnap - Csíksomlyó
  2018-03-22 10:37:48, csütörtök
 
  A Csíksomlyói Passió Csoport bemutatja Jézus dicsőséges bevonulását Jeruzsálembe és a szenvedéstörténetet. A passiójátékosok - akikhez a kedves hívek is csatlakozhatnak - 10 órakor gyülekeznek a Szék útján található Csíksomlyó helységnévtáblánál és indulnak a kegytemplomhoz. A templom előtti téren fél 11-kor barkaszentelés, majd folytatódik a passiójáték amelyet a szentmise bemutatása követ.
Videó Link

2017 évben Április 9-én Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja. Fél 11 órakor a kegytemplom előtti téren barkaszenteléssel kezdődik az ünnepi szentmise, amelyet ünnepélyes bevonulás követ, a szentmisében elénekeljük a passiót
Videó Link

2013 évben Virágvasárnap Csíksomlyón, 2013. március 24
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Virágvasárnap - szentmise - Déva
  2018-03-22 10:31:19, csütörtök
 
  Szentmisét bemutatja: Csaba testvér.
Videó Link

Böjte Csaba atya, ferences rendi szerzetes Dabason tartott szentmisét. A virágvasárnapi alkalomnak városunk Sportcsarnoka adott helyet.
Videó Link

2017. április 9.-én 12.00 órától (román idő szerint). A szentmisét bemutatja: Csaba testvér
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 415 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1868
  • e Hét: 4049
  • e Hónap: 37203
  • e Év: 270950
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.