Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Így búcsúzott Görbicz Anita a válogatottól - fotók
  2018-03-23 19:05:44, péntek
 
  Képek itt megnézhetők Link

- Orbán Viktor Miniszter elnök is köszönetet mondott Görbicz Anitának.
Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán köszönte meg Görbicz Anitának a női kézilabda-válogatottban nyújtott teljesítményét.
Mindent köszönünk, Anita // Thank You for everything, Anita!" - írta közösségi oldalán a kormányfő.
Görbicz Anita 2002 és 2017 között 233 mérkőzésen lépett pályára nemzeti színekben és 1111 gólt lőtt, világbajnoki ezüst- és bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) visszavonultatta a női válogatott 13-as mezszámát, amelyben Görbicz Anita szerepelt.

Görbicz Anita klubjában, a Győri Audi ETO-ban folytatja pályafutását.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Görbicz Anita búcsúztatója - Női kézilabda
  2018-03-23 18:58:55, péntek
 
  Női kézilabda E.B. 2018 évben - 03.24 Magyar - Hollandia 18:19
Anita a kezdő dobást elvégezte civil ruhában, majd a lelátóról nézte a mérkőzést.
Anita átadta a csapatkapitányi karszalagot Tomori Zsuzsának. A 13 -as számú mezt, melyet Anita viselt bevonta a szövetség.
...... ........... .....


Azt gondoltam, nem fogok sírni, mert sportember vagyok, de... - Görbicz Anita
A magyar női kézilabda-válogatott előbb elbúcsúztatta a nemzeti csapattól visszavonuló Görbicz Anitát, majd egy végletekig kiélezett meccsen megszorongatta Hollandiát, de 19-18-ra kikapott a legutóbbi vb bronzérmesétől. A vereségnél fájóbb, hogy Tomori Zsuzsanna az utolsó percekben súlyos térdsérülést szenvedett. A találkozó után Görbicz a sajtótájékoztatón és az NSO Tv kamerája előtt is nyilatkozott.
Videó Link

A Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező előtt a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalosan is elbúcsúztatta a válogatottságtól visszavonuló Görbicz Anitát. Nézze meg a meglepetésekkel teli könnyes búcsút videón! Videó Link

- Lezárult egy korszak, vagy inkább ,,A" korszak a magyar női kézilabda-válogatott életében, hiszen akkora egyénisége a sportágnak, mint Görbicz Anita, jobb esetben évszázadonként egyszer születik. ,,Görbe" a decemberi világbajnokság után jelentette be visszavonulását a nemzeti csapattól, a szövetség és a szurkolók pedig a Hollandia elleni hazai Eb-selejtező előtt búcsúztatták el a királynőt. Az őt megillető fenséges és elragadó módon. Habár még több mint egy óra volt a mérkőzés kezdetéig, az Audi Aréna parkolója és környéke zsúfolásig megtelt autókkal és emberekkel. Még a tapasztalatlan kézilabda-szurkoló is sejthette, ezen az estén valami különleges fog történni. Már csak abból is ezt a következtetést lehetett levonni, hogy
Győr városában a szokottnál is jobban megnőtt az egy négyzetméterre jutó 13-as, Görbicz mezben sétáló szurkolók száma: aki ETO-s, ki piros-fehér-zöld mezben pompázott, a név és a szám viszont stimmelt.
Az egyik szemem sír, a másik nevet"
- mondta egy sokat megélt szurkoló, akivel a bejárat felé elegyedtünk szóba. ,,Annak örülök, hogy Görbe innentől 100 százalékig csak az ETO-ra koncentrál majd, de a válogatottnak mostantól kezdve nagyon nehéz dolga lesz, ha komoly eredményt akar elérni."

Egy pesszimistább közbeszólás szerint a ,,nagyon nehéz" hízelgő jelző ebben az esetben, de ne kanyarodjunk el eredeti témánktól, Kim Rasmussen alakulatának bőven lesz lehetősége bizonyítani a jövőben. Inkább révedjünk vissza a múltba, ehhez hívjuk segítségül a számokat, például a 233-at és az 1111-et.
Előbbi Görbicz Anita válogatottságait jelöli, utóbbi a nemzeti csapatban dobott góljait.
Elképesztő statisztika, a pályára lépések tekintetében a magyar női örök rangsorban ezzel nyolcadik, góljait tekintve, viszont a nőknél abszolút listavezető és a férfiaknál is csupán Kovács Péter előzi meg (1797 találattal).
Az arénában még nagyobb volt a Görbicz-láz, egy négyfős családon akadt meg a szemem, akik természetesen egytől-egyig az este ünnepeltjének felszerelésében érkeztek.

,,Amikor Anita 1997-ben felkerült a Győr felnőtt csapatához, még csak ketten jártunk meccsre a párommal, nem voltak meg a gyerekek, de
az első néhány mérkőzés után biztosak voltunk benne, hogy egy csiszolatlan gyémántot fedezett fel az egyesület
- mondta a családfő. ,,Mi azóta is itt vagyunk, szerencsére Görbe is, csupán annyi változott, hogy született két fiúgyermekünk, de már ők is élnek-halnak az ETO-ért, és imádják Görbiczet."
Feleslegesnek érzem feltenni a kérdést, ha netán lány gyermeke is lenne a párnak, milyen keresztnevet adnának neki, vagy hogy mi volt a srácok első szava/mondata, anélkül is sejtem a választ.
A megyeszékhelyen a 2000-es évek szülöttei ugyanis alighanem az anyatejjel szívhatták magukba a női kézilabda, és vele együtt Görbicz Anita imádatát.
A meccsig még 15 perc volt hátra, az ünnepélyes búcsúztatót azonban éppen ekkorra időzítették. Kihunytak a reflektorok, több tucat utánpótlás-játékos szaladt a játéktérre, majd kettes oszlopba rendeződve sorfalat formáltak az egyik sarok irányába. A hangfalakból felcsendült Tina Turner jellegzetes, érces hangja és megjelent Simply the best, vagyis Egyszerűen a legjobb: Görbicz Anita.
A közönség tombolt, és bár alighanem volt pár emlékezetes bevonulása irigylésre méltó karrierje során, ez azért más, ő is érezte. Tudtam, hogy egyszer eljön ez a nap, de nem gondoltam volna, hogy ennyire izgatott leszek"
- nyilatkozta meghatottan a pálya közepén, majd minden edzőjének, csapattársának és legfőképpen családjának köszönetet mondott támogatásukért.
A Magyar Kézilabda Szövetség részéről az alelnök, Pálinger Katalin, Görbicz Anita közeli barátja mondott köszönetet, kiemelve alázatát és odaadását, valamint azt a tényt, hogy szinte gyerekként került a válogatottba, ám a sportág királynőjeként távozik onnan.
Novák András főtitkár a nemzeti csapatban való pályára lépéseket szimbolizáló 233-as számú mezzel lepte meg az ünnepeltet, a Győri Audi ETO KC képviseletében pedig Dr. Bartha Csaba elnök, valamint Vanyus Attila örökös tiszteletbeli elnök köszöntötte Görbét egy hatalmas virágcsokorral.
A folytatásban megérkezett a pályára az irányító egyik kedvenc hazai együttese, a Hooligans, a frontember Csipa egy rögtönzött rock szerenád után egy névre szóló platinalemezt ajándékozott Görbicznek. Itt azonban még korántsem volt vége a meglepetéseknek, sőt a legnagyobb talán ezután következett: a hazai válogatott kézilabdázás történetében első ízben fordult elő, hogy egy mezszámot véglegesen visszavonultassanak, márpedig Görbicz 13-as dresszét a jövőben senki nem viseli. Természetesen a szurkolók és a korábbi csapattársak is kitettek magukért, az egykori játékostársak egy Köszönjük Görbe! feliratú pólóban melegítettek, a kapu mögötti szektorban pedig ugyanezt a szerelést feszítették ki a drukkerek, valamivel nagyobb méretben.

A cikk itt még nem ért véget, lapozzon, ha kíváncsi hogy hogyan emlékeztek Görbicz Anitára az egykori játékostársak, valamint maga az érintett miként élte meg élete egyik legemlékezetesebb estéjét. Folytatás a 2. oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Bőséges reggeli ....
  2018-03-23 18:29:00, péntek
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Tavasz vidám színei - virágokkal
  2018-03-23 18:25:21, péntek
 
  ...... ........... ......



Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Gazdagréti Szentangyalok templom - 14 stáció képekben
  2018-03-23 18:07:20, péntek
 
  Első állomás



Második állomás



Harmadik állomás



Negyedik állomás



Ötödik állomás



Hatodik állomás



Hetedik állomás



Nyolcadik állomás



Kilencedik állomás



Tizedik állomás



Tizenegyedik állomás



Tizenkettedik állomás



Tizenharmadik állomás



Tizennegyedik állomás

 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Keresztúti szentmise 2018 Február - Március képekben
  2018-03-23 17:40:49, péntek
 
  Sajnos videó felvétel nincs a keresztúti szentmiséről












































 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szombathely város nagyböjti lelkigyakorlata
  2018-03-23 17:10:03, péntek
 
  Szombathely város nagyböjti lelkigyakorlata
helyszín: Szombathely, Székesegyház
Nagyböjti lelkigyakorlat a Székesegyházban
A három estét is felhasználjuk a boldoggá avatásra való felkészülésre. A szentbeszédeket Brenner József, Dr. Gyürki László (a boldoggá avatási eljárás egyházmegyei szakaszának posztulátora) és Ruppert József (a boldoggá avatási eljárás római szakaszának posztulátora) mondják.

Videó Link

- Stációs szentmise a Segítő Szűz Mária templomban Szombathely
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Böjte Csaba elmélkedése - Gyümölcsoltó Boldogasszony
  2018-03-23 16:33:04, péntek
 
  Böjte Csaba elmélkedése 2017.03.25. Gyümölcsoltó Boldogasszony, Nagyvárad
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Keresztút és szentmise. 2018.03.23 - Csíksomlyó
  2018-03-23 16:30:10, péntek
 
  Videó Link

Papok keresztútja. Minden stációnál a beszéd a papokért hangzott el.
Első állomás



Második állomás



Harmadik állomás



Negyedik állomás



Ötödik állomás



Hatodik állomás



Hetedik állomás



Nyolcadik állomás



Kilencedik állomás



Tizedik állomás



Tizenegyedik állomás



Tizenkettedik állomás



Tizenharmadik állomás



Tizennegyedik állomás



Befejező állomás
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Keresztút és szentmise. 2018 - Csíksomlyó
  2018-03-23 16:28:55, péntek
 
  Élő közvetítés 17:15 -tól
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 415 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4634
  • e Hét: 15696
  • e Hónap: 28372
  • e Év: 262119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.