Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Helycserés támadással megvalósított politika
  2018-03-26 22:59:44, hétfő
 
  Azt már nagyon jól megtanultuk a történelemből, hogy minden rendszer kitermeli a maga "ELITJÉT" és a maga elnyomott "PROLETÁRJÁT".
Az a gond, hogy amiért a "TÖRTÉNELMET MINDIG A GYŐZTESEK ÍRJÁK" sehol nem lehet hallani, sem olvasni arról, hogy az 1945 utáni években megtörtént az erőszakos TSZ-esítés. Ez azt jelentette, hogy ellenérték nélkül kisajátították az akkori kertgazdálkodást megvalósító gazdák földjeit, amit kolhozosítottak. (A kisüzemekben és a kis műhelyeiben dolgozó szakmunkásokkal - az államosítás után - ugyanez történt.)
Ezeket a kisajátított földeket - nagyüzemi módszerrel -egybeszántottak és a SZU-ból hozott "Micsurin-nemesítésű" vetőmaggal bevetették. Ugye nem kell mondanom, hogy azután hova szállították a learatott gabonát? De még ezek a földek jól jártak, mert legalább hasznosították.
Azonban, voltak olyan földek, melyeken olyan gazdálkodó családok éltek az alföldi tanyavilágban, mint pl. a kunszentmiklósi Bösztörön,. akik földjeit a kisajátítás után PARLAGON hagytak!!!! (Ezek a földek 40 év múlva elszikesedtek és így lett belőlük Bösztörpuszta!)
A kuláknak kikiáltott gazdák és családtagjaik nincstelen földönfutókká váltak!
A fiatalabbakat beterelték a gyárakba, az idősebbek, meg belehaltak a nincstelenségbe és az ellátatlanságba...
*
Pedig, sok "kulák" a Horthy-korszak kezdetén kiosztott földeken gazdálkodott!!!! Ezért is akarták őket ilyen közvetett likvidálási módszerrel kiirtani!
*
Ezeknek a szétzilált és tönkretett családok utódaiból lett a szocializmus vesztese, akiket az un. "proletárdiktatúra" taszított a társadalom peremére abba az újproletár sorsba, ahol találta őket az un. rendszerváltozás 1990-ben. És, amit már nem volt képes túlélni!
*
Ebből láthatjuk, hogy sajátlagos helycserés támadással, a szocialistának sulykolt rendszer kitermelte az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget... akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
*
Ezzel a HELYCSERÉS támadással nem csak az új "elit" réteg alakult ki az 1980-as évekre, hanem az új munkás-parasztság, amelyikért már nem fájt senkinek a szíve.
Ezeket, az akkorra munkássá váló, tönkretett családokat már könnyű szívvel áldozta föl - a magát még 1990 után is szocialistának és munkáspártnak becézgető - pártvezetés és tagság... Az okozta a végső tőrdöfést az ,,új-proletárság" számára, hogy az új ,,elit": a jobb- és baloldalon kicsapódó új pártok jelöltjei megkötötték egymással azt a bizonyos PAKTUMOT, aminek még a létezését is agyonhallgatják!

http://uzenete.blogspot.hu/2011/03/rozsadombi-paktum-eredeti-valtozat.html
*

Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:

“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851

Ezért aztán, az azóta eltelt 28 évben is a ,,TUDATLANSÁG" és a ,,FÉLISMERET" alapján megyünk szavazni (és NEM választani).

*
Na, ez az, amiről nem tudnak sem a határon belüli, sem a határon túlra szakadt magyarok!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért is kellett hitelt fölvenni
  2018-03-26 21:31:11, hétfő
 
  Az a baj, hogy a ,,történelmet mindig a győztesek írják" és ezért nem lehet sehol hallani sem olvasni arról a történelmi tényről, hogy a szocializmust valójában a saját magyar vezetői vitték csődbe, ami törvényszerűen következett be.
*
De nem (csak) azért, mert ,,nemzetközileg előkészítették" (mint ahogy arról Drábik szónokol) hanem azért, mert az a hatalmas FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátus nem csak
- a vállalatok élén, hanem
- a járási-
- megyei-
- városi-
- fővárosi (minden kerületében lévő: össz. 22 kerületi)
- települési
szervezetei, irodaházai: infrastrukturális- fenntartási költségeivel; irodistái- és saját kiemelt bérezésükkel, reprezentációs költségeikkel és-a -többi...
FELEMÉSZTETTE, FELÉLTE a dolgozó nép által megtermelt nyereséget, bevételt...
Ez volt a valódi OK!

Vagyis, valójában az államcsőd elkerülése miatt vettek fel hitelt, mert nem tudtak lemondani a függetlenített PÁRT- KISZ- és szakszervezeti titkárok, titkárságok arról az ÁLLAMI luxusról, amiben 1963-tól tobzódtak.
*
Ezzel idézték elő azt az OKOZAT-ot, ami miatt rendszert kellett váltani.
*
28 év távlatából fölmerül a kérdés: vajon hogyan szavazott volna a magyar ,,dolgozó" nép, ha tisztázva lett volna - még 1990-ben - hogy az MSZMP-s hatalom azért adta át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben be kellett volna jelenteni a magyar állam fizetőképtelenségét?
*
Ennek bizonyítéka az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek EREDETI kivonatolt részletei, melyek itt láthatók:
http://furaila.xfree.hu/234611
*
A Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottság ülésein készült jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZMP
*
Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi kivonatolt részletekből egyértelműen kiderül az igazság! És az is, hogy milyen nagymértékben LESAJNÁLTÁK A MUNKÁSOKAT és csakis kizárólag a hatalom és a pártvagyon minden áron való átmentésével foglalkoztak! Tisztában voltak azzal, hogy már az 1970-es évektől kezdődően - mindent - attól a rothadónak hazudott Nyugattól fölvett kölcsönökből fizettek.

Bizonyíték a máig érvényben lévő 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
*
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
*
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=I1_1326320839250& amp;parent=
http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_methods=
onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe
*
Nyilvánvaló, hogy már az 1970-es, 1980-as években is folyamatosan ELÁRULTA a MUNKÁSOSZTÁLYT a "PUHA" DIKTATÚRÁT megvalósító hatalmas FÜGGETLENÍTETT PÁRT-apparátus. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint-hogy az 1980-as évekre pont a MUNKÁSSÁG volt a legszegényebb!
*
Őket, a munkásokat érte az un. rendszerváltozás minden:
- ismereti
- anyagi- és
- kapcsolati tőke nélkül!

Őket és utódaikat semmizték ki 1990-ben - ugyanazon politikai hatalom képviselői(!) - MÁSODSZOR IS!!!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 178 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5518
  • e Hét: 6898
  • e Hónap: 7845
  • e Év: 43786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.