Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Biztonságban
  2018-03-26 21:32:44, hétfő
 
  Biztonságban
Németből

Mint boldog gyermek, teljes
biztonságban vagyok.
Istenre bíztam minden
gondot, kicsit, nagyot.

Isten oltalma teljes
biztonságot jelent,
hisz Ő tart hű kezében
mindent: jövőt, jelent.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Egymás mellé rendelve
  2018-03-26 17:42:57, hétfő
 
  Házasság a teremtés hajnalán - Egymás mellé rendelve (1Mózes 1)


Már a kezdet kezdetén is azzal a szándékkal teremtette Isten Ádámot és Évát, az első férjet és az első feleséget, hogy azok kétféleképpen viszonyuljanak egymáshoz: szemtől szembe és egymás mellett állva. Amikor szemtől szembe álltak, egymással találkoztak testileg és lelkileg; amikor pedig egymás mellett álltak, a világgal találkoztak. Egymás mellett - de mondhatjuk akár úgy is, hogy vállvetve - munkálkodtak azon, hogy hatalmuk alá hajtsák a földet. Uralkodtak az állatokon, gondozták a növényeket és kiaknázták a föld kincseit (1Móz 1,26-29; 2,8-12. 15). Az 1Mózes 1-ben a hangsúly azon van, hogy Ádám és Éva egymás mellett álltak. Isten megáldotta az emberiség munkáját, mikor ezt mondta: "Töltsétek be és hódítsátok meg a földet. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élőlényen" (1,28). Ádám és Éva a munkájukkal tükrözték Isten képét. Isten, a Király uralkodott mindenen, az emberiség pedig Isten helyett uralkodott a földön, mint az Ő alkirályai. A férfi és a nő egymás mellett, együtt szolgáltak, partnerekként kormányozták a jó földet.
Az 1Mózes 2,20-ban Éva Ádám "hozzáillő segítőtársa" a rábízott feladatban, ami jó néhány vitát kavart már arról, hogy a férfi és a nő hogyan dolgozzanak együtt. A soviniszták ezt harsogják: "Na ugye, ez is csak egyet bizonyít, a nő azért van, hogy a férfit segítse!" Erre a feministák így replikáznak: "Nem, nem, ez azt mutatja, hogy a férfinak segítségre van szüksége!"
A megoldás sokkal egyszerűbb és boldogítóbb annál, amit a nemek harcosainak vitája sugall. Azzal, hogy Isten az asszonyt "segítőnek" nevezte, egyáltalán nem az alacsonyabb rendűségére célzott. Gondoljunk csak arra, hányszor beszél Isten önmagáról úgy, mint aki Izráelt segíti (2Móz 18,4; 5Móz 33,29; Zsolt 10,14; 118,7 stb.). A segítségben nincs benne az alsóbbrendűség - hiszen minél erősebb vagyok, annál inkább tudok másokon segíteni. Csak akkor tudok a gyerekeimnek a matematikában vagy a biológiában segíteni, ha többet tudok náluk. Ha viszont ők is tudnak annyit, mint én, segítői minőségem nagyban veszít jelentőségéből. Ha pedig kevesebbet tudok náluk, aligha tudok nekik segíteni. Tehát helyesbítünk a soviniszta állásponton, és azt mondjuk: "Isten segítőnek szánta az asszonyt, de ahhoz, hogy segíteni tudjon, erősnek kell lennie." Ki kell javítanunk a feministákat is: "Isten segítőnek teremtette az asszonyt, tehát legyenek hajlandóak segíteni."
A Föld irányításának feladata az Úr képviselőjeként az 1Mózes 1-ben kap nagy hangsúlyt. A férfi és az asszony egy csapatot alkotnak, és kinyilvánítják készségüket arra, hogy segítik egymást e nagyszabású megbízás elvégzésében. Ez a házasságban az "egymás mellettiség". A "szemtől- szembeniség" az 1Mózes 2-ben bontakozik ki. (folyt. köv.)

Dan Doriani
 
 
0 komment , kategória:  A férfi, akit Isten formál  
Bizalom
  2018-03-26 17:08:28, hétfő
 
  Bizalom
Gustav Knak után németből

Ki az Úrban bízott,
nem csalódott még.
Első lennék én, ha
szégyent vallanék!
Nem, Te nem hagysz cserben,
Örök Kőszirtem!
Megrendülhet ég - föld,
a Te igéd nem!

Megígérted nékünk:
Mind kap, aki kér.
Aki keres, mindig
talál, célhoz ér.
És ki hittel zörget,
ha nem lankad el,
nálad kétség nélkül
tárt ajtóra lel.

Azért merem bátran,
hittel vetni rád
minden gondom, terhem,
magam s más baját,
mindazt, ami szívem
titkon gyötri még.
Hisz Te minden könnyem
számon tartod rég.

Te vagy a hű támasz,
leghívebb barát,
fénylő nap, ki szórja
tiszta sugarát.
Éjen, halál völgyén
vezet e sugár
oda, hol a Bárány
vacsorája vár.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A nagy készséggel közölt kegyelem
  2018-03-26 15:06:31, hétfő
 
  ,,Abban az időben pedig Heródes király kegyetlenkedni kezdett a gyülekezet egyes tagjaival. Jakabot, János testvérét fegyverrel kivégeztette. Látva, hogy ez tetszik a zsidóknak, azon volt, hogy elfogatja Pétert is." (ApCsel 12,1-3)

Heródes király a saját népének is rossz uralkodója volt, de különösen sokat kegyetlenkedett a keresztyénekkel. Így van ez a Sátánnal is: azokkal is durva, kegyetlen, erőszakos, akik engedelmesen szolgálják őt, de kiváltképpen tombolt és kegyetlenkedik akkor, ha valaki meg akar szabadulni a hatalmából, és át akar állni a Krisztus táborába.
Ha valakinek össze van bilincselve a keze, de megadással viseli a helyzetét, akkor szinte föl sem tűnik, hogy bilincsbe van zárva. Ha azonban fellázad, és elkezdi rázni, tépni a bilincset, hogy megszabaduljon tőle, akkor fölsebzi a csuklóját, sőt még a húsába is belevág. Hasonlóképpen, ha valaki engedelmesen viseli a Sátán láncait, akkor szinte nem is érzi, hogy rab. De ha szabadulni próbál, akkor fogja csak igazán megtapasztalni, milyen erősen fogva van.
A zsidóknak tetszett, hogy Heródes elfogatta Pétert. A hitetleneknek tetszik, amikor Isten gyermekei bajba jutnak, bűnbe esnek, a Sátán kezébe kerülnek. Isten néha kiadja az övéit a Sátánnak, mint ahogy Jób esetében is történt. ,,Íme, a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát" - mondja Jézus a tanítványoknak. Ő azonban kitartóan imádkozik az övéiért. Az ő Lelke ott volt a jeruzsálemi gyülekezetben is, ugyanis ezt olvassuk: ,,a gyülekezet pedig buzgón imádkozott érte Istenhez".

A SÁTÁN - Ami ősellenségünket ilyen nevekkel illeti a Biblia: kígyó, ordító oroszlán, az erős fegyveres, az atyafiak vádolója, a világosság angyala.

* A nagy készséggel közölt kegyelem - Ef 1,1-14

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Jókívánság
  2018-03-26 13:24:50, hétfő
 
  Jókívánság
Fritz Schmidt-König után németből

Ragyogjon minden reggeledre
gazdagon Isten kegyelme,
s zengjen be minden estédet
ujjongó, boldog hálaének!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ő az én erőm!
  2018-03-26 11:28:16, hétfő
 
  Ő az én erőm!
Hedwig v. Redern után németből

Most már Ő az én erőm,
nyugalmam, békességem.
Mint hős, Ő munkálkodik,
s én álmélkodva nézem.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Megpróbáltatás
  2018-03-26 08:29:47, hétfő
 
  "A megpróbáltatás nem más, mint álcázott áldás."

- John Wesley -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Egy hálás szív
  2018-03-26 08:28:48, hétfő
 
  Egy hálás szív

Aki a Krisztusban és vele együtt az örök életben reménykedik, mindenért hálát ad Istennek. Tudja, hogy mindenben, ami vele történik, Jézus Krisztus által az Isten akarata nyilvánul meg. Ezért tőle mindent boldogan elfogad, és azt mondja: "Az Isten akarata jó, akár ad, akár elvesz, áldott legyen az ő neve!" Mert megtanult megelégedni azzal, amije van, bármilyen rossz is a sorsa.
Akár rendben megy minden, akár fájdalmat szenved, ha egészséges vagy beteg; akár életben, akár halálra váltan, szívéből hálás annak, aki mindent jóra fordít. Mert tudja jól: "minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá" (Jak 1,17).
A világosság Atyjától tehát csak jó származhat. Az ő kezére, a hű alkotóra bízta egész testét és lelkét. Semmiért sem aggódik (Fil 4,6), hanem minden gondját őrá veti, mert neki gondja van rá (1Pt 5,7). Minden helyzetben megtalálja nyugalmát Istenben, ha kéréseit hálaadással feltárta előtte (Fil 4,6).

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Kérés
  2018-03-26 07:54:39, hétfő
 
  Kérés
Kate Walter után németből

Bocsánatoddal fedd el tegnapom,
s vedd, Uram, oltalmadba holnapom!
A mát pedig, melyet adtál nekem,
segíts kihasználnom hűségesen!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A Kegyelmes halála
  2018-03-26 07:35:17, hétfő
 
  A Kegyelmes halála

"Krisztus meghalt a gonoszokért." Róma 5,6

Mi indította az Úr Jézust arra, hogy életét adja a kereszten? Mai igeszakaszunk szerint erre a kérdésre csak egy válasz lehetséges: végtelen, meg nem érdemelt szeretet! Különösen azon szavak fényénél lesz ez világossá, amelyek állapotunkat mint erőtlent és gonoszt rajzolják meg. Az első szó rámutat, hogy teljesen képtelenek vagyunk magunkat megmenteni vétkünkből és elveszett voltunkból. A gonosz szó pedig mindenekelőtt azt jelenti, hogy semmi sem méltó bennünk arra, hogy az Úr megkönyörüljön rajtunk. A gonosz, az ellenség csak azt cselekszi, ami miatt végül Isten haragszik rá! Nem kellene ma nekünk is ezen alázatosan elgondolkodnunk? Mert rólunk is szól ez, erőtlen, gonosz, Isten haragját megérdemlő emberekről! Pont ebből tudjuk meg, milyen csoda az, hogy ez az igeszakasz nem az isteni haragról, hanem az örök szeretetről beszél. A hangsúly azon a szuverén szereteten van, mellyel az Úr Jézus életét adta: meghalt, amikor még gonoszok voltunk. Ez azt jelenti, hogy senki sem kérte az Ő kegyelmét, és senki sem várta vágyakozva megváltó halálát. Bennünk sincs semmi igaz vagy erény... Ő mégis életét adta, és ami Őt erre indította, az egyoldalú szeretet volt. Ez a szeretet határozta meg az időt és módot, amikor és ahogy meghalt. Ez a szeretet határozta meg, hogy kikért ment ő halálba, éppen azokért az erőtlenekért és a gonoszokért, akik erre a kegyelemre a legkevésbé sem érdemesek, és akiknek ostobasága sem akadályozta meg Őt abban, hogy életét adja értük, mert a szeretet indította Őt erre. Az indítja még most is, hogy megkeresse a bűnösöket nagy nyomorúságukban és elveszettségükben. Boldog az, akit ez a halálos szeretet ott megtalál!

A. Baars
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 720
  • e Hét: 6966
  • e Hónap: 36278
  • e Év: 224080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.