Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Szelek szárnyán jön a húsvét
  2018-03-28 23:59:06, szerda
 
  Szelek szárnyán jön a húsvét





Erős, sokfelé viharos szél jön az ünnepre, vasárnap még inkább a felhőké és a záporoké, hétfőn már a napsütésé lesz a főszerep.

Változékony időjárással folytatódik a húsvéti hétvége, a szombati akár 20 fokot is elérő hőmérsékletek után vasárnapra egy hidegfront éri el az országot, így ezen a napon is többfelé készülhetünk esőre, záporokra, helyenként akár egy-egy zivatarra is.

Erős, többfelé viharos lökések

kísérhetik a nyugatira, északnyugatira forduló szelet. A szombatihoz képest jó pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 6-15 fokot mérhetünk. 10 fok alatti értékek a Dunántúl északi, északkeleti felén lehetnek.




Mona33 fotója, köszönjük!

Naposabb húsvéthétfő

Az ünnep másnapján is folytatódik a szeles idő, de már a napsütésé lesz a főszerep, inkább csak keleten, északkeleten lehet olykor több felhő az égen, de csak eleinte fordulhat elő jelentéktelen csapadék. Még hűvös lesz, hajnalban a szélvédett, derült helyeken gyenge fagy is lehet, napközben 9-15 fok közé melegszik a levegő.

Keddtől kellemes hőmérsékletű tavaszi idő köszönt be, szerdán már többfelé mérhetünk 20 fok közeli maximumokat.

Borítókép: Kristó Bianka

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kaszinótojás franciasaláta ágyon
  2018-03-28 23:56:54, szerda
 
  Kaszinótojás franciasaláta ágyon

Hozzávalók

A franciasalátához:
45 dkg franciasaláta alap (mirelit)
1 db alma
3 db csemege uborka
A tartár mártáshoz:
33 dkg tejföl
2 mk mustár
25 dkg majonéz

bors
citromlé
2 dkg porcukor
A kaszinótojáshoz
5 db tojás
25 dkg majonéz
1 ek mustár
7 dkg vaj
őrölt bors
1 csipet reszelt szerecsendió
1/2 mk só
citromlé
A tojások kenéséhez:
1 dl víz
1 ek zselatin
3 ek tartármártás
Díszítéshez:
kaliforniai paprika
paradicsom

Elkészítés

A francia saláta zöldségkeveréket enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. Hozzákeverjük a felaprított almát, és uborkát. A tartár mártás hozzávalóit, a tejfölt, mustárt, majonézt krémesre keverjük a sóval, borssal, citromlével és a porcukorral. 3 evőkanálnyit félre teszünk a tojások bevonásához. A maradékot a kihűlt zöldségekkel óvatosan elkeverjük.
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk őket, és kivesszük a sárgájukat. A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel és a citromlével. Az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba. Egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük, szétterítjük.
A zselatint egy kis lábosban elkeverjük a vízzel, tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük. A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a franciasaláta alapra, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel. Tetszés szerint díszítjük.





ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Diós-kávés sütemény
  2018-03-28 23:53:44, szerda
 
  Diós-kávés sütemény

Hozzávalók

A tésztához:
6 db tojás
15 dkg kristálycukor
3 ek liszt
15 dkg dió (darált)
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
3 dl tej
3 ek liszt
1 ek őrölt kávé
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
18 dkg porcukor
5 ek dió (darált)
Tetejére:
5 dkg margarin (olvasztott)
15 dkg étcsokoládé


Elkészítés

Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding sűrűségűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).
A margarint a porcukorral jól összekeverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót.
A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a margarint és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed a csokoládé a tetején, majd hosszúkás szeletekre felvágjuk és tálaljuk.





Megjegyzés

A tepsi mérete: 20cm x 36cm.
Tündi konyha

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Citromos csirkemell spagettivel
  2018-03-28 23:49:48, szerda
 
  Citromos csirkemell spagettivel

Hozzávalók

50 dkg csirkemellfilé
1 csomag csirke fűszerkeverék
10 dkg liszt vagy zabliszt
1 ek olaj vagy kókuszolaj
1/2 l húsleves alaplé
2 db citrom
2,5 dl tejszín vagy rizstejszín
1 dl fehérbor
40 dkg spagetti
bazsalikom

Elkészítés

A csirkemellet kockára vágjuk, megforgatjuk a fűszersóba, majd a lisztbe.
Egy serpenyőbe felhevítjük a zsiradékot és megpirítjuk rajta a csirkemellet. Addig sütjük, amíg pirosra nem sül.
Az alaplével felöntjük a csirkét, fedő alatt főzzük kb 15 percig, aztán hozzákeverjük a citromlevet, a tejszínt, végül a fehérbort és puhára főzzük.
A spagettit a csomagoláson található előírás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a tejszínes csirkemellel, bazsalikommal megszórva tálaljuk.

kep]http://www.mindmegette.hu/images/203/O/crop_201709261052_citromos-csirke.jpg[ /kep]

Forrás: Mindmegette.hu


[
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Egyszerű mentás zöldborsókrémleves
  2018-03-28 23:45:53, szerda
 
  Egyszerű mentás zöldborsókrémleves

Hozzávalók

1 fej hagyma
1-2 ek olaj
30 dkg zöldborsó (gyorsfagyasztott)
7 dl zöldségleves-alaplé
5 dkg menta + a díszítéshez
5 cl mandulatej

frissen őrölt bors

Elkészítés

A megtisztított hagymát finomra vágjuk és a fazékban felhevített olajon üvegesre pároljuk. Fagyosan hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük az alaplével és felforraljuk, majd mérsékelt tűzön forraljuk kb. 5 percig.
A leöblített mentát a gyenge szárral együtt durvára aprítjuk, és a levesbe szórjuk. Takarékon forraljuk további 2 percig, majd botmixerrel összeturmixoljuk a fazékban. Végül belekeverjük a mandulatejet, és megsózzuk, megborsozzuk.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 363 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 951
  • e Hét: 5465
  • e Hónap: 10503
  • e Év: 140210
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.