Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Bill Gates egy középiskolában 11 olyan dologról beszélt
  2018-03-29 20:11:11, csütörtök
 
  Bill Gates egy középiskolában 11 olyan dologról beszélt, amit a mai gyerekek nem tanultak és valószínűleg sosem fognak megtanulni az iskolában.
Arról beszélt, hogy az "érezd jól magad"-stílusú és "politikailag korrekt" oktatás egy generációnyi gyereket hagyott a valóság leghalványabb ismerete nélkül oly módon, hogy a valódi világban nagy eséllyel el fognak bukni.
1. szabály:
Az élet sosem igazságos - szokj hozzá!
2. szabály:
A világot nem érdekli az önérzeted. A világ azt várja el tőled, hogy érj el valamit AZELŐTT, hogy önérzeteskedsz.
3. szabály:
NEM lesz évi nettó 12 milliós fizetésed közvetlenül a középiskola után. Nem lesz belőled rögtön vezérigazgató-helyettes és nem kapsz céges autót. Azt ki kell érdemelni.
4. szabály:
Azt hiszed, hogy kemény veled a tanár? Várj csak, míg találkozol a főnököddel!
5. szabály:
A hamburgersütés nem ássa alá a méltóságodat. A nagyszüleid idejében más kifejezéssel illették: lehetőség.
6. szabály:
Ha elcseszed, az NEM a szüleid hibája, szóval ne nyávogj, hanem tanulj a hibáidból!
7. szabály:
A születésed előtt a szüleid nem voltak "uncsik". Azért váltak ilyenné, mert akörül forog az életük, hogy megkeressék a csekkekre, és úgy általában az életedre valót, kimossák a ruhádat, és hallgassák az öndicsérő áradozásodat, hogy mennyire jófej srác vagy. Szóval mielőtt nekiugrasz az esőerdőket megmenteni a szüleid generációja okozta káros hatásoktól, előtte megpróbálhatnád kiganézni a disznóólat a saját szobádban.
8. szabály:
Az iskolában lehet, hogy elfogadták a győzteseket és a veszteseket is. Az élet azonban NEM ilyen. Az iskolában kijavíthatod a rossz jegyeket, és annyi időt kapsz a helyes válasz megtalálására, amennyit csak akarsz. Ennek azonban SEMMI KÖZE NINCS a valós élethez.
9. szabály:
Az életet nem iskolai félévekben mérik. Nincs nyári szünet. És nagyon kevés munkáltatót érdekel, hogy te meg akarod találni önmagadat, arra ugyanis ott van a szabadidőd.
10. szabály:
A tévé NEM a valós életet mutatja be. A valóságban az embereknek muszáj dolgozni menni, és nem üldögélnek naphosszat a kávézóban.
11. szabály:
Légy kedves az uncsi, eminens stréberekhez. Könnyen lehet, hogy az egyikük egyszer a főnököd lesz...

(Forrás: Pápai Tamás)
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Az imádkozás lehetősége és nehézsége
  2018-03-29 19:56:43, csütörtök
 
 
"Te pedig , mikor imádkozol, menj be a belső szobádba, zárd be az ajtódat, és imádkozzál a te Atyádhoz, aki titkon van..."
(Máté 6:6)

Jézus nem mondta, hogy "álmodozz titkon Atyádról", hanem ezt: "imádkozz titkon a te Atyádhoz."
Az imádkozáshoz akaraterő kell. Miután beléptünk titkos kamrácskánkba és bezártuk az ajtót, a legnehezebb imádkozni. Nem tudjuk összpontosítani figyelmünket, és ide-oda kalandozó gondolataink megzavarnak. A nagy harc azért folyok, hogy legyőzzük belső szétszórtságunkat. Uralkodnunk kell gondolatainkon és egész akaratunkat az imádságra kell összpontosítanunk.
Legyen külön helyünk az imádkozásra. De amikor odamegyünk, mintha a legyek bántanának:"Ezt meg azt meg kell tenni, hű, ezt se csináltam meg; ide meg oda még el kell mennem... stb." Zárd be az ajtót! Csak úgy lehetsz titkon, csendben, ha szándékosan becsukod az ajtót minden érzés és kedélyhullámzás elő, mert Isten előtt vagy. Ő titkon van és titkon néz. Nem úgy, mint mások, vagy ahogyan mi nézzük magunkat.
A csendességben lehetetlen Istenben kételkednünk; nagyobb bizonyosságunk van felőle, mint bármi másról. "Atyátok titkon van" és sehol másutt - mondja Jézus. Ezen a titkos helyen látod meg, a dolgok megszokott folyásában is, hogy Isten mindig ott van.
Szokd meg, hogy mindent Istennel beszélj meg. Ha nem tanulod meg, hogy a felébredés első pillanatában tágra nyisd az ajtót és beengedd Istent, akkor egész nap hamis vágányon halad a munkád. De nyisd csak tágra az ajtót előtte, imádkozz hozzá, aki titkon van, és minden látható cselekvésed is magán hordja majd Isten jelenlétének ismertetőjegyét.

(Oswald Chambers)
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Minőségi idő
  2018-03-29 19:52:04, csütörtök
 
  Az Istennel kettesben töltött időből származik a látás...ezekben a csendes perceinkben adja Isten ajándékait és azokat a "csemegéket", melyek a rohanó ember elől el vannak zárva.
Ahhoz, hogy egyedül tudjunk lenni Istennel, valamit el kell küldenünk: rokonokat, barátokat, ütemterveket...lehetőségeket....más emberek véleményét.
Te is választhatsz, hogy emberek rabszolgája leszel, vagy Isten elvárásait igyekszel betölteni. A kettőt egyszerre nem lehet. Ha az utóbbit teszed, élő víz forrésai fakadnak bensődből , és Istentől kapsz erőt.
(Mai Ige)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Isten jó ajándékai
  2018-03-29 19:50:40, csütörtök
 
  Volt már, hogy azt éreztük, semmink sincs? Nézzük csak végig, mennyi mindent kaptunk Istentől!

Angyalait küldte, hogy vigyázzanak ránk, adta Szentlelkét, hogy bennünk lakjon, egyházát, hogy bátorítson bennünket, és igéjét, hogy vezessen.
Amiko megszólalunk, ő mindig figyel; kérünk valamit és válaszol.
Soha nem hagyja, hogy túl nagy kísértés érjen bennünket, és azt sem, hogy túl messzire botorkáljunk.
Ha kicsordul egy könnycseppünk, ő ott van, és letörli.
Ha szeretetünket dalban mondjuk el neki, ő ott van, és meghallgatja.
Lehet, hogy mi is nagyon szeretnénk vele találkozni, de biztos, hogy ő még nálunk is jobban vágyik erre.
Krisztus választott ki bennünket. Az övéi vagyunk, és szeret minket.
(Max Lucado)

"...minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá."
/Jak.1:17/
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Vessük el a békesség magjait!
  2018-03-29 19:49:26, csütörtök
 
  Szeretnénk csodát látni? Ültessünk el egy kedves szót valakinek az életében. Öntözzük meg mosollyal és imádsággal, és figyeljük, mi történik!
A beosztottainkat megdicsérhetjük, a társunknak vihetünk virágot, a szomszédnak pedig egy kis házi süteményt. Az özvegyet megajándékozhatjuk egy együttérző öleléssel, a benzinkutast némi borravalóval, a lelkészt pár elismerő szóval.
A békességmagok vetése olyan, mint amikor babot ültetünk. Nem értjük egészen pontosan, hogyan, de tudjuk, hogy működik. Elültetjük a magokat, aztán elsimítjuk a talajt a felszinre kerülő sérülésekkel, fájdalmakkal együtt.
Ne feledjük a szabályt: soha ne becsüljük alá a mag erejét!

(:ax Lucado)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Kire bízzuk magunkat?
  2018-03-29 19:48:11, csütörtök
 
  Szabadságon voltam a gyönyörű Svájcban, Szentgotthárd vidékén. Egy barátságos svájci üzletember felvett egy darabon az autójába. Talán látta rajtam, hogy szívesebben megyek autón felfelé a Gotthárd-hágón, mint az "apostolok lován".
Milyen boldog voltam, hogy az autóból nézhettem a pompás hegyeket és a széles völgyeket. Hirtelen azonban nagyon megijedtem. Mélyen az országút mellett egy teljesen összetört autó feküdt, kerekeivel fölfelé. Mekkora szerencsétlenség történhetett!
És elfogott a félelem, hogy én is ennek a veszélynek vagyok kitéve, és a mélybe zuhanhatok.
Bizonytalan hangon és óvatosan kérdeztem a a barátságos svájcit, aki felvett a kocsijába: "Régóta vezet már?
A férfi nyilván észrevette, hogy megijedtem a lezuhant autó roncsainak láttán. Megértően mosolygott.
"Fiatalember, több, mint húsz éve vezetek, és már számtalan, sokkal veszélyesebb úton is végighajtottam, mint a Gotthard-háhó. Mindmáig még semmi bajom nem esett."
Hogy megnyugtatott ez a válasz! Azt gondoltam: erre az emberre nyugodtan rábízhatod magadat. Amíg az ő kezében van a kormány, jó utad lesz, nem történik semmi katasztrófa.
Egészen másféle élményem volt a a következő évben.
Egyik barátommal Rómában és Nápolyban jártam. Már hazafelé tartottunk. A vasút Olaszországban olcsó volt. Svájcban megpróbáltunk autóstoppal utazni. Már csaknem sikerült az egész utat megtenni, csak az utolsó szakasz volt hátra, Zürichből Bázelbe. Számos autó haladt el mellettünk, amelyben mindkettőnk számára lett volna hely, de nem vettek fel. Ha senki sem könyörül meg rajtunk, akkor kénytelenek leszünk az utolsó pénzünket vasúti jegyre költeni. De még volt néhány óránk, mert csak estére kellett Bázelben lennünk.
Hirtelen egy bázeli rendszámú autó közeledett, félelmetes sebességgel. Mindketten jeleztünk. Az autó fékezett, de olyan veszett tempóban hajtott, hogy még egy jó darabot megtett, amíg meg tudott állni. Odafutottunk ér kértük, vigyen el Bázelig. Erre izgatottan felelt a vezető: "Csak gyorsan, gyorsan! Nincs vesztegetni való időm!"...és továbbhajtott olyan tempóban, hogy mindketten megrémültünk. A sebességmérő mutatója az autó teljesítőképességének legvégső határán mozgott, s közben a vezető elmesélte, hány balesete volt már, s milyen sokszor került emiatt kórházba, Nagy lelkesedéssel mesélte a különböző történeteket, amik vele történtek.
A visszapillantó tükörben láttam barátom krétafehér arcát. Én si rendkívül kényelmetlenül éreztem magam. Azt gondoltam:"Bárcsk ne bíztuk volna magunkat egy ilyen vezetőre!" - De most már késő volt.
Valósággal repültünk Zürichből Bázelbe. De még soha életembe sem voltam úgy megkönnyebbülve, mint abban a pillanatban, amikor végre kiszállhattunk. Szívből hálát adtunk Istennek, hogy egy ilyen könnyelmű ámokfutó autójából épségben kijuthattunk.
A kétféle élmény azóta mintegy példázattá lett előttem az élet kétféle útjáról. Egyedül nem haladhatunk egy lépést sem. Szükségünk van valakire, aki hordoz és szilárdan tart. Az Úr Jézus Krisztus, a mi Üdvözítőnk örömmel venné át életutunk vezetését. Benne bízhatunk, mert bizonyosan elvisz az örök célhoz.
Az élet útja mindig veszélyes, de ha a leghatalmasabb Úr kezébe tesszük , biztosak lehetünk abban, hogy az életünk a legjobb helyen van!
(Adolf Wunderlich - Isten oltalmában)
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Ételek, melyeket ne adjunk a kutyánknak
  2018-03-29 13:02:54, csütörtök
 
  Gazdiként fontos észben tartanunk, hogy a kutya nem eheti ugyanazt, mint mi

Nagyon sok gazdi nem tud ellenállni annak, hogy megossza kutyájával a saját ételét. Sajnos azonban számos emberi étel mérgező a számára - az alábbi ételeket éppen ezért inkább ne tálaljuk négylábú kedvencünknek!

Xilit
Egyre népszerűbb az édesítőszerek használata, melyek közül sokan választják a xilitet. Az otthon készített ételek mellett gyakori édesítője a cukorkáknak, a rágónak, a fogkrémeknek és a diétás élelmiszereknek is, de a kutya számára méreg: vércukorszintje nagy mértékben lecsökken tőle, és akár májkárosodást is szenvedhet. Ha a kutyának xilitmérgezése van, akkor olyan tünetek jelzik, mint a hányás, a nyomott hangulat és a koordinációs problémák, de rohamok is jelentkezhetnek nála.


Avokádó
Az avokádóban található egy persin nevű anyag, amely egyfajta gombaölő: ez az emberre teljesen veszélytelen, de a kutyák számára mérgező. Az anyag a kutyáknál súlyos hányást és hasmenést okozhat, amitől akár ki is száradhatnak.

Alkohol
Az alkohol ugyanolyan hatást gyakorol a kutyára, mint az emberre: károsíthatja az agyát és a máját is, de ehhez már sokkal kisebb mennyiség is elég lehet a számára. Egy kevés ital is okozhat a kutyánál hányást, hasmenést, légzés- és koordinációs problémákat, kómát vagy akár halált is az alkohol erősségének függvényében. Minél kisebb testű a kutya, annál kevesebb mennyiség is elég, hogy beteg legyen

Hagyma és fokhagyma
Nyersen, főzve, sütve, porítva - a hagymát és a fokhagymát érdemes minden formájában távol tartanunk a kutyától. A hagyma ugyanis elpusztíthatja a kutya vörösvérsejtjeit és anémiát (vashiányos vérzékenységet) okozhat. Nagyon kis mennyiségű hagymával még nincs gond, de egy komolyabb dózis mérgezést okozhat, amitől gyengeség, hányás és légzési problémák jelentkezhetnek.

Kávé, tea, koffein
A koffein kis mértékben is okozhat annyira súlyos mérgezést a kutyánál, amelybe bele is halhat. A kakaótól, az energiaitaltól, a kávétól és a teától érdemes ezért távol tartani kedvencünket, ahogy minden egyébtől is, amiben előfordulhat. Ha arra gyanakszunk, hogy a kutyának koffeinmérgezése van, akkor azonnal forduljunk vele állatorvoshoz!

Szőlő és mazsola
Már egy kis mennyiségű szőlőtől és mazsolától is rosszul lehet a kutya, ami hányással jelentkezik. Ha pedig gyakran kap a gyümölcsből, akár komoly veseelégtelenséget is okozhat nála, amelynek korai tünete, hogy lassabb lesz és nyomott hangulatú.



Tej és tejtermékek
A kutyák nem tudják tolerálni a laktózt, ezért a tej és a tejtermékek hasmenést, hányást és egyéb emésztési problémákat okozhatnak náluk. Ha gyakran kapnak tejtermékeket, akár ételallergiát is kiválthat náluk, amely bőrkiütést és viszketést okozhat.

Makadámia dió
Nem a leggyakrabban használt alapanyag, de néhány élelmiszerben előfordul a makadámia, amelyből nagyobb mennyiséget, nagyjából 6 diónak megfelelőt kell elfogyasztania a kutyának, hogy bajt okozzon. Az izomrángás, a hányás, a gyengeség és a láz lehetnek a tünetei a makadámia túladagolásnak. Ha csokoládé is van az ételben, akkor akár azonnali halált is okozhat a makadámiával együtt.

Csokoládé
A legtöbben szerencsére tudják, hogy a csokoládé rosszat tesz a kutyáknak. Ennek oka egy teobromin nevű anyag, amely a csokoládéban található, és amelyet a kutyák szervezete nagyon lassan tud lebontani. A teobromin nemcsak az ét- és tejcsokoládéban, de a fehércsokiban is megtalálható. Kevésbé súlyos esetben hányást és hasmenést okozhat, súlyosabban remegést, görcsöket, szívproblémát és halált is.

Datolya, barack és szilva
Ezekkel a gyümölcsökkel főként a magjuk miatt van gond, ezek ugyanis a kutya vékonybelében okozhatnak problémát, akár el is zárhatják. Plusz a gyümölcsök magjában cianid van, amely veszélyes a kutyára is, így ha a magot összerágja, még ez is okozhat nála mérgezést.

Nyers tojás és hús
A nyers tojás kérdése a mai napig vitatott, de sok állatorvos úgy gondolja, hogy nem tesz jót a kutya szervezetének, hiszen van esély tőle az ételmérgezésre, E. coli-, szalmonella- vagy más bakteriális fertőzésre. A nyers tojáshoz hasonlóan a nyers hús és hal is okozhat fertőzést, de akár paraziták is lehetnek bennük, amelyek átkerülhetnek a kutya szervezetébe. Ha a kutyának parazitafertőzése van, akkor arra a láz és a duzzadt nyirokcsomók figyelmeztethetnek.

Só és cukor
A túl sok só fogyasztása felborítja a kutya nátrium-anyagcseréjét, amitől könnyen kiszáradhat, és ha sok vizeletet ürít, akkor nátriummérgezést is kaphat. A hányás, a hasmenés és a nyomott hangulat lehetnek a tünetei, de remegés és láz is jelentkezhet, és akár halált is okozhat. A túl sok cukor pedig hasonlóan hat a kutyára, mint az emberre: túlsúlyos lehet tőle - és akár cukorbeteg is.

Nyers élesztő
Ahogy a tészta is megdagad az élesztőtől, a kutya gyomrában is hasonló gázok képződhetnek tőle, amelytől fájdalmai, gyomorgörcsei lehetnek. Az élesztőből a fermentálódás során alkohol is kiválhat, amely alkoholmérgezéses tüneteket okozhat a kutyánál.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tökéletes immunerősitő
  2018-03-29 13:00:08, csütörtök
 
  A különleges ízű és illatú gyömbér rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik. A hideg, influenzás időszakban segít felturbózni immunrendszeredet, kiváló ellenszere a meghűléses betegségeknek.

Készíts belőle házi gyömbérszörpöt. Szódával legalább olyan finom, mint gyermekkorod kedvenc üdítője volt. Formás üvegben pedig tökéletes gasztroajándék.
Hozzávalók:
20 dkg gyömbér
70 dkg cukor
1.5 l víz
3 citrom


Elkészítése:
A gyömbért egy zöldséghámozóval pucold meg nagyon vékonyan, és szeleteld fel. A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a cukrot, és forrald össze, azaz készíts szirupot. Tedd bele a szeletelt gyömbért, facsard bele a citrom levét. Forrald fel ismét, majd húzd le a tűzről, és takard le. Hagyd 20-60 percig az edényben attól függően, hogy mennyire szereted erősen a gyömbér ízét.

Utána szűrd jól kimosott, felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, és rakd szárazdunsztba, azaz plédek közé. Várd meg, amíg kihűl. Ha hosszabb ideig szeretnéd eltartani, késhegynyi tartósítót is tégy a tetejére. Hűvös helyen tárold.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Tavaszi tisztítókúra gyógynövényekkel
  2018-03-29 12:58:53, csütörtök
 
  Tavasszal hasznos lehet egy gyógynövény kúra, amely vértisztító hatással van szervezetünkre és energiával tölt fel minket.

Itt a tavasz ideje, hogy szervezetünket felébresszük téli álmából a gyógynövények segítségével: Na de melyik mire jó?


Gyögynövény fáradtság ellen: a gyermekláncfű
A pitypang gyermekkorunk egyik kedvenc gyomnövénye volt, amellyel remekül lehetett játszani. Ám a pitypang a gyógynövények kategóriájában is helytáll, amikor virágzásba kezd, akkor érdemes elkezdeni egy kéthetes tisztítókúrát.



Naponta szedjünk fel öt szárat levelestől, jó alaposan mossuk meg, a virágokat szedjük le róla, majd nyersen fogyasszuk el, vagy salátának elkészítve is hatásos. A legyengült fáradt szervezetünket, pillanatok alatt energiával látja el, így pl. a tavaszi fáradtság ellen is hatásos.



Köhögéscsillapítő gyógynövény: a kakukkfű
A kakukkfű leginkább mint konyhai fűszernövény ismert, pedig gyógynövényként is elsőrangú. Készítsünk reggelente egy pohár kakukkfű teát, amely szinte csodákra képes, felfrissíti egész szervezetünket, csillapítja a köhögést, és gyomrunkra is jó hatással van. Egy csésze meleg teához vegyünk egy kávéskanál friss kakukkfűhajtást, öntsük le forró vízzel, majd hagyjuk állni pár percig, és leszűrve kortyoljuk el.

Vértisztító gyógynövény: a medvehagyma
A medvehagyma az utóbbi évek csodanövénye lett, tavasszal szinte medvehagyma lázban ég az egész ország. Ez az ifjú csodanövény kiváló vértisztító hatással rendelkezik, de a gyomor- és bélrendszert is képes kisöpörni a lerakodott salakanyagoktól.

Április és május elején a legtöbb kert és piac már tele van friss medvehagyma levelekkel, amelyeket még a virágzás előtt érdemes leszedni és frissen fogyasztani. A levelekből készíthető finom saláta, tehetjük szendvicsek tetejére, de elkészíthető főve akár a parajhoz hasonlóan is.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 878
  • e Hét: 3745
  • e Hónap: 10117
  • e Év: 60908
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.