|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 23
|
|
|
|
2018-03-30 18:16:26, péntek
|
|
|
Eredeti tzatziki saláta
Hozzávalók
1 db kígyóuborka
só
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
50 dkg görög joghurt
1 csokor kapor
1 db citrom
Elkészítés
A megmosott és félbevágott uborkát lereszeljük, és egy tál feletti szűrőbe tesszük. Besózzuk, és néhány órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a lecsöpögött uborkát papírtörlőre szedjük, és leszárítjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk az uborkát és a görög joghurtot. Ízlés szerint citromlével és felaprított kaporral ízesítjük. Lehűtve kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-03-30 18:09:14, péntek
|
|
|
Gazdag csirkesaláta
Hozzávalók
Hozzávalók:
40 dkg sült vagy főtt csirkehús
30 dkg főtt burgonya
4 keményre főzött tojás
1 konzerv kukorica
20 dkg füstölt sajt
1 kisebb fej vöröshagyma
majonéz
tejföl
só
bors
citromlé
mustár
Elkészítés
Elkészítés: A húst és a főtt burgonyát csíkokra vágjuk, a tojást felszeljük vékony karikára.
Elkészítjük a tartármártást: a majonézt
összekeverjük tejföllel, adunk hozzá sót,
kevés borsot, ízlés szerint citromlét és mustárt (ha túl savanyú lenne, kevés porcukrot is rakhatunk bele).
Hozzáadjuk a felszeletelt húst, a burgonyát, a tojást, a kukoricát és az apróra vágott vöröshagymát. Belereszeljük a sajtot, összekeverjük az egészet.
Lehűtve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-03-30 18:06:12, péntek
|
|
|
Húsvéti kiscsirke salátaágyon
Hozzávalók
Hozzávalók:
A salátához:
3-4 db főtt burgonya
2 db kisebb uborka
15 dkg kockára vágott gépsonka (párizsi is jó)
3 dl tejföl
majonéz
3 db keményre főzött tojás
só
bors
A töltött tojás kiscsirkéhez:
2 db tojás
3-4 db kockasajt
só
bors
Elkészítés: A salátához a tejfölt a majonézzel, 1 kávéskanál porcukorral, borssal, sóval kikevertem. Az apróra vágott többi hozzávalókkal összekevertem. 1 nagy vagy 2 közepes (ki mennyire hagymásan szereti) lilahagymát felkarikáztam, és azt is hozzákevertem.
A hűtőbe tettem, lefedtem pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
A töltött tojás csirkékhez a főtt tojásokat félbevágtam, a tojássárgákat a sajttal, sóval, borssal kikevertem. Vizes kézzel 1 nagyobb gombócot formáltam, ezt a tojásfehérjébe helyeztem,ez lett a teste. Formáltam 1 kisebb gombócot, ez lett a feje. Feketebors a szeme, a csőrét pirospaprikából alakítottam ki. A taréja narancsból készült.
A salátát egy tálra helyeztem, díszítésnek még 1 lilahagymát felkarikáztam, fokhagyma szárát vékonyra szétszedtem, ez lett a fű.
Nagyon finom saláta, akár önálló ételként is kenyérrel.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-03-30 18:02:34, péntek
|
|
|
Húsvéti vendégváró
Hozzávalók
A vendégváróhoz:
15 dkg gépsonka
5 db főtt tojás
3 db csemege savanyú uborka
1 db lila hagyma
2 kis pohár tejföl
1 nagy doboz majonéz
2 dl víz
2 db húsleveskocka
1 csomag háztartási zselatin
A csibékhez:
6 db főtt tojás
1/2 db tömlős natúr krémsajt
só
bors
borsó
paprika
Elkészítés
A sonkát, a főtt tojást, a csemege uborkát és a lila hagymát felkockázzuk. A tejfölt elkeverjük a majonézzel, és belekeverjük az összeaprított alapanyagokat.
A vizet felforraljuk a húsleveskockával. Ha felforrt, hozzáadjuk a zselatint. Még melegen összekeverjük a tojásos keverékkel, majd tortaformába simítjuk, és kihűtjük.
A tojást keményre főzzük, és kihűtjük. Félbevágjuk, a sárgáját félretesszük, a tojások szélét becakkozzuk. A tojássárgáját kikeverjük a krémsajttal, a sóval és a borssal, majd golyót formázva visszatesszük a tojásba. A kiscsibék szemét kirakjuk borsból, a csőrét paprikából formázzuk. Ezzel díszítjük a vendégváró tetejét.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-03-30 17:58:48, péntek
|
|
|
Barackos túrókrémes kocka
Hozzávalók
A piskótához:
3 db tojás
3 ek liszt
3 ek kristálycukor
1/2 csomag instant narancshéj
A krémhez, és a tetejére:
25 dkg túró
2 ek vaníliás porcukor, vagy vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
1 db narancs héja, vagy instant narancshéj
80 dkg őszibarack konzerv felezett
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
25 dkg mascarpone krémsajt
1 csomag Express zselatin fix
1 csomag Express tortazselé
3 dl őszibaracklé vagy szirup
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd a lisztet a tojássárgájával felváltva körkörösen belekeverjük a habba, végül óvatosan hozzákeverjük a narancshéjat. Egy kemény sima piskóta tésztát kapunk, amit sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe elkenünk.180 fokon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a cukrot, és a vanília aromát, a narancs héját. A barackbefőtt egy részét összevágjuk apróra és azt is belekeverjük a túróba. A krémsajtot a hűtőből már előre kivesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen, és hozzákeverjük a túróhoz. A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk és ezt is a túróhoz keverjük.
A piskótára rákenjük a túrókrémet, és egyenletesen elsimítjuk. A barackokat felszeleteljük, és egymás mellé tesszük a túrókrémen, majd a sütit egy órára a hűtőbe tesszük.
A zselatint a felmelegített baracksziruphoz keverjük, majd ha langyosra hűlt, akkor ráöntjük a barackok tetejére úgy, hogy befedje azokat. A tepsibe összehajtott alufóliát tesszünk, és a süteményt körbe kibéleljük vele, így nem folyik el a zselatin.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-03-30 17:23:05, péntek
|
|
|
Nagypéntek van ma, Krisztus kereszthalálának napja.
Nagypéntek a gyász napja az egyházban. Emiatt nem szólnak a harangok, és emiatt böjtölnek a hívek. Ez a nap a testi és lelki megtisztulás ideje,
|
|
|
0 komment
, kategória: ÜNNEP - HÚSVÉT |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 23
|
|
|
|
2018. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1496 db bejegyzés |
e év: |
15094 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 661
- e Hét: 1825
- e Hónap: 8099
- e Év: 57757
|
|
|