Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Csak a kegyelem!
  2018-03-06 20:55:51, kedd
 
  Csak a kegyelem!
Dora Rappard után németből

Támasz nincs velem -
csak a kegyelem.
Semmi más nem tart meg engem,
mint törött mankó, hagy cserben,
s csak a kegyelem
marad énvelem.

Mit érek magam?
Mind haszontalan,
amit tettem és elértem.
Megrontotta bűnöm, vétkem.
Védő nincs velem -
Csak a kegyelem.

Isten jósága,
Jézus halála,
Szentlélek-adta új élet -
más nem adhat békességet
nékem idelenn! -
Csak a kegyelem!

Boldog, ki bűnnel
győztes harcra kel,
megtisztul Jézus vérében,
győz a Bárány erejében,
s zengi szüntelen:
Csak a kegyelem!

Ahogy sebzetten,
észrevételen,
őz rejtőzik sűrűségbe,
roskadok le Hozzád térve,
s gyógyír nincs velem -
Csak a kegyelem!

S bár az ős Gonosz
támad, ostoroz,
kárt lelkemben hogyan tenne!
Betakar Isten kegyelme!
Csak az van velem!
Csak a kegyelem!

És ha fájdalom
terhét hordozom,
ha sötét, mély völgybe érek,
ott is kísér tiszta fényed.
Más fény nincs velem -
Csak a kegyelem!

Hadd énekelem:
Csak a kegyelem!
Elég életre, halálra,
elérni örök hazámba!
Elég szüntelen
csak a kegyelem!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Megnyílt szemek
  2018-03-06 20:36:12, kedd
 
  Megnyílt szemek

Egy fiút a szülei télen elvittek melegebb vidékre. A fiú ott nem érezte jól magát - minden ismeretlen volt -, és örült, amikor ismét visszatérhetett szülőhazájába. Otthon elmondta, hogy a melegebb országban minden hosszadalmas és unalmas volt a számára. Amikor iskolába került, volt egy tanára, aki szenvedélyesen szerette a virágokat, és a gyermekekben is felébresztette az érdeklődést a virágok és a növények iránt. A fiú hallott a tanárától egyet-mást az orchideák csodálatos életéről. A tanár egyszer magával vitte egy növénykertbe, amelyben különösen sok orchideát termesztettek, és különféle fajtákat mutattak be.
- Egyszer látnod kellene, hogy a meleg éghajlat alatt milyen színpompás és gyönyörű orchideák teremnek - mondta a tanár. - Csak akkor lesz fogalmad, hogy milyen gyönyörű virág az.
A fiú álmélkodva tekintett a tanárra.
- Hiszen voltam már meleg éghajlat alatt, azonban egyáltalán nem láttam soha orchideákat.
- Persze, ha nem érdeklődtél orchideák után, akkor nem is láthattad őket. Ha még egyszer arra a vidékre utazol, akkor keresd meg őket.
Így vannak az emberek a Szentírással is. A Biblia szépségét és gazdagságát csak akkor látjuk, ha a Szentlélek megnyitja a szemeinket és az értelmünket az Ige számára. Néha egy beszéd, néha egy könyv, néha egy példás élet nyitja meg belső szemeinket, és meglátjuk az elrejtett igazságot a maga szépségében. Ez azután új irányt szab az életünknek.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Egyáltalán nem képtelenség
  2018-03-06 18:21:18, kedd
 
  Egyáltalán nem képtelenség

Egy ember fölkeresett egyszer, s ezt mondta:
- Kedves Moody, az a beszéd, amit elmondott, a legnagyobb képtelenség. Azt mondta: "A hit olyan erős, hogy megváltoztatja az embernek az egész életét." Nincs olyan ember - ezt határozottan állítom -, aki a hite miatt megváltoztatja az életét.
- Két perc alatt bebizonyítom önnek, hogy amit mondtam, az teljesen igaz.
- Ez nehéz lesz - felelte az ember.
- Hát először is tisztázzuk a dolgot, nehogy félreértsük egymást. Ön azt állítja, a hitnek nincs annyi ereje, hogy egy ember életét és cselekedeteit megváltoztassa?
- Igen, én ezt állítom - hangzott a felelet.
- Vegyük azt az esetet, hogy egy ember éjjel az ön lakásához jön. bedugja a fejét az ablakon, s azt mondja, hogy a ház lángokban áll... Vajon nem tesz rögtön kísérletet arra, hogy az ablakon keresztül meneküljön, ha elhiszi, hogy igaz az, amit az az ember mondott?
- Hát igen. De erre nem gondoltam... - volt a válasz.
- Én is azt gondolom - feleltem.
A hit az alapja mindennek: cselekedeteinknek, eljárásunknak és gondolatainknak.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Szeretnék hidat verni
  2018-03-06 17:45:38, kedd
 
  Szeretnék hidat verni
Kurt Rommel után németből

Szeretnék hidat verni békén,
ahol a harag árkot von...
Átnézni mások kerítésén,
átlépni válaszfalakon.

Szeretnék kezet adni bátran,
ahol öklöt látok még.
Öregek, ifjak válságában
keresem békesség jelét.

Nem a holdat vágyom elérni,
csak ellenségem ajtaját.
Mert rajtam áll békében élni,
nem kezdve háborút, viszályt.

Uram, adj erőt, hidat verni,
az első lépést kezdenem!
Bízni a hídjaidban s merni!
Indulok. Jöjj és légy velem!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az Úr ígérete
  2018-03-06 10:34:00, kedd
 
  "Mózes azt mondta Hóbábnak, aki a midjáni Reúélnak, Mózes apósának fia volt: Arra a helyre indulunk, amely felől azt mondta az Úr: 'Nektek adom.' Gyere velünk, és jót teszünk veled, mert az Úr jót ígért Izráelnek." (4Móz 10,29)

Mózes ezekkel a szavakkal kérleli sógorát. A Sínai pusztán mennek át éppen szép rendben. Mózes tudja, hogy számíthat Isten vezetésére, de szeretné, ha a pusztát ismerő sógora eligazítaná. Ezért kész vele megosztani mindazt a jót, amit az Úr nekik útközben ad. Mózes mindenre nagyon odafigyel. Népének is, sógorának is a javát akarja, de a közösségen túl elsősorban mégis a megajándékozás vágya hajtja, hogy a sógora is részesüljön mindabból, amit nekik ad az Úr. Ha csak a körülményekre nézett volna, azt mondhatta volna: "Mit adhatnánk neked itt a pusztában?" Isten azonban ígéretet tett. Jelenlétének ígéretén túl odaígérte ajándékait is. A körülmények lehetnek csüggesztőek, de te hívd a tieidet, hogy az Isten által ígért jóból kapjanak. Ne hallgasd el a családban, iskolában, munkahelyeden, hogy Isten népe ígérettel megy át a pusztán is. Ha pedig te is azok között vagy, akiket hívnak, ne gondold, hogy rá akarnak szedni, amikor Jézus táborába hívogatnak. Azért hívnak, hogy boldog légy, hogy a Jézus megváltó vérében való részesedés drága valósága lakjon a te szívedben is. Halld meg, és gyere velünk!

AZ ÚR AJÁNDÉKAI * Külföldi segélyszállítmányt osztottak szét az egyik város szegényei között. Már kora hajnaltól sorban álltak az emberek, hogy le ne maradjanak az adományról. Nagy volt a csalódás, amikor kiderült, hogy nincs több adomány, elfogyott! Az órák óta sorban álló emberek üres kézzel, keserű panaszszavak kíséretében távoztak. Az Úr ajándékai azonban kifogyhatatlanok. Igényeld és megkapod!

* Az Úr ígérete - 4Móz 10,11-36

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A csillag fénye
  2018-03-06 08:29:09, kedd
 
  A csillag fénye
Németből

A csillag csodálatos fénye
korunk minden zűrzavarán át,
küldi még feléd szelíd sugarát,
hogy téged békésen és csendesen
a jászolhoz, kereszthez elvezessen.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Igaz-Hamis
  2018-03-06 08:19:48, kedd
 
  Igaz-Hamis

Mi szerint döntsék el az emberek, hogy mi igaz és mi nem? Mi vezesse lelkiismeretüket?
Az igazságra és hamisságra a keresztyén mérték az Isten szava. Ez minden, amit az ószövetségi és újszövetségi írások, próféták és régi idők szent emberei "a Szentlélektől indíttatva" (2Pt 1,21) megírtak. "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre" (2Tim 3,16).
Az Írás mécses lábunk előtt és fény minden utunkon (Zsolt 119,105). Egy keresztyén semmit nem tart jónak, ami nincs benne közvetlenül az Írásban, vagy nem lehet kikövetkeztetni abból. Ugyanakkor csak azt tartja rossznak, ami abban kifejezetten tiltott vagy vitathatatlan logikával belátható, hogy tényleg rossz. De amit az Írás nem tilt, vagy nem ír elő, arra a keresztyének is semlegesként tekintenek, szóval az nem jó, de nem is rossz. Ez a teljes és kizárólagos szabály, ami lelkiismeretünket vezérli minden dologban.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A menny eljött a földre
  2018-03-06 07:27:21, kedd
 
  A menny eljött a földre
Tiele-Winckler Éva után németből

A menny eljött a földre
egy csendes éjjelen,
hogy mindnyájunkat Isten
gyermekévé tegyen.

Kinek lehetne ezt a
titkot felfognia?
Jászol ölén szegényen
fekszik Isten Fia!

Magára vett emberi
nyomort és terheket.
Eljött hozzánk a mennyből,
s a föld lakója lett.

Véghetetlen szeretet!
Mérhetetlen csoda!
Az Atya trónját hagyta
mi érettünk oda.

A mennynek ragyogását,
hogy itt járjon velünk,
s mint fénylő nap elűzze
mélységes éjjelünk.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A beszámítás
  2018-03-06 07:20:56, kedd
 
  A beszámítás

"...mivelhogy mindenek vétkeztek." Róma 5,12

Amikor Ádám és Éva hűtlenné lettek Istenhez, nem csak a maguk kárára vétkeztek. Valójában kitárták az ajtót, melyen át a bűn és a halál betört a világba. Ezért minden ember, aki az első szülőktől származik, bűnösnek születik. Ez az az örökség melyet Ádámtól és Évától mindnyájan megkapunk. Ezt az örökölt fertőzöttséget mégse úgy tekintsük, mint sorscsapást. A Szentírás nyíltan megmondja, hogy amikor Ádám vétkezett, ezt a tettet minden ember nevében követte el. Isten szemében ő volt az "egy", aki az egész emberiséget képviselte; ő volt a feje az egész emberi nemzetségnek. Amikor Ádám Isten parancsát megszegte, az egész emberiség vétkezett vele együtt. Erre céloz Pál, amikor mai Igénkben azt mondja: általa "mindenek vétkeztek". Bár ezeknek a szavaknak a fordítása némileg vitatott, a tendencia világosan ez: amikor Ádám kinyújtotta kezét a tiltott gyümölcs felé, vele együtt valamennyi ember vétkezett. Amikor ajtót nyitott, melyen a bűn, halál és átok árhullámként zúdult be az életünkbe, nevünkben cselekedett. Isten szemében Ádám bűnében mi vagyunk a vétkesek; tőlünk kéri számon azt a bűnt! Egyértelműen kiemeli ezt a Dordrechti Kánonok bevezető soraiban: Minthogy minden ember vétkezett Ádámban, s gyalázat és örök halál jutott osztályrészül..." Valóban nehéz megérteni ezt a tételt. Semmitől sem idegenkedünk jobban, mint attól a gondolattól, hogy már Ádámban mi vétkeztünk. És mégis... a kegyelem által valamit átérzünk ebből, és valljuk: Isten szemében vétkesek vagyunk Ádám bűnében!

A. Baars
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35934 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5465
  • e Hét: 11711
  • e Hónap: 41023
  • e Év: 228825
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.