Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Walter Kasper: A hívők megértették ....
  2018-03-06 17:41:43, kedd
 
  Walter Kasper: A hívők megértették az Amoris laetitiát - elég az eretnekségvádakból!
2018. március 6
A Vatican News számára Alessandro Gisotti készített interjút Walter Kasper német bíborossal a családról szóló szinódus utáni apostoli buzdításról és a katolikus világban általa kiváltott vitáról. A március 5-én megjelent beszélgetés fordítását közöljük, mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Nőnapi virágjaim
  2018-03-06 17:32:43, kedd
 
  ...... ......



...... ......


Koráll virágok
........



........

 
 
0 komment , kategória:  Nőnapra  
Pio atya breviáriuma
  2018-03-06 17:17:32, kedd
 
  Pio atya breviáriuma weboldal Link

Verses képek paka68 oldala Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Diószegi László beszélgetése Szederkényi Károly atyával
  2018-03-06 17:09:42, kedd
 
  8. rész összefoglalója: Az apostoli ,,forró-drót" másik vége: az Apostol TV születéséről beszélgetünk Szederkényi Károly atyával, a televíziónk alapító műsor igazgatójával, a gazdagréti Szent Angyalok temploma plébánosával.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:   Dr. Szederkényi Károly előadá  
Mézes Áron: Ima a Magyar népért
  2018-03-06 17:06:25, kedd
 
  Mihályfalvi János videója Link

Dal szövege:
Uram, jövök hozzád e nemzetért,
a Magyar népért könyörgöm.
Add hogy megtaláljon téged,
és megláthasson a problémák között!

Refr.:
Bocsájtsd meg vétkeinket!
Gyógyítsd meg sebeinket!
Szent lélek, söpörj végig az országon!
Hozd az ébredést, és a felüdülést!x2
Hozd a gyógyulást és a szabadulást!
 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Ima a hazáért - vallásos
  2018-03-06 16:56:44, kedd
 
  Én Uram, Istenem, vigyázz ránk!
Ne hagyjad elveszni a Hazát!
Sírva kér két szemünk,
Irgalmazz minekünk!
Emeld fel magadhoz Nemzetünk!

Szeretet fénye ég bennünk!
Mig élünk hiszünk és remélünk!
Vigyázz ránk, nyújtsd kezed,
Oltalmazd népedet
Az ősi Magyar Nemzetet!

Szûzanyánk szeplőtlen Mária,
Hozzád száll sok magyar sóhaja,
Kérd értünk Fiadat,
Megváltó Urunkat,
Védje s őrizze Országunkat!

Mig igaz magyar él a földön,
NEM HAGYJUK,HOGY A ROSSZ LEGYÕZZÖN!
Bármi volt, bármi lesz,
A magyar magyar lesz,

/Így éled újjá a Nemzet! pps konvertálva/

Páka Judit videója Link

Borda Mihály videója Link ének és orgona

Horváth Marcell videója Link
Előadja: Don Bosco Nyomdokán Fiatalokkal a Fiatalokért Egyesület és a Nicki Pajtaszínház!

 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Dr. Székely Zsuzsanna: Imádság a nemzetért
  2018-03-06 16:52:42, kedd
 
  ...... ........... ............


Hozzád fordulunk imánkkal Isten dicsőséges Anyja, Magyarok Nagyasszonya, szentséges Szűz Mária. Ezer éven át tapasztalt pártfogásodat megköszönve kérünk, hogy most, nemzetünk e nehéz napjaiban se vond meg tőlünk anyai segítségedet. Első szent királyunk előre látta népe árvaságát, ezért neked ajánlott minket. Mi tehát nem az idegen félelmével, hanem a gyermek bizalmával fordulunk hozzád, mert tudjuk, hogy sohasem hagytad meghallgatatlanul azokat, akik segítségért bizalommal hozzád folyamodtak.
Hathatós szószólónk voltál szent Fiadnál az elmúlt évszázadokban, csak így maradhattunk meg a sok nehézség közepette is kereszténynek, és csak így őrizhettük meg magyar nemzeti önállóságunkat és kultúránkat. Anyai oltalmadban bízunk most is, a külső és belső ellenséges erők viharaiban, amikor a krisztusi értékrend és az egymás iránti tisztelet hiánya, a mások jogait lábbal tipró önzés és a másokat megalázó szeretetlenség rombolja nemzetünk belső és külső kapcsolatait egyaránt. Nagyasszonyunk, kelj néped védelmére, és segíts bennünket mostani nehéz helyzetünkben!
Vedd pártfogásodba a keresztény magyar családokat, hogy hűségesen állják e nehéz idők küzdelmeit, és állhatatosan viseljék az élet terheit. Oltalmazd és erősítsd meg hivatásuk szeretetében a szülőket, hogy gyermekeikből hűséges és igaz keresztényeket neveljenek az Egyháznak és a magyar hazának. Terjeszd ki anyai oltalmadat hazánk ifjúságára, hogy váltsák valóra azt a sok szép reményt, amelyek megvalósulását tőlük várjuk. Anyai pártfogásoddal segítsd országunk vezetőit, hogy bölcsességgel, önzetlenséggel, áldozatkészséggel és igazsággal szolgálják népedet, és bátran őrizzék hazánk önállóságát és nemzetünk kultúráját!
Irgalmas Istenünk, igaz, szívbéli töredelemmel viseljük a szenvedés nehéz keresztjét, amelyet bűneink következményeként kell elszenvednünk. Ugyanakkor bizalommal kérünk, engesztelődj meg irántunk, és derítsd ránk mielőbb a lelki megújulás fényét, hogy minden magyar ember testvéri szeretetben, békességben, szabadságban és testi-lelki jólétben élhessen és örvendezve dicsőítsen Téged. Ámen!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ima a Magyar hazáért.
  2018-03-06 16:48:37, kedd
 
  Legyen végre magyar egység! Rajtad is múlik, kérd a Magyarok Istenét és a Magyarok Nagyasszonyát, ne hagyja elveszni sokat szenvedett országát!
Mondj el egy Miatyánkot és egy Üdvözlégyet Édes Magyar Hazánkért, vezetőinkért, népünkért, a magyar családokért és biztonságunkért! Ha teheted egy tizednyi, vagy egész rózsafüzért is felajánlhatsz e szándékra. Tehát ne akkor jusson eszedbe fohászkodni, amikor már kilátástalan lesz a helyzeted! "Ha lesz egymillió imádkozó magyar, nem félek a jövőtől!" - mondta Mindszenty prímásunk.
Isten áldd meg a magyart, Örökös Királynőnk és a Magyar Szentek könyörögjetek érettünk!

....



/Lovász Marika küldte levélben/

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Boldog Meszlényi Zoltánra emlékeztek
  2018-03-06 11:28:40, kedd
 
  Boldog Meszlényi Zoltánra emlékeztek a Budapest - terézvárosi plébániatemplomban
...... ........... ...........


Boldog Meszlényi Zoltán emléknapjához kapcsolódva március 3-án Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Esztergom-budapesti segédpüspök vezette az esti dicséret liturgiáját a Budapest-terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban.
2010. március 3-án, Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspök első liturgikus emléknapja alkalmából ünnepi szentmise keretében Erdő Péter bíboros, pírmás, Esztegom-budapesti érsek helyezte el a kommunista diktatúra vértanújának ereklyéjét a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban.
Meszlényi Zoltán Káptalani helynöki székfoglalóján tett vallomását 1951-ben vértanúságával igazolta: ,,Krisztus hű pásztoraként a hitet és Egyházunk iránti hűséget meg nem tagadtam soha". Bizalommal és hűséggel szolgált és ezért életével fizetett. Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspök, könyörögj érettünk, hogy keresztény hivatásunkat mindvégig hűségesen teljesítsük.
Bővebben Link
***********
Boldog Meszlény Zoltán ...... .....


Életrajza wikpedia oldalon Link

Info Esztergomi oldalon Link

Újbuda oldalon Link

Turul oldalon Link

Metropolita oldalon Link

- Erdő Péter szentmisét mutatott be Boldog Meszlényi Zoltán emléknapján
2015. március 4. Ünnepi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros Boldog Meszlényi Zoltán emléknapján, március 4-én a vértanú püspökről elnevezett, ősszel felszentelt budapesti templomban. ,,Magvetés a keresztények vére" - emlékezett meg Erdő Péter az egykor és ma hitükért életüket áldozókról. Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Ministránsokkal találkozott elsőszombaton Erdő Péter bíboros
  2018-03-06 11:24:54, kedd
 
  Ministránsokkal találkozott elsőszombaton Erdő Péter bíboros
Erdő Péter bíboros, prímás idén is a magyar ifjúságért és a családokért imádkozik és mutat be szentmisét az év elsőszombatjain az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye különböző templomaiban. A főpásztor március 3-án a Budakalász - Szentistvántelepi Szent István-plébániára látogatott.
Erdő Péternek a szentmisén elhangzott homíliáját teljes terjedelmében:
Krisztusban Kedves Testvérek!
- 1. A templom megtisztításának evangéliumát hallottuk. Szent János evangéliumában ez a jelenet Jézus nyilvános működésének bevezető eseményei között foglal helyet. A kánai menyegző csodája után, amikor Jézus a régi szövetség vizeskorsóiba az érkező új szövetség borát tölti.
De a többi evangéliumok a templom megtisztításáról Jézus nyilvános működésének a végén adnak hírt. Így a templom megtisztítása a szenvedéstörténet nyitányát alkotja. Ezért halljuk a mai evangélium végén, hogy sokan hittek Jézusban, de ő tudta, mi lakik az emberben. Vagyis Jézus nem tévedésből ment fel Jeruzsálembe, nem gondolta azt, hogy ott majd a lelkes népre támaszkodva messiáskirályként ismerteti el magát. Jól tudta, hogy az a tömeg, amely most hisz, amely pár nap múlva hozsannát kiált, szinte egy emberként fogja harsogni Pilátus előtt, hogy ,,feszítsd meg őt".
- 2. A templom megtisztításának a történetében ne azt vizsgáljuk, hogy mire utalnak az elbeszélés részletei: a kötél, az ostor, vagy hogy kit és mit űzött ki Jézus tettleg a templomból. Fontosabb az esemény teológiai mondanivalójára figyelnünk. Ezt pedig az evangéliumok az ószövetségi utalásokkal érzékeltetik. Az első jézusi utalás: ,,Ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká". Zakariás próféta szavai jutnak eszünkbe: ,,Ezt mondja a Seregek Ura: Féltékeny szeretettel szeretem Jeruzsálemet és Siont" (Zak 1,14). Jézus a Fiú, aki eljön Atyja házába, a templomba. A végső idő köszönt be ezzel. És mert ő a Fiú, rendelkezhet is a házban. Meg is botránkoznak rajta a körülállók, ezért is kérdezik, milyen jogon műveli mindezt.
Tovább mélyíti a jelenet megértését a másik ószövetségi utalás, a hatvankilencedik zsoltár szövege: ,,Buzgóság emészt el házadért" (Zsolt 69,10). A szenvedő igaz beszéde ez. A házért, a templomért, az Isten és ember találkozásának tisztaságáért való odaadás pedig tényleg elemészti őt. Krisztus nemcsak a kereskedők kiűzésével tisztítja meg a templomot, de az Isten tiszteletét egészen újjá, tisztává teszi. A saját vérével tisztítja meg a népet.
De Jézus válaszol is a felelősségre vonásra: ,,Bontsátok le ezt a templomot, és én harmadnapra felépítem azt". Nem hiába zúdul fel erre a hallgatóság. Hiszen Kr. e. 20-tól, illetve 19-től egészen Kr. u. 27-ig épült ez a templom. Friss volt még, mikor Jézus benne járt, néhány éve fejeződött be a helyreállítás. Büszkék lehettek rá. És persze nem értik meg, hogy a saját testének templomára gondol, pedig ez válik világossá a feltámadás fényében. Isten és ember találkozásának kitüntetett helye már nem a kövekből épült templom, hanem Krisztus teste; itt egyesül igazán Isten és ember.
Induljunk hát mi is, találkozzunk a nagyböjti időben igazán Istennel! Vagyis utánozzuk, szemléljük Jézus személyét, életét és vegyük magunkhoz testét az Eucharisztiában. De keressük az Istennel való találkozást Krisztus titokzatos testében, az Egyház közösségében is, az élő kövekből épült új templomban.
- 3. A mai elsőszombati imaórát a magyar ifjúságért és a családokért ajánlottuk fel. Budakalász és ezen belül is Szentistvántelep szerencsés helyzetben van. Szép lakóházak épülnek itt. Fiatalabb családok költöznek ide, lehetőség van arra, hogy eleven közösségi élet alakuljon ki. De a katolikus közösség élete nem csupán barátkozás és kellemes időtöltés - az is, persze, mert a kegyelem a természetre épül -, hanem újra és újra lehetőséget ad arra is, hogy Krisztussal találkozzunk, aki középpontja életünknek és az egész világmindenségnek. A jó katolikus közösségben mindig érezzük Krisztus jelenlétét, tanulmányozzuk az ő tanítását, tudunk közösen imádkozni, közösen kérni a segítségét. És van okunk arra is, hogy együttesen, imádságban adjunk hálát neki. Az ilyen közösségek megújítják hitünket abban, hogy értelmes és szép dolog az emberi élet, hogy nem vagyunk egyedül a világban, hogy Jézus kísér minket életünk egész útján. De az igazán jó közösség segíti is tagjait, sőt, kilép a baráti együttlét köréből, megtalálja az utat a magányosok, a betegek, a rászorulók felé.
...... .....


Azt szokták mondani, hogy egy jó ifjúsági közösségben nem csak beszélgetni, énekelni, szabadidőt együtt eltölteni tudunk, hanem közösen gondolkodunk azon is, hogy a világban tetteinkkel hogyan fejezzük ki a krisztusi szeretetet.
Erre különösen is jó alkalom a nagyböjti készület ideje. Most kezdődik például az országos akció, amelyet püspöki karunk hirdetett meg. Hozzunk tartós élelmiszert a templomba a kijelölt gyűjtőhelyre! Segítsük ezzel is azokat, akiknek ma is, a mi környezetünkben szükségük van adományainkra. Sokszor a legnehezebb éppen az, hogy megtaláljuk, ki mire szorul rá a környezetünkben, megismerjük a körülöttünk lakó embereket, nyitott szemmel és nyitott szívvel járjunk a világban. Ebben tudnak segíteni a plébániai Karitász-csoportok, amelyek önzetlenül végzik munkájukat.
Induljunk hát mi is, találkozzunk a nagyböjti időben igazán Istennel! Vagyis utánozzuk, szemléljük Jézus személyét, életét és vegyük magunkhoz testét az Eucharisztiában. De keressük az Istennel való találkozást Krisztus titokzatos testében, az Egyház közösségében is, az élő kövekből épült új templomban. Ámen.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Fotó: Bors Katalin
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 415 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7527
  • e Hét: 19157
  • e Hónap: 52311
  • e Év: 286058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.