Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Esti ének
  2018-03-08 21:09:22, csütörtök
 
  Esti ének
Jochen Klepper után németből

Lefekszem most védelmedben,
és békével elalszom.
Csak aki kezedben pihen,
arra vár nyugalom.
Te őrködsz, Uram, egyedül
segítve, óva, áldva,
ha hirtelen szívemre ül
az éj rémítő árnya.
Kinyújtod hatalmas karod,
hogy oltalmazzon engem,
s bár álmomból felriadok,
megnyugszom védelmedben.

Jövő félelme nem riaszt,
ha hűségedre várok,
s az ad nyugalmat és vigaszt,
hogy Te csak azt kívánod,
gondot, terhet letéve mind,
aludjam el most csendben,
s ami bánt, ami keserít,
szeretetedbe rejtsem.
Te megérinted szempillám,
s elalszom békességgel.
Ki átsegít az éjszakán,
majd holnap is vezérel.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kérkedés a hittel
  2018-03-08 18:45:15, csütörtök
 
  Kérkedés a hittel

Úgy gondolom, nincs a földön olyan hit, amellyel ne kérkedne egyik-másik követője. Az egyetlen, amelyet az ember mégis szégyell, és nem dicsekszik vele: a Jézus Krisztusban való hit. Egyszer két héten át hirdettem az evangéliumot a mormonok városában, a Sóstó mellett, és nem találkoztam egy emberrel sem, aki ne lett volna büszke arra, hogy ő is a mormonok közé tartozik. Odafelé utamban még kb. negyven kilométer távolságban voltunk, amikor a mozdonyvezető hozzám jött, és megkérdezte, hogy nem akarok-e a mozdonyon utazni? Felszálltam vele a gőzgépre, és a vezető egész úton arra akart rábírni, hogy csatlakozzam én is a mormonokhoz. Gátolni akarta, hogy a mormonoknak az evangéliumot hirdessem. Még sohasem találkoztam olyan meg nem tért kínaival, aki ne lett volna büszke arra, hogy ő is Konfucius követője; minden mohamedán, akivel beszéltem, büszke volt arra, hogy ő is Mohamed követője; azonban számtalan esetben találkoztam emberekkel, akik szégyellték Jézus Krisztus evangéliumát, azt az egyetlen hitet, amely erőt ad ahhoz, hogy legyőzze a kívánságot, a vágyat és a bűnt.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Alázatosság
  2018-03-08 18:36:47, csütörtök
 
  Alázatosság

Néhány évvel ezelőtt mutattak nekem egy virágot, amelyik olyan érzékeny volt, hogy már a lehelettől is lehajtotta a fejét, ha pedig megérintettem az ujjaimmal, egészen meggörnyedt. Az alázat ugyancsak ilyen érzékeny, mert nem viseli el a kutató és kíváncsi szemek pillantásait. Az az ember, aki azzal áltatja magát, hogy ő alázatos, és ezzel a tulajdonságával követi az Urat, az önmagát csalja meg. Az alázatosság nem abban nyilvánul meg, hogy alázatosnak tartjuk magunkat, hanem abban, hogy egyáltalán nem is foglalkozunk magunkkal. Mózes sem érezte, nem is tudta, amikor az arca olyan fényes volt, hogy világított. Mihelyt az alázatosság hivatkozik önmagára, akkor már nem is alázat.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Egy igaz közmondás
  2018-03-08 18:30:54, csütörtök
 
  Egy igaz közmondás

Van az arabok között egy közmondás, amely így hangzik: "A nyak felett győzelmet arat a kard, az ember szívét azonban csak egy másik szív tudja legyőzni." - A szeretet ellenállhatatlan.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Szeresd a mát!
  2018-03-08 17:11:23, csütörtök
 
  Szeresd a mát!
Marty Livingston után németből

Szeresd a mát! Mert ez az élet:
az élet élete.
A tegnap álom,
a holnap sejtelem,
mint suhanó szellő lehellete.
De ha a mát jól éled,
boldog álommá lesz a tegnapod,
édes reménységgé a holnapod.

Szeresd a mát!
S köszöntsd békével,
a lenyugvó napot!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az én felelősségem megváltoztatni a házastársamat
  2018-03-08 16:58:59, csütörtök
 
  Az én felelősségem megváltoztatni a házastársamat


A legtöbb nő született ,,szerelő". Ha valami nem működik, meg kell javítanunk. Ha valaki téved, ki kell javítanunk. Ez a bennünk élő ösztön már-már ellenálhatatlan, különösen azokkal szemben, akikkel egy fedél alatt élünk. Ám az effajta gondolkodás, miszerint a mi felelősségünk másokat megváltoztatni, elkerülhetetlenül frusztrációhoz és konfliktushoz vezet.
Ez a hazugság a házasság vonatkozásában eltereli a figyelmet a feleség saját szükségeiről és az Úrral való járásáról - ami felől tehetne valamit -, és helyette valaki más kudarcaira és szükségeire összpontosít, ami felől semmit, vagy csak igazán keveset tehet. Igazság szerint egy nő képtelen megváltoztatni férje (vagy gyermekei) szívét. Ám a Szentlélekkel együttműködve saját szívén igenis képes változtatni.
Amikor a feleség azzal foglalja el magát, hogy megkísérli férje hibáit és hiányosságait kijavítani, olyan felelősséget vállal magára, amit Isten nem neki szánt, és végül frusztrált lesz, neheztelni fog férjére, sőt talán Istenre is. Még az is előfordulhat, hogy Istent is korlátozza férje megváltoztatásában. Néha azon tűnődöm, vajon hány férjet változtatna meg Isten, ha a feleségek egyszerűen hagynák, hogy Isten vegye át az irányítást.
Számos keresztyén feleség nem ébred rá, hogy a nyaggatásnál, nyafogásnál és prédikálásnál két sokkal erőteljesebb ,,fegyver" áll a rendelkezésükre. Az első fegyver az Isten szerinti élet, melyet Isten gyakran felhasznál a férfiak életében, hogy meggyőződést és lelki éhséget teremtsen (1Péter 3:1-4).
A második fegyver az ima. Amikor a feleség folyamatosan rámutat arra, mi mindent szeretne férjében megváltoztatni, a férj ettől gyakran ellenállóvá és védekezővé válik. Amikor azonban a feleség aggodalmait az Úr elé viszi, nagyobb hatalomhoz fordul segítségért - a férjeknek pedig sokkal nehezebb ellenállni Istennek, mint egy nyaggató feleségnek!
Nagyon szeretem Jézus anyjának, Máriának a példáját ezen a téren. Egy angyal jelen meg neki, és elmondta, hogy ő lesz a Messiás anyja - hihetetlen élmény! De lettünk volna csak ott! Amikor Mária elmondta Józsefnek, hogy mi történt, úgy tűnik, kezdetben József nem nagyon hitt a magyarázatnak. Ő ugyan nem látott semmiféle angyalt! Az ésszerűség azt diktálta, hogy Mária hűtlen volt hozzá.
Nincs említés arról, hogy Mária megpróbálta volna meggyőzni Józsefet mindarról, amit isten mondott neki. Ehelyett Istenre várt, és ezzel megadta a lehetőséget Istennek, hogy közvetlenül a férjével beszéljen - és pontosan ez történt. Amint az angyal megjelent Józsefnek is, nem habozott hinni és válaszolni. Mária olyan asszony volt, aki tudta, hogyan őrizzen meg dolgokat a szívében és hogyan elmélkedjen rajtuk (Lukács 2:19). Ismerte Isten hatalmát és bízott benne, hogy beteljesíti tervét rá és családjára vonatkozóan, ezért képes volt várni és csendben maradni.
Egy asszony, akit tizenhét éve nem láttam, odajött hozzám egy esküvőn és azt mondta: ,,Megmentetted a házasságomat!" Kértem, hogy frissítse fel az emlékezetemet. Elmesélte, hogy sok évvel ezelőtt hozzám fordult, mert aggódott férje lelkiállapota miatt. Akkor azt mondtam neki: ,,Nem a te felelősséged megváltoztatni a férjedet, hanem Istené. Mondd el a férjednek, hogy mi nyomja a szívedet, de aztán hagyd békén, és hagyd, hogy Isten végezze a munkáját." Majd így folytatta: ,,Azóta gyakorolom is a tanácsot, és rengeteg nővel megosztottam." Aztán elmondta, mit is jelentett számára az Úrra várni, hogy átformálja a férjét. Tizenhat hosszú éven át csak várt és imádkozott minden látható bizonyíték nélkül, hogy Isten egyáltalán meghallgatta vagy válaszolt volna az imáira. Bár a férje keresztyénnek vallotta magát, a lelki éhség és a gyümölcsök hiánya az életében megkérdőjeleztette a feleséggel, hogy egyáltalán van-e bármilyen kapcsolata az Úrral.
Aztán ,,váratlanul", annyi év után jött a megvilágosodás, és a Szentlélek drámai változást hozott férje életébe. Olyan volt, mintha kómából ébredt volna. Hirtelen nem tudott betelni az Igével, jegyzetfüzetet hordott magánál, hogy fel tudjon mindent írni, amit Isten az Igén keresztül mond neki. ,,A változás előtt még reggelihez is alig akart felkelni az ágyból" - mondta. ,,Most meg minden reggel fél hétkor férfi ima-összejövetelre jár! Mostanában azt is megemlítette, hogy eladja a vállalkozását, hogy részt tudjanak venni valamilyen szolgálatban. Nincs emberi magyarázat arra, ami ezzel a férjjel történt - csakis Isten, és egy hűséges feleség, aki megtanulta, hogyan kell igazán imádkozni a férjéért.

Nancy Leigh DeMoss
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Közelebb az Úrhoz!
  2018-03-08 13:35:10, csütörtök
 
  Közelebb az Úrhoz!
Németből

Bár tűnnek az évek, percek elsuhannak,
aki Krisztus híve, ó, milyen jó annak!
Minden óra múltán egy az, amit érez:
Közelebb az Úrhoz,
Szerető szívéhez!

Mindenen keresztül, napsütésben, vészen,
mígnem fénylő arca felragyog egészen,
mígnem az utolsó árny is semmivé lesz:
Közelebb az Úrhoz,
Szerető szívéhez!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Bőséges asztal a pusztában
  2018-03-08 11:58:43, csütörtök
 
  "Ekkor azt mondta az Úr Mózesnek: Hát megrövidült az Úr karja? Majd meglátod, beteljesül-e neked az én beszédem, vagy sem." (4Móz 11,23)

Lehetetlennek tűnt, hogy Isten hatszázezer embert jóllakasson hússal akár egyszer is a pusztában. De ez csak a látszat. A valóság az, hogy egy álló hónapon keresztül gondoskodott húsról Izráel számára. Megtehette. Talán a te életed is nehéz, tikkasztó pusztának tűnik. Nincs esély a kitörésre. Ahogyan Mózestől, úgy tőled is megkérdezi az Úr: "Hát megrövidült az Úr karja?"
Ne magadhoz mérd az ő kegyelmét, segítő karját. Kérd Isten Lelkének áldott vezetését, hogy áldásaival, erejével emeljen, vigyen téged is. Isten el tud téged igazítani. Lehetetlennek tűnik, hogy régi bűneidből kiszabadulj? Lehetetlen, hogy zaklatott szívedet mennyei békesség töltse el, hogy szeretteid megtérjenek, hogy az Isten igéjéből tudj rendszeresen táplálkozni, hogy életed útja egészen megváltozzon? Nem rövidült meg az Úr karja. Elér a szívedig, a kételkedésig, a bajodig, és fölemel. Bízd magad erre a kegyelemre, amely gazdagon árad feléd.

MAJD MEGLÁTOD * Badecker Szibéria nagy misszionáriusa volt. Megtérése után sokáig nem szolgálhatott, mert fél tüdejét lekapcsolták. Lehetetlennek tűnt, hogy ilyen testi adottsággal messze idegenbe menjen. Isten mégis elküldte őt, és évtizedekig osztogatta a sebzett szívűeknek az Újtestamentumot, és tett bizonyságot Isten megmentő szeretetéről.

* Bőséges asztal a pusztában - 4Móz 11,16-23

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Zsolt 115,12
  2018-03-08 09:09:23, csütörtök
 
  Zsolt 115,12
Albert Bartsch után németből

Isten kezéből származik
minden, ami érhet.
Mindet Isten küldi, aki
Áld, szeret téged.

Hans Bahrs után németből

Ebben a most kezdődő évben
adjon Isten bőven néked
napsugarat, esőt, szelet
és igaz békességet!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A Bibliában kutatni
  2018-03-08 08:30:23, csütörtök
 
  A Bibliában kutatni

Aki Isten irgalmára áhítozik, annak még várnia kell, miközben az írásokat kutatja. Urunk útmutatása egyértelmű afelől, hogy hogyan is kell használni ezt a kegyelmi eszközt: kutassátok az Írásokat, mert azok rólam tesznek bizonyságot - mondta Jézus a zsidóknak, akik nem hittek benne (Jn 5,39). Az Írásokat tehát azért kell kutatniuk, hogy hitre találjanak. A béreai emberek példáján látjuk az isteni áldást, ami ezen kegyelmi eszköz használatán alapszik (ApCsel 17,10-13). Miután hallották Pál apostolt, "napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok. Sokan hittek tehát közülük" (ApCsel 17,11-12). Az Isten által meghatározott módon nyerték el a kegyelmet. Mindenesetre az biztos, hogy néhányuknál, akik "teljes készséggel fogadták az igét" (ApCsel 17,11) "a hit hallásból jött" (Róm 10,17), ahogy Pál máshol is írja, és ezt a hitet a Biblia olvasása erősíti meg. Így az "írásban való kutatáshoz" hozzátartozik a hallás, olvasás és a hit dolgairól való elmélkedés is.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5608
  • e Hét: 17319
  • e Hónap: 46631
  • e Év: 234433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.