Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Ancsu húsvéti képe
  2018-04-01 23:55:59, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Dorosné, Éva húsvéti képe
  2018-04-01 23:30:12, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Húsvéti képek...
  2018-04-01 23:27:18, vasárnap
 
  ...... .........



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Horváthné, Ági: Húsvéti köszöntő
  2018-04-01 23:24:15, vasárnap
 
  Itt a tavasz, itt a húsvét,
a nyuszi eljött ismét.
Hozza a sok piros tojást,
vele együtt a locsolást.

Lányok ettől el nem hervadnak,
fiúk, érte, piros tojást kapnak!
Én is küldök mindenkinek nyuszit,
és vele együtt egy húsvétos puszit!
 
 
0 komment , kategória:  húsvéti versek  
Angyalszó - Választások - A II. Vatikáni Zsinat tanítja
  2018-04-01 22:24:59, vasárnap
 
  - Választások:
A II. Vatikáni Zsinat tanítja: ,,A közjó érdekében mindenkinek nem csupán joga, hanem kötelessége élni a szavazás lehetőségével!" (GS 75.)
Isten szolgája Márton Áron püspök 1947-ben így buzdította híveit: ,,Nem ülhetünk ki az útszélre, hogy a zajló élet folyását kívülről figyeljük. Nem zárkózhatunk be a templomba sem, hogy azt, ami a piacokon történik, ne lássuk. Az események az életünkön mennek keresztül, tehát ami történik, nemcsak a világ dolga, hanem a mi dolgunk is."
(forrás: Gyulafehérvári Főegyházmegye, Körlevél)

- Jakubinyi György gyulafehérvári érsek körlevele:
Főtisztelendő Testvéreim! Kedves keresztény Hívek!
Négyévenként megismétlődő esemény, hogy urnához hívják országunk választásra jogosult polgárait. Ilyenkor szenátorokat és képviselőket választunk a törvényhozásba. Szokás szerint megismétlem felhívásomat kedves híveimhez.
Minden jóakaratú, nemzetének jövőjéért és egyházának sorsáért felelősséget érző katolikus hívő járuljon az urnákhoz és szavazzon, mert ez nemcsak politikai ténykedés, hanem valláserkölcsi kötelesség is. A II. Vatikáni Zsinat tanítja: ,,A közjó érdekében mindenkinek nem csupán joga, hanem kötelessége élni a szavazás lehetőségével!" (Gaudium et spes 75.).
Isten Szolgája Márton Áron püspök 1947. október 26-án kelt, VIII. számú körlevelében így figyelmeztet: ,,Nem ülhetünk ki az útszélre, hogy a zajló élet folyását kívülről figyeljük. Nem zárkózhatunk be a templomba sem, hogy azt, ami a piacokon történik, ne lássuk. Az események az életünkön mennek keresztül, tehát ami történik, nemcsak a világ dolga, hanem a mi dolgunk is."
Mint mindig, most is azt kérjük kedves híveinktől, hogy menjenek el szavazni és lelkiismeretük szerint olyan személyekre adják szavazatukat, akikről tudják, hogy Egyházunk és népünk érdekeit védik, az egységet ápolják. Olyan jelöltekre, akik már bizonyítottak az elmúlt években, és a sok külső és belső támadás ellenére is hűek maradtak népünkhöz.
Korunk emberét egyre inkább a létbizonytalanság jellemzi. A kiábrándultság, széthúzás és csalódottság napjaiban arra hívom fel híveink és minden jóakaratú ember figyelmét, hogy életünk csak részben magánügy: szavainkkal és döntéseinkkel beírjuk magunkat egymás életébe. Szavaink, döntéseink mindig közösségünk ügyét is alakítják, életünk minőségét formálják. Éppen ezért jogunk és erkölcsi kötelességünk gyermekeinknek felelősségteljes, népünk és nemzetünk értékeit hűséggel és becsülettel ápoló világot átadni, amelybe leadott voksaink, szenátorokra és képviselőkre vonatkozó választásaink is beletartoznak.
Az utóbbi idők történései megértették velünk, hogy összefogás nélkül eredménytelen minden fáradozásunk. Mindannyian látjuk a nagy veszélyt, hogy az eddigi eredmények még visszafordíthatók, ha nincs erős jelenlét a parlamentben és nem képviselik kisebbségi népünk érdekeit ott, ahol rólunk, életünkről és jövőnkről is döntenek.
Bízom kedves híveim felelős döntésében, hogy felül tudnak emelkedni a hangzatos ígérgetéseken, és a megtévesztő szólamok ellenére is, jövőnk, megmaradásunk és népünk képviselete érdekében adják le szavazatukat december 11-én.

Ehhez küldöm szeretettel főpásztori áldásomat.
Gyulafehérvár, 2016. november 27-én

- Böcskei László nagyváradi megyéspüspök körlevele:
Kedves Testvéreim!
A parlamenti választások küszöbén, a már korábban is ismertetett közleménnyel buzdítom híveimet és minden jóakaratú embert, hogy társadalmat alakító felelősségünk vállalásával, hiánytalanul vegyünk részt a vasárnapi szavazáson. Amikor szavazatunkat az urnába dobjuk, gondoljunk arra, hogy saját magunkról és társadalmi életünk további kibontakozásáról és fejlődéséről van szó. Érdekeink képviselete, megszerzett jogaink megvédelmezése és közösségeink megmaradása, fejlődése függ attól, hogy ki és hogyan képvisel bennünket. Tőlünk és a mi szavazatainktól függ az is, hogy mennyire tudunk keresztény küldetésünknek eleget tenni a társadalmi élet különféle területein: iskoláinkban a nevelés terén, szociális intézményeinkben a szegények és rászorulók megsegítése terén, kulturális intézményeinkben értékeink ápolása, megmutatása és továbbadása terén. A parlamenti választások adventi, várakozó hangulatban találnak bennünket, de közösségeink gyarapodását nem várhatjuk tétlenül: fogjunk össze, és szavazatainkkal biztosítsunk magunknak egy erős képviseletet a bukaresti parlamentben. Isten áldása kísérjen mindenkit!

Nagyvárad, 2016. december 8.

Böcskei László megyéspüspök

Forrás: Gyulafehérvári Római Katolikus Egyházmegye; Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Egyházmegye; Szatmári Római Katolikus Egyházmegye; Lambert Attila

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Angyalszó - Húsvéti örömök
  2018-04-01 22:17:04, vasárnap
 
  ...... .......


A nagyböjt negyven napig tartó időszaka befejeződött, megérkeztünk húsvét ünnepéhez, amely nap a feltámadás ünnepe.
Tekintetünk két irányba is néz ezen az ünnepen, a múlt és a jövő felé. Egyrészt visszatekintünk a múltbeli eseményre, az Úr Jézus halálból való feltámadására, másrészt reménnyel tekintünk
a jövő felé, amikor mi is feltámadunk majd a halálból a mindenható Isten hatalmának köszönhetően. Magától értetődő, hogy az ünnep örömmel tölti el szívünket, mert Krisztus halálon aratott győzelme azt is jelenti, hogy mi sem fogunk örökké a halál országában maradni, hanem Isten feltámasztja testünket és újra egyesíti azt halhatatlan lelkünkkel. Amikor ez megtörténik, akkor vele élhetünk majd az örök boldogságban, amelyet mennyországnak nevezünk.
Húsvéti örömünk nem egyetlen napig tart, hanem ötven napon át, egészen pünkösd ünnepéig, a Szentlélek eljövetele napjáig, sőt még tovább is, hiszen minden vasárnap a szentmisében ünnepélyes formában elevenítjük fel az Úr húsvéti titkát, azaz megváltó halálának és üdvözítő feltámadásának eseményét.
A mai ünnep és a következő hetek arra hívnak minket, hogy mi is keressük az Urat, találkozhassunk vele, a Feltámadottal, és várjuk azt, hogy nekünk is élőként mutassa meg magát. A húsvéti időszak evangéliumi részletei visszavezetnek minket az Úr húsvétja utáni napokba, amikor sorra megjelent az asszonyoknak, a tanítványoknak és az apostoloknak. E találkozások megerősítették őket abban, hogy mindaz igaz, amit Jézus korábban állított magáról. Igaz, hogy ő az Isten Fia, aki megváltásunkért jött el emberi világunkba. Lassan megértik, hogy az ő keresztáldozata nem kudarc, hanem Isten üdvözítő tervében szereplő cselekedet. A találkozások során megértik saját küldetésüket is: el kell indulniuk, hogy tanúságot tegyenek mindarról, amit Mesterük mellett három éven át megéltek és legfőképpen tanúságot tegyenek a legnagyobb csodáról, az ember számára
felfoghatatlan titokról, a feltámadásról.

Erősítsd hitünket!
Urunk, Jézus Krisztus! A veled való találkozás reményében indulunk húsvéti utunkon, mert nélküled lelkileg vak, sötétben botorkáló emberek vagyunk.
Add meg nekünk a hitet, hogy feltámadásod részesei és tanúi legyünk!
Ahogy egykor a tanítványok, mi is keresünk az üres sírban, szürke hétköznapjainkban, monoton munkánkban,
kiüresedett kapcsolatainkban, meg nem valósult céljainkban. De hamar be kell látnunk, hogy hit nélkül nem találunk rád. Erősítsd bennünk a hitet, hogy megértsük kereszthalálod és feltámadásod
üzenetét, erősítsd bennünk a hitet, hogy fel tudjunk ismerni téged a mindennapokban!.

Hiteles tanúságtétel
Bizonyára az egykor tanúságtételre induló apostolok is megtapasztalták azt a nehézséget, amit az Egyház évszázadai során szintén átéltek az igehirdetők: nem könnyű, nem egyszerű erről a húsvéti titokról beszélni, hiszen csak az képes erre, aki maga is találkozott a Feltámadottal.
Enélkül nem volna hiteles a tanúságtétel.
És az is igaz, hogy azok számára, akik elsőként hallották az apostolok bátor szavait az Úr feltámadásáról, nem volt könnyű elfogadniuk, elhinniük a hallottakat, miként minden kor emberének meg kell küzdenie ezzel a nehézséggel. Ugyanis arról van szó, hogy semmi nem helyettesítheti az
Úrral való találkozást, amely személyes hitélmény, s amely a hit útjának kezdete mindenki számára.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Húsvétvasárnap 2018-03-31 Vaticán
  2018-04-01 21:52:25, vasárnap
 
  - The Easter Vigil 2018-03-31 Videó Link

- Easter Sunday - Mass of the day 2018-04-01 Videó Link

- “Urbi et Orbi" Blessing 2018-04-01 Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Húsvétvasárnap. 2018 Csíksomlyó 04.01
  2018-04-01 21:49:13, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Húsvétvasárnap Déva, 2018.04.01
  2018-04-01 21:48:04, vasárnap
 
  Böjte Csaba misézett
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Fausztina nővér kilenced imája
  2018-04-01 21:40:14, vasárnap
 
  Károly atya minden misén elmond egy imát Fausztina nővér kilenced imájából.
Az Isteni Irgalmasság vasárnapjával és az arra való előkészülettel kapcsolatban bevezetésként Katona István püspök írásából idézünk, amely az Új Ember című katolikus hetilap 2005. március 27-i számában jelent meg.
Az Apostoli Penitenciária 2002. június 29-én kelt dekrétuma szerint teljes búcsú nyerhető ezen a napon a szokásos feltételek mellett.
Az ünneppel kapcsolatban érdemes idézni Jézus szavait, melyeket Szent Fausztina nővér naplójában olvasunk. "Azt kívánom, hogy legyen az Irgalmasságnak ünnepe. Azt kívánom, hogy a képet (az Irgalmas Jézus képét) húsvét után az első vasárnapon ünnepélyesen áldják meg! Ez a vasárnap legyen az irgalmasság ünnepe!" (Napló 49.) "...Azt kívánom, hogy az irgalmasság ünnepe menedék és menekvés legyen minden lélek, de főleg a szegény bűnösök részére" (Napló 699.)
Szerte a világon milliók készülnek kilenceddel az irgalmasság ünnepére. A kilenced nagypénteken kezdődik. Ez a nap - húsvét ünnepével együtt - Isten irgalmas szeretetének csúcspontja.
A kilenced imái megtalálhatók Szent Fausztina naplójában (1209-1229).
Amikor II. János Pál pápa Krakkóban felszentelte az Irgalmasság bazilikáját, beszédében ismételte ezt a fohászt: "Jézusom, bízom benned!" Tegyük ezt mi is mindannyian.
Katona István
Itt olvasható Link

Okisz oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1378
  • e Hét: 7069
  • e Hónap: 27752
  • e Év: 230665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.