Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Magyar György Kétely-bizottsága – Állampolgári Számvev
  2018-04-10 22:05:40, kedd
 
  Magyar György Kétely-bizottsága - Állampolgári Számvevőszék

2018-04-10 18:57



Magyar György: megcselekedtem, amit megkövetelt a haza

Magyar György és civilek egy csoportja szakértőkből álló bizottságot hozott létre, hogy az április 8-i csalásgyanúk nyomába eredve ellenőrizzék a választási jegyzőkönyveket. Rengeteg a bejelentés; szinte az ellenzéki pártoknak kétségeik vannak a voksolás tisztaságát illetően.

Kétely-bizottság

Céljuk azonos több ellenzéki pártéval, vagyis az, hogy:

a választási jegyzőkönyvek alapján ellenőriznék a választás hivatalos végeredményét, hogy kiderítsék, történhettek-e csalások.

Állampolgári Számvevőszék

Magyar György - aki az MSZP-Párbeszéd színeiben egyéni jelöltként indult Somogy megye 4-es választókerületében, de alulmaradt fideszes ellenfelével szemben - a Zoom.hu-nak azt mondta: meg akarják nyugtatni a kétkedőket, mert

,,konkrét bizonyítékok nélkül egy demonstráció is csak üres felháborodásnak tűnhet (...) több helyről érkeznek olyan jelzések az ország minden pontjáról hozzá is e-mailben, telefonon, személyesen, amelyek kételyeket ébresztenek a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többségét jelentő hivatalos eredményt illetően."

Egy demokráciában már az is probléma, ha az ellenőrzés hiány alkalmat teremt a csalásra, már csak ezért is indokolt lehet egy vizsgálat.

,,Ha az Állami Számvevőszéknek joga van a választásokat ellenőrizni pénzügyi szempontból, akkor az állampolgároknak - akik adóforintjaikból maguk is finanszírozták a választás lebonyolítását és a pártok kampányához is hozzájárultak az állami kampánytámogatás révén - is joguk van ellenőrizni az eredményt, egyfajta Állampolgári Számvevőszékként" - mondta Magyar.

Kikérik a jegyzőkönyveket

A Kétely-bizottság megvárja a hétvégét, amikor a Nemzeti Választási Iroda a beérkezett külhoni szavazatokat is feldolgozva megállapítja a választás végleges eredményét, hétfőn pedig kikéri az ország mind a 10 620 szavazókörének jegyzőkönyveit: a pártlistás és az egyéni szavazatokat tartalmazó jegyzőkönyveket is. Ezeknek az adatait összesítik, és - Magyar szavai szerint -

,,meglátjuk, ugyanaz az eredmény jön-e ki nekünk, mint az NVI-nek."

(forrás: zoom.hu)

https://varosikurir.hu/magyar-gyorgy-ketely-bizottsagotsaga/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Economist kérdez, Orbán egyszerű-agyúan válaszol….
  2018-04-10 22:01:15, kedd
 
  Az Economist kérdez, Orbán egyszerű-agyúan válaszol....

2018-04-10 16:25



Economist kérdez, Orbán egyszerűagyuan válaszol....

Érdekesek ezek az európai újságírók! Azt hiszik, hogy Magyarországon csak úgy a vak világba lehet kérdezgetni a magyar miniszterelnöktől! Na naeeem! Orbán helyre tette a maga egyszerűagyu módján, így combosítva országunk imázsát.

Magyarok istene...

Orbán Viktor kedden megtartotta a választások utáni első sajtótájékoztatóját, amire ezúttal a sajót is meghívták. Az ünnepi alkalomból kérdezni is lehetett. De sajnos az Economist tudósítójának szemmel láthatólag fogalma sem volt a magyar viszonyokról, és azt hitte, hogy ha értelmesen tesz fel egy kérdést, arra a magyar miniszterelnök egy tőmondatnál bővebben válaszol. Most megtanulhatta, hogy ez nem így működik.


A brit lap újságírója arról kérdezte Orbán Viktort, hogy mit gondol az EBESZ választási jelentéséről, ami az idegenellenes retorikáról, a média elfogultságáról és a nem átlátható kampányfinanszírozásról szólt.

Orbán Viktor nem bonyolította túl a választ:

,,Köszönjük a részvételt!"

A meglepett újságíró csak pislogott, hogy ez most mi volt, mire Kovács Zoltán kormányszóvivő megnyugtatta, hogy igen, jól hallotta, ez volt a rövid válasz. Mindez még egyszer, hogy jobban kivehető legyen, ahogy a miniszterelnöki agyon átcammog a kérdés és a rá adható orbáni csattanós válasz.



https://varosikurir.hu/economist-kerdez-orban-bunkon-valaszol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kéri László: a migránsozás olyan népbutítás, amire az utóbbi
  2018-04-10 21:59:23, kedd
 
  Kéri László: a migránsozás olyan népbutítás, amire az utóbbi száz évben alig volt példa

2018-04-08 06:55



A választás egyik legnagyobb tétje, hogy félelemben fogunk élni a következő négy évben vagy sem - fogalmazott a Népszavának Kéri László politológus.

Tippelhetetlen választás

Kéri hangsúlyozta, ennyire megjósolhatatlan kimenetelű választás még soha nem volt 1990 óta, igencsak fel van adva a lecke azoknak, akik a végeredményt meg akarják “tippelni":

" A régi választási rendszerben egyértelmű volt, hogy a listás győztes vitt mindent, de most nagy talány a részvétel nagysága és az átszavazási hajlandóság, mert ezeket hagyományos közvélemény-kutatási módszerekkel csak becsülni lehet, mérni nem. Annyit tudunk, hogy ha a részvétel 65 százalék alatt marad, győz a Fidesz, ha csak 60 százalék körül lesz, akkor megint kétharmadot szerez, de 70 százalékos részvételnél elbukja a kormányzást."


Kiemelte, a pártok szerinte hatalmasat tévednek, amikor azt hiszik, amit mérnek nekik a kutatók, az az ő elkötelezett szavazótáboruk:

" Helyben mindenhol megvan az emberek saját hálózata, bízzon bennük, pontosan tudják, ki képes megbuktatni a Fideszt. Ha a választók az állami híradások alapján döntenének, nem lett volna rendszerváltás, hisz 1989 őszén az állampárt és a kormány kezében volt a média, de ez nem érdekelte az embereket." /.../ " Az ellenzék többsége nem tanult abból, hogy 2010-ben mindenki meglepetésére az hozta be a Jobbikot a parlamentbe: járták az országot. Vasárnap kiderül, mennyire meghatározó, ki hogyan van jelen az egyéni választókörzetekben."
Varázsszó: átszavazás

Úgy gondolja, az emberek simán átszavaznak egy másik jelöltre, ha biztosabbnak látszik, hogy az képes véget vetni a Fidesz-korszaknak:

" Van nagyjából 20 biztosnak tűnő ellenzéki körzet és van 40 biztos fideszes. De van 40-45 olyan körzet, ahol olyan kevés a különbség a legerősebb ellenzéki és a 40 százalék alatt mért fideszes között, hogy ha működik az átszavazás a legerősebb ellenzékire, akkor megverhető a kormánypárt embere."

A szakértő azt tapasztalja, hogy Orbánék migránsozása hat a legjobban:

" A lakosság egyharmada elhitte a nem létező migránsfenyegetést, meg azt, hogy Orbán megvédett bennünket. Ez olyan szintű népbutítás, amire az utóbbi száz évben alig volt példa." /......./ " Amit ismernek, abban nem lehet megetetni az embereket, de ezen a területen, amit nem ismernek, mert nem láttak soha migránsokat, külföldön nem jártak, nem tudnak semmit a külvilágról, megetethetők."

Kéri szerint az ország jövője szempontjából meghatározó lehet, mennyire hülyíthetők az emberek:

" Kiderül, mi a többségi attitűd: a hülyíthetőség, vagy a hülyíthetőség elleni racionális védekezés. Ennek vasárnap lesz a tesztje, mert a Fidesz megtette azt a szívességet, hogy kizárólag erre építette a kampányát, az ellenzéknek pedig nem volt megfelelő ellenszere."

Meggyőződése, az orbáni fenyegetésnek az az üzenete: húzd meg magad, mert, ha győzünk, kő kövön nem marad:

" Eddig csak azt mondta, nem részesülsz a koncból, ha nem állsz be a sorba, de most azt üzente, ha szóvá mered tenni, hogy valami nem tetszik, kitekerjük a nyakad. Ez sokkal durvább fenyegetés, ez már egy másik lépték, mert azt üzeni: én döntöm el utólag, hogy ártottál-e nekem. Ráadásul senki nem tudja, kinek szól. “

Úgy hiszi, a választás tétje az is, hogy félelemben fogunk élni a következő négy évben vagy sem:

" Igen, ez is a tét vasárnap. Hogy kap-e harmadszor is felhatalmazást egy olyan politikai erő, amelyről tudjuk, hogy semmiféle gátlása nincs. Nagy kérdés, hogy ezzel mennyire van tisztában a magyar választó." - mondja Kéri László.


https://varosikurir.hu/keri-migransozas-nepbutitas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs tökéletes bűntény
  2018-04-10 21:46:47, kedd
 
  Nincs tökéletes bűntény

Benedikty Béla | Ma | 9:31

Még néhány mondat. Csak mert eszembe jutott és hátha nem csak nekem.

Nincs tökéletes bűntény, csak olyan nyomozó, aki nem tud kérdezni.

Ha egy számítógépes program elromlik (mindegy, hogy milliárdokért vették vagy egy forintért), azt meg lehet javítani. Egy számítógéphez értő ember utólag is meg tudja mondani, mitől romlott el. Hogy egyáltalán elromlott-e és ha igen, természetes hiba volt-e, amitől elromlott.

Hét órakor százezres nagyságrenddel kisebb szám volt olvasható, mint hat harminckor.

Valamivel több, mint négy órán át nem történt semmi, a szokásos részeredmények nem jöttek.

A végeredmény hirdetése előtt némely jelöltek már tudták, hogy vesztettek. Ha nem voltak részeredmények, honnan tudták? Ha hivatalosan semmit nem lehetett tudni, a különféle riporterek miért mondták, hogy a pártok többet tudnak, mint amennyit mondanak?

A csúti beteg március 15-én fenyegetődzött, hogy elégtételt ,,vesznek". Honnan tudta, hogy majd megteheti?

Az általa és seggnyalói által elkövetett köztörvényes bűnöknek igen magas a büntetési tételük. Az egyetlen esély arra, hogy közülük senkit ne lehessen felelősségre vonni, a kétharmados választási győzelem volt. Az előzetes becslések szerint bármi lehetséges volt, csak a kétharmados győzelem nem.

Nincs tökéletes bűntény.

https://kolozsvaros.com/rovidek/nincs-tokeletes-bunteny/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soha ennyire úri önkénynek kiszolgáltatott nem volt még a ma
  2018-04-10 21:44:06, kedd
 
  Soha ennyire úri önkénynek kiszolgáltatott nem volt még a magyarság. Ráadásul még úr sincs, csak önkény

Szalonna | Ma | 16:57

kelemen.mikes@netkavezoabujdosokhoz.tekirdag.tr



Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Puff neki! Most kend ódzkodik a hazajöveteltől! Stratégiai szerződést emleget, meg Antikomintern Paktumot. A tata szerint valamit nagyon össze tetszik keverni. Kendnek mentsége van. A tisztessége. Mert a Józsi bácsi szerint az ember tévedhet. De ez nem ugyanaz, mint amit most tesznek velünk, hogy pénzért, hatalomért szándékosan lehazudják a csillagot is (Ja. Nem. A csillagot már a politikai elnyomórendszer váltás elején lehazudták) az égről.

Most tessék nagyon vigyázni, mert most olyasmiket írok, amiket én se tudok, csak hallottam. Gubancos is lehet a mondókám. Egy biztos. Mi féltjük kendet. A féltés aztán olyasmire sarkall, amit senki kedvéért meg nem tennék; a politikáról írok kendnek! De ez utóbbin nem fog csodálkozni tudván, hogy enyhén értelmi fogyatékos vagyok.

A kiindulásban még van egyetértés. A multi cégekkel kötött stratégiai megállapodás, mely szerint - sok, buta, de olcsó magyar munkaerőt ad nekik a kormány, amiért a ,,művelt nyugat" elnézi a nép sanyargatását. Ez tartalmában megfelel a tanácsköztársaság utáni antikommunista fehérterror lájtos kiadásának. Viszont a szóban forgó paktumot Hitler kezdeményezte, nem az antant. Másrészt, amikor Európa munkássága besokallt a Horthy csicskáktól, akkor szolidaritásból blokád alá vették Magyarországot. Most lenéznek, lecigányoznak és kiröhögnek bennünket jó esetben, de jellemzően inkább csak utálnak, ha véletlenül a szemük elé kerülünk.

És azt is mondják az öregek, hogy most minden gyorsabban történik. Például Magyarország régen ezer év alatt tudott 3 millió koldust kitermelni, most elég volt 28 év a 4 millió előállításához. A szellemi leépülés még ennél is gyorsabb. Gondoljon csak bele kend; mikor még kend korombeli volt Zágon környékén hány szegény ember maradt életben a saját erejéből. Se rezsicsökkentés, se Erzsébet utalvány nem volt. Most egy hónapig nem jön a kamion és a fél falu éhen hal. Már azok közül, akik nem fagytak meg addig. Soha ennyire úri önkénynek kiszolgáltatott nem volt még a magyarság. Ráadásul még úr sincs, csak önkény.

Na, igen. A biztonság. Kend tudta, a tata sejtette; jól jár kend, ha marad. A nyolcéves ,,szoftverben" már benne volt a kétharmad. Semmi kockázat. A tatámék szerint az ,,ellenzéki képviselők" részéről is biztonságosabb lenne, ha nem vennék át a mandátumukat, mert a sok rájuk száradt nyáltól úgy lemerevedik a kezük, hogy nem tudnak majd gombot nyomogatni.

Mielőtt bennem is lefagy a rendszer, elköszönök: Mirtill

Bütyökfalva, 2018. április 9.

https://kolozsvaros.com/2018/04/10/soha-ennyire-uri-onkenynek-kiszolgaltatott-nem -volt-meg-a-magyarsag-raadasul-meg-ur-sincs-csak-onkeny/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soha nem leszel az én miniszterelnököm!
  2018-04-10 21:29:28, kedd
 
  Soha nem leszel az én miniszterelnököm!
ZsúrPubi
2018. 04. 09. 12:30
Követem

Hazudhatsz akármennyit, bevetheted a legütősebb habonyi fortélyokat. A propagandagyárat felhasználva átverhetsz 2,5 millió megvezethető, Sorossal, meg Brüsszellel táplált, lehúzott redőnyös, ,,mesterséges kómában tartott" választót, akit az sem érdekel, hogy egész évben nyomorog az alacsony nyugdíja, vagy éppen bére miatt, aki jobban fél az általad egyébként már beengedett migránsoktól, mint attól az egészségügyi ellátástól, ami ma már nem meggyógyít, hanem inkább megöl, akit nem zavar az sem, hogy egyre többen hagyják majd faképnél a ,,hazát", ,,kalandvágyból", miközben ti röhögve zsebre tesztek mindent, ami még mozdítható.

Ez az ország beteg. Nem volt mindig az. Az elmúlt években viszont folyamatosan, tervszerűen mérgeztétek. Egy ilyen nemzetnek pedig nem is lehet más ,,vezetője". De ahogyan nem volt mindig beteg ez az ország, úgy nem is lesz mindig az. És te sem tarthatod örökké kezedben a hazugságokba mártott injekciós tűt.

https://zsurpubi.hu/cikk/4706-soha-nem-leszel-az-en-miniszterelnokom/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt valami nincs rendben, eltűnt mind a 11 ezer választási
  2018-04-10 21:27:27, kedd
 
 
Ha eltűnt, honnan tudják, hogy szombatra meglesz ? Addig átírják ?







Itt valami nincs rendben, eltűnt mind a 11 ezer választási jegyzőkönyv az NVI-nél, és csak szombatra lesz meg


2018. április 10. 19:22 - szerző: Ágoston Zoltán

Csak szombaton lesz újra elérhető a 11 ezer választási bizottsági jegyzőkönyv az április 8-i parlamenti választásokról. A jegyzőkönyvek akkor tűntek el, amikor a megméretés napján összeomlott a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere, amelyet teljesen azóta sem állítottak helyre - derül ki a 24.hu cikkéből. A portál MSZP-től kapott információkra hivatkozó cikke szerint a kimagasló teljesítményéért egymillió forinttal jutalmazott Pálffy Ilona, az NVI elnöke azt a tájékoztatást adta, hogy az adatok egyelőre nem is lesznek elérhetőek. Eltűntek a választókörzetek korábbi választások idejére vonatkozó adatai is, amelyeket össze lehetne hasonlítani a vasárnapi szavazás adataival.
Fotó: MTI/Soós Lajos

A Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere április 8-án vasárnap délután omlott össze, az adatokat közlő honlap, a valasztas.hu lebutított formában működik, csak a Nemzeti Választási Bizottság vasárnap hozott 12 határozata érhető el, valamint a szavazás idején történt rendkívüli események listája, amelyekből megtudható például, hogy hol szólalt meg a csengő a szavazóhelyiségnek helyet adó iskolában a választás ideje alatt.

Az informatikai rendszert várhatóan a hétvégére tudják olyan állapotba hozni, hogy a valasztas.hu ismét teljes normálisan funkcionáljon. Egy informatikai szakértő a 24.hu-nak azt mondta, az eltelő egy hét olyan hosszú idő, hogy az valószínűsíti, az adatokkal történt valamilyen probléma.

Ez azt jelenti, hogy akár adatvesztés is történhetett.

Minden más hibát órák, esetleg 1-2 nap alatt javítani lehetne.

Miközben egyre több választóköri végeredménnyel, gyanús szavazatszámlálással kapcsolatban merülnek fel kérdések, például Baján, az MSZP az NVB-delegáltjukon keresztül próbálja beszerezni a helyi választóköri jegyzőkönyveket. A dokumentumok átadása azonban szintén napokba telhet.

Az LMP néhány órája közölte, most már annyira kezd bűzleni az egész vasárnapi választás, hogy teljes körű újraszámlálást követel. Ezt akarja a Demokratikus Koalíció és most már a Jobbik is.

Pálffy Ilona később az enyhén szólva kormányközeli Echo TV-ben arról beszélt, az., hogy a valasztas.hu néha elérhetetlen volt vagy akadozott, nem jelenti azt, hogy az informatikai rendszer is összeomlott volna. Szerinte csak kívülről nem volt elérhető az oldal, ezen túl minden rendben volt. Ígéretet tett, hogy szerda délre beszkennelik az összes választási jegyzőkönyvet, összehasonlítják a rendszerben rögzített adatokkal, aztán átadják a pártoknak. Közlése szerint még egy párt sem fordult hozzájuk a jegyzőkönyvek átadásának a kérésével.



http://168ora.hu/itthon/itt-valami-nincs-rendben-eltunt-mind-a-11-ezer-valasztasi -jegyzokonyv-az-nvi-nel-es-csak-szombatra-lesz-meg-148180
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán Fourseason Helikopter Louisvuitton Tóni szerint
  2018-04-10 21:20:33, kedd
 
 

Rogán Fourseason Helikopter Louisvuitton Tóni szerint Orbán Viktor azért nem tartott a választási eredmények kihirdetése után sajtótájékoztatót, mert ,,Sajtótájékoztatót csak a vesztesek tartanak"

Nagyon remélem, hogy a sikeres fidesz szavazok között kisorsolnak majd egy kupont, mely feljogosítja nyertest, hogy Rogán villásreggelije után elmosogathassa ennek a szent embernek a tányérját.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
14 ezer megosztásnál jár a 22 éves Luca reggeli posztja arró
  2018-04-10 21:18:20, kedd
 
  14 ezer megosztásnál jár a 22 éves Luca reggeli posztja arról, hogy miért kell elhagynia az országot, bármennyire is nem szeretné

Horváth Bence
POLITIKA
április 9., hétfő 20:39


Elképesztő tempóban terjedt hétfőn Mészáros Luca nyilvános Facebook-posztja, amiben leírta, hogy hogyan érzi magát a választás másnapján. Estére több mint 38 ezer reakciót és több mint 14 ezer megosztást szedett össze a poszt.

A bejegyzés azzal indít, hogy az ilyen posztoknak általában semmi értelme, ő sem írt ki még ilyesmit a Facebookra korábban, de ma kikívánkozott belőle. Majd így folytatódik:

,,22 éves vagyok.
A húgom 14 évesen már megmondta, hogy elmegy innen. Ennek 5 éve. Jövőhéten Skóciába megy megnézni az iskolát, ahova kapott ajánlatot. Szeretnénk támogatni ebben, de a szívünk szakad bele, hogy elmegy.

22 éves vagyok.
Anyukám óvónő, méghozzá kiváló. Egyedül nevelt fel minket. Rohadt keveset keres, de ebbe beletartozik a családi pótlék. Aki nem tapasztalta, fogalma nincsen, hogy az egyik legkeményebb munkával keres ennyit. Májustól csökken a fizetése 13.000 forinttal, mert a húgom is leérettségizik. Elveszti a családi pótlékot.
Mikor azt kell mondania a nagyobbik lányának, hogy májustól nem tudja támogatni őt, emiatt a potom 13.000 forint kiesés miatt, mert ő is csak tengődik, mindig látom rajta, hogy kicsit összetörik a szíve.

22 éves vagyok.
Két hónap, és megkapom a diplomámat. Óvó néni leszek én is. Az állam, (HA kaptam) 8000-el támogatta a tanulásomat/félév. 8000 forinttal. Ha minden jegyem kitűnő lett volna, 20.000 forint a maximum, amit kaphattam volna. Sok külföldi barátom van, akiknek, mikor ezt elmondom, ráfagy a mosoly a képükre. Sajnos nem hiszik el. Igazából én sem.

22 éves vagyok.
Szeretnék óvónő lenni, minden nyűgével, és az államnak köszönhető szivatásával együtt, szeretnék az lenni. Csodálatos szakma, és szeretném szeretni: de nem fogom tudni.

22 éves vagyok.
Szeptembertől, gyakornokként, 2 évig, 120.000 forintot fogok keresni. Budapesten ez egy szoba ára. De én nem szeretném a 100%-át oda adni a fizetésemnek azért, hogy legyen tető a fejem fölött. Végül is, ennem is kéne. Vagy valami.

22 éves vagyok.
Szeretnék egy lakást. Nem nagyot, mindig a kis lakásokat szerettem, a 30nm tökéletes lenne. Azt hiszem, nem kérek sokat. Ha szeretném, hogy felnőttként saját tető legyen a fejem felett, 22 évesen fel kell hitelt vennem, ami 40 éves koromig a nyakamon lesz. Jobb esetben. És a 120.000-ből majd a 160.000-ből kéne fizetnem a törlesztőjét.

Én ezt nem akarom. Meg nem is tudom.

22 éves vagyok.
Kinéztem egy kávéfőzőt egy hónapja, de nem tudtam megvenni magamnak. Mondom egy kávéfőzőt. Nem autót, nem gyémántékszert, nem egy 26. táskát: egy kávéfőzőt.
Szóljatok, ha sokat akartam.

22 éves vagyok.
Terveznem kéne a jövőmet.
De nem tudom. Mert itt nincs olyanom. Nem látom magam előtt, sosem láttam. Ez pedig megijeszt. De nagyon.

22 éves vagyok.
Pár év, és szeretnék családot. Imádom a gyerekeket, mindig is akartam családot.
Hogy itthon-e? Szeretnék, ez a hazám, ezt a nyelvet beszélem. De nem fog megtörténni.

22 éves vagyok.
Terveznem kellene, alakítanom az életem, fixálni a jövőmet, emellett pedig élveznem az élet egyik legjobb időszakát.
DE NEM TUDOM.

22 évesen ugyanis nem látom a jövőm.

Mert az én hazámban, itt, Magyarországon, nincs jövőképe egy 22 évesnek, aki nemsokára megkapja a diplomáját a kezébe. Ami manapság semmit sem ér itthon.
Mert az én hazámban napról-napra él azaz ember, aki becsülettel dolgozik.
Mert az én hazámban vegetálunk.
Mert az én hazámban a 2 felnőtt csak úgy tudja magát eltartani, ha egymásra támaszkodik. Ha nincs egy párod, haverod, akárkid, akivel közösen osztozol a költségeken; 22 évesen mehetsz vissza anyádhoz: aki már szintén nem tud eltartani, mert önmagának is alig jut.
Mert az én hazámban egy friss diplomás nem akar elhelyezkedni a saját végzettségében, amit ő választott anno, hiszen ezt szerette volna csinálni. Nem akar családot. Nem akar: JÖVŐT.

Mert az én hazámban, egy kávéfőzőről csak álmodni lehet.

Remélem, külföldön majd vehetek egyet."


https://444.hu/2018/04/09/14-ezer-megosztasnal-jar-a-22-eves-luca-reggeli-posztja -arrol-hogy-miert-kell-elhagynia-az-orszagot-barmennyire-is-nem-szeretne
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy lehetett ennyire hülye egész Magyarország?
  2018-04-10 21:12:24, kedd
 
  Hogy lehetett ennyire hülye egész Magyarország?

Az index-olvasók jó részének furcsa lehet, hogy milliók élnek Magyarországon olyan életet, amiben az információgyűjtés körülbelül annyira releváns a mindennapokban, mint mondjuk Önnek, hogy milyen madár csipog az ablaka előtt. Madár, és kész.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy vidéken bezzeg milyen közel élnek a természethez, mert valószínűleg nem. Inkább csak annyit, hogy az a sokszínűség, amit mi a médiához, az információkhoz társítunk, egyáltalán nem ismert a magyar szavazók millióinak.

Rengetegszer válaszolták a Fidesz fő üzenetét, a migránskérdést feszegető riportjaimnál, hogy a tévében hallották a hírt. A tévében. És ami ott elhangzik, az az igazság, hiszen különben nem adnák le. Százezrek élnek ma úgy, hogy senki nem beszélt nekik arról, miként működik a média, nem vezette rá őket, hogy maguk fedezzék fel a különböző forrásokat. A legalapvetőbb médiával kapcsolatos ismeretekkel sem rendelkeznek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 4413
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 161654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.