Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Ferenc pápa: Ünnepeld meg újjászületésnapodat is!
  2018-04-11 18:32:04, szerda
 
  Április 11-én a Szentatya - miután múlt héten befejezte a szentmise témáját - a keresztségről, a keresztény élet alapjáról tartotta katekézisét a szokásos szerda délelőtti általános kihallgatás keretében a Szent Péter téren. Arra biztatta a hívőket, hogy mindennap élesszék fel magukban a keresztségben kapott kegyelmet, hogy egyre jobban hasonlóvá váljanak Krisztushoz.
...... ..........


Bővebben Link
A keresztség mindig ingyenes adomány mindenkinek, felnőtteknek és újszülötteknek egyaránt. De ahogy egy életteli maggal történik, ez az adomány gyökeret ereszt és gyümölcsöt terem a hit által táplált földben. A keresztségi fogadalmainkat, melyeket minden évben megújítunk a húsvéti vigília szertartásán, mindennap fel kell élesztenünk, hogy a keresztség ,,krisztusivá tegyen" minket. Ne féljünk a ,,krisztusiság" szótól! A keresztség ,,krisztusivá tesz" minket. Mi, akik megkaptuk a keresztséget, ,,krisztusivá" válunk, Krisztushoz hasonlítunk, átalakulunk Krisztusba. A keresztség valóban másik Krisztussá tesz minket.
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szűzanya védelmezzd meg a Magyarokat
  2018-04-11 18:22:20, szerda
 
  Nagyobb kép Link

...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Tiszta lappal újrakezdeni:
  2018-04-11 12:27:05, szerda
 
  Ferenc pápa találkozott az irgalmasság misszionáriusaival.
A Szentatya kedden délelőtt fél tizenegykor fogadta az Apostoli Palotában az irgalmasság misszionáriusait, akikhez hosszú beszédet intézett, majd szentmisét mutatott be nekik a Szent Péter-bazilikában. Bővebben Link

- Ferenc pápa üzenete április 10-én.
Ha tiszta marad a szívünk mindattól, ami beszennyezheti a szeretetet, ha a béke magjait vetjük el környezetünkben, ha mindennap újra elfogadjuk az evangélium útját, még akkor is, amikor ez problémákat okoz - ez az életszentség.
Magyar Kurír

- Ferenc pápa üzenetei április 11-én.
A ,,boldog" vagy az ,,áldott" szó a ,,szent" szinonimája, mert az Istenhez hűségesek önátadásukkal valódi boldogságra jutnak.
Az életszentség az Egyház legvonzóbb arca.
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Idézet - Szent István Társulat oldalról
  2018-04-11 12:23:47, szerda
 
  ,,Ne csodálkozz, hogy azt mondtam neked: szükséges újra születnetek. A szél ott fúj, ahol akar. Hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hová megy. Így van mindaz, aki a Lélektől született." Nikodémus megkérdezte: ,,De miképpen lehetséges mindez?" Jézus azt felelte neki: ,,Te Izrael tanítója vagy, és nem érted ezeket? Bizony, bizony mondom neked, hogy amit tudunk, azt mondjuk el, és amit láttunk, arról tanúskodunk, de a mi tanúságunkat nem fogadjátok el. Ha földi dolgokról szóltam nektek és nem hiszitek, hogyan fogjátok majd elhinni, ha a mennyei dolgokról beszélek nektek? Senki sem ment föl a mennybe, csak az, aki a mennyből jött le: az Emberfia. Ahogyan Mózes fölemelte a kígyót a pusztában, úgy kell majd az Emberfiának is fölemeltetnie, hogy mindannak, aki hisz, örök élete legyen őbenne."
Jn 3,7b-15
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Úgy szerette Isten a világot, ...04.11
  2018-04-11 12:21:13, szerda
 
  .........


Abban az időben így tanított Jézus: ,,Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön általa a világ. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, de aki nem hisz, az már ítéletet vont magára, mert nem hitt Isten egyszülött Fiában.
Az ítélet ez: A világosság a világba jött, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert tetteik gonoszak voltak. Mert mindenki, aki gonoszat tesz, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, nehogy napvilágra kerüljenek tettei. Aki azonban az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hadd jusson nyilvánosságra, hogy tetteit Istenben vitte végbe."

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Az életszentség útja „elevenebbé és emberibbé” .
  2018-04-11 12:17:19, szerda
 
  - Az életszentség útja ,,elevenebbé és emberibbé" tesz.
Április 9-én mutatták be a Szentatya legújabb apostoli buzdítását, melynek címe: ,,Gaudete et Exsultate [Örüljetek és ujjongjatok] - az életszentségre szóló meghívás a mai világban". Ferenc pápának ez már a harmadik apostoli buzdítása, mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
India: Odisa államban aggasztó a keresztények helyzete
  2018-04-11 12:15:01, szerda
 
  2018. április 11. szerda 12:01
Tíz évvel a keresztényellenes pogrom után az indiai Odisa államban folytatódik a keresztények elleni erőszak. Április 7-én indiai püspöki küldöttség látogatott el azokra az istentiszteleti helyekre, amelyek ellen vandál cselekedeteket hajtottak végre húsvétvasárnap.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Aranyosi Ervin: Vidám reggeli
  2018-04-11 12:08:28, szerda
 
  ...... .........


Itt a forró, finom kávé,
tálalva a reggeli!

Szeretettől ébred szíve
annak, aki megleli.

Ropogós a péksütemény,
kés alatt terül a vaj.

Menekül a szomorúság,
elbujdokol, ami baj!

Lekvár rajzol mosolyt számra,
odakint a Nap ragyog,
csuda jó így felébredni,
máris boldogabb vagyok!


Aranyosi Ervin © 2018-04-04.
A vers megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva

Vidám reggelt!
...... ..............


Vidám reggelt, csodás napot,
feledd a bút, a bánatot.
Mosoly kísérje léptedet,
az élet tőle is szép lehet!

Kísérjen el bárhova mész,
legyél vidám, legyél merész!
Osztogasd szét a jókedvet,
világunkban csinálj rendet!

Mert, ha győz a mosoly, derű,
szebben élni is egyszerű,
Hagyd csak lelked, hadd ragyogjon!
vidámságból ki ne fogyjon.

Legyen ma is vidám napod,
ehhez most e verset kapod,
de ne tartsd meg jókedvedet,
szebb a lét, ha más is nevet!


Aranyosi Ervin © 2018-04-06.
A vers megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Megható történet - Emberi és baráti szeretetből PÉLDÁS
  2018-04-11 12:00:20, szerda
 
  Majd én tollak téged" - Kerekesszékkel a Caminón
2018. április 10.
Két barát megcsinálta a Caminót - ilyet hallottunk már sokat. Még olyat is, hogy nem ért véget a barátságuk az út végére. De kerekesszékkel, hegyeken át, 800 kilométert?
...... ........


A korábban dizájnerként dolgozó idahói Justin Skeesuck súlyos neuromuszkuláris (ideg- és izomrendszeri) betegsége miatt nem tudja használni végtagjait. Ennek ellenére zarándokútra indult legjobb barátjával, Patrick Gray-jel, mégpedig a Szent Jakab-útra, az El Caminóra, majd könyvet írtak tapasztalataikról. Egy nemrég készült interjúban visszaemlékeztek az út fizikai fáradalmaira, és arra, mennyire érezhetően velük volt Isten végig az úton.
A kerekesszékben élő Justin egy utazós műsort nézett éppen a Caminóról, amikor beléhasított: ,,Ezt meg kell csinálnod." Felvetésére, hogy mehetnének együtt, Patrick azzal válaszolt, ami később közös könyvük címe is lett: Majd én tollak téged (I'll push you).
Justin sok mindenkinek hálás, hogy életben és mozgásban tartják őt: Krisztusnak, aki az élete sarokköve; Kirstinnek, a feleségének, aki úgy ment hozzá feleségül évekkel ezelőtt, hogy tudta, hogyan fog alakulni a betegsége; a gyerekeinek, Jadennek, Noah-nak és Laurennek; és természetesen Patricknek, aki rengetegszer felemelte már őt, amikor magába zuhant.
,,Ezekre a kapcsolatokra támaszkodtam mindig... Rajtuk keresztül kereste a lelkem mindig a fényt és a világ szebb arcait, és igyekeztem nem arra koncentrálni, hogy »jaj, milyen szerencsétlen vagyok«. Nem esett volna nehezemre összekuporodni egy sarokban, és ott csendben elfonnyadni - de máshogy döntöttem. Mert dönteni kell."
Patrick viszont éppen Justinnak hálás, neki tulajdonítja, hogy már máshogy tekint a nehézségekre, a kihívásokra. Arra jutottak, mindig a miértre kell összpontosítani, nem a hogyanra, amikor valamilyen célt akarnak elérni. Ez segített Patricknek vállalni a fizikai megterhelést, amikor barátját egy újabb emelkedőn kellett feltolnia. ,,Ha igazán fontos valaminek a miértje, ha annyira hiszel benne, hogy tűzön-vízen keresztülviszed, akkor még ha a hogyanja nem tűnik is egyszerűnek, találsz rá megoldást. Megcsinálod, mert hiszel benne. Ha a részletekbe merülsz az elején, gyakran annyira elborítanak, hogy végül bele sem kezdesz az egészbe.
...... ...........


Természetesen Patrick és Justin is rengeteg ,,tamáskodó" véleményt hallgatott végig, amikor másokkal megosztották a nagy tervet. Volt, aki egyenesen őrültnek nevezte őket - ez azonban csak olaj volt a tűzre.
Justin azt mondta, a zarándoklat felnyitotta a szemét rá, mennyi jó van a világban; számtalan segítséget kaptak útközben, akár csak pár órára, akár több napra is melléjük álltak emberek, néha elmondhatatlanul nehéz helyzetekben.
Patrick számára az útból fakadó egyik legfontosabb ,,útravaló" az a hozzáállás volt, amelyet ő ,,sabbatinak" nevez, az Úrnak szentelt napra utalva, melyet megállásra, megpihenésre kellene fordítanunk. Mi talán vasárnapi mentalitásnak nevezhetnénk ezt, azzal együtt, hogy nem csupán szombatokon vagy vasárnapokon alkalmazhatjuk. Jézushoz hasonlóan megállhatunk, és elvonulhatunk pihenni, távol a szétszórttá tevő tényezőktől; megpihenhetünk szeretteink jelenlétében.
A Caminót ilyen hosszúra nyúlt ,,sabbatnak" érezték; amikor túl sok volt a szétszakító tényező, egyszerűen megálltak és megpihentek. Ezt a mentalitást hazavitték az útról, és családjaikban is bevezették; megtapasztalták, mennyire előreviszi és intimebbé teszi a kapcsolatokat.
Ha hagyod, hogy életed minden aspektusát átjárja ez a hozzáállás, befolyásolni fogja a döntéseidet is, könnyebb lesz megpihenni mások jelenlétében, és másoknak is könnyebb lesz megpihenni a te jelenlétedben. Ez sebezhetőbbé is tesz, de meghittebbé teszi a kapcsolatokat. Úgy hozza össze az embereket, ahogy - Patrick így gondolja - Jézus szerette volna, hogy együtt legyenek: olyan közösséggé válva, amely ellenáll a zavaró, szétszóró, szétszakító tényezőknek, megpihen egymás jelenlétében, közel engedi és közel tartja a többieket.

Forrás: Aleteia.org
Fotó: Calvin College/YouTube
Magyar Kurír

Véleményem: Igazi keresztények,- barátok, akik segítenek a bajban lévő embertársukon. A jó Isten és az Őrző angyalaik vigyáztak a zarándok úton lévő barátokra. mert lélekben az istennel vannak és Őt szolgálják .
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1763
  • e Hét: 7454
  • e Hónap: 28137
  • e Év: 231050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.