Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Videóüzenetben magyarázza el az EP jelentéstevője, hogy nem
  2018-04-13 22:21:31, péntek
 
  Videóüzenetben magyarázza el az EP jelentéstevője, hogy nem a magyar választópolgárok, hanem az Orbán-kormány számíthat büntetésre


2018. április 12. 12:13 - szerző: B.M.

Európában mi mind elkötelezettek vagyunk a demokratikus értékek és a jogállamiság mellett, hiszen ez a módja annak, hogy megbízzunk egymásban - mondja a többi között Judith Sargentini abban a videóüzenetben, amelyben tisztázza, hogy

az általa készített, most tárgyalni kezdett európai parlamenti jelentés miért nem a magyar választópolgárok, hanem az Orbán-kormány antidemokratikus törekvései ellen irányul.

A jelentéstevő szerint: ,,Amikor egy ország semmibe veszi ezeket az értékeket, akkor az uniós alapszerződés 7-es cikke szerint lehet válaszlépést tenni." Sargentini arról is beszél, hogy milyen kutatást végzett az elmúlt hónapokban a magyar jogállamiság vizsgálata kapcsán:

,,Sajnálatos módon azt kell mondanom, hogy mind magyar, mind az európai politikusok félelmei igazoltak. Az európaiak és a magyarok nem bízhatnak abban, hogy a magyar kormány tisztességesen jár el és egyenlő bánásmódot alkalmaz."

https://youtu.be/NxffXgaZ8TA


http://168ora.hu/itthon/videouzenetben-magyarazza-el-az-ep-jelentestevoje-hogy-ne m-a-magyar-valasztopolgarok-hanem-az-orban-kormany-szamithat-buntetesre-148266
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levelet kaptak a kórházigazgatók, vége a választási osztogat
  2018-04-13 22:13:28, péntek
 
 

2018. április. 13. 07:39 2018. április. 13. 08:33 Gazdaság

Levelet kaptak a kórházigazgatók, vége a választási osztogatásnak

szerző:
hvg.hu

A főigazgatók reménykedtek, hogy a tartalékot elkölthetik az intézményükre, és van, aki ezt meg is tette. Az elvonás összesen akár 20 milliárdos is lehet.

Egy nappal a parlamenti választások után arról értesítették a kórházak főigazgatóit, hogy tíz napon belül fizessék be a Magyar Államkincstárnak a számlájukon parkoló, ,,kötelezettséggel nem terhelt" maradványösszegeket - írja a pénteki Népszava.

A kampányban még zsákszámra öntötte a pénzt a Fidesz az egészségügybe, most meg visszaszedi, amit tud - fogalmaznak a cikkben.

Novemberben 54,6 milliárd jutott a kórházak adósságrendezésére. Ezután 7,6 milliárdot adtak egyszeri juttatásként a fogorvosoknak, majd áprilistól havi 130 ezer forinttal növelték az apanázsukat. Húszmilliárdot vitt el a költségvetési tartalékból az is, hogy az érdekképviseletek nyomására előrehozták a szakdolgozók korábban kialkudott 8 százalékos béremelését, ami egyébként novembertől lett volna esedékes.

A most célkeresztbe került tartalék úgy keletkezett, hogy a szociális hozzájárulási adót tavaly öt százalékkal csökkentették, így a kórházaknak a tervezettnél kevesebb járulékot kellett kifizetniük az intézményekben dolgozók után. Ezt a különbözetet eddig nem költhették el, csak gyűjtögethették egy külön számlára. Az összeg intézményenként mára akár több százmillió, összesen pedig akár húszmilliárd forint is lehet.

A főigazgatók eddig azt remélték, hogy egyszer majd elkölthetik talán az intézményükre, sőt, a lap szerint volt, aki el is költötte. Emiatt a kórházfenntartó mostani felhívása riadalmat keltett.

A főigazgatók nem is értelmezik egyformán az utasítás szövegét: van, aki szerint, ha törik, ha szakad, be kell fizetni a szociális hozzájárulási adóból összegyűlt megtakarítást. És vannak, akik úgy vélik: amíg adóssága van a kórházának, addig nincs olyan pénze, amit nem terhel kötelezettség.




http://hvg.hu/gazdasag/20180413_levelet_kaptak_a_korhazigazgatok_vege_a_valasztas i_osztogatasnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért halott Orbán Viktor nemzetállami meséje?
  2018-04-13 21:54:01, péntek
 
 
2018-04-13

Írta botosbotond

Miért halott Orbán Viktor nemzetállami meséje?


Tartja magát a közvélekedés a magyar közéletben, miszerint Orbán Viktor politikai projektje azért működik, mert jól ismeri és érzi a nemzetállami narratíva nélkülözhetetlen toposzait, és ezeket bátran használja. De mi van akkor, ha a nemzetállami modell felett elrohant a történelem, és az orbánista elképzelés valójában a vesztes oldalra szorítja a magyar nemzetet és Magyarországot?


Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

kormanypropaganda_2018_800



Megszűnésre vannak ítélve a nemzetállamok, írja az indiai származású Rana Dasgupta a Guardianben. A folyamat valószínűleg nagyon fájdalmas lesz, és meghatározhatja az egész 21. századot, de szükségszerű, mert a nemzetállamok ma már csak mesterséges lélegeztetésnek köszönhetően működnek, még ha ezt nehezükre is esik bevallani.

A nemzetállam konstrukciója európai találmány, amely a harmincéves vallási háborút lezáró vesztfáliai béke (1648) után született meg. Ez a békeszerződés akkor elismerte az újonnan születő államok szuverenitását és határait. A 18. században, a Francia Forradalom után, a nemzetállam az “isteni királyság" helyettesítésével valóban szuverénné vált. A 20. században, a nagy birodalmak - mint például az ottomán birodalom - és a nyugati típusú kolóniák megszűnésével ez a nemzetállami modell végül elterjedt az egész világon.

Csakhogy a nemzetállami koncepció valójában nagyon kevés helyen működött a helyi lakosság érdekében - az európai és az észak-amerikai kontinens inkább kivételeknek számítanak. A nemzetállami elképzelés Afrikában és az arab világban ugyanakkor elképesztő szenvedést, polgárháborút és kegyetlen zsarnokságot hozott el.

Az ENSZ létrejötte többek között azt a célt is szolgálta, hogy biztosítsa a világbékét, megakadályozza a háborúkat a különböző nemzetállamok között. De ez csak részben sikerült. Például 1989 óta a háborúk mindössze öt százaléka robbant ki államok között. Ezzel szemben a háborúk többsége országokon belül következett be, kilenc millió ember életébe került, és hatvanöt millió ember vált menekültté, hagyta el hazáját.

Belátható: ez a fejlemény nem túl meggyőző a nemzetállami modellre nézve, amelynek korszaka, az indiai szerző szerint, véget ér. A gazdaság és az információs világ globalizációja kihívás elé állította a nemzetállamok szuverenitását is. Még néhány évtizeddel korábban is a nemzetállamok rendelkeztek gyakorlatilag minden hatalom felett - szervezték a nemzetgazdaságot, irányították a pénzmozgást, információs monopóliumok volt - ennek a világnak azonban vége.

A Google és a Facebook átvette az irányítást, ezek a platformok ma a társadalmi valóság fő szervezői, de átvették az államoktól a térképkészítés és az ellenőrzés monopoliumát is. A digitális pénznemek ma már a pénznyomtatás állami monopóliumát támadják.

A különböző kormányok nem urai a nemzetállamoknak. A pénztőke ma adóparadicsomokban köt ki, és ez a hatalmas anyagi kár mellett elképesztő méretű erkölcsi károkat is okoz. Emlékezzünk: nem is olyan régen még mindenki egyetértett abban, hogy az állami pénzek kiszervezése morálisan elfogadhatatlan cselekedet.

Ma az adókikerülés a vállalkozás egy általánosan elfogadott formája. Például az Apple pénzügyi tartalékainak 94 százaléka különböző adóparadicsomokban landol. Ez esetükben mintegy 250 milliárd dollárt jelent, amely összeg magasabb, mint a brit kormány és nemzeti bank tartalékainak összessége.

A jelenlegi populista politika előretörése és az autoriter rezsimek felemelkedése valójában a nemzetállami modell megmentésére irányuló kísérlet, és az emberek jövőtől való félelemeire adott válasz.

Hosszabb távon a diktátoroknak nincs esélyük fenntartani a nemzetállami modellt, írja Rana Dasgupta.

Mi lehet a megoldás? Az egyik a pénzmogások és a globális javak újraelosztásának globális ellenőrzése, írja a cikk szerzője.

A másik megoldás egy globálisan működő rugalmas demokratikus modell. Például az Európai Unió az eddig ismert legsikeresebb demokratikus felépítésű berendezkedés a világon, amely ha sikerrel működik a jövőben, más térségek számára is példaként szolgálhat.

De szükség lehet az állampolgárság intézményének megújítására is. Ma az emberiség 97 százaléka megörökli állampolgárságát, amely “véletlenszerű előnyőkhöz juttatja", tehát egy ember születésének helye alapvetően meghatározza várható életminőségét. Ha valaki finn állampolgárnak születik teljesen más gazdasági és jogi környezetbe kerül, mint az, aki szomáliainak vagy szír állampolgárnak születik.

Az új állampolgársági modellt jobban függetlenné lehetne tenni a területi elvtől, elképzelhető lenne, hogy az adott állampolgár szavazhat egy másik államban is. Vajon hogyan alakulna az amerikai elnökválasztás kimenetele, amennyiben olyan állam polgárai is választhatnának amerikai elnököt, amely országokban - például Afganisztánban vagy Irakban - az Egyesült Államoknak alapvető befolyása van?

Sok ilyen ötlet még nem érett meg a bevezetésre, de a nemzetállami modell megszűnése elkerülhetetlen. Amennyiben nem leszünk elég innovatívak és nem találunk választ arra, hogyan alakítsuk át a nemzetállami politikai koncepciót egy globális politikai rendszerré, akkor az emberiséget a globális tőke és globális technológia fogja végképp uralni - zárja cikkét az indiai származású író.

https://dotoho.atlatszo.hu/2018/04/13/miert-halott-orban-vikor-nemzetallami-mesej e/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért készüljön minden ellenzéki szavazó a szombati tünteté
  2018-04-13 21:47:35, péntek
 
  2018. 04. 13. 13:59

Miért készüljön minden ellenzéki szavazó a szombati tüntetésre?

Április 8-án nagyon sokan úgy éreztük, hogy valami tényleg van a levegőben, hogy Magyarországon még mindig lehet demokratikus úton kormányt váltani. Nem véletlenül taglózott le a Nemzeti Választási Iroda által nyilvánosságra hozott eredmény mindenkit, aki Orbán Viktor és a Fidesz helyett valaki másra bízta volna az ország sorsát. A bénult sokkot és döbbent elkeseredést azonban mihamarabb el kell felejteni, mert most nem adatott meg számunkra a tétlen önsajnálat luxusa, és meg kell mutatni, hogy a rendszernek igenis van ellenzéke.

Félreértés ne essék, a magyar fiatalságot üldöztetéssel fenyegető bayerzsoltokon, a nyugati antifáktól rettegő Fidesz-sajtón és az esküjére méltatlanná vált, uniós pénzen hűtlenné hízott morvaikrisztinákon kívül senki sem akar egy budapesti Majdant. Nem azért készülünk tüntetni, hogy szétverjük a Parlamentet vagy kukákat borogassunk, bármilyen jól is jönne ez most a Fidesznek.

Most azért kell kimenni az utcára, hogy megmutassuk:

ha tényleg választási csalás történt, akkor ebbe a magyar nép nem nyugszik bele.

Biztosat csak akkor lehet majd mondani, ha az ellenzéki pártok végeztek a jegyzőkönyvek összevetésével, és valamiféle bizonyíték lesz arra, hogy a Fidesz trükközött a végeredménnyel, de addig is erőt kell mutatnunk. Nyugodt, de határozott és tettre kész erőt.

Mert egy elcsalt választást semmi sem legitimál jobban, mint az, amikor az azt elszenvedő ország beletörődik az igazságtalanságba.

Ne feledjük, hogy ez a rendszer nem április 8-án kezdte a voksolás végeredményének kétes eszközökkel való befolyásolását: négy éve tart a permanens, diszkrétnek egyáltalán nem nevezhető agymosás és az eltérő vélemények erőszakos elhallgattatása, ami önmagában megkérdőjelezi április 8-a tisztaságát. Ezzel pedig nem csak mi vagyunk tisztában.

Azt sem szabad ugyanis elfelejtenünk, hogy nem csak az ország, de az európai, és tágabb értelemben véve a nyugati közvélemény szeme is rajtunk van (keletről is figyelnek minket, de egészen más előjellel), és nagyon sok múlik azon, hogy ne azt lássák, hogy a magyarok tényleg egyöntetűen Orbán Viktor velejéig romlott, korrupt, ön- és közveszélyes rendszere mögött állnak, és készek kamikazék módjára feláldozni magukat azért a rákos daganatért, amit Magyarország és Európa testén jelent ez a formáció.

Egészen más megítélés alá esik ugyanis egy olyan nemzet, ami egy diktatórikus kisebbség acélos szorításában vergődik, mint ami önként és dalolva áll be az elnyomó zsarnoka mögé, amikor mondjuk az Európai Unió ledobja a valódi atombombaként elkönyvelt, és Orbánék által rettegett hetes cikkelyt.

Utóbbi esetben nem lesz könyörület, jönnek a forrásmegvonások és a visszafizetési kényszer, amit nem a Fideszen és annak vezetőin fog leverni Brüsszel: kétszeresen nyomorítanak majd meg minden egyszerű polgárt, ha eljön a gazdasági elégtétel ideje.

Ha azonban megmutatjuk, hogy a civilizált normák megbecstelenítéséhez nem a teljes magyar nép adta a biodíszletet, és a többségnek igenis elege van ebből a nyolc éve folyó kárpáti banánköztársaságból, akkor legalább az esély meglesz arra, hogy a narancsbárók helyett ne nekünk kelljen még az ő keresztjüket is a saját nyakunkba venni.

Sovány vigasz, de jelenleg ez a maximum, amit ki lehet hozni a helyzetből, ez pedig mindenkinek felelőssége és kötelessége, aki nem szeretné, hogy a Fidesz és a megvezetett honfitársaink miatt az egész magyarság egy olyan szégyenbillogot kapjon a homlokára, amit hosszú ideig nem fogunk tudni lemosni magunkról, és aminek jegyében gondolkodás nélkül radíroznak le minket a térképről, függetlenül attól, kire szavaztunk 8-án.

https://alfahir.hu/2018/04/13/2018_as_valasztasok_fidesz_orban_viktor_jobbik_tunt etes_europai_unio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Chikán Attila nélkül a Fidesz nem születhetett volna meg, mo
  2018-04-13 21:43:23, péntek
 
  Chikán Attila nélkül a Fidesz nem születhetett volna meg, most már a kormánypropaganda zsoldoslistájára került

haszanz
politika
ma 11:30


Arról, hogy mekkora kamu Orbán legújabb panelja a 2000 Magyarországon tevékenykedő Soros-zsoldosról, itt írtunk, vicces lenne az egész, ha nem erre hivatkozva küldenék a parlament elé a civil szervezetek vegzálását lehetővé tevő Stop Soros-törvényt.

A Figyelő a maga képességei szerint igyekezett aládolgozni ennek, amikor megpróbált összeállítani egy listát Soros zsoldosairól. Összegereblyéztek boldog-boldogtalant, olyanokat is, akik - mint írják - talán nem is tudják, hogy Soros zsoldasai, még halottakat is bevettek a névsorba, hogy hosszabb legyen a lista. Az Orbán által emlegetett kétezres álomhatár még így is messze van, de elég rugalmas a Figyelő hozzáállása, hogy kiket vesznek be, felülről nyitottnak tűnik a névsor.

Rajta van a listán például Chikán Attila. Róla azt írja a Figyelő, amikor a CEU-s oktatókat sorolja fel, hogy az egyetem ,,nemzetközi testületének egyetlen magyar tagja", az ,,Orbán-kormány nagy kritikusa".
Chikán Attila

Azt valahogy elfelejtették hozzátenni, hogy Chikán Attila volt Orbán első gazdasági minisztere. Amikor Orbán 1998-ban bemutatta első kormányát a parlamentben, Chikánról ezt mondta:

,,Köszönöm, hogy sok évvel ezelőtt fontosnak tartotta, hogy létrehozza azt a műhelyt, ahol a rendszerváltoztatás most beérő első generációja politikai és szakmai értelemben megszületett, felnőtt, megerősödött, majd összekovácsolódott. (Taps. - Dr. Chikán Attila felállva köszöni meg a tapsot.) Chikán professzor úr alapította s a diákokkal együtt építette fel Magyarország első szakkollégiumát. Mint minden igazi tanárember, mindig a jövő elkötelezett híve volt, s most, amikor eljött az idő, a megvalósítás felelősségét is vállalta."

Chikán szerepét emelte ki Orbán a Fidesz 19. születésnapján is, 2007. márciusban: ,,A nem alapító státuszban jelen lévő igazgató urat, Stumpf István barátunkat is tisztelettel köszöntöm, és én is szeretném vele együtt megemlíteni Chikán Attilának a nevét, mert igaz, hogy fiatalok voltunk, bátrak, és akkor még optimizmus és civil kurázsinak sem voltunk a híján, de mindannyian tudjuk, hogy nélkülük,

Stumpf István és Chikán Attila nélkül a Fidesz sohasem születhetett meg".

Chikán 1999 végéig volt az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, Matolcsy György lett az utóda, ez nagyjából mutatja is a Fidesz szemléletváltását a gazdaság irányításában. Chikán aztán eltávolodott a Fidesztől, vagy leginkább a párt Chikán nézeteitől. Az kétségtelen, hogy Chikán többször is elmondta a véleményét a Fidesz gazdaságpolitikájáról, és mit ad isten, nem mindenben értett egyet, sőt kritizált is. Ezt egyébként maga Orbán is tolerálta, volt olyan rendezvény, még 2010-ben, a második Orbán-kormány megalakulása előtt, ahol vitába is szállt Chikánnal. De a tisztelet hangján:

,,Ami a korrupciót illeti, Chikán Attila előadásának egy megjegyzésére szeretnék utalni, természetesen a többiek előadásai is kétségkívül inspirálóak voltak. Dejà vu érzésem volt, úgy volt, mint régen a kormányüléseken, ott is mindig Chikán Attila miniszter úr hozzászólása váltotta ki belőlem a legtöbb reakciót, aminek valószínűleg az is oka lehet, hogy az ember általában mindig a volt tanárának akar bizonyítani elsősorban. Ez most sincsen másképpen."

De még 2012-ben is így beszélt Orbán az unortodox gazdaságpolitikáról és a redzevényen jelen lévő Chikánról: ,,Ez egy unortodoxia - hogyha már a szabadságharcról volt szó - vagy elegánsabban: innováció, amire két ok visz bennünket. Az első, hogyha már itt van Chikán Attila közöttünk, akkor anélkül, hogy át akarnám rá hárítani persze a felelősséget már csak részlegesen is, hiszen ő mégiscsak a kormány kiemelt, minőségi kritikusai közé tartozik, és akinek mindig figyelünk a szavára, nem volna teljesen tisztességes, ha most a felelősséget az ő irányába terelném, de hát mégiscsak az ember fiatalokat nevel az egyetemen, és innovációra oktatja őket, akkor számolnia kell azzal, hogy ahova majd a szél sodorja őket, ott majd innoválni fognak. Ez esetben a szakkollégiumi háttér a mostani kormányt bizony folyamatos innoválásra kényszeríti vagy viszi, motiválja a saját területén, a gazdaságpolitikában is meg az államélet területén is. De túl ezen az indíttatáson, amiért egyébként hálásak vagyunk tanárainknak, a másik ilyen körülmény, ami ezeknek az újszerű gazdasági eszközöknek a fölkutatása mellett szól, a kényszer."

Ebből lett mostanra az, hogy a kormányszolgálati Figyelő meg sem említi, hogy Chikán bábáskodott a Fidesz születésénél, volt Orbán minisztere, csak annyi maradt, hogy CEU és a kormány kritikusa és Soros-zsoldos. Chikán pedig elcsukló hangon, a könnyeivel küszködve nyilatkozik a Hír TV-ben arról, hogy szerinte nagyon szomorú és fenyegető, hogy olyan akadémikusokat és civileket listáznak (és nem magáról beszélt), akik nem is politizálnak. Szerinte erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy a Fidesz ilyen áron próbálja megvalósítani politikai céljait.

https://youtu.be/u8P1YYo-4J8

Sorossal egyébként 30 éve került először kapcsolatba, mert ő volt az egyik szervezője azoknak az ösztöndíjaknak, amelyekkel “a mai kormány jelentősen része is Nyugaton tanult".

https://444.hu/2018/04/13/chikan-attila-nelkul-a-fidesz-nem-szulethetett-volna-me g-most-mar-a-kormanypropaganda-zsoldoslistajara-kerult
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A svéd ügyészség lopás gyanújával vizsgálja Semjén Zsolt vad
  2018-04-13 21:33:24, péntek
 
  A svéd ügyészség lopás gyanújával vizsgálja Semjén Zsolt vadászatát

Albert Ákos
POLITIKA
ma 16:33


Még március végén írtuk meg, hogy a Västerbotten megyei rendőrség átadta a Semjén Zsolt vadászatával kapcsolatos ügyet a svéd ügyészségnek. A svéd ügyészség pénteken közölte a 444-el, hogy jelenleg is nyomoznak az ügyben lopás gyanújával. Jelenleg azt vizsgálják, hogy vajon történt-e bűncselekmény.

A svéd törvények értelmében azonban több információt jelenleg nem árulhatnak el, és arról sem tájékoztathatnak, hogy van-e az ügyben gyanúsított.

Az ügy azután terelődött jogi útra miután egy svéd gazda azzal fordult a hatóságokhoz, hogy a miniszterelnök-helyettes egy az ő tulajdonában lévő háziasított rénszarvast lőtt ki.
Semjén Zsolt az egyik svédországi vadászaton pózol a döglött állattal.Fotó: Hír Tv / MNO

Niklas Jonsson korábban úgy nyilatkozott a legnagyobb svéd lapnak, hogy a rénszarvas egyértelműen az övé volt. ,,Az enyém. Látni a füljelzőt rajta. És senki sem kapott engedélyt arra, hogy kilője." Az apja, Tobias is azt mondta, hogy nincs kétség, a fiáé volt az állat, amely a vadászatról beszámoló Magyar Nemzet videóján látható.

A politikus a Magyar Nemzet szerint korábban ötször is részt vett többmillió forintba kerülű svéd vadászatokon. A kirándulásokat pedig egy vállalkozó, Farkas József finanszírozta.


https://444.hu/2018/04/13/a-sved-ugyeszseg-lopas-gyanujaval-vizsgalja-semjen-zsol t-vadaszatat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ELTE Alkotmányjogi Tanszék: „A listázás a diktatórikus
  2018-04-13 21:29:45, péntek
 
  ELTE Alkotmányjogi Tanszék: ,,A listázás a diktatórikus rendszerek sajátja"

Urfi Péter
POLITIKA
ma 19:41


,,Az Alaptörvény XV. cikkét minden újságnak és újságírónak ismernie és tisztelnie kell" - írja az ELTE Alkotmányjogi Tanszéke, amelynek több munkatársa felkerült a Figyelő zsoldoslistájára. Az alaptörvény megjelölt részében az olvasható, hogy ,,Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja."

Ezek alapján ítélik el a Soros-listát:

,,A listázás a diktatórikus rendszerek sajátja. Demokratikus társadalmakban nyílt, a résztvevők számára egyenlő feltételeket biztosító vitában kell megjeleníteni a nézetkülönbségeket. A megbélyegzés minden formája elfogadhatatlan, az kizárólag gyűlöletkeltésre alkalmas. Demokratikus kötelességünk kiállni kollégáink és minden megbélyegzett személy mellett. Elhatárolódunk a politikai alapú megbélyegzéstől és gyűlöletkeltéstől, egyben határozottan kérjük a demokratikus diskurzus visszaállítását."

A Magyar Tudományos Akadémia doktoraiból és akadémikusaiból álló Stádium 28 Kör szintén közleményt adott ki:

,,A Figyelő tegnap megjelent, ,,sorosista ügynöklistájának" publikálásával az MTA számos tagját, külső tagját és köztestületi tagját súlyos sérelem érte. A cikk sugallatával ellentétben, a CEU és a civil szféra munkatársai semmilyen törvénytelenséget nem követtek el; tudományos munkájuk mellett legfeljebb éltek demokratikus véleményalkotási jogukkal. A Stádium 28 Kör tagjai határozottan fellépnek a nemtelen támadással szemben és elítélik azt."

És nyílt levelet írt a Budapesti Corvinus Egyetem Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszéke is, amely szerint ők ,,egy nyitott, sokszínű és toleráns közösség büszke egyetemi polgárai" és ,,elítélik a félelemkeltés politikáját, amelybe ez a cikk is illeszkedik".

Korábban az Egyesült Államok is felemelte szavát Schmidt Mária és Ungár Péter hetilapja ellen.

https://444.hu/2018/04/13/elte-alkotmanyjogi-tanszek-a-listazas-a-diktatorikus-re ndszerek-sajatja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soha nem érdeklődtek még ennyien ellenzéki tüntetés iránt
  2018-04-13 21:28:26, péntek
 
  Soha nem érdeklődtek még ennyien ellenzéki tüntetés iránt

Urfi Péter
POLITIKA
ma 18:00


Általában kiszámíthatatlan, hogy mennyien mennek el valójában egy-egy népszerű Facebook-eseményre, de ha csak a netes lelkesedést nézzük, akkor a szombati tüntetés veri az eddigi legnagyobb ellenzéki megmozdulásokat.

A 2014-es netadós tüntetések idején a legnagyobb vonulásra 43 ezren jelentkeztek és 7,5 ezren nyomtak a Talán gombra. A 444 becslései szerint végül 15-20 ezren lehettek, de mások ennél nagyobb számokkal dobálóztak.
A tavaly áprilisi CEU-s tiltakozások legnépszerűbb programjára 21 ezer ember jelentkezett és további 22 ezer érdeklődött.

A holnapi ,,Tüntetés a demokráciáért" most 34 ezer résztvevőnél és 82 ezer érdeklődőnél jár.

(A netadó és a CEU-botrány között váltott a Facebook, és a talánból lett az érdeklődés.)
Abcúg netadó!Fotó: Móricz-Sabján Simon/Népszabadság

A holnapi Mi vagyunk a többség! - Tüntetés a demokráciáért szervezői főként a diáktüntetésekről ismert fiatalok. A leírásban négy dolgot követelnek:

A szavazatok újraszámlálását!
Gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát!
Tisztességes választást! Új választási törvényt!
Az ellenzék ne magával harcoljon, hanem álljon ki a többségért!

Ha már így megszólították őket, az ellenzéki pártok - a Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK és a Momentum - is jelezték, hogy jönnek. Az egyik szervező azt mondta az Indexnek, hogy az esemény pártoktól független, és a demonstráció főszervezői közül menet közben kiderült, hogy ,,mindenki más ellenzéki pártra szavazott".
Ellenforradalmárok, rettegés

Mióta látható a nagy érdeklődés, a kormánymédia arról cikkezik, hogy ,,szélsőbaloldali, anarchista csoportosulások és a Soros-hálózat válogatott katonái... akarják szombat este lángokba borítani fővárosunkat". Az Origo szerint emiatt ,,rettegnek az Opera közelében lakók". A Békemenetet szervező CÖF azt tartotta fontosnak megjegyezni a tüntetésről szóló közleményében, hogy ,,bolsevik-kommunista ellenforradalmi hagyományokkal élni veszélyes forgatókönyv. A magyarországi ellenzéki pártoknak, a vereség tapasztalatait elemezve nem hőbörgésre, hanem átgondolt megújulásra van szükségük."

A rendőrség is készül: tegnap írtuk meg, hogy a Kossuth téren és környéken kamerákat szereltek fel, amelyekből egy olvasónk elmondása és fényképe szerint ma már a Bajcsy-Zsilinszky útra is került.
Kamerákat szerelnek fel a Bajcsy-Zsilinszky útonFotó: Olvasónk

A szervezők az ATV-ben azt mondták:

,,Érezzük az indulatot, de mindenkinek az az érdeke, hogy ez a tüntetés békés legyen.

Ezért mindent meg is fogunk tenni" - állította Homonnay Gergely, amihez Gyetvai Viktor hozzátette: ,,Határozott, erős, de erőszakmentes tüntetés lesz."
Nem csak Budapesten

Az Indexnek nem akartak részleteket elárulni a demonstráció koreográfiájáról és a felszólalókról, mert azt szeretnék, ha meglepetés lenne. Annyit mondtak csak, hogy olyan országosan ismert közéleti személyiségek is fel fognak szólalni, akik korábban egyáltalán nem politizáltak.

Az Operától a Kossuth térre tartó budapesti menet mellett vidéki városokban is lesznek demonstrációk, többnyire Talpra magyar, hív a szabadság szlogen alatt, például Pécsen, Debrecenben, Nyíregyházán, Székesfehérváron és Győrben. De több külföldi városban is tartanak szimpátiamegmozdulásokat, Londonban például több mint ezer érdeklődővel. Illetve van olyan csoport is, ahol már kétezren szervezik, hogy jussanak el közös kocsival vidékről Budapestre szombaton.


https://444.hu/2018/04/13/soha-nem-erdeklodtek-meg-ennyien-ellenzeki-tuntetes-ira nt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiborcz István azt mondja, őt nem kereste az OLAF, de ez haz
  2018-04-13 21:27:35, péntek
 
  Mennyivel bátrabb lett, most, hogy az após kapott megint 4 évet.

Sajnos nem úgy, ahogy szerettem volna.


--------------------------------------------------------------------------------


Tiborcz István azt mondja, őt nem kereste az OLAF, de ez hazugság

Sarkadi Zsolt
POLITIKA
április 12., csütörtök 21:26


Tiborcz István megint vizsgázott a Károli Gáspár Egyetemen, és a hvg.hu munkatársai várták is a helyszínen, hátha sikerül kifacsarni néhány szót Orván Viktor vejéből, aki hónapok óta szabályosan bujkál a kamerák elől. Ennek legfőbb oka talán az, hogy az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF számos rendellenességet tárt fel a korábban Tiborcz résztulajdonában élló Elios közvilágítás-korszerűsítési pályázatai körül.

Tiborcz ezúttal nem menekült el, mint az előző vizsgája után, hanem válaszolt néhány újságírói kérdésre. Igaz, a videóinterjú megjelenéséhez sem ő, sem az egyetem nem járult hozzá (mivel az egyetem parkolójában készült), ezért a hvg.hu csak a leiratot közölte.

Eszerint Tiborcz azt mondta, az OLAF-jelentés csak egy politikai jelentés, de azt ő érdemben nem tudja kommentálni, mert meg sem kapta. Tiborcz először azt állította, őt nem is kereste az EU-s hivatal, majd javított arra, hogy ő kért lehetőséget, hogy elmondhassa a véleményét, de az OLAF erre nem reagált.

Ahogy a 24.hu fel is hívta rá a figyelmet, ez a megállapítás hazugság, hiszen a OLAF minden érintettet megkeresett, és reakciót kért tőlük. A jelentésben két komplett oldal csak Tiborcz István és Hamar Endre reakcióiból áll. Sőt, nem csak Tiborcz Istvánt, de még a testvérét, Tiborcz Pétert is megkeresték, mivel ő meg energetikai tanácsadó volt a Fejlesztési Minisztériumban.

Tiborcz szerint az ügyben a sajtóban sok csúsztatás jelenik meg, például arról írnak sokan, hogy Dunaújvárosban milyen sötét van, pedig ehhez a beruházáshoz nem is volt köze az Eliosnak. Ez egyébként igaz, Dunaújvárosban nem az Elios szerelt fel új lámpákat.

Az Eliost érő kritikákról pedig azt mondta, a közétkeztetést is sokan kritizálják.


https://444.hu/2018/04/12/tiborcz-istvan-azt-mondja-ot-nem-kereste-az-olaf-de-ez- hazugsag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1304
  • e Hét: 2791
  • e Hónap: 13902
  • e Év: 167398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.