Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
jácint
  2018-04-14 23:58:47, szombat
 
 



Így gondozd a cserepes jácintot, hogy egész évben élvezhesd a szépségét!

Ha kaptál nők napjára cserepes jácintot, akkor most eláruljuk, hogy mit kell tenned vele, hogy egész évben élvezhesd a szépségét.
A legelső dolog, hogy ezt tavaszi virágot a lakásban minél távolabb kell helyezned a fűtőtestektől, kályhától, friss levegőt kell biztosítanod számára, mert így akár több hétig is kitarthat. A legjobb hely tehát, ha egy ablakpárkányra teszed a növényt, ami alatt nincs fűtőtest, és ahonnan sok fényt kap, mert ezt szereti.
A cserepes jácintoknak kevés vízre van szükségük, a talajnak könnyű szerkezetűnek, jó vízáteresztő képességűnek kell lennie.

Amikor elvirágzik és a levelei is hervadni kezdenek, akkor óvatosan szedd ki a földből a gumókat, pár réteg újságpapírba tekerd bele, és pihentesd száraz, hűvös helyen.

Októberben ültesd el cserébe, így már újévre kinyílhat, azonban ha szabad földbe, a virágos kertedbe ülteted, akkor jövő év márciusára, tehát tavaszra fog kihajtani a csodásan illatos jácint.
 
 
0 komment , kategória:  kertészet  
Buddha
  2018-04-14 23:36:10, szombat
 
 



1. A boldogság csak akkor teljesedhet ki igazán, ha megosztjuk másokkal
,,Egy gyertyáról akár több ezer másik gyertyát is meggyújthatunk, mégsem fog annak élettartama lerövidülni. A boldogság mértéke sem csökken soha, ha osztozunk másokkal rajta."

2. Egyedül kell végigjárd a neked szánt utat
,,Senki sem menthet fel bennünket, csak mi önmagunk. Erre senki sem képes, és nem is teheti. Magunk kell járnunk az utunkat."

3. Sose higgy el mindent, amit másoktól hallasz
,,Ne higgy el semmit csak azért, mert egy bölcs mondta, ne higgy el semmit csak azért, mert mások hisznek benne, ne higgy el semmit csak azért, mert papírra van vetve, ne higgy el semmit, csak mert Istentől eredeztetik, ne higgy el semmit, csak mert valaki más elhiszi. Csak azt szabad elhinned, amiről te magad meggyőződtél, hogy igaz!"

4. Az irigységedet inkább váltsd le csodálatra
,,Mások jó tulajdonságaira ne tekints irigységgel, hanem inkább csodálattal szemléld őket."

5. Ne ragaszkodj túlságosan
,,Valójában semmit sem birtokolsz, csupán egy kis ideig megőrzöd. S ha az idő múltával képtelen vagy ezeket tovább adni, akkor te vagy azok birtokában."

6. Szüntesd meg az előítéleteidet
,,A felsőbb világban nincs különbség kelet és nyugat közt, az emberek csak a saját elméjükben találják ki a különbségeket, és azt hiszik róluk, hogy ezek valósak."

7. Barátaidat körültekintően válogasd meg
,,Egy rosszindulatú és kétszínű barát sokkal veszélyesebb egy vadállatnál, egy vadállat a tested sebesíti meg, míg egy rossz barát az elmédet teszi tönkre."

8. A kétség csak eltaszít másoktól, míg a bizalom közel hoz
,,Nincs is félelmetesebb dolog a kétségnél. A kétség, az emberek közé állva, szétválasztja őket, akár egy méreg, mely barátságokat és kapcsolatokat semmisít meg. Ez egy olyan tüske, mely bánt és fájdalmat okoz. Egy olyan kard mely képes ölni."

9. Minden igazságra fény derül
,,Három olyan dolog van, melyet nem lehet sokáig rejtegetni: a Nap, a Hold és az igazság!"

10. Ahogyan gondolkozol, olyanná válsz te is
,,Mindaz, amik vagyunk, a gondolataink következményei: azokon alapul és azok alkotják. Ha valaki gonosz módon gondolkozik, beszél, vagy cselekszik, azt szenvedés követi (...) Viszont ha valaki jót cselekszik, jó gondolattal szól, azt boldogság követi úgy, akárcsak egy árnyék mely sosem hagyja el gazdáját."

11. A szeretet mindenre gyógyír
,,A harag nem oldja fel a haragot, a szeretet viszont mindent felold."

12. Az élet titka a MOST-ban rejlik, ezért kell megélni a jelen pillanatát
,,A szellemi és testi egészség titka egyaránt abban rejlik, hogy ne búslakodjunk a múlt miatt, ne aggódjunk a jövőért, hanem inkább teljes mértékben és bölcsen éljük meg a jelen pillanatot."

13. Szabadulj meg a félelmeidtől
,,A létezés titka, hogy sosem lenne szabad félni. Sose félj attól, hogy mi fog történni veled, és ne számíts mások segítségére sem, hiszen abban a pillanatban, hogy elutasítasz minden fajta segítséget, szabaddá válsz."

14. Kedvességgel és odaadással fordulj mindenkihez
,,Határozd el, hogy gondoskodó leszel a fiatallal szemben, könyörületes az időssel szemben, együtt érző leszel a törekvésekkel szemben és tolerálod a gyengéket és a rosszakat, hiszen valamikor az életed folyamán mindez te is leszel."

15. A szavak hatalmas erővel bírnak: fájdalmat és gyógyulást is egyaránt okozhatnak
,,A szavaknak megvan az erejük ahhoz, hogy pusztítsanak vagy gyógyítsanak. Amikor a szavak igaz és kedves forrásból erednek képesek megváltoztatni a világot!"
 
 
0 komment , kategória:  Buddha  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 237 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1335
  • e Hét: 3234
  • e Hónap: 7638
  • e Év: 39367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.