|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2018-04-17 17:18:39, kedd
|
|
|
Amire hangolod magad, azt fogadod magadba.
Annak leszel eszköze, tettestársa, megvalósítója.
Ha harmóniára hangolod magad, érzed,
hogy angyalok vannak körülötted.
Nem látod, de érzed! És nem az angyal hangolt magára,
hanem te hangolódtál az ő hullámhosszára. Te vagy a vevő
ő csak az adó. És hiába ad, ha te nem veszed. Nem hallod
meg, és elsuhan melletted a jó szó, a derű élménye, a jókedv
és a bizakodás. Másra hangolódtál, és azt is kapod, amire
lelked húrjai rezonálnak. Ez a vonzás törvénye.
Sötét gondolat a sötétséget, félelem a félelmetest, önzés
az elvakultságot és mások önzését vonzza magához.
|
|
|
0 komment
, kategória: Grafika-Rajz 2. |
|
|
|
|
|
2018-04-17 08:46:32, kedd
|
|
|
A kekszes krémes nagy előnye, hogy nem kell sütni és mégis nagyon finom.
Ha vendégeket vársz, akkor is jó választás, mert mindenki szereti.
A finom vaníliás íze egyszerűen varázslatos!
Hozzávalók:
400 g háztartási keksz
9 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
10 dkg vaj
Elkészítés:
A pudingot a szokásos módon főzzük meg a tejjel és a cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
Tegyük egy tálba és mixerrel keverjük krémesre a vajjal. Ízesítsük a vaníliás cukorral
és a reszelt citromhéjjal. Egy kisebb tepsi, vagy tál aljára rakjunk le egy réteg kekszet,
szorosan egymás mellé, majd kenjük meg egy réteg krémmel. Addig rétegezzük a
hozzávalókat, amíg el nem fogynak, a tetejére keksz kerüljön. Ha szeretnénk olvasztott
csokoládéval is bevonhatjuk a tetejét. Tegyük hűtőbe legalább 2 órára, hogy a keksz
megpuhuljon, majd kínáljuk. Jó étvágyat!
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|
|
|
2018-04-17 08:28:34, kedd
|
|
|
Az egyik kedvenc salátám, mert önmagában is tápláló,
de akár köretként is felszolgálhatjuk.
Próbáljátok ki, ezt még a kicsik is szeretik!
Hozzávalók:
1 kisebb jégsaláta
1 kígyóuborka
2 paradicsom
1 kisebb csirkemell
2 tojás
10 dkg reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük. A húst átkenjük a fűszerekkel és megpároljuk,
amikor elkészült felszeleteljük és egy tálba tesszük. A zöldségeket is
apróra vagdossuk és hozzákeverjük. Az olívaolajhoz kavarjuk a zúzott
fokhagymát és a salátára öntjük, jól összekeverjük. A tojásokat is
felvágjuk és a salátához keverjük óvatosan, hogy ne törjenek, majd
megszórjuk a reszelt parmezánnal. Lehűtve kínáljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2018. április
| | |
|
|
ma: |
3 db bejegyzés |
e hónap: |
808 db bejegyzés |
e év: |
5306 db bejegyzés |
Összes: |
34592 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2048
- e Hét: 6126
- e Hónap: 28393
- e Év: 160947
|
|
|