|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 20
|
|
|
|
2018-04-24 22:22:30, kedd
|
|
|
A máj az emberi szervezet legnagyobb szerve, amely döntő szerepet játszik a vérben lévő toxinok szűrésében és a táplálékok energiává való alakításában. A leggyakoribb májbetegségek közé tartozik a zsírmájbetegség, a májcirrózis, a májgyulladás, a gyógyszerek okozta toxicitás és a májrák. A környezeti toxinok, a cukorbetegség és a túlsúly szintén májkárosodáshoz vezethet.
Ha a máj megbetegszik, akkor sötét színű lehet a vizelet, viszkethet a bőr, amely sárgás színűre változhat, a szem is besárgulhat, influenzaszerű tünetek jelentkezhetnek és a has is fájhat.
El kell kerülni a feldolgozott élelmiszereket, a cukrot, az egészségtelen zsírokat és az alkoholt, ez mind-mind kulcsfontosságú lenne a máj egészségének megőrzése érdekében. A táplálkozás és az életmód változásai a máj egészségi állapotjavításának legfontosabb lépései. Nagyon fontos a toxinexpozíció és az alkohol bevitelének minimalizálása is. A rendszeres testmozgás és az egészséges testsúly fenntartása is szintén nagyon lényeges.
A máj számára az egészséges étrend kialakítása is szintén elengedhetetlen. A magas zsírtartalmú ételek, a cukortartalmú élelmiszerek és a feldolgozott táplálékok elkerülése csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást.
Bizonyos élelmiszerek azonban nagy előnyöket nyújtanak ennek a létfontosságú szervnek. A sötét leveles zöldségek - mint a spenót, a kelkáposzta - a legegészségesebb táplálékok közé tartoznak. Kiválóan alkalmasak a máj egészségének fenntartására, hiszen ezek a zöldségek tele vannak antioxidánsokkal, flavonoidokkal, karotinoidokkal, valamint C-vitaminnal.
A brokkoli eredményesen veszi fel a harcot a zsírmájbetegséggel, mert blokkolja a zsírfelvételt, mindemellett növeli a lipidkibocsátást.
Az áfonya tartalmazza gyümölcsök közül a legtöbb flavonoidot és antocianint. Ezek a vegyületek pedig rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.
A fokhagyma is nagyon egészséges, hiszen antibakteriális, antioxidáns, vírusellenes és gombaölő hatásokkal bír. A fokhagyma is csökkenti a gyulladást, miközben lendületet ad az immunrendszernek.
Az ananász egy ízletes trópusi gyümölcs, amely gyulladáscsökkentő emésztő enzimeket tartalmaz, amelyek segítenek a táplálékok metabolizálásában és tehermentesíteni tudják a májat. A benne lévő C-, B1-vitaminok, illetve a magnézium és kálium segít a gyulladás csökkentésében.
A kurkuma nagy mennyiségű kurkumint tartalmaz, amely szintén eredményesen lecsökkenti a gyulladást, támogatja a májat, a veséket és az epetermelést is a hatékonyabb emésztés érdekében.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
|
|
|
|
2018-04-24 22:15:00, kedd
|
|
|
A krónikus betegségek egyik legfőbb oka a krónikus gyulladás. A krónikus betegségek - mint például a rák, a cukorbetegség vagy éppen az ízületi gyulladás - már-már népbetegségnek számít az egész világon. A 65 éves és az idősebb emberek nyolcvan százaléka szenved legalább egyféle krónikus betegségben. A nyugati orvoslás számos gyógyszerkészítménnyel igyekszik kezelni a krónikus gyulladást, ezek a gyógyszerek azonban nemcsak nagy terhet rónak a szervezetre, de nem is oldják meg a probléma valódi okait.
A megfelelő táplálkozással kiküszöbölhetjük a krónikus gyulladás veszélyeit és természetesen ezzel a krónikus betegségeket is elkerülhetjük.
A gyulladás önmagában még nem feltétlenül ártalmas. Valójában ez egy természetes válasz a fertőzésekre és a sérülésekre, a szervezet azon törekvésére, hogy megtámadja a betolakodókat, kijavítsa a sérüléseket és meggyógyítsa a szöveteket. Az akut gyulladás hamar lezajlik és a szervezet regenerálódik. A gond akkor kezdőik, ha a gyulladás krónikussá válik, hiszen ebből alakulhatnak ki a krónikus betegségek. Ez lehet a rák, az asztma, az allergia, a Crohn-betegség, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, a cukorbetegség, a szívbetegség, az ízületi gyulladás, a magas koleszterinszint vagy éppen a magas vérnyomás.
A krónikus gyulladás egyik legfőbb oka az élelmiszerek minősége. Például a gluténnel terhelt ételek olyan egészségügyi problémát okozhatnak, mint depresszió, szorongás és pajzsmirigy-rendellenességek.
A megfelelő tápanyagok, a mérgező toxinok kiiktatása, a szivárgóbél-szindróma gyógyítása és az emésztőenzimek fogyasztása segíthet a gyulladás megszüntetésében és a krónikus degeneratív betegségek felszámolásában.
Az egyik leghatásosabb természetes gyógymód a bromelain, a friss ananászból nyert emésztőenzim. A bromelain lebontja a fehérjéket, miközben segíti az emberi szervezetet, hogy az értékes tápanyagok hatékonyabb szívódhassanak fel. A bromelain az emésztőrendszer gyógyításában is nagy segítségünkre lehet, mivel ez egy hatékony gyulladáscsökkentő szer is.
A bromelain számos emésztési problémára alkalmazható, beleértve a gyulladásos bélbetegségeket, a fekélyes vastagbélgyulladást vagy éppen a Crohn-betegséget. Mivel vírusellenes és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik, így asztma és allergia esetén is ki lehet próbálni.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Betegségekről |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 20
|
|
|
|
2018. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
110 db bejegyzés |
e év: |
1532 db bejegyzés |
Összes: |
49256 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 574
- e Hét: 4152
- e Hónap: 24014
- e Év: 199889
|
|
|