Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ceruzababos, hagymás zöldségkenyér
  2018-04-24 22:49:57, kedd
 
 
Ceruzababos, hagymás zöldségkenyér



Hozzávalók:
200 g ceruzabab,
2 hagyma,
2 evőkanál olaj,
200 g reszelt sajt,
3 tojás,
1 evőkanál liszt,
petrezselyemzöld,
oregánó,
só,
bors,
1 kiskanál vaj.
A hagymát apróra vágtam és a 2 evőkanál olajon puhára pároltam, majd hagytam kihűlni. Lereszeltem a sajtot a reszelő nagy lyukú oldalán, hozzáadtam 2 felvert tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az oregánót, sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a ledinsztelt hagymát és a ceruzababot és jól összekevertem. Én konzerv ceruzababot használtam, így nem kellett megfőzni. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt kalácsformába öntöttem, ráöntöttem az 1 felvert tojást és mérsékelt tűzön megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni, csak utána szeleteltem.

El lehet készíteni gombával és zöldborsóval is.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Krémsajt házilag
  2018-04-24 13:32:25, kedd
 
 

Hozzávalók: /Mivel először készítettem ezért kisebb mennyiségből csináltam/ 1 nagy doboz tejföl/330 gr/, 1 mk.só, csipetnyi cukor, ízesítésnek pedig 1/2 mk. bazsalikomot tettem hozzá.
Elkészítése: Tejfölt edénybe öntöttem hozzátettem a sót cukrot és a bazsalikomot összekevertem .

Kisebb textil konyharuhát bevizeztem szűrőkanálba tettem és ebbe öntöttem bele a tejfölt. A konyharuha csücskeit összekötöttem és egy fakanalat átdugva rajta fazékra akasztottam így a savó belecsurgott . Másnap a krémsajtot tálra borítottam és már lehetett falatozni belőle! Legközelebb más fűszerrel ízesítem!

Ui:(Utólag jöttem rá hogy tulajdonképpen a mascarpone helyett amit használok a natúr krémsajtot ez az , csupán fűszerrel ízesítettem! ( Most pedig egy szakácskönyvemben találtam rá!)
Legközelebb 1 mk fűszert teszek hozzá! Sokszor ezek a kencék jobban ízlenek mint a hentesárú !
Link
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Házi fűszeres zsemlemorzsa
  2018-04-24 13:21:45, kedd
 
  Szeretném megosztani veletek ezt a jó tippet amit olvastam és már ki is próbáltam. Biztos sokan vagytok úgy velem együtt hogy a szikkadt kenyeret vagy péksüteményt megszárítás után ledaráljátok vagy reszelitek. Ebből a ledarált zsemlemorzsából vettem ki 5-6 evőkanállal amit bármilyen száraz fűszerekkel lehet ízesíteni, nálam a próba 1-1 teáskanál bazsalikom és rozmaring keveréke lett amit az üvegbe kiszedett morzsához tettem és jól összevegyítettem.


Rántott krumpli , hamis fasírt vagy egyéb zöldségek panírozásánál biztos finom ízt fog adni!

Ui: Az általam használt fűszereket kívül az újságban ajánlottak még:kakukkfű, snidling, majoránna, zsálya fűszereket, reszelt parmezán sajtot , 1-2 gerezd reszelt fokhagymát, kukoricapelyhet szilánkosra törve és finom szemcséjű zabpelyhet. Szárított fűszereket összelehet keverni de a sajt és fokhagyma használatánál természetes hogy csak használat előtt !
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 196
  • e Hét: 3706
  • e Hónap: 5601
  • e Év: 56392
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.