Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A menny! A menny!
  2018-04-25 15:21:28, szerda
 
  Ez már a menny! (J.R. Miller)

Egyszer egy író egy olyan francia hajóról számolt be, melynek a déli tengereken dúló viharokban hónapokra nyoma veszett. Az egyik reggel azonban az árbocon álló őrszem szárazföldet vett észre. Az utasok és a legénység mind összegyűltek a hajó fedélzetén, izgatottan várva, hogy végre megpillantsák a szárazföldet, mely felé közeledtek. De egyelőre még csak az alig kivehető körvonalát látták, ami még annyira halvány volt, hogy a bizonytalanság a szívüket marcangolta. Vajon tényleg szárazföld felé tartottak? Ha igen, miféle vidék felé? Lehetett-e az Franciaország? Valóban Franciaország? Vagy valamilyen más, idegen ország?

Egyre közelebb és közelebb kerültek. A táj körvonalai egyre kivehetőbbek lettek. És néhány óra múlva - mely órák szinte napoknak tűntek nekik - az őrszem hangosan felkiáltott: ,,Franciaország! Franciaország! Ez már Franciaország!" A hajó legénységét határtalan boldogság töltötte el. Végre-valahára tényleg hazaértek minden bolyongásuk után, maguk mögött hagyva a veszélyeket és félelmeiket!

És pontosan ez fog velünk, hívőkkel is történni, amikor azon a ködös vizű tengeren keresztül, amit halálnak hívunk, az örök élet partjaihoz érkezünk. A halál homálya után - kinyílnak szemeink, és a menny partjait pillantjuk meg! S akkor nem azt fogjuk kiáltozni, hogy ,,Franciaország! Ez már Franciaország!", hanem azt, hogy ,, A menny! A menny! Ez már a menny!" És a viharok mind a múltba vesznek. Örök dicsőségben fogunk élni; az élet teljessége lesz osztályrészünk. Akkor már örökre otthon leszünk!

Épitsétek egymás.
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Tojáslikőrös krém pisztáciával
  2018-04-25 14:12:04, szerda
 
  ,,Ha szeretsz, a szívedet belefőzöd az ételbe, a lelkeddel kavarod és a szemeddel őrződ, hogy aztán egész lényed forrón és lágyan az elé tedd, aki számodra a világon a legfontosabb."


1 dl tejben elkevertem simára
1 cs vaníliás pudingport.
3 dl tejet forrásig melegítettem
2 ek cukorral, majd állandó keverés mellett hozzáöntöttem a feloldott pudingport.
Besűrítettem.
Kevergetve kihűtöttem. hozzáöntöttem 1.2 dl tojáslikőrt,
1 cs vaníliás cukrot.
Kemény habbá vertem 3 dl tejszín 1 ek porcukorral.
Ennek a felét a krémbe forgattam.
Szétosztottam kelyhekbe.
A maradék kemény tejszínhabbal díszítettem és meglocsoltam tojáslikőrrel, megszórtam apróra vágott zöld pisztáciával.
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Spárga besamelmártásban sajttal
  2018-04-25 14:09:06, szerda
 
  "Aki megfőzi a spárgát, azután vajban megsüti, majd ráüti a tojássárgáját, és meghinti illatozó őrölt fűszerezéssel, s ezt az ételt rendszeresen fogyasztja, annak felpezsdül a vére, fokozódik férfiereje, és heves vágy ébred benne"
(Muhammad an-Nefzawi: Az illatos kert című XV. századi szexológiai könyvéből)

A spárgákat megpucoltam és sós vízben puhára főztem. (Ha tényleg zsenge a spárga, akkor elég párolóedényben párolni gőz fölött)



10 dkg vajon világosra pirítottam 5 dkg lisztet, felengedtem - állandó keverés mellett - 3 dl tejjel. Sóztam, borsoztam, felfőztem. Hozzáadtam 2 dl tejfölt. Kivajazott tál aljára tettem a spárgasípokat, leöntöttem a besamellel és bőségesen megszórtam reszelt füstölt sajttal. Addig toltam be a sütőbe, amíg a sajt megolvadt.
 
 
0 komment , kategória:  Spárgás ételek  
Szemölcsre: vérehulló fecskefű!
  2018-04-25 13:35:21, szerda
 
  A fecskefű alkaloidja elpusztítja a szemölcsöt okozó vírust

A vérehulló fecskefű közvetlenül a bőrre kenve hatékony ellenszere a vírusos szemölcsnek. Csupor Dezső gyógyszerész-fitoterapeuta arra figyelmeztet, hogy nem szabad túl hosszan alkalmazni a növény nedvét, mert könnyen irritálhatja a bőrt.



Vérehulló fecskefű (Chelidonium majus). Népies neve: aranyfű, cinadónia, cinandó, kecsketej, gódavére, gódirc, mennyeiajándék, rántófű, vérrelharmatozó versellőfű, vérhullatófű. A mákfélék (Papaveraceae) családjába tartozik, nyirkosabb talajokon, árokpartok mentén, akácosokban, erdők szélén élő évelő növény. Bármely részét megsértve, narancssárga tejnedv csordul ki belőle. A növény felhasználandó része a gyökér és a virágos hajtás. Teljes virágzáskor gyűjtik föld feletti virágos hajtását, április végétől júniusig, gyöktörzsét ősszel szedik.
Vérehulló fecskefű hatóanyaga

A növényben megtalálható alkaloid keverék mintegy 30 alkaloidból (koptizin, kelidonin, berberin, szangvinarin) áll. Tartalmaz még flavonoidokat, fehérjebontó enzimeket, kelidonsavat is. Azonban jó tudni, hogy szárított fecskefű hatóanyagai mintegy fél év múlva elillannak, így a növény már nem tudja kifejteni jótékony hatását.

Vérehulló fecskefű gyógyhatásai
A vérehulló fecskefű kelidonin alkaloidja fájdalomcsillapító és görcsoldó hatású. Alkoholos kivonata gyakran használt különféle oldatokban, különösen bőrbetegségekre.

A fecskefűnek vírus- és baktériumölő hatása van. Külsőleg a bőr kóros elváltozásai (ekcéma, szemölcs, tyúkszem) kezelhető vele, amit a sárga tejnedvében található kelidonin és fehérjebontó enzimek egymást erősítő hatása okoz. Az alkaloidoknak nemcsak vírusellenes hatása van, de emellett megemlíthető, hogy a sejtosztódást is gátolja. A homeopátiás gyakorlatban a fecskefüvet máj- és epebántalmak kezelésére alkalmazzák. A fecskefű nagy mennyiségben mérgező, és a magas vérnyomásban szenvedők belsőleg ne használják!

A fecskefű felhasználása
Leginkább külsőleg használjuk. Mivel a mákfélék családjába tartozik, és narkotikumot tartalmaz, hosszan tartó fogyasztása emésztési, idegi, légzési rendellensségeket okozhat. Szárítva is csak óvatosan szabad hozzá folyamodni: fél teáskanál száraz növényt adni 1 liter vízhez! A leveléből forrázatot készítünk, ami sebekre borogatásként használható.

Nyílt sebekre nem alkalmazható! A szemölcsöt szódabikarbónás lemosás után bekenhetjük a növény friss nedvével. Csupor Dezső arra figyelmeztet, hogy nem szabad túl hosszan alkalmazni a növény nedvét, mert könnyen irritálhatja a bőrt. Akkor se kísérletezzünk, ha néhány napon belül nem javulnak a tünetek, ebben az esetben ugyanis nem vírusos szemölcsről van szó.
Link
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Ahány méz, annyi hatóanyag
  2018-04-25 13:32:06, szerda
 
  Nátha és köhögés ellen mézes tea, ezt a receptet mindenki ismeri. De vajon azt tudja-e, hogy sok egyéb betegség gyógyításában is segíthetnek a különböző mézfajták?



Melyik méz milyen bajra jó?
Akácméz
Fertőtlenítő és köhögéscsillapító hatású. Akárcsak az akácvirágból készült tea, az akácméz is ajánlott a gyomorsav-túltermelés miatt kialakuló emésztési zavarok enyhítésére.

Milyen mézet vegyek?

A méz reneszánszát éli, az őszi náthás időszakban el is kél otthon a folyékony arany. A mézfajták hatóanyaga eltérhet egymástól, vásárlás előtt ezt is jó szem előtt tartani.


Fenyőméz
Nehéz fizikai munkát végzőknek, ásványianyag-hiányban szenvedőknek ajánlott. Enyhíti a tüdő- és légcső-megbetegedéseket. Fertőtlenítő, vizelethajtó, csonterősítő, vérszegénység esetén is gyógyító hatású.
Galagonya, a szív őrzője

Az isteni gyógynövény az öregedő szív elixírje, szívelégtelenség, ritmuszavarok, artériás görcsök elleni természetes gyógyszer, kiváló értágító. Hogyan használjuk?

Galagonyaméz
Fogyasztása különösen szívbetegségek esetén, szívgyengeségben, keringési zavarban szenvedőknek, infarktuson átesett betegeknek ajánlott.

Gesztenyeméz
Magas ásványianyag-tartalmú, rendszeres fogyasztása akadályozza a trombózis kialakulását, de a visszértágulat mérséklésére is alkalmas. Étvágytalanság ellen kiváló.

Hársméz
Megfázás, torokgyulladás, köhögés és hörghurut régóta bevált házi gyógyszere, de alkalmas lázas betegségek enyhítésére és görcsoldásra is. Álmatlanság, idegesség leküzdésére is jó.

Mentaméz
Emésztést serkentő, puffadást csökkentő, érzéstelenítő, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású. Nagyszerű vizelethajtó, segíti a súlycsökkenést.

Vegyes virágméz
Többféle virágról gyűjtött nektárból és virágporból készül, ezért tápérték szempontjából a legértékesebb mézünk. Színe a sárgástól a barnás árnyalatokig sokféle lehet, ízük is jelentősen eltérhet.
Link
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Csalán: a szervezet nagytakarítója
  2018-04-25 13:26:04, szerda
 
  A csalán ősidők óta ismert, sokoldalúan alkalmazott gyógynövény, felsorolni is sok számos gyógyhatását: tisztít, salaktalanít, gyulladást csökkent, lázat csillapít, köszvényt, reumát, bőrbajokat gyógyít.

Nézzük, mit tud ?
Egyike azon növényeknek, melyet legtöbben gyomnövényként tartanak számon, ezért nagy erőkkel irtják: igazi persona non grata, mert csíp, ráadásul ehetetlenül savanyú. Ha tudnák, mennyi betegségre, bajra gyógyír, biztosan két kézzel szednék!

A csalán gyógyhatása
Ma elsősorban a csalánlevelek vizelethajtó hatását tartjuk számon. Egyik legjobb vértisztító, salaktalanító, méregtelenítő növény. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedés kezelésére. A régi módszert, hogy a fájdalmas végtagokat a csalán friss hajtásaival csapkodják meg, ma is alkalmazzák. Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is használjuk.



A vese- és hólyagkő képződésre hajlamosaknak érdemes rendszeresen csalánteát fogyasztaniuk, mert segítségével még idejében kiválasztódik a homok. Tisztító, összehúzó hatásának gyomor- és bélhurut esetén is hasznát vehetjük. Teája élénkítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz.

A gyökeréből készült tea megakadályozza a prosztata rendellenes növekedését, növeli a vizelet mennyiségét, felére csökkenti a vizelési ingert, gyorsítja a vizeletáramlást. Vércukor szintet csökkentő tulajdonsága is van. Fokozza a szervezet ellenálló képességét. Allergiás betegségeknél is hatásos.

Forgalmaznak csalánlevél-tartalmú gyógyhatású készítményt is, melyet elsősorban tavaszi tisztításra, kúraszerűen szántak. Ekkor a vízhajtó és anyagcsere-fokozó hatás a szervezet tavaszi megújulását igen kedvezően segítheti, a tavaszi fáradtság ellen szintén jó hatású. Ugyanilyen készítmény alkalmas lehet reumás és köszvényes megbetegedések kiegészítő kezelésére. A csalánkezelés vagy a kúra kerülendő terhes nőknél, szoptató anyáknál, még akkor is, ha egyes feljegyzések szerint a tejelválasztás serkentésére is alkalmaztak valamikor csalánkúrát.

A nemrég végzett felmérések szerint pl. egyes mediterrán országokban kiterjedten alkalmazzákmagas vérnyomásvagy/és cukorbetegség tüneteinek enyhítésére is. Tudományos vizsgálatok utalnak arra is, hogy a csalán egyes komponensei lassítják a prosztata megnagyobbodását, pontosabban a hatás több komponensű, kedvezően befolyásolja a hormonanyagcserét, továbbá kimutatható bizonyos immunserkentő és gyulladáscsökkentő hatás is.

Újabban - s nagyon helyesen - levélzöldségként is alkalmazzák, hiszen éppen a tavaszi, vitaminhiányos időszakban segíthet a szervezet ellátásában, ráadásul a csalánleves vagy éppen a csalánfőzelék, a párolt csalán új színnel gazdagíthatja étrendünket.

A csalán felhasználása
Tavasszal és ősszel érdemes 6 hetes vértisztító csalántea kúrát beiktatni, napi egy csészével reggel. Vese- és hólyaghomok hajtásra egy liter csalánteát egy óra alatt meg kell inni (egy liter víz + egy púpozott evőkanál teafű). Vízhajtásra reggel igyanak egy csészével, ha intenzívebb kúrára van szükség, egy hétig minden délelőtt igyanak meg egy fél liter teát. Az első csészével reggel, étkezés előtt egyszerre, a második csészével a délelőtt folyamán elkortyolgatva.

Elismert drog
A nagy csalán szárított levele hivatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben.

Nem alkalmas szívelégtelenségvagy vesebetegség következtében létrejött ödéma elmulasztására. 6 hétnél tovább ne igyuk, utána iktassunk be egy szintén hathetes szünetet. Kovasav hatóanyaga lerakódik a vesében és homokot, követ okozhat, ezért ne igyuk folyamatosan.

Húgyúti tisztításra 10 napon keresztül napi 2 csészével étkezések között. Lázcsillapításra naponta 3 csészével étkezések között. Gyomor-és bélhurut esetén, gyulladáscsökkentésre naponta egy csészével 3-4 napon keresztül.

Vérképzésre naponta egy csészével éhgyomorra. Prosztata megnagyobbodásra napi egy csészével a reggeli órákban. Székrekedésre este egy csészével. Emésztésjavításra egy hónapig minden reggel egy csészével. Máj és epebántalmakra reggel éhgyomorra minden másnap egy csészével egy hónapon keresztül. A lép betegségeire egy hétig minden nap egy csészével.

Friss csalánból csalánlevet is készíthetünk: préseljük ki gyümölcscentrifugában egy tálkányi friss hajtás levét és keverjük össze egy pohár vízzel. Két adagban igyuk meg, étkezés előtt. Ezzel ekcémát és pikkelysömört kezelhetünk.

Külsőleg torokgyulladásra gargalizáljunk teájával, naponta többször.

Ülőfürdőként aranyeret, reumát gyógyít. Hajhullás, korpásodás, hajzsírosodás ellen hajunkat öblíthetjük szűrt teájával.

Csalán a történelemben
A növény és az ember kapcsolatának múltjára régészeti leletek is utalnak, ugyanis bronzkori sírokból csalánból készült halotti leplek maradványai kerültek elő. A történelemkönyvek őrzik azt a tényt is, hogy a csalánszövetet - pótlandó az értékesebb anyagból készült szöveteket - az első világháború idején a központi hatalmak katonáinak egyenruhájához is felhasználták.

A görög időkben már feljegyzett gyógynövényként ismert, hiszen külsőleg kígyóharapás és skorpiócsípések, belsőleg pedig egyes mérgezések gyógyítására használták. A melegebb égtájról származó római légiósok a hidegebb, északi tájakon csalánlevelekkel ostorozták magukat (ezt a módszert nevezték urtikációnak), a sorozatos csaláncsípésektől a bőr valóban fel is melegedett. Az urtikáció a későbbiekben már különböző ízületi és köszvényes tünetek enyhítésére szolgáló eljárás lett.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 189
  • e Hét: 370
  • e Hónap: 2265
  • e Év: 53056
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.