Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Magyarország elbukott egy pert Brüsszellel szemben
  2018-04-25 22:21:29, szerda
 
  Magyarország elbukott egy pert Brüsszellel szemben

2018. április 25., 15:44
Privátbankár.hu



Az Európai Bíróság szerint jogszerű volt a dohányipari és a kiskereskedelmi különadó felfüggesztése.

Az Európai Unió Bíróságának döntése szerint a Európai Bizottság jogszerűen utasította Magyarországot, hogy függessze fel a dohányipari vállalkozásokat terhelő egészségügyi hozzájárulás és az élelmiszeripari vállalkozások élelmiszerlánc-felügyeleti díjának alkalmazását addig, míg a hivatalos vizsgálat lezárul.

Az Európai Bizottság korábban helyesen következtetett arra, hogy a két ügyben a hivatalos vizsgálati eljárás lezárásáig Magyarország nem akarja felfüggeszteni a díjak alkalmazását.
Hirdetés

2015 februárjában Magyarország a dohányipari vállalkozásokat terhelő adónál progresszív adózási mértéket vezetett be, egészségügyi hozzájárulás elnevezéssel, az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat pedig az élelmiszerlánc-szereplőnek minősülő vállalkozásoknak kell megfizetniük árbevételük függvényében.

Vizsgálat indult

Az Európai Bizottság vizsgálati eljárást indított, úgy ítélte meg ugyanis, hogy az adókulcsok jelentős mértékű progresszivitása, továbbá az adófizetési kötelezettség beruházások megtételéhez kötött csökkentése az uniós versenyjoggal össze nem egyeztethető állami támogatásnak minősül. A bizottság szerint a progresszív adókulcsok különbséget tesznek a vállalkozások között azok árbevétele alapján és indokolatlan előnyt nyújtanak az alacsonyabb árbevétellel rendelkező vállalkozásoknak. Ehhez hasonlóan az adófizetési kötelezettség beruházásokkal összefüggő csökkentése is indokolatlan, ráadásul az egészségügyi hozzájárulás célkitűzésével össze nem egyeztethető előnyt nyújt az ilyen beruházásokat megvalósító vállalkozásoknak.

Jogszerű volt a felfüggesztés

A bizottság arra utasította Magyarországot, hogy az eljárás lezárásáig függessze fel a progresszív adókulcsok alkalmazását. Ezután Magyarország a felfüggesztő rendelkezések megsemmisítését kérte.

Az Európai Unió Bírósága most úgy határozott, hogy az uniós bizottság jogszerűen fogadta el a felfüggesztő rendelkezéseket, ezért elutasította Magyarország keresetét.

https://privatbankar.hu/makro/magyarorszag-elbukott-egy-pert-brusszellel-szemben- 318024
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem véletlen a népesedési politika
  2018-04-25 22:09:29, szerda
 
  Nem véletlen a népesedési politika
Azért hétmillió embert egyesével végigrugdosni elég komoly vállalás
ebből akár még tv műsor is lehetne. bírja-e? mi van akkor, ha valaki visszaüt? ő egyébként ezzel a szöveggel éppen erőszakra (gyakorltaliag pogromra) uszít.

https://78.media.tumblr.com/a52463042d8ce75c49c43d519fb802b3/tumblr_p7r10ydgc41rq ayxuo1_540.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Tény, hogy Orbán Viktor Putyin bábja”
  2018-04-25 21:50:26, szerda
 
 
,,Tény, hogy Orbán Viktor Putyin bábja"

Hír TV

2018. április 25., szerda 07:46, frissítve: szerda 08:55
Egyre nagyobb veszély az Európai Unióra, hogy a magyar kormány orosz érdekeket képvisel. Ez egy ukrán elemzés végkövetkeztetése, egy írországi cikk pedig oda jut, hogy ha az EU szeretné, hogy komolyan vegyék, akkor muszáj példásan megbüntetnie a magyar kormányt.

Az idegenellenesség az egész világon terjed, és az egyik hangosbeszélő a magyar miniszterelnöknél van - írja a Fair Observer amerikai lap. Megállapítják, hogy az orbáni populizmus lényege, elhitetni a választókkal, hogy ők és a családjuk veszélyben vannak, mert jönnek a migránsok, jön Soros, jönnek a liberálisok. A kormány elhitette, hogy ettől a képzel ellenségtől megvédik az országot, de közben nincs idejük mondjuk oktatással, vagy egészségüggyel foglalkozni. A félelem alapján összekovácsolt rajongótábor magától irtja a másként gondolkodókat, ahogy Amerikában Trump hívei.

Az Európai Unió csak akkor komolyan vehető, ha nem vizet prédikál és bort iszik, tehát a saját határain belül is betartatja a máshol elvárt demokratikus és emberi jogi normákat - írja az Irish Times. A lap szerint ezért elkerülhetetlen az EU-ellenes, szélsőjobboldali magyar kormány uniós megbüntetése, még akkor is, ha ezzel a folyton brüsszelező magyar kormánynak muníciót adnak.



Az egész EU-ra egyre nagyobb veszély a magyar kormány orosz-pártisága és az a tény, hogy Orbán Viktor Putyin bábja. Az ukrán hírügynökségen közölt elemzés szerint az oroszok érdeke, hogy az ukrán és magyar kormányt minél jobban szembefordítsák. A magyarok például az ukrán nyelvtörvényre hivatkozva akadályozzák Ukrajna és a NATO közeledését, az orosz érdeknek megfelelően.


https://hirtv.hu/hirtvkulfold/teny-hogy-orban-viktor-putyin-babja-2460172
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De akkor ki a fenével harcolnának újabb négy évig?
  2018-04-25 21:49:50, szerda
 
  De akkor ki a fenével harcolnának újabb négy évig?

H. Andrea | Ma | 8:10

Madárfüttyös, szalonnás, pálinkás, friss, üde, vidám jó reggelt kívánok mindenkinek! Tudom, ez így egyszerre sok lehet, de van amiből semennyi nem elég. Például az utóbbi napokban méltatlanul elfeledett Kósa Lajosból. Ez a fotó annyira szép és annyira sokat elmond mindenről, hogy muszáj idevarázsolnom, hátha feldobja a napunkat. Nem függ össze semmivel, csak szép. 😀
Átvettük a megbízólevelünket a választási bizottságtól. Debrecenért dolgozunk a következő országgyűlésben is! (Fotó: Facebook/Kósa Lajos)

Átvettük a megbízólevelünket a választási bizottságtól. Debrecenért dolgozunk a következő országgyűlésben is! (Fotó: Facebook/Kósa Lajos)

Mínuszos hírnek gondolom, de miután éppen tegnap derült ki, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár elhatárolódik Orbánék Sorosra kihegyezett migrációs elmebajától, megemlíteném, hogy Kövér László változatlan dühvel harcol a keresztény Európa megmentéséért. Ennek érdekében Tallinban, az uniós parlamenti elnökök találkozóján tárgyalt az osztrák Nemzeti Tanács elnökével, és megállapította, hogy Ausztria és Magyarország hasonlóan gondolkodik Európa biztonságáról és jövőjéről. Ezt pedig a júliusban kezdődő osztrák soros uniós elnökség fogja garantálni, amikor is a realitások és a józan ész talajára kerül a migrációs politika. Mondjuk az összeurópai erőfeszítéseken is sokat lendítene, ha az Orbán-kormány (az új) nem a gyűlöletkeltéssel és az extrém összeesküvés-elméletekkel küzdene a migráció ésszerű kezeléséért, és ha a káosz fenntartása helyett a valódi megoldásokban lenne érdekelt. Kevesebb sorosozás, több józan ész, ennyire egyszerű lenne, de akkor ki a fenével harcolnának újabb négy évig?

Erről jutott eszembe, hogy a minap Simicskó István honvédelmi kereszténydemokrata arról lamentált, hogy a sokféle létező kapcsolat mellett, a lelki kapcsolatokat is meg kell erősíteni a V4 tagországai között. Ez hatalmas ötlet pláne annak a tegnapi cikknek a fényében, amely a magyarországi egyetemi oktatók bérhelyzetével foglalkozik. És amelyből nem csak az derül ki, hogy Magyarországon a bolti eladó és a kezdő buszsofőr is többet keres, mint az egyetemi adjunktus, hanem hogy a cseh vagy szlovák kollégáik kétszer, háromszor annyit kapnak ugyanabban a beosztásban. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy az eladó, vagy a sofőr mennyire sokat keres, hanem hogy az egyetemi oktató mennyire szégyenletesen keveset, és hogy e tekintetben is jelentős az elmaradás azokhoz képest, akikkel egy platformon emlegetjük magunkat Brüsszel megállításáért folytatott ádáz küzdelmünkben. Mármint nem mi, hanem Soros és a józan ész legelszántabb ellenségei.

Noha Bálint kolléga nagylelkűen előrebocsátotta, hogy majd jól elmesélem az ellenzéki térfélen zajló egyeztetések jelen állását, fogalmam nincs, mire gondolt. Azon kívül, hogy mostanság mindenki Szél Bernadettel készít interjúkat (néhány napja mindenki Schiffer Andrással készített interjúkat) és azon kívül, hogy most aztán nagyon össze kell fogni, de lehetőleg úgy kell összefogni, hogy a parlamenti bojkott ne legyen benne, mert az hülyeség, mert akkor nem lehet majd újabb négy évig Orbán Viktor gúnyos beszólásait (boldog karácsonyt!, meg lehetne ismételni a kérdést?, reménytelen helyzetben lévő csicskapárt), Kövér László minősíthetetlen rendreutasításait hallgatni, nem tudom, mit mondhatnék. Szerintem lassan már azt is elfelejtjük, hogy egyáltalán szó volt arról, hogy a bojkott egy eszköz lehet a kétharmad ellenében. Nem tudom, mit magyarázhatnék erről, nemigen van mit. Ez most így ennyi.

Tegnap este nem írtuk meg, pedig olvasónk időben figyelmezetetett (köszi, Szonja!). Nem baj, azóta megírták mások. A lényeg: egy hétfői keltezésű dokumentum szerint az országgyűlési őrség (apropó Kövér) úgy döntött, hogy május 8-án lezárja a Kossuth teret, pontosabban a Parlament előtti teret és a füves részeket is. Bár a Mi vagyunk a többség elnevezésű tüntetés csak 17 órakor kezdődik, a lezárás pedig legkésőbb 14 óráig lesz érvényben (és közben egy másik esemény is szerveződik, amelynek keretében már a hajnali óráktól élőláncot vonnának a Parlament köré), a hivatalos indoklás az igazán lenyűgöző. A lezárásra azért van szükség, mert aznap lesz az Országgyűlés alakuló ülése, és a hivatalos programok egy része kiterjed a Kossuth térre is. A programokon pedig az újonnan megválasztott képviselőkön kívül több védett személy is részt vesz. ,,A lezárás hiányában nem lenne biztosítható a hazai védett személyek, az országgyűlési képviselők, a rendszeresen érkező diplomáciai küldöttségek, illetve külföldi védett személyek szabad mozgása". Hát ez tényleg borzasztó lenne. (- Elnök úr, mit gondol a tüntetésről? - Viszontlátásra!)

Ha valakit megnyugtat, akkor Baloghoz hasonlóan, de Szijjártóval ellentétben Fazekas Sándornak sem oszt lapot Orbán az új kormányban. A magyar gasztronómiát a sáskaevők hordák okán végveszélyben érző szellemi magasles indoklása szintén brilliáns:

Nagyon megtisztelő az a bizalom, ami az irányomba megnyilvánult az elmúlt időszakban, és köszönöm azt, hogy 8 éven keresztül szolgálhattam a magyar vidék ügyét, a hazai gazdatársadalmat. Most azonban, megköszönve a bizalmat, jeleztem, hogy az előttünk álló években a Fidesz-frakció munkáját szeretném segíteni. Miniszterelnök úr elfogadta a döntésemet.

Mi lenne velünk velük egy ilyen megértő ember nélkül? El nem tudom képzelni. Ellenben úgy tűnik - igaz, ez már korábban is valószínűsíthető volt -, hogy Seszták Miklós is megy a levesbe, miután összekapirgált magának mindent, mi összekapirgálható volt a közpénzek mellett sertepertélve. Sajtóértesülések szerint a postaügyért és a pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztos, bizonyos Bártfai-Mager Andrea lehet a következő fejlesztési miniszter. Ez azért jó hír, mert fejlesztési minisztérium biztosan lesz, szemben az oktatás- és egészségüggyel, amelyek távolról sem annyira fontos nemzetstratégiai területek, hogy önálló tárcát igényeljenek.

És hogy kereken induljon a nap, a végére hagytam a Népszava tegnap esti cikkének megállapításait, miszerint a Zsolnay Örökségkezelő Központ ügyvezetője, Vincze Balázs csak elvitte a balhét, valójában egy fideszes politikus felszólítására született meg a döntés, hogy Pécsen lemondják az Átrium Színház vendégjátékát, az Alföldi Róbert főszereplésével készült Igenis miniszterelnök úr! című színdarab bemutatóját. A lap szerint ezt sugallja az is, hogy öt hete Alföldi Róbert még színpadra állhatott Pécsen a Zsolnay Színházban, a Gothár Péter által rendezett Vaknyugatban. Azt, hogy öt héttel később Alföldit kicenzúrázták Pécsről, a választás eredményével magyarázzák a baranyai megyeszékhelyen. Vagyis azzal, hogy Baranya megye 1. számú választókerületében a függetlenként induló Mellár Tamás megverte a Fidesz-KDNP jelöltjét, Csizi Pétert.

Búcsúzom átmenetileg, még ezt a cikket azért mindenkinek figyelmébe ajánlom: Tény, hogy Orbán Viktor Putyin bábja.

https://hirtv.hu/hirtvkulfold/teny-hogy-orban-viktor-putyin-babja-2460172



https://kolozsvaros.com/rovidek/de-akkor-ki-a-fenevel-harcolnanak-ujabb-negy-evig /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar György: Fordulat a felcsúti juhász Váradi András halá
  2018-04-25 21:45:29, szerda
 
 
Magyar György: Fordulat a felcsúti juhász Váradi András halálának ügyében!

Írta:
Rubóczki Tamás -
2018. április 25.


Lehet, hogy semmi nem úgy történt a Mészáros Lőrinccel pereskedő felcsúti juhász halálos balesetében, mint azt eddig mondták. Úgy tűnik hatalmas botrány készülődik. Elkészült ugyanis egy szakértői jelentés arról a létráról, amely fontos bizonyíték lehet a 2014-ben Felcsúton halálra gázolt Váradi András ügyében. Furcsa módon a létrán szinte alig talált sérüléseket a szakértő.Három év telt el Váradi András elgázolása óta, de az ügy végére a mai napig nem sikerült pontot tenni. Váradit - aki az Együtt jelöltje volt a helyi önkormányzati választáson - 2014. október 11-én, egy nappal a választás előtt ütötte el Mercedesével a 84 éves M. Ferenc. A Mercedes 68 kilométeres sebességgel, lassítás nélkül gázolta el Váradit - írja az estiújság. A nyomozást a rendőrség ugyan bűncselekmény hiányában hamar lezárta, ám Váradi családja nem nyugodott bele a hiányos, ellentmondásokkal teli megállapításokba. A családot képviselő dr. Magyar György ügyvéd pótmagánvádat nyújtott be a bíróságra. A balesetről készült műszaki és orvosi szakértői jelentések között súlyos ellentmondások feszülnek. Az előbbi szerint a létrát a vállán cipelő Váradi épp átkelt az úton, amikor a szemből érkező Mercedes az autó bal elejével elgázolta.Csakhogy ebben az esetben az áldozat a teste bal oldalán szenvedett volna sérüléseket, ám a boncolási jegyzőkönyv azt rögzíti, hogy az ütközés után Váradi a teste jobb oldalán szenvedett számos törést és zúzódást. Most pedig elkészült egy szakértői jelentés, amely szinte semmilyen sérülést nem rögzített a létrán, amelyet Váradi állítólag vitt. De ott vannak a létra körüli furcsaságok is, amelyek miatt a tragikus baleset történhetett, hiszen Váradi azután állt meg a kocsijával, hogy a létra a jármű tetejéről leesett. Meglepő, hogy ezen a létrán a gázolás előtt átment egy másik kocsi is, illetve elvileg a juhász fogta, amikor elütötték, de gyakorlatilag nincs rajta semmilyen sérülésnyom. A létra Andrásról sem hordoz szövetnyomokat. Váradi az elgázolása következtében huszonhat métert repült, a létra viszont szinte sértetlen. Ennek azért van jelentősége, mert megítélésünk szerint ez is bizonyítja, hogy a baleset nem ott és nem úgy történt, ahogyan eddig beállították - tette hozzá az ügyvéd.



olkt.hu

https://olkt.hu/magyar-gyorgy-fordulat-a-felcsuti-juhasz-varadi-andras-halalanak- ugyeben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így akarja felpörgetni a nők szülési kedvét a kormány
  2018-04-25 21:41:24, szerda
 
 
2018. április 25. 14:15

Így akarja felpörgetni a nők szülési kedvét a kormány

mfor.hu

A Hvg birtokába jutott dokumentum szerint a 25-35 éves korosztály gyermekvállalását ösztönöznék, és kedveznének az apáknak is. Rámennek a rugalmas foglalkoztatási formákra, és tennének azért is, hogy kevesebben haljanak meg ilyen korán.

A Fidesz-KDNP hó eleji választási győzelme után nem sokkal jelentette be Orbán Viktor, hogy demográfiai központú kormányzási ciklus következik, amit a miniszterelnök később még azzal húzott alá, hogy Kossuth rádiós interjújában azt mondta, megállapodást akar kötni a magyar nőkkel, hogy megfordítsák a népességfogyást. Ez a célkitűzés persze nem új, hiszen egy intézkedéscsomag bejelentésével már tavaly a Családok Évének nevezte el 2018-at a kormány, sőt, Lázár János egy évvel ezelőtt arról beszélt, hogy 2060-ig szóló demográfiai programot készít elő a kormány. Hogy ennek mi a koncepciója, azt eddig csak találgatni lehetett, a Hvg azonban hozzájutott egy belsős munkaanyaghoz, mely már konkrétan megnevez bizonyos lépéseket.

MTI MTI


A szöveg először is a várható magyarországi élettartam felől közelít a szüléshez, mert önkritikusan elismeri, hogy

,,mind a megfelelő népegészségügyi beavatkozásokkal megelőzhető, mint az időben igénybe vett egészségügy ellátás segítségével elkerülhető halálozások tekintetében az unió sereghajtói között állunk, és hat év alatt sem tudtuk ledolgozni nagy fokú lemaradásunkat".


Márpedig a gyermekvállalási kedv meghozatalához elengedhetetlen a lakosság egészségi állapotának javítása és a várható élettartam növelése. A javulás érdekében népegészségügyi prevenciós és szűrőprogramok indítását, további intézményfejlesztéseket és eszközbeszerzéseket sürget az anyag.

Ami konkrétan a szülést illeti, a következő pontokat szorgalmazza a jelentés:

javítani kell a várandósság és a szülés körülményeit, mert a pozitív élmények később ösztönözhetik a további gyerekvállalást,
szélesebb körben kell elterjeszteni a távmunkát, illetve a rugalmas és részmunkaidőt
közel duplázni kell a bölcsődei kapacitásokat (a jelenlegi 50 ezer férőhelyből 90 ezret kell csinálni)
a munkáltatók részéről meg kell oldani az anyagi ösztönzést,
emellett pedig munkajogi változtatások is szükségesek.


A koncepció e téren is önkritikusan ismeri el, hogy van hová fejlődni: a 6 év alatti gyereket nevelése mellett részmunkaidőben dolgozó nők aránya Magyarországon mindössze 10,2% volt 2016-ban, miközben az unió átlaga ennek közel a négyszerese, 39,1 százalék, Hollandiában 83,3, Ausztriában 68,9 százalék. Az otthonról végzett munkát tekintve sem sokkal jobb a helyzet: itthon a 6 éves gyereket nevelő anyák 7 százaléka dolgozik ilyen formában, szemben az EU 16 százalékos átlagával, vagy skandináv országokkal, ahol ez 26-41 százalék.

Az anyag külön kitér a legtermékenyebb, 25-35 éves korosztályra. Hogy az ő gyermekvállalási kedvüket erősítsék, a diák-, illetve lakáshitel-tartozások elengedésének már bevezetett intézkedésein túl is további anyagi segítséget kell nekik nyújtani.

A jelentés kiemeli még

az apák szerepének fokozottabb elismerését,
a főállású anyaság jelenleginél nagyobb anyagi elismerését,
és a családbarát szemléletmódot erősítő pozitív kommunikációt is.





Végül kitérnek a határon túli magyarokra is, a nekik járó juttatások, kedvezmények és támogatások körének szélesítésén túl egy úgynevezett köldökzsinórprogram kidolgozását is javasolják, de hogy ez mi lenne, azt a dokumentum nem részletezi. Viszont az abban leírt elképzelés szerint összeállítani úgy kell, hogy


,,külföldön élő nemzettársaink érezhessék az állam figyelmét és támogató hozzáállását, hogy ezáltal adott esetben szívesebben dönthessenek a végleges hazatelepülés mellett".

https://mfor.hu/cikkek/makro/igy-akarja-felporgetni-a-nok-szulesi-kedvet-a-korman y.html


----------------------------------------------------------------------


a 25-35 éves korosztály gyermekvállalását ösztönöznék

Remek célok... kár hogy egyrészt erről (is) a választási kampányban kellett volna vitázni, ugyanis erről kellett volna szólnia a választási kampánynak nem pedig a rasszista gyűlöletkeltésről és uszításról, másrészt meg nem hogy gyermekvállalásra/családalapításra nem tudták rávenni ezt a korosztályt az ,,elmúltnyolcévben" de a 18-39 korosztály éves szinten tízezrével menekül az országból Orbánék korrupt tolvaj ámokfutása miatt... ami utóbbi már egészen konkrétan az EU legfelsőbb szintjén is feltűnt végre

Szóval mondom, remek célok... kár hogy ebből sem lesz semmi mint a beígért adócsökkentésekből, a beígért bürokráciacsökkentésekből, a gazdaság versenyképessé tételéből és a korrupció felszámolásából... megy tovább a ,,kampánykormányzás" miközben két kézzel fosztogatják a közpénzeket... addig amíg van uniós forrás, aztán ha kifosztották az országot lelépnek majd a harácsolt vagyonukkal...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszelből nézve sosem volt még ilyen korrupt kormánya Mag
  2018-04-25 21:38:23, szerda
 
 
Wiedemann Tamás

2018. április 25. 14:41• Állam, Pénz

Brüsszelből nézve sosem volt még ilyen korrupt kormánya Magyarországnak

Fotó: Sebastien Bozon / AFP

Az Európai Unió felsőbb szintjein fogy a türelem a magyar kormánnyal szemben, mivel látványosan nem tesznek semmi jót a korrupció területén. Legalábbis erre utal, hogy az Európai Parlament (EP) költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT) a mai napon nagy többséggel, 13:2 arányban szavazta meg a témával kapcsolatos véleményét.

A bizottság azt kéri az EP-től, hogy az uniós alkotmány hetedik cikkelye értelmében, függessze fel Magyarország szavazati jogát a tanácsban.

A költségvetési bizottság szerint a magyar korrupció jelenlegi szintje, az államháztartás elszámoltathatóságának és átláthatóságának hiánya, illetve a finanszírozott projektek túlárazása hatással van az uniós források magyarországi felhasználására. Ez pedig sértheti az EU alapértékeit, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása, ami egyébként a legsúlyosabb szankció, amivel egy országot sújthatnak.

A vizsgálati anyag szerint 2008 óta Magyarország 19 pontot vesztett a korrupcióérzékelési indexben, ami az egyik legrosszabb eredmény az egész EU-ban. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 41 vizsgálatot végzett 2013 és 2016 között, amivel Magyarország a második legtöbbször vizsgált tagállam. A vizsgált projektek 85 százalékával gond volt, ami a legmagasabb arány az egész Európai Unióban. Az is kiderült, hogy 2016-ban Magyarországgal szemben kellett alkalmazni a legmagasabb összegű pénzügyi korrekciót, összesen 211 millió euró értékben.

Kapcsolódó cikkMár a korrupciót is államosította a kormányBulgária után Magyarország a második legkorruptabb ország az EU-ban, kemény munka volt eljutni ide.

Bár Orbán Viktor miniszterelnök szerint uniós támogatások nélkül is nőne a magyar gazdaság, a brüsszeli testület ezt másképpen látja. Az uniós források a magyar GDP 1,9-4,4 százalékát teszik ki és ezekből ered a közberuházásoknak több mint a fele. ,,Az uniós források nélkül a magyar GDP a 2007-2013-as időszakban csökkent volna" - közölte a testület. Megjegyzik, hogy 2004 óta hazánk több mint 30 milliárd eurót kapott, a pénzügyi korrekció pedig 940 millió eurónál jár már, sőt a rosszul felhasznált források miatti pénzbírság meg fogja haladni az egymilliárd eurót is.

Hiába kapott Magyarország rengeteg pénzt az EU-tól, a gazdaság teljesítménye nem tükrözi a beáramló források hatékony felhasználását. A parlamenti bizottság megállapítja, hogy a magyar GDP 2004 és 2016 között 16,1 százalékkal nőtt, amely csak kismértékben haladja meg az uniós átlagot,

de jelentősen alacsonyabb, mint a többi visegrádi ország (Lengyelország, Cseh Köztársaság és Szlovákia) növekedési rátája.

Nem csoda, hogy a magyar vállalkozások számára a legtöbb gondot a korrupció, a kormányzati favoritizmus és a kormánypolitika átláthatóságának hiánya okozzák a 2017-2018-as globális versenyképességi index felmérése szerint. A kormányzati hatékonyság Magyarországon 1996 óta csökkent, és az ország az egyik legkevésbé hatékony kormányzatú tagállam az EU-ban. Az alacsony színvonalú kormányzás akadályozza a gazdasági fejlődést és csökkenti az állami beruházások hatását.

A bizottság szerint az ellenőrző szervek, mint például az Állami Számvevőszék és a legfőbb ügyész jogilag függetlenek a kormányzatól,

a gyakorlatban azonban úgy tűnik, hogy nem önállóak, hiszen mind az Állami Számvevőszék elnökét, mind a legfőbb ügyészt szoros szálak fűzik Magyarország uralkodó politikai pártjához, és ezért nem teljesen függetlenek feladataik végzése során.

Az EP-bizottság szerint tehát rendszerszerű fenyegetés éri a magyar jogállamot a korrupció és az intézmények függetlenségnek romlása miatt.

Bírálták a magyarországi közbeszerzési gyakorlatok hiányosságait, továbbra is igen magas, 36 százalékos az olyan közbeszerzések aránya, ahol csak egyetlen pályázó indult. A vizsgálat arra is hivatkozott, hogy becslések szerint a közvetlen társadalmi veszteség szintje nagyon magas Magyarországon (a veszteség elérheti a 2009 és 2016 között kifizetett pénz 15-24 százalékát, ami 6,7-10,6 milliárd euró is lehet).

A parlamenti testület felkérte az Európai Bizottságot, hogy az eddig kimaradó tagországokat ösztönözze csatlakozásra az európai ügyészi hivatalhoz. Azt javasolják, hogy ha nem csatlakozik egy tagállam az európai ügyészséghez, akkor vonjanak el tőke uniós forrásokat.

A dokumentumnak van egy érdekes pontja is, amely kifejezően szemlélteti, hogy menyire korrupt a magyar kormány. Az állami szervek alig jelentenek be az OLAF-nak korrupciógyanús ügyeket. Ehelyett azonban jelentős szerepet töltenek be a csalások felderítésében a visszaélést bejelentő személyek és az oknyomozó újságírók. Az uniós parlamenti bizottság ezért arra kéri a magyar kormányt, hogy rendelkezzen a visszaélést bejelentő személyek és az oknyomozó újságírók védelméről, mivel ,,ezek a magánemberek és újságírók nagymértékben hozzájárulnak a közintézmények demokratikus minősége és az irántuk való bizalom növekedéséhez".

Nemcsak a költségvetési bizottságban kezdeményezték Magyarországgal szemben a hetes cikkely alkalmazását. Korábban az állampolgári jogi és igazságügyi testület is hasonló véleményre jutott, de a belügyi bizottságban is vita van Magyarországról. Várhatóan ősszel kerül az Európai Parlament elé az ügy, viszont az Európai Unió tanácsának is többségi támogatása is kell ahhoz, hogy valóban megvonják Magyarország szavazati jogát az EU-ban.

https://g7.24.hu/allam/20180425/brusszelbol-nezve-sosem-volt-meg-ilyen-korrupt-ko rmanya-magyarorszagnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1,4 millió magyar él nélkülözésben
  2018-04-25 21:34:57, szerda
 
 
2018. április 24. 11:41

1,4 millió magyar él nélkülözésben


Székely Sarolta

Igaz, a statisztika javult, de még továbbra is az EU sereghajtói közé tartozunk, ha arról van szó, hogy a lakosság mekkora rész él anyagi nélkülözésben.

2017-ben a magyarok 14,5 százalékát érintette a súlyos anyagi depriváció - derül ki az Eurostat előzetes adataiból. Előző évhez képest ez mindenképpen látványos javulás eredménye, hiszen 2016-ra még 16,2 százalékot közölt az uniós hivatal, vagyis 167 ezer embernek sikerült egy év alatt a statisztika szerint "kimásznia" a gödörből.

Súlyos anyagi depriváció

A definíció szerint az számít súlyos anyagi nélkülözésben élőnek, aki a következő 9 elemből legalább 4-et nem engedhet meg magának:

lakhatás/jelzáloghitel/számlák kifizetése,
otthon melegen tartása,
váratlanul felmerülő kiadások fedezése,
hús, vagy hal fogyasztása legalább minden második nap,
évente legalább egy egyhetes nyaralás (nem otthon),
személygépkocsi,
mosógép,
színes TV,
telefon (mobilt is beleértve).

Súlyos anyagi deprivációval érintettek aránya (Forrás: Eurostat) Súlyos anyagi deprivációval érintettek aránya (Forrás: Eurostat)


Hiába azonban a javuló statisztika - meg a szegénység megszűnéséről szóló kormányzati szólamok - még most is az EU sereghajtói közé tartozunk. A 14,5 százalék továbbra is a negyedik legmagasabb arány Bulgária, Görögország és Románia után, egyetlen helyet sem sikerült javítanunk. A javuló tendencia azonban megkérdőjelezhetetlen, hiszen 2014-ben a magyarok 24 százaléka volt a súlyos anyagi depriváció által érintett.

Könnyen megeshet azonban, hogy ezzel nem sokra megyünk, hiszen a román adat javulása lényegesen gyorsabb a magyarnál. Egy év alatt 4,4 százalékponttal csökkent az érintettek aránya (szemben a magyar 1,7-tel), így tavaly a lakosság 19,4 százaléka nélkülözött. A román és a magyar tendencia fennmaradása a következő 1-2 évben azt eredményezheti, hogy ebből a szempontból Magyarország szegényebbnek lesz tekinthető, mint Románia.

A meglévő 2017-es adatok szerint (néhány tagállam esetében még nem áll rendelkezésre friss érték) a legkisebb érintettség Finnországban és Norvégiában van, előbbi esetben 2, a norvégoknál 2,3 százalékos az arány.


https://mfor.hu/cikkek/befektetes/14-millio-magyar-el-nelkulozesben.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet Orbán Viktornak: az ország nem lesz ellenzékben!
  2018-04-25 21:32:33, szerda
 
 

Üzenet Orbán Viktornak: az ország nem lesz ellenzékben!

2018.04.25. 10:35

Aki kap egy Erzsébet utalványt, és nem érdekli a rezsicsökkentéssel kivett pénz a zsebéből, azzal nekem nincs sok beszélni valóm.
Aki elhiszi a közmunkán kívül neki nincs más lehetősége, azzal nekem nincs sok beszélni valóm.
Aki négyévente eladja a szavazatát egy tál gulyásért, meg kétezer forintért annak biztos nagyon rossz az élete, de csak ő tud rajta változtatni.
Aki attól fél ami nincs, és nem is lesz, de nem adja a segélyt, meg a tíz éve emelt emelt családi pótlékot, mert elhiszi a menekülteknek járó kilencmilliós juttatást az ő terhére, annak ezentúl abból kell megélni, amiből eddig. Csak sajnálni tudom.
Aki kihasználja a szegények nyomorát a maga javára, és Erzsébet utalvánnyal megveszi tőle a szavazatát, azt szívlapáttal verem agyon.
Aki közmunkában tartja a vidéki lakosság tömegeit, kihasználja a tudatlanságukat, félelemben tartja, félre vezeti őket, annak a vérét veszem.
Aki a magyar állampolgárok adóját, az ország fejlesztése helyett külhoni magyarok szavazatainak megvásárlására herdálja el, annak az orrát beverem.
Aki csalással, lopással veszi el az ország több mint felének a lehetőségét a jobb élettől, miközben azokat támogatja akik eddig is jól éltek,annak nincs kegyelem.
Aki kórházak helyett stadionokat épít a kertje végében, miközben emberek halnak meg az egészségügyben értelmetlenül, azt bebetonozom a focipályája alapjába.
Aki kisvasutat épít, aki lórehabilitációra költ, aki ellopja a romák pénzét, aki helikopterrel jár vadászni házi állatra, az rohadjon meg a börtönben.
Aki éhező gyereket hagy az út szélén, aki tudatlanságra magoltatja a fiatal elmét, aki megfélemlíti a tanárt, a közszolgát, a civilt, a rendvédelmist, az igazságszolgáltatást, arra nehéz vas vár, kenyéren és vízen.
És ez csak az eleje.
Mert egy rendszer nem lehet igazságtalan, nem lehet hazug, nem lehet tolvaj, nem lehet megfélemlítő, és egy ország nem lehet ellenzékben állandóan.
BANDITA.


http://banditapolitika.blog.hu/2018/04/25/uzenet_orban_viktornak_az_orszag_nem_le sz_ellenzekben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó fázis után jöttek rá, hogy el lehet költeni még fé
  2018-04-25 21:23:57, szerda
 
 
2018-04-25

Írta Eric

Az utolsó fázis után jöttek rá, hogy el lehet költeni még fél milliárdot a kisvárdai stadionra




120 millió forintos költséggel indult a kisvárdai stadion, mára 2,5 milliárdnál tartunk. A mostani drágulás oka egy hőszigetelt távvezeték kiépítése. 1 hónap alatt, 500 méter, 473 millióért.




Most már tutibiztosan kijelenthető, hogy az évtized végére a kihasználatlan törpestadionok országa leszünk, ugyanis addigra a kormány döntései alapján mintegy 32 helyszínen minimum 342 milliárd forintból - ebből a közbeszerzési pályázatokban megjelentek szerint nagyjából 250 milliárd a közpénz, vagyis TAO-ból lecsípett rész - épülnek fel vagy újulnak meg a profi csapatok sportlétesítményei. Most a határon túlra stadionokra kiszórt milliárdokat, nem számoljuk.

És ha már - az alacsony színvonal és a társadalom focitól való elidegenítése miatt- sose vagy minimum 110 éven belül térülnek meg a stadionberuházások, legalább a fenntartási költségeket megpróbálhatjuk csökkenteni. Különben ugyanúgy nem találunk majd üzemeltetőt, mint a Haladás kis ékszerdobozára...

Különösen akkor lehet népszerű egy ilyen döntés, ha az megint egy faszán túlárazható építést foglal magában.

Most úgy alakult, hogy az új kisvárdai stadion még 473 millió forinttal drágább lesz - ez az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében megjelent hirdetményből derül ki.

A jelenlegi kalkulációk szerint 2 milliárd 498 millió 440 ezer forintot visz el az építmény. Az áremelkedés oka a hivatalos indoklás szerint az, hogy “a szomszédos strandterületről elérhető termálvíz hulladékhőjének hasznosításával a későbbi üzemeltetés hatékonyabban oldható meg, ezért a Strandfürdő területéről áthúzott hőszigetelt távvezeték kiépítése szükséges". Ezzel spórolnak majd a fűtésen télen. Gondolom én. Vagy fűtik majd a gyepszőnyeget esetleg... Bár a nívós NB1-ben gyakorlatilag a leghosszabb a téli szünet egész Európában.

A probléma az egésszel az, hogy az építkezés Révész Attila szakmai igazgató szerint remekül áll, szinte kész, a fűthető gyepszőnyeg is már a helyén van. Ezt a KölcseyTv 2018. január 1-i videójában mondta Révész.

“Az utolsó fázishoz érkeznek a kivitelezők. A pálya aláfűtése megtörtént, kapja már a meleg vizet, már most is tudnánk rajta játszani, teljesen rendben van. A minősége kifogástalan, most már a “finom munkálatok" jönnek: a skyboxok kiépítése, és majd jobb idő esetén az ülések is felkerülnek. Remélem, hogy április-májusra már mérkőzéseket is játszunk majd benne."

Ha Révész már áprilisban, májusban játszani szeretett volna a pályán, akkor mire fel módosították és emelték meg a költségeket 2018. április 19-én?

Hát nyilván egy előre be nem kalkulálható dologra. A közbeszerzési hirdetményből idézek:

“A Felek a kivitelezési tervdokumentáció részét képező gáz kiviteli terveket felülvizsgálták, és együttesen megállapították, hogy a szomszédos strand területről elérhető termálvíz hulladék hőjének hasznosításával a későbbi üzemeltetés gazdaságossági szempontokat figyelembe véve hatékonyabban oldható meg."

Hogy a klub mennyit spórol évente ezen, arról mi nem láttunk hatástanulmányt, és a szerződésben sincs feltüntetve. De gondolom azért 110 év alatt ez is megtérül. Az átadás mindenesetre kitolódott május 25-re.

A kisvárdai 2500 férőhelyes, stadion építését a kormány 2014-ben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította. Kisvárda országgyűlési képviselője 2010 óta Dr Szeszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

https://vastagbor.atlatszo.hu/2018/04/25/az-utolso-fazis-utan-jottek-ra-hogy-el-l ehet-kolteni-meg-fel-milliardot-a-kisvardai-stadionra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 4473
  • e Hónap: 15584
  • e Év: 169080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.