Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Jane Austen - Tartózkodó érzelem előzetes
  2018-04-26 22:28:46, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-04-26 22:01:43, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Szép írások
  2018-04-26 21:35:59, csütörtök
 
  Hogy élvezhesd a jó egészséget, hogy igazi boldogságot hozzon az ember a családjának, hogy békét hozzon mindenkinek, az embernek először a saját elméjét kell irányítania és fegyelmeznie. Ha egy ember irányítani tudja az elméjét, meg tudja találni a megvilágosodásba vezető utat, és minden bölcsesség és erény természetes módon jön el hozzá. (Buddha)





Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-04-26 21:29:25, csütörtök
 
 



Sokszor és sokat nevetni; elnyerni az intelligens emberek megbecsülését,
a gyermekek ragaszkodását; kivívni az őszinte kritikusok elismerését;
örülni a szépnek, megtalálni másokban a jót;
jobbítani egy kicsit a világon - egy egészséges gyerekkel, egy parányi kerttel
vagy azzal, hogy biztos lábon állva élsz;
tudni, hogy legalább egyvalaki könnyebben lélegzik, mert te voltál.
Ez a boldogulás, ez a siker. (Ralph Waldo Emerson)
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-04-26 21:23:20, csütörtök
 
  Senki nem irányíthatja az Életed, mert senki nem képes rezgéseket kibocsátani helyetted. A zavar akkor keletkezik, amikor meggyőződéseddé válik, hogy másoknak hatalma van az életed felett és akkor olyan rezgéseket ontasz magadból. Ezzel tulajdonképpen, azt állítod, hogy: Gyenge vagyok ahhoz, hogy megtanuljam irányítani a fókuszom és a belső világom. Az Univerzum mindig a Te gondolataidra és érzéseidre válaszol, éppen ezért soha nem kell félned attól, hogy bárki is irányítana; ám szabadon dönthetsz úgy is, hogy ezt az irányítást átengeded másnak azzal, hogy lemondasz a belső erődről. De ez csak látszólagos, mert még mindig Te vagy az, aki kibocsátja azokat a fránya rezgéseket, amik viszont így sajnos a korlátozásokról, a kötöttségekről, a kiszolgáltatottságról fognak szólni. - Abraham-Hicks



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-04-26 21:19:58, csütörtök
 
  "Gondolkodj cselekvő emberként, és cselekedj gondolkodó emberként."

,,Legyenek pozitív gondolataink, hiszen a gondolatainkból lesznek a szavaink. Legyenek pozitív szavaink, hiszen szavainkból lesznek cselekedeteink. Legyenek pozitív cselekedeteink, hiszen cselekedeteinkből lesznek szokásaink. Legyenek pozitív szokásaink, hiszen szokásainkból lesz életstílusunk. Legyen pozitív életstílusunk, hiszen életstílusunk lesz a végzetünk."



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-04-26 21:12:52, csütörtök
 
 



John M. Gottman: ,,A boldog és tartós szerelem az érzelmi intelligencián múlik"

John M. Gottman amerikai párkapcsolati kutató és terapeuta alig tizenöt perc alatt, 91%-os pontossággal meg tudja állapítani, hogy egy házaspár együtt marad vagy elválik. Előrejelzése nem az intuícióján alapul, hanem a tudományos tapasztalatain: öt évtizede végez után-követéses kutatásokat párok százainak bevonásával. A professzor szerint negyedórás figyelem és hallgatás után a házastársak kommunikációjából és testbeszédéből egyértelműen kiderül, hogy az érzelmi intelligencia mely szintjén állnak. Minél intelligensebb egy pár érzelmileg, annál jobban megértik, tisztelik és becsülik egymást, és annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy boldogan élnek együtt, amíg meg nem halnak.




John M. Gottman
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-04-26 21:00:47, csütörtök
 
 



Keress okot arra, hogy szeress! Minden napszakban keress valamit, ami a szeretet érzését hozza elő belőled!

Keresd azt, ami lelkileg fölemelő!

Azt keresd, ami a boldogság, békesség, szabadság, lelki tisztaság, szeretet, áhítat, tiszta tudás, tisztelet, megbecsülés, hála, öröm, lelkesedés, magabiztosság, derű érzését, magasszintű rezgését ébreszti benned.

És kerüld, ami a bosszankodás, türelmetlenség, aggodalom, stressz, szemrehányás, harag, bosszúvágy, gyűlölet, irigység, bűntudat, kisebbrendűségi érzés, félelem, fájdalom, kétségbeesés érzését, alacsonyszintű rezgését kelti benned. (Tormási Kati)



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-04-26 20:45:28, csütörtök
 
 



Tartózkodó érzelem - Persuasion [2007]
Jane Austen utolsó befejezett regénye, a Meggyőző érvek alapján készült a 2007-es Tartózkodó érzelem című film, amit ha valaki végig néz, "megcsodálhatja" a filmtörténelem egyik legfurább csókjelenetét!
Nem egyszerűen csak szeretem ezt a történetet, hanem a Meggyőző érvek a kedvencem Jane Austentől. Ennek megfelelően nagy elvárásokkal, és még nagyobb kételyekkel ültem le megnézni a filmet, mert féltem, hogy úgy járok, mint az Alkonyattal. Hát örömmel jelenthetem, hogy nem ez a helyzet! Anne ugyan kicsit csúnyácska (sőt, helyenként kifejezetten rút), és ettől furán fest a felettébb jóképű Wentworth kapitány mellett, de Sally Hawkins annyira jól játszik, hogy elhiszem, neki eleve így kellett kinéznie. Ami azért nagy teljesítmény.




Na de mi a helyzet azzal a már emlegetett csókkal?! Ahhoz, hogy ezt megtudjátok, meg kell néznetek a filmet : És nem ér rákeresni a részletre a YouTube-on!
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-04-26 20:16:24, csütörtök
 
  Rossz hír! Nagy a baj, ha ilyen üzenetet kapsz a Facebooktól!

A Facebook nagy adatlopási botrányának már magyar vonatkozása is van: mindenki kap üzenetet, aki érintett.
Ismerőseik is érintettek
Tizenhárom magyar ember telepítette azt az adathalász alkalmazást, aminek köszönhetően több mint 32 ezer felhasználó adataihoz jutott hozzá a Cambridge Analytica. Márciusban robbant a hír: a cég egy alkalmazáson keresztül jutott hozzá a közösségi oldalon regisztrált tagok adataihoz. A Facebook programozásának köszönhetően azonban nem csak azokéhoz, akik telepítették az alkalmazást, hanem az ő ismerőseikéhez is. Nyolcvanhét millió ember adatai jutottak így illetéktelenek kezébe. Idehaza tizenhárman telepítették az alkalmazást, nekik köszönhetően 32 067 a károsult. Most végre te is megtudhatod, köztük vagy-e és ha igen, milyen adataidat lopták el!

Köztük vagy?
A Facebook közösségi oldal hétfőn kezdte el értesíteni azokat, akiknek az adataihoz illetéktelenül férhetett hozzá a Cambridge Analytica nevű cég. Ezzel egyidőben tegnap óta több mint két milliárd felhasználójának kezdte el kiküldeni az adatvédelmi beállításról szóló figyelmeztetést és hasznos tanácsokat. Akik viszont érintettek a nagy Facebook-botrányban, egy hosszabb üzenetet kapnak majd. A levélben található linkre kattintva ráadásul meg is nézhetik, hogy milyen titkaik és adataik kerültek idegenek kezébe - közölte a vállalat.



 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 234 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 150
  • e Hét: 336
  • e Hónap: 6331
  • e Év: 48276
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.