Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Tuti tippek a tavaszi fáradtság ellen
  2018-04-30 19:18:37, hétfő
 
  Bizony tavasz elején sokszor telepszik ránk a tavaszi fáradtság. Ilyenkor áll ugyanis szervezetünk a téli üzemmódról a tavaszi üzemmódra. Ez az átállás igénybe veszi szervezetünket, és a télen megcsappant vitaminkészletünk, és energia készletünk rohamosan lecsökken.

Tippek Tavaszi fáradtság ellen
Kerüljük a gyomrot terhelő nehéz ételeket, mert nagyban csökkentheti az ilyen ételek fogyasztása az energiaszintünket. Fogyassz sok gyümölcsöt, és zöldséget, amikkel pótolhatod a tél során elvesztett vitaminokat, ásványi anyagokat.



Vas tartalmú ételek fogyasztásával tovább növelheted az energiád, és kevésbé leszel fáradékony, rosszkedvű. A vas fontos nyomelem, szervezetünknek nagy szüksége van rá, többek között az oxigénfelvételhez. Ideális esetben a nőknek naponta 15 milligrammra, a férfiaknak 10 milligrammra van szüksége.

Legjobban hasznosuló vasforrások a vörös húsok (marha-, borjú-, sertés-, vadhúsok, baromfihús) és a máj. Vasban gazdag étel: tojássárgája, lenmag, tökmag, szezámmag, pisztácia, fehérbab, zöldbab, kelbimbó,spenót, paradicsom, cékla.



Almaecet a tavaszi fáradtság ellen
Kúraszerű belsőleges alkalmazáskor az általános javallat szerint 2 dl vizet és 1 evőkanál almaecetet kevés mézzel elkeverünk, majd reggel közvetlenül étkezés előtt fogyasztjuk, néhány hetes kúrában. A nyers almaecet tele van enzimekkel és jótékony baktériumokkal, amelyek gondoskodnak a bélrendszer egyensúlyáról. Lehetőleg szívószállal fogyaszd, hogy az almaecet savai ne érintkezzenek a fogaiddal. Az immunrendszer erősítésére tehát egy jó ízű almaecetes gyógyital. Az almaecet kúraszerű, belsőleges fogyasztása szintén csökkentheti a reumás panaszokat.

Kurkuma
A sárga fűszert leginkább csak az indai konyha használja, pedig a kurkumának számtalan jótékony hatása van az emberi szervezetre. Kimagasló antioxidáns tartalma véd a szabadgyökök károsító hatásától. Ráadásul néhány tanulmányból az is világosan kiderült, hogy a kurkuma aktív összetevője, a kurkumin támogatja a T és a B- sejtek tevékenységét. Ez az immunserkentő hatása hatékonyan védi a szervezetet a veszélyes vírusoktól, a gombáktól és a patogén baktériumoktól. Tegyél fél-egy teáskanál kurkumát az ételeidhez. A gyógynövényt a hagyományos indiai és kínai gyógyászat évezredek óta használja különféle emésztőrendszeri panaszok (pl. gyomorfekély, epeproblémák, gyomorégés), májbetegségek, gyulladások és ízületi betegségek kezelésére, de a legújabb kutatások szerint a kurkumának rákellenes hatása is van, mivel gátolja a rákos sejtek burjánzását és szóródását.

Kellemes ízt és színt biztosít a párolt rizsnek, de használják tésztafélék, (hús)levesek színének, ízének javítására is. Szórjunk tehát kurkumát a levesekhez, pörköltekhez és a rizshez is, gyönyörű, élénk sárga színével is feldobja az ételt
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1576
  • e Hét: 4443
  • e Hónap: 10815
  • e Év: 61606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.