Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Krókuszok
  2018-04-04 23:42:50, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Spenótos-ricottás gombóc
  2018-04-04 23:36:43, szerda
 
  Spenótos-ricottás gombóc

Hozzávalók 2 személynek:
20 dkg spenót
15 dkg ricotta
1 marék petrezselyemzöld
10-12 dkg liszt
1 db tojás (nagy)
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt (nálam gouda)
szerecsendió

őrölt bors

Elkészítés: A spenótot forrásba lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőle a vizet. Az alaposan kinyomkodott spenótot és a petrezselyemzöldet nagyobb darabokra felvágjuk.

Egy tálba tesszük a ricottát, majd hozzáadjuk az összevágott spenótot és petrezselyemzöldet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, szerecsendióval, és villával alaposan összekeverjük. Ezután beleütjük az egész tojást, hozzáadjuk a lisztet, és kézzel formázható masszává összegyúrjuk (ha túl lágy lenne a massza, akkor még lisztet adhatunk hozzá).

A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és tálcára helyezve kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni (én 15 percre a fagyasztóba tettem be, hogy kissé megdermedjen).

Egy edényben enyhén sós vizet forralunk, majd belehelyezzük a gombócokat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, és ettől számítva kb. 2 percig főzzük. Ezután szűrővel kiemeljük, jól lecsepegtetjük, majd tálalásig melegen tartjuk.

Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, tejföllel megcsorgatva, ízlés szerint salátával vagy éppen sajtmártással. Én sajtmártással és olívaolajjal meglocsolva tálaltam.





Kard Sándorné kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Mákos túrótorta gluténmentesen
  2018-04-04 23:32:16, szerda
 
  Mákos túrótorta gluténmentesen

Hozzávalók

A tésztához:
1 db tojás
10 dkg margarin vagy vaj
5 dkg cukor
10 dkg gm lisztkeverék főzéshez, sütéshez
10 dkg gm lisztkeverék kenyérhez és kelt tésztákhoz
1 tk sütőpor
A töltelékhez:
2 db tojás
50 dkg tehéntúró
1 dl tejföl
2 ek étkezési keményítő
15 dkg cukor
130 g darált mák
1 tk vaníliaaroma

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sütőporral és az édesítővel. A margarint felolvasztjuk és a tojással együtt a liszthez adjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd a szélét villával kissé megnyomkodjuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Az áttört túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, az édesítőt és a vaníliaaromát egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kisebb adaghoz hozzákeverjük a mákot.
A tortaformát kivesszük a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet teszünk, majd erre egy kanál mákkrémet és így tovább, míg a töltelék el nem fogy.
Egy fogpiszkálóval a torta közepétől kiindulva csíkokat húzunk, egészen a széléig. 180 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt megsütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Medvehagymás rakott penne
  2018-04-04 23:30:03, szerda
 
  Medvehagymás rakott penne

Hozzávalók

30 dkg penne tészta (teljes kiőrlésű lisztből)
30 dkg csirkemell filé
olaj

bors
paprika szeletek
6-8 szál medvehagyma
1 tk rozsliszt
3 dl sűrű paradicsomszósz
1 db tojás
2 dl tejföl
zsemlemorzsa
10 dkg sajt (füstölt karaván,mozzarella,parmezán)
5 db medvesajt
1 db paradicsom


Elkészítés

A penne tésztát a csomagoláson található előírás szerint sós vízben kifőzzük és leszűrjük.
A csirkemellet megmossuk és ujjnyi szeletekre vágjuk. Az olajon és vajon megpirítjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a paprikakarikákat, és a felaprózott medvehagymát, majd rászórunk egy teáskanál lisztet, ráöntünk 2 dl paradicsomszószt, jól összekeverjük, hígítjuk a tészta főzővizével, (kb egy dl-t öntöttem hozzá), ha felforrt lezárjuk a lángot.
Feltörjük a tojást és elkeverjük a tejföllel, majd a kifőtt tésztához hozzáadjuk és jól összeforgatjuk. Kivajazott és morzsázott tepsibe öntjük a tészta felét. Majd rátesszük a csirkemelles paradicsommártást, végül beborítjuk a tészta másik felével, a tetejét meglocsoljuk kb. egy dl sűrített paradicsommal. Megszórjuk a reszelt a sajttal, ráhelyezzük a medvesajtot, egy-két szelet paradicsomot, és betesszük 180 fokos sütőbe. Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul.





Megjegyzés

Remek egy tálétel,melyet a gyerekek is szívesen megesznek.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Egyszerű burgonyakrémleves
  2018-04-04 23:27:35, szerda
 
  Egyszerű burgonyakrémleves

Hozzávalók

2 kis fej hagyma
40 dkg burgonya (lisztesre fővő)
2 ek vaj
9 dl zöldségleves-alaplé
1 dl habtejszín
4 szál petrezselyem
1 szelet toastkenyér
4 dkg bacon
szerecsendió
1/2 tk szárított, morzsolt majoránna

Elkészítés

A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a meghámozott burgonyát feldaraboljuk. Fazékban felhevítünk 1 ek vajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, és tovább pároljuk kb. 2 percig. Közben enyhén megsózzuk. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, felforraljuk, majd közepes tűzön, fedő alatt főzzük 15-20 percig.
Közben a leöblített petrezselyem lecsipkedett leveleit durvára aprítjuk, a toastkenyeret és a bacont apróra kockázzuk. A bacont szárazon felhevített serpenyőben kissé megpirítjuk, majd kivesszük. A maradék vajat a kiolvadt zsírral együtt felolvasztjuk. Beledobjuk a kenyérkockákat, és közepes tűzön aranysárgára pirítjuk.
A levest botmixerrel pürésítjük a fazékban, és sóval, borssal, némi frissen reszelt szerecsendióval, valamint a majoránnával fűszerezzük.
A krémlevest adagonként tányérokba merjük, és a darabokra tördelt baconnel, valamint a petrezselyemmel megszórva tálaljuk. A pirított kenyérkockát külön kínáljuk hozzá.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 235 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 163
  • e Hét: 565
  • e Hónap: 6147
  • e Év: 122800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.