Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Olvasói levél: Országomat egy hűtőmágnesért
  2018-04-04 20:14:47, szerda
 
  Olvasói levél: Országomat egy hűtőmágnesért

Szalonna | Ma | 10:20

Kisvárosi csevegés egy közösségi oldalon...

- Mi folyik itt?
Az utcán láttam ma.
Egy idegen férfi és egy nő jött. A férfi kezében egy lista. A nő kezében levelek, hosszúkás borítékban. A lista alapján dobták a postaládákba. Mi nem kaptunk. Ki kapott ilyet?
Mi ez? Listázunk, listázunk?



Fidessssss es fan banda tagjai járták a házakat



Utána mentem autóval és még 3 ilyen párt láttam , akik járták az utcákat...



...on is járkált ma egy hölgy, listát nézegetett,majd a férjem nevére szóló borítékot odaadta az udvaron játszó

kislányomnak.



3 óra körül jöttünk haza, akkor már be volt dobva a postaládánkba a férjem nevére szóló boríték. Vezérünk buzdítja őt szavazásra, megnevezve, kire kéri a szavazatot.
Én nem kaptam. Mi ez a megkülönböztetés?



Mert a párod vagy fidessssss es vagy volt valami fidessssss gyülès környèkèn ahol alá irt valamit a többit pedig a maffiafőnök kinyomozta



Ezeket a leveleket, biztosan azok kapják, akik valamikor valamit aláírtak a fityisznek! Ebből csinálták a listát, és így is buzdítanak! De teli a gatya!



Az biztos, hogy nem írt sem ő, sem én alá semmit.



Hűtőmágnes is volt benne?



Igen volt



Én nem találtam benne semmit, csak egy A/4 lapon a szöveget.

Na, pedig a hűtőnk dísze lett volna!



- És ki írta alá a levelet?


level

Akkor ebben a mi pénzünk is benne van..



Hát, az a helyzet, hogy én azt sem olvastam végig, ami nekünk volt bedobva. Csak a kedvetekért szkenneltem be az előbb, szerkeszteni már nem volt kedvem



Ilyen levelet kaptam én is ma.



hozzánk is dobtak be levelet meg hűtőmágnest, pedig nem irtunk alá semmit se



Időközben megtudtam: páronként 15.000 Ft-ot kaptak egy napra. Adózás nélkül, kápé.

No, kérem. Így maradt üres az én hűtőm. Kívül is, belül is...

Szerző: béjem


https://kolozsvaros.com/rovidek/olvasoi-level-orszagomat-egy-hutomagnesert/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rettegjél csak szépen és áltasd magad!
  2018-04-04 20:12:26, szerda
 
  Rettegjél csak szépen és áltasd magad!

Molnár Bálint | Ma | 15:56

Az egyélőisten napi kampányhaknija című, nem rendszeres rovatunkkal jelentkezünk. Nyugodjunk meg szépen, se újságíró, se zavaró ellenségek, csak hatékony elszigeteltség, mikrofonállvány, otthonos, baráti terep. Idézek az MTI nyálcsorgatásából (szép fotót is mellékeltek ők):
Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István és Patyi András rektor érkezik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusának átadására 2018. április 4-én. Jobbról Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere a Fidesz budapesti elnöke (Fotó: Koszticsák Szilárd)

Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István és Patyi András rektor érkezik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusának átadására 2018. április 4-én. Jobbról Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere a Fidesz budapesti elnöke (Fotó: Koszticsák Szilárd)

Budapest ma a világ egyik legbiztonságosabb városa, de elég egy rossz döntés, egy elhibázott választás, és Budapestre nem fogunk ráismerni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem - Ludovika Egyetemi Campus átadóján.

Budapesten jó élni, gyermeket nevelni, jó biztonságban tudni a családjainkat, azonban a bevándorlóországok városaiban ez már nem így van; vasárnap a parlamenti választáson a fővárosiak erről fognak dönteni - fogalmazott a kormányfő.

Azt mondta: aki vasárnap az ellenzék jelöltjeit választja, az a bevándorlóország mindennapjai felé vezető ösvényt választja, aki a mi jelöltjeinket választja, az a biztonságra voksol. Mi meg fogjuk őrizni Budapestet szép, izgalmas és biztonságos városnak - hangsúlyozta.

Orbán Viktor szerint Magyarországon a migráció első helyen Budapestet és a budapestieket fenyegeti. Hozzátette, nem szabad megengedni, hogy megismétlődjön, ami három évvel ezelőtt a Keleti pályaudvaron és a II. János Pál pápa téren történt.

A déli határon épített kerítés elsősorban Budapestet védi - jelentette ki.

Drága Viktorom! Szinte hallani vélem a rekedt hörgésedet, de enélkül is éppen elég elkeserítő az, amit évek óta hazudozol. Aszerint, hogy éppen mikor hol vagy, aszerint változik, hogy ki fog először mindmeghalni a migránshordák okán. Nem mondom, hogy nem unalmas, mert de. Ám az a helyzet az, hogy a fenti állításaidnak se sok köze van a valósághoz. Igen, Budapest a világ egyik legbiztonságosabb városa. Mondjuk biztonságosabb, mint Mozambik vagy Csecsenföld tetszőleges zuga. Ennyi.

Az viszont kicsit rossz fény vet a baromságaidra, hogy az általad mélyen lesajnált, a hazug salakmédiád és propagandád lejáratásának középpontjában álló Nyugat-Európa (Ausztria, Németország, Spanyolország, Olaszország) minden országa biztonságosabb hely, mint Magyarország.

Hazudsz és tételesen cáfolhatóak a hazugságaid, a legszomorúbb pedig az, hogy többek közt éppen a magyar bűnügyi mutatók cáfolják a migránsellenes hisztériádat:

a 100 ezer főre számított gyilkosságok száma Magyarországon magasabb, mint az életveszélyes helynek beállított Svédországban vagy bármely más, a bevándorlási célországnak tekintett nyugati országban.

Olvasgassál szerintem a nemi erőszakos bűncselekményekről szóló adatokat is (ne azokat, amiket a Kreml-ből szállítanak), vesd össze szépen az orosz propagandát nyomató szócsöveitek ordenáré mocskaival, és szégyelld el magad! A bevándorlóországok mindennapjaihoz képest mi sehol nem vagyunk, pedig nem lenne baj. És akkor e legendás közbiztonság mellett a létbizonytalanságról, a nélkülözésről, az egy főre jutó GDP-ről, az EU legszegényebb régiói közé tartozó országrészekről egy szót sem szóltunk.

Rettegjél csak szépen és áltasd magad! Most még megteheted és fertőzheted kedvedre az agyakat. Nem lesz ez mindig így. Erre a lábszagú hazugságáradatra nem lehet jövőt építeni, de már jelent se sajnos.


https://kolozsvaros.com/rovidek/rettegjel-csak-szepen-es-altasd-magad/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ukrán határnál rengeteg házba több tucatnyi szavazópolgár
  2018-04-04 20:05:30, szerda
 
  Annak ellenére, hogy a statisztikusok szerint Kispaládon a legnagyobb az elvándorlás, és itt születnek a legkevesebben, a választókorúak száma a 2010-es 382-ről mostanra 806-ra nőtt. Beregsurány szavazókorú lakosságának száma is hasonlóan megugrott: 455-ről nyolc év alatt 897-re nőtt. Nincsenek többszintes villák, mégis vannak házak, ahol csak felnőttek, csak papíron laknak, 17-en, 34-en, 53-an vagy 54-en

Az ukrán határnál rengeteg házba több tucatnyi szavazópolgárt jelentettek be, de a helyiek sosem látták őket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoppál Péter és ifj. Lomnici Zoltán hazugságokkal hergelte a
  2018-04-04 20:00:31, szerda
 
 
2018-03-30

Írta Eric
Hoppál Péter és ifj. Lomnici Zoltán hazugságokkal hergelte a lakossági fórumon a szavazókat

foto:24.hu



Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke egy kozármislenyi fideszes fórumon próbálta kérdezni Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét Pécs csődhelyzetéről, de érdemi válasz helyett a nigériai migránsokról és a spanyol munkanélküliekről szóló hazugságokat kapott. Meg lökdösést és rugdosást.





Tudvalevő, hogy év végén a kormány több mint 6,5 milliárd forint visszatérítendő támogatást biztosított a 8 éve fideszes vezetésű pécsi önkormányzat finanszírozási helyzetének rendezésére, további 3 milliárdot pedig annak 2018-as likviditása érdekében. Berkecz Balázst, az Együtt alelnökét érdekelte volna, hogy mi újság a városkával így a választások előtt, de magáról a csődhelyzetről semmit se tudott meg. Cserében a fórumon olyan mondatok hangzottak el a fideszes Hoppál Péter, a kultúráért felelős (!) államtitkár, és ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő szájából, hogy a pofám leszakadt. Tömény hazugságok.

,,Nigéria lakosságának több mint 80%-a, legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd lányok közül 5-ből 4 elkapta a HIV-fertőzést, illetve az AIDS-et."

Mi a fasz? Nem hiszem, hogy kommentelni kell ezt, de azért tegyük hozzá, hogy Nigériában valóban nagyon magas az AIDS fertőzöttek aránya, a világon a második legmagasabb 2.9%. Majdnem nyolcvan! Btw ha 80% lenne, az ország már kihalt volna, el sem tudom képzelni, hogy ezt ki kajálja be? Vagyis de, el tudom képzelni.
Amúgy nem tudom mi a rosszabb, 100 millió AIDS-essel riogatni vagy azzal, hogy ők még meg is esznek, ha idejönnek?

,,Olyan víruseredetű betegségeket hoznak magukkal, mint a nílusi láz, ebola és a többi, aminek nincs gyógyszere."

Az igazság az, hogy Nigériában egyetlen egyszer volt Ebola-járvány. Akkor 22 beteget regisztráltak, és 2014 szeptembere óta egy újabb megbetegedést sem. A nílusi láz pedig 1960-óta jelen van Magyarországon, de az influenzához hasonló tünetekkel járó fertőzés 80-85%-ban tünetmentesen zajlik le. Nigériához köze sincs: a nílusi láz a Nigériától 4.000 km-re, a Nílus partján fekvő Ugandából ered.

,,Tudomásom szerint Spanyolországban a fiatalok között több mint 50%-os a munkanélküliség, ennek ellenére Merkelék nem azt mondták, hogy a spanyol fiatalokat hozzuk be, hanem nekünk sokkal jobbak a magukat szírnek mondók."

Ordas kamu megint. Spanyolországban a 2013-as 27%-os csúcs után mára “csak" 16%-os a munkanélküliség, és a spanyol embereket nem kell sehova vinni, ugyanis szabadon vállalhatnak munkát a teljes EU-ban, ha akarnak. Spanyolország célja amúgy 2020-ra a munkanélküliségi ráta 11%-ra szorítása.

,,Van olyan magyar honfitársunk, aki külföldről finanszírozott civil szervezet vezetőjeként Németországban azért lobbizik, hogy nekünk rosszabb legyen, és németországi cégek vagy akár a német kormányzat megbüntessen minket. Van ilyen honfitársunk. Meg szokták kérdezni, hogy mikor lesz már az, hogy hazaárulásért bárkit elítélnek? Mert ez mindenképpen súrolja ezt a kategóriát."

Természetesen mindenki hazaáruló, aki máshogyan gondolkozik, mint a Fidesz, és bizony mindenki meg lesz büntetve, aki nem a Fideszre szavaz. Elégtételt vesznek, Orbán is megmondta.

Az egész videó itt nézhető meg, pár év múlva tanulmányt lehet majd róla írni. Berkeczet a végén meglökdösték és megrugdosták a résztvevők, mert megkérdezte, hogy tényleg erre a gyűlöletkampányra van-e szükség egy lakossági fórumon.



Pécsen a Fidesz legerősebb kihívója a független Mellár Tamás, de neki is nagyon nehéz dolga lesz, hogy győzzön, mert az ellenzék egyelőre nem akar visszalépkedni. Az ellenzéki jelöltek január végén szervezett helyi vitáján - ezt is Gulyás Márton moderálta a Közös Ország Mozgalom nevében - csak Mellár ígérte meg, hogy visszalép, ha nem az ő esélyességét mutatja a felmérés. A Momentum jelöltje márciusban térne vissza a kérdésre, az LMP pedig nem akart ezzel foglalkozni.

Update: Nigéria budapesti nagykövetsége tiltakozó közleményt adott ki, miután meglátták a kozármislényi Fidesz-fórumról készült videót

“Teljességgel abszurdnak, meggondolatlannak, könnyelműnek és sértőnek ítéljük, hogy Kásler (Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, és Lomniczi szerint tőle származik az adat, hogy Nigéria 80% AIDS-es - a szerk.) és ifj. Lomniczi urak ellenőrizetlen adatokat használnak a magyar közvélemény Nigériáról alkotott képének befolyására, ezzel saját propagandacéljaikat szolgálva."


https://vastagbor.atlatszo.hu/2018/03/30/hoppal-peter-hazugsagokkal-hergelte-a-la kossagi-forumon-a-szavazokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A MI vIZIGÓTUNK
  2018-04-04 19:58:05, szerda
 
  2018. április 3., kedd

A MI VIZIGÓTUNK


Még néhányat alszunk, aztán mehetünk az urnákhoz, ami tulajdonképpen már maga az optimista változat, hiszen mehetnénk kötvetlenül akár az urnákba is.
Mindenesetre a hatalom be van sz@rva, méghozzá annyira, hogy már az egész országot belengi a bűze.
Lassan már olyan a helyzet, mint a westernekben a pókerjátszma, melyben az egyik fél - elfogyván a zsetonja - lecsatolja és bedobja az óráját meg a gyűrűjét, és aggódva várja a lapot.
Itt is aggódva várja Orbán és bandája az utolsó lapot, miközben az asztal alatt mindkét csizmaszárában, az inge ujjában és a kalapja alatt is néhány csupa ászból összeállított pakli lapul, nemmellesleg egyedül neki van coltja a társaságból.
Mégis retteg, pedig már migránsozott, cigányozott, fenyegetőzött és pénzt hajigált bávatag tekintetű rohamnyuggerei közé - lassan elfogynak az eszközei, persze a nyílt erőszak kivételével.
Ne reménykedjen senki, miként Hari Sheldon mondá az Alapítvány-trilógiában, az erőszak a gyengék végső menedéke, és ez a fázis se fog kimaradni egy vesztes választás után.
Érezhető a Fidesz ellenes, kormány és rendszerváltó hangulat, és ha ez mégsem következik be, akkor - immáron többedszer - nem a Fidesz fog nyerni, hanem mi fogunk veszíteni.


Beérett a hatalom vetése, a külöféle pártokban és pártnak nevezett felforgató csoportocskákban a Fidesz ügynökei elérték, hogy ha két ellenzéki találkozik az utcán, akkor üdvözlés gyanánt leköpjék egymást.
Ma is folyik még az "egyeztetés" arról, hogy ki lépjen vissza, kinek a javára, jóllehet a választásokig hátralevő idő pár nap mindössze, és ez már magában megkérdőjelezi a dolog értelmét.
Vannak a folyamatban olyanok, akikkel szóba se lenne szabad állni, ilyen például az LMP, mert egyértelműen a Fidesz teremtménye és szekértolója, vannak magukat politikusnak tartó, közepesen infantilis személyek, akiket valaha, valamilyen esemény - például a Milla tüntetések valamelyike - a felszínre dobott, és azóta nagy lelkesedéssel keverik a sz@rt az ellenzéki térfélen, és vannak a kamupártok, melyek talán csak tized-százalékokat csippentenek le a demokratikus tömbről, de annyian vannak, hogy ez akár el is döntheti az egyébként is központilag manipulált választást.
És hát persze itt vannak határontúli véreink, akik jobban tudják, hogy mi a jó nekünk, mint mi, akik kalandvágyból itt élünk...
Van még egy óriási tévedés: a demokrata politikusok képtelenek kiakadni a Kádár-éra párt-modelljéből, azt gondolják valamilyen rejtélyes oknál fogva, hogy az adott párt választói egyúttal párttagok, akiket köt a demokratikus centralizmus pártfegyelme.
Hiba ezt gondolni, mondhat ugyanis az adott párt bármit is, szavazóinak egy része ökölbe szorított kezét behajlított karja végén lengetve mosolyog a buzgalmon, mondván, arra szavazok akire akarok "ezekre" meg majd akkor, ha Orbán Viktort hibátlan árja származása okán felveszik a Waffen-SS-be, vagy amikor a szépségversenyen Szél Bernadett lenyomja Monica Beluccit.
Az MSZMP-re emlékeznek, de a Hazafias Népfrontra nem annyira.
Kár.


Az a baj, az inga általában kileng a szélső pontjáig, és ha az elmúlt harminc évet nézzük, akkor éppen ez várható - jobb esetben, de persze nem bánkódnék, ha tévednék.
Egyetlen reményem van, hogy Pocakkirályt az átlag magyar választó már annyira utálja, hogy elmegy leváltani.
Erre sincs sok esély, mert a választó fél, hogy láthatatlan tintával rá van írva a szavazólapra a neve, hogy nem kap közmunkát, hogy a munkahelyét veszélyezteti egy rossz állásfoglalás, hogy elveszik a lakását, földjét, - meg hát, természetesen, hogy jönnek a migránsok.
Nincs min csodálkozni, hiszen a múlt század harmincas éveiben is tömegpánikot okozott New Yorkban Orson Welles rádiójátéka, mely a marslakók támadásáról szólt.
Az ember száz év alatt szinte semmit nem fejlődik, nem tanul semmiből, ugyanolyan marad, mint voltak ősei száz évvel ezelőtt.
Ami még súlyosabb, hogy a történelem időnként ismétli önmagát, és szerencsénk van, ha a tragédiát bohózat szintjén ismétli.
Gyűlölni persze nem túl nehéz, mindig lehet találni gyűlölnivalót, most éppen a migránsokat.
A mi kerítésünk persze maga a technikai csúcs, beleértve a vadászlest, melyre Orbán felmászott, és büszkén kiáltotta: lám, nincs itt migráncs, sehol e vidéken.
Persze feljegyzések tanúsítják, hogy a vizigótok királya Athanaric is a kerítésre esküdött, de aztán a hunok megkerülték, embereit lenyilazták, így stratégiája csődöt mondott.
A mi vizigótunk is ezzel a kerítéses tervvel eteti népe agyilag fékezett habzású részét, akik képtelenek felismerni a veje és vazallusai által előállított szellemi mélysötétségben azt, hogy itt csak a libaól teljes kifosztásáról szól a történet, nemzetiszínű mázzal nyakonöntve.
Ha elképzelünk egy házat, mely mondjuk a vicc kedvéért legyen Európa, a hathektáros kert közepén felhúzott tíz méteres kerítéssel, akkor nagyjából modelleztük is a helyzetet.
Persze Orbán anno a vörösiszap-katasztrófa idején (az is megérne egy komolyabb vizsgálatot...) is kőgátat emelt az elöntött terület közepén, az se védett volna meg senkit, semmitől.
Aki nem találja ki, hogy a kő honnan származott, azok között kisorsolok egy kőbölcsőt...

Hát, most éppen itt tartunk, hét végére ha okosabbak nem is leszünk, de az talán kiderül, hogy maradt-e még a magyar népben életösztön.
Érdeklődéssel várom az eredményt...


http://www.pupublogja.hu/2018/04/a-mi-vizigotunk.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5 milliárdért terveztet atlétikai stadiont a kormány Orbán á
  2018-04-04 19:56:25, szerda
 
  Semmiből nem lehet annyit lopni, mint az építkezésekből. Nem ezek találták fel, dicső elődeik már több mint száz éve tudták. Utána (ha egyáltalán itt lesz a VB) ott fog rohadni a stadion, akár a "Duna Aréna", ahová holmi civil be sem teheti a lábát.




2018-04-04

Írta Eric
5 milliárdért terveztet atlétikai stadiont a kormány Orbán álma miatt
atlétika stadion



Bár budapesti olimpia nem lesz, de azért megépítenék az arra szánt atlétikai stadiont, mert Orbán Viktor világbajnokságot szeretne rendezni. A stadionnak csak a tervezése 5 milliárdba fog kerülni.


Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

kormanypropaganda_2018_800



Elkészült annak a közbeszerzésnek az összegzése, amelyet a Budapesti Atlétikai Stadion megtervezésére írtak ki - vette észre a Napi.hu. Az új hiper-szuper atlétikai stadiont - amit eredetileg az olimpiára szántak - Ferencvárosban, a Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre lévő telken építenék fel. A befogadóképessége 15 ezer fő lenne, de nagy eseményeknél 55 ezresre is bővíthetnék. A tervezése 4 milliárd 723 millió forintba fog kerülni. Jól olvasod. 4.723 millió forintba. Egyelőre, mert ez még emelkedhet is.

A területet amúgy korábban másik 16,5 milliárdért vette meg a kormány.

A stadiont a budapesti Napur Architect Építészeti Iroda Kft. tervezi, mert ez az építésziroda nyerte meg a stadion építészeti tervpályázatát tavaly szeptemberben (akkor az első helyezéssel hétmillió forintos díj járt). Az iroda neve ismerős lehet már, ők tervezték többek közt a vizes vb-re felépített Duna Arénát, és az általuk vezetett konzorcium nyerte a Néprajzi Múzeum új épületének tervpályázatát is.

A mostani közbeszerzés ismertetésében az áll, hogy az atlétikai stadion megépítésével a kormány célja a hazai verseny-, utánpótlás- és szabadidősport számára magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtása, az olimpiai felkészülés sportszakmai feltételeinek biztosítása, egyes sportágak elterjedésének és hozzáférhetőségének javítása.

Ismétlem: magasabb színvonalú SZABADIDŐSPORT.

Az Átlátszó korábban megírta, hogy az új Puskás stadion tervezésére “mindössze" 3,5 milliárd ment el, pedig azt többször át is kellett tervezni, mert változott a koncepció, és mivel a Népstadiont az egykori Középülettervező Vállalat tervezte, a kizárólagos jogok védelmére hivatkozva csak a cég jogutódjával, a Középülettervező Zrt.-vel (Közti Zrt.) tárgyaltak az új tervek elkészítéséről.

Tehát a 60 ezer fős új Puskás tervei fele annyiba sem kerültek, mint a 15-55 ezres atlétikai stadion tervei.

Persze nem meglepő a dolog, a kormány imád építeni, hisz abban a politikai és az anyagi haszon is óriási. Egyrészt tudják mutatni, hogy mennyit fejlődött az ország, másrészt a kormányközeli építőcégek is jól járnak. Win-win.

Egyébként a Kétfarkú Kutyapárt újságja már 2016 decemberében - amikor a Momentum még el sem kezdte gyűjteni az aláírásokat az olimpiás népszavazáshoz - megírta VICCBŐL, hogy ha nem mi nyerjük a rendezés jogát, Magyarország akkor is megrendezi az olimpiát, és felépítünk minden létesítményt.

Pár hónappal később, szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2017 április elején - miután a kormány lefújta az olimpiai pályázatot, mert a Momentum 266 ezer aláírást adott le, hogy legyen róla népszavazás - Fürjes Balázs kormánybiztos az Insidethegames.com-nak adott interjújában közölte, hogy bár visszavonták a 2024-es pályázatot, azért minden tervezett beruházást megvalósítanak. Hozzátette, hogy így akár később pályázhatnak a 2028-as vagy 2032-es olimpia rendezésére, de utána ezt cáfolta.

Az atlétikai stadionban a kormány, illetve konkrétan Orbán Viktor a 2023-as világbajnokságot szeretné megrendezni. A miniszterelnök emiatt már tavaly októberben fogadta a parlamentben a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökét, Sebastian Coe-t.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyibe kerülne a stadion megépítése és az atlétikai vb megrendezése, de a vizes vb-ből kiindulva nem lenne olcsó. A tavaly nyári sportesemény ugye 25 milliárd forintról indult, aztán bőven 100 fölött lett a vége.


https://vastagbor.atlatszo.hu/2018/04/04/5-milliardert-terveztet-atletikai-stadio nt-a-kormany-orban-alma-miatt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszállt a hiány - így szórta a pénzt a kormány tavaly
  2018-04-04 19:53:18, szerda
 
  Elszállt a hiány - így szórta a pénzt a kormány tavaly

A kormányzati szektor 2017. évi hiánya az előzetes adatok szerint 746,3 milliárd forint, a GDP 2 százaléka volt. Az egyenleg 2016-hoz képest 156,9 milliárd forinttal, GDP-arányosan 0,3 százalékponttal romlott. A hiány növekedése a kiadásoknak a bevételeknél nagyobb mértékű bővüléséből adódott.
K. Kiss Gergely, 2018. április 4. szerda, 08:50


Az adatokat a KSH a túlzotthiány-eljárásról (Excessive Deficit Procedure - EDP) szóló jogszabály alapján, a nemzeti számlák európai rendszerében (ESA 2010) foglalt módszertani előírásoknak megfelelően jelentette az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak.

A kormányzati szektor hiánya 746,3 - Eximbank nélkül 754,4 - milliárd forint, a GDP 2,0 százaléka. A kormányzati szektor adóssága - az MNB adatai alapján - 2017 végén 28 096 milliárd forint, a GDP 73,6 százaléka, Eximbank nélkül 27 360 milliárd forint, a GDP 71,7 százaléka volt. Közlemény a kormányzati szektor elszámolásáról

2017-ben 2016-hoz képest:

A kormányzati szektor bevétele 17 008,4 milliárd, kiadása 17 754,7 milliárd forint volt.
A bevételek 1115,6 milliárd forinttal, 7,0 százalékkal növekedtek. A termelési adók 458,1 milliárd forinttal (7,1 százalékkal) bővültek, amelyen belül 328,0 milliárd (9,9 százalék) volt az áfabevétel növekedése. A jövedelemadó-bevételek 203,4 milliárd forinttal (7,7 százalékkal) voltak magasabbak az egy évvel korábbinál. A társadalombiztosítási hozzájárulások 76,6 milliárd forinttal (1,6 százalékkal) növekedtek. Az egyéb bevételek 375,9 milliárd forinttal, 18,7 százalékkal emelkedtek, főként az uniós támogatások jelentős bővülésének következtében.
A kiadások 1272,4 milliárd forinttal, 7,7 százalékkal nőttek. A bővülés a kifizetett munkavállalói jövedelem esetében 271,0 milliárd forint (7,0 százalék), a pénzbeni társadalmi juttatásokat illetően 140,5 milliárd (3,1 százalék) volt. A beruházási kiadások 591,0 milliárd forinttal (53,9 százalék), a folyó termelőfelhasználás pedig 266,0 milliárd forinttal (10,8%) nőttek. Az egyéb kiadásoknál a növekedés 78,7 milliárd (2,3 százalék) volt. A kormányzati szektor kamatkiadásai ugyanakkor 74,8 milliárd forinttal (-6,5 százalékkal) mérséklődtek.

2017 IV. negyedévében 2016 azonos időszakához képest:

A kormányzati szektor hiánya 619,4 milliárd forint, a GDP 6,3 százaléka-a volt, 161,5 milliárd forinttal, 2,4 százalékponttal kedvezőbb az egy évvel korábbinál.
A bevételek 456,1 milliárd forinttal, 10,4 százalékkal növekedtek.
A kiadások 294,6 milliárd forinttal (5,7 százalékkal) haladták meg az egy évvel korábbit.


https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/elszallt_a_hiany_igy_szorta_a_penzt_a_kormany _tavaly.659870.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az albán kormány fizetőssé tette volna az autópálya-használa
  2018-04-04 19:45:24, szerda
 
  Az albán kormány fizetőssé tette volna az autópálya-használatot, erre az albánok szétverték a kapukat

Sarkadi Zsolt
Külföld
ma 6:49


Albániában ugyan nincsenek európai értelemben vett autópályák, vannak viszont olyan 2x2 sávos utak, amiken 110 km/ó-val lehet hajtani, és nemzeti nagyzolásból ezeket az albánok általában autópályáknak nevezik. Ezeken az utakon eddig ingyen lehetett hajtani, a tiranai kormány azonban nemrég úgy döntött, fizetőssé teszi őket. Először a forgalmas Durres-Kukes autópályán próbáltak díjakat szedni, az autósoktól 2,5, míg a kamionosoktól 22,5 eurót kértek volna.
Fotó: STRINGER/AFP

A dolog ellen rögtön tiltakozás indult, mivel Kukes Koszovó felé van, Edi Rama albán miniszterelnököt azzal vádolták, hogy az autópályadíjjal el akarja választani a koszovói és az albániai albánokat egymástól. A díjat egyébként a koszovói kormány is túl magasnak minősítette.
Fotó: STRINGER/AFP

Ennek hatására a húsvéti ünnepek idején több ezer koszovói kamionos és albán tiltakozó rohanta meg a már felállított fizetőkapukat, és teljesen lerombolták az egész rendszert.
Fotó: STRINGER/AFP

Edi Rama miniszterelnök megígérte, hogy a vagyon és a rendőrök elleni erőszakot is keményen meg fogják büntetni, de felülvizsgálják a díjakat is. (via Index)

https://444.hu/2018/04/04/az-alban-kormany-fizetosse-tette-volna-az-autopalya-has znalatot-erre-az-albanok-szetvertek-a-kapukat



--------------------------------------------------------------------------------- -------


Na, kérem ez egy igazi "Lakossági fórum" volt :-)))
Nemzeti konzultáció.

Hálistennek, itthon elég a politikusoknak megemliteni es azonnal visszavonnak javítanak nem lopnak.
Az albán utak olyanok, mint a magyarok, vagy jobbak. Annyi a különbség, hogy nekik 10 éve még földutjaik voltak, nekünk meg pont olyanok, mint most.
Magyarországon sincsenek európai értelemben vett autópályák.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kórházakban, otthon, a szabad ég alatt: 200 magyar fagyott h
  2018-04-04 19:43:45, szerda
 
  2018. 04. 04. 07:19

Kórházakban, otthon, a szabad ég alatt: 200 magyar fagyott halálra az idei télen

Kétszázan fagytak meg Magyarországon március végéig tavaly ősz óta, március közepe óta nyolcan távoztak az élők sorából - jelentette a Magyar Szociális Fórum szerdán.

A mögöttünk hagyott tél áldozatainak

53 százaléka a szabad ég alatt, illetve kórházban halt meg, 47 százaléka pedig fűtetlen lakásokban.

A legfiatalabb áldozat egy csecsemő volt, a legidősebb pedig 93 éves.

A Magyar Szociális Fórum megjegyezte:

a tömeges fagyhalál továbbra is a magyar társadalmi valóság kísérő jelensége.

A múlt télinél valamivel kevesebben szenvedtek ugyan kihűléses halált, de a tömeges életvesztés feltartóztatása sikertelennek bizonyult a jelenlegi társadalompolitikával.

Az MSZF szerint az emberéletben évről-évre keletkező súlyos veszteségnek csak akkor lehetne véget vetni, ha a kormány nem a kilakoltatásokat támogatná, hanem az emberek lakáshoz juttatását, és a szegénység felszámolását.

"Elöregedő társadalmunkban alapvetően fontos volna a szociális háló színvonalas működtetése is, a szükségleteknek megfelelően"

- írták.


https://alfahir.hu/2018/04/04/fagyhalal_magyar_nyomor_magyar_szocialis_forum_tel_ szegenyseg


--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------


De a fidesz horda szerint ez igy rendben van,hiszen csak magyarok fagynak halalra.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.