Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Gazdagréti tavasz - sok szép virág
  2018-04-06 19:09:05, péntek
 
  ...... ........... ...........



...... ........... .......



...... .....



...... .....



...... .....



...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Jézus Krisztus élete - Film két részben
  2018-04-06 18:15:18, péntek
 
  Első rész videó Link

Második rész videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Jézus szenvedése ...
  2018-04-06 18:05:23, péntek
 
  Csukor Árpád Videója Link
Az összeállítást,
- kísérő szöveggel és zenével szerkesztett diameditációt, -
az SBD (Salesiani di Don Bosco) - által forgalmazott dia képek -
(Zeffirelli: A názáreti Jézus c film képei)
- felhasználásával készítettem, 1981-ben.
Digitalizáltam, - 2009 - ben.

Adja Isten, hogy Ünnepünk, -
a Virágvasárnap, s a Szent Háromnap,
- hitünk és életünk középpontja:
Jézus Krisztus Húsvétja,
halála és feltámadása, -
legyen számunkra,
a bennünket megszentelő Lélek kiáradása!

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Az évszázad botránya! Börtönbe kerülhet .......
  2018-04-06 17:13:59, péntek
 
  Forrás: Külföldi apró

Az évszázad botránya! Börtönbe kerülhet Soros, és elkobozhatják az összes vagyonát!
Amerikában már több mint 70 ezren követelik aláírásukkal Soros terroristaként való elítélését. Kevesebb, mint két héten belül több mint 70 000 ember írta alá azt a Soros György-ellenes petíciót, amely a milliárdos befektetőt az Amerikai Egyesült Államok elleni lázadás szervezésével vádolja meg - írja a 888.hu. A Fehér Háznak benyújtandó petíció Sorosnak, valamint tettestársainak a belföldi terroristává nyilvánítása mellett a teljes vagyonelkobzását is követeli.
A petíció benyújtásához szükséges aláírásgyűjtés augusztus 20-án indult el a Fehér Ház petíciós honlapján, és szeptember 1-re már több mint 70 500 aláírás gyűlt össze Soros ellen. Ha szeptember 19-ig összegyűlik 100 ezer aláírás a petícióhoz, akkor a Fehér Háznak hivatalosan válaszolnia kell a petícióban megfogalmazott állampolgári kezdeményezésre. A petíció kezdeményezői szerintSoros szándékosan és szisztematikusan próbál a destabilizálás és sok egyéb eszköz révén is lázadást szítani az Egyesült Államokban.
A petíció nem egy átlagos portálon indult, hanem a Fehér Ház petíciós honlapján, és szeptember 1-re már több mint 70 500 aláírás gyűlt össze Soros ellen. Ha szeptember 19-ig összegyűlik 100 ezer aláírás a petícióhoz, akkor a Fehér Háznak hivatalosan válaszolnia kell a petícióban megfogalmazott állampolgári kezdeményezésre. A vád szerint az üzletember szándékosan és szisztematikusan próbál a destabilizálás és sok egyéb eszköz révén is lázadást szítani az Egyesült Államokban, és világszerte. A Magyar származású és Magyar állampolgársággal is rendelkező Soros céljai érdekében pedig több olyan szervezetet is létrehozott, amelyeknek egyetlen célja az Egyesült Államok kormányzati rendszerének elpusztítása az Alinsky-modellként ismert terrorista taktika gyakorlati alkalmazásával.
Az Igazságügyi minisztériumnak lépnie kell.
Nem véletlenül indult pont a Fehér Ház honlapján a petíció. Célja, hogy a megfelelő mennyiségű aláírás összegyűjtése esetén az Igazságügyi Minisztérium haladéktalanul mondja ki:
Soros György és a neki dolgozó személyek belföldi terroristák.
Ebben az esetben a minisztériumnak azonnal meg kell indítani a büntetőjogi eljárást, amelynek Sorossal, és szervezeteivel szemben a büntető eljárás mellett a teljes vagyonelkobzás lehet a vége.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
6 szobanövény, amelyek tisztítják a lakásod levegőjét
  2018-04-06 17:06:52, péntek
 
  1. Szobafikusz
Tanulmányok kimutatták, hogy a szobafikusz eltávolítja a levegőben lévő toxinokat, valamint a levegőben lévő trópusi kórokozók és paraziták ellen is felveszi a harcot. Mindemellett a különféle tisztítószerektől és bútoroktól származó formaldehiddel szemben is hatékony. Ajánlatos időnként egy nedves kendővel áttörölgetni a leveleit, így megakadályozhatod, hogy eltömődjenek a pórusai.

2. Szobapáfrány
A páfrányok eltávolítják a különféle légszennyező anyagok, mint amilyen például a formaldehid, a xilol és a toluol. Kutatások szerint ezek az anyagok összefüggésben állhatnak a fejfájással és a légzési nehézségek kialakulásával. Mindezek mellett a szobapáfrány növeli a levegő páratartalmát is.

3. Aranypálma
Egy, a NASA által elkészített 1989-es tanulmány szerint az aranypálma az egyik legerősebb légtisztító szobanövény, amely különösen hatékonyan távolítja el a levegőből a formaldehidet.

4. Vitorlavirág
Gondolnád, hogy ezt a gyönyörű szobavirágot az egyik legerősebb légtisztítóként tartják számon? Szintén a NASA nevéhez fűződik az a vizsgálat, amely megállapította a formaldehiddel, ammóniával, benzollal, triklóretilénnel, valamint az asztmát és allergiát is okozó penésszel szembeni hatékonyságát.

5. Anyósnyelv
Ez a nagyon népszerű növény nem igényel különösebb gondoskodást, mindeközben pedig megszabadítja a szoba levegőjét az olyan káros anyagoktól, mint a benzol, a formaldehid, a xilol és a toluol.

6. Filodendron
Rendkívül könnyű nevelni őket, és még jót is tesznek a szoba levegőjével. Általa megszabadulhatsz a formaldehidtől és a xiloltól, amelyet többek között a ragasztók és a bőrből készült bútorok, kiegészítők tartalmaznak.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Kecskemét kedvenc malaca lett Turcsi
  2018-04-06 16:59:30, péntek
 
  Tavaly nyáron Kecskemét főterén turisták találták meg és vitték be a Kecskeméti Vadasparkba Turcsit, a törpemalacot. Azóta belakta a kifutóját és már ketten is örökbe fogadták.
Egy kánikulai júliusi hétvégén hathetes törpemalac kóborolt Kecskemét főterén. Éppen akkor járt ott két turista, a hírös város nevezetességeit érkeztek megtekinteni. Rögtön felismerték azt, hogy bár ismeretlen a város számukra, mégsem lehet normális az, hogy a téren egy kölyökmalac vág keresztül. Ezért megfogták és bevitték a fürge négylábút a Kecskeméti Vadaskertbe, ahol szerencsére éppen volt hely számára, így kapott egy szép kifutót, ahol azóta is napjait tölti. Turcsinak nevezték el gondozói.
Turcsi 3 kilósan került be, de az elmúlt 8 hónap törődésének hála több mint hatszorosára gyarapodott, jelenleg 20 kilót nyom. A Kecskeméti Vadaskert igazgatóhelyettese, Zomboryné Polyák Irén elmondása alapján Turcsi nagyon vidám természet: imádja az embereket és a látogatók is viszontszeretik. Egyáltalán nem félős, bátran odamegy a kerítéshez és elfogadja a vendégek finom falatjait.
Mint a sertések általában, Turcsi is mindenevő. Étrendje vegyes, gerincét zöldségek és gyümölcsök alkotják, de súlygyarapodását gondozói körében tapasztalható népszerűségének is köszönheti: mindig akad valami finom falat a házi koszt maradékából a törpemalac számára. Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy mostanában kicsit visszafogják a jutalomfalatok osztogatását, mert Turcsi már-már túl jól szigetelt a langyos tavaszi időhöz képest. Mindenevőként bármit elfogyaszt, a cipőt, cipőfűzőt különösen kedveli, aki belép a kifutójába, annak lábbelije veszélyben forog.
Turcsi származását homály fedi, az állatkert dolgozóinak nem sikerült fényt deríteni múltjára. A Vadaskert a legnagyobb közösségi oldalon lévő profiloldalára fényképeket is feltöltött róla azért, hogy hátha jelentkeznek érte gazdái, de ez visszhangtalan maradt. Zomboryné Polyák Irén feltételezése szerint fajtáját tekintve valószínűleg keresztezés, egyik őse vietnámi csüngőhasú malac lehet. Az ilyen törpenövésű malacokat háziállatként is szokták tartani, mert nagyon barátságosak, vidámak és mókásak, amire Turcsi is kiváló példa. Szereti és hagyja, hogy simogassák, a füle tövét vakargassák gondozói, de azért nem árt vigyázni vele, mert ha nagyon elkényeztetik, akkor fölényben érzi magát és oda-odaharap az őt simogató kézbe.
Turcsi nyár óta egyedül él kifutójában, aminek fedett részén vastag szalmatakaró óvja a hidegtől. Hiába minden kényelem, napjait a látogatók és gondozói társaságát leszámítva egyedül tölti, de magányát remélhetőleg hamarosan feloldja a szerelem: nemsoká társat kap egy törpemalac leány személyében.
Videó Link

...... .......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Spányi Antal püspöki jubileumát ünnepelték Székesfehérváron
  2018-04-06 10:39:26, péntek
 
  2018. április 5. csütörtök
Spányi Antal székesfehérvári püspököt húsz évvel ezelőtt, március 28-án szentelték püspökké, és tizenöt éve, április 4-én kapta kinevezését a Székesfehérvári Egyházmegye főpásztori szolgálatára. Püspöki jubileumát a székesfehérvári Szent István király-székesegyházban ünnepelték április 4-én.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Apor Vilmosra emlékeztek mennyei születésnapján
  2018-04-06 10:36:57, péntek
 
  Apor Vilmosra emlékeztek mennyei születésnapján 2018. április 5. csütörtök.
- Legyen meg a te akaratod! - Apor Vilmosra emlékeztek Győrben április 2-án, mely idén ugyanúgy húsvéthétfőre esett, mint 1945-ben, mikor a vértanú főpásztor meghalt. Húsvéthétfő estéjén Barsi Balázs OFM mutatott be ünnepi szentmisét Boldog Vilmos püspök tiszteletére a Nagyboldogasszony-székesegyházban.
A jelenlévők Boldog Apor Vilmos püspök közbenjárását kérték Magyarországért.
A szentmisét követően litániával és szentségimádással folytatódott, majd kompletóriummal zárult a megemlékezés.
...... .....


Ha rendelkezünk ezzel a belső látással, akkor képesek vagyunk az asszonyokkal a feltámadt Úr Jézushoz futni, és átkarolni a lábait; vagy arra, hogy Tamással mondjuk: ,,Én Uram, én Istenem!" (Jn 20,28).
Isten nem azt kéri leányaitól, hogy hűségesen szolgálják őt.
Apor Vilmos püspök imádságával Krisztus passiójává lényegítette át saját vértanúságát.
Jézus azzal váltott meg bennünket, amit belülről tett: ,,Atyám, bocsáss meg nekik" (Lk 23,34).
Apor Vilmos vértanú nem akar meghalni: Isten akaratát kívánja beteljesíteni.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Péntek húsvét nyolcadában 04.06
  2018-04-06 10:23:09, péntek
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Senki másban nincs üdvösség, csak Jézusban.
Péter és János apostol a béna meggyógyítása után még beszéltek a néphez, amikor a papok, a templomőrség parancsnoka és a szadduceusok odamentek hozzájuk. Rossz néven vették, hogy tanítják a népet, és hirdetik Jézus példájával a halálból való feltámadást.
Letartóztatták tehát Pétert és Jánost. Mivel azonban már esteledett, másnapig őrizetben tartották őket. Azok közül, akik a beszédet hallgatták, sokan hívők lettek; úgyhogy a férfi hívők száma elérte az ötezret.
Másnap összegyűltek Jeruzsálem elöljárói, a vének és az írástudók, Annás főpap, Kaifás, János és Sándor meg mind, akik a főpapi nemzetségből valók voltak. Előállították a két apostolt, és vallatóra fogták őket: ,,Miféle hatalommal, vagy kinek a nevében tettétek ezt?"
Akkor Péter a Szentlélekkel eltelve így válaszolt: ,,Népünk elöljárói és ti, vének, halljátok! Ti most magatok elé idéztek minket, mert egy nyomorék emberrel jót tettünk. Kérdőre vontok, kinek a nevében gyógyítottuk meg. Hát tudjátok meg mindnyájan, ti és az egész választott nép, hogy annak a názáreti Jézus Krisztusnak nevében, akit ti keresztre feszítettetek, és akit az Isten feltámasztott a halálból Az ő segítségével áll itt ez az ember egészségesen. Ő az a kő, amelyet ti, az építők, elvetettetek, de mégis szegletkővé lett. Nincsen üdvösség senki másban. Mert nem adatott más név az ég alatt, amelyben az emberek üdvözülhetnének."
Ez az Isten igéje.
ApCsel 4,1-12

Feltámadása után Jézus egy alkalommal így jelent meg tanítványainak a Tibériás-tó partján:
A többi tanítvány követte a bárkával. A hallal teli hálót is maguk után húzták
......


EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus harmadszor jelenik meg tanítványainak: kenyérrel és hallal vendégeli meg őket.
Együtt voltak Simon Péter és Tamás, melléknevén Didimusz (vagyis Iker), továbbá a galileai Kánából való Nátánáel, Zebedeus fiai és még két másik tanítvány. Simon Péter így szólt hozzájuk: ,,Elmegyek halászni." ,,Mi is veled megyünk" - felelték. Kimentek és bárkába szálltak. De azon az éjszakán nem fogtak semmit.
Amikor megvirradt, Jézus ott állt a parton. A tanítványok azonban nem ismerték fel, hogy Jézus az.
Jézus megszólította őket: ,,Fiaim, nincs valami ennivalótok?" ,,Nincs" - felelték. Erre azt mondta nekik: ,,Vessétek ki a hálót a bárka jobb oldalán, ott majd találtok." Kivetették a hálót, s alig bírták kihúzni a tömérdek haltól.
Erre az a tanítvány, akit Jézus szeretett, így szólt Péterhez: ,,Az Úr az!" Amint Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára öltötte köntösét - mert neki volt vetkőzve -, és beugrott a vízbe.
A többi tanítvány követte a bárkával. A hallal teli hálót is maguk után húzták. Nem voltak messze a parttól, csak mintegy kétszáz könyöknyire. Amikor partot értek, izzó parazsat láttak, s rajta halat, mellette meg kenyeret. Jézus szólt nekik: ,,Hozzatok a halakból, amelyeket most fogtatok." Péter visszament, és partra vonta a hálót, amely tele volt nagy halakkal, szám szerint százötvenhárommal, s bár ennyi volt benne, nem szakadt el a háló.
Jézus hívta őket: ,,Gyertek, egyetek!" A tanítványok közül senki sem merte megkérdezni: ,,Ki vagy?" - hiszen tudták, hogy az Úr az. Jézus fogta a kenyeret, és adott nekik. Ugyanígy a halból is.
Ez volt a harmadik eset, hogy a halálból való feltámadása után Jézus megjelent tanítványainak.
Ezek az evangélium igéi.
Jn 21,1-14

Imádság
Szentséges Atyánk, szenteld meg életünket! Kísérj minket hatalmaddal, hogy tanúsíthassuk: te, aki mindenek forrása vagy, egyedüli forrása vagy a szeretetnek és a szabadságnak. Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Kormányos Sándor: Tavasz lesz itt
  2018-04-06 10:00:53, péntek
 
  Forrás: poetvers

Hajlott hátú tél botorkál
a tavaszt váró réten át,
gyűjtögeti zsákjába,az
összes havas éjszakát.

Rosszkedvű,és morcos nagyon,
azt dünnyögi:Menni kell,
bár az időm lejárt,attól
nem lesz itt jobb semmivel!

Csak egy cinke fütyül rája,
csúfolódva énekel,
-Mondd csak öreg,majd a nyáron,
majd a nyáron hol leszel?

Legyint a tél erre egyet,
keze nyomán zúzmara
záporozik szét a tájon,
-Hess innen,te ostoba!

Ijedten száll el a cinke
és a tél már mosolyog,
jókedve a bokrok között
fehér ködként gomolyog.

Megfordul,és elbotorkál
eltűnik a fák alatt,
de iménti jókedve,a
bokrok között itt maradt.

Felkapja a virgonc szellő
szétteríti a tájon,
szélesen száll szét a jókedv
erdőn,mezőn,lapályon.

Tavasz lesz itt,de még milyen
részegítő,bódító,
rügypattanás,füttykavalkád
zengi azt,hogy:Élni jó!
 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2873
  • e Hét: 8674
  • e Hónap: 41828
  • e Év: 275575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.