Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
ÖLELD Meg a FÁT!
  2018-04-07 10:20:23, szombat
 
  ÖLELD Meg a FÁT!

Talán te is tapasztaltad már, amikor bánatos, kimerült voltál, esetleg szerelmi bánat, csalódás ért, hogy egy parkban vagy erdőben tett séta milyen megnyugtatóan hat a testre és a lélekre, és utána már nem is látjuk olyan sötéten a helyzetet.

A fáknak gyógyító erejük van

A Fa-terápiát már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is alkalmazták. Ők úgy tartották, hogy a fáknak szellemük, lelkük van, akik képesek erőt adni, segíteni rajtuk.

A fák földből, vízből, levegőből és napfényből szívnak magukba energiát. Erős pozitív aurával rendelkeznek, amit azonnal érezhetsz, mihelyt belépsz egy fa koronája alá. A fa energiája jótékonyan hat ránk: megtisztítja az energiamezőnket, oldja a feszültséget, megnyugtat, és erővel, pozitív energiával tölt fel.

Öleld meg a fát!

Az almafa: különösen tavasszal szép, amikor virágzik. Az édes illat vonzza az embert, és javítja a hangulatát. Alkalmazás: A lehangolt és szomorú embernek hasznos az almafa derűs kisugárzása.

A bükkfa: hatalmas energiákkal rendelkezik. Az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta, lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen is célszerű megölelni - vagy nekitámaszkodni - legalább tíz percre.
Segít abban, hogy megszabadulj a rosszkedvtől, visszaadja az életkedvedet, ráadásul élénkítő hatással is bír. Ha stresszes az életed, a bükkfa áldásos hatását ne hagyd ki. Erősíti a teherbírásodat, és megszabadít a gyötrő gondolatoktól. Mindenképpen érdemes hétvégén meglátogatnod egy ilyen fát, hogy végre kiengedhesd a gőzt, ami felgyülemlett benned a hét során.

A hársfa: ha mérhetetlen boldogtalanságot érzel, esetleg egy szerelmi csalódáson vagy túl, akkor a hársfa a te mentőöved. Ez a fa képes eltört szívedet újból összeragasztani. Nála megnyugvást találsz, és enyhülnek érzelmi panaszaid.

A gesztenyefa: alkalmas arra is, hogy érzelmeiddel tisztába jöjj. Ha kétségek gyötörnek, esetleg sokat szorongsz, akkor a gesztenyefa lombaji alatt keress menedéket. A fa elszívja a negatív érzéseket, és lelkedet megnyugvással tölti el. Erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket, erőt ad szakítás után, és segít jobbá tenni a kapcsolatunkat. A cseresznyéhez hasonlóan érdemes közösen megölelnünk a párunkkal.

A cseresznyefa: talán az egyik legpompásabb dísze egy kertnek, főleg tavasszal, mikor virágba borul. Ez a fa oldja a szexuális gátlásokat, és segít abban, hogy érzelmeinket megélhessük.

A nyírfa: erősíti a belső látás képességét. Fejleszti ösztöneinket, amire ezen túl bátran támaszkodhatunk. A nyírfaterápia segítségével könnyebben átláthatunk másokon, így minimálisra
csökkenthetjük annak az esélyét, hogy az orrunknál fogva vezessenek.

A tölgyfa: az erő megtestesítője. Ha nehéz feladatnak nézel elébe, esetleg kishitű vagy, oltalmat találhatsz a tölgyfa törzsénél. Lelkedet erősíti, hiszen a fa átadja a tölgyerdőben sétáló embernek erejét.

A juharfa: ha elönt a belső nyugtalanság, tartózkodj egy kis időt juharfa közelében.

A fűzfa: kiválóan alkalmas, hogy háborgó idegeidet megnyugtassa.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gámentzy Eduárd: Legyen ma
  2018-04-07 10:19:42, szombat
 
 
Gámentzy Eduárd: Legyen ma

Legyen ma szép napja a világnak,
S ki életében nem hordott csak rongyot,
Öltözzön fel ünneplő ruhába,
Mondjon imát, ki eddig sose mondott!

Bocsásson meg aki még haragszik!
Felejtse el, nem érdemes cipelni!
- Nem kell sok, egy könnyű öleléssel,
Most el lehet az egészet temetni.

- Látod én is mindent megbocsátok.
Ablakaim az új napnak kitárom.
Harmatcseppek gyűlnek tenyerembe,
Lemossák rólam boldogtalanságom.

- Engem már a méhek is szeretnek,
Nem szúrnak meg, s úgy örülnek ha látnak.
- Annyi mézet csináltunk mi együtt,
Kis virágaiból az elmúlásnak...
 
 
0 komment , kategória:  SZÉP VERSEK  
A társadalom fél, nagyon fél azoktól, akik ismerik önmagukat
  2018-04-07 10:18:15, szombat
 
  A társadalom fél, nagyon fél azoktól, akik ismerik önmagukat. Nekik ugyanis van egyfajta hatalmuk, egyfajta aurájuk és vonzerejük, azaz karizmájuk, ami képes a fiatal, még életteli embereket kiemelni a hagyományos rabságból... Egy megvilágosodott embert nem lehet rabszolgává tenni. Ez a probléma: őt nem lehet bebörtönözni... Mindenképpen nehéz befogadni egy olyan géniuszt, aki tud valamit a bensőről, hiszen belőle elkerülhetetlenül felforgató erő lesz. A tömegek nem akarják, hogy háborgassák őket, még akkor sem, ha épp boldogtalanok: mert boldogtalanok ugyan, de hozzá vannak szokva a boldogtalanságukhoz. És így mindenki, aki nem boldogtalan, idegennek tűnik számukra. A megvilágosodott ember a legnagyobb idegen a világon: úgy tűnik, ő senkihez nem tartozik. Nincs az a szervezet, nincs az a közösség, nincs az a társadalom vagy nemzet, mely korlátok közé szorítaná."
(Osho Zen Tarot:A Lázadó)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tartsd tiszteletben saját tekintélyedet
  2018-04-07 10:17:14, szombat
 
  Mózes azt mondja,megvan a hatalmad,hogy javíts a kérdéses helyzeten,amely nyomaszt téged.Itt az ideje,hogy a kezedbe vedd az irányítást,tisztázd mit szeretnél,és hogy számodra mi az ami elfogadható,és mi az, ami nem.Ha céljaiddal,és szándékaiddal tisztában vagy,az univerzum,a teremtő isten,minden felemelkedett mester és az angyalok is támogatni,segíteni fognak a vezető szerepben.A tétlen várakozás helyett,hozz döntéseket,ne várj,hanem cselekedj.Tartsd tiszteletben saját tekintélyedet.Mózes bátorsággal vértez fel téged ha megkéred. Laksmi istennő pedig azt az üzenetet küldi,hogy pénzügyekről szóló imáid meghallgattattak,és válaszra méltattak.Aktivizáld teremtőerődet azzal,hogy a bőségre összpontosítasz,és nem aggódsz a pénz miatt.Nincs mitől félned,a jólét áradni fog feléd,támogatva téged,és szeretteid is.Ha sokat aggódsz a pénz miatt,anyagi gondokat fogsz bevonzani az életedbe.Megkaptad a támogatást a régóta vágyott nagy változtatáshoz. Vizualizáld a jólétet,erősítsd meg pozitív gondolatokkal,kijelentésekkel. Laksmi istennő mindenki számára elérhető felekezettől független Ő is,hasznos,ha egy Őt ábrázoló képet helyezel el magad körül,kis szobrocskát,esetleg telefonon háttérképet.Kérd Laksmi segítségét bátran hogy a pénzügyi gondjaidat a bőség,és a jólét áradása váltsa fel.
Mennyei napot kívánok mindenkinek,legyetek áldottak
 
 
0 komment , kategória:  Angyalok között  
Tudd, hogy bármire képes vagy!
  2018-04-07 10:15:31, szombat
 
  Képességeid és erőd határtalanok, így megtehetsz bármit, amit csak fejedbe (és szívedbe) vettél. Közelíts meg minden helyzetet könnyű szívvel: egyszerűen csak összpontosíts úgy a célodra, mintha az már most anyagi formát öltött volna.
Bármi is az, amire vágysz, egyszerűen csak jelentsd ki, hogy már meg is történt - beleértve viselkedésedet és tetteidet. Példának okáért, ahelyett, hogy így szólnál: bárcsak többet edzenék", céljaidat irányítsd annak tudata szerint, hogy már így is teszel. Tekints önmagadra, és érezd, hogy az edzés felettébb motiváló számodra, sőt élvezd magát az élményt. Mondj köszönetet, hogy immáron a helyére került ez az egészséges szokásod.
Ugyanez vonatkozik minden más vágyadra is. Lásd önmagadat, és érezd magad türelmesnek, jómódúnak, egészségesnek, boldognak, aki élvezetét leli a munkájában és a kapcsolataiban, és minden másban, amit csak kívánsz.
Az angol spirit (lélek') az inspire (inspirál') és az aspire (vágyakozik') szavakban gyökerezik, és amikor vágyakozol valamire, a lélek ihlet meg téged! Ez az örökkévaló erő támogat téged, ugyanaz az erő, amelyen Istennel, az angyalokkal és bolygónk minden egyes személyével osztozol.
Te, mint isteni lélek, bármit megtehetsz!


Gondolat a mai napra:

Hiszek önmagamban és az összes lehetőségemben. Kételyeimet álmokká, félelmeimet pedig izgalmakká alakítom. Isten bennem lakozó erejére támaszkodom, tudván, hogy ez az energia minden létező szempontból motivál és támogat.

Doreen Virtue


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Gyorssegély az energiaszintednek
  2018-04-07 10:11:11, szombat
 
  Mikor "lent" vagy, testileg, vagy lelkileg, mindig valami blokk van a háttérben. Lehet, hogy nagyon mélyen, nem látsz rá, de van és éppen aktív. A gyökeres megoldás a blokk kioldása! Én viszont úgy gondolom, a testi szintű gyorssegély is fontos, hogy megadja a kezdeti lendületet, átlendítsen a holtponton. Hisz a fuldoklónak sem azt kiabáljuk, be, hogy meg kellene tanulni úszni...

"AMIKOR AZ ENERGIASZINT JELZŐD MÁR VÉSZESEN VILLOG...

Ez most teljesen gyakorlatias lesz, semmi elvontság.
Nem mondok azzal semmi újat, hogy alacsony energia szinten nem tudunk aktívak, feldobottak, vidámak és pörgősek lenni. Ha egyszer lesüllyedtünk erre a punnyadós, enervált, felkelni-sincs-erőm szintre, nagyon nehéz onnan feltornázni magunkat. (Mint a fizikai térben: lefelé zuhanni sokkal gyorsabb és könnyebb, mint felemelkedni.) Itt van egy-két banálisnak tűnő, de meglepően hatékony ötlet, hogy lépésre -lépésre feltornázhasd magad egy elfogadható szintre. Első ránézésre mindegyik olyan, amihez aztán semmi kedved ebben az állapotban. De csak találsz egyet, amire azt mondod, na jó, ez talán menni fog. Ha az első teljesítve, kis idő, kis pihenés után megcsinálhatsz még egy másikat és így tovább. Az eleje nehéz, valóban, mint biciklizéskor az első pár pedál tekerés. Aztán ahogy lassan gyorsulsz, egyre könnyebb és könnyebb lesz. Sajnos erőfeszítés nélkül nem megy. Valahogy be kell indítani azt a biciglit, valamit muszáj beletenni a rendszerbe, hogy elinduljon a változás!

1.MENJ KI A NAPRA, A LEVEGŐRE! Ennél gyorsabban elérhető, könnyebben hozzáférhető energiaforrás nincs. Vidd el a kutyát sétálni, vagy csak járkálj egy kicsit, ha az sem megy, legalább üldögélj egy kicsit a napon. A napfény a hormonháztartásodat erősíti: hat az agyalapi mirigyre, ami meg a többi belső elválasztású mirigy működését szabályozza.

2.HALLGASS GYORS, RITMUSOS ZENÉT! A zene frekvenciái egyenesen az energiaközpontjaidat aktiválják. Amikor az általános energiaszinted ilyen alacsonyan van, a gyökércsakrád szorul stimulálásra, hiszen az az életerő forrása.

3. MOZOGJ EGY KICSIT! De legalább is kelj fel az ágyból, állj fel a fotelból. Tegyél bele egy ici-pici erőfeszítést, a többszörösét nyered vele. A testmozgással agyadat aktiválod! Bizony... Van is egy kineziológiai ág, a Brain Gym, magyarul agytorna, ami kimondottan erre épül, ez alapján fejleszt és harmonizál. (Gyerekeknél nagyon látványos sikerrel alkalmazható!)

4. TEDD RENDBE MAGAD! Akkor is, ha egyedül vagy. Vegyél egy zuhanyt, fésülködj meg, öltözz fel normálisan. Hidd el, csodákra képes, ha tükörbe nézve rendezett külsőt látsz. Hallhattad már: ami kint, az bent. Külsőd tükrözi, ami benned van. Csináld fordítva: hass a külsőddel a lelkiállapotodra! Működik!

5. TEGYÉL RENDBE MAGAD KÖRÜL VALAMIT! Értem én, ha energia nulla, nincs kedved takarítani. Csak egy kicsit: egy íróasztal felületet, egy zoknis fiókot, egy pipere polcot. És ne felejts el közben kidobni mindent, ami felesleges! Csinálhatod ülve, lomhán, csak csináld, és legyen egy terület, amit be is fejezel. Közben mehet a zene. A megtisztulás érzés jót fog tenni a lelkednek!

6. PIPÁLJ KI VALAMIT A RÁD VÁRÓ FELADATOK KÖZÜL! Válaszolj egy email-re, intézz el egy hivatalt, menj el fodrászhoz, hívd fel, akit fel kell hívnod. Kezdd a teendők összeírásával, annyira biztos van erőd. Csökkenti a benned lévő szorongást, ha látod, hogy képes vagy a feladataiddal haladni, úrrá tudsz lenni a teendőkön, nem azok uralnak téged.

7. IGYÁL VIZET, eleget és EGYÉL VALAMI TÁPLÁLÓT! Nyilván nincs kedved főzni, de gyümölcsöt felkockázni, diót szemezgetni azért fotelben ülve is tudsz. Hát még ha egy spenótos-gyümölcsös turmixra is rászánod magad! A cukrot nagyon nem javaslom. Látszólag, rövid időre feldob, de összességében abszolút ellened dolgozik, nem fogja az energia szintedet növelni.

Csak kezdd el valahol! A többi majd adja magát.
És még valami. Talán ez a legfontosabb.
Ha ér valami negatív dolog, legyen az testi vagy lelki, NE ENGEDD EL ,,FÜLED-FARKAD", mondván, most már úgyis mindegy, beleengedem magam a trutyiba. Nem kell rögtön a kanapéra kucorodni, vagy sütit falni, megszakítani a kapcsolatot a körülötted élőkkel. Oké, elindultál lefelé a lejtőn, de nem kell felgyorsítanod a folyamatot azzal, hogy megvonsz magadtól mindent, ami energiát, erőt adhatna a visszakapaszkodáshoz. Elkezdtél csúszni lefelé, van ilyen. Mondd ezt magadnak, és ne csak agyadból, érezd a szívedben:

"Elfogadom, hogy most ebben az állapotban, ezen a szinten vagyok. Szeretem magam így is, most is."

De a továbbiakért már felelős vagy! Végig gondolhatod, milyen lehetőségeid, erőforrásaid vannak, és mented, ami menthető. Egy kudarc nem ok arra, hogy diétádat megszegve, újra csokiba fulladj a betervezett edzőterem helyett. Például...

AZ ÖNSAJNÁLAT A LEGNAGYOBB AKADÁLYA FEJLŐDÉSEDNEK...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak azt adhatom Neked, mi én vagyok.
  2018-04-07 10:08:16, szombat
 
  Csak azt adhatom Neked, mi én vagyok. A vállam, ha úgy érzed, összedőlt a világ. Meleg ölelésem, ha már hideg körülötted minden. Hitem, ha tiéd már elfogyott.
S szárnyam tollait, hogy repülhess újra, önfeledt-szabadon..."

(Srek Zsuzsanna)
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 1016 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1135
  • e Hét: 1135
  • e Hónap: 18194
  • e Év: 920126
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.