Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Békés álmokat!
  2018-04-07 23:58:52, szombat
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Lecsó nokedlivel
  2018-04-07 23:57:58, szombat
 
  Lecsó nokedlivel

Hozzávalók:
1 kg zöldpaprika - kicsumázva ízlés szerint darabolva
1 db csípős zöldpaprika - darabolva
3 db paradicsom - lehéjazva, darabokra vágva
2 nagyobb vöröshagyma 0,5-1 cm-es karikákra vágva
2-3 gerezd fokhagyma - átnyomva
1 doboz paradicsompüré /140gr/
1 csapott evőkanál cukor
1-2 kávéskanál cukor
őrölt pirospaprika
10-15 dkg füstölt szalonna - kockára vágva
2 nagyobb szál füstölt lecsókolbász
A nokedlihez:
3 db tojás
a hozzá megfelelő mennyiségű liszt /ki milyen állagút szeret/


Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, kiszedjük, a zsírjában a karikára vágott hagymát elkezdjük dinsztelni, de ressnek, életesnek kell maradnia, mert még tovább fogjuk főzni. Rádobjuk a darabolt paprikát, és tovább dinszteljük, 3-4 perc múlva megszórjuk az őrölt pirospaprikával, ízlés szerint lehet csípős is. Most tesszük bele még a csípős paprikát is és a szalonnadarabkákat. Nem soká levet is fog ereszteni.

Meglátásunk szerint tovább pároljuk, és úgy 1,5 dl vízzel felengedjük, amikor látszik, hogy puhul a paprika, beletesszük a darabolt paradicsomot és a pürét. Most fogjuk sózni, borsozni, és hozzáadjuk a cukrot is. Rotyogtatjuk, kóstoljuk, és ha kell, tovább fűszerezzük ízlésünk szerint. A paradicsomot azért adjuk ilyenkor hozzá, mert a sava visszafogja a további puhulásban.

Amikor majdnem kész, akkor tesszük bele a karikára vágott lecsókolbászt is.

Kevésbé gyakorlottak:
-külön félig megfőzik a 3 tojásból a nokedlit, és lemosás nélkül átteszik a lecsóba, és összefőzik.

A gyakorlottak:
Állandó keverés közben beleszaggathatják a nokedlit, és összefőzik.
A nokedlivel összefőzött lecsó, lehet, hogy kissé levesesnek tűnhet, fedő alatt 3-4 perc alatt kellemes állagúvá válik, és lehet tálalni.





Megjegyzés

Nálunk ezt hívják lecsónak, lehet hogy az igazi nem így készül. A furcsasága még az, hogy sokszor tejföllel és még több nokedlivel szeretik. Néha rizzsel is készítem - együtt főzve, de az nem annyira menő.
simonani

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Barackos túrókrémes kocka
  2018-04-07 23:57:39, szombat
 
  Barackos túrókrémes kocka

Hozzávalók

A piskótához:
3 db tojás
3 ek liszt
3 ek kristálycukor
1/2 csomag instant narancshéj
A krémhez, és a tetejére:
25 dkg túró
2 ek vaníliás porcukor, vagy vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
1 db narancs héja, vagy instant narancshéj
80 dkg őszibarack konzerv felezett
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
25 dkg mascarpone krémsajt
1 csomag Express zselatin fix
1 csomag Express tortazselé
3 dl őszibaracklé vagy szirup


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd a lisztet a tojássárgájával felváltva körkörösen belekeverjük a habba, végül óvatosan hozzákeverjük a narancshéjat. Egy kemény sima piskóta tésztát kapunk, amit sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe elkenünk.180 fokon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a cukrot, és a vanília aromát, a narancs héját. A barackbefőtt egy részét összevágjuk apróra és azt is belekeverjük a túróba. A krémsajtot a hűtőből már előre kivesszük, hogy szoba hőmérsékletű legyen, és hozzákeverjük a túróhoz. A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk és ezt is a túróhoz keverjük.
A piskótára rákenjük a túrókrémet, és egyenletesen elsimítjuk. A barackokat felszeleteljük, és egymás mellé tesszük a túrókrémen, majd a sütit egy órára a hűtőbe tesszük.
A zselatint a felmelegített baracksziruphoz keverjük, majd ha langyosra hűlt, akkor ráöntjük a barackok tetejére úgy, hogy befedje azokat. A tepsibe összehajtott alufóliát teszünk, és a süteményt körbe kibéleljük vele, így nem folyik el a zselatin.





Megjegyzés

Kivivel már láttam, és nagyon mutatós, de az unokám imádja a barackos-túrós édességeket. Az ő kedvére készült ez a nagyon finom mutatós desszert!
zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sörös csirkecomb II.
  2018-04-07 23:57:19, szombat
 
  Sörös csirkecomb II.

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
kb. 2 dl sör
majoranna
bors
3-4 gerezd fokhagyma
oregano

csemege és csípős Piros Arany
kevés sötét szójaszósz
5 dkg teavaj
olaj


Elkészítés: A csirkecombok bőrét lehúzom, és odaadom a sóváran bámuló macskának, majd szétszedem alsó és felső darabokra. A fűszerekkel jó alaposan bekenem a húsokat, ügyelve arra, hogy a Piros Arany is sós, tehát csak csínján a sóval. Lehetőleg minimum fél órát hagyom, hogy átjárják az ízek kicsit.

A vajat megolvasztom, öntök hozzá olajat, nehogy megégjen, és a combdarabokat kérgesre, pirosra kapatom, majd két-három részletben aláöntve a sört, fedő alatt puhára párolom, majd zsírjára, vagyis inkább sűrű szaftjára sütöm.





Megjegyzés

A sörtől szép színt kap, nem is szólva arról, hogy szinte leolvad a csontról a szaftos, puha hús. Ha valaki idegenkedne a sör ízétől, legyen nyugodt, nincs sör íze.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Alföldi gulyásleves apró csipetkével
  2018-04-07 23:57:01, szombat
 
  Alföldi gulyásleves apró csipetkével

Hozzávalók

60 dkg marhalapocka
5 dkg zeller
15 dkg burgonya
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db paradicsom
1 db kisebb t. v. paprika
15 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg sertés- vagy kacsazsír

½ tk őrölt kömény
1/2 tk csípős cseresznyepaprika
2 ek édes-nemes paprika
A csipetkéhez:
1 db tojás
10 dkg liszt

Elkészítés

1. A megtisztított húst felszeljük 2 cm-es, a meghámozott zellert, burgonyát, sárga- és fehérrépát, valamint a megmosott paradicsomot és paprikát pedig 1 cm-es kockákra.

2. Üvegesre sütjük a megtisztított, durvára vágott vörös- és a felaprított fokhagymát a felforrósított zsíron. Hozzáadjuk a húst, meghintjük egy kevés sóval, valamint a köménnyel, és kevergetve pirítjuk néhány percig.

3. Azután hozzá keverjük a paradicsomot, a paprikát és ízlés szerint egy kevés cseresznyepaprikát. Felöntjük 1 dl vízzel, és lefedve, kis lángon pároljuk a húst 60 percig. Ha szükséges, 30 perc elteltével pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

4. A burgonya kivételével beletesszük az előkészített zöldségeket, további 15 percig pároljuk, majd húzzuk le a tűzről, és pihentessük az ételt néhány percig. Meghintjük a pirospaprikával, és alaposan összekeverjük. Felöntjük 1,5 l vízzel, megsózzuk, és felforraljuk. Végül hozzáadjuk a krumplit, és közepes lángon főzzük további 5 percig.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Ismét felveszi színes ruháját a természet
  2018-04-07 23:56:40, szombat
 
  Ismét felveszi színes ruháját a természet





A tavaszi időben újraéled a természet, egyre több növény bont virágot, hajt levelet.

Ahogy beléptünk az áprilisba, úgy kezdett egyre több fa és virág új életre kelni. Rügyek, hajtások és virágok jelentek meg, mely azt jelzi, hogy megérkezett a tavasz. Sok gyönyörű felvételt is kaptunk felhasználóinktól, melyeket ezúton is köszönünk!

Néhány fotó a legszebbek közül:




Ocso197 fotója

A cikk tovább olvasható itt:
Link

Írta: Berceli Balázs

Forrás: https://www.idokep.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Békés hétvégét!
  2018-04-07 23:55:58, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 235 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 208
  • e Hét: 610
  • e Hónap: 6192
  • e Év: 122845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.