Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film A zöldellő fa alatt (2005) - teljes film magyarul
  2018-05-01 23:30:26, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-05-01 23:11:12, kedd
 
 



Link




 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2018-05-01 22:49:25, kedd
 
  A május az egyetemisták és a középiskolások számára egy kihívásokkal teli időszak. Persze nem csak nekik jó néha egy kis memóriafrissítés. A következőkben pár hasznos tippel , hogy éles elmével vághass neki a májusnak.

Az érettségi és a vizsgák megterhelik az ifjú elméket ezért jó, ha előre felkészülünk ezekre a megpróbáltatásokra, de nem csak nekik fontos, hogy éles elmével vegyük a mindennapok megpróbáltatásait.


1. Tanulás közben is sok folyadékot kell fogyasztani. A legideálisabb a szénsav mentes víz, de lehet tea, gyümölcslé is.

2. A levegő szintén szükséges agyunk megfelelő működéséhez: szellőztessünk óránként, ilyenkor érdemes pár percre felállni, mozogni, esetleg a szabadba kimenni.

3. A pihenés ugyanis nemcsak testünknek, de agyunknak is szükséges. A 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás jelen esetben is jó felosztás.

4. A kávé átmenetileg serkenti a vérkeringést, koncentráló képességet, de nagy mennyiségben inkább mellékhatásai fognak jelentkezni.

5. Az energiaital fogyasztását egyáltalán nem javasoljuk, sem tanulás, sem egyéb célból. Rövid ideig éberebbé tesznek, de mihelyst elmúlik a hatása, kétszer fáradtabbak leszünk, mint az elfogyasztása előtt.


+1. Természetes segítség a tanuláshoz:

Gingko biloba: javítja az agy vér- és oxigénellátását
Ginzeng: fokozza a szellemi, és a fizikai teljesítményt
Lecitin: elősegíti a szervezet regenerálódását, javítja a memóriát és a koncentrációképességet




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-05-01 22:39:15, kedd
 
 

FÜRDŐZÉS
Csodatévő romantikus gyógyforrás Toszkána dombjai között





Az Itália-rajongó magyar turisták talán legkedveltebb olasz régiója Toszkána. S bár a legtöbb turista nem ezért utazik ide, nem árt tudni, hogy a napsütötte dombos vidék több remek fürdőt is rejt.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-05-01 22:21:29, kedd
 
 



Zuhanyozunk vagy fürdés közben a meleg víz hatására pórusaink, kitágulnak, így a vízben lévő klór a bőrön át könnyen felszívódik szervezetünkbe. A klór jelen van még a zuhanyvíz gőzében is, ami a tüdőnkbe is bejut levegővételkor.
Fürdőzés során belélegzett és a bőrünkbe beszívódó klór és egyéb, szintetikus vegyszerek egyértelműen károsak az emberi szervezetre.


A klór erős oxidáló hatású, roncsoló méreg. Kis koncentrációjú vizes oldatában is szárítja a bőrt és a nyálkahártyát, csökkentve annak ellenálló képességét a fertőzésekkel, illetve az allergén anyagokkal szemben, így közvetve felelős a bőr és a légzőszervi allergiás tünetek kialakulásáért.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-05-01 22:15:02, kedd
 
  Érzelem és értelem - Könyvek Jane Austen életéről

Mindenki ismeri Jane Austent. Van, aki csak egy könyvet olvasott tőle, van, aki tizenegyet. Van, aki szerint száraz, van, akinek romantikus. Van, aki imádja, van, aki letudta. Van, aki tiszteli, van, aki megdicséri, na, most jót írt. Van, aki szerint Austinnak hívják, s semmi sem győzheti meg az ellenkezőjéről, van, aki Jane-ként gondol rá, mint némely életrajzírója.

Jane Austenről azonban - legyünk bár mégoly heves rajongók is - szánalmasan keveset lehet tudni. Élt, írt, meghalt. Élete bővebben: Steventon, Bath, Southampton. Még bővebben: csodagyerek - kis íróhölgy - kuncogós lány - szegény, a vőlegényét gyászoló Cassandra Austen húga - a mi csípős nyelvű Jane-ünk - a vénlány Jane néni - a harmincöt éves írónő - Egy Hölgy, Walter Scott kedvenc regényszerzője - szegény halottunk.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-05-01 22:06:42, kedd
 
  Így szerettek- érdekességek a szerelemről a gyulai kiállítóhelyeken

Különleges programsorral, hatszáz év érzelmeit felidézve csábítanak Gyulára a történelmi kiállítóterek: az Almásy-kastély, az Erkel Ferenc Emlékház és a vár munkatársai is különleges kulturális csemegékkel várják a történelmi fürdővárosba érkezőket

Tematikus tárlatvezetésekkel készülnek a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban, az Erkel emlékházban és a várban, melyek témái a szerelem, a párválasztás, a házasság és a családi élet. A várbeli előadások a 16., míg a kastélybeliek a 18. és 19. század szokásaiba engednek betekintést.

Erkel Ferenc szülőházában Himnuszunk zeneszerzőjének házasságáról tudhatnak meg többet. A kastélyba belépőt váltók ráadásul a Kastély Kávézó vendégei lesznek egy süteményre.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség a szívről
  2018-05-01 21:51:54, kedd
 
  Bár élettanilag több olyan szervünk is van, ami a szívhez hasonlóan elengedhetetlenül szükséges az életben maradáshoz, mégis hagyományosan a szívet tekintjük az élet motorjának, az érzelmek, az erő és az energia központjának. A népművészet és a képzőművészet minden ágában találkozhatunk a szívvel, népdalok szólnak róla, fazekasok, fafaragók, hímzőasszonyok kedvelt motívuma, és az irodalom minden műfajában felbukkan. Ráadásul a romantikus hiedelmeken túl a szív a maga biológiai valóságában sem kevésbé érdekes.

Más szimbólumkutatók szerint viszont a szív nem magát a testrészt ábrázolja, hanem azokat a jelentéseket stilizálja, amelyeket hozzá kapcsoltak: az érzéseket, a szerelmet, a szenvedélyt. Van egy, a mediterrán tájakon őshonos növény, szív alakú levelekkel, amelyet az ókorban fogamzásgátlóként alkalmaztak - egyes kutatók pedig ebben látják a szívforma eredetijét.

Elképesztő paraméterek, bámulatos teljesítmény
Ez a viszonylag kisméretű szerv - tulajdonképpen egy izomcsomó, üregekkel és átjárókkal, belső elektromos vezérléssel - egészen fantasztikus teljesítményre képes,
nem véletlen, hogy az emberi technikának csak a legutóbbi időben sikerült megközelítően lemásolni, műszívként működtetni ezt a ,,biotechnológiát".

A kezdetleges szív már a négyhetes magzatban elkezd verni. A szív a legcsodálatosabb ,,szivattyú": szünet nélkül működik akár egy évszázadon át, a magzati kortól a halálig, és percenként több liter vért pumpál a sok ezer kilométeres hosszúságú érhálózatba. Percenként átlagosan 72-szer húzódik össze és ernyed el, vagyis egy élet során több milliárd összehúzódásra képes: körülbelül 2,5 - 3 milliárd szívdobbanást élünk meg - de ennél jóval többre is képes a szív, ha az illető hosszú életet él.

A testünkben nagyjából 5,6 liter vér található, ezt a mennyiséget a szív percenként háromszor keringeti át a szervezetben.
Mivel a szívnek saját elektromos impulzusa van, a testtől elkülönítve is ver, ha megkapja a megfelelő oxigénellátást.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-05-01 21:30:42, kedd
 
  Az alábbi csillagjegyek számára nem lesz túl könnyű a május. Hiába csodálatos körülöttük a természet, hétágra süt a nap, virágzik minden, de mégis ők valahogy annyi akadállyal szembesülnek, hogy nagyon nehezen viselik a tavasz utolsó hónapját.
Ikrek
Csupa káosz, és zűrzavar lesz körülötted minden, te pedig csak értetlenkedve állsz a történtek előtt. Úgy érzed, mintha az egész világ összeesküdött volna ellened. A párkapcsolatodban is nagyon sok vita merül fel, az összes kényes kérdés egyszerre zúdul rátok, és most már nincs menekvés, meg kell beszélni a problémákat. Jobb, ha megpróbálod kerülni a konfliktusokat, inkább húzódj egy kicsit vissza, és foglalkozz önmagaddal.

Úgy tűnik a párod is nagyon nehéz helyzetet él meg, hiszen egyik percben szakítani akar, másik percben pedig te vagy az élete értelme. A május lesz számodra az év legrosszabb hónapja, próbáld meg valahogy túlélni, és utána minden jobb lesz.

Mérleg
Nagyon sok feszültség vár rád ebben a hónapban, és ezt nem fogod tudni másképp kiadni magadból, csak sírással. A problémák elől az otthon nyújtotta biztonságba menekülnél, azonban most ez sem annyira jó ötlet, hiszen lakásátalakítás, és felújítás vár rád.



A pároddal is számos problémát át kell beszélnetek, és azzal is számolnod kell, hogy lehet, szakításra kerül sor. Nagyon nehezen szoktál komoly döntéseket hozni, azonban most muszáj rávedd magad, hogy néhány igazán fontos dologban véglegesen dönts. Amit most nehéznek érzel, annak a jövőben meg fogod érezni a pozitív hozadékát.

Skorpió
Májusban komolyabb anyagi problémákra kell számítanod. Eddig nem spóroltál eléggé, és most bizony az is megtörténhet, hogy egy nagyobb összeget kell kölcsönkérned. Jól fontold meg, csak akkor kérj kölcsön, ha tényleg nagy szükséged van rá.

Légy magabiztos, és ne vessz el a jelenben, hiszen tudod, egyszer vége lesz ennek a nehéz időszaknak, és sokkal szebb napok várnak rád. A túléléshez használd kreativitásod. Ez az időszak arra fog megtanítani, hogy a jövőben sokkal jobban értékeld azt, amid van. Kezd el a jövőt tervezni, és akkor sokkal reménytelibb lesz minden.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-05-01 21:13:40, kedd
 
  Május 1-je azonban nemcsak a munka, hanem a szerelem ünnepe is, hiszen a magyar népi hagyományok szerint ilyenkor májusfát állítottak a legények annak a lánynak, akinek a szívét szerették volna elnyerni. A májusfaállítással adta tudtára a legény, hogy mely lánynak udvarol vagy szeretne udvarolni





Link

Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Videók  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 247 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 316
  • e Hét: 1934
  • e Hónap: 9802
  • e Év: 51747
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.