Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Már megint mások nadrágjában turkálnak?
  2018-05-10 21:06:40, csütörtök
 
  De vajon Csaba testvér hány gyermeket nemzett negyven alatt? Csak nem nullát, ahogy az egyház megköveteli?!





Böjte Csaba beszólt a negyvenen aluli gyermektelen férfiaknak



Zoom.hu 2018. május 10., 11:24

,,Gyermeked születése tesz férfivá téged, nélküle egy elkezdett torzó, egy be nem fejezett vázlat vagy! Ezt akarod?!" - Böjte Csaba szenvedélyes sorokkal reagált Heti Válasz cikkére, amely szerint a 40 év alatti férfiak 70 százaléka gyermektelen.

,,Kell a ház, a ragyogó életfeltétel, autó, minden! Kell, pedig mindenki tudja, hogy minden csiga növeszt magának csigaházat, de a csigaházban nem fog soha csiga nőni"

- többek között így reagált a Heti Válasz cikkére Böjte Csaba. Az írás a negyedik Orbán-kabinet családpolitikai programja kapcsán a kiindulópontot rögzítette. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját az elemzésnek az az adata ütötte meg, hogy a 40 év alatti férfiak 70 százaléka gyermektelen.

A Heti Válasz közölte az egész levelet:

,,A Kárpát-medencében mennyi üres ház van! Mikor 1993 szeptemberében Déván befogadtuk az első rend gyereket, azzal kezdtem, hogy a hétfőn a tanévkezdés után, az esti szentmisében kihirdettem, hogy másnap reggeli misére a kedves hívek hozzanak nagy lábosokat, fazekakat, hogy legyen miben főzzön a 18 éves szakácsnőnk! (...) a folyosóra nyíló szobáink ajtaján a Máltai Szeretetszolgálattól kapott pokrócai lógtak míg el nem készültek október végére a nyílászárók, az ajtók. Nem volt semmink, de minden egyes ajtónkon kopogtató gyereknek igent mondtunk, és kacagva megtörtük az újonnan jött maszatossal az amúgy is szűkös kenyerünket! A családalapításhoz nem anyagiak kellenek, hanem szeretet, bátorság és élő hit a gondviselő Istenben, a többi megadatik!

Kérdezik, hogy megbántam-e azt, hogy a kommunizmus bukása után, a nagy szegénységben, semmi nélkül belevágtam az élet szolgálatába, a nagycsalád alapításába? Ha mindent újra kellene kezdeni, mindent, de mindent ugyanígy tennék, csak sokkal nagyobb bátorsággal, lendülettel, és nem rezdülnék össze a pánikoló emberek sopánkodásán! Isten él, és aki az élet mellett dönt, az a gondviselő mennyei Atyánk mellett dönt! Mi nem tudunk úgy a gyermek mellé állni, hogy a jó Isten ne állna ezerrel jobban ugyanaz a gyermek mellé! Minden gyermek, a te vérszerinti gyermeked is Isten gyermeke, Krisztus meghalt érte a kereszten! Teremtőnk jobban szereti a gyermekedet, mind te magad, ezért bízhatsz benne, hogy mindennapi anyagi gondjaidban is melletted áll! Kéretlenül is segít, csak vedd észre, szedd össze és készítsd el a mannát és a fürjeket!!

Kedves férfiak, mikor a feleséged szül, akkor nem csak egy gyermek születik, hanem egy édesanya, egy édesapa is! Gyermeked születése tesz férfivá téged, nélküle egy elkezdett torzó, egy be nem fejezett vázlat vagy! Ezt akarod?! Bangó, önző vén legényként akarod leélni életed? Vagy jobb esetbe te magad akarsz gyermeked nagyapja lenni? Mire vársz?!

Arra biztatlak, hogy seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni, merj kedvesed elé állni, merd megkérni a kezét, légy férfi, tedd feleségedet anyává, magadat meg boldog családapává, értékes gyümölcstől roskadozó termékeny fává! Vállald a családot, a gyermeked, gondoskodj szeretteidről, nap mind nap gyönyörködj házad népében és boldog leszel!!"


https://zoom.hu/hir/2018/05/10/bojte-csaba-beszolt-a-negyvenen-aluli-gyermektelen -ferfiaknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ő Visy Zsolt.
  2018-05-10 21:00:48, csütörtök
 
 
“A római birodalom határai - A dunai limes magyarországi szakasza" elnevezésű világörökségi várományos helyszínnek a Világörökség Jegyzékébe történő jelölésével összefüggő teendők ellátásáért, valamint a Hajógyári-szigeten fekvő helytartói palotának mint a magyarországi limes egyik legjelentősebb elemének bemutatásával összefüggő feladatok koordinációjáért felelős miniszteri biztos




Ő Visy Zsolt. 2017. december 1. napjától 2018. május 31. napjáig. Szóval már csak pár napig sajnos.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Év végén már 15 csatornán sugározhatja Andy Vajna kormánybiz
  2018-05-10 20:57:42, csütörtök
 
 
2018-05-10

Írta Eric

Év végén már 15 csatornán sugározhatja Andy Vajna kormánybiztos az agymosást




Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, és az általa állami hitelek segítségével felvásárolt, a 2016-ban 7 milliárd forint veszteséget összehozó, és egyébként nyakig eladósodott TV2 Média Csoport hamarosan 11-ről 15-re növeli az adói számát.






Mindig olyan szomorú hírek ezek, mikor egy nap olvassuk, hogy míg az ellenzék egy ötletnek is szánalmas és amúgy egy huszárvágással meghiúsított kordonbontással próbál hatást gyakorolni a választókra, addig a másik oldal tovább tapossa a siker ösvényét, és bővíti médiabirodalmát, hogy még több helyen nyomathassa a propagandát az arra fogékonyak agyába. Meg azokéba is, akik már hupililát hánynak tőle.

Mindent az állam kormánybiztos cége felügyel!

Dirk Gerkens, a vállalat vezérigazgatója számolt be róla, hogy idén 4 új csatornával bővíti kínálatát a TV2-cégcsoport.
Indul a Spíler2 és a Spíler3, két új sportadó, melyeknek a 0,3%-os részesedésű Spíler1 mellett nem lenne sok létjogosultsága, de elintézték, hogy a következő szezontól a spanyol bajnokság, a LaLiga, valamint az olasz bajnokság, a Serie A is a Spílerek kínálatát erősítse majd. Vajnáék korábban már bekebelezték a Bajnokok Ligája, a Premier League, az NHL és a MotoGP közvetítési jogait is. Így aki minőségi sportot szeretne nézni, kénytelen lesz majd Vajna adóit lesni minden nap. Bye-bye Sport1 és Sport2.

Indul egy új premium filmadó is, a Moziverzum, és egy non-stop Dallast és Columbo-t sugárzó adó, a Jocky is. Azt hiszem, az utóbbinál olcsóbban embereknek még nem mostak agyat. A célközönség teljesen világos. Most kellene meglépnie az RTL-nek a Barátokközt-adót, óránként 20 perces hírblokkokkal. Csak mondom.

Dirk Gerkens elmondta, hogy a TV2-csoport eddig kizárólag reklámbevételekből élt. Ám ez a vezérigazgató szerint nem volt egészséges, mert emiatt ,,nagyon ki voltak szolgáltatva a piaci mozgásoknak, ezért létre kellett hozni még egy bevételi forrást. Ezek az előfizetések, és ezért indították a kábelcsatornákat."

Mindjárt megsajnálom Gerkenst, de inkább megírom, hogy csak 2016. január és június között csak a TV2-n több, mint 2.200 alkalommal ment le kormányzati szpot, listaáron összesen 3,68 milliárd forint értékben. Ez egyes napokon akár 25 társadalmi célú hirdetést is jelenthetett. Ezek érintették a kvótaellenes kampányt, a magyar reformokról szóló kommunikációt, és az “Üzenjünk Brüsszelnek!" szlogenű baromságot is. Tavaly is ömlött az állami reklámpénz Vajna tévéjébe, de persze ez sem volt elég ahhoz, hogy ne legyen atomveszteséges a cégháló. Minőségi szakmai munka.

Amúgy az új csatornákkal együtt gyakorlatilag a piac valamennyi szegmensét lefedi majd a médiavállalat.
f

A fenti 15 adóval és a 8 “közszolgálatival" (Duna, Duna World, M1, M2, M2 Petőfi TV, M3, M4 Sport, M5) immáron 23-ra nőtt a kormányközeli televízió adók száma.

És - ahogy a 24.hu renmekül összefogalta - Andy médiabirodalma is hatalmasra duzzad. Övé már a több mint 30 kereskedelmi rádiós frekvencián elérhető Rádió1 hálózat, továbbá közelébe került a budapesti és a nyíregyházi Retro Rádió, övé ezenkívül a Bors, a Délmagyarország és a Kisalföld újságok kiadója, a Lapcom Zrt is. Szép munka!

Vajnát 2017-ben a Marketing&Media szaklap Magyarország második legbefolyásosabb médiatulajdonosának választotta. Az első Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója, a harmadik pedig Mészáros Lölö lett.

Annak pedig nincs egy hónapja, hogy Szájer József fideszes EP-képviselő azon morgolódott, hogy a Fidesznek elsöprő médiaerővel szemben kellett kampányolnia.

https://vastagbor.atlatszo.hu/2018/05/10/ev-vegen-mar-15-csatornan-sugarozhatja-a ndy-vajna-kormanybiztos-az-agymosast/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötmillió kávéfőző Lucának, 400 Matolcsy-villa – ennyi
  2018-05-10 20:53:29, csütörtök
 
  Ötmillió kávéfőző Lucának, 400 Matolcsy-villa - ennyire futja Mészáros tavalyi gazdagodásából



Molnár Dávid
Besenyei Violetta


2018. 05. 10. 18:30

Mészáros Lőrinc gazdagodása NER-en kívüli ésszel felfoghatatlan méreteket ölt: csak tavaly 160 000 000 000 forinttal lett több a vagyona, így a leggazdagabb magyarok listáján beállt Csányi Sándor OTP-vezér mögé. Már a milliós tételeket is nehéz felfogni és kezelni, pláne annak ezerszeresét, ezért arra gondoltunk, infografikán és némi magyarázattal is kézzel foghatóvá tesszük ezt a hatalmas összeget.

Nemrég derült ki, hogy Luxus Vivien szülése tízmillió forintba került Amerikában. Már ez is elképesztő összeg, viszont apróvá minősíti a tény, hogy Mészáros Lőrinc 16 ezer nőnek tudna ilyen körülményeket biztosítani.
Mészáros Luca arról lett híres, hogy a választás másnapján Facebook-posztban írta meg: szerinte egy 22 évesnek nincs jövőképe Magyarországon. Mint ebből is látszik, csak névrokona a felcsúti sikerembernek. Még azt a kávéfőzőt sem tudja megvenni, amit kinézett. Bár nem írta le, milyen típusra gondolt, egy harmincezres Nespresso Essenza Miniből 5,3 millió darabra futná Mészáros Lőrinc vagyonából.
A rendkívüli hiányt is okozó, karácsony és a választás előtt osztogatott Erzsébet-utalványból 16 millió nyugdíjast lehetne szavazásra buzdítani meglepni.
Orbán Viktor miniszterelnök 2018 elején bevallott vagyona 993 ezer forint volt, ennek 161 ezerszerese az a pénz, ami tavaly Mészáros Lőrincnél landolt.
Három hónappal ezelőtt, február elején derült ki, hogy Paudits Béla végül megkapta a Jászai Mari-díjat, ami márciustól 121 ezer forintot jelent neki havonta. Ha ezt az összeget Mészáros fizetné Pauditsnak, 110 ezer évig nem lenne gondja rá.
372 darabot tudna venni abból a budai luxusvillából, amit Matolcsy György fiának cége vett meg és ahol a jegybankelnök is él.
A budapesti átlagárat (149 ezer forint) tekintve több mint egymillió lakást, az összes budapesti otthon másfélszeresét tudná kibérelni egy hónapra, ha azok mind albérletek lennének.
422 ezer iPhoneX-et tudna venni.
846 ezer embert, Budapest lakosságának felét lephetné meg egy éves BKK-bérlettel.
A tavaly év végén 90 napnál hosszabb idejű késedelmes hiteltartozások harmadát ki tudná fizetni, amivel számos család menekülhetne meg attól, hogy elveszik az otthonukat a fejük felől.
Meg tudná venni a világ négy legdrágább focistáját (Neymar, Messi, Mbappé, Kane).
Pont meg tudná venni a napokban gazdát cserélt Plaza Hotelt New Yorkban, amiben egyébként a Reszkessetek betörők!-et is forgatták, Kevin ott találkozott Donald Trumppal.
A világ legmagasabb épületénél, a dubaji Burdzs Kalifánál is magasabb lenne az a torony, amit akkor kapnánk, ha Mészáros tavalyi gazdagodását húszezresekben egy toronnyá építenénk: előbbi 828, utóbbi 960 méter.

Grafika: Besenyei Violetta

https://24.hu/elet-stilus/2018/05/10/otmillio-kavefozo-lucanak-400-matolcsy-villa -ennyire-futja-meszaros-tavalyi-gazdagodasabol/

https://24.hu/elet-stilus/2018/05/10/otmillio-kavefozo-lucanak-400-matolcsy-villa -ennyire-futja-meszaros-tavalyi-gazdagodasabol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönőviszonyban sincs a valósággal Orbán ma felvázolt vízi
  2018-05-10 20:50:31, csütörtök
 
  2018. 05. 10. 18:13

Köszönőviszonyban sincs a valósággal Orbán ma felvázolt víziója

A Jobbik szerint imponáló lenne Orbán Viktor beszéde, ha nem ő tartotta volna, és az elmúlt nyolc évben nem ő lett volna a miniszterelnök.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője Orbán Viktor parlamentben elmondott beszéde után sajtótájékoztatón csütörtökön azt mondta, sok szép szó és gesztus fogalmazódott meg, ezek között említette a háromharmad képviseletét.

Furcsállotta azonban, hogy az elmúlt nyolc évben a megosztás politikáját mutatta be a miniszterelnök.

Hozzátette: legutóbb Gyurcsány Ferenc alkalmazta az "oszd meg és uralkodj" elvet, de az a politika megbukott.

Elmondta azt is, hogy a miniszterelnök beszéde több ponton fenyegetést is tartalmazott, de Gyöngyösi Márton szerint

"csak az fenyegetőzik, aki fél."

A frakcióvezető szerint Orbán Viktor olyan gazdasági és társadalmi víziót rajzol fel, amely

"köszönőviszonyban sincs a realitásokkal."

Az országot valójában

az elvándorlás, a demográfiai katasztrófa és az elszegényedés jellemzi.

Közölte továbbá, ha igaz lenne az, amit Orbán Viktor állít, hogy Magyarország a lehetőségek országa, akkor nem a külföldi álláskeresések száma, hanem a külföldről beáramló emberek száma növekedne, akik itt akarnának boldogulni.

Ma az ország Gyöngyösi szerint a korrupcióra épül, oligarchák működtetik, a fiatalok pedig tömegesen menekülnek el

Kitért arra is, hogy "csúcsra járatták" a gyűlöletkampányt és a megosztás politikáját, Magyarország pedig nemzetközi szinten elszigetelődött. Ehelyett az összefogás politikáját kell követni, és úgy lehet az országot emelkedő pályára állítani, ha eljuttatják a magyar álláspontot a brüsszeli tárgyalóasztalokig.

https://alfahir.hu/2018/05/10/jobbik_gyongyosi_marton_orban_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elege lett Amerikának a magyar útlevélcsalásokból, a vízumme
  2018-05-10 20:39:41, csütörtök
 
  Elege lett Amerikának a magyar útlevélcsalásokból, a vízummentesség megszüntetésével fenyegetik az Orbán-kormányt

Direkt36
direkt36
ma 11:13


A cikket Pethő András és John Hudson (The Washington Post) készítette.

Nyugtalanító jelzésre figyeltek fel az amerikai belbiztonsági minisztérium munkatársai tavaly, amikor egy férfi Magyarországról az Egyesült Államokba akart utazni. Az Interpol adatbázisa szerint a férfit útlevélcsalás miatt keresték a hatóságok.

Mint kiderült, csalással szerezte a magyar papírokat is, és amikor az amerikaiak konzultáltak a magyar hatóságokkal, az is egyértelművé vált számukra, hogy nem elszigetelt esetről van szó, hanem egy komoly biztonsági hiányosságról a magyar határőrizeti rendszerben.

A vizsgálatok során kiderült, hogy közel 700 külföldi jutott csalás útján magyar útlevélhez, akik előtt így megnyílt az út az Egyesült Államokba is. Magyarország ugyanis 2008 óta tagja az amerikai vízummentességi programnak, amelynek keretében szinte teljesen szabadon, egy előzetes online regisztráció után utazhatnak Amerikába azok, akiknek magyar útlevelük van. Az amerikai belbiztonsági minisztérium (Department of Homeland Security - DHS) információi szerint a 700 csalással szerzett útlevél birtokosa közül legalább 65-en bejutottak az Egyesült Államokba, és a tavalyi októberi állás szerint 30-an továbbra is ott tartózkodtak, miközben az amerikai hatóságok próbálták megtalálni és kitoloncolni őket.

Az amerikai kormány ezt olyan súlyos problémának tartotta, hogy tavaly októberben ideiglenesre változtatták Magyarország státuszát a vízummentességi programban. Idén áprilisban pedig a DHS munkatársai Budapestre utaztak, és egyértelművé tették a magyar kormány számára, hogy ha nem oldják meg a problémát, akkor Magyarország ki fog kerülni a vízummentességi programból.

Ezek a történések a Direkt36 és a Washington Post amerikai lap közös kutatásaiból derültek ki. A most nyilvánosságra került fejlemények tovább bonyolítják az amúgy is sok probléma által terhelt amerikai és magyar viszonyt.

Segítsd a hatalom ellenőrzését! Támogasd az adód 1 százalékával a Direkt36 munkáját!

Az Egyesült Államok az elmúlt években számos alkalommal bírálta a magyar kormányt a demokratikus intézményrendszer gyengítése miatt, bár közben elismerően szólt a magyarok részvételéről az amerikaiak által vezetett katonai küldetésekben. Az Orbán-kormány láthatóan bízott abban, hogy Donald Trump elnökké választásával sikerül szorosabbra fonni a kapcsolatot az amerikai kormányzattal. Ezt hátráltathatja azonban most az, hogy az amerikaiak épp egy biztonsági és határőrizeti kérdésben neheztelnek a magyarokra, márpedig ez Trump számára kulcsfontosságú terület.

Az amerikai kormány nem kívánt részleteket közölni arról, hogy a magyarok szerintük hogyan állnak a probléma rendezésével. ,,A DHS nagyon komolyan veszi ezt a programot, és szorosan együttműködünk a szövetségeseinkkel a további sikeressége érdekében" - közölte a DHS sajtótitkára, Tyler Houlton.

Részletes kérdéssort küldtünk a magyar kormánynak is, de csak annyi válasz érkezett, hogy ,,az amerikai Belbiztonsági Minisztérium és a magyar Belügyminisztérium között folyamatos az egyeztetés, az adatok pontosítása".

Kapcsolat a testvérekkel

A 2010-es választások után a fideszes többségű parlament az elsők között fogadta el azt a törvényt, amely lehetővé tette, hogy egyszerűsített módon jussanak állampolgársághoz a határon túl élő magyarok. Semjén Zsolt KDNP-elnök, a törvény egyik leglelkesebb támogatója a szavazás után azt mondta, hogy soha nem látott nemzeti egység jött létre annak érdekében, hogy "a határon túli magyar testvéreink közjogi értelemben is a nemzet részei legyenek".

A törvénymódosítás megteremtette a lehetőségét annak, hogy a határon túli magyarok anélkül kapjanak állampolgárságot, hogy Magyarországra költöznének. A honosítást azok kérhetik, akiknek ősei 1918 vagy 1945 előtt magyar állampolgárok voltak, vagy vélelmezik magyarországi származásukat. Az állampolgárság feltételeként szabták ki még emellett, hogy a kérelmező beszéljen magyarul, illetve ne jelentsen veszélyt a nemzet- és közbiztonságra.

Az elmúlt években számos cikk jelent meg arról, hogy visszaélések történtek a honosítási rendszerrel. Az Index 2014-ben arról írt, hogy ukránok és oroszok úgy jutottak tömegesen magyar állampolgársághoz, hogy valójában nem voltak magyar őseik. A cikkek szerint hamis papírokkal, illetve magyar tisztviselők korrumpálása útján kapták meg a magyar állampolgárságot. Gyakori módszer volt, hogy valóban magyar felmenőkkel rendelkező emberek iratait használták fel az útlevél megszerzéséhez. Így olyan hivatalos dokumentumhoz jutottak a csalók, amely valaki másnak a nevére szólt, de a vásárlónak a fényképe szerepelt benne.

A kormány minden ilyen ügy nyilvánosságra kerülése után védelmébe vette a rendszert, de közben elismerték azt is, hogy történtek visszaélések. Pintér Sándor belügyminiszter például tavaly egy ellenzéki képviselő kérdésére válaszolva közölte, hogy 55 büntetőeljárás indult állampolgársági csalás ügyében, de hozzátette, hogy ,,az Országos Rendőr-főkapitányság és az érintett nemzetbiztonsági szolgálatok mindent megtesznek annak érdekében, hogy az írásbeli kérdésében érintett cselekményeket felderítsék, az elkövetőket elfogják, illetve az esetleges nemzetbiztonsági kockázatokat elhárítsák."

Ideiglenes státusz

Bármilyen lépéseket tettek is a magyar hatóságok, az amerikaiaknak ez láthatóan nem volt elég. Tavaly ősszel az amerikai képviselőház egyik tagja levelet írt a DHS-nek, hogy felhívja a figyelmüket a problémára. A minisztérium egyik magas rangú tisztviselője október 27-én küldött válaszából kiderült, hogy tisztában vannak a helyzettel, és dolgoznak a megoldáson. ,,A DHS együttműködik a magyar kormánnyal a magyar útlevélkiadási rendszer hiányosságainak javításában annak érdekében, hogy megelőzzük a további csalásokat" - áll a Washington Post által megszerzett levélben.

Úgy tűnik azonban, hogy nem sikerült gyors haladást elérni az ügyben. Idén áprilisban - egy, az ügyet ismerő forrás szerint a választás után - Budapestre jött a DHS küldöttsége, és a korábbinál is erősebb nyomást gyakoroltak a magyar kormányra. ,,Elég egyértelmű és erős üzenetként megfogalmazták, hogy a magyaroknak rendbe kell rakni az útlevél-rendszerüket" - fogalmazott egy, a tárgyalásokat ismerő forrás, aki szerint az amerikaiak közölték azt is, hogy ,,ha nem hozzák rendbe a rendszert, akkor Magyarország kikerülhet a vízummentességi programból".

,,Komoly aggály az, ha bármikor is valaki hamis személyazonossággal utazik" - mondta a DHS egyik névtelenséget kérő tisztviselője a Washington Postnak. Hozzátette, hogy Magyarország ugyan azonosította a megfelelő kiigazító lépéseket, de a munka még folyamatban van. ,,Ha nem vagyunk elégedettek, vagy ha nem hajlandók a megfelelő intézkedésekre, akkor vagy eltávolíthatjuk őket a [vízummentességi] programból, vagy pedig felfüggeszthetjük őket" - tette hozzá a tisztviselő, aki a témára vonatkozó titkosítási szabályok miatt névtelenséget kérve nyilatkozott.

Drogcsempészet, szervezett bűnözés, bevándorlás

Ez komoly visszalépés lenne Magyarország számára, amely hosszú évek tárgyalásai után, 2008-ban tudta elérni, hogy bekerülhessen a programba. Jelenleg 38 - többségében nyugat-európai - ország tagja a rendszernek, de rajta vannak a listán az Egyesült Államok olyan szoros ázsiai szövetségesei is, mint Dél-Korea vagy Japán.

Legyél része a hatalom ellenőrzésének! Csatlakozz a Direkt36 támogatói köréhez, hogy folytatni tudjuk a tényfeltáró munkát.

Utoljára a 2000-es évek elején fordult elő, hogy két országot - előbb a gazdasági válság által sújtott Argentínát, majd nem sokkal később Uruguay-t - kizártak a programból. A kizárás tehát rendkívüli lépés lenne, de amerikai források szerint a magyar útlevélcsalási ügy súlyos problémának számít.

,,A legnyilvánvalóbb kockázat az, hogy olyan emberek jönnek az Egyesült Államokba, akik valamilyen okból szükségesnek tartják, hogy elrejtsék a valódi személyazonosságukat" - mondta a Washington Postnak Stewart Baker, a DHS korábbi magas rangú tisztviselője, aki az európai és közel-keleti fenyegetésekért felelt a minisztériumban.

,,A leggyakoribb ok, hogy ezt drogcsempészet, szervezett bűnözés vagy illegális bevándorlás miatt csinálják" - közölte Baker. Hozzátette: ,,A legaggasztóbb ok az lenne, ha olyan jól szervezett terrorista csoportok szereznének ilyen papírokat, mint az ISIS vagy az al-Kaida. Vagy ha esetleg orosz kémek, akiket mi utasítottunk el az országból, de ők aztán elrepülnek Ukrajnába, vesznek ott egy magyar útlevelet, majd visszajönnek az Egyesült Államokba."



https://444.hu/2018/05/10/elege-lett-amerikanak-a-magyar-utlevelcsalasokbol-a-viz ummentesseg-megszuntetesevel-fenyegetik-az-orban-kormanyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A LÓ ELPATKOLt
  2018-05-10 20:36:29, csütörtök
 
  2018. május 8., kedd

A LÓ ELPATKOLT

Erről ma már mindenki meggyőződhetett.
Nem, nem tetszhalott, nem fog felpattanni, ha még verjük egy darabig, ez bizony megdöglött, és még örülhet, ha nem jár úgy, mint kollegája a Nemzeti Vágta alkalmából, mely bukott, aztán kegyelemből megölték, lábait eltörték és lenyúzták a bőrét.
Erre persze semmi biztosítékunk nincs, mint tudjuk, hőn szeretett Vezérünk nem egy nagyvonalú típus, kicsinyes és bosszúálló, már várom, hogy mikor viszik el vezetőszáron Dobrev Klárát és mikor kerül be a BTk-ba - egyéni képviselői indítványra - a felségsértés bűncselekménye.
Most ismét jól kiordítoztuk magunkat, a tetejébe az Úr is megelégelte a hülyeségünket és jégesőt zúdított a tüntetők nyakába, jelezve az ütemtévesztés felett érzett haragját.
Közben a képviselők felesküdtek Szájer Józsi laptopjára, melyben a Szent Szöveg 1.0 található, Gyurcsányék még túl is teljesítették a kötelező gyakorlatot.
"Minden törekvésemmel azon leszek, hogy helyreállítsuk a Köztársaságot, és új demokratikus Alkotmányt adjunk a Hazának!"
Helyes, habár a fogalmazás pongyola és hatékonysága minimálisan is megkérdőjelezhető, a többit meg le sem írom, nem akarok ötleteket adni Kövér házmesternek...


Mindegy, ezen is túl vagyunk, a nép egyszerű gyermeke kiordítozta magát, zengett a "diktátor", jóllehet az érintett nem diktátor, hanem az utolsó magyar szuverén, mellesleg a magyar szervezett bűnözés feje, ebbéli minőségében pedig eszébe sincs holmi bagatell társadalmi problémákkal foglalkozni, őt a pénz érdekli csupán, és ebben maradandót alkotott.
Mikor meghallottam, hogy hivatalosan is Mészáros Viktor az ország leggazdagabb embere, elismerően csettintettem: ez az ember - nem Mészáros - a pofátlanság olyan csúcsaira jutott, hogy az már szinte esztétikai élmény.
Ez úgy köpi szembe a társadalmat, hogy a szeme se rebben, a társadalom meg olyan alázattal tűri, hogy az szinte hihetetlen, még a csulát se törölgeti magáról.
Hogy azt óbégatják neki, hogy diktátor?
Ez számára egyáltalán nem pejoratív minősítés.
Igen, diktátor vagyok, mondja - bekap6játok egytől-egyig, de lehet, hogy ezért a kegyért még adót is vetek ki rátok.
Inkább azt kellett volna kiabálni, hogy tolvaj gazember, azt Jóska bátyánk is érti a végeken, merthogy neki a diktátor kifejezés nem mond semmit, ennyi erővel óbégathatták volna azt is, hogy pankrátor . igaz, ez magában hordozta volna a veszélyt, hogy inkább pantokrátort kiáltottak volna, ami szintúgy alapot adott volna Nagyurunk elégedettségére...
Mindenesetre - miután elcsesztünk egy hónapot kevéske időnkből - most talán ráfordulhatunk majd a helyhatósági választásokra, hacsak bele nem ütközünk ellenfelünkbe, aki már egy hónapja azon a pályán sertepertél.


Majd lesz valahogy, végül is a libák is lejutnak egyszer a tóra, pedig száz róka lesi minden mozdulatukat, de a sok lúd azért előbb-utóbb érvényre juttatja igazságát.
A jobbágyfelszabadítás se ment hipp-hopp, pedig a jobbágy egyetemi tanár volt a mai magyar választópolgárhoz képest - a jobbágy legalább nem félt a mumustól...
Minap megint kezembe került Pratkanis-Aronson könyve, A rábeszélőgép - mely első ízben 1992-ben jelent meg, akkortájt nagy visszhangot keltve.
Nem az a baj, hogy Orbánék olvasták ezt a művet, a baj az, hogy a mieink nem - pedig hasznos lett volna.
Ha tudjuk, hogy az ellenfél milyen kottából játszik, sokkal egyszerűbb felvenni vele a harcot, csak hát a mieink amellett, hogy vakok, süketek is.
Pedig hát az ellenfeleink egyre silányabb minőséget képviselnek, ha jól megnézzük, lassan több közöttük az elmebeteg, mint a normális.
Hasonló a hasonlónak örül, hát, mostanában körbeállhatnak, oszt örvendezhetnek egymásnak...
Az csak a baj, hogy lassan mi sem vagyunk különbek...

http://www.pupublogja.hu/2018/05/a-lo-elpatkolt.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még 3 év és 11 hónap a következő választásokig
  2018-05-10 20:33:51, csütörtök
 
  Még 3 év és 11 hónap a következő választásokig

Szalonna | Május 9, Szerda | 16:59

Ma egy hónapja. Egy hónapja, hogy negyedszer is megválasztottuk a diktátor-kezdeményt. Nem kellene ezt így, többes szám első személyben írnom, hogy ,,megválasztottuk", mert én ugyan nem, de attól még kormányon maradt. Hogy kétharmad-e, vagy választási csalás, hogy elvekért-e, vagy hazugságokért, az mindegy. Ebből a szempontból mindegy.

Kék plakátot és Sorosgyörgyöt, migránsbrüsszelt és stoptáblát már néhány boldog hete nem láttam a buszmegállókban, sem az úton-útfélen páváskodó óriási szégyentáblákon. Minek is tulajdonképpen? A célt elérték. ,,Folytatjuk". Talán csendesebb propaganda is elég most egy kicsit, hiszen az ellenzéki hangokat elnémították, a NERtelen újságok és hírforrások kihaltak, a méreg-ideológia pedig épp eléggé beleivódott már a közbeszédbe és a köznevelésbe, gyökeret eresztett, gyümölcsöt is hozott, aggodalomra semmi ok, hajrámagyarország.

Jobbanteljesít. Fejlődik. Megvédjük. Megállítjuk. Erő, igazság, elégtétel. A mi hazánk! Elmútnyócév!

Lecsúszik. Elsilányul. Megelégeljük. Kivándorlunk. Kétségbeesés, egyenlőtlenség, jogfosztottság. A mi hazánk... Elmútnyócév...

Még 3 év és 11 hónap a következő választásokig...

Goitein Vera

https://kolozsvaros.com/rovidek/meg-3-ev-es-11-honap-a-kovetkezo-valasztasokig/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nekrológ
  2018-05-10 20:32:41, csütörtök
 
  Nekrológ

Benedikty Béla | Ma | 14:02

Nem ismerem a politikusok szempontjait. Pontosabban nem tudok róla, hogy bármilyen politikusnak volnának bármilyen szempontjai, amiket én képes volnék értékelni.

Volt egy politikus, akinek többször leírtam a nevét, akit többször is próbáltam védeni az általam érthetetlennek tartott népharagtól.

Nem mondom, hogy lehetetlen lennie olyan szempontnak, amit én nem ismerek, éppen az is lehetséges, hogy az illető tegnapelőtt reggel annak az általam ismeretlen szempontnak az alapján tette le - az összes többi pocsolyagerincűvel együtt - a képviselői esküt. Csak ennek kicsi a valószínűsége.

Ha az illetőt ismerném személyesen, azt tanácsoltam volna neki, hogy ne menjen be az Országházba, tegyen nyilvános nyilatkozatot arról, ő nem hajlandó részt venni a csúti gazember legitimálásában. 2006. óta ez lett volna az első és egyetlen lehetősége a politikába való visszatérésének, a köz megbecsülésének visszaszerzéséhez.

Nem tudom elképzelni, hogy lesz még egy ilyen alkalom. Úgy is mondhatnám, lehetetlennek tartom. Ezzel a tegnap reggeli eskütétellel elérte, hogy most már az ő nevét sem írom le többé. Ha egy kicsit is fontos lett volna valaha, most csalódottságomnak adnék kifejezést.

https://kolozsvaros.com/rovidek/nekrolog/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Piros betűs ünnepnap
  2018-05-10 20:31:44, csütörtök
 
  Piros betűs ünnepnap

H. A. | Ma | 8:01

Jó reggelt kívánok! Bevallom, nem túl egyszerű onnan továbblépni, hogy Németh Szilárdból, érdemei elismeréseképpen akár miniszterhelyettes is lehet (és általában ami a Fidesszel kapcsolatban lehetőségként felmerül, az rendre be is szokott jönni), de azért én megpróbálom. Mégpedig egy igazán örömteli hírrel kezdeném (najó, csak a második legnagyobb hír ez azután, hogy Orbánból ma újra miniszterelnök lesz, piros betűs, sátoros ünnep meg minden) ezt pedig a napi.hu szállította, még teljesen friss és meleg.

A lap gondozásában elkészült Magyarország 100 leggazdagabb, illetve legbefolyásosabb emberének listája. Az előbbit nyolcadik éve Csányi Sándor vezeti, aki tavaly újabb 60 milliárddal, 320 milliárd forintra gyarapította vagyonát. Nem túl nagy meglepetésre a dobogó második helyén a Zuckerbergnél is okosabb felcsúti disznószerelő került, aki tavaly még csak az ötödik helyen tenyészett, ám becsült vagyona egy év alatt újabb 160 milliárd forinttal gyarapodott, ezzel már 280 milliárd birtokában liheg Csányi nyakába. Harmadik helyre került a tavasszal elhunyt Demján Sándor ingatlanfejlesztő családja (260 milliárd), őket követi az online erotikus szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán György (240 milliárd), miközben a hatodik helyen például Széles Gábor, áltudományos fantaszta és fideszes szekértoló áll 142 milliárd forintos vagyonával. Érdemes a cikket elolvasni, de azt feltétlenül iderakom, hogy a 31. helyen jegyzik Schmidt Mária NER-ideológus és családja vagyonát. A Terror Háza Múzeum főigazgatója/üzletasszony a napi.hu szerint inkább visszatérőnek tekinthető, ugyanis férje, néhai Ungár András halálát követően már tagja volt a leggazdagabbaknak.

És hogy kik a legbefolyásosabbak? Az újabb kétharmad fényében teljes kormánypárti dominancia jellemzi a lista első 50 helyét, ha valaki meg akart volna lepődni, ne tegye. A TOP 10 így néz ki: Orbán, Csányi, Mészáros, Matolcsy, Vajna, Habony, Garancsi, Rogán, Lázár, Pintér. Nekem nincs több kérdésem, ha valakinek igen, az bátran tegye fel, hátha az univerzum megválaszolja.

Az tény, hogy nem az univerzum, hanem a zoom.hu szolgáltatta azt az információt, mely szerint a 2018-as is erős év lesz (már most az), ha más tekintetben nem is, de a stadionépítési láz tekintetében. A portál összefoglaló adatai szerint csak ebben az évben 45 milliárd forint értékben adnak át stadionokat az országban, a miskolci DVTK stadion átadásán már túl vagyunk. Emellett Kisvárda, Cegléd, Székesfehérvár, Budaörs, Békéscsaba, illetve Budapest XIII. kerülete örülhet annak, hogy Orbán is örül. Jó, tény, hogy Mészáros zseni egy éves vagyonosodásának töredéke ez a 45 milliárd, de akkor is felfoghatatlan, mennyire nem bírja elengedni a Fidesz Orbán rögeszméjét. Mondjuk, ha onnan nézzük, hogy a Fidesz önmagában nem létezik pusztán Orbán akaratán keresztül, akkor nincs itt semmi látnivaló.

Ennek ellenére tegnap egy pillanatra leálltam nézelődni ama hír olvastán, hogy az egri kórház igazgatója (mellékállásban bajai önkormányzati képviselő), aki a kampány hevében jogsértést követett el, kvázi büszke is erre. Vácity József levélben kampányolt a Fidesz mellett. Kollégáit arra buzdította, hogy támogassák a Fideszt és Nyitrai Zsoltot (akit köztudottan nehezebb eladni, mint egy mosógépet), hogy menjenek el szavazni és lehetőleg Nyitra Zsoltra adják a voksukat, állítása szerint ugyanis a kórház töretlen fejlődése a fideszes politikusnak köszönhető. Miután az LMP helyi képviselője kifogást nyújtott be a választási bizottságnál a levél ellen, az NVB úgy döntött: Vácity levele alkalmas arra, hogy ,,megbontsa a választási versengésbeli esélyegyenlőséget", mivel főigazgatóként buzdította beosztottjait a Fidesz melletti szavazásra. Ezért találták indokoltnak a 138 ezer forintos pénzbírság kiszabását, mert ugyanis az igazgató-képviselő megsértette a választási kampány szabályait. Nem az a lényeg, hogy az ember nem érti, hogy ezzel mi a gáz, hogy erről a nyilvánosság előtt is beszél, hanem hogy büszke rá. Büszke rá, hogy erkölcstelen és tudatlan.

Úgy tűnik, Orbán Viktor és a legmagasabb világi hely kapcsolata végre révbe ér (ja, nem). David B. Cornstein, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete - a washingtoni szenátus külügyi bizottságában történt meghallgatásán - jelezte: szeretné rávenni a magyar vezetést a sajtószabadság, a szólásszabadság és a vallásszabadság védelmére, ezek ugyanis olyan alapvető értékek, amelyeket nem lenne szabad megsérteni. Arra a kérdésre, hogy kérni fogja-e az Orbán-kormányt a CEU-val kapcsolatos álláspont felülvizsgálatára, a leendő nagykövet szintén igennel felelt. Hozzáfűzte, hogy véleménye szerint mind a két ország számára jelentős intézményről van szó, az Orbán-kormányt pedig arra fogja kérni, hogy tegyen egy lépést hátra az ügyben, és jöjjön rá, hogy a CEU mit adott eddig Magyarországnak. Mivel azt nem tartom valószínűnek, hogy az eddig fideszes körökben látványosan ünnepelt Trump-adminisztrációval frontálisan szembemenne a gyáva köpönyegforgatók gyülekezete, és mivel valószínűleg a CEU-ügy már a legkevésbé sem oszt vagy szoroz a Fidesz hatalmi pozíciójának tekintetében, simán elengedik. Csendben, titokban, hőbörgés nélkül. Ami a sajtó-, a szólás-, illetve a vallásszabadság kérdését illeti, és mivel ezek az Unióval folytatott kardcsörtetés fő motívumai is, itt majd a fideszbeszélül előadott pávatáncé lesz a főszerep. Nekünk fontos és természtesen és hogyne és szó sincs arról, amivel vádolni méltóztatnak.

A szénné szívatott CEU kapcsán érdemes szóvá tenni, hogy közben a Times Higher Education (THE) feltörekvő országok felsőoktatási intézményeit összehasonlító listáján - egy kivételével - az összes magyar egyetem csúnyán visszaesett. Egyedül a Semmelweis Egyetemnek sikerült felkerülnie az első százba, mellesleg ez az egyetlen intézmény, amely javítani tudott a helyezésén. Tudom, hogy ez távolról sem annyira húsbavágó kérdés, mint a migránsozás és az arról lehúzható számtalan réteg bőr, de a minden szinten visszaeső magyar oktatási rendszer igencsak sötét jövőképet fest. Nem baj, Kásler professzor gatyába rázza a jelent is meg a jövőt is. Vagy nem.

És végül a rettegők kedvéért egy üdítő hír: Kálnoky Borisz, a Die Welt és Nick Thorpe, a BBC magyarországi tudósítója tanulságos vitája olvasható a Heti Válasz mai számában, amelyben a hosszú évek óta Magyarországon élő és dolgozó újságírók a migrációs válság magyar belpolitikára gyakorolt hatásait elemzik. Egyetlen részt emelnék ki ebből (via Index). Kálnoky a többi közt arról beszél, hogy Európában konszenzus volt abban, hogy a népességfogyásra megoldás lehet a bevándorlás. De nemcsak a születések alacsony számát tudja orvosolni, hanem gazdasági sikereket hozhat a migráció, hiszen az USA is bevándorlóország és gazdaságilag is sikeres.

Orbánék is részei voltak ennek a konszenzusnak. (...) Bevándorlási tervet készítettek. Libanon, Törökország, Indonézia - ezekből az országokból terveztek betelepíteni, Orbán mecsetet is épített volna nekik. Aztán jött a migrációs válság, amely valóban új helyzet volt.

Akkor hát leszögezhetjük: az elvetélt mecsetépítőből így lett a homogén nemzetállam, a vallási, etnikai intolerancia, valamint a legmagasabb hőfokon gerjesztett gyűlölet kereszteslovagja. Ezt az embert ma négy évre megint Magyarország miniszterelnökévé választják. Szép napot mindenkinek!

https://kolozsvaros.com/rovidek/piros-betus-unnepnap/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.