Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Kásler Miklós: A tízparancsolat népegészségügyi program, a b
  2018-05-11 21:49:41, péntek
 
  Kásler Miklós: A tízparancsolat népegészségügyi program, a budapesti ellátás nyolc év múlva el fogja érni a nyugati szintet



2018. május 11. 21:08 - szerző: Ágoston Zoltán

A Mandiner készített egy hosszú interjút az Emberi Erőforrások Minisztériumának az új vezetőjével. A tárcavezetőt mindenről kérdezték az egészségügytől az oktatáson át a tízparancsolatról szóló hírhedt kijelentéséig. szó szerint idézzük néhány válaszát:

,,Lényegesnek tartom, hogy az emberközpontú, a családközpontú, a nemzetközpontú, tehát az értékközpontú tevékenységeknek a harmonizációja megtörténjen. Ennek a minisztériumnak én ebben látom az értelmét. (...) Én az értékalapú tevékenységeket fogom összehangolni az élet legkülönbözőbb területeiről. Én erre vállalkoztam, erre kaptam felkérést. Az eddigi tapasztalataim, a képességeim, az információim és a munkatársaim segítségével ezt fogom végigvinni."

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

,,Összességében, ha Magyarországon az egészségügyi dolgozók tekintetében az állandó támadások helyett a megbecsültség dominálna, ha az ellenzék nem a negatív kivételek kiragadásával foglalkozna, hanem azzal a tisztelettel, ami kijár azoknak, akik az életüket a többi embertársuk gyógyítására, életmentésére áldozzák, akkor ez sokat számítana az országhatárokon innen és túl dolgozó egészségügyi szakemberek számára egyaránt."
,,Nagyon helyesnek tartom, hogy a fejlesztések vidéken kezdődtek el, ugyanis ott voltak a legnagyobb gondok. Az infrastruktúra, a körülmények, a műszerezettség lényegesebben rosszabb állapotban volt, mint Budapesten. Most azonban megfordult a helyzet és a vidéki kórházaknak a műszerezettsége sok esetben jobb, mint néhány budapesti intézményé. (...) Egyvalamit kijelenthetek: Budapest egészségügyi ellátását a megfelelő szintre fogjuk felhozni. Egy olyan szintre, ami összehasonlítható lesz a tőlünk nyugatabbra élő emberek ellátásával is. (...) Ez egy nyolcéves folyamat, 2026-ig fog lezajlani."

,,A sürgősségi ellátás nagyon gyors beavatkozást igényel, ugyanis sokszor valóban hosszú sorok várakoznak és az emberek közérzetét az is befolyásolja, hogy mennyit kell várniuk az orvosra."

,,Én nem csak oktatásban gondolkozom, hanem nevelésben is. Az értékalapú oktatás és nevelés lesz a cél, amiben a magyar kultúrának a hihetetlen értékei is meg fognak jelenni."
,,A tanárok anyagi helyzetét munkaarányosan és eredményarányosan folyamatosan rendezni kell, illetve meg kell teremteni azokat a feltételeket, amelyek mentén a folyamatos pedagógus továbbképzésben ők is értékeket kapjanak."
,,A konzervatív azt jelenti, hogy értékőrző. Léteznek örök értékek a világban, amik például már a görög filozófiában is megjelentek és gyakorlatilag azóta is részét képezik az emberi kultúrának. Ezek mellett pedig voltak és lesznek is divatos elképzelések, amik jönnek-mennek. Eltűnnek, majd mások jelennek meg helyettük. Ezek legtöbbször azért tűnnek el, mert nem tudtak sokat mondani az emberekről, végső soron nem őket fejezte ki. A liberalizmus kapcsán is számtalan jel utal arra, hogy a kultúrában, a szellemtörténetben elérte a korlátait."
,,A tízparancsolat tökéletes etikai kódex is, mert ha valaki betartja, nem ütközik össze az embertársaival, a társadalommal.

Végezetül pedig népegészségügyi program is, mert a betartásával számos súlyos betegséget megelőzhetünk.

Az józan ésszel is belátható, hogy célszerű a tízparancsolat szerint élni. Az ellenzéki sajtó heves támadásainak közepette én azt szeretném már végre valakitől hallani, hogy a parancsolatok közül melyik az, amelyik emberellenes?"

A tízparancsolat és az egészség összefüggéseiről nemrég az Index írt egy vidám összefoglalót, a miniszter kissé hajmeresztő nézeteiről pedig korábban több cikkben - például ebben, ebben és ebben - is megemlékeztünk már.


http://168ora.hu/itthon/kasler-miklos-a-tizparancsolat-nepegeszsegugyi-program-a- budapesti-ellatas-nyolc-ev-mulva-el-fogja-erni-a-nyugati-szintet-149734
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkorát csökkentett a rezsin Németh Szilárd, hogy Brüsszelbe
  2018-05-11 21:44:47, péntek
 
  Akkorát csökkentett a rezsin Németh Szilárd, hogy Brüsszelben és Londonban is olcsóbb a gáz és az áram, mint Budapesten


2018. május 7. 15:58 - szerző: 168 Óra

Bár kW/euró alapon Budapest a legolcsóbb európai város, a bérekhez viszonyítva, vásárlóerő-paritáson a gáz Brüsszelben, Londonban, és Luxembourgban is kevesebbe kerül, mint itt - vette észre a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal honlapján a 24.hu.

Az áprilisi adatok szerint európai fővárosban csak belgrádiak fizetnek kevesebbet, átszámítva 3,21 eurócentet, miközben Budapesten a földgáz kilowattóránkénti átlagára 3,3 euró a lakossági fogyasztók számára.

Fotó: fogyasztovedelem.kormany.hu

Olcsóbb az áram is, a MEKH számításai szerint az a magyar főváros lakói átlagosan 12,09 eurócentet fizettek kilowattóránként, ami a harmadik legalacsonyabb ár az EU fővárosai közül Vilnius, Szófia után. A legkevesebbe ez is az EU-mn kívüli Szerbia fővárosában, Belgrádban kerül. Vásárlóerő-paritáson számolva azonban tizennégy uniós fővárosban kevésbé terheli a háztartások költségvetését a villamosenergia ára,

Rómában, Londonban, Brüsszelben, Párizsban és Stockholmban is olcsóbb az áram, mint Budapesten.


http://168ora.hu/penz/akkorat-csokkentett-a-rezsin-nemeth-szilard-hogy-brusszelbe n-es-londonban-is-olcsobb-a-gaz-es-az-aram-mint-budapesten-149483
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest lett a második legszebb város a világon
  2018-05-11 21:42:44, péntek
 
  Budapest lett a második legszebb város a világon


A világ második legszebb városának választották meg Budapestet a Bloomberghez kapcsolódó World Chacha-n. Hab a tortán, hogy hazánk olyan városokat utasított maga mögé, mint Róma, Firenze vagy Párizs. Mutatjuk a 2018-as első tíz helyezettjét.

1. Velence Zoom Velencét sokszor hívják az “Adria királynőjének", a “víz városának, a “fény városának", vagy akár “élő múzeumnak" is. A 118 kisebb szigetből álló, csatornákkal, hidakkal összekötött város Olaszország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja,a világ egyik legromantikusabb városa. A gyönyörű hely, lagúnáival együtt az UNESCO Világörökség része.


2. Budapest Zoom A magyar főváros sokszor feltűnik a különböző szempontok alapján összeállított toplistákon, nem véletlenül. A turistákat elsősorban a Parlament, a Duna, a Halászbástya, a Mátyás-templom és a budai Vár varázsolja el. A Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között közlekedő 2-es jelzésű villamos vonalát a National Geographic magazin a világ tíz legszebb villamos-vasútvonala közé választotta.


3. Róma Zoom Az Örök városban annyi kulturális és építészeti értékkel találkozhatunk, hogy csaknem beleszédülünk. Nem túlzás kijelenteni, hogy Európa történelme szinte végigjárható Rómában, az ókortól egészen napjainkig. Michelangelo festményei és a Sixtusi kápolna látogatása között érdemes betérni egy igazi olasz pizzeriába is.


4. Firenze Zoom A reneszánsz stílusban tündöklő város Toszkána szívében, az Arno-folyó völgyében terül el. A ,,középkor Athénja" -ként számon tartott Firenzében rengeteg a történelmi és művészettörténeti látnivaló: a történelmi belvárost 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.


5. Kyoto Zoom A leghíresebb japán kosztümös filmek, mint például Az utolsó szamuráj, vagy az Egy gésa emlékiratai mind Kyotoban játszódnak: Japán legismertebb tradicionális társadalmi csoportjai a gésák, yakuzák, szamurájok is az egykori fővároshoz kötődnek. Kyotoban található Japán legjelentősebb gésanegyede is: az óváros UNESCO Világörökségi védelmet élvez.


6. Rio De Janeiro Zoom Brazília legnagyobb városának lélegzetelállító tájképe csak egy a sok közül, amért érdemes elutazni Rióba. A karneválszezon idején az utcák megtelnek díszes táncosokkal, zenével, rengeteg mulatozóval a világ minden pontjáról. A 30 méter magas Megváltó Krisztus szobra a világ egyik legismertebbike, 700 méter magasan állva uralja a látképet.


7. Párizs Zoom Párizs sokak szerint nem csak, hogy a világ egyik legszebb városa, de egyben a legromantikusabb is. A francia város számos történelmi helyszínnel, építészeti remekművel büszkélkedhet. Az Eiffel-torony és a Champs-Élysées például legendásan gyönyörű éjjel kivilágítva.



8. Amszterdam Zoom Amszterdam körülbelül száz kisebb szigeten terül el, melyeket hidak kapcsolnak össze. A város területének nagy részét vízi utak és csatornák adják. A Világörökség közé tartozik a csatornahálózat, a történelmi központ és a középkori kikötő, amely körbefogja az óvárost.



9. Edinburgh Zoom Skócia fővárosát ,,Észak Athénjaként" is emlegetik, a turistákat múzeumok és művészeti galériák széles választéka várja. Edinburgh két részből áll: az Óvárost egy magas bazaltsziklán található kastély uralja, a városrész szűk utcákból álló labirintus, míg az Új Várost a széles utak és elegáns külső jellemzi.


10. Prága Zoom Prágában kivételesen jó állapotban őrizték meg a történelmi városrészt. A hidak, a templomtornyok, a macskaköves és kanyargós utcákkal teli óváros romantikus hangulata turisták millióit vonzza. Az éttermek és a hagyományos sörözők pedig a pezsgő életet garantálják.


(ATV - Növekedés.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán csak akkor ússza meg a börtönt, ha Magyarországot kilé
  2018-05-11 21:37:45, péntek
 
  Róna Péter, közgazdász egy nagyon elgondolkodtató mondatot mondott el a napokban. Miszerint:

“Ha Magyarország bent marad az Európai Unióban, akkor Orbán Viktor miniszterelnök és társai nemcsak hogy megbuknak, hanem a bukásuk - számukra - nagyon komoly következményekkel fog járni. Nekik az egyetlen menekülési út Magyarország kiszakítása az EU-ból és egy olyan diktatúra létrehozása, ami megvédi őket az elszámoltatástól. Más út nincs. Ha az EU tagjai vagyunk, akkor jönnek az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) jelentései. Ezeket el lehet titkolni, de előbb-utóbb nyilvánosságra kerülnek és ki fog derülni a kormány korrupciójának elképesztő mértéke. Ezt csak úgy lehet leállítani, ha nincs OLAF-jelentés. Ilyen jelentés pedig csak akkor nem lesz, ha nem vagyunk az EU tagjai."

- fogalmazott a közgazdász.



https://olkt.hu/orban-csak-akkor-ussza-meg-bortont-ha-magyarorszagot-kilepteti-az -europai-uniobol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán első útja Lengyelországba vezet, aztán következhet Izr
  2018-05-11 21:32:11, péntek
 
  2018. 05. 11. 18:22

Orbán első útja Lengyelországba vezet, aztán következhet Izrael

A lengyel út fix, az izraeli egyelőre csak valószínű.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár közölte: Orbán Viktor első hivatalos kormányfői útja az új ciklusban Varsóba vezet majd. A miniszterelnök jövő hétfőn látogat Lengyelországba.

A Hetek írja, hogy Varsó után Jeruzsálem következhet Orbán úticéljai között. Yossi Amrani izraeli nagykövet csütörtökön Pécsen bejelentette, hogy a magyar miniszterelnök valószínűleg a következő hetekben Izraelbe utazik, eleget téve Benjamin Netanjahu meghívójának.

(fotó: Kovács Tamás / MTI)


https://alfahir.hu/2018/05/11/orban_viktor_diplomacia_lengyelorszag_izrael
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Konok Péter nekiesett Böjte atyának: Jézus kergethette ki íg
  2018-05-11 21:27:46, péntek
 
 
Konok Péter nekiesett Böjte atyának: Jézus kergethette ki így a kofákat

május 11, 2018 Jabronka Richárd Hírek 0
Konok vs Böjte

Már fél napja nem csillapodnak a kedélyek, mióta egy egyszerű statisztikai adatra válaszul (tudniillik a 18-39 év közötti férfiak 70%-a gyermektelen) “Böjte atya" Eperjes Károlyt is megszégyenítő hisztériával esett neki úgy általában a férfiaknak, mintha csak legalább az atyaúruisten prófétája volna.

,,Gyermeked születése tesz férfivá téged, nélküle egy elkezdett torzó, egy be nem fejezett vázlat vagy! Ezt akarod?!"

Írta a levelében Böjte, melyet bővebben a valasz.hu közölt. A levél sima álszenteskedés, amelyben a Böjte magát valamiféle önfeláldozó szentként próbálja beállítani (ez önmagában még csak a kisebbik baj volna), csakhogy később a “keresztényi szeretet" nevében habzó szájjal ugorhasson a férfiak torkának.

“Bangó, önző vén legényként akarod leélni életed? Vagy jobb esetbe te magad akarsz gyermeked nagyapja lenni? Mire vársz?!"

Írja például valamivel később olyan mondatok társaságában, minthogy “minden csiga növeszt magának csigaházat, de a csigaházban nem fog soha csiga nőni". A levél nem is érdemel több szót, a fenti linken mindenki elolvashatja, akit érdekel a szemforgatás ilyen magas szinten űzött mestersége.

Az érdekes azonban Konok Péter reakciója volt, aki - mint egykor Jézus a piaci kofákat - szinte ostorral kergette meg a nagyszájú Böjte “atyát".

“Mire vársz? - kérdezi Böjte fráter azokat a férfiakat, akiknek még nincs gyerekük.
Hát, kedves testvér, én már nem leszek “bangó, önző vén legény", mert két gyerekkel is adóztam a nemzet továbbélésének, de megmondom szívesen, mire várnak: hogy takarodjatok ki végre a hálószobájukból, bazdmeg!“

Csillagos ötös, Konok úr! Csillagos ötös!


http://ellenszel.hu/2018/05/11/bojte-atyanal-elpattant/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő alázást kapott Orbán – Soros György nyilatk
  2018-05-11 21:26:40, péntek
 
 
Elképesztő alázást kapott Orbán - Soros György nyilatkozata, hazavágja a fideszes kommunikációt

május 11, 2018 Jabronka Richárd Hírek 0


Az amerikai magyar milliárdos és filantróp méltatta Angela Merkel erkölcsi nagyságát és vezető szerepét, de meggondolatlan és a döntés csábító hatását figyelmen kívül hagyó kezdeményezésnek nevezte a kapuk kitárását a menekültek előtt.

Soros György az Európai Parlamentben tartott csütörtöki meghallgatáson elhibázottnak nevezte a német kancellár által Európára kényszerített EU-török megállapodást a menekülthullám megállításáról, mert jelentősen alulfinanszírozott (a tagállamok két év alatt 6 milliárd eurót ígértek Törökországnak - a szerk.), és egy óriás befogadóállomássá alakítja át az elégtelen befogadó kapacitásokkal rendelkező Görögországot. Soros bírálta azt is, hogy a tagállamokra kötelező befogadási kvótákat erőltetnek, a menekülteket pedig vagy visszatoloncolják Törökországba, vagy olyan országba küldik, ahol nem fogadják őket szívesen.

Az amerikai üzletember szerint az európai menekültpolitika sürgős reformját a pénzügyi támogatások jelentős növelésével kell kezdeni. Az Európai Uniónak évente legalább 30 milliárd eurót kellene költenie a határőrizetre, a befogadás feltételeinek a javítására, a menekültek társadalmi beilleszkedésére, illetve a küldő és a tranzit országok segélyezésére.

Soros kritizálta az EU vezetői által épp a minapi csúcson méltatott európai bizottsági kezdeményezést, amely a fejlesztési segélyek folyósítását attól tenné függővé, hogy az illető ország megállítja-e a határain a migrációt.

— A kivándorlás okait kell megszüntetni, szabadkereskedelemmel, masszív beruházásokkal és a korrupció felszámolására irányuló kezdeményezésekkel — mondta. A pénzt nem a szűkös EU büdzséből, vagy a közösbe beadni rest tagállamok hozzájárulásaiból kell fedezni, hanem a közösség által a pénzpiacokon felvett kölcsönökből. Soros György a pénzügyi válság idején létrehozott és bevetett stabilitációs alapok forrásainak a mobilizálását is javasolja a finanszírozás biztosítására.

Hosszabb távon egyébként is szükség van a közösségi költségvetés összegének növelésére, a felzárkóztatásra és a mezőgazdaságra szánt támogatások jelentős csökkentésére, új bevételi források biztosítására, hogy az Európai Unió képes legyen megbírkózni a menekültválság hazai és külföldi következményeivel, és stabil alapokat teremteni a valutaunió működéséhez — vélekedett.

,,A menekültválság az EU létét fenyegeti. A felelőtlenség csúcsa az lenne, ha az Európai Unió a széthullását kockáztatná, miközben parlagon hagyja a rendelkezésére álló pénzügyi forrásokat" — fogalmazott Soros az EP meghallgatásán.

forrás: http://nol.hu/kulfold/soros-hiba-volt-beengedni-a-menekulteket-1621741
Soros György nyilatkozata kiheréli a fideszes kommunikációs gépezetet

Ha valaki figyelmesen elolvassa ezt a még néhai Népszabadságban megjelent cikket abból világosan látszik, hogy nincsen semmilyen Soros terv amiről Orbánék beszélnek. Soros György erősen bírálta Brüsszel menekültügyhöz való hozzáállását.
Orbán Viktor volt az aki a kötelező betelepítési kvótát javasolta

Ezen a felvételen Orbán Viktor legnagyobb hazugságára derül fény. Évek óta több milliárd forintot nem sajnálva próbálja beállítani Brüsszelt a legnagyobb ellenségünknek. A propaganda gépezet szerint Brüsszel migránsokat akar az országba telepíteni. A gépezet mindent megtesz azért, hogy Orbán Viktor egy hazáját szerető a migránsok beletelepítése ellen küzdő bátor hazafiként állítsa be.

https://www.facebook.com/herbalrealityvideok/videos/476123866135759/?t=2



http://ellenszel.hu/2018/05/11/elkepeszto-alazast-kapott-orban-soros-gyorgy-nyila tkozata-hazavagja-a-fideszes-kommunikaciot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bödőcs újabb pazar videóban teszi helyre Orbán illiberális d
  2018-05-11 21:22:33, péntek
 
  Bödőcs újabb pazar videóban teszi helyre Orbán illiberális demokráciáját

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 11., 08:05


Bejött a Ponyvaregény? Akkor ez is csúszni fog!

Megvolt az a rész a Ponyvaregényben, amikor Samuel L. Jackson és John Travolta Hollandiáról meg a majonézről hadováltak?

Azt a részt gondolta újra Bödőcs Tibor és jó cimborája, Thuróczy Szabolcs, de ők inkább a demokráciáról suttognak: így lett az alkotás címe Ponyvademokrácia. Kicsit szájbarágósabb cucc lett, mint a korábbi Bödőcs-alkotások, de persze így is figyelemre méltó, sőt, elgondolkodtató!

Nem érdemes kihagyni, íme:

https://youtu.be/_DKPFIYbexw



http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/bodocs-ujabb-pazar-videoban-teszi-helyre-orban -illiberalis-demokraciajat-111166
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kistelepüléseken lényegében nyílt szavazás volt, Orbánék c
  2018-05-11 21:20:05, péntek
 
  A kistelepüléseken lényegében nyílt szavazás volt, Orbánék csak ott és csak így nyertek

szerző
Haskó László
publikálva
2018. máj. 11., 15:10



Vidéken kiépült a mindennapi függőség uralma.

A jelenlegi vezető kormánypárt, amikor a múlt század 90-es éveinek közepe táján liberálisból álkonzervatívba fordult, beállt azon politikai erők sorába, amelyek éles különbséget tesznek magyar állampolgár és magyar állampolgár között. Az idegenszívűzéstől a sorosozásig (vagy migránsozásig) érő retorika mentegethetetlen, a bűnös, irracionális nacionalizmus kettéhasította az országot. Minden külső és országon belüli konfliktusforrást fölébresztett, a tragikus múlt minden rettenetének árnyát borítja újból hazánkra. Még a szavaknál tartunk, azonban előbb vagy utóbb lesüllyedünk a tettekig. A választási eredményekből tudjuk, hogy a budapestiek túlnyomó többsége nem érzi magáénak az orbáni harcmodort. Nemhogy követni nem akarja a vidék vezérét, az együttműködést is föl akarja mondani vele.

Sokezres tüntetések vannak.

Gondolkodjunk el azon (az igaz) fölmérési adaton, amely szerint Orbánra a kevéssé iskolázottak közül szavaztak jóval többen. Sajnálatosan itthon ez földrajzi megoszlást is mutat. Városokban - a dolog természetéből adódóan - sokkal több az egyetemhez-főiskolához kötött munkakör, mint falun - ebben nincs semmi rossz. Az viszont nem jó, hogy Orbán megveti (és világi bűnökkel - elsősorban liberalizmussal - terhesnek tartja) a fővárost. Legszívesebben áthelyezné birodalmi székhelyét olyan helyre, ahol otthon érzi magát. De nem teheti, mert óriási, alighanem végzetes tekintélyveszteséggel járna. Ezért formálja erőszakosan saját képére Budát és Pestet. Nem sikertelenül. Lásd Kossuth tér, Városliget, Semmelweis utca, budai Vár, Római-part, Soroksári út, Üllői út, Népliget, és sorolhatnánk tovább. Ám ez csak a bemelegítés!

Az igazi cél az olimpia! Számára ez a kultúra csúcsa és az igazi nagy üzlet. Ehhez sajnálatos módon nélkülözhetetlen Budapest (tönkretétele). Viszont útban vannak a pesti polgárok.

Ne essünk viszont abba a tévedésbe, hogy a kevésbé iskolázottak buták és haszontalanok. Ne higgyük, hogy azért szavazott ,,a vidék" Orbánra, mert erkölcsben és politikában tájékozatlan. Más oka van annak: Orbán valódi politikai gaztettet hajtott végre: visszaépítette a feudalizmust. Hűbérurakkal, kasznárokkal, zsellérekkel. Vidéken kiépült a mindennapi függőség uralma. A kistelepüléseken lényegében nyílt szavazás volt, Orbánék csak ott és csak így nyertek. Most Budapest tüntet az igazáért. Vidékről is, aki teheti, követi a fővárosiakat.
Képünk csak illusztráció!

Képünk csak illusztráció!

Fotó: MTI

De nem tudjuk, hogy mi a tüntetések konkrét célja.

Különösen furcsa, hogy az Orbán elleni eddigi legsikeresebb akcióval, az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéssel identitást szerző mozgalomból lett párt aktuálisan elővett projektje (az ország kettéhasadása ellen) az új narodnyik mozgalom. Szorgalmas vidékjárás, szívós agitáció. És akkor majd észhez térnek, és rohannak belépni a téeszbe. Pardon, ez régebben történt, de az sem vált be. És a Medgyessy-féle ,,árokbetemetés" sem. A perifériának kevés az agitáció. Orbán tudja ezt: ő Budapest romjaival fogja betemetni az árkot. Vagyis a fővárost is vissza akarja juttatni a feudalizmusba. De ez nem sikerülhet.

Hacsak úgynevezett ellenzéki pártjaink nem segítenek be neki.

A levitézlett párthölgyek és párturak már készülnek az időközi polgármester-választásokra, meg a jövő évi két rendesre. Ők biztosak benne, hogy lesz választás, ami nincs előre lefuttatva?

Sokan próbálják megállapítani, hol húzódik az ország törésvonala? Jobb és bal között? Most nem. Budapest nem akar Orbánisztán fővárosa lenni. És ezt csak egy azonnali budapesti népszavazás kikényszerítésével lehet elérni. Miről szóljon ez a népszavazás? Véglegesen ki kell venni Orbán kezéből a budapesti olimpia rendezésének lehetőségét, egyúttal visszaszerezve a főváros önkormányzását.

Egy szabad Budapest lehet a követhető példa, a vidék ,,felzárkózik", az árok betemetődik, az ország nem hasad tovább.


http://magyarnarancs.hu/publicisztika/a-kis-telepuleseken-lenyegeben-nyilt-szavaz as-volt-orbanek-csak-ott-es-csak-igy-nyertek-111172
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor dicsőséges 12 éve - fanyalognak a nyugati sajtó
  2018-05-11 21:07:40, péntek
 
  Orbán Viktor dicsőséges 12 éve - fanyalognak a nyugati sajtóban


Orbán megfogadta, hogy tovább löki Magyarországot az illiberális állam felé, korholta az EU-t a migrációval és az integrációs ,,rémálommal" kapcsolatban - ilyen címekkel hozza a világsajtó a magyar miniszterelnök csütörtöki beszédét. Mondanivalóját szorosan követik a vele szembeni bírálatok.
Komócsin Sándor, 2018. május 11. péntek, 11:25

Orbán Viktor azt tervezi, hogy 2030-ig vezeti országát - emelte ki a kormányfő csütörtöki beszédéből az AFP és az Irish Times helyi tudósítása. A francia hírügynökség ezután részletesen idézi fejtegetését, amely szerint észszerű 10-12 évre tervezni, hiszen az EU következő, 2021-2027-es hosszú távú költségvetésének kifutása is 2030-ig tart.
Orbán Viktor elmondta, mire készül

Átveszik azt a mondatot is, amely szerint Magyarország régi-új miniszterelnöke eleve egységes 20 éves periódusként tekintett a 2010 és 2030 közötti időszakra. Az AFP és az Irish Times is emlékeztet rá, hogy a kormányfő mögött álló Fidesz, amelyet az utóbbi nacionalista pártnak minősít, kétharmados többségének birtokában újra átszabhatja az alkotmányt.

Ejnye-bejnye

Orbán Viktor bírálói, köztük az EBESZ szerint az elfogult állami média és egyes torz választási szabályok, amelyeket a vezetésével fogadtak el, eltorzítja a választások eredményét a kormánypárt javára - emlékeztet az AFP és a Reuters. Több ellenzéki párt nem vett részt a csütörtöki ceremónián.

Idézik ugyanakkor a miniszterelnöknek azt a megjegyzését is, amely szerint Orbán Viktor háromharmadnyi magyar miniszterelnöke akar lenni, illetve az EU top öt országa közé akarja juttatni 2030-ra Magyarországot az életszínvonal szempontjából.

Az Irish Times és a Reuters kiemeli az EU-ra tett megjegyzéseit. Idézik azt a mondatát, miszerint az uniónak fel kellene adnia az Európai Egyesült Államok ideálját. Első lépésként a migrációról kellene másként gondolkodnia, mint most.

A sajtóorgánum tudósítója ezt követően idézi az Orbán-beszéd alatt a parlament előtt tartott demonstráció egyik résztvevőjét, aki szerint tekintélyuralmi kormányzás működik Magyarországán. A tüntetők a kormány kottájából játszó ellenzéket is beleértve mindenkitől meg akarnak szabadulni, aki az épület falain belül van.

Dirr-durr

A Reuters idézi Gyöngyösi Mártont, a legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik szóvivőjét, aki szerint a jelenlegi magyar rezsim a korrupcióra épül, oligarchák irányítják és a fiatalok tömegesen hagyják el az országot. A hírügynökség ezután emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor megerősítette ellenőrzését a média felett és szövetségeseit ültette a független intézmények élére.

Emellett felépített egy lojális üzletemberréteget, amely fontos iparágat ellenőriz, teljesítve a kormány célját, hogy ezeket magyarok kezében tartsák. Idézi a miniszterelnök megjegyzését arról, hogy a liberális demokrácia véget ért, és a helyét kereszténydemokrácia veszi át. A Bloomberg vélhetően ezt úgy értelmezi, hogy tovább kíván haladni az illiberális állam felépítésének útján.

Az Reuters és az AFP részletesen átveszi Orbán Viktor fejtegetését arról, hogy Magyarországnak három nagy regionális hatalom között kell helyt állnia. Ezek Németország, Oroszország és Törökország. Irányítása alatt ugyan a nyugati szövetségi rendszer része marad Magyarország, de ez nem változtatja meg politikájának geopolitikai meghatározottságát.



https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban_viktor_dicsoseges_12_eve_fanyalogna k_a_nyugati_sajtoban.662253.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 255
  • e Hét: 588
  • e Hónap: 14780
  • e Év: 147697
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.