Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Minket nem érdekel, hogy az EU többsége bojkottálja
  2018-05-13 20:36:06, vasárnap
 
 
Minket nem érdekel, hogy az EU többsége bojkottálja

2018. May. 13. 19:35

Magyarország is részt vesz az amerikai nagykövetség hétfőre tervezett Jeruzsálembe költöztetésének tiszteletére vasárnap este tartandó külügyminisztériumi fogadáson, amelyet a legtöbb EU-nagykövet várhatóan bojkottál.

Népes amerikai delegációt várnak Izraelbe az amerikai követség új, jeruzsálemi épületének hétfői átadására. A John J. Sullivan külügyminiszter-helyettes vezette küldöttségben ott lesz Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök lánya, férje, Jared Kushner, Steve Mnuchin pénzügyminiszter, valamint az amerikai kongresszus tizenkét tagja.

Az új követség felavatása egyelőre lényegében az eddigi jeruzsálemi, vízumügyekért felelős konzulátusi épület új státuszba helyezését jelenti az Arnona lakónegyedben, amíg várhatóan hat év alatt elkészül az új, amerikai nagykövetséghez méltó épületegyüttes.


Az Izraelbe delegált nyolcvanhat nagykövet közül a Háárec című újság honlapja szerint mintegy harminc vesz részt a vasárnap esti diplomáciai fogadáson, amelyen jelen lesz az izraeli vezetés, így Benjámin Netanjahu miniszterelnök és a külügyminiszter, valamint az amerikai delegáció is.

Az európai országok nagy többsége bojkottálja az eseményt, és a lap szerint nem fogadta el a meghívást Oroszország, Egyiptom és Mexikó külképviselete sem.

Az európai uniós tagállamok közül négy nagykövet, Magyarország, Csehország, Románia és Ausztria nagykövete vesz részt a ma esti fogadáson, amelyet a külügyminisztériumban Benjámin Netanjahu és felesége ad az Izraelbe akkreditált nagyköveteknek abból az alkalomból, hogy az Egyesült Államok hétfőn megnyitja jeruzsálemi nagykövetségét

- közölte az MTI tudósítójával Nagy Andor, Magyarország Izraelbe akkreditált nagykövete.

http://sztarklikk.hu/kozelet/minket-nem-erdekel-hogy-az-eu-tobbsege-bojkottalja/3 37513
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem akarnak hazajönni a fiatalok Orbán országába
  2018-05-13 20:34:28, vasárnap
 
 
Nem akarnak hazajönni a fiatalok Orbán országába

2018. May. 11. 12:02

Már 13 800 fiatal tanul külhoni egyetemen. Egy év alatt 12 százalékkal nőtt azok száma, akik úgy döntöttek, kint próbálnak szerencsét.

"Londonban élek, és ugyan még messze nem tartok ott, ahol ennyi idősen szeretnék, de semmi esetre sem tervezem, hogy visszaköltözök Magyarországra. Úgy érzem, itt sokkal több lehetőségem van. A hazai állapotokat tekintve úgy tűnik, jól döntöttem. Például a TV2 műsoraihoz nem szívesen adnám a nevem"

- mondta a Népszavának Maros Anna, aki két éve végzett a Portsmouth-i Egyetemen.


"Tapasztalataink szerint három diákból egy szinte biztos, hogy külföldön marad" - nyilatkozta a lapnak Könczey Kinga, a magyar középiskolásokat külföldi továbbtanulásra felkészítő Engame Akadémia (EA) oktatási vezetője.

Az EA nemrég készült el legfrissebb kutatásával, amiből kiderült: a külföldi továbbtanulás évről évre népszerűbb a magyar diákok körében. Egyetlen év alatt, 2016-2017 között 12 százalékkal nőtt a külföldi intézményekben tanuló magyarok aránya, jelenleg mintegy 13 800-an tanulnak valamilyen külhoni intézményben.

"A legtöbb magyar fiatal Németországban és Ausztriában tanul, mindkét országban mintegy félezerrel többen, mint egy évvel korábban. A Brexites népszavazás körüli bizonytalanság után újból növekedésnek indult az Egyesült Királyságba jelentkezők száma. Olyannyira, hogy kétszer annyian jelentkeztek, mint ahány diákot felvettek. Az utóbbi években egyre népszerűbbek a dán és a holland felsőoktatási intézmények is" - tette hozzá Könczey Kinga.


http://sztarklikk.hu/kozelet/nem-akarnak-hazajonnia-fiatalok-orban-orszagaba/3374 29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KDNP-s államtitkár a magyar mentősök sanyarú helyzetéről: Gy
  2018-05-13 19:54:34, vasárnap
 
  KDNP-s államtitkár a magyar mentősök sanyarú helyzetéről: Gyurcsány!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 11., 09:45


Van, ami örök és soha nem változik: például Rétvári Bence.

Péntek van, de a Kossuth rádióban ma nem Orbán Viktor, hanem Rétvári Bence volt a vendég, ennek ellenére nem panaszkodhatunk, szórakoztató produkciót adott elő az Emmi államtitkára.
false



Fotó: MTI

Aki ma a mentősökről beszélt.

Azokról a mentősökről, akiknek az egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan alacsony fizetésért, brutális megterhelés mellett kell dolgozniuk, és bizony olyan történetek is napvilágot láttak nem is olyan rég, hogy az ember haja égnek áll. Már az Index cikkének a címe is brutál volt: ,,Papucsban, köntösben hagyta az agyvérzéses beteget az út szélén a betegszállító".

Van itt tehát minden.

A valóság azonban ennél sokkal jobb - legalábbis ha a kormányzati propagandának átengedjük magunkat.

,,Az elmúlt években érezhető mértékben korszerűsítették a mentőszolgálatot" - mondta mikrofonban optimistán Rétvári Bence a távirati iroda tudósítása szerint. Aki nem győzte hangsúlyozni: ,,2010 óta nagymértékben megnőtt a mentőszolgálat költségvetése."

És mi jött ezután? Igen, kitalálták! Gyurcsány és Bajnai!

- a 2010 előtti kormány nem vett új mentőautókat, ,,a mentésen is spórolni akartak".

Ezzel szemben 2010 óta csaknem 780 mentőautót szereztek, szereznek be, 3 milliárd forintot költenek arra, hogy minél korszerűbb felszereltségű mentőautók legyenek - mondta az államtitkár.

Tanulság pedig egy van: Gyurcsány.


http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/kdnp-s-allamtitkar-a-magyar-mentosok-sanyar u-helyzeterol-gyurcsany-111168
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért kell ilyen vállalhatatlan hülyeségeket beszélni?
  2018-05-13 19:38:27, vasárnap
 
  Miért kell ilyen vállalhatatlan hülyeségeket beszélni?

Molnár Bálint | Ma | 17:59

Gyermeked születése tesz férfivá téged, nélküle egy elkezdett torzó, egy be nem fejezett vázlat vagy! Ezt akarod?! Bangó, önző vén legényként akarod leélni életed? Vagy jobb esetbe te magad akarsz gyermeked nagyapja lenni? Mire vársz?!

Kell a ház, a ragyogó életfeltétel, autó, minden! Kell, pedig mindenki tudja, hogy minden csiga növeszt magának csigaházat, de a csigaházban nem fog soha csiga nőni!

Tudom, hogy késik a fázis, de legalább van mentségem rá. Az elmúlt hét egyik legsúlyosabb/legfontosabb/legmegkerülhetetlenebb (nevezze ki minek akarja) kijelentésének tartom a fentit (a teljes szöveg ITT olvasható). Sokáig tipródtam azon, hogy egyáltalán szóba hozzam, vagy hagyjam a fenébe, de végül legyőztem magamban a finomkodó, elnéző, nagyvonalú politikai korrektséget, ezért pár gondolatban reagálnék Böjte atya ellentmondást aligha tűrő, szentenciával körített, költőinek semennyire nem nevezhető kérdéseire. Amelyekkel, mint az a magyar sajtón elég szépen végighullámzott, azokat a 40 év alatti férfiakat minősítette, akiknek - egy mikrocenzus tanúsága szerint - 70 százaléka gyermektelen.

Jószándékkal feltételezem, hogy ennek a minősítésnek természetesen semmi köze nincs ahhoz a szaporodásügyben körvonalazódó, szemünk előtt kibontakozó kormányzati vergődéshez, amit Orbán Viktor a harmadik kétharmad vadhajnalán belengetett, hogy miszerint megállapodna ő a nőkkel a demográfiai válság árnyékában. Hogy egészen pontosan miről, mikor, kivel, és miként tenné ezt, nem derült ki, de legalább két ordas migránsozás és sorosozás között feltűnt a kormánynak, hogy egyéb gondok is sújtják a nemzetet, mint az, hogy egy világméretű összeesküvés áldozatai vagyunk mi. Reggeltől estig, kétharmadtól kétharmadig.

Néhány napja arról győzködöm magam, hogy Böjte Csaba testvért, az árva gyermekek védőszentjét (kivételesen ebben egy milligramnyi irónia nincs, véresen komolyan és őszintén gondolom ezt a kategorizálást) egyszerűen mellbevágta ez a statisztikai adat, mégpedig olyannyira mellbevágta, hogy hirtelen felindulásában és gyors segíteni akarásában talán félreérthetően, sértően, otrombán fogalmazott. De persze egyáltalán nem azt akarta mondani, hogy a gyermektelen férfi nem is ember, csak hát így sikerült. Megesik ez a mellényúlás a legnagyobbakkal is, márpedig Böjte Csabát én határozottan az emberiség jobbik, legnagyobbakból álló feléhez sorolom. Akik által igenis ment a világ elébb, és talán kicsit jobb hely is lett, mint amennyire egyébként kurvára nem az.

Attól tartok azonban, hogy a teljes joggal és okkal köztiszteletnek örvendő Böjte atya ezúttal túltolta a keresztényi bölcsesség biciklijét. Az, hogy történetesen éppen abban a stílusban tette, ahogyan a magyar kormány ezt szakmányban tolja évek óta (igaz, elsősorban a nők irányában szokott tesztoszterontól hangos jótanácsokkal szolgálni), legyen a véletlen műve. Mindazonáltal súlyos tévedés esete forog fenn ezúttal. Akkor is, ha nem fogok azzal jönni, hogy nekem ne ugasson egy olyan ember, aki nem tett le a nemzet asztalára legalább egy gyereket. És pláne azzal se fogok jönni, hogy mennyivel jobban állna ennek a tisztalelkű kereszténynek, ha kimaradna a politika napi mocsarából, vagy ha már semmiképpen nem engedheti meg magának, hogy kimaradjon belőle, legalább az általa eddig hitelesen képviselt eszmék és meggyőződések mentén osztogatná a bölcsességeit, ahelyett, hogy rácsimpaszkodna az éppen aktuális politikai kurzus el sem kezdett (nem hogy befejezetlen!) ideológiai vázlataira.

Böjte Csaba iránti minden tiszteletem mellett, kikérem magamnak azt a bornírt faszságot, hogy egy férfit a gyermeke születése teszi férfivá. Szerény nézetem szerint egy férfit a gyermeke születése legfeljebb apává teheti. Sőt: a férfiasságának kurvára nem az a mértékegysége, hogy a férfiú nem csupán gyereket nemz, de lehetőleg fiúgyermeket, mert az értékesebb tevékenység és produktum, mint csupán lányokat nemzeni. (Remélem mindenki emlékszik még a fideszes kereszténység és családbarátság nem oly régen, a választási kampány hevében kibontakozott eme evidenciájára.)

Meglehetősen nagy csalódás, hogy Böjte Csaba, aki példamutató keresztényként élte le az életét (már amennyiben én felteszem és meg is engedem, hogy a kereszténységnek igenis van a mindennapi életben konkrét cselekedetek formájában is megnyilvánuló pozitív jelentéstartalma, a bakelitkeresztény szájtépéssel szemben), aki otthont, táplálékot, meleg ruhát, oktatást, nevelést, jelent, jövőt és nem utolsó sorban pótolhatatlannak hitt szeretet adott mások nem kívánt, árokba rugdosott (!) gyermekeinek, aki egész életét arra tette fel, hogy az emberi felelőtlenség és az ész nélküli szaporodási kényszer szomorú következményeit jóvátegye, ilyen istentelenül ostoba, agresszív érveléssel szólít arra, hogy mindegy mi van, szaporodni kell. Mert majd lesz valahogy, mert a mindennapi gondok közepette azisten majd úgyis megsegít és megoldja.

Ez az én olvasatomban már nem csak azért vérlázító, mert kurvára itt lenne az ideje annak, hogy mindenféle földi hatalmasságok és a szolgálatukba szegődött véleményformálók kitakarodjanak az emberek - férfiak és nők - hálószobáiból, hanem mert azok, akiknek feladatuk lenne a társadalom nagykorúsítása, akik a felelős döntések meghozásának szükségességével tehetnének a népnemzeti felvilágosodásért, ehelyett címkéznek, bélyegeznek, ellentmondást nem tűrnek, kioktatnak. A keresztényi szeretet nevében.

Ugyanennyi energiával, ugyanezzel a beleéléssel miért nem lehet szóvátenni például a felelős gyerekvállalás fontosságát, vagy az örökbefogadási rendszer tortúra-jellegét? Van valaki, aki közelebbről és mélyebben ismeri azoknak a gyerekeknek a szenvedéseit, helyrehozhatatlan és jóvátehetetlen sérüléseit, akiket a drága szülők felelőtlensége hozott világra, hogy aztán legyen mit eldobni? Van valaki, aki mindezt annyira közelről és annyira intenzíven látja naponta, mint Böjte Csaba? Akkor miért kell ilyen vállalhatatlan hülyeségeket beszélni? És főleg miért kell egy olyan embernek ilyen típusú vállalhatatlan hülyeségeket beszélni, aki erre nincs rászorulva, nem ettől függ az élete, a hatalma, a társadalmi megbecsültsége?

U.I. Az mondjuk engem is kurvára érdekelne, hogy akinek van háza, autója és ragyognak az életfeltételei, az mi a faszért lop, csal, hazudik kétharmadokon átívelően? És ha történetesen egy egész ország nyakán taposó kormány teszi ezt, akkor az miért nem zavarja a bangó, önző vénlegények önjelölt jobb belátásra térítőjét? Nincs több kérdésem.


https://kolozsvaros.com/2018/05/13/miert-kell-ilyen-vallalhatatlan-hulyesegeket-b eszelni/


-----------------------------------------------------------------------------


madarvtr

ma kb. 7,6 milliárd azaz 7 600 000 000...szerintem bőven sok(k). az se fér a fejembe, hogy úgy általában miért probléma a csökkenő népesség a technológiai fejlődés mellett? ennyi embernek kizárt, hogy jusson értelmes meló, megélhetés. az hogy a társadalom elöregszik lehet gond, sőt de mondjuk nem kellett volna szétbarmolni a magánnyugdíj intézményét inkább erősíteni kellett volna, hogy a gyerekeinknek ne 4-5-6 ember nyugdíját keljen kitermelnie. a sok szaporodás fanatikus valláskárosult meg nyugodtan elmehet a halál f.szára. az emberek majd nyugodtan kitalálják maguknak, hogyan szeretnének élni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tízparancsolat
  2018-05-13 19:36:47, vasárnap
 
  Tízparancsolat

Benedikty Béla | Ma | 11:58

Kezd kissé elegem lenni ebből a tízparancsolat ügyből, amit a földkerekség egyik legbutább embere tart napirenden. Az illető miniszter a magyarországi kormányban, ami különben azt jelenti, hogy a helyén van, egy ilyen testületben nincs helye olyannak, aki képes közepes eredménnyel elvégezni az általános iskola második osztályát. Erről jut eszembe, volt nekem egy unokatestvérem, egy időben kórházigazgatóként vitte tovább a saját osztályát, ha csak lehetett, részt vett a nagyviziteken, olykor más osztályokon is. Egy nem túlságosan okos, ki tudja, ki által és hogyan kinevezett főorvos vizitje után lezöttyent mellém (az akkori feleségemet vártam, ő is éppen vizitelt), kifújta magát, aztán azt mondta: azt én értem, hogy ez a pali elvégezte az egyetemet, azt nem értem, hogyan tudott leérettségizni.

Szóval tízparancsolat. Olvastam egy remek cikket, amiben a szerző idézi ezt a fejhúst. Idézek néhány sort: “...sehol nem találtam olyasmit, hogy bárki emberellenesnek nevezte volna... a tízparancsolatot. Ki mikor és hol mondott olyat, hogy nem célszerű a tízparancsolat szerint élni? Senki, soha ilyet nem mondott, egyetlen elvetemült ellenzéki sajtóorgánum sem."

Én sem olvastam ilyesmit, minthogy ezt eddig én sem írtam le. Most már itt az ideje, hogy leírjam. Ennyire iszonyatosan ostoba alakokat csak elrettentő például idézek, ezúttal megteszem, ezt is a jelzett, Molnár Bálint által írt cikkben láttam, ő citálta a nem tudom, milyen minisztert (nem bírom sem kimondani, sem leírni azt a szószörnyeteget, amivel az illető intézményt nevezik): “Az józan ésszel is belátható, hogy célszerű a tízparancsolat szerint élni. Az ellenzéki sajtó heves támadásainak közepette én azt szeretném már végre valakitől hallani, hogy a parancsolatok közül melyik az, amelyik emberellenes? Melyik az, amelyik az ember hátrányát hangsúlyozza, bármiféle értelemben?"

Nem látható be józan ésszel, megmutatom, melyik emberellenes, valamint azt is, melyik hangsúlyozza az ember hátrányát mindenféle értelemben (a bigott sötétséget nem lehetséges értelemnek nevezni).

Ideteszek egy pontos másolatot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által hitelesített tízparancsolatból:

Isten tízparancsolata

A Sínai-hegyen Istentől adott parancsok a valláserkölcsi élet örök érvényű alaptörvényei (Kiv 20). Az embernek Isten és embertársai iránti kötelességeit összegzi. Érvényessége minden időben megmarad, mivel Jézus azt mondta: “Nem megszüntetni jöttem a Törvényt, hanem beteljesíteni" (Mt 5,17).

I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

Istent felismerve első kötelességünk a benne való hit, a neki kijáró imádás; hódolat és dicsőítés, uralma kizárólagosságának elismerése.

II. Isten nevét hiába ne vedd!

Minthogy az ember gondolkodása és kimondott szava között szoros kapcsolat van, e hódolathoz hozzá tartozik Isten nevének (és általában az isteni dolgoknak) tisztelete.

III. Az Úr napját szenteld meg!

Istentől való függőségünket fejezzük ki azzal, hogy megtartjuk az Úr napját, ezt az időt (egész életünkkel együtt) Neki szenteljük, ugyanakkor a földi munkálkodás múlandóságát jelezve és a végső nyugalmat előlegezve munkaszünetet tartunk! Az első három parancs Isten uralmának elismeréséhez vezetett minket. Csak ez biztosítja az ember tökéletes szabadságát. A Tízparancsolat második része (táblája) az embertársak iránti kötelességeket tartalmazza, összhangban a természeti törvényekkel:

IV. Atyádat és anyádat tiszteld!

Kapcsolataink közül első az, mely szüleinkhez fűz, hiszen életünket és felnövekedésünket nekik köszönhetjük. A szülői felelősség és a gyermeki tisztelet egymástól elválaszthatatlan.

V. Ne ölj!

Minden ember élete szent. Az egészség is Isten ajándéka. így kell őriznünk magunk és mások életét.

VI. Ne paráználkodj!

Az új élet nemzése éppúgy tiszteletet és védelmet kíván, mint az ember teste, s a szerelemben a másik felé megnyíló legbensőbb rejtett valósága.

VII. Ne lopj!

Az embernek a munkával szerzett tulajdonhoz, az életét biztosító anyagi javakhoz való jogát szavatolja ez a parancs.

VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

Az emberek közti kapcsolatok legfőbb munkálója az emberi beszéd. E nagy adománnyal nem élhetünk vissza, nem használhatjuk mások kárára. A parancs a nyelvvel elkövethető legnagyobb bűnt is jelzi, s általánosságban is elénk állítja az igaz beszédet, mint Istentől szabott kötelességet.

IX. Felebarátod házastársát ne kívánd!

X. Mások tulajdonát ne kívánd!

Az igaz cselekedetek mellett az igaz érzések, gondolatok, vágyak is az isteni akarat teljesítéséhez tartoznak.

A tízből kettőt látok vitathatatlanul tartandónak, az ötödiket és a hetediket. A többi vagy kifejezetten kártékony vagy egyszerűen csak szemforgató és bornírt, amilyenek azok voltak, akik ezt az “Isten tízparancsolatát" írták. Jó, tudom, rengetegen vannak, akik azt hiszik, ezt isten diktálta, azokkal nem tudok, nem is akarok mit kezdeni. Azoknak írok most, akik még sosem vették a fáradságot, hogy belegondoljanak, valójában mi is a Tízparancsolat, akik idegesen és türelmetlenül elhajtják az arra hivatkozókat: jól van, jól van, persze, a Tízparancsolat az betartandó, csak ne beszéljünk erről már annyit. Beszéljünk.

Hosszú volna a Tóra nyilvánvaló ellentmondásait taglalni, nem akarok most kérdéseket föltenni a frigyládáról meg a belé helyezett “bizonyságról", azaz a kőtáblákról, a tudomány álláspontját sem fejtem ki (a Bibliát nagyjából Jézus születése előtt 120-150 évvel kezdték írni különféle felkészültségű papok), még attól is eltekintek, hogy megkérdezzem, mi a fene köze van a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának a zsidó tízparancsolathoz, különösen “hitelesítésileg" (a különbségek elhanyagolhatók ugyanis, olyan “módosítások" vannak benne, amilyeneket egy plagizátor tesz bele a lopásába azt hívén, így elkerülheti a lebukást), úgy értem, mi a franctól lenne az egyszercsak “katolikus", inkább maradok az egyszerű megállapításoknál.

Az első három parancsolat mindjárt nyilvánvalóan emberellenes, nyilvánvalóan az ember hátrányát hangoztatja mindenféleképpen. Attól ugyanis, hogy valaki abban a pózban érzi jól magát, ha a földön fekve leszorítják telitalppal a nyakát, az embernek még nem természetes szükséglete a megalázkodó szolgaság akkor sem, ha istennek nevezi a maga parancsolóját és akkor sem, ha magáénak vallja a püspöki karnak azt a végtelenül aljas megjegyzését, miszerint az isten uralma “biztosítja" az ember tökéletes szabadságát. Mint tudjuk, biztosítani a különféle biztosító társaságok szoktak, a tökéletes szabadság pedig nem létezik, a fenti marhaság esetén kiváltképpen nem.

“Én, az Úr a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek. Ásszeret hádivrót, első kőtábla, második parancsolat." Így szólt az eredeti. A zsidó vallás katolikus átiratában van ennél cifrább és kegyetlenebb is (az ásszeret hádivrót a tízparancsolat héberül).

“Atyádat és anyádat" leginkább szeretni volna jó, ami szerencsés esetben természetes érzemény, én például belebetegedtem volna, ha a két fiam “tisztel", különösen ha ezt parancsolatra teszi, még különösebben, ha egy ködös, meghatározhatatlan lénynek, különféle erkölcsű és tudású papoknak a definíciója szerint “istennek" a parancsolatára. Azt aztán végképp kikérem magamnak, hogy olyan alakok határozzák meg nekem a szerelem mibenlétét, akik a saját, “önkéntes" fogadalmuk szerint sosem láthatnak nőt másképpen, mint az általuk diktált vallás “hívőiként", és különválasszák “az új élet nemzését" meg a “paráználkodást". Egy nő szempontjából meg aztán kiváltképpen ne intézkedjenek.

A hazugság ismét csak meghatározást igényelne, egy bizonyos, elviselhetetlen volna a világ az állandó, mindenféle faragatlan és jellemtelen emberek által “igazságnak" vélt állítások folytonos hangoztatásától, beleértve azt is, amit ezek az emberek “becsületnek" tartanak.

Ami a mások házastársának és tulajdonának kívánását illeti, azt vagy tessék egyértelműen tiltani (mint például ezt a 7. parancsolat teszi), vagy tudomásul venni, hogy a “kívánás" nem bűn (úgy különben a mások házastársával kapcsolatos tiltás is érdekesen alakítaná az emberi életet, elég csak az ebből fakadó értelmetlen szenvedésekre és életre szóló gyűlölségre gondolni).

Marad a ne ölj és a ne lopj. Ez volna annyira alapvető, amivel a betegségek 80%-a elkerülhető? Ehhez tényleg olyan iszonyatosan butának kell lenni, ami kizárólag a magyarországi kormányba való bekerülés alapfeltétele.

https://kolozsvaros.com/2018/05/13/tizparancsolat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha nem tetszik, el lehet menni – üzenték Orbánnak
  2018-05-13 09:53:14, vasárnap
 
  Ha nem tetszik, el lehet menni - üzenték Orbánnak


2018. május 12., 13:28
Privátbankár.hu



Az egyik legnagyobb holland lap interjút készített Manfred Weber német politikussal, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével, aki erősen odamondogatott Orbánnak. A külföldi lapok a héten jellemzően egyszerre tudósítottak a Parlament megalakulásáról és az előtte folyó tiltakozásokról, az Orbánt ért kritikákról, Orbán “fenyegető teljhatalmáról".

“Üzent Európa: Ha Orbán nem tiszteli az értékeinket, nincs helye köztünk" - írja a De Volkskrant interjújára hivatkozva a HVG Online. Az egyik legnagyobb holland lap interjút készített Manfred Weber német politikussal, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével.

Weber az interjúban arról beszélt, “látja, hogy Orbán jelenlegi politikája azzal fenyeget, hogy átlépi a vörös vonalat, miközben az ő célkitűzése az, hogy az EU visszatérjen a valódi parlamenti demokráciához. Ezzel együtt pedig harcolnak az autokratikus tendenciák ellen, közte Orbán Viktor jobboldali nacionalizmusa ellen is".

Az egyik kérdés szerint a Fidesz a néppárt tagja, de sokan csodálkoznak azon, miért tolerálják még ezt a tagságot. Weber szerint vannak olyan alapvető értékek, mint a jogállamiság, a joguralom, a szabad sajtó, a demokrácia, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania.

Maradhatsz, vagy mehetsz

Szerinte Orbán a tűzzel játszik, amikor a civil szervezeteket és a CEU-t támadja, és ha a magyar kormányfő nem tartja be a szabályokat, nem lehet az Európai Néppárt tagja. “Ha betartod a szabályokat, maradhatsz, de ha nem, távozol" - írják.

A kerítés rendben van

Weber egyébként egyetért a magyar határkerítéssel, és jelenleg legalábbis a bevándorlást Európában fenyegetésként érzékeli. Orbánnal való vitái viszont egyre hangosabbak. “Nem szereti Orbánban, hogy sokszor úgy politizál, hogy erősen nekiront mindennek és mindenkinek a szavak szintjén, majd onnan szép csendben visszavonul" - írja a magyar híroldal.

Az állam én vagyok

Orbánnal egyébként a héten eskütétele és a parlament összeülése kapcsán rengeteget foglalkozott a külföldi sajtó, általában kritikusan vagy távolságtartóan. “Orbán - az állam én vagyok" - emelte ki az Rp-online.de. Mindjárt azután következett, hogy az idegen lakosságot ki akarja rekeszteni az országból. Majd többek között arról írtak, hogyan szilárdítaná meg a magyar elnök hatalmát a titkosszolgálatok központosításával és a kétharmados parlamenti többséggel.

Megvonhatják a pénzeket
Orbán Viktor miniszterelnök és Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart megbeszélésüket követően a Parlament Munkácsy-termében 2015. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor miniszterelnök és Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a Parlament Munkácsy-termében 2015. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A svájci Blick.ch egyszerre tudósított az új Parlament megalakulásáról és az előtte folyó tüntetésekről, azt is megemlítve, hogy számos híroldal tudósítóit kitiltották az épületből. Megírták, hogy Orbánt a demokrácia és a jogállamiság leépítésével vádolják, alkotmánymódosítással akarja ellehetetleníteni a menedékkérők befogadását és a civil szervezeteket.

A Sueddeutsche.de Orbán “fenyegető teljhatalmáról" írt “Fütty és ordítás" című cikkében. Sok minden mellett megemlítette, hogy Orbánt a 2021-2027-es időszakra folyósítandó EU-támogatások megvonása fenyegeti. Az Európai Bizottság dolgozik egy olyan mechanizmuson, amely a pénzek megvonását lehetővé teszi, ha egy ország nem tartja be a jogállamiság játékszabályait.

Most vagy soha

A Magyarország-szakértőnek tartott osztrák szocialista, Josef Weidenholzer ellenlépéseket sürgetett az “Orbán-kurzussal" szemben. A politikus a Magyarországról szóló legutóbbi európai parlamenti jelentés egyik szerzője. Szerinte Magyarország rendszeresen megsérti az EU alapértékeit, olyan pedig, hogy illiberális demokrácia, nem létezik - írta a Kurier.at.

Szerinte Orbán következő négy éves ciklusában csak rosszabbodni fog a helyzet, ezért most van itt az ideje az EU részéről lépéseket tenni.


https://privatbankar.hu/makro/ha-nem-tetszik-el-lehet-menni-uzentek-orbannak-3184 01
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérem, vegyen részt ebben a konzultációban
  2018-05-13 09:48:03, vasárnap
 
  EZ NEM A POTROHOS TOLVAJ TÖRPE KONZULTÁCIÓJA, ÉRDEMES KITÖLTENI!

Kérem, vegyen részt ebben a konzultációban, hogy hangot adjon aggodalmainak, reményeinek és elvárásainak az EU jövőjével kapcsolatban. Ez nem EU szabályok és rendeletek tervezéséről szól, hanem arról, hogy az EU vezetők meghallgassák Önt és felállítsák a megfelelő prioritásokat az elkövetkezendő évekre vonatkozóan. Ezt a kérdőívet egy véletlenszerűen kiválasztott Polgárok Fóruma készítette és kiegészíti az Európai Bizottság más kezdeményezéseit Európa jövőjéről.



Konzultációk Európa jövőjéről



https://ec.europa.eu/consultation/runner/Future-of-Europe?surveylanguage=hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valóra válik a Fidesz egyik rémálma? - Végre kizárhatják őke
  2018-05-13 09:43:27, vasárnap
 
  2018. 05. 12. 19:27

Valóra válik a Fidesz egyik rémálma? - Végre kizárhatják őket az Európai Néppártból

Kizárhatják a Fideszt az Európai Néppártból, ha Orbán Viktor és kormánya nem tartja be az európai értékeket - a konzervatív pártcsalád frakcióvezetője szerint, számolt be a HírTV. Ezzel a magyar kormánypárt súlyos csapást szenvedne el nemzetközi téren, és többet nem fedezné kétes ügyleteit és a magyar demokráciát felszámoló politikai gyakorlatát az európai politika legbefolyásosabb pártcsaládja.

Manfred Weber egy holland lapnak adott interjúban beszélt arról, hogy szerinte

"Orbán a tűzzel játszik, amikor a civil szervezeteket és a CEU-t támadja".

Ahogy arról portálunk is több ízben beszámolt, az unióban hónapok óta napirenden van a magyar helyzet, a kormánynak pedig a korrupció hihetetlen mértéke és a demokrácia leépülése miatt is magyarázkodnia kellett.

Egy brüsszeli jelentés szerint Magyarországnak még sohasem volt olyan korrupt kormánya, mint a mostani garnitúra.

Az Európai Parlament költségvetés-ellenőrzési bizottsága kínos és szigorú bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi korrupciós helyzet kapcsán, ebben többek között a hatalmas méretű korrupció és az uniós források túlárazott, átláthatatlan felhasználását is kiemelik.

Az uniós pénzek zsebretétele miatt a Fidesz brüsszeli szövetségesei is elfordulnak Orbánéktól.

"Egyre többen kérik azt, hogy a néppárt zárja ki a Fideszt, merthogy nem tudnak az Orbán-kormánnyal együtt dolgozni, nem akarnak részese lenni annak, amit egyként ők is kritizálnak az Orbán-kormány működésében"

- így számolt be a HírTV az Orbánékat övező brüsszeli hangulatról.

Manfred Weber az említett interjúban azt is hangoztatta, hogy

a magyar miniszterelnöknek és kormányának tiszteletben kell tartania a demokráciát, a jogállamiságot, és a szabad sajtót.

Az Európai Néppárt frakcióvezetője szokatlanul direkt módon utalt rá, hogy

a Fideszt kizárhatják a konzervatív pártcsaládból, ha képtelen megfelelni ezeknek a normáknak.

A magyar kormánypárt kizárását korábban a Néppárt ír, holland és svéd tagjai is felvetették, ám eddig a vezetés taktikai megfontolásból nem vette komolyan a kérdést, ám úgy tűnik, egyre kínosabb az európai normáknak megfelelni képtelen, a hetes cikkely ódiumával és az uniós források teljes elvesztésével szembenézni kénytelen narancsosok társasága, mint az a 12 bólogató János, amit Orbánék a Néppárt számára biztosítanak az EP-ben.


https://alfahir.hu/2018/05/12/europai_neppart_fidesz_europai_unio_korrupcio_gazda sag_unios_penzek


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes gazdasági csoda: Magyarország egy százalékkal sem
  2018-05-13 09:40:41, vasárnap
 
  2018. 05. 12. 18:07

Fideszes gazdasági csoda: Magyarország egy százalékkal sem tudott hozzájárulni az uniós GDP-hez

Magyarország kevesebb mint egy százalékkal járult hozzá tavaly az Európai Unió GDP-jéhez - közölte az Európai Unió statisztikai hivatalának adataira hivatkozva a HírTV.

Az Eurostat adataiból kiderül, hogy - az Orbán-kormány minden, ellenkező előjelű propagandája ellenére - ismét sikerült régiós szinten is sereghajtóvá leküzdenünk magunkat:

Csehország és Románia is maga mögé utasított minket.

A 2004-es csatlakozás óta hiáb ömlött Magyarországra több tízezer milliárdnyi uniós támogatás,

a magyar gazdaság jó ideje stagnál, a korrupció pedig minden eddiginél élénkebben virágzik.

Egy brüsszeli jelentés szerint Magyarországnak még sohasem volt olyan korrupt kormánya, mint a mostani garnitúra.

Az Európai Parlament költségvetés-ellenőrzési bizottsága kínos és szigorú bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi korrupciós helyzet kapcsán, ebben többek között a hatalmas méretű korrupció és az uniós források túlárazott, átláthatatlan felhasználását is kiemelik.

Az uniós pénzek mértéktelen lenyúlása és az ezzel párhuzamosan folytatott Brüsszel-ellenes riogató-hadjárat hatására saját pártszövetségeseinek egy része is mindinkább elfordul Orbánéktól.

Ahogy az sem véletlen, hogy az unió többféle szankcióval is készül a forrásokat sosem látott hatékonysággal eltüntető fideszes érdekkörök ellen


https://alfahir.hu/2018/05/12/europai_unio_fidesz_orban_viktor_korrupcio_gazdasag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc gázszerelőként 95 ezer évig dolgozhatott vol
  2018-05-13 09:38:01, vasárnap
 
 
Mészáros Lőrinc gázszerelőként 95 ezer évig dolgozhatott volna a tavalyi keresetéért



Molnár Dávid


rovatvezető. 2018. 05. 11. 16:23

Nemrég megmutattuk, mekkora vagyont is takar Mészáros Lőrinc 2017-es 160 milliárd forintos meggazdagodása. Most pedig kiszámoltuk, hány évig kéne ezért az összegért dolgoznia, ha marad eredeti szakmájánál, ami a gázszerelés.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb, 2016-os adatai szerint a 7521-es, vezeték- és csőhálózat-szerelő (víz, gáz, fűtés) FEOR-ba tartozó dolgozók átlagosan bruttó 211 367 forintos keresettel rendelkeztek. Mészárosnak három gyereke van, de elég merész lenne azt állítani, hogy az eltartott kategóriába esnek, így Orbán Viktor közeli barátja a levonások után 140 559 forintot kapna a számlájára minden hónapban, ha maradt volna gázszerelő. Ez egy év alatt 1 686 708 forintot jelent, ami azt jelenti, hogy a 160 milliárd forintért

egészen pontosan 94 589 évig kéne dolgoznia.

Szemléletésképpen: ha visszafelé mennénk az időben, akkor 100 ezer évvel ezelőtt a középső paleolitikumban találnánk magunkat, ahol a neandervölgyi ember éppen a szilánkolás technikáját sajátította el és a csonthéjas növényekkel gyűlt meg a baja.



https://24.hu/elet-stilus/2018/05/11/meszaros-lorinc-gazszerelo-vagyon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.