Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Tovább nőtt a kivándorlók száma
  2018-05-14 20:45:02, hétfő
 
 
2018. május. 14. 12:25 2018. május. 14. 12:36 Gazdaság

Tovább nőtt a kivándorlók száma

szerző:
hvg.hu
5

Már több mint félmillióan élnek Nyugat-Európában.

Már több mint 610 ezer magyar állampolgár élhetett 2017-ben az Európai Unió más tagállamaiban - írja a Portfolio, a portál úgy számol, hogy ez majdnem 25 ezerrel több, mint 2016-ban. Ez ugyan a kivándorlás lassulását jelenti, de egyelőre szó sincs arról, hogy megfordult volna folyamat.

A Portfolio szerint Nagy-Britannia után már Németországban is meghaladja a 200 ezret az ott élő magyarok száma, de Ausztriában is nőtt a számuk. A vizsgált 22 tagállam közül csak négyben (Bulgária, Észtország, Görögország, Franciaország) csökkent a magyarok száma, három esetben (Lettország, Olaszország, Egyesült Királyság) stagnálással számolnak.

A korábbi években már megszokott volt, hogy elsősorban a fiatal, munkaképes korú és családot alapítani tervező korosztály vándorolt el Magyarországról, ebben nem történt komoly változás 2017-ben sem. Németországban még mindig a magyarok mintegy kétharmada férfi, az ottani több mint 200 ezres populáció átlagéletkora pedig 36,5 év volt, ami kismértékű emelkedést jelentett a 2016-os 36,3 évhez képest - írja a Portfolio.

http://hvg.hu/gazdasag/20180514_Tovabb_nott_a_kivandorlok_szama
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A miniszterjelölt szerint magánügy, hogy a lakására az állam
  2018-05-14 20:35:49, hétfő
 
 
2018. május. 14. 16:24 2018. május. 14. 16:24 Gazdaság

A miniszterjelölt szerint magánügy, hogy a lakására az államot lehúzó céghálót jegyeztek be


szerző:
hvg.hu


Bártfai-Mager Andrea a címére bejegyzett céghálóról nem akart beszélni a miniszterjelölti meghallgatásán, az ellenzék pedig úgy döntött, nem kérdezi erről.

A gyerekei apjával 1998 óta nem él együtt, nincs vele üzleti kapcsolata, azóta már új házasságban él - mondta el Bártfai-Mager Andrea a miniszterjelölti meghallgatásán a parlament gazdasági bizottsága előtt. Mindezt úgy vezette fel: a magánéletéről sokat írtak a médiában. A kérését, hogy a családjáról ne beszéljenek, tiszteletben tartotta az ellenzék is. Pedig érthető lett volna, ha mégis kérdeznek: az elmúlt hetekben kiderült például, hogy adótartozásokat felhalmozó cégháló működött Bártfai-Mager címére bejegyezve. A leendő miniszter címére bejegyzett nagyjából 60 cég többsége zavaros módon szűnt meg vagy költözött el az elmúlt egy-két évben, a legtöbb ezek közül Bártfai-Mager volt férjéhez kapcsolódik. Majd arra is fény derült, hogy a fiuk cége 189 millió forintos hitelszerződést kötött a Bártfai-Mager által felügyelt takarékszektor egyik legjelentősebb szereplőjével.

Versenyképesség, a tőkepiac fejlesztése, megjelenés a feltörekvő iparágakban, és magyar többségi tulajdon - így sorolta a miniszterjelölt a célokat. Orbán Viktorhoz hasonlóan ő sem csak egy ciklusra tervez, ő éppen tízéves tervekről beszélt.

,,A levélből e-mail lett" - hangzott el a nem túl meglepő megállapítás. A miniszterjelölt külön beszélt a Magyar Postáról: a terv most az, hogy piaci alapon nyereségessé tegyék a céget, 2020-ra pedig teljesen megújítsák a csomaglogisztikát. Bártfai-Mager itt már Közép-Európa egyik legmodernebb logisztikai rendszerét vizionálta.

De még azzal is elbüszkélkedett, hogy a Postánál 2017-ben már készültek arra, hogy karácsony körül sokkal több csomagot adnak fel, mint bármikor máskor.

A fő cél szerinte az, hogy az állami vagyont stabilan és az értékét megőrizve biztosítsák. A közműveket és más hasonló közszolgáltatást állami kézben kell tartani, a külföldi érdektől való függést pedig csökkenteni kell - mondta.

Ezért szerinte meg kell találni azokat a kisvállalatokat, amelyek a gazdaság húzóereje lehetnek. Emellett azt is meg kell jelölni, hogy mely vagyonelemekre és cégekre van szükség mindenképp, akkor is, ha nem a legerősebb húzóerő lesznek, de azt is meg kell határozni, hogy mely vagyonelemekre nincs szükség.

Az MFB évente 400 milliárd forintot szórhat ki - mondta el. A bank feladata lehet például az olyan vállalkozások hitelezése, amelyek működőképesek, de a kereskedelmi bankok számára kockázatosak, de akár a 15 éven túli lakáshitelekkel is foglalkozhat.

http://hvg.hu/gazdasag/20180514_A_miniszterjelolt_szerint_maganugy_hogy_a_lakasar a_az_allamot_lehuzo_ceghalot_jegyeztek_be
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az új agrárminiszter szerint azért van sertéspestis, mert eg
  2018-05-14 20:32:38, hétfő
 
 
2018. május. 14. 14:06 2018. május. 14. 14:17 Gazdaság

Az új agrárminiszter szerint azért van sertéspestis, mert egy migráns eldobott egy szendvicset


szerző:
hvg.hu
79

Nehéz elképzelni, hogy lehetett volna annál erősebben indítani a miniszterjelölti meghallgatást, mint ahogy Nagy István tette.

Nem ígérkezett a nap legizgalmasabb miniszterjelölti meghallgatásának, hogy Nagy István az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtt mutatkozott be. Aztán olyat mondott a leendő agrárminiszter, amit nehéz felülmúlni. Az Index tudósítása szerint ugyanis Nagy István azt mondta:

a sertéspestis úgy kerülhetett be Heves megyébe, hogy egy migráns vagy vendégmunkás eldobott egy szendvicset, amit megtalált egy vaddisznó, amely így megbetegedett.

Hogy ezt mégis miből gondolja, arról már nem volt szó.

Azt a Magyar Fajtiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének elnöke is elmondta kérdésünkre: valóban ehettek eldobált szendvicset a vaddisznók, de a vírust be lehet hurcolni ruhával vagy cipővel is. Szerinte azt lehet feltételezni, hogy Ukrajnában elhullott, leölt fertőzött állatokat feldolgoztak, és élelmiszerként hoztak be Magyarországra.

http://hvg.hu/gazdasag/20180514_Az_uj_agrarminiszter_szerint_azert_van_sertespest is_mert_egy_migrans_eldobott_egy_szendvicset
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékezzünk erre a napra, ha majd buszok robbannak Budapeste
  2018-05-14 20:27:34, hétfő
 
  2018. 05. 14. 19:41

Emlékezzünk erre a napra, ha majd buszok robbannak Budapesten - Orbánéknak köszönhetjük

Várható volt, hogy az izraeli amerikai külképviselet Jeruzsálembe helyezése komoly ellenérzéseket szül majd a palesztin nép és tágabb értelemben az arab világ berkein belül, de a mostani véres konfliktusra talán még a legborúlátóbbak sem számítottak. Orbán Viktorék kétségbeesett diplomáciai kapálózásának hála pedig Magyarország neve is örökre összeforrt a palesztinok mai legyilkolásával.

Jelen állás szerint 52 halottja és 2400 sebesültje van a gázai övezet határán kirobbant összetűzésnek, mely az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe helyezése miatt tört ki.

Hála a Fidesz és Orbán Viktor rövidlátó külpolitikájának, ehhez a gyalázatos eseményhez egy üres, huszadrangú jelentőséggel sem bíró diplomáciai gesztus kedvéért Magyarország is asszisztált.

Ahogy arról többször is értekeztünk, Orbánéknak jelenleg elemi érdeke, hogy valahogy elfeledtessék Washingtonban, mennyire nyilvánvalóan fordította a Fidesz az elmúlt lassan egy évtizedben hazánk orientációját Oroszország és Vlagyimir Putyin irányába.

Ehhez viszont édeskevés lesz elcsámpázni pár fogadásra, és ott bájologni egyet a tengerentúli diplomatákkal, mert az ilyen gesztusokkal legfeljebb ezer év alatt lehet visszakerülni az elkötelezetten atlantista pikszisbe, pláne, ha a kormányzati cselekvés nem igazodik a látszathoz.

Arra kár is hivatkozni, hogy hazánk mellett Csehország, Románia és Ausztria is jelenlétével legitimálta a mai vérontást, mert ez nem érv, pusztán ténymegállapítás, és még arra sem húzható rá, hogy ezzel a magyar diplomácia szembe ment az orosszal.

A másik három állam - különösen a románok - vígan megtehetik ezt, hiszen ők főszabály szerint húznak az atlantista blokk vezetőjéhez, és a gyakorlatban is Moszkva ellenében határozzák meg magukat, míg Orbánék ezt korántsem mondhatják el magukról. Épp ezért jelzésértékű például a lengyelek tiltakozó távolmaradása, akik ezzel épp a NATO-politikájukat helyezték háttérbe az uniós jó pontok reményében.

Orbán Viktor azonban ismét eltaktikázta magát, hiszen

ezzel a húzásával nem mozdult ki a brüsszeli célkeresztből - ahonnan már nem is nagyon tudna -, viszont a washingtoni térképre sem helyezte vissza magát.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy David B. Cornstein leendő budapesti amerikai nagykövet személyében továbbra is egy olyan diplomatát várhat az Egyesült Államokból, aki egyik legfontosabb feladatának a szólás- és a sajtószabadság, valamint a CEU melletti kiállást tartja. Ezen pedig nem nagyon fog változtatni a jeruzsálemi gesztus, ahogy egy esetleges újabb kitiltási botrány ódiumát sem kergeti el a Fidesz-kormány feje fölül.

A morális és történelmi szégyenfolton kívül azonban egy valamit mégis csak sikeresen elért az amerikai retorzióktól rettegő magyar miniszterelnök:

hála neki, most már az Al-Káida és talán még az Iszlám Állam is tudni fogja, hol van Budapest.

Elsőre talán merész feltételezésnek tűnik, hogy a terrorista szervezetek épp emiatt az incidens miatt figyelhetnek fel Magyarországra, de két dolgot tartsunk szem előtt:

egyrészt a szélsőséges iszlamisták sokkal kevesebbért is célba vettek már országokat,
másrészt nehogy azt higgyük, hogy az arab világban amúgy is nagy befolyással bíró Palesztin Hatóság volt az egyetlen, ami jól megjegyezte az amerikai döntéshez biodíszletet játszók névsorát.

Ha már csak azt nézzük, hogy a Fidesz által amúgy is kiherélt és elbaltázott keleti nyitás köhögő gépezetében mekkora homokszemet jelenthet a közel-keleti arab partnerek kiesése, akkor sem lehetünk túl boldogok, de ez mind semmi lesz ahhoz képest,

amikor ne adj Isten Budapest utcáin felrobban majd egy-két busz.

Akkor már kevés lesz azt mondani, hogy Soros György, attól a TEK-től pedig nem igazán számíthatunk védelemre, akik a saját csapatszállítójukat nem tudják megóvni egy nyomorult graffitistől...

Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy mit válaszol, ha válaszol egyáltalán a Külgazdasági és Külügyminisztérium kérdéseinkre, miszerint a mai, Eurovízió-győzteshez méltó mészárlás után

változik-e hazánk Izrael-politikája,
hibának tartják-e, hogy munkatársaik részt vettek a nagykövetségi megnyitón, illetve
elítélik-e az izraeli erők által alkalmazott aránytalan erőszakot?

Ezekre a kérdésekre nem csak a sajtónak kell választ adniuk, hanem az ország biztonsága érdekében a nemzetközi közvélemény számára is.

https://alfahir.hu/2018/05/14/izrael_jeruzsalem_gaza_palesztinok_usa_diplomacia_f idesz_magyarorszag_terrorizmus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs az a korrekt, szakmai miniszteri bemutatkozás, amelyb
  2018-05-14 20:25:55, hétfő
 
  2018. 05. 14. 15:14

Nincs az a korrekt, szakmai miniszteri bemutatkozás, amelyből kimaradhat a migránsozós propaganda

Az idősebbek még emlékezhetnek a "vörös farok" fogalmára, amelynek lényege az volt, hogy a kommunista diktatúra évtizedei alatt a legkomolyabb tudományos munka végére is kötelező volt helyezni egy Marx, vagy Lenin idézetet, amellyel a szerző bizonyíthatta, hogy annak ellenére is megbízható elvtárs, hogy nem teljesen hülye. Az új agrárminiszter valami kísértetiesen hasonlót mutatott be az Országgyűlés illetékes bizottsága előtt.

Ma tartják a parlamentben a miniszterjelöltek meghallgatását. A mezőgazdasági bizottság előtt a Fazekas Sándort a földművelésügyi tárca élén váltó Nagy István mutatkozott be. Az Index tudósítása szerint kifejezetten színvonalas, szakmai alapokon nyugvó expozét tartott.

Ám a NER "vörös farka", a teljesen értelmetlen és a témával semmilyen összefüggésben nem álló migránsozás ebből sem maradhatott ki.

Nagy az egyik legfontosabb kihívásnak az agrárgazdaság versenyképességének növelését nevezte. ma egy hektáron egy magyar gazda nagyjából az uniós átlag 60%-át képes megtermelni - mutatott rá.

A miniszterjelölt azt szeretné, ha minden olyan agrárnyersanyagot, amelyet Magyarországon termelnek, itthon is dolgozzanak fel, ne kelljen külföldre kivinni, aztán késztermékként jóval drágábban visszavásárolni. Nagy szintén jelentős problémának látja a mezőgazdaságban a munkaerőhiányt. Ezt 50 ezer közmunkásnak az agráriumba való átvezetésével tervezik orvosolni.

Nagy bemutatkozása az elmúlt hónapok primitív kormánypropagandája után üdítően előremutató és szakmai jellegű volt - gyorsan be is kellett bizonyítania, hogy azért tudja ő fullba is nyomni a kretént, ha kell.

Az afrikai sertéspestis magyarországi megjelenéséről ugyanis sikerült azt mondania, hogy azt minden bizonnyal

egy migráns, vagy vendégmunkás eldobott szendvicse okozta.

Ez persze elsőre jól hangzik, hiszen mégis hogyan kerülhetne be Magyarországra egy afrikai betegség, ha nem úgy, hogy a bevándorlók behurcolják? Nos, a valóság az, hogy sokféleképpen, de a legkisebb valószínűsége éppen annak van, amit Nagy mondott.

A NÉBIH honlapján olvasható tájékoztató anyag szerint a sertéspestis még 2007-ben került be Európába a Kaukázuson keresztül. Innen terjedt tovább Oroszországra, Fehéroroszországra, majd Ukrajnára is. Az EU-ban Litvániában és Lengyelországban jelent meg először 2014-ben. Kárpátalján 2016 végén jelent meg a kór, Csehországban és Romániában tavaly nyáron.

Tehát vagy arról van szó, hogy egy Európa elpusztításával megbízott afrikai migránskommandó több mint egy évtizede járja Grúziától Csehországig a kontinenst, hogy fertőzött szendvicseket hajigáljanak el - vagy azt a teljesen irreális feltevést kell elfogadnunk a kelet-és közép-európai országok élénk agrárkereskedelmet folytatnak egymással, és a fertőzött hús meg sajnos olyan, hogy tovább fertőzhet.

Esetleg elgondolkodhatunk azon is, hogy a kiváló mezőgazdasági szakember hírében álló új miniszter tökéletesen tisztában van a fenti kérdésre adandó értelmes válasszal - de azzal is, hogy

Orbán Viktor kormányában csak az alatt stabil a bársonyszék, akinek nem derogál lemenni a mingránsozós kutyába.


https://alfahir.hu/2018/05/14/nagy_istvan_fidesz_foldmuvelesugyi_miniszterium_ser tespestis_migransok_wtf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kásler bemutatkozásának se víziója, se stratégiája, se progr
  2018-05-14 20:21:41, hétfő
 
  2018. 05. 14. 16:19

Kásler bemutatkozásának se víziója, se stratégiája, se programja nem volt

Kásler Miklóst, az oktatásért, kultúráért, sportért és egészségügyért felelős újonnan kinevezett minisztert a mai napon hallgatta meg az Országgyűlés kulturális és népjóléti bizottsága. Ám valódi tervek helyett csupán hangzatos ideológiák pufogtatására futotta a 68 évesen az onkológiai intézet főigazgatójából az EMMI élére emigrált orvosprofesszortól.

A miniszteri meghallgatás után a Jobbik országgyűlési képviselője, dr. Lukács György úgy fogalmazott, hogy teljesen mindegy, hogy Balog Zoltánnak vagy Kásler Miklósnak hívják az EMMI vezetőjét, hiszen továbbra sem hallhattak mást

"mint egy közhelygyűjteményt és egy szimplán értékek szintjén kommunikáló elvi felvetést, amelyből hiányoznak azok a részek, amelyekre az emberek valójában kíváncsiak."

A képviselő az új minisztertől nem kapott választ olyan kérdésekre, mint hogy

mit gondol a hálapénzről,
mennyivel kellene emelni a dolgozók fizetését,
egyáltalán marad-e az orvosoknak és ápolóknak járó béremelés,
valamint, hogy milyen pénzből és mekkora összegből kívánják az egészségügyet kezelni a következő években.

"Ennek a bemutatkozásnak se víziója, se stratégiája, se programja nem volt"

- ezért a miniszterjelöltet csak a kormánypárti tagok támogatták, az ellenzék egyöntetűen leszavazta, és kijelentették, hogy nem tarják alkalmasnak erre a miniszteri munkára.

"Az értékek megvannak, de nem tettek mögé tartalmat, ami nélkül ezt a minisztériumot nem lehet vezetni"

- szögezte le a Jobbik szakpolitikusa.

A miniszterjelölt még a kormány új kedvenc témájával, a családpolitikával foglalkozó kérdések elől is menekült és némaságba burkolózott, így az sem derült ki, hogy várható-e a családi pótlék emelkedése.


https://youtu.be/bpdtj_yEgfk

A vélemények szerint azonban még ez volt Kásler Miklós jobbik szereplése a mai napon, a kulturális bizottság előtt ennél is sablonosabb előadást produkált. A konkrétumok teljes hiányában ilyen ideológia magaslatokba törő mondatokra futotta csupán:

,,fontos az egyén és a család biztonsága, a testi- és a lelki harmónia"
,,a család, a közösség, a nemzet megmaradásához fontos a nemzeti identitás, a hit, a szeretet"
,,kiemelt cél a korszerű és magas szintű oktatás"
,,az oktatás része lesz a magyarság 1500 éves történelmének spirituális és szakrális ismerete"

Egyszer talán választ kapunk majd arra is, hogy mik a tervek a funkcionális analfabétizmus felszámolására, a pedagógusok és diákok túlterheltségének a csökkentésére, hogyan lehetne eljuttatni a diákokat még a középiskolában az első nyelvvizsgáig, vagy milyen szerepet kellene az oktatásnak betöltenie annak érdekében, hogy csökkenjen az elvándorlás. Az ellenzéki pártok ugyanis ilyen és ehhez hasonló ,,földhözragadt" kérdésekre szerettek volna választ kapni.

(Fotó: Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterjelöltje érkezik a kinevezése előtti meghallgatásra az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésére az Országházban 2018. május 14-én./Kovács Tamás/MTI/MTVA)


https://alfahir.hu/2018/05/14/kasler_miklos_emberi_eroforrasok_miniszterium_kultu ralis_bizottsag_nepjoleti_bizottsag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És nem Németh Szilárd mondja, hanem egy elvileg művelt, érte
  2018-05-14 20:18:26, hétfő
 
  És nem Németh Szilárd mondja, hanem egy elvileg művelt, értelmes kultúrlény


Molnár Bálint | Ma | 8:06

Jó reggelt, szép reggelt, hétfő van, beütött egy újabb hét! Ma reggelre egy majmot időzítettem, ilyen módon akarom kifejezni, hogy néha én is pont így érzem magam ebben a nagyon hülye viccnek tűnő elbeszélő jelenben: majomnak. A csimpánz meg különösen vicces állatka, ebben biztosan mindenki egyetért velem, úgyhogy nézzük, mi minden történt mostanában és mi várható az egyélőisten születési hónapjának feléhez közeledve. Hát milyen kedves és figyelmes vagyok, nem? Azt is számon tartom, hogy mikor születtek a nagy emberek. Meg a nagynak kinéző kicsik.

Először is tegyük szóvá, hogy a fideszes régivágású keresztények által liberális migránsnak és demens vénembernek becézett Ferenc pápa Lamborghinijéért 715 ezer eurót fizettek a Sotheby's monacói árverésén. Ezt az összeget három célra hasznosítják:

támogatják belőle az Iszlám Állam által Irakból elűzött keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését;
egy másik részét az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő szervezeteknek adják;
a harmadik részét az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására költik.

Az igazság az, hogy aki valóban a küldetését teljesíti, és ugyan nem döngeti naponta a mellét azzal, hogy micsoda nagy keresztény ő, ellenben megcselekszi azt, amit amazok nagy pofával hirdetnek, csak éppenséggel pont az ellenkezőjét teszik, az még a nagyértékű luxusautójától is képes megválni. Hallatlan. Felháborító és veszélyes, nem igaz? Ennek fényében meglehetősen elvetemült gazembernek kell lenni ahhoz, hogy Ferenc pápát háttérhatalmak emberének és a hanyatló Nyugattal együtt minden bajaink forrásának nevezzék mindazok, akik eddig is azon csámcsogtak, hogy a katolikus egyház feje miket meg nem enged magának. Közben persze nem azt várom, hogy Orbán Viktor nemes célok okán elárverezze a közpénzszolgálati Volkswagen kisbuszát, vagy Rogán Cecília a BMW i3-as elektromos autóját, már az is elég lenne, ha nem ráznák a rongyot bele az arcunkba. Na jó, ne majomkodjak!

Közben a párhuzamos valóságok országában, ahol a miniszterelnök kétharmados beiktatási ígéretei között a lovagiasság szabályainak betartása is szerepelt, tovább folytatódik a hódmezővásárhelyi Fidesz hatalmát a semmiből derékba törő Márki-Zay Péter polgármester meghurcolása. Az állami propaganda egyik felületén (jó, több felületén, de most ragadjunk meg ennél) olvasható, hogy súlyosbodnak a problémák Hódmezővásárhelyen és veszélybe került az önkormányzat működése, mivel Márki-Zay Péter polgármester nem a településsel, hanem országos politikai kérdésekkel foglalkozik. Ehhez képest a polgármester egy szombati Facebook-videóban részletesen beszámol a város helyzetéről és egészen megdöbbentő dolgokat mond, amelyek azt igazolják: nagyon is foglalkozik az egykori városvezetés mocskos ügyleteivel. Pont ez a baj. Számomra például döbbenet, hogy a korábbi fideszes atyaúristenség még a néhai polgármester temetését sem fizette ki. Ennél súlyosabb, hogy úgy általában sem fizették a számlákat, mert a városnak nem volt pénze. Sok száz milliós tételeket tologattak egyik évről a másikra, az önkormányzat működését pedig az éppen beérkező fejlesztési pénzekből finanszírozták. Az is kiderült, hogy az önkormányzat 240 millió forinttal tartozik a városi kórháznak, januárban meg egy egymilliárdos fejlesztési előleget használtak fel arra, hogy ne tűnjön fel: likviditási problémák vannak és mínuszban van a város. Mindezeken túl itt van az, amiről mi is évek óta ugatunk, bele a pusztába, ez a legfontosabb gondolat Márki-Zay eszmefuttatásából:

Bárki magát konzervatívnak, jobboldalinak nevezi, és a korrupciónak ezt a szintjét elfogadja, ez nekem teljesen hihetetlen. Most a keresztényekről már nem is beszélek. Hogyan tekintheti magát egyáltalán kereszténynek valaki, aki ezt a lopást eltűri (...) ? Ugyanaz, amiért korábban a Gyurcsány-kormányt szidták, most hirtelen teljesen természetes. Az ellenzéket négy éven át nem hívják meg a közpénzen fenntartott állami televízióba, és ezt valaki elfogadja, aztán egy távoli fogalommal demokratának tartja, nekem ez felfoghatatlan. Nagyon elítélem, aki kiáll emellett a korrupt hatalom mellett, és sorsközösséget vállal vele.

Szerencsére a győri női kézilabdacsapat tegnapi BL-győzelmét sem hagyta szó nélkül a nőügyekkel újabban még az eddiginél és szürreálisabb módon foglalkozó sportember. Orbán Facebook-oldalán csimpaszkodott fel a nagyszerű sporttörténeti pillanatra (ki, ha nem ő?):

Jó mulatság, női munka volt. Köszönjük, győri lányok! Isten éltesse, Anita!

A 35 éves születésnapját ünneplő Görbicz Anitának sok boldog születésnapot kívánunk, de ez az idétlen, lábszagú, erőltetett, jópofának és frappánsnak szánt szöveg... édesjóistenem. Nekem sajnos erről mindig az a fotó fog eszembe jutni, amikor fideszes honanyákkal fotózkodott és ami az ábrázatára kiült, arról jobb nem beszélni.

A tegnapi nap egyik legviccesebb híre volt, hogy miközben az EU-tagországok nagykövetei nagyrészt bojkottálják, Magyarországé elmegy az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetésének tiszteletére rendezett vasárnap esti fogadásra. Időközben hétfő reggel lett és Magyarország mellett elvileg Csehország, Románia és talán Ausztria nagykövete is részt vett a bulikán, amelyet a külügyminisztériumban Benjámin Netanjahu és felesége adott az Izraelbe akkreditált nagyköveteknek abból az alkalomból, hogy az Egyesült Államok hétfőn megnyitja jeruzsálemi nagykövetségét. Én nem tudom, itt ki kivel van és miért (a probléma tárgya, hogy Jeruzsálem helyzete vitatott az izraeli-palesztin konfliktusban), az biztos, hogy a palesztin külügy már beszólt a magyar kormánynak (a magyar kormány vélhetően pont leszarja), de hogy mennyire jellemző, hogy ebben a kérdésben sem sikerült az EU oldalára állni (az EU francia kezdeményezésre el akart fogadni egy közös nyilatkozatot, amelyben mind a 28 tagállam kijelenti például azt, hogy Jeruzsálemnek mindkét ország fővárosának kell lennie, ám Magyarország, Csehország és Románia hisztije miatt nem sikerült elfogadni), az hihetetlen. Nem baj, remélhetőleg most már Donald tényleg észreveszi Viktorkát, mármint tudomásul veszi az ő létezését és nagyságát és leterítteti a vörös szőnyeget a Fehér Háznál a tiszteletére. Ja, nem.

Közben a jobb sorsra érdemes Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, aki korábban még megengedte magának, hogy finoman bírálja a Fideszt (kapott is a pofájára például Semjéntől) és ki is mondta, hogy nincs Soros-terv, a Magyar Időknek adott interjúban immár másképp fogalmazott, visszatáncikált, ha úgy tetszik, de nem is ez a lényeg, hanem a lényeg a lényeg:

Magyarországon nincs rendszerszintű probléma a jogállamisággal. (...) Az EP-ben nyilvánvalóan pártpolitikai csatározások folynak. (...) Az a baloldali politikus, aki nem szereti Magyarországot, keres olyan részleteket, amelyekre felépíthet egy érvelést hazánk ellen.

Az összes hócipőm teli van már ezzel, hogy mindig erre a vágányra terelve bagatellizálják a mocskot: hogy vannak politikusok (baloldali politikusok!!!), akik nem szeretik a hazájukat. Hihetetlen. És nem Németh Szilárd mondja, hanem egy elvileg művelt, értelmes kultúrember. Gyalázat, hogy nem lehet azt mondani, hogy a Fidesz nem tűri a kritikát, kinyírja a sajtót, bedarálja a civileket, mert akkor abból az következik, hogy az illető nem szereti Magyarországot. Egybites, idióta, kretén érvelés. És működik.


https://kolozsvaros.com/rovidek/es-nem-nemeth-szilard-mondja-hanem-egy-elvileg-mu velt-ertelmes-kulturleny/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek tényleg elhitték, hogy jövőre a Fidesz fogja vezetni Eu
  2018-05-14 20:16:15, hétfő
 
  Ezek tényleg elhitték, hogy jövőre a Fidesz fogja vezetni Európát is


Molnár Bálint | Ma | 12:12

Még alig van dél, és miközben nagyban folyik Orbán miniszter-jelöltjeinek bizottsági kirakatmeghallgatása, már meg is született a nap kommentje, a nap fideszes röffentése, az überelhetetlen arrogancia ügyeletes megnyilatkozása, ímhol:

Az Európai Unió vezetői akkor járnának el igazi demokrataként, ha nem sürgetnék a kötelező betelepítési kvótáról szóló döntés elfogadását, hanem azzal megvárnák a 2019-es európai parlamenti választás végeredményét és az új parlamentre bíznák a döntést, ugyanis a 2014-es választáskor még nem volt az európai közbeszéd egyik legfontosabb témája a migráció.

Mondotta mindezt a józsefvárosi polgármesteri fotelből - újrahasznosított üzemmódban - a parlamenti patkóba, annak is a fideszes frakcióvezetői székébe katapultált Kocsis Máté, aki arról híresült el az én közgondolkodásomban (képzavar, na és?), hogy ő nem buzeráns márpedig. Mivel ez senkit nem érdekelt se addig, se azóta, szorítkozzunk a lényegre: Kósa Lajos és Németh Szilárd hasonló, beszélésre alkalmas szervei helyett ezután e nagyszerű ember tápcsatornájának felső részén fognak érkezni az arcunkba azok az iránymutatások, hogy éppen ki ellen, mikor, miért harcolnak ők a kétharmadukkal.

A Migráns1 nevű, közpénzből pártpropgandát nyomó kanálison Kocsis arról lamentált, amiről évek óta lamentál az államnak pártja. Hogy tudniillik semmi más kínunk, bajunk nincs, mint Brüsszel bevándorláspolitikája. Nincsen szegénység, nincsenek kilakoltatások, a Fidesz senkit nem rugdos az árokba, aki haszontalan számára, az oktatási rendszerünk hasít, versenyképes, színvonalas, már a bezzegfinneket is leköröztük, olyan soha nem fordulhat elő, hogy használt tű áll a gyanútlan kórházi látogató lábába, a kitántorgott magyarok tömött sorokban érkeznek haza új életet kezdeni, mindenki abban hihet, azt szerethet, akit akar, azért nem fogják keresztre feszíteni és nyilvánosan lejáratni, senkinek nem kell aggódnia, hogy elveszíti a munkahelyét, például a nyomorúságos közmunkáját, ha a főnöke színe előtt bírálni merészeli a rendszert, stb.

Nem, ezek már mind megoldódtak, úgyhogy tényleg csak Brüsszel leigázása maradt hátra. Mer' az identitásunk, meg a kultúránk, meg a Mészároslölők számlájára talicskázott jövőnk, meg a tyúkszaros biztonságunk megvédése az első. És az utolsó. És az egyetlen dolog, amire felhatalmazta őket a nép. Az oly ismerős fideszes tudathasadás jegyében Mátéka így magyarázott a mikrofonállvány néninek, vagy bácsinak:

A Fidesznek az a feladata, hogy segítse a kormányt Magyarország identitásának, kultúrájának, jövőjének és biztonságának megvédésében.

Ebben a helyzetben még a nyári szünet előtt szeretnék befejezni az Országgyűlésben a “Stop Soros" törvénycsomag részletes vitáját, így legkésőbb július elejéig lehetőség nyílik a javaslat elfogadására.

Ugyanakkor a választók akaratából, a Fidesz-KDNP kétharmados többségének birtokában lehetőség nyílt annak az alaptörvény-módosításnak az elfogadására is, amely kimondja, hogy az Országgyűlés felhatalmazása nélkül idegen népesség nem telepíthető be Magyarországra; ez a módosítás 2016-ban a Jobbik “árulása" nyomán bukott el.

Nem számít arra, hogy az ellenzék konstruktív politikát folytat a törvényhozásban. Annál is inkább, mert már az Országgyűlés alakuló ülésén bohózat volt az ellenzék viselkedése. Durva vitákra számítanak, ám erre felkészültek. (MTI)

Ha már Navracsics úr volt oly jó, hogy bearanyozta a napom kezdését, fordítsuk le a vadiúj frakcióvezető úr témába vágó halandzsáit.

Kocsis úgy tesz, mintha a Fidesz nevű parlamenti párt és a Fidesz nevű kormánypárt két különálló, önálló gondolkodási joggal és döntési lehetőséggel felruházott entitás volna, amelyek bár olykor különböző álláspontokat képviselnek, a jó ügyek mentén összefognak, mer' az ország érdeke úgy kívánja meg, és akkor ők ezért segítik egymást. Mer' ők valójában nem egy és ugyanaz az egy cég, amelyik Orbán akaratának engedelmeskedik, bólogatva, visszakérdezés nélkül végrehajt, hanem.

Kocsis úgy tesz, mintha a magyar parlamentben az utóbbi években bármilyen típusú vitának akár csak a halvány reménye felvillant volna, és kultúremberek civilizált módon érveket sorakoztattak volna fel egymás mellé, egymással szemben. Nem, bazmeg, a boldogkarácsonyozás, a házelnöki bunkóság és mindenkit leugatás, a függöny mögé bújás - ez megy évek óta, úgyhogy valaki magyarázza el Kocsisnak, hogy mekkora ciki azzal jönni, hogy ők bármiről is vitázni akarnának, amikor évek óta egyik napról a másikra átnyomják a gombnyomogató brigádjukkal azt, amit Orbán reggel a budin ülve éppen kitalált.

Kocsis úgy tesz - és ez a legviccesebb -, mintha 2019-ben már a Fidesz és külön Orbán vezetné az Európai Uniót, az Európai Parlamentet, úgyhogy most azt találták ki, hogy megint a valóságot görbítik hozzá a Fidesz szép reményeihez. Tehát miután arra számítanak, hogy az Európai Néppárt és az európai baloldal gyengülését, pozícióvesztését hozza a jövő évi EP-választás, az Orbán-rajongó szélsőséges erők megerősödése mellett, most azt fogják nyomatni, hogy mivel 2014-ben még nem volt téma a migráció, az akkor megválasztott EP kurvára ne döntsön ebben a kérdésben. Várják meg, ameddig a Fidesznek kedvez a konjunktúra és majd akkor ráérünk foglalkozni a migrációval.

Ilyen undorító, köpönyegforgató bandát tényleg nem látott a világ, komolyan mondom, sokadszorra mondom. Tehát nem az a lényeg, hogy a Fideszt hatalomba betonozó magyaremberek biztonsága okán, meg az egész keresztény Európa érdekében mielőbb szülessen meg egy mindenki számára megnyugtató döntés a migráció kezeléséről, megfékezéséről, hanem hogy majd akkor döntesenek erről, amikor a Fidesz számára úgy állnak a csillagok. Mert aki nem így tesz, az nem is demokrata. Addig is ők még egy évig boldogan szurkálják a ködöt, suhogtatják a régivágású fakardot, stopsorosoznak, vinnyognak, sápítoznak, hogy mindmeghalunk, mer' a migránsok és Brüsszel.

Tökéletes terv, mit ne mondjak. A nem létező Soros-terv is elszégyellheti magát emellett.

https://kolozsvaros.com/rovidek/ezek-tenyleg-elhittek-hogy-jovore-a-fidesz-fogja- vezetni-europat-is/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nekünk végleg reszeltek
  2018-05-14 20:14:59, hétfő
 
  Nekünk végleg reszeltek

Swan Edgar | Ma | 13:58

De nagyon jó lesz nekünk! Most szakad a nyakunkba az ország kirobbanó tehetségeinek sora. Az egyik mindenhez is értő miniszter szerint a tízparancsolat betartása a megoldás a kolerára, a fitymaszűkületre és a magas vérnyomásra, az agrárminiszterjelölt szerint a sertéspestist talán egy, migráns által eldobott szendvics okozta Magyarországon, mert jött a vaddisznó, megette a szendvicset és már kész is a baj.

A meghallgatások tovább folynak, amolyan gyaloggalopp-stílusban, ahogy már évek óta van szerencsénk élvezni a létet. Például:

Kész újragondolni a személyi jövedelemadó (szja) egyházaknak felajánlható 1 százalékával összefüggő kérdéseket Semjén Zsolt tárca nélküli miniszterjelölt, aki erről kinevezés előtti meghallgatásán beszélt hétfőn a parlament igazságügyi bizottságában.

A kereszténydemokrata politikus példaként hozta, hogy az szja-csökkentés hatással van a támogatási rendszerre is, ezért felvetette, hogy a forrásokat a GDP-hez kellene kötni. Mint mondta, megvan benne a nyitottság a változtatáshoz.
Semjén Zsolt beszámolt arról, hogy 2010-hez képest megduplázódott az egyházi fenntartású intézmények száma.
Kérdésre közölte: kétharmados parlamenti többséggel megnyugtatóan rendezni fogják az emberi jogok európai bíróságának egyházügyi törvénnyel kapcsolatos ítéletében foglaltakat.
A miniszter kinevezését 7 kormánypárti igen szavazattal, 4 ellenzéki nem ellenében támogatta az igazságügyi bizottság. (MTI)

Jó, gondold újra, te énekesmadarak és kidobott kutyák védőszentje. És ha újragondoltad, mi lesz? Nem egy, hanem öt százalék lesz az egyházak támogatása, amit a közösből vesztek el? Esetleg kötelező is lesz? Amúgy jó hogy megduplázódott az egyházi fenntartású intézmények száma, ha egyszer a közvagyont nem győzitek átadni az egyháznak.

A másik okos:

A nemzeti érdekek képviselete kell, hogy vezéreljen mindent, nemzeti haderőt kell építeni és fejleszteni - hangsúlyozta a Honvéd Vezérkar főnökének jelölt Korom Ferenc az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában, kinevezés előtti meghallgatásán hétfőn.

Korom Ferenc elmondta: széleskörű szolgálati tapasztalata van Magyarországon és külföldön egyaránt. Ismeri a Magyar Honvédség stratégiai, középvezetői és végrehajtó szintjét is.
Közölte, a csapatmunkában hisz. Az ország fegyveres védelme szempontjából “a magányos hősök kora lejárt", a kihívásokra csapatban lehet “kollektív bölcsességgel" jó választ adni - fejtette ki.
Korom Ferenc meghallgatását hosszas ügyrendi vita előzte meg a honvédelmi bizottságban. A testület ellenzéki tagjai ugyanis kifogásolták, hogy a vezérkari főnököt a miniszternek, vagyis a jelen helyzetben még Simicskó Istvánnak, és nem a leendő tárcavezetőnek, Benkő Tibornak kellett volna jelölnie. (MTI)

Milyen magányos hősökről tetszik beszélni, akiknek lejárt a kora? Eddig három darab katona alkotta a honvédséget?

És még:

A magyar hagyományokra épülő korszerű oktatás megteremtését jelölte meg célként az óvodától a diplomaszerzésig Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterjelöltje meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságában, hétfőn.

Kiemelte: az alapvető értékek megvalósítására szeretné helyezni a hangsúlyt. Ezek között említette a nemzet fennmaradását, a nemzeti szuverenitás védelmét, a keresztény és értékalapú kultúra megőrzését, a demográfiai helyzet javítását, hosszú távon megfordítását. Alapértékként jelölte meg a munkaalapú társadalom építését.
Kásler Miklós szerint az a cél, hogy az iskolapadból kikerülő képzett szakemberek felkészültek legyenek a kor kihívásaira. A köznevelés területén lényeges célnak nevezte, hogy csökkentsék a korai iskolai elhagyás mértékét, felkészítsék a fiatalokat a munkaerő-piac kihívásaira. Szeretnék megerősíteni a pedagógiai szakszolgálatokat, jelentősen növelnék a gyógypedagógusok számát. A felsőoktatásban a magyar tradícióknak megfelelően Európa egyik legkiválóbb felsőoktatási rendszerét szeretné kialakítani Kásler Miklós.
A testület 8 kormánypárti igen, és 6 ellenzéki nem szavazattal támogatta Kásler Miklós miniszteri kinevezését. (MTI)

No, ez a bácsi lesz felelős többek között az oktatásért. Aki a tízparancsolattal gyógyít és nem a tudásalapú, hanem a munkaalapú társadalmat óhajtja építgetni. A hagyományokra rá.

Szerintem nekünk végleg reszeltek.

https://kolozsvaros.com/rovidek/nekunk-vegleg-reszeltek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hivatalosan bejelentették: Jönnek a fideszes csicskabíróságo
  2018-05-14 20:03:38, hétfő
 
 
Hivatalosan bejelentették: Jönnek a fideszes csicskabíróságok


Nyugati Fény · május 14., 15:04 · Politika

Nincs visszaút, Orbánék befejezik az önkényuralom kiépítését.

Miután az LMP-nek köszönhetően 4 mandátumot veszített az ellenzék Budapesten, meglett a fideszes kétharmad, Orbánék máris turbófokozatra kapcsolják a törvénygyárat.

A magyar kormány arra készül, hogy egy új közigazgatási felsőbíróságot hozzon létre, amely a közszférabeli ügyekkel foglalkozna majd - jelentette ki Trócsányi László igazságügyminiszter-jelölt mai parlamenti meghallgatásán.

Trócsányi László

Trócsányi az MTI tudósítása szerint kijelentette:

Eljött az idő, hogy a közigazgatási felsőbíróság létrehozásával kapcsolatos munka befejeződjön.

Trócsányi visszautasította azokat a véleményeket, hogy ,,olyan jellegű közigazgatási mutyit" akarnak létrehozni, ami nem a jogállamiság kereteire épül.

Trócsányi László miniszteri kinevezését a bizottság 7 igen (Fidesz, KDNP) és 4 nem (Jobbik, MSZP, DK) szavazat mellett támogatta.

A Fidesz számára kényes ügyeket tárgyaló közigazgatási bíróságokat a Fidesz az előző parlamenti ciklusban azért nem tudta létrehozni, mert Orbánék elvesztették a kétharmados parlamenti többségét. Megpróbálták egyszerű többséggel is átnyomni, de ezt az államfői vétó után megakadályozta az Alkotmánybíróság. Most már elhárult minden akadály.

Az eredeti tervek arról szóltak, hogy a különbíróságok hatásköröket vonnának el már meglévő bíróságoktól.

Itt döntenének az állami szervek (például: MNB, Közbeszerzési Döntőbizottság, Médiatanács) intézkedéseinek jogszerűségéről, és ide tartoznának a közérdekű adatok kiadása miatti perek is.


http://nyugatifeny.hu/2018/05/14/hivatalosan-bejelentettek-jonnek-a-fideszes-csic skabirosagok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 459
  • e Hónap: 14651
  • e Év: 147568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.