|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2018-05-16 23:09:26, szerda
|
|
|
7. nap
Jöjj Jámborság Lelke, hogy a jövőben buzgóbban szolgáljunk Neked, parancsaidat megtartsuk, és sugallataidat hűségesen kövessük.
Szentírási rész: Lk 24.49
Én meg kiárasztom rátok Atyám ígéretét. Maradjatok a városban, míg fel nem öltitek a magasságból való erőt."
Jó tanács ahhoz, hogy mit tegyek, hogy mélyebben találkozhassam a Szentlélekkel?
Imádkozz mélyebben! Minden imában tudatosítsd, hogy Jézus jelen van benned, és Ő egyszerre a végtelen Isten. Kérd ima előtt a Szentlelket, hogy tanítson imádkozni, személyesen megszólítani és szeretni Jézust. (Pl. így: "Jöjj Szentlélek! Világosíts meg! Nyisd meg a lelkem!") (Vö. Rom 8,14-16, 26; Gal 4,6)
Biztosíts állandó időpontokat imádságodnak (pl. minden reggel és este ugyanazon időben egy-egy negyedóra...), s a szentségimádásnak is (ha lehet, azonos napon, azonos időben).
Kérések:Szentlélek, a jámborság és isteni félelem Lelke - Jöjj el közénk !
Szentlélek, az Anyaszentegyház kormányzója - Jöjj el közénk !
Szentlélek, a Szentatya tanításának őre - Jöjj el közénk !
Szentlélek Isten ! - Jöjj el közénk !
Küldd el Lelkedet és életre kelünk! - És megújítod a földnek színét.
Könyörögjünk! Szentlélek Úristen, kit az Úr Jézus, Egyházának megígért és Pünkösd napján elküldött: légy a mi lelkünknek is állandó, kedves vendége. Őrizd meg és gyarapítsd bennünk a te megszentelő kegyelmedet, s gyújtsd lángra szívünkben a szunnyadó isteni erényeket. Ékesíts fel minket, a te templomaidat, hét ajándékoddal, s engedd, hogy a te szellemed belőlünk embertársainkra is kiáradjon, hogy imádság, jó példa és apostolkodás által veled együtt hathatósan építsük Jézus Krisztus országát. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él ésuralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ima kilenced |
|
|
|
|
|
2018-05-16 23:06:02, szerda
|
|
|
Recept:
50 dkg finomliszt
1 mk só
2,7 dl tej
1 nagy tojás + 1 sárgája
2 ek cukor
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
A megkenéséhez 1 tojás pici tejjel felverve.
A hozzávalókból megdagasztjuk a kalács-tésztát, majd duplájára kelesztjük (ez durván egy óra).
Itt én 2 db 4 fonatos kalácsot sütöttem belőle. Ehhez a tésztát 8 egyenlő részre osztottam. Egyenként lisztezett felületen cipót formáltam belőlük. Pihentettem a tésztát 10 percig, mert így könnyebb vele dolgozni a továbbiakban.
A cipókat egyenként ovális alakúra nyújtottam, rászórtam egy sornyi mazsolát, majd hosszában feltekertem, és rudakat sodortam belőlük. Én 4-4 rúdból kalácsot fontam, amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.
Hagytam pihenni közel egy órát (nyáron a nagy melegben kevesebbet). Megkentem őket a pici tejjel felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütöttem. Negyed óra múlva megnéztem, nem pirul-e túl. Ilyenkor sütőpapírt csúsztatok a tetejére, a sütés végéig.
Aki szereti az ízesebb kalácsot (én igen), tehet bele dagasztáskor reszelt citromhéjat, vaniliás cukrot, pici rumot vagy rumaromát, esetleg leheletnyi mandula aromát és fahéjat.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2018-05-16 23:02:43, szerda
|
|
|
HOZZÁVALÓK
1 kg sertéstarja, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, 4 db (kisebb) cukkini, 4 db (nagyobb) burgonya, 2 dl tejföl, 1 köteg petrezselyem, só, bors, olaj
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk.
Összekeverjük a mustárt félkarikára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, borssal.
Bekenjük vele a húsokat, hűtőbe helyezzük, pácolódni.
Közben megmossuk a burgonyákat és besózzuk őket.
Alufóliára olajat öntünk és becsomagoljuk a burgonyákat, 160 fokos sütőben megsütjük őket.
Ha a burgonya elkészült kevés zsiradékon megsütjük a húsokat, fűszersóval ízesítjük, majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük a cukkiniket is.
A burgonyát kicsomagoljuk, keresztet vágunk bele, szétnyomjuk.
Tejfölben elkeverjük a vágott petrezselymet, jöhet a fűszersó, amelyet a burgonyákra öntünk.
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-05-16 19:29:05, szerda
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
70 dkg sertésszűz, só, bors, fehérbor, 10 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 30 dkg aszalt szilva, 1 dkg szegfűszeg, 1 dkg egész fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg brokkolirózsa
A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük.
A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.
A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. A vajtól természetesen még fényesebb is lett az ételünk. |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2018. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
105 db bejegyzés |
e év: |
802 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 102
- e Hét: 3612
- e Hónap: 5507
- e Év: 56298
|
|
|