|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2018-05-17 23:42:10, csütörtök
|
|
|
Zöldséges-sajtos lasagne
Hozzávalók
25 dkg lasagnelap
2 db sárgarépa
1/4 db zellergumó
1/2 szál póréhagyma
2 db cukkini
3 db húsos paradicsom
1/2 csokor petrezselyem
2 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj + a formához
1,25 dl zöldségleves-alaplé
1 pohár száraz fehérbor
pirospaprika
só
bors
szerecsendió
1,5 dl tejföl
20 dkg ementáli sajt
Elkészítés
A lasagnelapokat haraphatóan keményre (al dente) előfőzzük. Közben a répát és a zellert durvára reszeljük, a pórét szálasra metéljük, a hosszában félbevágott cukkinit felszeleteljük. A leforrázott paradicsomot a héj lehúzása után felkockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.
A megtisztított hagymát, valamint vöröshagymát apróra kockázzuk, és a felforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és a petrezselymet, felöntjük az alaplével és a borral, majd paprikával, sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval megfűszerezve 12-15 percig pároljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt és szükség esetén utánaízesítjük.
A sajtot lereszeljük. Négy kisebb felfújtforma vagy egy nagyobb tűzálló tál aljára egy kevés zöldséges keveréket terítünk, majd megszórjuk reszelt sajttal és beborítjuk leszűrt, lecsepegtetett lasagnelapokkal. A maradék alapanyagokból folytatjuk a rétegezést úgy, hogy felülre zöldség és sajt kerüljön. Végül a lasagnét 190 fokos sütőben készre sütjük 35-40 perc alatt.
Megjegyzés
Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress
MME
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
Rétegezéskor úgy oszd be a sajtot, hogy legfelülre kicsivel vastagabban tudd szórni.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2018-05-17 23:37:33, csütörtök
|
|
|
Fahéjas piskótatekercs (gluténmentes, cukormentes)
Hozzávalók
A piskótatekercshez:
4 db tojás
4 ek eritrit
1/2 csomag sütőpor
1/2 mk fahéj
2 ek rizsliszt
2 ek kukoricaliszt
A töltelékhez:
6-8 ek baracklekvár (cukormentes)
1/2 mk fahéj
A tetejére:
porrá őrölt eritrit
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, az eritritet elfelezzük, a felét a sárgájához, a felét a fehérjéhez adjuk, és mindkettőt habosra verjük. A sütőporral és a fahéjjal elkevert kétféle lisztet a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük. Végül a felvert tojáshabot lazán belekeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb. 10 percig sütjük, és még melegen, a papírral együtt feltekerjük, és úgy hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük a fahéjjal elkevert baracklekvárral, ismét feltekerjük, majd felszeleteljük. Tálaláskor meghintjük porrá őrölt eritrittel.
Megjegyzés
Diétázóknak, ételallergiásoknak sem kell lemondani a finomságokról.
Galcsill
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-05-17 23:33:57, csütörtök
|
|
|
Medvehagymás sertésvagdalt csirkemájjal töltve
Hozzávalók
1 kg darált sertéslapocka
2 db tojás
só
frissen őrölt bors
1 tk majoranna
2-3 ek zsemlemorzsa (+ a tetejére)
1 csokor medvehagyma
1 tk Piros Arany
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek olívaolaj
20 dkg csirkemáj
2 db édesburgonya (nagyobb)
szerecsendió
10 dkg vaj
tejszín
3 db burgonya (nagyobb)
Elkészítés
A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, a sót, a borsot, a majorannát, a zsemlemorzsát, a felaprított medvehagymát, a Piros Aranyat és az áttört fokhagymát, és az egészet összegyúrjuk. A sütőformát kibéleljük fóliával, majd kiolajozzuk.
A masszát hosszú rúddá formázzuk, és a közepén egy vájatot készítünk, amibe beletesszük a megmosott, szárazra törölt, és kettévágott csirkemájakat. A tetejét összezárjuk, jól megnyomkodjuk, nehogy szétnyíljon. Megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk egy kevés felolvasztott vajjal, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, majd 160 fokon szép pirosra sütjük.
Az édesburgonyát héjában megsütjük a sütőben, míg a burgonyát megtisztítva, kockára vágva sós vízben megfőzzük. A sütőből kivett édesburgonyát meghámozzuk, és villával összetörjük, majd megsózzuk, és szerecsendióval és borssal fűszerezzük, majd vajat keverünk hozzá, és egy kevés tejszínnel simára keverjük. A burgonyát leszűrjük, majd vajjal összetörjük, és tejszínnel dúsítjuk. Megsózzuk, majd a csirkemájas vagdalt mellé kínáljuk.
Megjegyzés
Őzgerincformába is teheti, csak bélelje ki alufóliával. Sajnos nekem utóbb jutott eszembe, hogy úgy is készíthettem volna, de így is sikerült szabadon formázva a sütőtepsimbe.
zsuzsamama56
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-05-17 23:26:43, csütörtök
|
|
|
Hentesleves húsgombóccal
Hozzávalók
A gombóchoz:
50 dkg darált hús (sertés)
1 fej vöröshagyma (reszelve)
1 db tojás
só
bors
fűszerpaprika
petrezselyemzöld
A leveshez:
10 dkg kolozsvári szalonna
3 dkg zsír vagy olaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 db sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 db karalábé
1 db zeller (kisebb)
1 db tv paprika
gulyáskrém
1 üveg paradicsompüré (kicsi)
1 ek fűszerpaprika
só
bors
őrölt kömény
40 dkg burgonya
Elkészítés
A gombóchoz a darált húst összegyúrjuk a reszelt vöröshagymával, a tojással és a fűszerekkel, majd félretesszük.
A leveshez a szalonnát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott hagymát, amit megdinsztelünk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Beletesszük az apróra vágott répát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét, a zellert és kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük. Belerakjuk a gulyáskrémet, paradicsompürét, a fűszereket, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
Visszatesszük a tűzhelyre beletesszük a felkockázott burgonyát. A darált húsból gombócokat formálunk és szép lassan a levesbe engedjük és készre főzzük. Tejföllel kínáljuk,és megszórjuk friss petrezselyemmel.
Németh Miklósné zsuzsamama56
Forrás: Mibdmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2018. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
309 db bejegyzés |
e év: |
2277 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 163
- e Hét: 565
- e Hónap: 6147
- e Év: 122800
|
|
|