Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A csúti helyében nem bíznék olyan nagyon a kereszténység hat
  2018-05-20 10:18:39, vasárnap
 
  A csúti helyében nem bíznék olyan nagyon a kereszténység hatásában

Benedikty Béla | Május 18, Péntek | 12:00

Olvastam egy néhány mondatos idézetet. Azért olvastam, mert Lázár Gergő idézte (A honvédség ereje tényleg a kereszténységben lenne? - Kolozsvári Szalonna, 2018. május 15.), az ő írásait kedvelem, ez meg itt benne volt a szövegében, ha már ő kibírta ennek az elolvasását, nekem is bírnom kell:

Kitért arra is, hogy Nyugaton napjainkra ,,sokan elhagyták lelküket". Azt kell üzenni a nyugati civilizációknak, hogy erősítsék meg keresztény hitüket - mondta Simicskó István, hozzátéve: ,,ennek köszönhetjük megmaradásunkat". Benkő Tibor vezérezredeshez, leendő honvédelmi miniszterhez fordulva azt kérte: lélekből dolgozzanak továbbra is, mert ezen keresztül tudnak példát mutatni a civileknek és más emberi közösségeknek.

A hetvenes években rendeztem egy dokumentumjátékot, Az út volt a címe. Egy rendkívül rokonszenves, Felvidékről Rémbe (zsákfalu Bács-Kiskun megyében) kitelepített parasztember életútjáról szólt, azaz voltaképpen a XX. század történelméről. Az önmagában is hangulatos, falusi atmoszférában fölvett elbeszéléshez ki akartam találni valamit, amivel bontani tudom a szöveget, megkértem a zenei szerkesztőmet, hozzon ki mindent a Magyar Rádió archívumából, amit jellemzőnek talál a 20-as évektől kezdve. Zenéket, beszédeket, hangképes tudósításokat, lehetőleg olyanokat, amikre pusztán az elhangzásuk alapján rá lehet ismerni, mert azt nem akartam, hogy ezek a bejátszások testidegen konferálásokkal el legyenek választva egymástól.

Volt köztük egy rendkívül gusztustalan beszéd egy rendkívül ellenszenves hangú, iszonyatosan ostoba ember által füllel hallhatólag nagyszámú közönség előtt előadva, amiről nem tudtam, ki lehet, mi lehet. Összehívtam a stúdióba az okos embereket (akiket én annak tartottam, akiket referenciaszemélyként tiszteltem), Cserés Miklóst, a Rádió korábbi főrendezőjét, Boros Jánost, aki a polgári törvénykönyvből is tudott volna izgalmas műsort szerkeszteni, Lévai Bélát, a Rádióújság főszerkesztőjét, Körmendi Lászlót, a ,,Rádió hangját" (ő mondta 1956-ban az el nem felejthető mondatot, a ,,hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal"-t) - mindenkire nem emlékszem, az volt még fontos, hogy nálam 20-30 évvel idősebbnek kellett lenniük, lejátszottam nekik a felvételt, alig szólalt meg, már jött is a név: Zadravecz püspök. Szinte egyszerre mondták. Majdnem egyforma undorral az arcukon. Azt a beszédet nem sikerült előkerítenem (szerintem már a Rádióban sincs meg, ahogy én ezt a '90 óta uralgó bandát ismerem - a politikusokra gondolok), már Rádió sincs, nemhogy archívum. De találtam mást, azt hiszem, ez is megteszi:

Zadravecz tábori püspök. Ő ,,lelkesítette"" a katonákat, hogy menjenek csak bátran meghalni, mert akkor nekik már majd milyen jó lesz odafent a mennyországban, és egy vitéz magyar katonától azért tényleg az a legkevesebb, hogy az életét adja a hazáért. Ez a Zadravecz Magyarország egyik legförtelmesebb korszakának a terméke, az isten nevében uszítók világtörténelmi hagyományának folytatója a kis magyar pornográfiában. Tábori püspök. Ez egy rang, erre kineveznek valakit. Hogy kicsoda nevez ki? A Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára. Ez ugyanis nemcsak egyházi rang, katonai is. Tetszik érteni? Pap katona.

Ez a Simicskó nevű szerencsétlen kirúgott miniszter még haló poraiban is hatalmas nyelvcsapásokkal nyalja a hordóhasú futballistának, közben levegőt kapkodva keresztényezik, mert az még mindig szükséges, az istennel való megfélemlítés még mindig nem működik elég széles körben, mint ahogyan Zadravecz idejében megbízhatóan hatékony volt - azt kell elérnünk. Van egy elég rossz hírem: nem is fog működni.

A tíz évvel ezelőtti statisztikai adat szerint az azt megelőző tíz év alatt 6%-kal esett azoknak a templomba járóknak a száma, akik egy hónapban egyszer eljárnak templomba. Friss adatot nem találtam, de a gyorsuló időben ez a szám nyilvánvalóan csökkent, alig hiszem, hogy a teljes népességnek a 4-5%-ánál magasabb volna. Ezenkívül csöndesen megállapítom (anélkül, hogy bizonyíthatatlan pszichologizálásba fognék): a havonta egyszer templomba járók már nem az a biztonságos bigott fajta. Az már el tudja intézni magával, hogy isten elnézi neki, ha nem megy minden vasárnap templomba. Az már alkudozik az istenével. Aminek általában az a következménye, hogy fokozatosan elmúlik az a havi egy is. Nem szívesen keveredem hitvitába senkivel, ebben az országban nemcsak a futballhoz ért mindenki, hanem a Bibliához is, én meg nem igazán értek hozzá, eddig még csak másfél könyvet írtam róla tizenöt év meglehetősen alapos kutatás alapján (ráadásul abból az egyiket, a teljesen a Bibliáról szóló könyvet még oda sem adtam a kiadómnak, mert még mindig olvasok, és mindig új dolgokra találok), annyit azért megkockáztatok, hogy én a csúti gazember helyében nem bíznék olyan nagyon a kereszténység hatásában.

Egyrészt azért nem, mert a Biblia minden átkozódása és riogatása ellenére is sokan meg vagyunk győződve róla: akik azt a könyvet írták, nem igazán foglalkoztak az isten valószínűleg ,,valódi" természetével, azaz hallani sem akartak volna arról, hogy az általuk vágyott fenyegető és büntető isten bizonyosan nem létezik, mint ahogyan a megbocsátó sem. Valamint azt sem voltak képesek felfogni, hogy az az isten, akinek a tetteit ők érteni vélik, ennélfogva magyarázni próbálják, az nem létezhet, egyszerűen azért, mert ha már emberi ésszel felfogható, akkor nem isten. De van egy ennél rosszabb hírem is. A ,,nyugati civilizációkban", akiknek üzenni akarna ez a szerencsétlen paprikajancsi, miszerint ők a kereszténységnek köszönhetik a megmaradásukat, egyre többen sejtik, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz - az atlanti térségben működő élet és kultúra a kereszténység pusztításának ellenére maradt fenn. Sok évszázados, kegyetlen, embermilliók életét követelő küzdelemben jutott el odáig, hogy már vannak, akik mernek havonta csak egyszer templomba menni.


https://kolozsvaros.com/2018/05/18/a-csuti-helyeben-nem-biznek-olyan-nagyon-a-ker esztenyseg-hatasaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ettől lejjebb neked már tényleg nincs!
  2018-05-20 10:15:23, vasárnap
 
  Ettől lejjebb neked már tényleg nincs!

Molnár Bálint | Május 18, Péntek | 17:59

A közpénzszolgálati szöveghűség kedvéért idézet következik alant, ha már a büdöslibsik annyira szeretik rágni a gumicsontokat, amelyeket Orbán Viktor és külön a Fidesz eléjük pakol. Nincs az a cinizmus, nincs az az arrogancia, nincs a sikamlós hazugságáradatnak olyan magas C hangja, amit ne lenne képes megütni ez az ember. És igen, fenntartom, hogy igaza van mindenkinek, aki azt állítja, hogy erre a tömény hazugságra szomjúhozik a frusztrációiból ki nem látó populáció választásokat eldönteni képes része.

Orbán: tényszerűséget, tiszteletet és méltányosságot várunk a Zsidó Világkongresszustól

Mélyen sérti Magyarországot és polgárait Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnökének az Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) Budapestről Berlinbe költözéséről tett nyilvános állásfoglalása; az ügyben levelet írt Orbán Viktor miniszterelnök a szervezet vezetőjének - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

“Csodálkozunk. (...) Az alapítvány elköltözésének Budapesten köztudott és nyilvánvaló oka, hogy Magyarország olyan szabályokat vezetett be, amelyek a transzparenciát kiterjesztik a külföldről finanszírozott szervezetekre is".

“Tisztelettel felhívom az elnök úr figyelmét, hogy az alapítványt és annak alapítóját személyes felelősség terheli az európai antiszemitizmus növekedéséért is. Olyan személyeket is bejuttatott a migránsok között Európába, akiknek politikai és vallási nézetei érzékelhető mértékben megnövelték a zsidó közösségek veszélyeztetettségét. Ezzel szemben Magyarország és annak kormánya az európai zsidó közösségeket is védi, amikor megakadályozza a migránsok ellenőrizetlen bejutását az Európai Unió területére".

“Politikánknak erkölcsi és elvi okai vannak, továbbá a zsidó-keresztény együttélés eszméjét is szolgálják, amelyben mi továbbra is töretlenül hiszünk. Ezért a Zsidó Világkongresszustól természetesen sem elismerést, sem köszönetet nem várunk. Elvárunk ellenben az óceán másik, biztonságosabb részén élő zsidó vezetőktől több éleslátást és együttérzést, a nyilvánosság elé tárt véleményükben több tényszerűséget, tiszteletet és méltányosságot" - írta levele végén “fogyatkozó reménységgel" Orbán Viktor.

Ronald S. Lauder a német Bild lapban szerdán megjelent nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki az alapítvány Berlinbe költözése miatt. A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint ugyan nem kell mindennel egyetérteni, amit Soros György mond vagy csinál, ugyanakkor méltatlannak nevezte a bánásmódot egy olyan emberrel szemben, aki olyan sokat tett a kelet-közép-európai országokban a demokrácia terjesztéséért a kommunizmus bukása után.

2015. szeptember. Orbán munkareggelin egyeztetett Ronald S. Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus elnökével New Yorkban (Fotó: MTI)

Értjük mi vajon egyre fogyatkozó reménységgel, hogy mivel kapcsolatban méltatlankodik a miniszterelnök úr? És ha értenénk is, azt vajon fel tudjuk fogni, mit állít különös tekintettel a pirossal kiemelt gondolati egységben a Soros György őszinte gyűlöletéből és az ellene irányuló hergelésből politikai tőkét kovácsoló dakota hadvezér?

Elsősorban azt nem értjük, hogy milyen alapon sértődik meg helyettünk, a mi nevünkben Orbán Viktor. És ezt annak dacára sem sikerül megérteni, hogy fennállása óta semmi mást nem tesz. Mint hogy megsértődik és óbégatva toporzékol, mert már megint bántják a szuverén magyart. Vagy ütik a zsidót, akit szintén neki kell megvédeni. (Hajlik az a történelmi emlékezet, mint a gumigerinc.) Leginkább azokban a vérzivataros időkben menő ez (vagyis választástól választásig), amikor a legmagasabb fordulatszámon rombolja az ország nemzetközi megítélését az ő két dolgos kezével.

A helyzet az - amint arról már szó esett -, hogy baromira nem Soros György és alapítványa számára veszteség, hogy Berlinbe kénytelenek áthurcolni a putyerkát, hanem Magyarország számára, ahol 1984 óta néhány mocskos milliárdot elköltöttek már arra, hogy az egypárti önkényuralmi sötétség helyett valamiféle demokratikus kosz is ragadjon a népi mentalitásra. Hogy ez nem jött be, az nem Soros szégyene, hanem mindenkié, aki az erőskezű, korrupt vezetőbe kapaszkodva retteg a sarokban kétharmadtól kétharmadig.

Arcpirítóan gáz, hogy az Orbán a Soros-alapítvány távozásának köztudott és nyilvánvaló okait a transzparencia előli meneküléssel magyarázza.

Ordas, hétmérföldes hazugság, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványoknak titkolnivalójuk lenne és nem működnének átláthatóan.

Ordas, hétmérföldes hazugság ez annak fényében, hogy a Tállai Benzinárcsökkentő András vezette NAV az elmúlt évben csaknem hat hónapon keresztül vizsgálódott a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) budapesti irodájában, és annak fényében különösen, hogy a szervezet valamennyi éves beszámolója, és minden tevékenysége nyilvános, elérhető.

Ordas, hétmérföldes hazugság ez annak fényében is, hogy a Stop Soros nevű szégyenletes, törvénycsomagnak keresztelt jogi gánymunka valójában nem ír elő semmilyen szigorúbb átláthatósági követelményeket annál, amelyeknek az OSF, a CÖF-fel ellentétben már ma is megfelel.

Ordas, hétmérföldes hazugság ez annak fényében is, hogy a Soros-alapítványok esetében szerte a világon pontosan és tételesen követhető, kinek, milyen célra és mennyi pénzt adományoznak, globálisan is teljesen nyilvánosak ezek az adatok.

Ordas, hétmérföldes szemfényvesztés mindezek fényében megsértődni és a transzparenciára hivatkozni egy olyan kormánynak, amelyik regnálása óta mindent a kormányzati korrupció átláthatatlanságának, a titkolózásnak, a közérdekű adatok előre megfontolt visszatartásának, a nyilvánosságra tartozó ügyletek nyilvánosságra hozatala megtagadásának vet alá.

Gyalázat, hogy sértődött nyílt levelekben erkölcsi és elvi politizálásról lamentál az az ember, akinek dicsőséges önkényuralmi rezsimje az ellenségnek bélyegzett civil szervezeteknek a nyilvánosság előtti meghurcolását, listázását, Soros-zsoldosozását kormányprogrammá emelte. Aki a hatalmát arra használja, hogy eltiporja azokat a civil szervezeteket, amelyek nem csupán olyan kormányzati feladatokat vállalnak át, amelyeket a kormány magasról leszar, hanem amelyek vállaltan a magyarországi kormányzati korrupció és az átláthatóság hiánya ellen emelnek szót. Ekkor szokott jönni a szuverenitási és a belügyeinkbe való beleszólási hagymáz.

Nos, az már önmagában is botrány, hogy egy indokolatlanul sértődött miniszterelnöki nyílt levélbe belefér a fenti nyilvánvaló hazugság, és elhallgatódik a lényeg: a Stop Soros nevű világ szégyene förmedvény a nemzetbiztonságra hivatkozva, kormányzati engedély hiányában megtiltaná minden szervezetnek, hogy a menedékkérőknek és menekülteknek tanácsot adjon vagy képviselje őket. Vagyis az, hogy az emberi jogokat handabandaként kezelő Orbán-kormány világossá tette: eltapossák a legjelentősebb magyar emberi jogi szervezeteket és támogatóikat. Mert megtehetik, és mert a puskapor homályosítja az agyműködést. És igen, az is kimaradt a levélből, hogy az Orbán-kormánynak jogerős bírósági döntése van arról, hogy pofátlanul hazudott a Soros-féle civilekről és az emberi jogok védelmét gennyes módon összemosta a migránssimogatással és egy egész országot átvert.

Az viszont mindennek a teteje, hogy Magyarország miniszterelnöke, aki a világtörténelem legsötétebb időszakaira emlékeztető kék plakátokon hergelt egy országot és elcsatolt részeit egy magyar állampolgár ellen, egy nyílt levélben, mindenféle bizonyítékok nélkül rágalmazza az illető magyar állampolgárt azzal, hogy személyesen felelős az európai antiszemitizmus növekedéséért. Adatok, tények, bizonyítékok hiányában vádol meg egy embert azzal, hogy ő személyesen szállította Európába az antiszemita elemeket, miközben saját magának tényszerűséget, tiszteletet és méltányosságot követel.

Cseszd meg, Orbán, ettől lejjebb neked már tényleg nincs! Tegnap amiatt üvöltött a Havasi Bertalan nevű alattvalód, hogy nem is maradtál le az Európai Néppárt szófiai csoportképéről, hanem. Szerintem még pár ilyen nyílt levél, és lassan örökre letörölhetjük magunkat Európa csoportképéről. Mert az a gáz, hogy húzol magaddal minket is az alantas, cinikus, hazug gátlástalanság pöcegödrébe. Ahol bárkire rá lehet mutatni, hogy ő az ellenség, ahol bárkit bármiféle bizonyítékok nélkül meg lehet alázni, meg lehet hurcolni és egy életre tönkretenni. Ja, és nem Sorosra gondolok, mert ő már túl van az élet legtöbb árkán és bokrán.

https://kolozsvaros.com/2018/05/18/ettol-lejjebb-neked-mar-tenyleg-nincs/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán nagy dolga
  2018-05-20 10:10:31, vasárnap
 
  Orbán nagy dolga

Swan Edgar | Május 19, Szombat | 17:55

Orbán Viktor megalakult. Megint, immár sokadszor. Választott magának szófogadó játszótársakat, akik hűségesen szajkózzák az aktuális okosságokat és becsületességeket, hogy a nép biztosan tudja: itt nyugalom van, biztonság és jólét. Meg zálog. Az újra megalakult a zálog, aki eldönti, megmondja, ápol és eltakar.

Most éppen veszettül keresztény, mert ezt dobta a gép. Kitalálta, tehát istenáldása, de ám kötelezően, mert aki nem, az nem is magyar. Márpedig magyarnak lenni kell, mert a turulfőnix ezt találta ki és olyan nincs, hogy itt mindenfelé döntögethet mindenki. Szépen, sorban, tessék csak vonulni. Az árok mentén, ahogy a madzag ki van húzva. Nem lógunk ki a sorból, mert azt nem szereti a főnök és ha ő nem szereti, senki sem szereti. Össznépi szeretés van. Keresztényes.

A kormányfő hangsúlyozta: olyan embereket kért fel miniszternek, akiknek közös szenvedélye Magyarország, akik azt gondolják, hogy “a mi életünkben a legnagyobb dolog, hogy magyarnak születhettünk". (MTI)

Világos. Ahogy végignézek az új és újrahasznosított beosztottak során, valóban ez lehet a legnagyobb cselekedet az életükben. Születhettek volna albánnak, vagy indiai szent tehénnek is, de ők hősiesen, erőt, energiát, senkit és semmit nem kímélve magyarnak születtek. Mert tudták, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor nem a németek, vagy a szovjetek fognak uralkodni ebben az országban, hanem kocaügyvédek és hobbifocisták. Meg az oroszok. Egy kicsit. És akkor, abban a diadalmas pillanatban nekik ott lesz a helyük a megszentelt lúdtalpak előtt, ahová leborulhatnak és kihirdethetik, hogy igen! Mi is azt gondoljuk, azt akarjuk, azt szeretjük, amit ő, az újjáalakult régi, Európa reménysége, akinek szintén az a legnagyobb teljesítménye, hogy magyarnak született.

Politikai közösség ő, meg harcostársak, füle mellett fütyül a golyó, de összetart, mert. És köszöni az időseknek, hogy felépítették, hogy újra építették, hogy kitartottak és hogy segítettek újra összerakni önmagát. Az idősek is biztosan köszönik a biztonságot és jólétet, amit csak neki, a kereszteslovagnak köszönhetnek.

Kimaradt az ünnepiből, de azért elmondom. Hívtak az idősotthonból, ahol egy hozzátartozóm lakik, hogy menjek be sürgősen. Baj van? Nincs, csak alá kell írnom. Mit? A nyilatkozatot, hogy a következő három (három. Miért nem kettő, vagy öt?) évben is vállalom a rokonom költségeinek fedezését. Nem magánotthonról van szó, államiról. Olyanról, amelyiknek elméletben kötelessége lenne fogadni azokat az időseket is, akik nem tudják megfizetni az ellátást, mert nincs, vagy nem elég a nyugdíjuk. Akik egyedül vannak, nincs, aki gondoskodjon róluk, nincs, aki segítse őket, nincs aki átvállalja az ellátás költségeit.

Van arra valami törvény, hogy annak is jár az ellátás, aki nem tudja megfizetni. Hát hogyne lenne egy keresztényi erkölcsökkel dúsan kivert országban? Van hát. Csak éppen már eddig sem az idős emberrel szerződött az idősotthon. Hogy miért, amikor az idős nem áll gondnokság alatt, elméletileg döntés és jogképes? Hiszen szavazhat is, helybe viszik neki az urnát. Még segítenek is kitölteni a szavazólapot, bizony. De a szerződést nem ő írja alá, hanem a rokona, hozzátartozója. Akin aztán számon lehet kérni, akin be lehet hajtani az elmaradást. Akinek nincs ilyen hozzátartozója, az sajnos úgy jár, hogy nem kerül rá a sor. Valahogy véletlenül soha sem. Jár, csak nem jut. Bizony.

De az újjászületett, megalakult, száz évre tervező azért köszöni az időseknek, hogy hatalomban tartották. Hálás nekik. Majd küld bözsiutit megint, ha a számok úgy vannak. Olyan négy év múlva. Mert gondol rájuk sokszor, csak éppen nagyon elfoglalt. Jó. Majd ha megyek aláírni a papírt három évre, akkor majd elmondom a rokonomnak és a többieknek is, hogy köszöni és hálás. Keresztényileg. Az az illető, aki azt tartja a legnagyobb teljesítményének, hogy az anyukája pont ebben az országban pottyantotta világra és nem egy másik országban. Valóban diadal, ok a büszkesége. Valóban ez a legnagyobb teljesítménye neki is, az udvartartásának is.

Én is hálás vagyok. Tényleg. Hogy pont ide született mindegyik. Meg én is ide születtem. Így együtt lehetünk az idők végezetéig, vagy ameddig az önmagát újra és újra felépítő csoda el nem kopik, mint egy ócska kalucsni.


https://kolozsvaros.com/2018/05/19/orban-nagy-dolga/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz meg a térdét csapkodja a röhögéstől
  2018-05-20 10:09:01, vasárnap
 
  A Fidesz meg a térdét csapkodja a röhögéstől

Molnár Bálint | Május 19, Szombat | 8:00

Kellemes szép tavasznyári reggelt! Úgy értettem a kollégától, hogy lehet füvet nyírni immár, de nekem most nincs időm, meg füvem sincs, amit lenyírhatnék hirtelen, úgyhogy inkább megírom a jóreggelt posztot. Amelyben - szintén a kollégától - felhatalmazást kaptam arra, hogy az ellenzékkel is foglalkozzam, hát hiszen dübörög a fejetlenség, a marhaság, a dilettáns, megélhetési szarrágás az ellenzéki oldalon.

Történik mindez azt követően, hogy kiderült: az MSZP-ben halvány fingja nem volt senkinek arról, hogy Molnár Gyula pártelnökként (azaz saját hatáskörben!) még februárban lezsírozta Fodor Liberális Gáborral, hogy a nagyjából mérhetetlen, nagyjából egyszemélyes párt évi 60 millió forintot kap az MSZP-től. Ezek után megalakult a Párbeszéd ötfős frakciója, amelybe Szabó Tímea, Burány Sándor, Tordai Bence és Karácsony Gergely mellé beült az MSZP-Párbeszéd lista 15. helyéről mandátumot szerzett liberális Bősz Anett is. Aki tegnap egy sajtótájékoztatón aztán bejelentette, hogy kilép a frakcióból, miután nem látja biztosítottnak a liberális értékek képviseletét (wtf????!!!!) az MSZP-Párbeszéddel kötött választási együttműködés keretében. Vagyis, amit a választási kampányban még biztosítottnak látott Fodor Gábor és ő is, azt az elmúlt hetekben már nem.

Vegyük hozzá ehhez Szabó Tímea állításait is, aki szerint a Liberálisok nem szóltak Bősz Anett kilépéséről, őt a Párbeszéd frakcióvezetőjeként az Országgyűlés hivatala kereste meg. Másfelől Szabó úgy véli, Fodor Gábor egy politikai élősködő, aki mindig többet akart kifacsarni partnereiből, mint amit politikai teljesítménye indokolt volna. És bár az éppen darabjaira hulló Párbeszéd-frakció vezetője szerint nem titok: a Liberálisokkal úgy állapodtak meg, hogy az ötfős frakció költségvetésének 25 százalékával gazdálkodhat Bősz Anett, arra a kérdésre baszottul nem sikerült válaszolnia neki sem - pedig itt van valahol az eb elhantolva -, hogy ha ilyen jó véleménnyel van Fodorról (én a magam részéről maximálisan osztom ezt a véleményt), akkor egyáltalán mi a búbánatos francért állapodtak meg vele és mit nyert az MSZP-Párbeszéd a Liberálisokkal? Mit lehet lehet erre egyáltalán mondani? Azon kívül, hogy a Fidesznél a térdüket csapkodják a röhögéstől, és teljes joggal?

Tehát Fodor Megélhetésipolitikus Gábor kilobbizott a mérhetetlen pártjának egy befutó helyet az MSZP-Párbeszéd listáján, hozzájárult ahhoz, hogy frakciót alakítsanak, mert így évi 135 millió forintos támogatás jár nekik, és elvileg több interpellálási, megszólalási lehetőségük is van - ami elvileg kurvára fontos, ezért is ültek be a kétharmados homokozóba -, aztán pár hét múlva Bősz úgy lép ki a frakcióból, hogy az érintettek tudják meg utoljára. Miért? Mert nem látja a liberális értékek képviseletének garanciát a Párbeszéd frakciójában ülve. És ezek az emberek akarták leváltani Orbán rezsimjét? Ezek, akik a leeső koncon veszekednek (amúgy a 135 millió 25 százaléka nem 60, csak 33-34 millió) és hátbaszúrogatják egymást a nyilvánosság előtt? És ha majd Bősz Anett nem szólalhat fel napirend előtt, akkor jobban tudja képviselni a liberális értékeket? Ezt próbálják megetetni velünk, hogy ők elvi alapon politizálnak, miközben az egész méltatlan vergődés a pénzről szól.

Életemben először kénytelen vagyok a rezsim egyik ügyeletes tányérnyalójának véleményével egyetérteni, aki a közpénzmédiában azt magyarázta:

... az MSZP most valószínűleg ki akar hátrálni a megállapodásból, mert sokkal rosszabbul szerepelt a választáson, mint várta, és így kisebb állami támogatást kap.

Namármost, ez vastagon benne van a pakliban akkor is, ha egy szakértőnek nevezett, fizetett pártfogó száját hagyta el. Igen, az MSZP történelme leggyengébb választási szereplésén van túl, de most komolyan Fodor nullaegésznemtomhányszázalékos pártja tartja sakkban az ellenzéket? És tényleg van olyan, hogy egy pártelnök a pártja tudta nélkül pénzről egyezkedik politikai élősködőkkel? És Molnár Gyula még mindig az MSZP tagja? És tényleg ezt az egész cirkuszt így, ebben a formában kellett beletolni az ország pofájába? És akkor még mindig van valaki, aki megsértődik, ha azt írjuk, hogy előbb ezt az ellenzéket kell eltakarítani, mert különben soha semmi nem lesz itt? Nincs több kérdésem, lesújtó ez az egész. Majdhogynem tragikus.

És nem azért, mert én most öncélúan rugdosni akarnám azokat, akik egyébként is a földön fetrengenek, persze néhány nagyságrenddel nagyobb egzisztenciális biztonságban agonizálnak politikailag a Fidesz árnyékában, mint sokan ebben az országban. Hanem például azért, ami az Országgyűlésben tegnap is történt. Ahol a Fidesz egyszerűen nem hajlandó tudomást szerezni arról, hogy mások is vannak abban az istenverte parlamenti patkóban rajtuk kívül. Orbán pofázott, az ellenzék nem kapott szót, majd amikor napirend után mégis megszólalhattak, már csak a kétharmados bagázs hűlt helyének szónokolhattak. Már aki élt ezzel a lehetőséggel, mert a Jobbikon kívül senki más. Nem csoda, hiszen egymás gyepálásával és az ellenzék nem létező erejének további szétforgácsolásával vannak elfoglalva. Ezért aztán minden is bejön a Fidesznek, és újabb négy évig ez lesz: úgy tesznek majd, mintha nem lenne ellenzék, és ebben minden támogatást megkapnak a médiájuktól, amelyik semmiről nem fog beszámolni, ami esetleg ellenzéki oldalról elhangzik. Hát ja, ha innen nézzük, tökmindegy, hogy Bősz Anett felszólalhat napirend előtt, vagy nem. A lényeg, hogy majd képviselje a liberális értékeket az üres fideszes padsorok előtt.

Közben Vajna Bandi közpénzen vásárolt, közpénzen fenntartott szennykanális-birodalma, a TV2 Csoport továbbra sem fizet jogdíjat a szerzői jogdíjak hazai jogkezelő szervezetének, az Artisjusnak. Amelyik így kénytelen bírósághoz fordulni. A szervezet tájékoztatása szerint még sosem fordult elő olyan, hogy egy ekkora kaliberű csatorna nem szolgáltatott adatokat az Artisjus felé. Najó, de Vajna Bandi mégiscsak Vajna Bandi, faszságokkal nem szabad őt zaklatni.

Szerencsére Tállai András is fölöttébb elégedett magával, erről a lopott pénzből működő Magyar Időknek nyilakozott ő, egyben bejelentette: nem vezeti a jövőben a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hanem a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkáraként dolgozik tovább. Jól van, ott is jó helyen lesz, mint mindenhol, ahol avatni, szalagot elvágni, a semmit megtekinteni, a semmibe bámulni, árat csökkenteni, alapkövet letenni, penészes falakat felavatni kell.

Mi pedig érjük be a maszlagokkal: mi vagyunk Európa jövője és mi vagyunk Európa leggyorsabban fejlődő régiójának zászlóshajója. Jól van akkor, remélem, ezt mindenki érzi a saját bőrén is. Hát persze. Jó hétvégét mindenkinek, még jelentkezünk!


https://kolozsvaros.com/rovidek/a-fidesz-meg-a-terdet-csapkodja-a-rohogestol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Duna Aszfalt meló Kongóban, az MSZP pénzelte volna a Liberál
  2018-05-20 10:07:54, vasárnap
 
 
2018-05-19

Írta radiantonia

Duna Aszfalt meló Kongóban, az MSZP pénzelte volna a Liberálisokat - Heti lapszemle


Zoom: az MSZP is pénzelte volna Fodor Gábor liberálisait

Molnár Gyula leköszönt MSZP-elnök még pártvezérként különalkut kötött Fodor Gáborral a választás előtt, abban állapodva meg a Liberálisokkal: a szocialisták évente 60 millió forinttal támogatják ,,nem hivatalos" szövetségesüket. Hogy ezt miért és hogyan tehette meg Molnár, az annyiban rejtély, hogy a Zoom által megkérdezett elnökségi tagok egyike sem emlékezett arra: a pártelnök e kérdést plénum elé vitte és megszavaztatta volna. Hogy erre volt-e jogköre, az is kérdés. A 24 be is mutatta a megállapodást, amit szignált Karácsony Gergely listavezető is Molnár és Fodor mellett. Viszont az derül ki belőle, hogy a paktum nem részletesen kidolgozott szerződés, inkább csak - a pártfinanszírozási szabályokat feszegető - szándéknyilatkozat, amely alapján, a választási eredmények függvényében nem is 60, ,,csak" mintegy 25 millió járna a Liberálisoknak. Közben az Index arról számolt be, hogy az MSZP-PM pártlistán a parlamentbe került liberális Bősz Anett kilép a PM frakciójából, amivel meg is szűnik a Párbeszéd frakciója.

G7: Orbánék udvari aszfaltozója Afrikában is tarol

2011 környékén két magyar vállalkozó többször is járt üzleti úton Afrika egyik legszegényebb országában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Előbbi neve René Hutton-Mills, apja révén ghánai származású magyar üzletember, partnere pedig a szintén ingatlanokkal üzletelő Serfőző Péter volt, aki Giró-Szász András korábbi kormányszóvivő volt sógoraként többször szerepelt a sajtóban. Hutton-Mills kapcsolatainak köszönhetően először egy három kilométeres utat építettek meg a világszinten is jelentős bányavidék központi városában, a kétmilliós Lubumbashiban, ami lényegében előfeltétele volt egy 125 milliárd forint értékű óriásberuházás elnyerésének. Ez egy világkereskedelmi szempontból is számottevő út lesz, ha elkészül, ugyanis napokkal lerövidítené a kongói ásványkincsek szállítását a tengeri kikötőkhöz. A projektben Serfőző Péter jogilag már nincs benne, viszont egy sokkal jelentősebb magyar építőipari cég vállal szerepet az útépítésben. Ez a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt, amely az állami tendereken legsikeresebb magyar építőipari céggé vált Simicska Lajos kiszorulása után. A 80 milliós ország a világ egyik legkorruptabb és legszegényebb országa.

Direkt36: furcsán pörög a letelepedés-biznisz

Kínában új magyar bevándorlási programot hirdet egy olyan cég, amelynek a tulajdonosa korábban a letelepedésikötvény-program is részt vett. Az erről szóló szerdai cikk megjelenése után a reklámokat törölték arról a népszerű kínai közösségi oldalról, ahol korábban futottak. Az LSP International nevű hongkongi cég április 21-e óta kínált magyarországi tartózkodási engedélyt 25 millió forintos magyar ingatlanbefektetés és 50 ezer eurós (15,7 millió forintos) ügyintézési díj ellenében. A cég hirdetései szerint a program egy meglévő törvényi lehetőségre épül, és működése garantált a ,,bevándorlási ügyvéd és a Bevándorlási Hivatal között, a jelentkezés pontos részleteiről szóló egyeztetések eredményei alapján". A Bevándorlási Hivatal ellenben azt közölte, hogy sem az LSP Internationallel, sem más céggel nem kötött megállapodást. A Kormányzati Tájékoztatási Hivatal szerint pedig a “program egyszerűen hazugság, a szóban forgó cég ellen a Külügyminisztérium megteszi a szükséges lépéseket."

HVG: Turul 2Rule = Mészáros sportmárkája

Nemzeti sportruhákkal fogja öltöztetni hamarosan Mészáros Lőrinc a cégbirodalma alattvalóit. A milliárdos üzletember a tavaly decemberben alapított Magyar Sportmárka Zrt.-ben az őszi ideiglenes szövetségi kapitány, a Felcsúton is focizó, majd edzősködő Szélesi Zoltán feleségével társult. A márkanevet már le is védették. A repülő turulmadarat nemzeti színekben vagy piros-feketében ábrázoló védjegy mintha a nemzetközi piacra is készülne, hiszen a brand inkább angol szavakkal operál: a márkanév 2rule lesz. A 444 pedig kiszúrta, hogy a márkanév létezik, egy nigériai ruházati cég használja.

Index: Topszázas milliárdos vásárolt MKB-követelést

Jellinek Dániel Indotek-csoportja veszi meg az MKB Bank szanálása során elkülönített ingatlanok és követelések nagy részét. Ezek a követelések a korábbi vállalati projektfinanszírozásból eredtek. Jellinek Dániel, a tulajdonos idén először bejutott a Napi.hu legfrissebb top 100-as gazdagkiadványába is, sőt rögtön a 26. helyre jutott. A csomag pontos értékéről, a tranzakció áráról sokat nem tudunk, de vélhetően több tízmilliárd forint körüli az érték, hiszen korábban az MSZVK a követeléscsomagot 96 milliárdért vette az MKB-tól.



https://mutyimondo.atlatszo.hu/2018/05/19/duna-aszfalt-melo-kongoban-az-mszp-penz elte-volna-a-liberalisokat-heti-lapszemle/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
12 év múlva vezető nagyhatalma leszünk Európának, a felettün
  2018-05-20 10:06:38, vasárnap
 
  12 év múlva vezető nagyhatalma leszünk Európának, a felettünk lebegő totemmadarunkkal, a turullal, és nem lesz neki mit enni


Szalonna | Május 19, Szombat | 12:00

kelemen.mikes@netkavezoabujdosokhoz.tekirdag.tr

Tárgy: Szurikáta

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Kedves, Jó Kelemen Bácsi! Most sürgősen kell írnom a Kelemen bácsinak, az itteni momentán fennforgó állapotokról. A hír, mint tudjuk, a közérdeklődés tárgya, nos, arról a Kelemen bácsit nekem kötelező expressz értesíteni. (Ezt, ha hangosan tetszik olvasni, akkor jobban hangzik, de az a lényege, hogy ne jöjjön haza kend, csak ez most ilyen kormányközleményesre sikeredett, hogy mindenki azt értsen belőle, amit szeretne, természetesen a kormánnyal egyetértően, ami érthető, nyilván.)

Gondolom az odahallatszott, amikor az izraeli katonák bombázták a civil palesztinokat, úgyhogy erről nem írok semmit. (Az se újdonság, hogy itt a zsidózás mindennapos, de az Izrael állam az cuki hivatalosan.) Azt eddig is tudta kend, hogy az alattvalók egészségére nem sokat költ az állam. A rávalót továbbra is beszedik, de az alattvalók kifutó szériájára (75 év felett) már nem akarnak drága gyógyszert pocsékolni. Ez a hír tovább árnyalja a kend jöhetnékjét. Így erről sincs mit írni.

Az sem annyira érdekfeszítő a híradások szerint, meg nem is tudjuk, hogy hány embert lakoltattak ki most nagy hirtelen keresztényi illiberalizmusból kifolyólag itthon. Pláne nem, hogy a kilakoltatás miatt, hány gyereket visznek most a pap bácsik intézetébe, ahonnan a frisshús exportáló nemzeti vállalkozók és a pedofil bácsik szoktak gyerekeket kölcsönözni és a gyerekek szívesen is mennek, mert még a cukros bácsiknál is jobb, mint intézetisnek lenni. Úgy mondják, hogy az intézeteket meg kitagolják, mert a nemzeti uraknak kevés a kastély, márpedig az úri rezidenciának régi jó anyagból épített lak dukál, tóval, kilátóval és vadasparkkal. Egyébként is kitagolnák a gyerekeket (így mondják ,,kitagolás", ami a papok kizárólagos fennhatóságát jelenti a gyerek felett, mert sem az apácák, sem ők nem tudnak maguknak hivatalosan saját gyereket szülni vagy, valahogy, valami ilyesmi, demográfiai kormánycélkitűzés vagy mi, hogy mással csináltatnak maguknak gyereket, de ez azt hiszem sokkal bonyolultabb, mint egy egyszerű janicsárképző. Vagy nem. Vagy csak nekem.)

Meg őszintén az se ráz meg senkit, hogy a miniszterjelöltek mit tudtak megjegyezni és visszamondani délután abból, amit délelőtt kellett nekik bemagolni, hogy elmondják azoknak, akiket azért fizetnek, hogy hallgassanak, meg bólogassanak, mert ezek szellemi képességén már rég nem múlik semmi ebben az országban. (Persze mindez csak a Karcsi bácsi szerint, mert neki nincs veszíteni valója, mert ő külföldről kapja a nyugdíját, és ezért, ha egysávos úton sötétedés után nem cipel létrát, akkor egyelőre még lehet saját véleménye). Tehát ezekről is minek írnék, meg Sorosról, mikor megint disszidált, mint a múltkor.

Szóval ezek bagatell dolgok. Na, talán a Heves megyei muszlimok okoztak némi galibát az engedetlenségükkel. Nem ették meg a magyar állam keresztényi jóindulatából ingyen adományozott szendvicsből a sertéspestissel ízesített szalámit, hanem kidobták. Ezt megették a keresztény magyar vaddisznók. Ettől megbetegedtek a magyar vaddisznók, de szerencsére legalább nem lettek mohamedánok valószínű, mert ha azok lennének, akkor nem ették volna tovább a sertés húst a hitük miatt, de ez nem biztos, mert ha a magyar identitásuk erősebb, akkor minden sz...t bekajálnak. Az etológusok szerint nincs kizárva, hogy a hivatásos keresztények a beteg állatok helyett a normális emberekre fognak vadászni, de ezt úgyse tudjuk elkerülni a nagyi szerint se, mert a vadászvér már csak ilyen.

De mindez smafu! Hanem a SZURIKÁTA! Na, erről a tragédiáról kell kendnek az értesítés. De előre szólok, ha kend is beszáll ebbe a katasztrófa turizmusba és ide bumlizik nekünk onnan, hogy csináljon egy szelfit azzal a kinyuvasztott szerencsétlen állattal, akkor részemről vége a jó modornak! Mert a Julcsi néni engem meggyőzött és ezt tudatom is kenddel. Mert azt tudnia kell kendnek, hogy a szurikáta fontos szerepet tölt be a nemzeti táplálékláncban és illetlen dolog (Hoppá! Várjon csak kend és kapaszkodjon; Blaszfémia! Ez az!) ennek a viselős emlősnek a tetemével fotográfiát csinálni. Azért szólok, mert az lehet, hogy ez egy következmények nélküli ország, de egy szurikáta dögös fotó a mi sorsunkat is megpecsételheti, ha kitudódik. Márpedig a legújabban hadrendbe állított kézivezérlésű miniszterelnöki hírszerzőstáb már az alattvalók műfogsorába is adó-vevőt telepít, méghozzá olyan nagy teljesítményűt, ami az esetleges gondolatcsírákat is rögzíti, hiába csukja kend szorosra a száját. Akkor pedig összeül a kurultáj! Mert a szurikáta - ha nem tudná kend - nemzeti madarunk, a turul egyik fő étke!

Most akkor gondoljon csak bele: Európa iránymutató nemzete vagyunk pillanatnyilag, mondhatni átmenetileg. Volt egy reménykeltő vemhes szurikátánk. 12 év múlva vezető nagyhatalma leszünk Európának, a felettünk lebegő totemmadarunkkal, a turullal, mint régen, és nem lesz neki mit enni! Most mondja meg, egy neveletlen kölyök meggondolatlansága a nemzeti tragédia mellett mekkora gondot okoz a keresztény Európának! Ha röptében éhen döglik az iránymutató nemzeti jelképünk, akkor nem fogjuk tudni, hogy merre van az előre, és a botor Európa meg baktat utánunk tudatlanul. Még szerencse, hogy lapos a Föld a magyar szakértők szerint (a Julcsi néni meg is esküszik rá) és így megúszhatjuk a nagyobb tragédiát. Már persze, ha nappal érünk a szélére. Mert, ha este, és ott is a vő cége csinálta a közvilágítást, akkor a Lázár összepisili magát.

De az még a távoli jövő. Nekem már akkor is kellett volna, amikor a géphez ültem, pedig az anyu mindig mondja, hogy ne szorongassam, így azután már futok is. Csókolom!

Bütyökfalva, 2018. május 17.

Mirtill


https://kolozsvaros.com/2018/05/19/12-ev-mulva-vezeto-nagyhatalma-leszunk-europan ak-a-felettunk-lebego-totemmadarunkkal-a-turullal-es-nem-lesz-neki-mit-enni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén Erdélyben követelőzik
  2018-05-20 10:02:19, vasárnap
 
  Semjén Erdélyben követelőzik

Lázár Gergő | Május 19, Szombat | 20:00

Szép jó estét. Ma van a nagy nap. Legalábbis az angol királyi ház életében, ugyanis ma esküdött örök (vagy ameddig tart) hűséget egymásnak Harry herceg és Meghan Markle. De ez semmi ahhoz képest, hogy Tállai Andás távozik a NAV éléről, de boldog ő, mert minden kitűzött célt elért. A szervezet modern és rugalmas, mint a gatyamadzag, a dolgozók már nem mondanak fel, mert meg vannak becsülve, lényegében mindenki boldog és elégedett. Biztosan kap majd valami testhezálló feladatot, mert az ilyen tehetséges embert meg kell becsülni.

Akár szombat van, akár nincs, a propaganda nem lankad.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: “Az áprilisi választás egyértelmű üzenete, hogy a magyarok számára elsődleges a biztonság. Ez az üzenet a kormányt is kötelezi."
A két előterjesztés elfogadásának célja, hogy “még vastagabb politikai páncélzatunk legyen" az illegális bevándorlás, a betelepítési tervek ellen. A sürgősséget indokolja, hogy Brüsszelben még a 2019-es európai parlamenti választás előtt véglegesíteni akarják a bevándorlók kötelező szétosztási rendszerét - mondta az államtitkár.
Kifejtette: sok uniós politikus próbálja figyelmen kívül hagyni az április 8-i választás végeredményét. Brüsszelben folytatódik a “boszorkányüldözés", a magyar törvények azonban sokszorosan kiállták az idő és a demokrácia próbáját.
A támadásokkal, elítélő jelentésekkel, jogi és pénzügyi zsarolással meg akarják törni Magyarországot, hogy elfogadja a betelepítési tervet, de amíg ez a kormány van hivatalban, ilyen nem lesz - hangsúlyozta Dömötör Csaba.
A kormány felépítésének változásáról szólva az államtitkár azt emelte ki: mindig az aktuális feladatokhoz kell igazodni.
Az új szerkezet tükrözi a fő célokat, amelyek közül a legfontosabb a biztonság és a nemzeti identitás megerősítése, a versenyképesség növelése és a teljes foglalkoztatottság. “Abban azonban nincs semmilyen változás, hogy a miniszterelnöknek van kormánya, vagyis ő határozza meg a fő politikai irányvonalakat" - mondta.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda feladata, hogy segítse a miniszterelnök munkáját, továbbá, hogy egyetértési pontokat keressen a kormány és az állampolgárok között.
Ilyen a “segély helyett munka" elve és a gyermeket nevelő családok támogatása. Emellett több konzultáció és egy népszavazás is megerősítette a kormányt abban, hogy fellépjen az illegális bevándorlás ellen - közölte az államtitkár.
Dömötör Csaba az ellenzékről szólva úgy fogalmazott: “a feje búbja sem látszik ki a káoszból".
Kilépések, lemondások, titkos hangfelvételek és verekedések - mondta. Véleménye szerint az ellenzék pár hét alatt előadta egy politikai szappanopera fél évadját. Továbbra sem látszik, hogy ha rajtuk múlna, milyen irányba vinnék az országot. Csak a választási vereség okaival való szembenézés totális hiánya látszik az ellenzéken - tette hozzá. (MTI)

Kell is az a páncél! Bár a politikusok arcán már eléggé megvastagodott, csákánnyal se lehetne felsérteni. Most az a ritka alkalom van, amikor egyet kell értenem Dömötör Csabával, legalább az utolsó mondatok erejéig. Annyi módosítással, hogy nem az ellenzék dől éppen a saját kardjába, hanem az ellenzéki pártok. A kettő egy ideje élesen kettévált, jó lenne ezt tudomásul venni. Mielőtt meglepi lesz.

Ma volt a csíksomlyói búcsú is. Valakit Semjén Zsolt képviselt (engem biztosan nem) és akár hiszik, akár nem, ott is tudott migráncsozni.

Semjén Zsolt kijelentette: az egyetemes magyarság gyűl össze Csíksomlyón évről évre felekezeti hovatartozástól függetlenül, azért, hogy megerősödjön magyarságában és keresztény küldetésében.
Felidézte: a prédikáció az élet védelméről szólt, és ezt azért is fontosnak tartja, mert úgy látja, talán soha nem volt annyi fiatal a zarándokok között, mint idén.
“Amikor ennyi fiatal van, különösen fontos a családalapítás kérdése, hiszen a magyar nemzet csak akkor tud megmaradni, ha gyerekek születnek, akik magyar nyelven, magyar kultúrában, magyar történelmi tudatban nőnek fel" - fogalmazott.
Semjén Zsolt úgy vélte, hogy Csíksomlyó Európának is üzen. Megállapította: Európa sebezhetősége abban áll, hogy elveszítette a keresztény identitását, ezért tud az iszlám ellenállás nélkül benyomulni a kontinensre.
“Csíksomlyónak az az üzenete, hogy akkor van megmaradás, ha megvan a kereszténységünk, a saját identitásunk, és az európai nemzetek büszkék az identitásukra. Ha a franciák büszkék, hogy franciák, a németek arra, hogy németek, a lengyelek, hogy lengyelek, mi pedig arra hogy magyarok vagyunk" - fogalmazott.
A miniszterelnök-helyettes szerint a több százezres tömeg a román centenáriumi évben Romániának azt üzeni, hogy a magyarok meg akarnak maradni.
“A saját szülőföldünkön jogunk van megmaradni. Az anyám erdélyi, én itthon vagyok" - fogalmazott a politikus. Elismételte: az erdélyi magyarság semmi mást nem követel Erdélyben, mint azt, amit az erdélyi románok száz éve megígértek neki a gyulafehérvári nyilatkozatban. (MTI)

Ez a beszéd súlyosabb, mint amilyennek elsőre tűnik. Egyelőre emésztgessük, majd talán holnap visszatérünk rá. Most azonban irány a hálószoba. Idősebbek csak úgy az íze kedvéért, ifjabbak pedig a keresztény magyar nemzet megmaradása jegyében. A többiek aludhatnak.


https://kolozsvaros.com/rovidek/semjen-erdelyben-kovetelozik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.