Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Elhozta az Isten...
  2018-05-21 01:37:13, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb ünnepek, jeles napok  
Kétféle - kétfelé
  2018-05-21 01:35:33, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb ünnepek, jeles napok  
Szeretetben eltöltendő pünkösd hétfőt és hetet!
  2018-05-21 01:32:07, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
Rácos rakott hal
  2018-05-21 01:13:30, hétfő
 
  Rácos rakott hal

Hozzávalók:
1-1,5 kg tetszőleges hal (keszegnél nagyobb, de lehet vegyes is)
50 dkg burgonya
3-4 zöldpaprika
3-4 paradicsom
néhány szál petrezselyem
10 dkg szalonna

olaj


Elkészítés: A tepsi alját beterítjük a szalonnaszeletekkel. Erre rátesszük a megtisztított, hasábokra vágott
burgonyát, amin elhelyezzük a besózott
halszeleteket. A felkarikázott paprikát és paradicsomot elosztjuk rajta, meghintjük petrezselyemmel. Ugyanezt még egyszer megismételjük. Végül a tetejét meglocsoljuk olajjal.

Lefedjük, előmelegített sütőbe toljuk, és a krumpli puhulásáig sütjük.





Megjegyzés

Fotó: AS
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sütőtökös-mákos lusta asszony rétes
  2018-05-21 01:08:52, hétfő
 
  Sütőtökös-mákos lusta asszony rétes

Hozzávalók

30 dkg liszt
18 dkg porcukor
3/4 tasak sütőpor
csipet só
10 dkg darált mák
25 dkg túró
30 dkg sütőtök
2 tasak vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
3 db tojás
3 dl tej
10 dkg vaj

Elkészítés

A sütőtököt meghámozzuk, lereszeljük, és egy pici víz hozzáadásával megpároljuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy 20x30-as tepsit kikenünk 5 dkg vajjal. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a sóval és 12 dkg porcukorral, majd a felét egyenletesen beleszórjuk a tepsibe. Eloszlatjuk rajta a tököt, a túrót, azután rászórjuk a maradék porcukorral elkevert mákot, és ráreszeljük a citrom héját. Végül rászórjuk a megmaradt lisztes keveréket.
A tejet, a vaníliás cukrot és a vajat összemelegítjük, simára keverjük benne a tojást, majd a keveréket rálocsoljuk a rétes tetejére. Kb. 35-40 percig sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Lecsó virslivel és bulgurral
  2018-05-21 01:06:07, hétfő
 
  Lecsó virslivel és bulgurral

Hozzávalók:
1 kg lecsó paprika (ha lehet, akkor színes)
60 dkg paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 pár virsli
12,5 dkg bulgur
olívaolaj

tört bors


Elkészítés: 1. Tisztítsuk meg a zöldségeket: a paprika magházát és a paradicsom kacs részét távolítsuk el, majd szeljük kockákra a hagymával együtt.

2. Kevés olajon csipet sóval, borssal pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a paradicsomot, és fedő alatt főzzük, amíg levet ereszt.

3. Tegyük fel a bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel főni, kevés sóval kis lángon főzzük, amíg elfő a víz és megpuhul a gabona.

4. Ha a paradicsom kieresztette a levét, tegyük bele a paprikát, és főzzük puhára.

5. Karikázzuk fel a virslit, és ha a paprika megpuhult, tegyük a lecsóhoz, főzzük össze. A bulgurral tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Hideg sárgabarackleves sajtkrémgaluskával
  2018-05-21 01:02:09, hétfő
 
  Hideg sárgabarackleves sajtkrémgaluskával

Hozzávalók

80 dkg sárgabarack teljesen érett
15 dkg porcukor
2 db narancs leve
1 rúd vanília
1 doboz (125 g) natúr sajtkrém
1 tk citromlé
3 ek habtejszín
A díszítéshez:
citromfű vagy menta


Elkészítés

A leforrázott vagy szűrőben 1 percre lobogó vízbe merített sárgabarackokat hideg víz alatt leöblítjük, és lehúzzuk a héjukat. A kimagozott gyümölcsöt turmixgépben vagy botmixerrel finomra pürésítjük, majd simára keverjük 10 dkg porcukorral és a narancslével.
A vaníliarudat hosszában felhasítjuk. A magokat kikaparjuk és félretesszük a galuskához. A pürét a rúd megmaradt részével ízesítjük, és a hűtőben pihentetjük legalább 1, de inkább 2 órát.
A galuskához a sajtkrémet kikeverjük a félretett vaníliavelővel, a maradék porcukorral és a citromlével. Beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot, majd a hűtőbe tesszük kb. 15 percre.
A vaníliadarabot kiemeljük, és a sárgabaracklevest lehetőleg behűtött tálkákba vagy mélytányérokba merjük. A sajtkrémes masszából két teáskanál segítségével galuskákat formázunk, és óvatosan a kitálalt levesbe helyezzük. Tetszés szerint citromfű- vagy mentalevelekkel díszítve kínáljuk. Azonnal fogyasztjuk.





Megjegyzés

Könnyebben megformázhatod a galuskákat, ha a kanalakat forró vízbe mártod.
MME
PALCSEK ZSUZSANNA
Felelős szerkesztő

Ha galuska nélkül készíted a levest, csak csorgasd a tetejére a tejszínt.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 208
  • e Hét: 610
  • e Hónap: 6192
  • e Év: 122845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.