Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A port is
  2018-05-26 14:25:47, szombat
 
  A port is

De ha nem kell,
ha végképp nem kell
az üdvözítő-mentő szeretettel
teljes, gyógyító evangélium,

csak versengés kell, gőgösen-hiún,
csak a gyűlölet mérge kell,
mindenkit haszon érdekel,
lihegve gyönyörért lohol
- nem vonz, csak pálinkás pokol,
ökölbe szorulnak kezek,
nem kell megváltó szeretet,
a Töviskoronás Király
mindenütt utált, megvetett,
és unott lett már minden, ami tiszta:

rázd le,
rázd le lábadról a port is,
s míg könnyedet a por felissza:

békességed
reád térjen vissza.

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Sikerélmény
  2018-05-26 14:18:52, szombat
 
  Sikerélmény

Barázdás arcotokról fény ragyog,
s rátok ragyognak hálás szemek?
Szorongatják a kezeteket?
Utatok fénylő diadalmenet?
Hátrálnak szavatokra démonok?

Ne ennek örüljetek,
öntelten, hivalkodva, - hanem annak,
(hálásan, titkon, csendben)
hogy neveitek a mennyben
felírva vannak.

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mit tett Jézus?
  2018-05-26 14:01:46, szombat
 
  "Így szólt hozzájuk Jézus: Kövessetek engem, és én emberhalászokká teszlek titeket." (Mk 1,17)

Jézus nem papoknak vagy farizeusoknak teszi ezt az ígéretet, hanem két galileai halásznak, akiket az előbb hívott el a maga követésére. Bármennyire is szeretnéd, hogy emberhalász legyen belőled, nem lehetsz az, amíg nem követel az Urat. Csak úgy léphetsz felsőbb osztályba, ha az alsóból már levizsgáztál. Isten országában sincs ez másképp. Emberhalász csak úgy lehetsz, ha követed az Urat. Előbb ott kell hagynod, eddig megszokott helyedet, kedveseidet, szülőföldedet, sőt még foglalkozásodat is, hogy ere a munkára alkalmas lehess.
Az Úr követése sok csodás tapasztalattal jár együtt. Hatalommal teljes tanításokat hallhatsz, mert ő nem úgy tanít, mint az írástudók. Gyógyulásokat, csodás szabadulásokat láthatsz, mert amerre ő jár, ott lehullnak a bilincsek. Te is közvetíthetsz áldást másoknak, amikor ,,közbenjársz" értük. És miközben mind jobban megismered az Urat, az ő csodás ereje hatalmas vesz rajtad, s akarva-akaratlanul embereket halászol.
Egyvalamit azonban ne feledj el, akármennyire sikeres is a szolgálatod. Azt, hogy mindezt nem te viszed véghez. Ezt nem lehet eltanulni, ellesni, mint valami szakiskolában, ezt Jézus műveli. A te részed ebben csak annyi, hogy hűséggel követed őt.

MIÉRT NEM SIKERÜLT? - Mindig fűtött a vágy, hogy embereket vezessek Jézushoz. (Ez egyébként természetes következménye Jézus követésének.) Sokáig ,,erőlködtem", eredménytelenül. Lassan kezdem megtanulni, hogy ezt Jézus viszi véghez, nem én, míg én csak becsületesen követem Jézust. A többit ő végzi el, ahogy megígérte. Az ígéret rád is vonatkozik, ha mindent félretéve követed őt.

* Mit tett Jézus? - Mk 1,16-34

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A megígért Próféta
  2018-05-26 12:01:30, szombat
 
  A megígért Próféta

"Prófétát támaszt neked az Úr..." 5Mózes 18,15

Izraelnek nem volt szabad olyanokkal érintkezni, akikben jövendőmondó lélek volt. Nem figyelhettek bizonyos jelekre, mint amilyenek a madárhangok voltak például, hogy abból megtudják, mit hoz a jövő. Nem érintkezhettek halottidézőkkel, vagy ahogy ma mondjuk: spiritisztákkal, az ugyanis utálatos Isten szemében, még ma is az. Az ószövetségben láthatjuk, hogy az izraeliták idegen vallásokat hoztak be. Babonaságokkal foglalkoztak, hogy biztosak legyenek a jövő felől. Isten azonban azt mondja: ne cselekedd ezeket, én prófétát adok neked, aki közüled való lesz. Olyan lesz, mint Mózes, az Isten embere, akivel az Úr szemtől szemben beszélt - ez az eljövendő Messiásról szóló ígéret. A Messiás Isten prófétája lesz. Ő fogja Isten tanácsvégzését és akaratát nekünk üdvösségünkre megjelenteni. Rá kell Izraelnek hallgatni. Ő az igazság, nem hazudik. Ő Isten tanácsában állt, és öröktől fogva az Atyánál volt. Ki más tudná nekünk megmondani, hogyan üdvözülhetünk? Ki más jelenthetné meg nekünk az Úr Isten üdvtitkait? Ki tudná azt jobban megtenni? Viszont ne várjunk Jézustól jövendőmondásokat, Ő csak útmutatást ad az üdvösségre vezető úton, csak boldogmondást hallhatunk Tőle szegényekről és sírókról, éhezőkről és szelídekről, békességre igyekezőkről és üldözöttekről.

D. Rietdijk
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Krisztus, a Felkent
  2018-05-26 08:50:50, szombat
 
  Krisztus, a Felkent

"És ő látá az Istennek Lelkét alájőni..." Máté 3,16

Az Úr Jézust nemcsak körülmetélték, hanem meg is keresztelték. Harmincéves volt, amikor Keresztelő János megkeresztelte a Jordánban. Népe közé állt, mintha Neki is szüksége lett volna a víz által való megtisztulásra, holott Ő bűn nélkül való volt, és lemerült a hullámsírba, mivel népe bűneit hordozta. Amikor viszont kijött a Jordán vizéből, két dolog történt, az első, hogy Isten Lelke rászállt galamb alakjában, amit látott az Úr Jézus. A galamb alakja természetesen szimbólum csupán, hisz a Léleknek nincs alakja. A galamb Jézus igaz voltának, szelídségének, kedvességének és ártatlanságának a szimbóluma. Az Úr felkenetett a Szentlélekkel, amikor elindult, hogy betöltse tisztét, így lett Közbenjáró Ő, így lett próféta, pap és király. A második, ami történt, hogy megnyíltak az egek, és szó hallatszott a mennyből, az Atya hangja volt az. Azt mondta: "Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm".
Az Atya szereti Őt, és örömét leli Benne. Ő a Felkent, aki által az emberek az Atyához mehetnek. Mi is gyönyörködünk Benne?

D. Rietdijk
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az embertől való félelem következménye tagadás
  2018-05-26 07:55:51, szombat
 
  "Mert ha még embereknek igyekeznék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája." (Gal 1,10)

Érdekel, hogyan vélekednek rólad az emberek? Van, akit kevésbé, van, akit jobban érdekel a mások véleménye, amikor valamit tenni készül. Különösen a mások kedvét keresők tetteit nyugtalanítja ez a kérdés. Sok esetben azt látjuk, hogy mások tetszésének a megnyeréséért tesz valaki valamit, más célja nincs is. Nagy áldozatra, fáradságra is képes, csak hogy kitűnjön.
Vajon kinek érdemes tetszeni, kinek érdemes a kedvében járni, kihez érdemes igazodni, kinek a véleményére érdemes hallgatni? - merül fel a kérdés. Az Ige is erre kívánja felhívni a figyelmet, hogy valójában kinek akarunk tetszeni. Egyértelműen hangsúlyozza, hogy választanunk, döntenünk kell: Istennek, vagy a világnak a tetszését keressük. Ha ugyanis az egyik tetszését megnyerjük, a másikét elveszítjük.
Hidd el, érdemes Jézus mellett dönteni. Boldog és szép az az élet, amelyik az ő tetszését keresi, hozzá igazodik. Örökkévaló Barátunk pedig meg tud szabadítani az emberi tetszéskeresés szolgaságából.

A HIÚSÁG HATALMA - A hiúság óriási szerepet játszik a világi életben. Fondorkodó emberek már rég rájöttek arra, hogy a világ hatalmasaitól, nagy embereitől szinte bármit ki lehet csikarni jól irányzott dicsérettel, hízelgő beszéddel. Gyakran még tapasztalt, bölcs embereket is meg tud ejteni a hízelgők beszéde, akik a hátuk mögött kinevetik őket.

* Az embertől való félelem következménye tagadás - Jn 18,12-17

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 358 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 1434
  • e Hónap: 11845
  • e Év: 130937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.