Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Thai pirított tészta grillezett padlizsánnal
  2018-05-26 23:53:11, szombat
 
  Thai pirított tészta grillezett padlizsánnal

Hozzávalók

250 g rizstészta
1 ek szezámolaj
1 ek rizs- vagy fehérborecet
1/2 marék friss bazsalikom felaprítva
2 ek szezámmag
A padlizsánhoz:
1 db padlizsán
1/2 csésze rizs- vagy fehérborecet
2 ek szójaszósz
2 ek szezámolaj
1 ek agaveszirup
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A tésztát feltesszük főni. A padlizsánhoz páclevet készítünk: az összetevőket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát.
A padlizsánt kb. 1,5 cm vastag karikákra vágjuk, majd húsz percre a páclébe tesszük.
Egy serpenyőben szezámolajat hevítünk, és mikor kellően forró, hozzáadjuk a megfőtt, lecsepegtetett tésztát. Ráöntjük az ecetet, a bazsalikomot, és a szezámmagot, majd összeforgatjuk.
A padlizsánt forró grillserpenyőbe helyezzük, majd mindkét felén 4-4 percig sütjük. Felszeleteljük, a tésztához adjuk, majd végezetül meglocsoljuk a páclé kb. 2/3-ával.





KIRSCH ANDRÁS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Epres-túrós torta
  2018-05-26 23:48:27, szombat
 
  Epres-túrós torta

Hozzávalók

A tortához:
1 db tojás
25 dkg cukor
1 csomag sütőpor
5 dkg vaj (+ a kenéshez)
4 ek kakaópor
25 dkg liszt
2,5 dl tej
10 dkg étcsokoládé
A krémhez:
25 dkg túró
cukor (ízlés szerint)
eper
2 dl cukrászhab

Elkészítés

A tojást a cukorral, a sütőporral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet, majd a tejjel simára keverjük. A csokit apró kockákra daraboljuk és hozzákeverjük a masszához. A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt, két lappá vágjuk.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, majd pár szem epret pépesre nyomunk, és a krémbe keverjük. A cukrászhabot keményre verjük, és óvatosan belekeverjük a krémbe.
Megkenjük az első lapot a túrókrémmel, ráborítjuk a másikat, azt is megkenjük. A tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük.





Fajcsák Sándorné Fajcsákné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rakott krumpli pulykakolbásszal
  2018-05-26 23:47:45, szombat
 
  Rakott krumpli pulykakolbásszal

Hozzávalók

2 kg burgonya
7 db tojás
30 dkg pulykakolbász
5 dl tejföl

kakukkfű
majoránna
bors
vaj
prézli

Elkészítés

A krumplit megfőzzük sós vízben, héjában (ha megfőtt megpucoljuk). A tojást szintén keményre főzzük. A krumplit, a főtt tojást és a kolbászt felkarikázzuk. Egy kevés vajjal kivajazzuk az egész tepsit, majd egy kevés prézlivel lehintjük. Rétegesen rakjuk a hozzávalókat: krumpli, kolbász, tojás, krumpli.
Sütőben fólia alatt sütjük. Közben kikeverjük a szószt: a tejfölbe beleütünk egy tojást, kakukkfűvel, majorannával sóval és borssal fűszerezzük, majd összekeverjük. Félidőben a fóliát levesszük, és a tejfölös szósszal nyakon öntjük. Hagyjuk egyenletesen megpirulni a rakott krumpli tetejét, és már tálalható is.





Gallicoop

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gulyásleves egyszerűen
  2018-05-26 23:46:52, szombat
 
  Gulyásleves egyszerűen

Hozzávalók

1 ek zsír
1 db vöröshagyma
50 dkg sertéscomb
2 tk pirospaprika
1 tk ételízesítő
2-3 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/2 db zeller
1 db paprika
1 db paradicsom
2 db babérlevél
köménymag (ízlés szerint)
5-6 szem egész bors

3-4 db krumpli


Elkészítés

A felhevített zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Amikor kifehéredett, megszórjuk a pirospaprikával és az ételízesítővel, majd pár percig kevergetve pároljuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd félpuhára főzzük a húst.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk az ízlés szerint felvágott sárgarépát, petrezselymet, zellert, paprikát és a paradicsomot, majd még egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a köménymagot, az egész borsot és a sót, és így főzzük tovább.
Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk kockára vágott krumplit, és teljesen készre főzzük a levest. Tálaláskor a leves mellé kínálhatunk kenyérszeleteket, esetleg lángost vagy pogácsát.





Megjegyzés

Ízlés szerint főzhetünk bele csipetkét is. A gulyáslevest szerintem minden magyar családban ismerik, sőt szeretik, és rendszeresen meg is főzik. Az ízesítése eltérő lehet, én például a receptben leírt módon készítem.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Csodálatosan szép hétvégét!
  2018-05-26 23:28:39, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 331
  • e Hét: 3136
  • e Hónap: 11402
  • e Év: 128055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.