Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Célpont: Budán bújtat bevándorlókat az Orbán-kormány
  2018-05-26 22:13:46, szombat
 
  2018. 05. 26. 14:36

Célpont: Budán bújtat bevándorlókat az Orbán-kormány

A HírTV Célpont című műsora afgán bevándorlókat talált az állami fenntartású Mozgáskorlátozott Emberek Rehabilitációs Központjának Marczibányi téri rehabilitációs központjában.

A riportban elhangzik, hogy a bentlakók szerint csaknem egy éve szállásolnak el bevándorlókat az intézményben:

,,Nem ennyi időre jöttek ők, csak meghosszabbították nekik a szállást, mert már volt róla szó, hogy év elején elköltöznek és... És aztán mégsem. Úgyhogy most nem tudom, hogy meddig lesznek."

Sőt, az is kiderül, hogy olyan afgán családot is rejteget itt az Orbán-kormány, amely korábban 4 hónapot töltött Németországban, mielőtt egy hónappal ezelőtt hazánkba deportálták volna őket.

Ez viszont felvet néhány kérdést az Orbán-kormány bevándorlás-politikájával kapcsolatban; most akkor nemcsak az illedelmesen kopogtatók jöhetnek, hanem azok is, akiket nyugatról küldenek ránk? Akkor mi az a kvóta?

A műsor megkereste a fenntartót, vagyis a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot is, akik sem a telefonos, sem pedig az írásos megkeresésre nem reagáltak, így nem tudható, hogy pontosan hány bevándorlót bújtatnak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság alá tartozó intézményekben és az sem, hogy mennyibe kerül az ő ellátásuk.


https://alfahir.hu/2018/05/26/mozgaskorlatozott_emberek_rehabilitacios_kozpontja_ bevandorlas_kvota
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért gyengül a forint?
  2018-05-26 12:09:21, szombat
 
 
2018. május 23. 19:57

Miért gyengül a forint?

Zsiday Viktor

Zsiday Viktor alapkezelő legújabb írásában összeszedte, milyen okok állhatnak a forint árfolyamának mostani mozgása mögött.

A rövidtávú helyzet elég egyértelmű: az amerikai (és máshol is elkezdődő) kamatemelési ciklus miatt minden alacsonyabb kamatú ország kevésbé vonzó, és mint oly sokszor a tőkepiacok történetében az amerikai kamatemelés a gyengébb feltörekvőknek eléggé betehet, pl. a minden eszközzel az összeomlás felé rohanó törököknek. Magyarország helyzete sokkal jobb ennél, így közvetlen veszély nem fenyegeti, de a deviza nyilván gyengül a külső hatásokra.

A nagy kérdés azonban nem ez, hanem a közép-hosszútáv. Ha választani lehet a gazdasági növekedés és az infláció között, akkor 100-ból 99 politikus a növekedést választja. A jegybankoknál más a helyzet, vannak olyan jegybankok akik szemellenzős módon csak a fogyasztói inflációval foglalkoznak (egyébként szerintem ez helytelen), és vannak olyan jegybankok, amelyek (különböző súlyokkal) más célokat is figyelembe vesznek, illetve végül vannak olyan jegybankok is, amelyeket politikusok irányítanak. Ez utóbbiaknál nem kérdés, hogy az infláció másodlagos, minden áron csak a növekedést hajszolják. Szavak szintjén persze minden jegybank nagyon független, de mint tudjuk, a szövegelés semmibe se kerül.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A befektetők számára a nagy kérdés az, hogy az MNB hova tartozik. Nyilván a valódi választ csak egy válságban tudjuk meg, de mivel az egész régió túlhevült, és az infláció megjelenése, sőt berobbanása bármikor megtörténhet (akár olyan gyorsan mint ahogy a románoknál is feltűnt a semmiből), így nyilván igencsak releváns, hogy a magyar jegybank mit tenne abban a (szerintem valószínűleg nem is olyan sokára bekövetkező) esetben, ha az infláció valóban megindulna?

Az igazság az, hogy nem tudjuk, de a 2030-ig éves folyamatos 4%-os növekedést tervezgető (addig nem lesz sose recesszió???) magyar gazdaságpolitika, a komoly hitelboomot vizionáló jegybanki iránymutatás, a ciklikusan inkább óvatosságért kiáltó helyzet ellenére a stimulus keresése azt valószínűsíti, hogy a magyar gazdaságpolitikának általában véve fontosabb a növekedés, mint az infláció. Ez önmagában nem bűn, csak ha ezt a piacok is így vélik, akkor erre természetszerűen reagálnak. A puhább jegybank ugyanis alacsonyabb rövid kamatokat (+ gyakran meredek hozamgörbét), tartósan túlfűtött gazdaságot, és gyenge/gyengülő devizát jelenthet.



Kereskedjen az mfor trader rendszerével!
Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

És ott van még a nagy kérdés is: sikerül-e Magyarországnak addig húzgálnia az oroszlán bajszát, amíg elegük lesz, és megpróbálnak kipenderíteni minket az EU-ból? Ennek az esélye valószínűleg jóval kisebb mint 50%, de ha van rá akár 20% esély is, akkor ennek is logikus módon meg kell jelennie a forint árfolyamában.

A forint rövidebb távú árfolyamát tehát valószínűleg inkább a feltörekvő piaci, európai (lásd olasz helyzet) hangulat, és az amerikai kamatpolitika határozzák meg, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy mindezek mögött ott vannak a strukturális, hosszabbtávú tényezők is, amelyek alapján könnyedén elképzelhető, hogy a forint a következő években inkább gyengülni fog - még külső sokkok híján is...

https://mfor.hu/cikkek/befektetes/miert-gyengul-a-forint.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korlátoznák a gyülekezési jogot - ezt jelenti a Gulyás által
  2018-05-26 12:03:58, szombat
 
  2018-05-24 19:59:00

Korlátoznák a gyülekezési jogot - ezt jelenti a Gulyás által bejelentett "otthon védelme"

"A magánlakások előtti tüntetések időszakát érdemes befejezni" - Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az Echo Tv ma esti műsorában árulta el, mit jelent a kormány azon javaslata, hogy alkotmányban rögzítenék az otthon, a magánlakás védelmét. Azaz: a kormány az alkotmánymódosítással korlátozná a gyülekezési jogot, mert szerintük egy családi ház előtti tüntetés "a szomszéd, a hozzátartozó jogát sérti".
Korlátoznák a gyülekezési jogot - ezt jelenti a Gulyás által bejelentett "otthon védelme"

Gulyás Gergely ma este elárulta, mit jelent az konkrétan, hogy a kormány szándéka szerint az "otthon védelme" is része lesz az alaptörvénynek. Az alkotmánymódosító javaslat szerint ugyanis az alaptörvényben kimondják: a magánlakás, az otthon védelme mindenkit megillet.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter mindezt az Echo Tv esti műsorában mondta el. Neki korábban is az volt a véleménye, hogy a gyülekezési jog alkotmányos alapjog, ami mindenkit megillet, "de egy szomszédnak, vagy egy hozzátartozónak nem kell, hogy jogkorlátozást elviseljen csak azért, mert olyan szerencsés, vagy szerencsétlen, hogy egy közszereplő szomszédja, vagy hozzátartozójaként él" - magyarázta a műsorban. Szerinte "a magánlakások előtti tüntetések időszakát érdemes befejezni. Az emberek a jövőben is bárhol tüntethetnek, kivéve, ahol az a magánlakás sérthetetlenségét megzavarná" - tette hozzá. Hogy konkrétan ez mit jelent a gyakorlatban, azt majd a jogalkalmazók döntik el - mondta a kanelláriaminiszter.

A miniszter szavaiból mindenestre az következik, hogy a jövőben például Orbán Viktor miniszterelnök vagy éppen egy miniszter háza előtt sem lehet tűntetni - vagy csak megfelelő távolságra, amit a hatóság, a rendőrség határoz majd meg.

Gulyás Gergely már 2014 decemberében felvetette a gyülekezési törvény módosítását egy, a Népszabadságnak adott szilveszteri interjúban. Akkor országszerte és a Kossuth tér előtt is sokan demonstráltak a netadó és később más kormányzati intézkedés miatt. Gulyás Gergely akkor a lapnak szintén előrebocsátotta, hogy "természetesen bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen", azonban "a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak" - mondta akkor. Az interjú megjelenése után ugyanakkor a gyülekezési jog korlátozásának a felvetése olyan nagy politikai visszhangot, nyilatkozatháborút váltott ki az ellenzékkel, hogy a kormány reszéről semmilyen változtatást nem kezdeményeztek.

http://www.atv.hu/belfold/20180524-korlatoznak-a-gyulekezesi-jogot-ezt-jelenti-a- gulyas-altal-bejelentett-otthon-vedelme
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SALÁTAPOSZt
  2018-05-26 12:02:59, szombat
 
  2018. május 24., csütörtök

SALÁTAPOSZT


Kerecsend egy heves megyei település, önkormányzata pályázatot nyert - úgy félmilliárd forintot.
A cél az volt, hogy a település negyven százalékát kitevő cigányság szegregátumokban élő tagjai számára valamiféle kitörési lehetőséget alakítsanak ki, különféle technikákkal, és legalább a gyerekek számára adjanak valami esélyt.
A képviselőtestület nem engedélyezte a polgármester számára a megvalósításhoz szükséges szerződések aláírását, ezzel a pénz és az esély egyazon csobbanással esett kútba.
Sajnálatos és nagyon magyar.
Azt mondták, bár ilyen pályázatot nem nyertek, hogy inkább a turizmus fejlesztésére kellene költeni a pénzt, ami igen reális célkitűzés, miután a település Eger mellett található.
Vélhetőleg a Szépasszony-völgy helyett Kerecsendre tódulnának Eger szerelmesei.
Azt olvastam, a település lakosságának negyven százaléka cigány.
Belátható időn belül az arányok megfordulhatnak, és rendkívül érdekes lesz elnézegetni, ahogy a majdani többség a kisebbségi létben szerzett tapasztalatokkal és módszerekkel bánik majd a majdani kisebbséggel.
Ezt Erdélyben egyszer már megéltük...


Trump elnök lemondta az észak-koreai vezetővel szervezett találkozóját, mert a duci diktátor nem volt hajlandó már a találkozó előtt lemondani atomfegyvereiről, csak azok alkalmazásáról.
A koreai háborúnak sok évvel ezelőtt lett vége, igaz, fegyverszünettel és nem békekötéssel, de ez túl sokat nem jelent - kis izmozásokon túl semmi komoly nem történt arrafelé évek óta, csak az ENSZ cégére alatt tevéékenykedő amerikaiak idegesítették északi ellenfeleiket rendszeres erőfitogtatásaikkal.
Addig-addig, míg Észak meg nem mutatta, hogy a koreai, ha nekiveselkedik, nemcsak világszínvonalú autót, de rakétát és atomfegyvert is tud építeni, ami rendkívül felidegesítette azt az Ameerikát, mely nagyon nyugodtan elviselte Pakisztán és Izrael atomfegyver fejlesztését, de nem akadékoskodott sokat Dél-Afrika vagy Brazilia tekintetében sem.
Most sem hangzott el semmi azzal kapcsolatban, hogy Amerika esetleg kivonja atomfegyvereit a térségből, merthogy ez valós alku-alap lehetne, azokkal az amerikai csapatokkal együtt, melyek koreai állomásoztatása már évtizedek óta okafogyottá vált.
Tulajdonképpen Kínáról van szó, ehhez hídfőállás az USA számára Dél-Korea, egészen addig, míg a kínai óriás megengedi.
Mindenesetre a Jeruzsálem ügyében mutatott porceelánbolti elefánt-tangó, az iráni atomegyezmény felmondása után ez újabb lépés egy világégés felé, és a gyufát itt Trump gyújtogatja szorgalmasan.
Kim Dzsong Un számára intő példa lehet az iraki elnök és a líbiai diktátor esete - mindketten feladták pozícióikat, mindketten meghaltak, és egyikük sem dicső körülmények között, országaik pedig azóta az ebek harmincadjára jutottak.


A belpolitika a helybenjárást gyakorolja, az ellenzék el van foglalva belső harcaival, miközben Budapestet éppen most einstandolja Orbán, Tarlós csendes asszisztálásával.
Az önkormányzatiságnak befellegzett, a települések olyan libacsapatra hasonlítanak, melyet egy róka vezet, döntési jogosultságuk lassan már arra sem terjed ki, hogy mit legeljenek a tarlón, azt is a rőka fogja megmondani.
Tulajdonképpen azoknak van igazuk, akik kifogásolják, hogy ugyanaz az ellenzéki csapat tehetetlenkedik évtizedek óta, az ismert eredménnyel.
Itt lenne az ideje új arcokat keresni, az elfáradt arcoknak pedig visszamenni karosszéria-lakatosnak, esetleg a privatizált vagyont működtetni.
Nagy reményeim nincsenek, a jelenlegi ellenzékiek mindent megbocsájtanak maguknak - egészen addig, míg mi is, nekik.
Azt hiszem ideje lenne ennek a határtalan humanizmusunknak is véget vetni.
Jöhetnének mások.
Nem, nem a fiatalok, mert azok egyszer már jöttek, az ország a mai napig szopja cumijukat, a torkosborz meg térdenállva könyörög a technikai leírásért.


Az Újpest elvette a lehetőséget a Puskás Aadémia elől, hogy indulhasson az Európa Ligában.
Hiába minden, Orbán sem nyerhet meg minden meccset - szegénynek a térdéig fog lógni a nyelve...

http://www.pupublogja.hu/2018/05/salataposzt.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bepereltük a külügyminisztériumot, hogy kiderüljön, mire köl
  2018-05-26 12:01:35, szombat
 
  2018. május 23. szerda

Bepereltük a külügyminisztériumot, hogy kiderüljön, mire költik a magyar adófizetők pénzét az Egyesült Államokban

Fotó: MFNA / Facebook



A Külgazdasági- és Külügyminisztérium továbbra sem árulja el, mire költi a magyar adófizetők pénzét Washingtonban a hivatalosan a magyar kultúrát népszerűsítő Magyar Foundation of North America, ezért a Fővárosi Törvényszékhez fordultunk. Eközben más forrásból ismét közelebb kerültünk a megoldáshoz: az Átlátszó ismerteti a szervezet 2016-os amerikai adóbevallását. Ebből egyebek mellett kiderült az is, hogy egy év alatt 33 millió forint ment el egy közösségimédia-tanácsadóra, pedig az alapítvány közösségi csatornái eközben alig frissültek, és volt olyan MFNA-esemény, amelyről öthónapos késéssel kerültek ki fotók.


Felismered a kamuhíreket? Próbáld ki az Átlátszó álhírvadász játékát!

alhir



Februárban írtunk arról, hogy a magyar kormány évi több mint 700 millió forinttal finanszíroz egy alapítványt Amerikában, amelynek az lenne a feladata, hogy népszerűsítse a magyar kultúrát, kapcsolatot tartson az amerikai magyarokkal, illetve erősítse a két ország kapcsolatait.

A Magyar Foundation of North America (MFNA) 2015-ben kapott megbízást a magyar államtól, hogy végezzel el ezt a feladatot, azóta több mint kétmilliárd forintot költhettek el az Egyesült Államokban. Kapcsolódó cikkünk:

Titkolja a külügy, hogy mire költik a magyar állam százmillióit Finkelstein ,,gyermekei" az Egyesült Államokban

Az MFNA a magyar adófizetők pénzét költi, nem is keveset, ám teljesen átláthatatlanul működik. A felügyeletét ellátó Külgazdasági- és Külügyminisztérium az Átlátszó által beadott közérdekű adatigénylések ellenére sem számolt be arról, mire költi az alapítvány a pénzt. A Külügytől kétszeri kérés után is csak a 2016 február végéig lezajlott MFNA-programok szöveges beszámolóját, illetve az évente aláírt támogatási szerződéseket kaptuk csak meg. Miközben létezik egy éves számlaösszesítő is, amelyet az MFNA állít össze arról, hogy kinek és mit fizetett ki. Ezt azonban titkolják.

Az Átlátszó első körben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult jogorvoslatért, ám a NAIH egyelőre nem reagált a panaszunkra. Márciusban újabb adatigényléssel fordultunk a Külgazdsasági- és Külügyminisztériumhoz, ismét a támogatási szerződés szerint az MFNA által kötelezően hazaküldendő számlaösszesítőket kértük. Ezek olyan dokumentumok, amelyekben az alapítvány felsorolja, a mely magánszemélyeknek vagy cégeknek, és milyen jogcímen fizetett az adott évben.

A Külügy megtagadta kérésünket az Infotv. 30. § (7) bekezdésének első mondata, vagyis azon szabály alapján, hogy ,,[a] közfeladatot ellátó szerv gazdálkodásának átfogó, számlaszintű, illetve tételes ellenőrzésére irányuló adatmegismerésekre külön törvények rendelkezései irányadók." Pedig mi nem a számlákat kértük, csak a számlaösszesítő listákat, amelyekből kiderülne, mire költi az MFNA a magyar állam pénzét Washingtonban. Ezért a Fővárosi Törvényszékhez fordultunk, arra kérve a bíróságot, hogy kötelezze a Külügyet a dokumentumok kiadására.

Szerencsére van még egy forrás, amelyből ha nem is ennyire részletesen, de kiderül néhány adat az MFNA gazdálkodásáról: az alapítvány által az Egyesült Államokban beadott adóbevallások nyilvánosak - igaz, csak két évvel azután válnak azzá, hogy beadták azokat az adóhivatalba.

A 2014-es és 2015-ös adóbevallásokból az derült ki, hogy az MFNA felettébb jól fizetett tisztségviselői nem kultúrdiplomaták, hanem egytől egyig a tavaly nyáron elhunyt amerikai politikai tanácsadó, Arthur J. Finkelstein egykori közeli munkatársai, illetve mentoráltjai. Erről cikksorozatunk előző részében olvashatnak bővebben.

A Külügyminisztérium helyett ezúttal ismét az amerikai törvények segítettek bennünket abban, hogy többet tudjunk meg az MFNA működéséről. Immár nyilvános ugyanis a szervezet 2016-os adóbevallása is, amiből újabb érdekes részletek derülnek ki.





A 2016-ra kapott 612,4 millió forintból az MFNA csak 238 millió forintot költött el, a többi a számláján maradt. A 2016-os támogatási összeget a támogatási szerződése szerint az alapítványnak 2017. február 28-ig kellett elköltenie, azaz a pénz több mint felét a tavalyi év első három hónapjában költötték el. Ám a 2017-es év elejére még ez a tetemes összeg sem volt elég: a Külgazdasági- és Külügyminisztérium 2017. március 20-án aláírt szerződésmódosítást, melynek értelmében plusz 134 millió forintot utalt ki az alapítványnak, amit 2017. április 30-ig kellett elkölteniük.

(Az MFNA-t magyar oldalról ekkor még a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelte, így a pénz is onnan származott, és a szerződésmódisítást is Dömötör Csaba, a Kabinetiroda parlamenti államtitkára írta alá.)

A 2016-os amerikai adóbevallás tanúsága szerint összesen 138 millió forintot költött az alapítvány jogászra, könyvelőre, reklámra, PR-ra, közösségi médiára, banki és irodai költségekre. Konferenciaszervezésre és kutatásra 84 millió forintot költöttek. Az is kiderült hogy az előző évben teljesen feleslegesen költöttek adománygyűjtésre: 2015-ben százezer dollárt, azaz 27 millió forintot kapott Chris Larson, illetve cége, a Wolf Point Global adománygyűjtésre. A 2016-os adóbevallásból kiderül, hogy ennek ellenére egyetlen fillér adományt nem kapott az MFNA, bevételei továbbra is egyetlen forrásból származnak: a magyar államtól.

A 2016-os adóbevallásban a Századvégnél dolgozó Szabó Dávid neve is megjelenik, mint az MFNA egyik igazgatója. Ez egyrészt nem meglepő, hiszen Szabó neve már felbukkant egy dokumentumban, amely az MFNA által alapított cég, a virginai MFNA LLC. adatait tartalmazza. Szabó hivatalos szerepvállalása azért érdekes, mert papíron az MFNA-t a Külgazdasági- és Külügyminisztérium felügyeli, és a Századvégnek elvileg nincs köze az alapítványhoz.

Ugyanakkor viszont az amerikai fővárosban 2014 óta politikai lobbitevékenységet végző konzorciumnak a Századvég a magyar tagja, azon belül is épp Szabó Dávid az Orbánnak lobbizó Connie Mack munkatársa. Az igazgatóságban a másik változás, hogy Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója (az addigi egyetlen magyar tag) eközben eltűnt a névsorból, őt váltotta Szabó.

A menedzsment az adóbevallás tanúsága szerint nem kapott fizetést 2016-ban, pedig az előző évben még 60 millió forintot fizettek ki 'menedzsment' címen, amiből 34 millió forint az igazgató, Jo Anne Barnhart fizetése volt. Ezzel szemben az MFNA 2016-ban közel 33 millió forintot fizetett ki Tim Kelly számára közösségimédia-tanácsadásra. Ez megközelíti az alapítvány igazgatójának előző évi fizetését.
Mire ment el a pénz?

Az MFNA összesen 747 millió forintot költhetett összesen 2016 január 1. és 2017. április 30. között. Tavaly közérdekű adatigénylésben kértük a Külgazdasági- és Külügyminisztériumot, hogy küldje meg számunkra az MFNA tevékenységéről készült beszámolókat. Ezekből egyet kaptunk meg, az elsőt - amely csak 2016 február 28-ig ismerteti az alapítvány tevékenységét. Az extra 134 milliót kiutaló szerződés-módosításban azonban utalnak a tevékenységi kör bővülésére, ennek alapján az MFNA feladatai közé tartozik:

nyilvános szereplési lehetőségek megteremtése magyar méltóságok számára
együttműködés amerikai-magyar szervezetekkel
ösztöndíjak biztosítása magyarok számára
Hungarian Scholar ösztöndíj-program
magyar származású zenészek bemutatása az Egyesült Államokban
jelenlét a közösségi médiában
diaszpóra közösségek közötti kapcsolattartás erősítése
,,Hungary, Ronald Reagan and Winning the Cold War" című könyv kiadása, magyarra fordítása
,,Lehetőségek konferenciájának" megrendezése Washingtonban

Ha mindezek a programok megvalósultak volna, akkor annak nyoma kellene, hogy legyen az MFNA honlapján vagy Facebook-oldalán, ám ezekről a rendezvényekről szinte semmiféle információt nem találtunk. Miközben közösségimédia-menedzsmentre 33 milliót költött 2016-ban az MFNA, az általa szervezett 2016 februári eseményekről készült fotók közül csak néhányat, és csak hónapokkal később, júliusban tettek ki a Facebookra. Az alapítvány YouTube-csatornáján mindössze négy videó van, a legfrissebbet több mint egy éve töltötték fel.

A ,,Hungary, Ronald Reagan and Winning the Cold War" című könyvnek nem találtuk nyomát sem az MFNA közösségmédia-oldalain, sem az interneten. Arra sem utal semmi, hogy a ,,Lehetőségek konferenciája" megvalósult volna.

Kőműves Anita


https://atlatszo.hu/2018/05/23/bepereltuk-a-kulugyminiszteriumot-hogy-kideruljon- mire-koltik-a-magyar-adofizetok-penzet-az-egyesult-allamokban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiszámoltuk, hogy forintra mennyit bukott az állam a letelep
  2018-05-26 11:50:17, szombat
 
  Wiedemann Tamás, Hajdu Miklós

2018. május 23. 06:52• Állam


Kiszámoltuk, hogy forintra mennyit bukott az állam a letelepedési kötvényeken

MTI Fotó: Pénzjegynyomda

Tavaly függesztette fel a kormány a letelepedési kötvényprogramot, amely négy évig futott. Összesen 19 855 Európai Unión kívüli állampolgár fektetett 300 ezer

eurót magyar letelepedési kötvényekbe, hogy cserébe letelepedési engedélyt kapjon (azt már nem tudni pontosan, hogy közülük hányan élnek legális bevándorlóként Magyarországon, hiszen a letelepedési engedéllyel szabadon mozoghatnak az EU területén).

A programot azzal indokolta a kormány, hogy a piacinál kedvezőbb devizaforrást szerezzen a magyar államadósság finanszírozásához. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy ez nem igaz, mert a leginkább kormányközeli üzleti körök offshore cégei és ügyvédjei jártak jól a programmal. Csakhogy még a hivatalos indoklás még annyira sem áll meg: az állam a program időtartamának nagy részében piaci alapon olcsóbban jutott volna devizához, mint letelepedési kötvényekkel.

Végre megkaptuk az Államadósság Kezelő Központtól a négy év alatt kibocsátott papírok összes sorozatára vonatkozó adatot, és ezért pontosan ki tudtuk számolni, hogy mennyit nyert vagy bukott a programon a magyar állam. Összesen 11 sorozatban bocsátott ki a magyar állam letelepedési kötvényeket, az első sorozatot 2013. június 19-én, az utolsót 2017. július 12-én.

A letelepedési papír öt éves futamidejű, euróban kibocsátott magyar államkötvény volt. A jogszabály szerint az ilyen típusú magyar papírok hozamánál 1,5 százalékkal alacsonyabb hozamot biztosít a letelepedési kötvény. Volt viszont még egy fontos szabály, ami igen szokatlan a kötvénypiacokon.


A törvény szövegébe bekerült az is, hogy legalább 2 százalékos hozamot garantál a kötvény. Vagyis, ha az ötéves euróalapú magyar állampapírok másodpiaci hozama 2 százalék alá csökken, a letelepedési kötvény hozama ezt már nem követi, a 2 százalékot mindenképpen kifizeti.


A másfél százalékos szabály miatt az első két sorozatban nyert a magyar költségvetés, a piaci finanszírozáshoz képest 10,7 milliárd forintot. De mivel 2015 után óriásit zuhantak a magyar kötvényhozamok, életbe lépett a kétszázalékos szabály. Innentől kezdve a fennmaradó kilenc sorozatban csak a veszteséget termelte. A program végéig összesen 28,2 milliárd forintot buktak a magyar adófizetők a túl drága hozamok miatt. Akkora volt a bukás, hogy az első két év nyereségét is elvitte, így a letelepedési kötvényprogram összességében

17,5 milliárd forintos veszteséget okozott a magyar költségvetésnek.

Egészen pontosan 17 531 millió forintot. Ha úgy tetszik, mint egyes letelepedési engedélyt 882 ezer forinttal támogatták a magyar adófizetők. Vagy: minden magyar állampolgár beleadott 1800 forintot.

De kik nyertek a programon, ha a magyar állam ekkorát vesztett rajta? A letelepedési kötvényeket, bár a külföldiek pénzéből jegyezték le, közvetlenül nem ők voltak az állampapírok tulajdonosai. A kötvényeket ugyanis zárt körben bocsátotta ki a magyar állam, és a papírokat csak azok a magáncégek jegyezhették le, amelyek erre engedélyt kaptak az Országgyűlés gazdasági bizottságától. Összesen nyolc vállalkozás kapott engedélyt, ezek közül hét offshore helyszínnek tartott országban volt bejegyezve.

Mivel nem a külföldi állampolgárok jegyezték le a kötvényeket közvetlenül a magyar államtól, a papírok hozama értelemszerűen a közvetítő cégekhez került.

A vállalkozásoknak az Országgyűlés kormánypárti többségű gazdasági bizottsága adta meg az engedélyeket. A főügyészség szerint a parlamenti bizottságnak nem volt semmilyen előírása az engedélyeztetésre.

Nem tudni tehát, hogy miért pont ezek, az egy kivételével offshore hátterű, cégek kapták meg az engedélyeket.

Kapcsolódó cikkRogánék nem vétettek a letelepedési program szabályai ellen, mert nem voltak szabályokA letelepedési kötvényprogramba bevont offshore cégek engedélyeztetésére nem is voltak előírások, így a kormánypárti képviselők azt csináltak, amit akartak.

A cégek - jelenlegi árfolyamon számolva - 57 milliárd forintos bevételre tesznek szert csak a papírok hozama miatt. Ehhez jön még a szolgáltatási díj, amit a külföldiek fizettek. Cégenként eltérő volt a díj, 45-60 ezer euró között mozgott. A Kajmán-szigeteki cég 45 ezer eurós árazással dolgozott, míg a többi vállalkozás 60 ezer eurót kért az ügyintézésért cserébe.

Összesen 6540 külföldi jegyzett le a közvetítőkön keresztül állampapírt. Az ügyfelek 81 százalékát a Kajmán-szigeteki Hungary State Special Debt Fund szerezte. Ezt súlyoztuk a számításban, vagyis az olcsóbb árazással szoroztunk a megvásárolt kötvények négyötödénél. A közvetítő cégek jelenlegi árfolyamon számítva 99,2 milliárd forintnyi bevételre tettek szert az ügyfelek által fizetett szolgáltatási díjból. A magyar adófizetők a kötvények után fizetett hozamok miatt további 57 milliárd forintot fizetnek ki a magáncégeknek.

A kötvényprogram során a cégek tehát 156,2 milliárd forintnyi bevételre tettek szert a magyar államnak és a magyar Országgyűlésnek köszönhetően. Eközben a magyar állam 17,5 milliárd forintot bukott csak a kötvények túl magas hozamai miatt. A veszteségben még nincs benne a 6540 külföldi kötvényes és a 13 345 családtagjuk ellenőrzésének és az engedélyek kiadásának hatósági költsége sem. Igaz, ez utóbbi, mint számos cikkből kiderült, nem lehetett túl alapos.


https://g7.24.hu/allam/20180523/kiszamoltuk-hogy-forintra-mennyit-bukott-az-allam -a-letelepedesi-kotvenyeken/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az igazságügyi miniszter mélyen antidemokratikusnak tartja,
  2018-05-26 11:44:59, szombat
 
  Az igazságügyi miniszter mélyen antidemokratikusnak tartja, ha a bírók átértelmezik a jogot

Czinkóczi Sándor
POLITIKA
ma 7:31


Trócsányi László igazságügyi miniszter a kormányzati Magyar Időknek adott interjújában visszautasította azokat a kritikákat, amik ,,azonnal a bírói függetlenség sérelmét vizionálják, ha az igazságügyi miniszter kiejti a száján a bíróság szót".

De közben a miniszternek mégis komoly gondjai vannak a bíróságok működésével. Szerinte azért fontos, hogy a bírói szerepkör tisztázott legyen, mert ,,ha a bírók átértelmezik a jogot, vagy olyan kiterjesztő értelmezést adnak egy fogalomnak, amely szemben áll a jogalkotó által adottal, akkor bírói kormányzás valósul meg, ami mélyen antidemokratikus". Úgy látja, hogy a bírók befolyásolni is képesek a politikai küzdelmeket a politikai ügyek vitele során.

A kormány egyébként a jövő héten viszi a parlament elé azt az alkotmánymódosítást, amivel létrehozták a kényes ügyeket tárgyaló, közigazgatási bíróságokat. Ezekről az interjúban azt mondta, hogy ezt az intézményt mindenkor mostohagyerekként kezelték a bírói szervezetrendszeren belül, hiszen 1989 óta nem történt meg a szervezetileg elkülönült közigazgatási bíróságok felállítása. Úgy látja, most lehetőség van arra, hogy ,,a kommunista pártállam által 1949-ben megszüntetett önálló Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság felállítását ismét célul tűzzük ki, amivel történelmi adósságunkat törleszthetjük".
Trócsányi LászlóFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Trócsányi elmondta, hogy a bírói függetlenség a demokrácia állócsillaga, munkája során rendkívüli módon ügyel arra, hogy a bírák függetlensége semmiben se sérüljön, ugyanakkor szerinte ,,az, hogy egy demokráciában az igazságügyi miniszternek van és lehet feladata, véleménye az igazságszolgáltatásról, egyáltalán nem ördögtől való".

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságával kapcsolatban Trócsányi László elmondta, hogy ,,a bíróság fontos szerepet játszik az emberi jogok védelmében, tény viszont az is, hogy a tagállamok gyakorta bírálják a strasbourgi bíróság ítéleteit, egyes esetekben ugyanis olyan ügyekben is beavatkozik, amely az állami szuverenitás lényegét érinti. Egyes bírók úgy vélik, hogy ők az európai társadalom értékeinek meghatározói, noha ezen értékek meghatározásába nem vonták be a népet vagy a nép képviselőit." (MTI)

https://444.hu/2018/05/26/az-igazsagugyi-miniszter-melyen-antidemokratikusnak-tar tja-ha-a-birok-atertelmezik-a-jogot


-------------------------------------------------------------------------



Átértelmezik a jogot = Nem a Fidesz szája íze szerint értelmezik = antidemokratikus





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez aztán „Európa jövője”
  2018-05-26 11:42:09, szombat
 
 
Ez aztán ,,Európa jövője"

Írta:
FüHü -
2018-05-24

Most meg egy budapesti konferencián virtuális vérfürdőt rendez a Fidesz a sajtó számára - az ,,elhatalmasodó kulturális öngyűlölet" meg a ,,cenzúra megállításának" hazug jelszavai alatt. Ez aztán Európa jövője...

Báró Eötvös József, az európai értékek kutatója és egyik legnagyobb magyarországi meghonosítója nyilván forgott a sírjában, amikor a mai budai hatalom főideológusainak meghívására a sötét szuprematista elveket hirdető extengerészgyalogos-exbankár-exfilmproducer-exhazugságmédiaguru, Donald Trump exkampányigazgató-exfőstratégája, az amerikai szélsőjobboldal gyűlöletgyárosa, Steve Bannon szónokolhatott a Batthyányi- és az Andrássy-kormány vallás- és közoktatásügyi miniszterének kézjegye előtt.

Európa jövője - ezzel a címmel szervezett kétnapos konferenciát a milliárdos-özvegy ex-holokausztkutató Schmidt Mária alapítványa Budapesten. Az ő díszszónokuk volt - méghozzá az “Eötvös József Előadás" címen kiemelt szekcióban - Donald Trump utolsó kampányigazgatója és azóta kirúgott főstratégája, aki az Orbán Viktorral is összekülönböző, ellenében saját pártot alapító, majd Amerikába menekülő Gorka Sebestyént is magával vitte a Fehér Házba (és akit azóta szintén kirúgtak).

A magyar közönség alig(ha) ismerheti ennek a gyűlöletgyárosnak a társadalmakat romboló ,,hathatós" tevékenységét. Hát most elhozták őt közibük, méghozzá közpénzből, hiszen a rendezvényt a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Századvég Alapítvány (értsd: Habony Árpád) támogatja.

Azazhogy elhozták az ,,amerikai Habonyt" - kizárólag a ,,megbízható" konferenciázók közé. Mert nem lehetett ám csak úgy, bárkinek meghallgatnia, lefotóznia ezt a magyar elvtársainak sikereit ünneplő gyűlöletgyárost!

Az online sajtóregisztrációt követően hat napig gondolkodtak a szervezők. Azt írták, ,,elbírálják a jelentkezést". Normális helyeken nem ,,bírálgatnak" sajtóregisztrációt, legfeljebb ellenőriznek. Hat nap után, az esemény előtt kevesebb, mint 24 órával sikerült megküldeniük minden ,,ellenzéki" sajtó számára az egyenlevelet, miszerint ,,helyhiány miatt" nem engednek be. A várkerti helyszínre, ami egy 900 nm-es terem, ahol akár több mint 500 személy foglalhat helyet. Ráadásul a fotósok még ülőhelyet sem kértek maguknak.

,,Cserébe" a szervezők nagy kegyesen biztosítottak mindenkit, hogy élőben nézhetjük a közvetítést az Interneten. Ez valóban így is volt délutánig, amíg csak olyan előadók hirdették a igét, mint Balog Zoltán, a most menesztett emberminiszter, vagy Orbán Balázs, a Miniszterelnökség ismeretlen államtitkára. Rájuk viszont kb. annyira volt kíváncsi az átlagos hírfogyasztó, mint a tavalyi hó által hátrahagyott lucsokra.

A nagyágyú este következett (volna) Steve Bannon személyében, de mire odáig jutott az internetes néző, azzal szembesülhetett, hogy ,,Jelenleg nincs közvetítés": egyszerűen lekapcsolták az adást, amire a fenti, ,,sokat ígérő" állóképet ,,csodálva" várakoztunk.

Csak gratulálhatunk a szervezőknek. Valószínűleg ők a legjobb tanítványai Steve Bannonnak, minden szavát isszák, betartják, alkalmazzák...

A konferenciát ugyanis olyan jól hangzó, ám mélységesen hazug ,,kultúrharcos" szólamokkal harangozták be a szervezők, mint pl. ezek:

Megnyerhető-e az Európa testéért és lelkéért folytatott harc? Legyőzhető-e a cenzúra, a másként gondolkodók megbélyegzése, az elhatalmasodó európai kulturális öngyűlölet?

Nos, ha az ilyenek kezében összpontosul a kétharmados hatalom, akkor nem, nem győzhető le a cenzúra. Pontosan ők és amerikai kamarádjaik azok, akik a másként gondolkodók megbélyegzésére alapozzák aljas terveiket Amerika és Európa jövőjével kapcsolatban. Ők azok, akik semmilyen másként gondolkodást nem képesek elviselni - sem a Várkert Bazárban, sem az Országgyűlésben, sem a Fehér Házban, sem sehol. Mint fentebb jeleztük, Bannon annyira toxikus figura, hogy még az amerikai közbeszédet szándékosan elmocskosító, ötszáz nap alatt ötezer dokumentált hazugságot elnöki szájából kiköpő Trump is kénytelen volt elküldeni közvetlen közeléből. Ezért hirdeti most az igét világszerte.

Ha még netán nem háborodott volna fel eléggé a kedves olvasó, tudjuk fokozni. A Magyar Idők című, hűségesnél is talpnyalóbb kormánylap közzétett egy förmedvényt, amelyben a hatalom táskahordozói szokásos bicskanyitogató stílusukban ecsetelik, hogy ők bizony kitiltották az ellenzéki sajtót. A cikk szerzője úgy fogalmaz: ,,Nem nagyon hat meg a ballib picsogás. Nekik új még ez. Majd hozzászoknak. Ahogy mi is hozzászoktunk." Mert hogy őt állítólag akkor tiltották ki eseményekről, amikor a ,,szoci-szadesz" volt kormányon. Természetesen ez is a szokásos, szándékosan hazug tömegbutítás: a ,,szoci-szadesz" időkben olyan újságírók voltak stratégiai posztokon, mint például Járai Judit Washingtonban, aki aztán minden, csak nem ballibsi. Minden eseményre beengedték, semmilyen ,,elbírálás" alá nem esett. Sőt, ugyanazokban a ,,ballibsi" időkben olyan keresztény jobboldali vezethette a Duna Televíziót, mint Cselényi László, aki még fel is szenteltette a stúdiókat.

Most meg egy budapesti konferencián virtuális vérfürdőt rendez a Fidesz a sajtó számára - az ,,elhatalmasodó kulturális öngyűlölet" meg a ,,cenzúra megállításának" hazug jelszavai alatt.

Ez aztán Európa jövője... Eötvös József meg foroghat a sírjában.

Purger Tibor (Washington)

http://fuhu.hu/ez-aztan-europa-jovoje/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap legfontosabb híre
  2018-05-26 11:40:23, szombat
 
  A nap legfontosabb híre

Tamás Róbert | Május 25, Péntek | 13:56

De lehet, hogy az évtized legfontosabbja, nem tudom eldönteni. Mindenki a helyén van, mindenki tudja a dolgát. Igen.

OGY - Igazságügyi bizottság: az LMP-nek és a DK-nak kell megállapodnia, melyikük kapjon elsőként szót

A testület Kövér László házelnök megkeresésére fogadta el hét kormánypárti képviselő támogatásával, három ellenzéki politikus tartózkodása mellett az eseti jellegű állásfoglalást. A DK- és az LMP-frakciónak is 9-9 országgyűlési képviselő a tagja. Az LMP az áprilisi választáson 8 mandátumot szerzett, majd csatlakozott a frakcióhoz a függetlenként az Országgyűlésbe került Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa.
Az igazságügyi bizottság által elfogadott dokumentum több követelményt is megfogalmaz a frakciók megállapodásához. Így például annak a ciklus egészére kell szólnia, de meghatározhatnak a parlamenti cikluson belül azonos hosszúságú terminusokat, de azok legrövidebb időtartamának a rendes ülésszak kezdetétől a következő rendes ülésszak kezdetéig kell tartania. A frakcióknak terminusonként váltakozó sorrendben kell elsőként szót kapniuk.
Az állásfoglalás szerint a frakciók megállapodásának valamennyi felszólalási típusra vonatkoznia kell, azaz a vitára, az interpellációra, a kérdésre, az azonnali kérdésre.
Ha az azonos létszámú frakcióknak nem sikerül megállapodniuk, akkor az Országgyűlés jegyzői sorsolással döntenek. Ezt követően ciklus első felében, azaz a 2020 őszi ülésszak kezdetéig az egyik, majd a másik képviselőcsoport kapja meg az első felszólalás lehetőségét.
Az állásfoglalás lehetőséget ad arra a házelnöknek, hogy megállapítsa, a frakciók megállapodása nem felel meg a meghatározott követelményeknek. Ha ez így történne, akkor sorsolással állapítanák meg a sorrendet.
Az egyik érintett frakció, a DK képviselője, Arató Gergely a vitában korrekt, világos viszonyokat teremtő szabályozásnak nevezte a dokumentumot. Azt azonban kifogásolta, hogy a házelnöknek lehetősége lenne a frakciók megállapodását érvénytelennek nyilvánítani.
Varga-Damm Andrea (Jobbik) dokumentumszerkesztési indítványokat tett és azt javasolta, normaszövegként fogalmazzák meg állásfoglalásukat, hogy később a házszabályban a jogalkotó ekként szabályozza ezt a helyzetet. Ezeket a javaslatokat a bizottság elvetette. (MTI)


https://kolozsvaros.com/rovidek/a-nap-legfontosabb-hire/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így kell egyben tartani ezt a kétharmados, vízfejű monstrumo
  2018-05-26 11:38:34, szombat
 
  Így kell egyben tartani ezt a kétharmados, vízfejű monstrumot


Molnár Bálint | Május 24, Csütörtök | 8:01

Szépjóreggelt! Mondjuk szépen együtt: csü-tör-tök. Ha jól emlékszem, már múlt héten is kifejtettem az én beteg kapcsolatomat ezzel a nappal, amikor is rámtörnek a régi reflexek, a legrosszabb értelemben vett nosztalgia és a felejthetetlen emlékek. Azokbról a régi, szép időkből, amikor ez a Lázár-Kovács duóról elhíresült szép napja volt a nemzet arrogáns, vigyorgó szemenköpésének.

Rögtön került is egy nagycsaládos, ambziciózus, túlképzett honleány, aki kéretlenül megvédte Hódmezővásárhely bukott urát az én tollamtól. Igaz, hogy senki nem bántotta szeretett Lázárját, csak annyit akartam feltétlenül világossá tenni - én, aki viszont hosszú időn át, minden csütörtökön elejétől végig követtem ezeket a produkciókat -, hogy megdöbbentő volt az a rengeteg csúsztatás, maszatolás, illetve nettó hazugság, amit a kancellária felkent minisztere megengedett magának arra a néhány kósza, valódi kérdésre, amit az elenyésző számban jelen lévő, valódi újságírók egyike-másika feltett a fényességes miniszter úrnak. A nagycsaládos, ambiciózus, túlképzett honleány nem vette a fáradságot, hogy megkeresse a kismillió cikket, amiben Lázár arcpirító disznóságaival foglalkozunk, és tételesen bizonyítjuk hazugság- és szemfényvesztés-jellegüket, ehelyett a balos sajtót ekézte büszkén, amelyik féligazságokkal kábítja az olvasóit.

Akkor most tegyük fel újra a kérdést - csak egyet a sok közül, ami nem függ össze semmivel, csak a csütörtökkel -, hogy a büdös picsában lehetséges az, hogy egy milliárdokkal elszámolni nem tudó köztörvényes bűnözőnek a haja szála nem görbült, miután felrobbantotta a romákat a munka világába visszavezetni hivatott hidat, ehelyett Lázár és elvtársai következetesen rasszistának nevezték azokat, akik Farkas Flórián viselt dolgainak következménynélküliségét feszegették. Ezt csak azért citáltam ide, mert nincs az a téma, amit a nem létező ellenzék következetesen ütni volna képes addig, ameddig a kétharmadnak nem marad más választása, mint szarelkenés helyett beleállni. Aki lop, az egy tolvaj geci, és tökmindegy, hogy mely párt színeiben teszi ezt.

Márpedig a lopás általában a hazudozással jár kéz a kézben - ez a példa viszont friss, meleg és mindennél aktuálisabb -, Schmidt Mária önkényasszony ámokfutása szépen bizonyítja ezt. Mármint azt, hogy az ordas hazugságok ragacsos máza tartja egyben a Fideszt. Miután helyhiányra hivatkozva tagadta meg, hogy a magyar és külföldi sajtó neki nem tetsző részét beeressze az általa szervezett, állítólag Európa jövőjét feszegető, rendkívüli súllyal bíró konferenciára, kiderült, hogy üresen tátongó sorok előtt tolták a bulikát. Nem hogy helyhiány nem volt, hanem kongott a Várkert Bazár. Hogy még szebb legyen a történet, a lopott pénzből működő Magyar Idők egy újságírója meg is magyarázta, miért van ez rendben, és miért kell ehhez hozzászokni: mert őt is mindig bojkottálta a szoci-szadesz-kormány vagy a szoci-szadesz-ellenzék. És szerintem ebben minden benne van, amiért ekkora morális trágyadomb magasodik körülöttünk annak a minimális reménye nélkül, hogy valaha el lehetne lapátolni ahelyett, hogy belefulladnánk. Mert ez az érvelés gerince, ez a mentalitás. Mert bezzeg azok is ezt csinálták, de most mi vagyunk a teljhatalom ánuszába szorulva, ezért most mi csináljuk ugyanazt, amit azok csináltak, akiknek a köpködése által kerültünk hatalomra.

Az már csak a slusszpoén ebben a NER-ideológus fejétől bűzlő sztoriban, hogy ráadásul azok, akiknek melegen ajánlották, hogy szarják le a helyhiányt, mert neten amúgy is követhetik az eseményeket, megszívták: az amerikai alt-right királycsinálóját, a Breitbart News bukott vezetőjét, Steve Bannon hazugsággyárost az interneten sem lehetett követni, a YouTube ugyanis letiltotta az élő közvetítést. Vélhetően azért, mert mert a szervezők jogtalanul használtak fel zenéket, amiket a világhírű konferencia műsorszünetében toltak. Erre már semmit nem kell mondani: a hazug önkény természeténél fogva jogtalanul tipor minden irányba. Ez nem hüppögés, nem vinnyogás, hiába is próbálják bagatellizálni, Schmidt Mária pedig csak azt nyújtja, amit az 56-os emléké kapcsán is nyújtott. A botrányoktól övezett szarrágást.

Nem baj, mert most lehet megint megvédeni a hont és nyomni a hisztipropagandát, miután az Európai Bizottság a világhírű magyar gazdaságpolitika miatt javasol eljárást a Fideszt vállain tartó Magyarország ellen. A nem megfelelően működő ügyészség és az alacsony színvonalú oktatás mellett már a magyar családpolitikát is bírálja a bizottság - ez derül ki a tegnap közzétett országspecifikus ajánlásokból. Érdekes kiemelni például, hogy miután több raklapnyi közpénzt égettek el a Magyarországon nem létező terrorizmus elleni védekezésre, most ezzel takaróznak: ezért gyengült a költségvetés stabilitása, és ezért nem tartják be a hiánycsökkentésre tett vállalást. Családbarátéknak felróják a nem megfelelő gyermekellátási rendszert, aminek következménye a nők alacsony foglalkoztatási aránya. A kurvára jól teljesítés közepette a szegénységi küszöb alatt élők aránya még mindig jóval meghaladja az uniós átlagot. Mit mondanak még? A legszegényebbeket aránytalanul súlyosan érintő magas fogyasztási adók, vagy az, hogy az országba áramló nagy mennyiségű tőke egy része valójában nem a reálgazdaságba áramlik, hanem a haverokhoz, hogy Polt Péter baszik rá a korrupció üldözésére, hogy az oktatási rendszer szegregált, hogy az iskolaelhagyás kurva gázos, hogy nincs jól képzett munkaerő, hogy az egészségügyi ellátás az ésszerűtlen pénzfelhasználás áldozata, satöbbi. Na, most akkor jön az, hogy a senki által meg nem választott brüsszeliták beavatkoznak a 2022-es választásba? Ja, nem. Most az a lemez van, hogy nem bírják elfogadni a választás eredményét. És ezzel nincs is mit kezdeni, ezért mérgezheti Orbán kedvére Európát. Mert ezekre a büdöstahóságokra egyszerűen józan, értelmes válasz nem adható.

Varga Mihály közepes képességű könyvelő egyébként, aki korábban még 2020-ra, most már csak a ciklus végére, 2022-re teszi a hiány nélküli költségvetés benyújtását, igen nagyvonalú volt a minisztériumi beosztottjaival. Az NGM dolgozói két részletben összesen 7,8 milliárd forintos pluszpénzt kapnak, és mivel hozzávetőleg 1700 alkalmazott részesült a jutalomból, ez átlagosan 4,5 millió forintot jelent fejenként. Átszámítva az éves bérezést: egyévnyi, 375 ezer forintos fizetésnek megfelelő összeggel egészítették ki a keményen dolgozók jövedelmét. Varga Mihály választás előtti nyakló nélküli pénzszórása a legjobb példa arra, hogyan kell egyben tartani ezt a kétharmados monstrumot. Meg kell vásárolni a lojalitást. És ők vannak a kormányrúdnál, meg is vásárolják. A mindenki hátán fát vágva tömik ki pénzzel a fegyverhordozókat, akikre aztán számítani lehet bármekkora ganéságról van szó. Csak azt nem tudom, hogy mi lesz, amikor tényleg kurvára elfogy a pénz?

Felcsúton mindeközben szintén van pénz dögivel, kár hogy a tehetség nulla. Miután Orbán szórakoztatására létrehoztak egy úgynevezett utánpótlástornát, amin hétfőn eltaknyolt az Akadémia, tegnap elbukták a Magyar Kupát is, ezért sajnos nem indulhatnak a nemzetközi kupában sem, hogy legyen hol és mikor szotyolát köpködni a főnöknek. Nem baj, majd jövőre. Addig is minden Felcsúton eltűnő fillér jó helyre megy. A lehető legjobb helyre.

De jó egy közérdekű jó hírrel zárjam: ezzel szemben a magyarok egyharmadának kisebb váratlan kiadásokra sincs pénze. Gondolom, Soros tehet erről, vagy a balliberális média hazudik megint, de ilyen biztosan nem fordulhat elő BráNERiában.

https://kolozsvaros.com/rovidek/igy-kell-egyben-tartani-ezt-a-ketharmados-vizfeju -monstrumot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 3966
  • e Hónap: 15077
  • e Év: 168573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.