Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Korrupcióinfó: klónozott tanulmányokkal kaszált a fidesz-köz
  2018-05-03 21:07:08, csütörtök
 
 
2018-05-03

Írta radiantonia

Korrupcióinfó: klónozott tanulmányokkal kaszált a fidesz-közeli tanácsadó cég

Forrás: Korrupciókutató Intézet



Nem bűncselekmény, hogy a Voldemort-ügyben is érintett Public Sector Consulting több településnek is eladta szóról szóra ugyanazt a tanulmányt - ezt állapította meg a NAV, és meg is szüntette a nyomozást.






Előzmények

Simonkáék nem tudnak leállni az unióspénz-szórással: egy nap alatt hat közbeszerzést toltak ki

Az Átlátszó által feltárt ügyben is nyomoznak Simonka György ellen

Korrupcióinfó: teleportált Simonka György családi cégének uniós pénzből épült autómosója

Korrupcióinfó: Milliók mentek dinnyekóstoltatásra is - így működik a Simonka György körüli cégháló

Korrupcióinfó: Fideszes országgyűlési képviselőkhöz köthető közpénznyelő céghálózatot mutatott be Hadházy

Házkutatást tarthattak a dinnyekartelles fideszes képviselőnél

“Felháborító, hogy amikor belefutnak egy menthetetlen csalásba, egyszerűen hülyének tetteti magát a NAV azért, hogy a fő bűnösöket elengedje az ügyből" - így kommentálta szokásos Korrupcióinfóján Hadházy Ákos LMP-s politikus, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közép-dunáltúli bűnügyi igazgatósága megszüntette a nyomozást abban az ügyben, amiben Hadházy tett feljelentést kartellgyanú és hanyag kezelés miatt.

Nem érezte véletlennek ugyanis a képviselő, hogy egymástól több száz kilométerre levő településeken ugyanazt a három budapesti céget hívták meg sokmilliós ,,egészségmegőrző" projektekre. Egyik cégnek sincsen semmi közzé az egészségügyhöz, annál inkább a Mengyi-ügyhöz. A győztes cég a Voldemort sztori főszereplője, Public Sector Kft. volt - hangsúlyozta a politikus.

A Public Sectorral együttműködő pályázatlovag céghálóról lásd a Korrupciókutató Intézet fenti ábráját.

Az úgynevezett nyomozás a szokásos menetben haladt: a rendőrség elkezdte, majd áttette a NAV-hoz, ahol végül megszüntették az eljárást. Annak ellenére, hogy bebizonyosodott például: Cece és Lajoskomárom fillére ugyanannyi pénzt, nettó 198 ezer-198 ezer, illetve kétszer 2,2 millió forintot fizetett a ,,Szív és érrendszeri betegklub módszertana" és az ,,Egészségfejlesztési iroda működési rendjének kidolgozása" című tanulmányokért.

A dolgozatok szóról szóra megegyeznek egymással a két településen, ráadásul ugyanazon a napon állították ki a számlákat, és ugyanaznap igazolták le a teljesítést is.

A NAV szerint ez nem bűncselekmény, ennyi idő elteltével ugyanis szerintük nem lehet kideríteni, mennyi munkaórát dolgozott a Public Sector a tanulmányokon. Arra pedig a megszüntető határozat szerint nem merült fel adat, hogy a települések tudtak volna arról, hogy a pályamunkák azonosak.

,,Az idő múlása ellenére én megmondom pontosan, hogy az egyik kamu tanulmányra valamennyi munkaóra ment el, a másikra pedig a kinyomtatáson kívül semennyi. Ez pedig maga a költségvetési csalás klasszikus esete" - jelentette ki Hadházy.

Rádi Antónia


https://blog.atlatszo.hu/2018/05/korrupcioinfo-klonozott-tanulmanyokkal-kaszalt-a -fidesz-kozeli-tanacsado-ceg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány szisztematikusan és profin idegeníti el magát Euró
  2018-05-03 21:05:53, csütörtök
 
 
2018-05-03

Írta Eric
A kormány szisztematikusan és profin idegeníti el magát Európától

foto: napi.hu



“A szerdán Marrákesben elfogadott politikai nyilatkozat szélsőségesen bevándorláspárti, ellentétes Magyarország érdekeivel" - hazudta a magyar külügyminiszter szerdán telefonon az MTI-nek. A dokumentumot Magyarország nem fogadta el, így újra maga ellen haragította a teljes EU-t.


Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

kormanypropaganda_2018_800



Szijjártó Péter elmondta, a több mint egy évtizeddel ezelőtt indított úgynevezett rabati folyamat letért az eredeti “nyomvonaláról", hiszen a rabati folyamat célja az volt, hogy európai források ésszerű felhasználásával megállítsák az Afrikából Európába tartó migrációs folyamatot.

A miniszter - aki részt vett a szerdai migrációs konferencián - közölte, olyan politikai nyilatkozat fogadtak el az afrikai és európai országok képviselői, amely egy szélsőségesen bevándorláspárti nyilatkozat, és ahelyett, hogy a migrációs folyamat megállításával foglalkozna, a migráció további “inspirálására" helyezi a hangsúlyt, új migrációs csatornák kiépítését tűzi ki célul.

“Mi ebben nem leszünk cinkostársak, és határozottan ellene megyünk annak az európai szándéknak, hogy megváltoztassák az európai népesség összetételét" - nyomatékosította Szíjjártó, hozzátéve, ebben a folyamatban az európai kultúra és biztonság kiárusítása zajlik, amit Magyarország nem tud támogatni.

(alternatív valóság OFF)

Remek, hangos és hangzatos mondatok, mehetnek is az összes megyei propagandalap címlapjára. Persze az igazság baromira nem ez, az együttműködés fő célja ugyanis pont az, hogy az EU pénzt ad az afrikaiaknak, és ők cserébe ebből is igyekeznek gátolni a migrációt. Ezt az alkut segélyprogramok, vagy éppen az embercsempészek elleni rendőri együttműködések erősítik. A programok között van az is, amin keresztül pénzt kapnak a hazatérésre azok a Líbiában várakozó emberek, akik esetleg hajlandóak lennének lemondani arról, hogy illegálisan Európába hajózzanak.

A magyar kormány már múlt csütörtökön jelezte, hogy ők bizony megvétózzák az amúgy több mint egy teljes évig tervezett és előkészített megállapodást. Óriási botrány is lett ebből az EU-s nagykövetek április 25-i ülésén, ugyanis egyetlen egy ország sem osztotta a magyarok érvelését (még a lengyelek sem), viszont sorra szólaltak fel a nagykövetek Várhelyi Olivérrel szemben. 100 évvel ezelőtt meglincselték volna.

A legtöbb tagállam szerint a magyarok a szerdai húzásukkal az illegális migráció elleni harcot akadályozzák. A portugál követ például emlékeztette Várhelyit, hogy a megállapodás éppen a migrációs nyomás csökkentését okozhatta volna, ezért különösen érthetetlen a magyar viselkedés. A belga diplomata azt mondta, hogy a magyar kormány törekvései tökéletesen szembe mennek az EU határvédelmének erősítésével, és a kitoloncolások hatékonyságának növelésével.

Egyre többször fordul elő, hogy a magyarok egyedüliként vétóznak meg valamilyen EU-s döntést, ezért a vitában több ország képviselője is azt mondta, hogy szerintük Magyarország alá akarja ásni az EU nemzetközi tekintélyét. A német, az olasz, a finn, a francia, a holland és a ciprusi követ is kiakadt a magyar viselkedésre.

Lassan csak felébred az EU, és megunják Orbánék folyamatos kurucuskodását.

A Fidesz eddig nagyon ügyesen evickélt ezen a nagyon nehéz terepen. Orosz érdekek szerint próbálja bomlasztani belülről az EU-t, és tartja fent az ellenségképet a választói szemében azzal, hogy egészen egyszerűen szemrebbenés nélkül hazudik nekikaz EU migrációval kapcsolatos álláspontjáról és törekvéseiről. De persze az EU-s támogatásokat felvették szintén szemrebbenés nélkül.

Teljesen érthető, hogy mostanra a magyar kormányból végérvényesen elege lett az EU-nak, és az is világos, hogy Orbánéknak mintha pont ez is lenne a céljuk. Lehet mutogatni megint (még mindig) egy külső ellenségre.

Két hete, első lépésként Brüsszelben javaslat született arra, hogy hazánk ellen lépjen életbe a 7-es cikkely. Aminek az is lehet a következménye, hogy megvonják Magyarország szavazati jogát az EU-ban. Csak idő kérdése, és meg is fogják, nyugi! Akkor már nem lesznek ilyen viták, Orbánék nem tudnak megfúrni semmit, egyszerűen meghozzák a döntéseket nélkülük.

Emellett szerdán bemutatta az Európai Bizottság, hogy milyen költségvetést javasol 2021-2027 közöttre, és ebben van egy konkrét terv arról, hogy a korrupt tagállamoktól elvehetik a támogatásokat. Pl. ha nem független a bíróság, nem működnek együtt az OLAF-fal, vagy gyanúsan költik az EU-s pénzeket, akkor nem adnak többet.

Nem árulok el meglepetést, ha azt mondom, Magyarország minden testnyílásán át vérzik.
Érdekesség, hogy Orbánék ezt is előre látták, nem véletlenül kezdték el előre kisöpörni a 2020-ig járó az EU-s pénzeket. Magyarország a kerete 94%-át már jó előre lekötötte, annak ellenére is, hogy az új korlátozó szabályozásnak ezekre nincs hatása. De ami lenyúlható az lenyúlható, ami jár, az jár. 9000 milliárd forint EU-s pénz. (Amúgy a második Észtország szerény 54%-al.)

Mindezek után megjósolható, hogy hamarosan mi leszünk az első EU-s ország szavazati jog nélkül, és mi leszünk az első olyan is, akitől megvonják a támogatásokat. Akkor pedig akár ki is léphetünk, és csatlakozhatunk a dicső Szovje...izé, Oroszországhoz.

https://vastagbor.atlatszo.hu/2018/05/03/a-kormany-szisztematikusan-es-profin-ide geniti-el-magat-europatol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Épp kitört az új migránspánik, mire kiderült: „csak
  2018-05-03 21:02:47, csütörtök
 
  Épp kitört az új migránspánik, mire kiderült: ,,csak" venezuelai magyarok költöztek a balatonőszödi üdülőbe

szerző
Fónai Imre
publikálva
2018. ápr. 13., 06:04



Ez aztán a téboly: muszlimnak nézték a magyarokat!

,,Migránsokat költöztetnek a 2016 decembere óta üresen álló egykori balatonőszödi kormányüdülőbe" - még az április 8-i választást megelőző napokban terjedt a hír előbb a kicsiny, csendes Balaton-parti településen, majd a Facebookon.

Amiről gyorsan kiderült, hogy álhír, de előtte a térség fideszes képviselőjelöltje, Witzmann Mihály ,,beszállt" az ügybe, és rákérdezett a vagyonkezelőnél, hogy valóban terveznek-e migránsokat költöztetni a volt kormányüdülőbe. A nemleges választ Witzmann közzé is tette a közösségi oldalon, ám ez nem nyugtatta meg a falubelieket, hiszen szemmel látható volt a készülődés valamilyen lakók fogadására az elmúlt években Erzsébet-szállónak használt, de közel másfél éve üres üdülőkomplexum kerítésén belül.
false



Egyes jól értesültek arról beszéltek Őszödön, hogy letelepedési kötvényt vásárolt ,,gazdag migránsoknak" készítik elő a helyet. A héten azután balatonőszödi lakosok arról számoltak be a magyarnarancs.hu-nak: a menekültek mégis megérkeztek, méghozzá két busszal, sőt, már a faluban is lehetett találkozni némelyikükkel. ,,Tegnap elhelyeztek 227 néger migránst" - írta valaki a Facebookon, mire válaszul Boór Miklós, a szomszédos Balatonszemes alpolgármestere, a szemesi általános iskola igazgatója szerdán azt közölte ugyanott:

,,Tisztelt Szülők! A mai napon a Facebookon elterjedt egy téves hír, ami sokakban félelmet keltett, és amit mint igazgató és mint alpolgármester is cáfolnom, tisztáznom kell. A rémhír az volt, hogy a balatonőszödi volt kormányüdülő területén migránsokat szállásoltak el. Még fényképek is kerültek fel, ahogy a »migránsok« a szemesi állomáson és a faluban sétálnak. A valós helyzet a következő: A Máltai Szeretetszolgálat Venezuelából, az ottani katasztrofális állapotok miatt hazaköltöző magyarokat, vagy másod-, harmadgenerációs magyarokat szállásolt el az üdülő területén. Az itt elszállásoltak valamennyien magyarok vagy azok leszármazottai, keresztény értékrendet képviselő, hivatalos papírokkal hazatérő családok. Legtöbbjük ért, tud magyarul. Addig fognak az üdülő területén tartózkodni, amíg sikerül nekik lakhatást és munkahelyet találnia a Máltai Szeretetszolgálatnak. Sokuknak még nincs itthon a teljes családja. Van köztük olyan is, aki venezuelai, de magyar származású menyasszonyával érkeztek haza, és szeretnének összeházasodni. Nem vitatom, hogy sokakban az idegenek feltűnése riadalmat kelthetett, de kérem Önöket, hogy ha ilyen híreket hallanak, nyugtassák meg a szülőtársakat, szó sincs migránsok betelepítéséről. Azt gondolom, hiba volt a Máltai Szeretetszolgálat részéről, hogy nem tájékoztatta előre az önkormányzatot. Az egész félreértés elkerülhető lett volna."

Balatonőszödöt azonban talán csak az MTI csütörtöki híre nyugtatta meg. Eszerint ,,az évek óta tartó venezuelai válság mostanra annyira ellehetetlenítette az életet, hogy aki megteheti, elhagyja az országot. A részben II. világháború alatti és részben '56-os magyarországi menekültek a válság miatt arra kényszerültek, hogy most a magyar államtól kérjenek segítséget. Eddig közel 30 magyar származású család érkezett haza Magyarországra. A gazdaság gyakorlatilag összeomlott, az infláció elszabadult. A kialakult polgárháborús helyzet következtében egyre több, magyarságát őrző és magyar felmenőkkel rendelkező kér segítséget Magyarországtól." Soltész Miklós államtitkár hozzátette: az első családok már megérkeztek Magyarországra. A politikus saját tapasztalatai szerint - folytatódik az MTI híre - a hosszú ideje tartó fenyegetettségtől fizikailag és lelkileg megtört emberek könnyek között köszönték meg, hogy segítséget kaptak Magyarországtól. A magyar felmenőkkel rendelkező venezuelai vegyes házasságokból létrejött családok jó része felsőfokú végzettséggel vagy szakképzettséggel rendelkezik. A céljaik egyértelműek: aki most még nem tud magyarul, az mihamarabb szeretné megtanulni a nyelvet, szeretnének beilleszkedni, mihamarabb munkát találni és békességben élni Magyarországon.
A balatonőszödi üdülő

A balatonőszödi üdülő



Az MTI-közlemény arról azonban nem tájékoztat, hol helyezték el az első 30 családot. Ezt már mi derítettük ki, miután Antal János, Balatonőszöd polgármestere (Fidesz-KDNP) megerősítette a magyarnarancs.hu értesülését: a venezuelai magyarok a volt kormányüdülőben vannak. ,,A falunak nincsen köze az üdülőhöz, de úgy tudjuk, hogy átmeneti elhelyezést biztosítanak itt a máltaiak a venezuelai családoknak addig, amíg végleges otthonra nem lelnek - így a településvezető. - Az, hogy megérkeztek, jó hír a falu számára, mert ezzel véget érhet az a rémhírterjesztés, miszerint migránsokat költöztetnek be. Erről tehát szó sincs, és az elmúlt két napban már találkozhattak is a helybéliek a faluban több családdal, sokan közülük jól beszélnek magyarul. Nagyon kellemetlen volt, hogy a választások előtti felfokozott hangulatban a Facebookon és a faluban is rémhírek terjedtek. Más, nyugalmasabb időszakban talán észre sem vettük volna, hogy néhány család révén újra élettel telt meg a korábbi kormányüdülő."
Antal János

Antal János



Antal János szerint legfeljebb csak egy-két dolgozó felvételére volt most szüksége az üdülőnek (sokat tehát nem javult a helyi foglalkoztatási helyzet), néhányan a 2016. decemberi bezárás után is maradtak karbantartási-fenntartási céllal. Akkor egyébként váratlanul zártak be több Balaton-parti Erzsébet-szállodát is, felmondva a dolgozóknak, az őszödi is ezek sorába került, s akkor arról beszélt a polgármester: a helyi idegenforgalmi adóból származó bevétel 90 százalékáról, évi 30 millió forintról kénytelenek lemondani az Erzsébet-üdülő bezárása miatt. Kormányüdülőnek egyébként utoljára a Gyurcsány-kormány használta, ott hangzott el a 2006-os őszödi beszéd. A Balatonőszöd vízpartjának nagy részét elfoglaló komplexumot korábbi hírek szerint árverésen tervezték értékesíteni a többi bezárt balatoni Erzsébet-szállóval együtt, ám ez máig sem történt meg.


https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/epp-kitort-az-ujabb-migranspanik-mire-ki derult-csak-venezuelai-magyarok-koltoztek-a-balatonoszodi-udulobe-110578
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényleg bedarálhatja a bíróságokat a kormány
  2018-05-03 21:01:41, csütörtök
 
  Tényleg bedarálhatja a bíróságokat a kormány

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 03., 12:17


Minisztérium alá rendelik a bíróságokat, nyugdíjaznak minden 1990 előtt is dolgozó bírát, jöhetnek a különbíróságok, és megszűnhet a Kúria.

Az e heti HVG arról ír, hogy Orbán Viktor előtt már kész tervek vannak arra, hogy miként lehet az utolsó független hatalmi ágat, a bíróságokat is megtörni. A lap szerint megválnának az Országos Bírói Hivatalt vezető Handó Tündétől, és minisztériumi igazgatás alá vonnák a bíróságokat.

Az új kétharmad birtokában a kormány előtt már nincs akadálya annak, hogy a Fidesz létrehozza a közigazgatási bíróságokat. Ezek az újonnan felálló bíróságok dönthetnének minden olyan ügyben, melyben állami szervek működéséről szólnak. Így például az MNB-t, minisztériumokat vagy épp a Médiatanácsot érintő ügyekben, vagy éppen a közérdekű adatokról szóló perekben is ezek a bíróságok döntenének- a közigazgatási bíróságokról itt olvashat részletesen.

A lap szerint már kidolgozott javaslat van arra vonatkozóan, hogy minden olyan bírót nyugdíjba küldjenek, aki már 1990 előtt ítélkezett. Így teljesen lefejeznék a bírói kart, megszabadulva a legtapasztaltabb bíráktól. Az intézkedés a mintegy háromezer fős bírói kar nagyságrendileg 20 százalékát, 600-650 embert érinthet.

Tervben van még az ítélőtáblák megszüntetése, vagy a túlságosan ,,önjáró" Kúria beolvasztása az Alkotmánybíróságba a lap szerint. Ha ez utóbbi megvalósul, azzal gyakorlatilag megszűnne a harmadfokú fellebbezési fórum. A tervek szerint a jövőben a Fővárosi Ítélőtábla lenne a harmadfokú fellebbezési fórum, míg az elvi iránymutatás az újabb fideszes delegáltakkal kibővített AB feladata lenne.

A bíróságok helyzetéről és kilátásairól Fleck Zoltánnal beszélgettünk még a választások előtt.

https://magyarnarancs.hu/belpol/tenyleg-bedaralhatja-a-birosagokat-az-orban-korma ny-111008
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feljelentettük az Erzsébet-utalványokat forgalmazó céget, m
  2018-05-03 20:59:07, csütörtök
 
 
2018-05-03

Írta ErdélyiK

Feljelentettük az Erzsébet-utalványokat forgalmazó céget, mert a jogerős ítélet ellenére sem adta ki a reklámköltéseit






2013 óta próbáljuk kinyomozni, hogy mennyiért reklámozzák az Erzsébet-utalványokat. 2014-ben még elvesztettük az elsőfokon megnyert perünket egy, az adatkérésünkre szabott törvénymódosítás miatt, de azóta előbb az Alkotmánybíróság, majd azt követve a rendes bíróságok gyakorlata is a közpénzekre és a közvagyonra vonatkozó adatok szélesebb nyilvánossága irányába változott. Így 2017-ben újra nekiveselkedtünk az ügynek, és idén februárban végre jogerősen megnyertük a pert. Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. azonban a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta ki az adatokat, ezért büntetőfeljelentést tettünk.


Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

kormanypropaganda_2018_800



2013 óta szeretnénk megtudni, hogy mennyiért reklámozzák az Erzsébet-utalványokat. 2013 tavaszán elsőfokon megnyertük az utalványokat kibocsátó és forgalmazó, állami tulajdonban álló cég elleni adatpert, de néhány nappal később az Országgyűléshez kormánypárti törvényjavaslat érkezett, aminek elfogadása után a pert 2014-ben másodfokon elvesztettünk.

Előzmény

Az Erzsébet-utalvány reklámköltségei: így született meg a Lex Átlátszó 2.

A kérdés az ügyben végig az volt, hogy az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. (EUF) köteles-e egyáltalán közérdekű adatigényléseket megválaszolni, azaz az Infotörvény hatálya alá tartozik-e. 2013-ig a rá vonatkozó, 2012-ben elfogadott törvény még tartalmazott egy olyan rendelkezést, amely egyértelművé tette, hogy az EUF a program működtetéséért felelős Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által alapított, annak 100%-os tulajdonában álló cégként maga is közfeladatot lát el akkor, amikor az alapítvány közfeladatainak ellátásában közreműködik. Ez azért volt fontos, mert az Infotörvény alapján a közfeladatot ellátó szervek kezelésében lévő adatok minősülnek közérdekű adatoknak.

A 2013-ban elfogadott törvénymódosítás viszont ezt a rendelkezést úgy módosította az Erzsébet programról szóló törvényben, hogy az EUF-nak - és a program más közreműködőinek - a tevékenysége, ahogy a módosítás indokolása ki is mondta, immár ,,nem keletkeztet közfeladat-ellátási kötelezettséget". Ugyan ez a módosítás feltehetőleg nem erősítette a kormány érveit az utalványrendszert is érintő, végül a jogsértés megállapításával zárult kötelezettségszegési eljárásban, de arra akkor tökéletesen alkalmas volt, hogy az adatpert másodfokon a cég megfordítsa, így a jogerős ítélet alapján nem ismerhettük meg a reklámszerződések adatait.

Azóta sem hagyott viszont minket nyugodni a kérdés, hogy vajon mi lehetett az utalványforgalmazó szerződéseiben, amit törvénymódosítással kellett eltitkolni. Közben ráadásul - alapvetően az Alaptörvény közpénzügyi rendelkezéseinek köszönhetően - megfordult a szél a jogalkalmazásban.

Az Alaptörvény 39. cikk (2) bekezdésének a közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó adatok közérdekűségét kimondó szabályát alkalmazva az Alkotmánybíróság ugyanis előbb a 3026/2015. (II. 9.) AB határozatban (a Margit-híd felújításával kapcsolatos indexes adatperben az alkotmányjogi panaszt elutasítva) kimondta, hogy márpedig a közpénz felhasználásával kapcsolatos adatok kiadásáért közfeladatot el nem látó szervek is perelhetőek.

Majd jött a kifejezetten a ,,közpénzjelleg elvesztését" tagadó, azaz a közfeladatot ellátó szervek által alapított gazdasági társaságok és alapítványok költéseinek átláthatóságát kimondó 8/2016. (IV. 6.) AB határozat a jegybanktörvény módosításával kapcsolatos elnöki vétó után.

Ezek a döntések más, ezekkel összhangban álló alkotmánybírósági határozatokkal együtt mára egyértelművé tették a bírósági gyakorlatban is, hogy a közfeladatnak és az Infotörvény hatályának nem alkotmányos az a szűkítő értelmezése, amit a 2014-es jogerős ítéletünk még tükrözött.

Az EUF, mint ezt közben ismételt adatigénylésekkel teszteltük, ennek ellenére továbbra is azt gondolta, hogy az Infotörvény szerint a cég nem kötelezhető közérdekű adatok közlésére. Végül érzékelve, hogy más adatigénylőkhöz, így például a Transparency International-hez és a Magyar Narancshoz, illetve a Magyar Nemzethez hasonlóan nem megyünk semmire per nélkül még a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségével sem, újra bepereltük egy 2017 júniusában benyújtott közadatigénylés elutasítása miatt az EUF-ot. Ekkor éppen azért nem adták ki a 2010 eleje és 2016 vége között kötött reklámszerződések listáját, mert “az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt., illetve az általa kezelt adatok nem tartoznak az Infotv. hatálya alá".

Az elsőfokú tárgyalás 2017. november 16-án volt, ott megnyertük a pert. A Fővárosi Törvényszék az általunk kért szerződéslista kiadására kötelezte az EUF-ot. A bíróság helyt adott keresetünknek, és kimondta, hogy az EUF-ot, illetve jogelődjét, a Nemzeti Üdülési Szolgáltató Kft.-t (NÜSZ) a közpénzből működő, közfeladatot ellátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) alapította. A törvényszék szerint ezért az EUF-tól általunk kért adatok egyértelműen közérdekűek, és kötelezte a céget, hogy adja ki őket.

Az EUF azonban az elsőfokú ítélet ellen fellebbezést nyújtott be. Ebben többek között egy MNB-alapítványos érveléssel próbálkoztak: Igaz, hogy az MNÜA hozta létre a céget, de az szerintük önálló jogi személy, és önálló vagyonnal rendelkezik.

A másodfokú tárgyalás idén február 9-én volt, ott a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú döntést, és szintén az adatok kiadására kötelezte az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-t.

Az ítélőtábla az elsőfokon eljáró bírósághoz hasonlóan szintén megállapította, hogy az MNÜA közfeladatot lát el, és közpénzt kezel. Az ítélőtábla kimondta azt is, hogy az MNÜA által létrehozott EUF is közfeladatot végez az Erzsébet-utalványok forgalmazásával, az általunk kért összesítés pedig ehhez a tevékenységhez kapcsolódik, tehát közérdekű adat. Ezért az ítélőtábla is a reklámszerződések listájának kiadására kötelezte a céget.





A másodfokú ítéletet március közepén kaptuk meg írásban, a törvény szerint az ítélet alperes általi kézhezvételétől számítva 15 napon belül meg kellett volna kapnunk a kért adatokat. A cég azonban a jogerős ítélet ellenére sem küldte meg részünkre a kért adatokat. Ugyanúgy jártunk tehát eddig, mint tavaly a szűkebb adatkör tekintetében - a Habony Árpád tulajdonában lévő cégekkel kötött szerződések adataira - szintén jogerősen pert nyerő, de adatot ennek ellenére nem kapó Transparency International.

Ugyanúgy is folytatjuk az ügyet: visszaélés közérdekű adattal bűncselekmény miatt az ügyben feljelentést tettünk. Hiszen sok galádságot lehet adatkérési ügyekben büntetlenül megtenni, de az adatok meghamisítása és az adatkezeléssel kapcsolatos hazudozás mellett a jogerős ítélet nemteljesítése az a harmadik eset, amivel az adatkezelő munkatársai és vezetői már bűncselekményt követnek el.

Erdélyi Katalin - Sepsi Tibor



https://blog.atlatszo.hu/2018/05/feljelentettuk-az-erzsebet-utalvanyokat-forgalma zo-ceget-mert-a-jogeros-itelet-ellenere-sem-adta-ki-a-reklamkolteseit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az államtitkár elmagyarázta: az MSZP-s kormányok miatt halna
  2018-05-03 20:52:28, csütörtök
 
 
2018. május. 03. 15:35 2018. május. 03. 15:52 Gazdaság

Az államtitkár elmagyarázta: az MSZP-s kormányok miatt halnak korán a magyarok

szerző:
hvg.hu


A világ egyik leghíresebb orvosi lapja kritizálta a magyar egészségügyet, az államtitkár most megvédte a kormányt.

Olvasói levélben válaszolt Ónodi-Szűcs Zoltán a The Lancetnek, miután a világ egyik legnevesebb orvosi lapja arról írt, hogy a magyar példán látszik, mi történik, ha egy kormánynak a populizmus fontosabb, mint az egészségügy.

A lap azt írta: a magyarok várható élettartama öt évvel kevesebb, mint az uniós átlag, és az iskolázatlanok átlagosan kilenc évvel kevesebbet élnek, mint a legjobban képzettek Az egészségügyért felelős államtitkár erre annyit válaszolt: valóban vannak rossz adatok, de ezek azt mutatják, hogy mit tettek az országgal a szocialista kormányok.

Az egészségügyi kiadások a GDP 7,2 százalékára estek vissza, miközben az uniós átlag 9,9 százalék - írta a The Lancet. Ónodi-Szűcs erre azt hozta fel: most nagyobb a GDP, mint 2006 és 2010 között, vagyis a 7,2 százalék azt jelenti, hogy számszerűleg többet költ a kormány egészségügyre. Egyébként is, betiltották a dohányzást a zárt légterű helyeken, bevezették a trafikrendszert, és több testnevelésórájuk van a gyerekeknek - írta.

http://hvg.hu/gazdasag/20180503_Az_allamtitkar_elmagyarazta_az_MSZPs_kormanyok_mi att_halnak_koran_a_magyarok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Handó törvényt sértett, Rogán Antal már nem feltaláló, de le
  2018-05-03 20:51:01, csütörtök
 
  Handó törvényt sértett, Rogán Antal már nem feltaláló, de legalább többen kordont óhajtanak bontani

Tamás Róbert | Ma | 7:57

Jó reggelt mindenkinek! Nekem már nem lesz jó, mert senkinek nem jó, ha ötkor kell kelnie, az biztos. Eleget használom a billentyűzetet, de most alig lelem a betűket.

Tegnap volt Orbán Viktornak jelenése Brüsszelben. Újságírói érdeklődésére Havasi Bertalan, Orbán Viktor harmadik bal keze azt üzente a sajtónak, hogy a találkozón semmi nem volt, de majd még többször megismétlik. Mindenki más úgy tudja, hogy a pártcsaládja igyekszik megfegyelmezni Orbánt, mert a saját szavazóik is számon kérik őket, amiért Don Illiberálist támogatják.

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem sokkhatásként ért, hogy távozik a miniszterelnökségtől Csepreghy Nándor. Nekem nagyon hiányozni fog, az biztos. Soha többé nem lesz olyan államtitkárunk (vagy mi is volt ő), aki úgy tudna kinézni, mint egy hajléktalan fagylaltárus. Egyéniség volt, na. Helyette állítólag Orbán Balázs érkezik a Századvégtől. Remélhetőleg ő is olyan kimagasló egyéniség lesz, mint az elődje.

Hivatalba lépése után mindjárt mesélhetne is arról, hogy mi lesz azzal a 30 000 családdal (ez nagyjából 120 000 embert jelenthet), akiket a választás előtt nem lakoltattak ki (szarul vette volna ki magát a kampányban), most azonban indul a kilakoltatás ezerrel. Mert eddig fontosak voltak ezek az emberek, de mostanra ez elmúlt.

Május nyolcadika a kordonbontás ideje. Volt már ilyen, csak akkor Orbán Viktornak, Kövér Lászlónak és hasonlóknak nevezték a kordonbontókat és kordont bontani bátor, forradalmi cselekmény volt, mert a tér mindenkié, a kerítést pedig a gyáva kormány rakta oda, hogy távolt tartsa a népet.

Na de most más a helyzet! A kerítést a bátor kormány rakta oda, hogy távol tartsa a gyáva népet, kordont bontani gyáva, egyben felségáruló dolog, valamint törvényellenes és hazaáruló cselekedet.

Korfont bontani pedig többen is akarnak. Egyrészt a Mi vagyunk a többség Facebook csoport:

Nem egyedül akartak ők bontani, hanem az ellenzéki pártokkal közösen. A Jobbik valahogy nem akart csatlakozni ehhez az összefogáshoz (sem), ők külön tervezik az akciót. Tehát kordonbontással már jól állunk, összefogással nem annyira.

Nem csak Orbán Viktornak, hanem Handó Tündének is rossz napja volt tegnap. Szerdán ülést tartott az Országos Bírói Tanács, az Országos Bírói Hivatal felügyeleti szerve. Az ő feladatuk Handó Tünde munkálkodásának ellenőrzése és ezzel a jogkörrel egyedül vannak az országban. Az ülés úgy kezdődött, hogy Handó egy takaros kis szónoklatban kijelentette: lehet oszlásnak indulni, mert a testület nem működésképes, miután nemrégiben hét tag is távozott a testülettől. Darák Péter, a Kúria elnöke, aki szintén részt vett az ülésen, megnyugtatta Handót, hogy de, határozatképes az ülés - ezt az OBT egyhangúlag meg is szavazta -, foglaljon csak helyet a kedves hölgy és hallgassa meg, mi a Tanács véleménye Szájer József feleségének ténykedéséről. Valamint felszólította Handót, hogy gondoskodjon a lemondott tagok mielőbbi pótlásáról.

Az Országos Birói Tanács az ülés végén a napirenden lévő kérdésekben úgy döntött a Tanács, hogy Handó Tünde folyamatosan törvényt sértett és visszaélt hivatali hatalmával. A Tanács Handó működési gyakorlatáról szóló jelentést hamarosan nyilvánosságra hozza.

Már csak azt kellene tudni, hogy az OBT-t Soros György, vagy a libsik irányítják. Bizonyára megtudjuk, mert majd a Fidesz megmondja.

Mindeközben a HVG úgy tudja, hogy minden olyan bírót nyugdíjazni akarnak, aki már 1990 előtt is ítélkezett, így kiszoríthatják a bíróságokról az önálló döntéseket hozó szakembereket és maradnak a kormányhű, szófogadó igazságszolgák. Vagy micsodák. Hát igen, eddig még a bíróságok függetlenségét nem tudta Orbán teljes egészében az uralma alá hajtani, na de majd most.
Ghaith Pharaon örökösei pert indítottak a titokzatos módon elhunyt milliárdos magyarországi ingatlanvagyonáért. A per tárgya a József nádor téri palota, a Cinege úti villa, a hőgyészi és a seregélyesi kastély, valamint a Postabank-székház, amit Tiborcz Istvántól vásárolt meg a család (Orbán és Tiborcz család) barátja. Ez akkor lesz ciki, ha a nagyszerű professzor nem önmagának vásárolgatott, hanem esetleg strómanként működött Orbán Viktor szomszédságában, mert akkor a megbízói, a tényleges tulajdonosok pórul járhatnak. Pórul járt szegény Rogán Antal is, mert a nagyszerű találmánya, amit harmadmagával jegyzett és szabadalomként jelentett be, már kaszált is rajta 25 milliócskát, jó két hete már nem áll szabadalmi oltalom alatt. Ugyanis a három feltalálózseni nem nyújtotta be a Szabadalmi Hivatalba - illetve (bocsánat) a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalába a találmány műszaki dokumentációját, aminek alapján a hivatal eldönthette volna, hogy valóban találmányról van-e szó. Az ideiglenes oltalom pedig lejárt. Reméljük, Rogánnak e nélkül a bevétel nélkül is telik majd néha egy kis helikopteres kiruccanásra, Ciki asszonynak egy-egy márkás rucira. Addig is, ameddig Rogánné jólétéért aggódunk, vágjunk bele a mai napba. Hamarosan jövünk az első beszólással, addig is zenéljünk egyet.


https://kolozsvaros.com/rovidek/hando-torvenyt-sertett-rogan-antal-mar-nem-feltal alo-de-legalabb-tobben-kordont-ohajtanak-bontani/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar nem európai nép
  2018-05-03 20:48:32, csütörtök
 
 
A magyar nem európai nép

Benedikty Béla | Ma | 15:56

Kicsit vissza kell mennünk az időben, úgy 6-7 ezer évet. Antropológiai, genetikai és nyelvészeti vizsgálatokkal odáig tudjuk visszakövetni - eléggé megbízhatóan - a magyarság történetét. Lévén ezek egzakt tudományok, nekem elég bizonyítékkal képesek szolgálni, hogy elfogadhatónak tekintsem az eredményeiket. A részletekkel most nem fárasztom a nagyérdemű közönséget, hogy honnan hová és mikor vándoroltak, tárgyunk szempontjából két adat fontos most nekünk: az egyik - Czeizel Endre genetikai vizsgálatának eredménye - az, hogy az úgynevezett ,,urálid" típust a gyér és elég bizonytalan leletek alapján az Európai és Keleti nagyrassz közti átmenetnek tekintik (ez fontos, ezt tessék szíves lenni megjegyezni, erre még fogok majd hivatkozni). A másik, hogy az első nagy szétrajzás után, mikor a szamojédek, az obi ugorok, a volgai, permi és balti finnek eltávolodtak egymástól, attól kezdve az ősmagyarok nagyjából 2000 (kétezer) évig éltek idegen környezetben, azaz idegen népek és idegen nyelvek közepette. Hadd hozzak ide még egy tudományágat, a proxémikát, ez olyan igazi modernkori úri huncutság, de megvan a maga kikezdhetetlen eszközrendszere, ami tekintélyt ad neki és a művelőinek. Edward Hall amerikai antropológus kezdett foglalkozni a humánetológiának ezzel a sajátos vizsgálati módszerével, az ember térérzékelését, térbeli tájékozódását és nem utolsó sorban az egyedek és csoportok egymástól való távolságát, azon belül az úgynevezett kritikus távolságot helyezte kutatásainak középpontjába (proximus, -a, -um azt jelenti: a legközelebb való). És bár vannak a proxémikának általános szabályai, sőt törvényszerűségei is, az igazi pikantériáját az jelenti, hogy koronként, fajonként, népenként, földrajzi helyenként változók ezek a szabályok, azaz minden vizsgálatot külön kell elvégezni ezen szempontok alapján ahhoz, hogy megbízható eredményt kapjunk. Egy szemléltető példával élve hamar érthető például a kritikus távolság fogalma: hány centire kell lennie tőlünk egy idegennek, hogy még elviselhetőnek tartsuk a közelségét? Edward Hall azt mondja, egy stadionban összezsúfolt tömeg addig bír nagyjából ember módjára viselkedni, amíg az egyedek 60 centinél nem kerülnek közelebb egymáshoz (ugyanez egy tömött autóbuszon olykor 10 centinél is kevesebbre zsugorodik, egy csimpánzokkal hasonlóképpen tele buszon a végállomásnál egyetlen élő majmot sem találnának - lám milyen tűrőképes az ember).

Ez a kritikus távolság, ez a 60 centi a jelzett 2000 évben valószínűleg több volt 60 centinél. A csoportazonos egyedeknél is több métert feltételezhetünk, de az ismeretlenek kritikus távolsága nagyjából 6 kilométer lehetett. Soknak látszik? Pedig nem az. Tessék csak belegondolni, a természeti népek fejlődése a kisgyerek fejlődésével vethető össze, a tudati infantilizmus és a xenofóbia (az idegentől való irtózás) ismert viselkedésforma. A másságtól való beteges félelem akkor ráadásul az életben maradás egyik legfontosabb alapeleme volt, a faj- és létfenntartás nem tárgyalásos, kompromisszumos úton ment, hanem háborúk, gyilkosságok árán (lám, milyen keveset fejlődött az emberiség - ezt ugye nem lehetett kihagyni). Egy elkóborolt állat nyomait követve valaki találkozott egy idegennel (2, 4, 6, 10 kilométerre az övéitől), az olyan riadalmat váltott ki az egyénből (ez akkor is így van, ha ketten-hárman voltak), hogy feledve megbízást, állatot, azonnal megfordult és rohant ,,hazáig". A rettegés foka határozta meg a továbbiakat: összebújva vártak, mi lesz vagy támadtak.

Még egyszer, így éltek 2000 évig. Az elég sok. Aztán elindultak.

Keringenek leírások szűkössé vált legelőkről, éghajlat változásról, ezekkel én most azért nem nagyon foglalkoznék, mert itt 10-20 éves eltérések is fontosak lehetnek. Az éghajlat meg a legelők nekem már iskolás koromban is kissé link magyarázatnak számítottak, ma különösen komolytalannak látom ezeket a szövegeket. Azt olvastam (nem értek hozzá), hogy a legpontosabbnak tartott, szénizotópos vizsgálatok is 80-100 éves hibahatárral dolgoznak, és ennyivel is csak akkor, ha legalább 1 kiló jó minőségű szerves anyagot sikerül találni és azonosítani - ez szinte a lehetetlennel határos. A dendrológia becslése a szárazságról ennél valószínűleg sokkal nagyobb hibaszázalékkal keletkezett, ezt a luxust viszont nem engedhetjük meg magunknak, Árpádéknak 890 körül meg kell érkeznie a Kárpát-medencébe, itt már nincsenek akkora eltérések, erről az időpontról több, megbízhatónak(?) látszó adatunk is van. Az utolsó éghajlati változás, amit valószínűsíthetünk az időszámítás előtt 1300 és 1000 között lehetett, 300 év elég tág ahhoz, hogy az ősmagyarok lakhelyéül elfogadjuk a mai Kazahsztán északi határának környékét. Ez különben még mindig jó 8 szélességi fokkal, azaz közel 600 kilométerrel északabbra van, mint a Kárpát-medence vízszintes középvonala, ami azt jelenti, hogy ha az elsivatagosodott és szűkké vált legelők miatt indultak volna el, bizonyosan nem délnek fordulnak, hanem északnak, ahogyan 2000 évvel korábban a vogulok és az osztjákok ősei tették.

A népvándorlások elindítói majdnem mindig ugyanazok: valamelyik népcsoport úgy gondolta, ő az erősebb, a többieknek éppen ezért vagy semmi keresnivalója nincs a környéken, vagy maradhat - rabszolgának. Az Ázsia keleti részén élő, Keleti (Mongolid) nagyrasszhoz tartozó népek irtó hadjáratainak a vesztesei nyugat felé menekültek. Rövid idő alatt terjeszkedni kezdtek az Urál és a Kaukázus között nyugat felé. Így kerültek kapcsolatba a magyarsággal először a hunok (a III-IV. században), majd az onogurok (V. század), az avarok (VI. század), a kazárok, uzok és az oguzok (besenyők és kunok). Ezek a belső-ázsiai eredetű népek a Keleti nagyrasszhoz tartoztak. Az ősmagyarok ilyenformán ismét más embertani és nyelvi-kulturális környezetbe kerültek (újabb, másfajta ázsiai ,,vér"keveredés). Fentiek közül a hun atyafiságra szoktunk nagyon büszkék lenni, nyilvánvalóan azért, mert az iszonyatosan primitív Attila (vagy Atilla) fejedelem vagy király (kinek hogyan tetszik) az ,,Isten ostora" státuszt vívta ki magának, mint ilyen, akkor nyilván baromi erős, világleigázó hatalmasság volt, úgyhogy akkor nekünk rokonunk kell hogy legyen. Jelentem, ha távoli is, de tényleg az volt, én azért annyira nem vagánykodnék vele. A hunok egy 2017-es kutatás eredménye szerint (a Szegedi Tudományegyetem genetikusai végezték a vizsgálatot) a hsziungnunevű, a mai Észak-Kína területén élt nomád nép leszármazottai, és - van egy ennél rosszabb hírem is - innen a rokonság, mert mi magyarok is onnan valók vagyunk. A szegediek megerősítették ugyanis Czeizel korábbi eredményeit, amiket ő különben nyugatnémet tudósokkal, nyugatnémet pénzből ért el, valamiért a szocialista Magyarországnak ez nem volt fontos. Onnan származunk (mondtam korábban, erre majd visszatérek). Különben a kínai nagyfalat a hsziungnuk elleni védekezésként építették.

Ha már a nagyfalnál tartunk, itt egy pillanatra hadd álljak meg. Mutatnék valamit. Eljutottunk a Kaukázus északi lejtőiről eredő Kubán (oroszul Kubany) és a Don folyók közötti területre, a kazárok fennhatósága alatt élő népek közé, de a Kazár Kaganátusban még nem tört ki a polgárháború, a 800-as évek elején járunk. A Belső-Ázsiából származó kazárok a zsákmányoló életmódot folytató magyarokhoz képest fejlettek voltak, művelték a földet és tenyésztették a háziállatot, elsősorban tevét és lovat. (Ez a ,,zsákmányoló" életmód senkit ne tévesszen meg, nem új dolog, gyűjtögetés néven ismertük, amíg valaki - a fene tudja, ki és főképp hogy miért - rá nem jött, hogy a zsákmányolás mégis csak férfiasabb, ha tetszik, agresszívabb kifejezés, ez a szó igazán méltó a mi nemzeti nagylétünkhöz. Tetszik figyelni a finom árnyalatokat? A tódítás már az Etelköz előtt elkezdődik.) A kazárok majd hamarosan (838-ban) fognak építeni egy erődöt, Szarkel nevűt (ez fehér várt jelent), persze nem egyedül, majd megkérik szövetségesüket, Teophilosz bizánci császárt, hogy küldjön építőmestereket, felrakni egy falat, netán valami bástyaszerűt is odarakni egyelőre meghaladja a magyarok felett ellenőrzést gyakorló kazárok képességeit - de mondom, még csak a 800-as évek legelején vagyunk.

Na akkor most álljunk meg, méghozzá Aachennél. A jelenlegi Németország nyugati határán épült, jó régen, még a rómaiak alapították, fürdővárosnak (az Aachen név az ógermán ahha szóból való, aminek víz a jelentése). Nagy Károly frank király a 760-as évektől kezdve szívesen időzött a városban, 800-ban meg is tette a Frank Birodalom központjának. Négy évvel korábban már elhatározta, hogy Aachenbe költözik, elsőnek a majdani palota kápolnájának felépítését indíttatta. Na ezt akarom most megmutatni.

Ez itt metszet és alaprajz, a nyolcszögletű (oktogon) kápolna egy bezárt kénfürdő helyére került, mintája lett számos későbbi oktogonális vagy kör alakú európai templomnak:

templom

A kápolna ilyen ma, körülötte az aacheni dóm és a palota, lényegében semmit nem változott, nyilván tatarozgatták, festegették, de különben minden ugyanolyan, amilyen 805-ben történt felszentelésekor volt:

templom2

Bízván abban, hogy nem tekintik titokzatoskodásnak (hiszen különben is nyilvánvaló), egyelőre ennél többet most nem beszélnék a Karolingokról és az utánuk hamarosan következő (István házasságáról szólva korábban már említett) Német-Római Császárságról, térjünk vissza a Don-Kubán területre, kezdődik ugyanis a kazár polgárháború. Az első olyan csatározás, amiről már adataink vannak, a korábbiakról csak annyit tudunk, hogy közeli rokonaink, a hunok, akikkel együtt indultunk hajdan a mai Kína északi területeiről, azóta elég rendesen elintézték a fél világot, mely rombolásokban és népirtásokban az ősmagyarok nem vettek részt, sőt a már említett Attila hódításairól sem értesültek, sokszáz évnek kell még eltelnie ahhoz, hogy a magyar történelemírás fölvegye a nemzeti nagylét melldöngetéséhez szükséges hun rokonságot. Én még úgy tanultam általános iskolában, hogy ez az Attila voltaképpen magyar király volt, és hát mit szerénykedjünk, a legnagyobb világbirodalom, amit ő kiépített (sosem volt a legnagyobb), az a mi első világbirodalmunknak tekinthető, volt aztán még több is, lásd a három tenger, ami partjainkat mosta.

Naszóval kitört a kazár polgárháború, és ezzel kapcsolatban már megint van egy rossz hírem: nemhogy Mohács nem volt a magyarság igazi nagy csatavesztése, nemhogy a tatárjárás nem az első nagy vereség, de már az is a sokadik lehetett, amit ebben a polgárháborúban szenvedtek el a magyar törzsek, amik - mit tesz isten - azoknak a lázadóknak az oldalára álltak, akiket a központi hatalom elsöpört (ezt a taktikai húzást - a rossz oldalon való elköteleződést - sikerült évezredes hagyománnyá növeszteni). Úgyhogy mielőtt elgondolkodhattak volna, tetszik-e a vidék, valamint a kazárok atyai jóindulata, amivel befogadták a magyarokat, már szedni is kellett a sátorfát (a szó szoros értelmében), a lovak feje napnyugatnak, hosszúvágta, amíg bírják. Mi már tudjuk, hol álltak meg, ők csak mentek, mert ahogy a Távol-Kelet óta eddig mindig, most is menekülni kellett - volt még előttük légvonalban 1700 kilométer, az Azovi-tenger megkerülését is beleszámítva valamivel több, mint 2000.

Még egyszer, mielőtt megérkezünk, hogy egészen világos legyen. Két genetikus tudóscsoport egymástól függetlenül, kis híján negyven év különbséggel arra a megállapításra jutott, hogy az általuk előmagyaroknak nevezett nép gyökerei a Távol-Keleten, a mai Kína északi részén élt hsziungnuknál fedezhetők fel. Voltak nyugalmas időszakok őseink életében, amikor meg kitört valamilyen háború vagy más harc, akkor ők általában a harc veszteseiként menekülőktől hajtva jöttek egyre nyugatabbra. Vannak elméletek időjárás változásokról, egzaktan meghatározható okként egyszer sem láttam, hogy melegedés vagy hűlés következtében kezdődött volna nagytömegű népvándorlás. A ,,túlnépesedés" meg a ,,szűkülő legelők" elnevezésű ok meghatározások olyanoktól származhatnak, akik még becslést sem láttak a Föld néhányezer év előtti lakóinak számáról, ha esetleg mégis, nem végezték el a népesség osztva négyzetkilométerrel alapműveletet. A fentebb említett ,,zsákmányoló" életmód kétségkívül nagy területet igényelt, de a 100 négyzetkilométerre eső 8-16 ember még így is nehezen nevezhető túlzsúfoltságnak, márpedig az előmagyarok ilyen vagy még ennél is alacsonyabb népsűrűség mellett hagyták ott Ázsia távoli vidékeit - azaz ha szabad kérnem, maradjunk Czeizel Endre mondatának alapvető igazságánál: ,,... A népvándorlások mozgatórugói csaknem mindig hasonlóak voltak: az Ázsia szívében vagy keleti részén élő, Keleti (Mongolid) nagyrasszhoz tartozó népek véres küzdelmeinek a vesztesei Európa felé menekültek."

Nem tudom, van-e olyan olvasó, akit kellemetlenül érint az itt következő megállapítás, azt sem tudom, ha van ilyen olvasó, azt egy puszta tény miért érint kellemetlenül, de így időszámításunk után 2018-ban talán ideje leírni: a magyar nem európai nép. Hanem a többé kevésbé kézzelfogható tudományok segítségével leírható történelme során mindig kisebbségben élő, mindig menekülő, az idegenek közelségétől folyton rettegő, igen csekély létszámú, Ázsiából származó, az ázsiai életformát soha meg nem változtató csoport, amelyik lassan megérkezik - mi már tudjuk - végleges hazájába, a Kárpát-medencébe. Ezt a közbevetett mondatot hadd ismételjem meg: mi már tudjuk. Ez azért fontos, mert a következő fejezet arról fog szólni, ők nem tudták. Sőt, egyenesen kikérték volna maguknak, ha valaki feltételezi, hogy itt akarnak maradni.

https://kolozsvaros.com/2018/05/03/a-magyar-nem-europai-nep/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rég hazudott akkorát Szijjártó Péter, mint amikor megmagyará
  2018-05-03 20:41:14, csütörtök
 
  Rég hazudott akkorát Szijjártó Péter, mint amikor megmagyarázta, miért akadályozzuk az illegális migráció elleni európai harcot

Rényi Pál Dániel
POLITIKA
ma 10:45



Egy hete a 444 írt először arról, hogy Magyarország egyedüliként megvétózta azt az uniós migrációs javaslatot, amelynek célja megállapodni az afrikai országok kormányaival a migrációs nyomás csillapításáról.

A marrákesi nyilatkozat és terv többek között arról szólt volna, hogy az

az EU pénzt ad az afrikaiaknak, és ők cserébe igyekeznek gátolni a migrációt,
segélyprogramokat indít és fokozza az embercsempészek elleni nemzetközi hatósági együttműködést,
és forrásokat juttat azoknak a Líbiában várakozó embereknek, akik pénzért hajlandóak visszatérni hazájukba illegális migrálás helyett.

Magyarország olyan mondvacsinált okokkal állt ellen az egy éve készülő megállapodásnak, mint hogy abban nincs éles különbség ,,menekült- és bevándorláspolitika" között, és nincs benne ,,elítélve az illegális migráció" kellő eréllyel, miközben az egész stratégia célja maga az illegális migráció mérséklése.

Erre Szijjártó Péter most csütörtökön, az MTI híradása szerint, bement a köztelevízióba és elmondta, hogy

,,a marrákesi nyilatkozat szerint a migráció olyan pozitív folyamat, amelyet ösztönözni kell, és új migrációs csatornákat kell nyitni",

és hogy ezzel az egész megállapodással, amin egy éven keresztül dolgoztak a döntéshozók, az európai országok valójában az afrikaiak álláspontját támogatják.

A vétóról szóló döntést ezek után azonnal rátolta a magyar választókra, akik szerinte pont azt kérték április 8-án a magyar kormánytól, hogy minden migrációs ügyben mondjanak nemet.

Elhangzott, hogy újabb migrációs hullámot válthat ki a nyilatkozat, de az MTI szemléjéből nem derül ki, hogy Szijjártó mi alapján, vagy mire hivatkozva mondta ezt.

A külügyminiszter ezután Dimitris Avramopoulos, az EB migrációért felelős biztosára hivatkozva arról is beszélt, hogy Európa Afrikából akarja megoldani a demográfiai válságot, de Magyarország és miniszterelnöke ebből nem kér, és helyette inkább 20-30 éves megállapodást kötne a magyar nőkkel.

https://444.hu/2018/05/03/reg-hazudott-akkorat-szijjarto-peter-mint-amikor-megmag yarazta-miert-akadalyozzuk-az-illegalis-migracio-elleni-europai-harcot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Világhírű professzor közzé tette a legsúlyosabb pontokat: í
  2018-05-03 20:37:17, csütörtök
 
 
Világhírű professzor közzé tette a legsúlyosabb pontokat: így csalhatták el Orbánék a választásokat

május 3, 2018 Jabronka Richárd

Noam Chomsky világhírű amerikai nyelvész, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) máig előadó professzora. 85 éves korához képest elképesztő szellemi frissességről tesz tanúbizonyságot. Izgalmas élete során számtalan dologgal foglalkozott, a nyelvészet mellett filozófiával, médiaszociológiával, tömeglélektannal, de még a számítástechnikába is beleásta magát.

Chomsky 20 évvel ezelőtt a jövőre vonatkozó megállapításait az akkori hatalmi tendenciák és folyamatok figyelembevételével állította össze. Ezt a 10 pontot nevezik Chomsky Tízparancsolatnak, amit érdekes napjainkban olvasni. 20 évvel ezelőtt egy zseni miképp látta a következő időszak, azaz a napjaink vezetőinek ideológiai irányvonalát.

Ha végig nézzük a következő pontokat akkor világosan látjuk, hogy ezeket a módszereket alkalmazták Orbánék. Aki ilyen eszközökhöz nyúl az nem nem hisz a demokráciában. Aki ilyen eszközöket használ az nem demokrata, tehát fél. Mert tudja, hogy a józan többség nem állna mellé. A kiszolgáltatott embereket megfélemlíteni és rettegésben tartani pedig több mint csalás.

Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.



A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.



A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a ,,fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a ,,szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a ,,feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.



A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet (,,majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.



Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.



Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.
Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.



A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.



A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.



Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.

forrás: /sciart.eu


http://ellenszel.hu/2018/05/03/vilaghiru-professzor/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.