|
1/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 68
|
|
|
|
2018-05-30 18:18:42, szerda
|
|
|
Gyilkos-tó-Békás-szoros-Kis Cohárd
Link
Nagyon szép Erdély érdemes megnézni...Ajánlom MINDENKINEK ...én már jártam ott.Egy lenyűgöző látvány!!!
|
|
|
0 komment
, kategória: EGY KIS KIRÁNDULÁS |
|
|
|
|
|
2018-05-30 18:16:12, szerda
|
|
|
A természet csodái: PLITVICEI TAVAK
Link
Én már jártam ott és nagyon csodálatos!!!! Érdemes megnézni!!! |
|
|
0 komment
, kategória: EGY KIS KIRÁNDULÁS |
|
|
|
|
|
2018-05-30 18:04:34, szerda
|
|
|
Fél világot is bejárhatod, más ember földjén testvértelen leszel, s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot, ha nemzetedről megfeledkezel.
Wass Albert |
|
|
0 komment
, kategória: ÍDÉZETEK ÉS BÖLCSESSÉGEK |
|
|
|
|
|
2018-05-30 17:56:55, szerda
|
|
|
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva
Hozzávalók:
70 dkg sertésszűz, só, bors, fehérbor, 10 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 30 dkg aszalt szilva, 1 dkg szegfűszeg, 1 dkg egész fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg brokkolirózsa
A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük.
A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.
A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. A vajtól természetesen még fényesebb is lett az ételünk.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-05-30 17:49:08, szerda
|
|
|
Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással
Hozzávalók
64 dkg csirkemell, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt (edámi), 5 dkg bors (színes), 1 dl tejszín, 10 dkg hagyma, 1 dl pecsenyelé, só
Ezt a töltött csirkemellet most a mártás varázsolja át különlegessé, hiszen sonkával, sajttal biztos mindenki töltött már.
Azért persze nem mindegy, milyen az a sajt, meg hát az sem, milyen az a mártás... Vágjunk bele!
A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. (Csináljuk úgy, hogy a szelet sonkába belehajtjuk a szelet sajtot, és csak utána töltjük be a csirkemellbe: így biztos nem fog kifolyni a sajtsütés közben!)
A mártáshoz finomra vágott hagymát, színesborsot, pecsenyelé alapot és tejszínt adunk. Vörösborral ízesíthetjük, amikor a mártás felforr, hogy ne ugorjon össze.
A forrás után visszatesszük a húst, és a mártással pár percig együtt pároljuk, hogy ízeink összeérjenek.
Köretként rizst, sült burgonyát adhatunk hozzá, de ha igazi újdonságot szeretnénk, készítsünk friss, leveles salátából köretet, majd borecettel és olívaolajjal bőven locsoljuk meg - és készen is vagyunk (ha rám hallgatnak, próbálják ki - ne hagyományosan, hanem így kóstolják meg!).
Jó étvágyat kívánunk!
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-05-30 17:43:52, szerda
|
|
|
Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színes bors mártással
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
4 x 16 dkg csirkemell, 4 szelet pármai jellegű sonka, 4 szelet edami sajt, 5 dkg színesbors, 1 dl tejszín, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl pecsenyelé, só
A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. (Ha így csináljuk, nem fog kifolyni a sajt sütés közben!) A mártáshoz finomra vágott hagymát, színesborsot, pecsenyelé alapot és tejszínt adunk. Vörösborral akkor ízesítjük, amikor a mártás felforr, hogy ne ugorjon össze. A forrás után visszatesszük a húst, és a mártással pár percig együtt pároljuk, hogy ízeink összeérjenek.
Köretként rizst, sült burgonyát adhatunk hozzá, de ha igazi újdonságot szeretnénk, készítsünk friss, megmosott salátából köretet, borecettel locsoljuk meg - és készen is vagyunk (ha rám hallgatnak, próbálják ki - ne cukros salátával, hanem így kóstolják meg).
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK |
|
|
|
|
|
1/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 68
|
|
|
|
2018. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1388 db bejegyzés |
e év: |
15094 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 72
- e Hét: 3380
- e Hónap: 13733
- e Év: 72986
|
|
|