Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
Esti naplemente a tópartnál
  2018-05-30 20:45:25, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - VÍZES HATÁSÚ KÉPEK  
Gyilkos-tó-Békás-szoros-Kis Cohárd
  2018-05-30 18:18:42, szerda
 
  Gyilkos-tó-Békás-szoros-Kis Cohárd







Link

Nagyon szép Erdély érdemes megnézni...Ajánlom MINDENKINEK ...én már jártam ott.Egy lenyűgöző látvány!!!




 
 
0 komment , kategória:  EGY KIS KIRÁNDULÁS   
A természet csodái: PLITVICEI TAVAK
  2018-05-30 18:16:12, szerda
 
  A természet csodái: PLITVICEI TAVAK







Link

Én már jártam ott és nagyon csodálatos!!!! Érdemes megnézni!!!
 
 
0 komment , kategória:  EGY KIS KIRÁNDULÁS   
Fél világot is bejárhatod...
  2018-05-30 18:04:34, szerda
 
 




Fél világot is bejárhatod, más ember földjén testvértelen leszel, s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot, ha nemzetedről megfeledkezel.

Wass Albert
 
 
0 komment , kategória:  ÍDÉZETEK ÉS BÖLCSESSÉGEK  
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva
  2018-05-30 17:56:55, szerda
 
 





Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva


Hozzávalók:

70 dkg sertésszűz, só, bors, fehérbor, 10 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 30 dkg aszalt szilva, 1 dkg szegfűszeg, 1 dkg egész fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg brokkolirózsa



A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük.

A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. A vajtól természetesen még fényesebb is lett az ételünk.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Töltött csirkemell
  2018-05-30 17:49:08, szerda
 
 




Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással


Hozzávalók

64 dkg csirkemell, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt (edámi), 5 dkg bors (színes), 1 dl tejszín, 10 dkg hagyma, 1 dl pecsenyelé, só

Ezt a töltött csirkemellet most a mártás varázsolja át különlegessé, hiszen sonkával, sajttal biztos mindenki töltött már.

Azért persze nem mindegy, milyen az a sajt, meg hát az sem, milyen az a mártás... Vágjunk bele!

A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. (Csináljuk úgy, hogy a szelet sonkába belehajtjuk a szelet sajtot, és csak utána töltjük be a csirkemellbe: így biztos nem fog kifolyni a sajtsütés közben!)

A mártáshoz finomra vágott hagymát, színesborsot, pecsenyelé alapot és tejszínt adunk. Vörösborral ízesíthetjük, amikor a mártás felforr, hogy ne ugorjon össze.

A forrás után visszatesszük a húst, és a mártással pár percig együtt pároljuk, hogy ízeink összeérjenek.

Köretként rizst, sült burgonyát adhatunk hozzá, de ha igazi újdonságot szeretnénk, készítsünk friss, leveles salátából köretet, majd borecettel és olívaolajjal bőven locsoljuk meg - és készen is vagyunk (ha rám hallgatnak, próbálják ki - ne hagyományosan, hanem így kóstolják meg!).

Jó étvágyat kívánunk!


 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Töltött csirkemell ...
  2018-05-30 17:43:52, szerda
 
  Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színes bors mártással

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
4 x 16 dkg csirkemell, 4 szelet pármai jellegű sonka, 4 szelet edami sajt, 5 dkg színesbors, 1 dl tejszín, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl pecsenyelé, só



A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. (Ha így csináljuk, nem fog kifolyni a sajt sütés közben!) A mártáshoz finomra vágott hagymát, színesborsot, pecsenyelé alapot és tejszínt adunk. Vörösborral akkor ízesítjük, amikor a mártás felforr, hogy ne ugorjon össze. A forrás után visszatesszük a húst, és a mártással pár percig együtt pároljuk, hogy ízeink összeérjenek.

Köretként rizst, sült burgonyát adhatunk hozzá, de ha igazi újdonságot szeretnénk, készítsünk friss, megmosott salátából köretet, borecettel locsoljuk meg - és készen is vagyunk (ha rám hallgatnak, próbálják ki - ne cukros salátával, hanem így kóstolják meg).

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Fehér virágos csendélet
  2018-05-30 17:38:04, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - CSENDÉLET  
Őszi csendéletes kép
  2018-05-30 17:37:10, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - CSENDÉLET  
Tarka virágos csendélet
  2018-05-30 17:36:24, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - CSENDÉLET  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1388 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 72
  • e Hét: 3380
  • e Hónap: 13733
  • e Év: 72986
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.