Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Népszava: A magyar kormány titkolja az ország korrupciós áll
  2018-05-04 22:03:05, péntek
 
  Népszava: A magyar kormány titkolja az ország korrupciós állapotáról szóló jelentést

Botos Tamás
POLITIKA
ma 6:34


Fehéroroszország mellett csak Magyarország nem engedélyezte, hogy a strasbourgi székhelyű Európa Tanács korrupcióellenes testülete közzétegye országértékelését, írja a Népszava. A lap szerint a Korrupció Ellenes Államok Csoportja azt vizsgálta, hogy a Tanács tagállamai "milyen intézkedésekkel igyekeznek megelőzni a korrupciót az országgyűlési képviselők, a bírák és az ügyészek körében." A korrupcióellenes testület főtitkára, Gianluca Esposito a Népszavának "nagyon sajnálatosnak" nevezte, hogy a magyar szervek nem járultak hozzá a publikáláshoz.

A jelentés csütörtöki brüsszeli bemutatóján elhangzott:

a tavaly lezárult vizsgálat megállapította, hogy Magyarország mellett még nyolc tagállam nem hajtotta végre a korábban megfogalmazott, a visszaélések és a megvesztegetések megelőzésére vonatkozó javaslatokat.

Az, hogy pontosan miket javasoltak a magyar szerveknek, és azokat hogyan nem teljesítették, titok maradt.


https://444.hu/2018/05/04/nepszava-a-magyar-kormany-titkolja-az-orszag-korrupcios -allapotarol-szolo-jelentest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán parancsára lett optimista az NGM?
  2018-05-04 21:57:17, péntek
 
 
2018. május 4. 17:33

Orbán parancsára lett optimista az NGM?

Baka F. Zoltán

A miniszterelnök két hónapja elmondta, mekkora GDP-növekedést akar.

Minden gazdasági szakértőt, elemzőt meglepett a magyar kormány legfrissebb konvergenciaprogramja, amelyben az eddiginél jóval optimistább gazdasági növekedési pályát rajzolt fel a Nemzetgazdasági Minisztérium. Könnyen meglehet, hogy nem csak szakmai okai vannak a korábban vártnál tartósabban gyors gazdasági bővülésnek. Úgy fest, ez nem lehet független Orbán Viktor miniszterelnök akaratától.

Orbán Viktor két hónapja elmondta, hogyan kell látni a jövőt Orbán Viktor két hónapja elmondta, hogyan kell látni a jövőt

A gazdasági tárca mai tudása szerint az előttünk álló években rendre 4 százalékos, vagy azt meghaladó mértékű lehet a magyar GDP bővülése.

2018: 4,3%
2019: 4,1%
2020: 4%
2021: 4,2%
2022: 4,1%

Ehhez képest tavaly év végén, egy makrogazdasági jelentésben még így látták a jövőt az NGM-ben (akkor még csak 2021-ig adtak előrejelzést):

2018: 4,3%
2019: 3,8%
2020: 3,7%
2021: 3,6%

Mi történt kevesebb mint fél év alatt, hogy ennyire optimistává vált a gazdasági kormányzat? Ilyen rövid idő alatt kevés olyan információ tud befutni a gazdaságból, ami ennyire felbátoríthatná a kormányzati szakértőket, hogy ennyivel feljebb tolják növekedési várakozásaikat.

A hazai tényezőkben nem tapasztalni változást. Az adópolitika a kijelölt úton halad a hatéves bérmegállapodással, új termelő beruházások sem zúdulnak váratlanul az országba.

A konvergenciaprogramból azt lehet kihámozni, hogy kedvezőbb külső gazdasági környezetben bíznak az NGM-ben. Valamint nagyobb hangsúlyt kaphat a jövőben a termelékenység és a versenyképesség javítása, melynek érdekében - mint a konvergenciaprogramban szerepel - elengedhetetlen a hazai innováció elősegítése, az infrastrukturális beruházások végrehajtása, és a magasabb hozzáadott értékkel bíró szolgáltatások és termékek előállításának támogatása.

Ez jelenthet szakpolitikai fordulatot, új fókusz megjelenését, de az nehezen hihető, hogy ezzel ne lettek volna tisztában négy-öt hónappal ezelőtt is a kormányban.

Éppenséggel találhatunk magyarázatot arra, hogy mire fel ez a hirtelen jött nagy optimizmus. Idézzük fel, mint mondott idén március 6-án - tehát az áprilisi választás előtt - a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén Orbán Viktor kormányfő.

"Ha mindez sikerült, vagyis ha nem engedünk be migránst, megvédjük a kerítést, és kitiltunk mindenkit, aki bevándorlásszervezéssel foglalkozik, akkor meg tudjuk csinálni azt, reális lehetőséget látok arra, hogy Magyarországon minden évben legyen 4 százalékos gazdasági növekedés. Azt szeretném világossá tenni, hogy ha van kellő bizalom az emberek részéről, akkor csak olyan gazdasági miniszterrel tudok együtt dolgozni a jövőben, aki nemcsak két évre, hanem a következő 4 év egészére vállalja az évi 4 százalékos gazdasági növekedést."

Ez elég világos elvárásnak tűnik, és láss csodát, rá szűk két hónapra egy olyan konvergenciaprogram landolt az Európai Unió asztalán, amelyben teljesül a miniszterelnöki feltétel: a következő négy év mindegyikében 4 százalékkal bővülhet a gazdaság. Felülírva azt, amit nem sokkal korábban reálisnak láttak.

https://mfor.hu/cikkek/makro/orban-parancsara-lett-optimista-az-ngm.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fideszes lelkész és családja használja az EU-s pénzből ép
  2018-05-04 21:52:29, péntek
 
 
A fideszes lelkész és családja használja az EU-s pénzből épült vendégházat

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 18:44, frissítve: csütörtök 18:44
A református lelkész Hörcsik Richárd családja is uniós támogatással építhetett vendégházat Göncruszkán. A szomszéd elmondása szerint azonban az ingatlant leginkább a képviselő és rokonsága használja. A fideszes politikusnak nincs mondanivalója az ügyről.

Egy nagyszülői házból átalakított vendégház építésére pályázott a Nitor Abaúj Szociális Szövetkezet Göncruszkán 2015-ben. A szervezet tagjai között van a térség fideszes országgyűlési képviselőjének Hörcsik Richárdnak a testvére, valamint annak fia is. A hvg.hu írta meg, hogy az alig 700 lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluban a közel 18 millió forintos uniós támogatással felújított ingatlant nem vendégházként üzemeltetik, hanem saját célra használják.

A szerdán megjelent cikk szerint a házon semmi sem jelezte, hogy kereskedelmi szálláshelyről lenne szó. Csütörtökre azonban egy A4-es papírlapon kikerült: a Ruszkay Pál Vendégház kapujára egy emailcím a szállásfoglaláshoz, és a projekttábla is látható az ablakban.

A helyiek nem szívesen nyilatkoznak arról, mit tapasztalnak a környéken. Mások azt mondták, láttak vendégeket a háznál. ,,Szoktak lenni idegen autók, nem is egyszer, nem is kétszer, szerintem használják. De hogy kik, azt nem tudom, mert ugye az ember nem ismeri őket, gondolom én interneten jelentkeznek be, vagy valami, de üzemel vendégházként az a lakás" - mesélte egy helyi nő.

A szomszédban lakó idős asszony szerint azonban főleg a Hörcsik család használja a vendégházat. ,,Ide járnak a Lajosék, a Zsuzsi, az öregek, a gyerekek is járnak ide családostul is látni őket, meg van, amikor szoktak hozni magukkal valakiket" - mondta.

A református lelkész fideszes politikus hallgat az ügyről.

- Cikkek jelentek meg az unokaöccsének az állítólagos szálláshely építéséről, erről mit tud mondani?
- Megpróbálok bejutni valahogy.
- Úgy látja, hogy ez törvényesen történt? Vagy kell vizsgálni ezt az esetet? Egy mondatot mondjon csak képviselő úr. Csak utánakérdezett a dolognak.

Hörcsik Richárd azonban egy szót sem mondott riporterünknek az üggyel kapcsolatban.

A Ruszkay Pál Vendégház esete nem egyedi. Korábban izsáki, edelényi és hollókői fideszes politikusoknál merült fel az uniós fejlesztési források hasonló használata.


https://hirtv.hu/ahirtvhirei/a-fideszes-lelkesz-es-csaladja-hasznalja-az-eu-s-pen zbol-epult-vendeghazat-2460598
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előre tudták: összeomlik a százmillióért fejlesztett valaszt
  2018-05-04 21:47:35, péntek
 
  Előre tudták: összeomlik a százmillióért fejlesztett valasztas.hu

A tesztelők állítólag előre megmondták, hogy a több mint 100 millió forintból fejlesztett választási honlap nem fogja bírni a terhelést az országgyűlési választás napján.
Domokos Erika, 2018. május 4. péntek, 14:31



Nem kis visszhangot keltett, hogy a választási iroda honlapja az április 8-i parlamenti választások napján már a nap első felében képtelen volt az igényeket kiszolgálni, csökkentett funkcionalitásba váltott át, és a probléma megoldása több mint egy hétig tartott - olvasható a hvg.hu cikke alapján az IT Cafén.


Az ügynek utánajáró hvg.hu két fontos tényt tárt fel: egy informatikai szakértő szerint nem volt megfelelő a terheléses tesztelés, ugyanakkor az ezt végző cég képviselője állítja, hogy ők még időben szóltak a Nemzeti Választási Irodának (NVI), hogy a rendszer nincs megfelelően felkészítve, legkésőbb a nap közepén össze fog omlani.

Az egyik, a választásokon indult párt, a Momentum kérte fel Tabajdi Péter informatikai szakértőt egy vizsgálatra, aki a választási informatikai rendszert kiépítő és karbantartó Idomsoft székházában szerdán tekinthetett be a rendszer működésébe. Ő azt nyilatkozta a hvg.hu-nak, hogy készséges munkatársakkal beszélt, akik nyíltan ugyan nem fogalmazták meg gyanúikat, de nagyon valószínű, hogy a hiba oka az lehetett, hogy jelentős mértékben alábecsülték a várható terhelést. A fizikai rendszerrel a szakértő szerint nem volt gond, vagyis nem szerverösszeomlásról kell és lehet beszélni, ahogy az a választás utáni napokban elterjedt, hanem a honlap működését biztosító, Webtown Informatika által beüzemelt Liferay keretrendszer nem volt megfelelő terhelési tesztnek kitéve.

A terheléses próbá(ka)t az NVI-vel kötött 72 millió forintos szerződésén belül a Kürt Zrt. végezte. Mivel a felelősség ebben a helyzetben egyértelműen a tesztelést végző vállalkozás, a Kürt Zrt. felé mutat, a lap megkereste őket is. Kürti Sándor elnök igen visszafogottan nyilatkozott, annyit azonban elmondott, hogy a terheléses vizsgálatok után jelezték az NVI-nek, hogy a rendszer nincs megfelelően felkészítve: "a nap közepére ez az egész össze fog dőlni".

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/elore_tudtak_osszeomlik_a_szazmillioert_fej lesztett_valasztashu.661835.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A független sajtó mellett foglalt állást az Európai Parlamen
  2018-05-04 21:45:09, péntek
 
  2018. 05. 04. 15:57

A független sajtó mellett foglalt állást az Európai Parlament, a Fidesz nem szavazta meg

A magyar politikusok közül csak a kormánypártiak nem szavazták meg az állásfoglalást.

Az EP-ben elfogadott dokumentum kiemelte a független újságírás jelentőségét, a tényfeltárás fontosságát, és azt, hogy az unió támogassa az újságírókat. Emellett érintette az álhírek problémáit, a kattintásvadász címeket is, írja a hvg.hu.

Az állásfoglalás felszólítja a tagállamokat és az EU-t, hogy támogassák a független közmédiát, újságírást.

"Felszólítja a Bizottságot mint a Szerződések őrét, hogy kezelje helyén a tagállamok kormányai által a tömegtájékoztatás szabadságának és sokszínűségének megsértésére tett kísérleteket mint a hatalommal való súlyos és rendszerszintű visszaélést". "Kéri ezért az Európai Bizottságot és a tagállamokat, hogy mozdítsanak elő és dolgozzanak ki olyan új, társadalmi szempontból fenntartható gazdasági modelleket, amelyek célja a minőségi és független újságírás finanszírozása és támogatása, valamint biztosíták a nyilvánosság megfelelő tájékoztatását; kéri a tagállamokat, hogy erősítsék meg a közszolgáltatók és az oknyomozó újságírás számára nyújtott pénzügyi támogatást, ugyanakkor tartózkodjanak a szerkesztői döntésekbe való beavatkozástól".

A nyilatkozatban felszólalnak az ellen is, hogy a szerkesztőségekkel szemben megfélemlítő jellegű sajtóperek indulhassanak, de javasolják például azt is, hogy olyan cég ne indulhasson el közbeszerzésen, melynek tulajdonosa alá médiavállalatok is tartoznak. (Mészáros Lőrinc például bajban lenne.)

A javaslatot az EP-ben ülő magyar politikusok közül csak a fideszes színekben ülő képviselők, és a Fideszt kívülről támogató Morvai Krisztina nem szavazta meg, ők a tartózkodás mellett döntöttek.


https://alfahir.hu/2018/05/04/sajto_sajotszabadsag_europai_parlament_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pert vesztett Mészáros cége az Orbán-interjú miatt elbocsáto
  2018-05-04 21:44:33, péntek
 
  2018. 05. 04. 13:04

Pert vesztett Mészáros cége az Orbán-interjú miatt elbocsátott szerkesztőkkel szemben

A Mészáros Lőrinc által 2016-ban felvásárolt Mediaworks Hungary Zrt. elvesztette az ellene indított munkaügyi és kártérítési pert, melyet Klecska Ernő és Hajnal Csilla egykori szerkesztők indítottak elbocsátásuk miatt.

Klecska és Hajnal azért fordultak a bírósághoz, mivel úgy gondolták, hogy a Mediaworks jogtalanul bocsátotta el őket 2016 végén. A két médiamunkást azzal az ürüggyel bocsátották el, hogy állítólag nekik észlelniük kellett volna a nyomdába adáskor, hogy 2016 karácsonyán az Orbán Viktor miniszterelnökkel a Mediaworks valamennyi megyei lapjában leközölt interjú fehérvári verzióját máig ismeretlen személy vagy személyek tisztázatlan körülmények között néhány mondatos megtoldással megváltoztatták. A történtek miatt rendőrségi nyomozás is indult, az ügy jelenleg vádemelési szakaszban van, de a rendőrség nem mondja el, kit gyanúsít - írja a 24.hu.

A bíróság csütörtökön egyelőre csak szóban ismertette az ítéletet, amiben megállapította, hogy a Mediaworks a Munka Törvénykönyvét megsértve bocsátotta el munkavállalóit.

A bíróság az első rendű felperes számára mintegy 3,12 millió forint kártérítést, továbbá annak 2017. szeptember elsejétől számított törvényes kamatát, valamint 2,94 millió forint elmaradt munkabért és 381 ezer forint perköltséget állapított meg, melyet a Mediaworks köteles megfizetni. A másodrendű felperes a Mediaworkstől 2,9 millió forint kártérítést, annak kamatát, 1,62 millió forint elmaradt bért, 291 ezer forint perköltséget remélhet, feltéve, hogy az ítélet a mostani formában jogerőre emelkedik. A Mediaworksnek be kell továbbá fizetnie közel 644 ezer forint állami illetéket, valamint az egyik vidékről berendelt tanú meghallgatásának költségét (körülbelül 10 ezer forintot) is fizetnie kell.

Mészáros Lőrincnek évek óta talán ez az első rossz szériája. Nem csak pert vesztett a vállalata, de az Átlátszó összesítése szerint a felcsúti milliárdosnak, aki nemrég mondott le polgármesteri címéről, áprilisban egy közbeszerzést sem sikerült elnyernie.


https://alfahir.hu/2018/05/04/meszaros_lorinc_mediaworks_hungary_birosagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na, ki az Ellenzéki Szuperjelölt, aki a szocik szerint bizto
  2018-05-04 21:37:55, péntek
 
  2018. 05. 04. 15:56

Na, ki az Ellenzéki Szuperjelölt, aki a szocik szerint biztosan megveri a Belvárosban a Fideszt?

Friss, ropogós hír, hogy a fideszes Böröcz László parlamentibe jutása miatt megüresedett belvárosi önkormányzati egyéni választókerületben az MSZP és a Párbeszéd a Liberálisok jelöltjét fogja támogatni.

A hírt az Index közölte, Fodor Gábor pártjára hivatkozva. Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke szerint "még csak a tárgyalások elején" járnak, ám az értesülést nem cáfolta. Tehát a szocialisták tényleg, egészen komolyan gondolkodnak azon, hogy Szabadai Viktort fogják támogatni.

Azoknak a Liberálisoknak a választmányi elnökét akik mögött nem, hogy csekély, de még mérhető támogatottságot sem tudtak soha kimutatni a közvélemény-kutatások. Azt a feladatot azonban remekül ellátták, hogy a fidesz kommunikációval tökéletes összhangban rettegtek a baloldal és a Jobbik - mindkét fél által következetesen elutasított, csak a fideszes propaganda által kiagyalt - "összefogása" ellen.

Személy szerint azt a Szabadai Viktort támogatják, aki

a 2010 után végképp politikai kómába zuhant SZDSZ legutolsó vezetője volt, 2013-ban ő vezényelte le a párt feloszlatását
a már szagolhatóan rothadó késő-Demszky-korszakban 2008 és 2010 között volt az SZDSZ fővárosi képviselője
az égvilágon semmi köze nincs a Belvároshoz, 2006-10 között a 13. kerületben volt önkormányzati képviselő.

Tehát a szocialisták fogták magukat és egy nem is annyira esélytelen időköz választáson beálltak egy,

a Fidesz kommunikációs segédkerekeként funkcionáló mikropárt gazdag kudarcos politikai múlttal, de legalább semmilyen helyi beágyazottsággal nem rendelkező jelöltje mögé.

Most írhatnám, hogy teljesen érhetetlen döntés - de az a helyzet az, hogy nagyon is érhető. Ez a felállás ugyanis

egyes-egyedül a Fidesz érdekét szolgálja. Ahogyan a Magyar Szocialista Párt egész létezése is.

Ami valóban érthetetlen az az, hogy ez az összefüggés hogy a bánatba nem esett még le a maradék 12%-nyi választójuknak, és mikor fog ez már végre megtörténni? Talán akkor, amikor a független, szakszerű, objektív média zászlóshajója, Magyarország Kezdőlapja nem nevezi őket egyszerűen csak "az ellenzéknek", miközben a hírben egy szó sem esik a Jobbikról, az LMP-ről, a Mometumról, és úgy általában egyetlen nem ronngyá lejáratódott, bukott, kollaboráns pártról sem.


https://alfahir.hu/2018/05/04/liberalisok_mszp_szabadai_viktor_alellenzek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha a választások lebonylitásával kapcsolatban minden rendben
  2018-05-04 21:29:51, péntek
 
  Ha a választások lebonylitásával kapcsolatban minden rendben volt, miért kell körbevenni kordonnal a Parlamentet Május 8.-án?  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.