Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2018-05-08 23:57:24, kedd
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Krémes céklás rizottó
  2018-05-08 23:55:30, kedd
 
  Krémes céklás rizottó

Hozzávalók

25 dkg cékla

3 ek olaj
2 fej vöröshagyma
30 dkg rizs
1 dl száraz fehérbor
2 dl zöldségleves alaplé
1 dl céklalé
5 dkg vaj

Elkészítés

A céklát megmossuk és sós vízben héjastól puhára főzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehér borral, majd amikor a bor elpárolgott, 2 merőkanál alaplevet hozzáöntünk. Folyamatosan kevergetjük, amikor a rizs magába szívta a levet, újból hozzáöntünk, addig adagoljuk így az alaplevet, amíg el nem fogy.
Amikor elfogyott az alaplé folyamatosan adagolva hozzáadjuk a céklalevet is a rizshez. Megvárjuk míg magába szívja, majd sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a vajat.
A megfőtt céklát meghámozzuk és kockára vágjuk. Kevés olajon serpenyőben megpirítjuk és a rizottóba keverjük, vagy a tetejét megszórva tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Francia citromtorta (Tart au citron)
  2018-05-08 23:53:15, kedd
 
  Francia citromtorta (Tart au citron)

Hozzávalók

A tésztához:
17,5 dkg vaj
25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
1 db tojás
2 dkg nádcukor
2 ek víz
A töltelékhez:
5 dkg vaj
10 dkg nádcukor
2 db tojás
2 db citrom reszelt héja és kifacsart leve
1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés

A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a vizet, és homogén tésztává gyúrjuk. A kész tésztát alufóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
A krémhez kikeverjük a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd belekeverjük a főzőtejszínt.
A tésztát vékonyan lisztezett deszkán kinyújtjuk, a pitetálba fektetjük, a széleit levágjuk, majd beleöntjük a citromos krémet. 190 fokon kb. 40 percig sütjük, amíg a krém összeáll és színt kap.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Vörös lencsés, zöldséges vegetáriánus lasagne
  2018-05-08 23:50:46, kedd
 
  Vörös lencsés, zöldséges vegetáriánus lasagne

Hozzávalók

12 lasagne lap
1 ek. olívaolaj

1 ek. ghí (vagy olívaolaj)
1 sárgarépa
2 cukkini
250 g vörös lencse
1/4 tk. asafoetida vagy 1 fej hagyma
1 konzerv paradicsom (darabolt)
1 tk nádcukor

bors
bazsalikom
oregano
kakukkfű
csipet rozmaring
20 g vaj
2,5 ek. liszt
2 dl tejszín
szerecsendió
bors



Elkészítés

A répát és a cukkinit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Egy magasabb falú edényben felmelegítjük a ghít. Beleszórjuk az asafoetidat és egy-két másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és egy kicsit forgassuk meg, majd hozzáadjuk a vörös lencsét, összepirítjuk a zöldségekkel, majd hozzáöntjük a paradicsomot és beletesszük a fűszereket és a cukrot. Felöntjük egy kis vízzel, majd felforraljuk a szószt, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzzük tovább, amíg a lencse megfő, és szépen besűrűsödik.
Fog keményre főzzük a lasagne lapokat.
A szószhoz egy edényben megolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet és a szerecsendiót. Habverővel csomómentesre keverjük, és egy picit megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejszín felét, majd simára keverjük, majd beleöntjük a maradék tejszínt is, sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan keverjük, amíg szép, krémes lesz a mártás.
Egy tűzálló edény vagy tepsi aljára egy kis olívaolajat teszünk, majd a lencsés szósz negyedét rákenjük. Ráhelyezünk egy tésztalapot, majd újabb sor lencsés keverék és a szósz következik. Majd újra tészta, aztán lencsés keverék (ebbe a rétegbe nem kerül mártás), aztán tészta, lencse és a tejszínes mártás következik, majd az utolsó réteg tésztára rákenjük a maradék mártást, majd a 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 -30 perc készre sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára pirul.





Megjegyzés

A lasagne egy igen laktató étel, ezért sokan a lasagne-t csak hússal tudják elképzelni. Ezt a receptet nem csak vegetáriánusok, de olyanok akik néha szeretnek egy-egy húsmentes fogást kipróbálni is elkészíthetik. A vörös lencsének köszönhetően nagyon laktató és teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezeted, hiszen minden szükséges aminosav megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted ellásd fehérjével.
vitaik

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Pulykahúsos gombaleves
  2018-05-08 23:46:39, kedd
 
  Pulykahúsos gombaleves

Hozzávalók

1 db pulykaszárny
3 dl húslevesalaplé
1 fej hagyma
2 tk zöld fűszerkeverék
1 l víz
25 dkg gomba
3 dl tej

Elkészítés

A megtisztított pulykaszárnyat lábasba helyezzük, és hozzáadjuk a húslevesalaplevet. Megtisztítjuk, majd felaprítjuk a hagymát, és a leveshez adjuk a felaprított vegyes zöld fűszerrel együtt. Felöntjük vízzel, majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk.
Lefedve felforraljuk, majd 30 percig főzzük. Kivesszük a szárnyat, kicsontozzuk, a húst falatnyi darabokra vágjuk.
Megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, és a leveshez adjuk, és további 15 percig főzzük. A leves felét botmixerrel pürésítjük, újra összeöntjük, majd hozzákeverjük a tejet. Összemelegítjük a félretett pulykahússal, majd tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 800
  • e Hónap: 6382
  • e Év: 123035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.