Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Nem csoda, hogy lelépnek a magyar melósok: 3 ezres órabér vá
  2018-05-08 21:08:43, kedd
 
  Nem csoda, hogy lelépnek a magyar melósok: 3 ezres órabér várja őket

Népszava
2018. május 8. kedd 09:00



Hiába a napszámosok egyre növekvő órabére Magyarországon, alig lehet embert találni a termények betakarítására. Ennek egyik oka, hogy tőlünk nyugatabbra ennél az órabérnél is jóval többet kereshetnek az idénymunkások - írja a Népszava.

Hiába emelkedtek az elmúlt években az alkalmi munkabérek Magyarországon - ma már 800-1400 forint között alakulnak az óradíjak -, egyre nagyobb gondot okoz a 800-900 hektárnyi szamóca föld betakarítása.
A napszámoshiány egyik oka, hogy sokan Ausztriába, Németországba mennek mezőgazdasági idénymunkára mert ott 8-10 eurós, 2500-3100 forintos órabérrel számolhatnak, s ezzel a magyar gazdák nem versenyezhetnek

- mondta el a lapnak Apáti Ferenc, a FruitVeb-Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke.

Bár a munkaerő pótlására elviekben lenne lehetőség Romániából, Ukrajnából és a Vajdaságból, ám észak-keleti szomszédunkból az emberek inkább Lengyelországba mennek. A román alkalmi munkások pedig meg sem állnak Olaszországig, Spanyolországig, sőt a Vajdaságból is szívesebben mennek az emberek Ausztriába.

Az alelnök szerint ráadásul az elkövetkező 10 évben sem fog javulni a hazai munkaerő helyzetet, hiszen a társadalom egyre csak öregszik, és a kivándorlás miatt a kistérségek kiürülése sem kecsegtet semmi jóval. Ebből adódóan valószínűsíthető, hogy a munkaerőért folytatott küzdelem további béremeléseket gerjeszt majd a kertészeti ágazatban is, ez pedig
megjelenik majd a gyümölcs árában is.


https://www.penzcentrum.hu/karrier/nem-csoda-hogy-lelepnek-a-magyar-melosok-3-ezr es-oraber-varja-oket.1066248.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail& utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszatérhet a 400 forintos benzin?
  2018-05-08 20:56:55, kedd
 
  2018. 05. 08. 15:31

Visszatérhet a 400 forintos benzin?

Nemcsak az olaj világpiaci ára, de a forint gyengülése is szerepet játszik.



A nemzetközi piacokon már a 2014-es szinten árulják az olajat, emiatt tartósan emelkedik a hazai kutakon is az üzemanyagok ára. A benzin- és gázolajárak növekedésében azonban az olajárak mellett ezúttal a dollár forinttal szembeni erősödése is jelentős szerepet játszik, így az üzemanyagárak a következő hetekben könnyedén át is léphetik ezt a szintet - írja a Portfolio.hu.

Mint írják: az olaj legutóbbi drágulási hullámát elsősorban az hajtja, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke kilátásba helyezte az iráni atomprogramról 2015-ben kötött nemzetközi megállapodásból való kilépést, és a felfüggesztett szankciók ismételt kivetését a perzsa államra. Az iráni politikai helyzet konszolidációjával való elégedetlenségére hivatkozó Trump ezen a héten dönt az alku további sorsáról, és az olajárak alakulása egyértelműen arra utal, hogy a piac a megállapodás felmondására számít. Amennyiben ugyanis ismét gazdasági szankciókat vetnek ki Iránra, úgy azok hozzávetőleg 400-500 ezer hordóval tovább apasztanák a már amúgy is visszafogott kínálatot, ami az erőteljes globális kereslet mellett kínálati hiány kialakulásával fenyegeti a piacot. Elképzelhető ugyanakkor, hogy a Trump-adminisztráció úgy vesz fel keményebb álláspontot Iránnal szemben, hogy nem rúgja fel teljes egészében az atomalkut.

A kínálatot mindemellett a venezuelai kitermelés összeomlása is jelentősen csökkenti. Az ország kitermelése jelenleg a 2016-os szinthez képest napi mintegy 600-700 ezer hordóval alacsonyabb, és 1,4-1,5 millió hordó/nap körül alakul, ami az év végére akár napi 1 millió hordó közelébe is olvadhat. A napokban pedig az USA újabb szankciókat jelentett be a május 20-i elnökválasztásra készülő dél-amerikai országgal szemben.

Az olajárak emelkedése ellen ható legjelentősebb tényező továbbra is az egyesült államokbeli termelés bővülése, azonban a tengerentúli eredetű többlet kínálat egyelőre akkor sem képes betölteni a fenti okok miatti piaci rést, hogy az USA idén várhatóan napi 11 millió hordó fölé emelkedő termelésével átveszi Oroszország helyét mint a világ legnagyobb olajtermelője. Közben a globális olajkereslet a 2017-es napi 97,8 millió hordóról idén 99,3 millió hordóra emelkedik várhatóan, a bővülést azonban lassíthatja a kínai-amerikai kereskedelmi vita.

A hazai üzemanyagárak alakulását az olajárak mellett a finomított termékek olajárakat követő tőzsdei árfolyama, valamint a dollár/forint árfolyam is jelentősen befolyásolja.

A dollár/forint árfolyam alakulása gyengítheti, de erősítheti is az olajár-emelkedés hatását - jelenleg is ez utóbbi a helyzet. Az olajpiac még mindig alapvetően dollár árazás mellett működik, vagyis a helyi deviza dollárral szembeni árfolyama érdemben beleszólhat a kutakon tapasztalható árak alakulásába. A kiskereskedelmi árnak kevesebb mint felét teszi ki a termelői ár (vagyis a nyersolaj és a finomítási költség), a jelenlegi 380 forint körüli benzinárból ez mintegy 175-180 forintra rúghat - írja a lap.
A héten is emel a Mol

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol.

Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 381 forintra nő, a gázolajé pedig 389 forintra emelkedik. Az üzemanyagok ára legutóbb május 4-én változott, akkor a 95-ös benzin bruttó 3 forinttal, a gázolaj bruttó 4 forinttal drágult, a benzin literenkénti átlagára 378 forintra, a gázolajé pedig 387 forintra nőtt.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került.

A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

https://alfahir.hu/2018/05/08/uzemanyag_gazdasag_mol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kúria visszaszólt Orbán Viktornak
  2018-05-08 20:34:25, kedd
 
  A Kúria visszaszólt Orbán Viktornak

Reagált a Kúria Orbán Viktor vádjaija, miszerint a a legfőbb bírósági szerv beavatkozott a választásokba - írja az Index.hu.


Szász Péter, 2018. május 8. kedd, 16:46


A Kúria nem beavatkozott a választási eljárásba, hanem alkotmányos feladatát teljesítette - reagálta a Kúria az Indexnek, miután a miniszterelnök éppen ezzel vádolta a legfőbb bírósági szervet.
Orbán a választásokról: a Kúria "intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához"

A Kúria nem döntött mandátumok sorsa felől, csupán a Nemzeti Választási Bizottság határozatának törvényességét vizsgálta felül - tették hozzá.

Az ügy előzménye, hogy a Kúria egyetértett az NVI és az NVB döntésével, miszerint a sima borítékban érkező levélszavazatokat nem fogja el érvényesnek. Ezzel pedig úgy alakult a szavazatok száma, hogy a Fidesz vesztett egy parlamenti mandátumot.

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a Kúria ezzel a döntésével elvett egy mandátumot a választóinktól. A Kúria egyértelműen és súlyosan beavatkozott a választásokba. Az Alkotmánybíróság végzését áttanulmányozva nyilvánvaló: a Kúria intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához."

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_kuria_visszaszolt_orban_viktornak.662056.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghátrál az új Orbán-kormány az EU elől? - Máris nyugtat Lá
  2018-05-08 20:29:05, kedd
 
  Meghátrál az új Orbán-kormány az EU elől? - Máris nyugtat Lázár utódja


Az új magyar kormány nem tervez olyan változtatásokat az igazságügyi rendszerben, amelyek kiválthatnák az EU bírálatát és nem akarja megvétózni a következő uniós költségvetés elfogadását.

Komócsin Sándor, 2018. május 8. kedd, 12:53



A magyar kormány olyan költségvetési ösztönözők bevezetését tervezi, amelyek segítségével fenntartható a négyszázalékos GDP-növekedés - mondta a Reutersnek Gulyás Gergely a kancellária leendő vezetője. A politikus kizárta, hogy az új budapesti vezetés olyan konfliktusba keveredjen az EU-val, mint a varsói kormány, azaz nem tervezik az igazságszolgáltatás gyökeres átalakítását.
Mit hoz Orbán újraválasztása? - így látják külföldről

A hírügynökség megjegyzi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök heves bevándorlóellenes kampányával nyert a választáson, amely jól rezonált a választóközönség egy része, különösen a kistelepüléseken élő szegény rétegek lelkében. A kétharmaddal ugyan átszabhatnák az alkotmányt és az igazságszolgáltatást, ám Gulyás most elárulta, hogy jelenleg nem készülnek erre.

Jobb a békesség

A gazdasági növekedést segítő intézkedések mindent érinthetnek a mezőgazdaságtól a gépiparon át az építőiparig, ám konkrét javaslatokról nem számolt be. Egyedül a minimálbér emelését említette meg, ami az egész gazdaságra hatott és a Reuters megjegyzése szerint hozzájárult Orbán Viktor újraválasztásához.

Gulyás Gergely szerint a minimálbér növelése és az erős gazdaság növekedés hozzájárulhat a magyar életszínvonal felzárkóztatásához a nyugati szintre.

Ugyanakkor az eurót nem tervezik bevezetni a következő négy évben. Ugyancsak nem szerepel a kormány szándékai között, hogy megakadályozza a 2021-2027-es uniós büdzsé elfogadását. A kormányfő legutóbbi rádióinterjújában utalt rá, hogy ez egyhangú szavazást igényel, ezért Magyarország megvétózhatja a döntést.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/meghatral_az_uj_orban-kormany_az_eu_elol_mari s_nyugtat_lazar_utodja.662015.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétszer annyit költ a fizetéséből rezsire egy magyar háztar
  2018-05-08 20:26:02, kedd
 
 
2018. május. 07. 17:08 2018. május. 07. 17:23 Gazdaság

Kétszer annyit költ a fizetéséből rezsire egy magyar háztartás, mint egy osztrák


szerző:
hvg.hu
17

Hiába adják Európa egyik legalacsonyabb árán a gázt és az áramot nálunk, ha a fizetések is alacsonyak.

Egészen addig nagyon olcsónak tűnik a magyarországi gáz és áram, amíg nem az emberek fizetéséhez viszonyítjuk. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal friss adataiból kiderül: euróba átszámítva az árakat a kontinens fővárosai közül csak Belgrádban olcsóbb a gáz, mint Budapesten, az áram pedig Vilniusban, Szófiában és Belgrádban kerül kevesebbe, mint a magyar fővárosban.

Igazán rosszul akkor jön ki Magyarország az összehasonlításból, ha nem csak az árakat vesszük számításba, hanem a fizetéseket is. A vásárlóerő-paritáson számolva ugyanis az áram ára az európai középmezőnyben van (29 vizsgált fővárosból pont a középső, a 15. helyen). A gáz árában jóval jobb a helyzet, ott még vásárlóerő-paritáson is a negyedik legalacsonyabb a budapesti adat.

A MEKH azt is modellezte, hogy egy átlagos háztartás a bevételének mekkora részét költi a rezsire. A példájukban egy olyan háztartással számoltak, amelyben mindkét felnőtt keres, és 2200 kWh áramot, illetve 10 ezer kWh-nyi földgázt használnak. Huszonöt megvizsgált város közül Budapest a tizedik legdrágább, itt a háztartás jövedelmének 4,3 százaléka megy el a gáz- és az áramszámla kifizetésére. Pozsonyban és Prágában egy kicsit rosszabb ennél a helyzet, míg a bécsi családok kevesebb, mint feleakkora részét költik a fizetésüknek rezsire, mint a budapestiek.

A legrosszabbul egy ilyen összehasonlításban a szófiai, a bukaresti és a vilniusi lakosok állnak, míg arányaiban a legkevesebbet az amszterdamiak, a londoniak és a luxembourgiak költik a rezsire.


http://hvg.hu/gazdasag/20180507_Ketszer_annyit_kolt_a_fizetesebol_rezsire_egy_mag yar_haztartas_mint_egy_osztrak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már most 1000 milliárd forint fölött van az idei hiány
  2018-05-08 20:24:37, kedd
 
 
2018. május. 08. 11:37 2018. május. 08. 12:18 Gazdaság

Már most 1000 milliárd forint fölött van az idei hiány


szerző:
hvg.hu
16

A kormány megígérte, hogy nem lesz választási osztogatás, ehhez képest január és április között 1081 milliárd forint lett az államháztartási hiány.

Az államháztartás központi alrendszerének hiánya április végéig 1081,4 milliárd forintot ért el. Egyedül áprilisban 209,4 milliárd forint hiány jött össze.

Ezen belül a központi költségvetés 1119,5 milliárd forint, az elkülönített állami pénzalapok 7,0 milliárd forint hiánnyal zártak. A társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 45,1 milliárd forintos többletet mutattak.

Az NGM azzal indokolta a nagy hiányt: az idei uniós kifizetések elérték a 857,2 milliárd forintot, de mindössze 63,9 milliárd forintot utalt át eddig az EU a nemzeti költségvetésbe. Folytatódtak azok a fejlesztések is (Modern Városok Program, Egészséges Budapest Program, kiemelt közúti projektek, valamint az Erzsébet-táborok modernizálása), melyekre forrást a hazai költségvetés biztosít. Azon túl, hogy tavasszal minden nyugdíjasnak egyszeri 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt juttatott a kormány, márciusban téli rezsicsökkentésről is döntöttek, ez is növelte a hiányt.


http://hvg.hu/gazdasag/20180508_Mar_most_1000_milliard_forint_folott_van_az_idei_ hiany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán retteg, mint minden diktátor
  2018-05-08 20:20:35, kedd
 
  Orbán retteg, mint minden diktátor

2018. május 3. 18:41 - szerző: Sándor Zsuzsanna

Varga Zoltán pszichológus ötven éve foglalkozik pszichoterápiával, valamint a versenyszférában dolgozó felsővezetőknek ad tanácsokat. Írásaiban gyakran foglalkozott a hatalom személyiségre, illetve közösségekre gyakorolt hatásaival. Politikai vezetők, köztük Orbán Viktor pszichológiai karakterét is elemezte már. A terapeuta arról is beszélt, hogy a miniszterelnök fél, mint minden diktátor, mert érzi, hogy túlméretezett hatalma előbb-utóbb rá fog omlani.

- Április 8. után sokan zuhantak mély apátiába. Új népbetegség lett a választási depresszió?

- Azokban a körökben, amelyekben én mozgok, inkább sokkot és nagy lehangoltságot tapasztaltam. Én inkább csak meglepődtem. A magas választási részvételt látva egy pillanatra magam is elhittem: itt még történhet valami. De ez csak egy ködös pszichés állapot következménye lehetett. Naivan azt hittem, a csapból is folyó sorosozás már nem folytatható tovább, és az emberek nem dőlnek be annak az eszement propagandának, hogy a történelem menetét egy Amerikában élő öreg magyar tőzsdés irányítja. Tévedtem.

- Elhittük, hogy ilyen választási törvénnyel, ilyen ellenzékkel is lehet győzni. Hiú remények csapdájába estünk?

- Talán kevésbé lepődtünk volna meg, ha szembenézünk a realitással. Ebben az országban hosszú ideje a tébolyda légköre uralkodik. Egészen abszurd dolgok váltak mindennapossá. Én még emlékszem arra, amikor a rendszerváltás után egy fiatalember azt kiabálta a parlamentben: ,,A kormány hazudik!" Ő volt Orbán Viktor, aki most a kormányzását hazudozásra, gyűlölet szítására és félelemkeltésre alapozza. A gyűlölködés az egész társadalomban ragályosan terjed. Mégis a legabszurdabbnak azt tartom, hogy Orbán, amikor 2010-ben először nyert kétharmaddal, történelmi lehetőséget kapott, de ezzel semmit sem tudott kezdeni.
Fotó: Bazánth Ivola

- Dehogynem! A saját hatalmát építi nyolc éve sikeresen. Harmadjára is kétharmaddal győzött.

- Ha a politika a közügyek normális, racionális intézését jelenti, akkor miniszterelnökünk nem tekinthető politikusnak. Európában a politikusoknak az a dolguk, hogy egészségüggyel, oktatással, gazdasággal, külpolitikával foglalkozzanak. Ezeken a területeken Orbán semmit nem ért el. Az ország pénzügyileg csak azért nem roppant össze, mert az unió fenntartja. A hazai egészségügy, az oktatás romokban, a külpolitikai megítélésünk katasztrofális. Az Európai Parlamentben a legsúlyosabb szankció, a 7-es cikkely Magyarország elleni bevezetését kezdeményezték. A napokban száz nemzetközi hírű akadémikus és író nyílt levélben követelte Merkeltől, hogy lépjen fel Orbán ellen, és indítsa el a Fidesz Európai Néppártból való kizárását.

- Ha ön szerint Orbán nem politikus, akkor micsoda?

- Elszabadult neveletlen fiatalemberként került a hatalomba, és a feladathoz nem tudott felnőni. Amihez csak nyúlt, mindent tönkretett, a keze nyomát legfeljebb az országot elárasztó Stop, Soros!-plakátokon hagyta ott. Ha megszólal, rettenetes lappáliák ömlenek a szájából. És közben egyre inkább elszakadt a valóságtól. Az egykori szegény vidéki srác ma száz- és ezermilliárdok fölött rendelkezik, és hatalmi tobzódásában nem ismer gátakat. Mivel szereti a focit, szülőfalujában megépítette a Puskás Akadémiát. Mellé kisvasutat. Gyerekkoromban én is nagyon vágytam Märklin kisvasútra, mindennap megcsodáltam a játékbolt kirakatában, de nem volt pénzünk rá. Orbán kárpótolta magát igazi vonattal. Amikor kritizálták ezért, kijelentette: ,,Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig." És tényleg milliárdokból tervezik a továbbépítést. Én azonban nem irigylem Orbánt, inkább sajnálom. Roppant hatalmának súlya egyszer rá fog zuhanni, és maga alá temeti. Ezt ő is érzi, és nagyon fél, mint lelke mélyén minden diktátor.

- A hívei viszont bátornak tartják Orbánt, mint egy népmesei hőst, aki egyedül szembe mer szállni a világgal.

- Ez nem bátorság, inkább vakmerőség és melldöngetés. Érdekesek ennek a viselkedésnek az etológiai párhuzamai. Az állatlélektani kutatások szerint például a gorilla akkor veri a mellét, ha fél. Embernél is hasonló ez a működés: a melldöngető kivagyiság a félelem jelzése. A miniszterelnökön látszik a kulturálatlansága is, ahogy zsebre dugott kézzel áll, szotyolázik, zavartan gombolgatja a zakóját. Ha mások beszélnek hozzá, jegyzetel, mintha fontos lenne neki, mi hangzik el. Egyszer egy tévéközvetítésnél felülről megmutatták, mit jegyzett a papírra: értelmetlen, összevissza firkákat.

- Mit olvas ki ebből a pszichológus?

- A teljes kompetenciahiányt és rémületet. Terapeutaként gyakran tapasztaltam, hogy az életminőség és a pszichés állapot a test változásain is megmutatkozik. Orbán a korához képest jóval idősebbnek látszik, terhei alatt elhasználódik. A legelső kormányzása idején még önálló gondolkodásra képes embereket választott maga mellé. Nézzék meg, ma milyen figurákkal veteti magát körül a rezsibiztos Németh Szilárdtól Kósa Lajosig. Hihetetlen az intellektuális züllés és a szolgalelkűség mértéke. Orbán despota önkényúrként irányítja alattvalóit. E kapcsolatok milyensége olykor a nyilvánosság előtt is lelepleződik. Például a választás idején a Nemzeti Választási Bizottság megbírságolta Orbánt, amiért gyerekekkel kampányolt a szüleik engedélye nélkül. Aztán egy rendezvényen a miniszterelnök találkozott Patyi Andrással, az NVB elnökével, és odaszólt neki: ,,Hallom, Patyi, megbüntetett engem!" Mire az elnök pironkodva kért bocsánatot a törvénysértő miniszterelnöktől. És nálunk ezek a lakájviszonyok teljesen természetesek.
Fotó: Merész Márton

- Ez magyarázatot ad arra, miért szavaznak annyian Orbán önkényuralmára?

- A Fidesz vidéken, főleg a kis településeken tarolt. Kimutatták, hogy a legszegényebb falvakban szinte mindenki a Fideszre szavazott. Az emberek intellektuális kiszolgáltatottságával könnyű visszaélni.

- Hogy érti ezt?

- Láttam egy videót, amelyben a riporter utcai járókelőket kérdezett arról, mit szólnak ahhoz, hogy az unió 2019-től bevezetné az arab számokat. A többség bedőlt a becsapós kérdésnek, és azt felelték: nincs szükségünk arab számokra. Jól mutatja ez is, hogy az idegenek elleni előítéletek milyen erősen befolyásolnak sokakat. Nem képesek átgondolni a válaszaikat. Pedig ezek a riportalanyok jól öltözött középosztálybeliek voltak egy vidéki nagyvárosban, Pécsen. Mit várjunk akkor a nincstelen, tanulatlan rétegektől? A felkészületlen, intellektuálisan védtelen lakosság hogyan tudna átlátni a politika manipulációin? Az egyik híradóban megkérdeztek egy cigány asszonyt, miért szavazott a Fideszre. Azt mondta: krumplit adtak neki, és tűzifát ígértek. Az ő helyzetében ez érthető válasz volt. Ezek az emberek nincsenek abban a helyzetben, hogy azon gondolkodjanak, mi is a Fidesz, és mit akar. Nem szabad ezért lenézni őket. Én inkább együttérzek velük, mert nincsenek felkészülve arra, hogy a saját sorsukról döntsenek. Másfelől egyetértek azokkal a diákokkal, akik azért tüntetnek, hogy az iskolákban ne a lexikális tudást tömjék a fejükbe. Gondolkodni tanítsák meg őket, hogy esélyük legyen értelmezni a körülöttük lévő világot.

- Minél irreálisabb a gyűlöletkampány, annál hatásosabb? A nálunk nem létező migránsoktól lehet a legjobban félni?

- Az emberek többsége nem gonosz idegengyűlölő, egyszerűen félti a családját, gyerekeit. Attól, mert valaki a saját községében nem találkozott migránssal, elhiheti, hogy máshol az országban már ott vannak ezek a veszélyes jövevények. Bár nem illik a mai Magyarországot a náci Németországhoz hasonlítani, én ezt az illemszabályt nem tartom be. Tudjuk, hogy Európa egyik leghatalmasabb és legkulturáltabb országát hogyan tette tönkre egy diktátor és a goebbelsi propaganda. Megváltozott azóta a világ, biztos, hogy ez nálunk nem fog bekövetkezni újra. De tényleg minden hazai közszolgálati rádió és tévé, sőt egyes kereskedelmi csatornák is reggeltől estig a migránsozást és a sorosozást szajkózzák. Ez vésődik be az emberek agyába, ezt tanulják meg.

- Ehhez a választási eredményhez azonban az ellenzéki pártok is kellettek. Politikusaik nem képesek együttműködni, sem felülemelkedni kicsinyes érdekeiken.

- Én őket sem tekintem politikusoknak, ugyanis nem tudtam elhinni nekik, hogy fontos számukra az ország sorsa. Akadtak a magyar történelemben igazi politikusok, például Deák Ferenc, aki egy csodálatos elme volt, és valóban azért küzdött, hogy a hazáját jobb helyzetbe hozza. A jelenlegi ellenzékben leginkább szövegelő alakokat látok. Csakis a saját véleményük érdekli őket, és mind azt hiszi magáról, hogy ő mindent jobban csinál, mindenki másnál okosabb. Az ellenzéki jelölt elképzeli magát újra megválasztott képviselőként a parlamentben, a Hír TV vagy az ATV stúdiójában nyilatkozni, és neki ez a fontos, nem az ország. Biztosan vannak köztük kivételek, de a többségük elveszítette a hitelességét.

- Vannak, akik azt mondják, hogy az ellenzéki pártoknak nem kellene bemenniük a parlamentbe, ne asszisztáljanak a parlamentáris demokráciának álcázott diktatúrához.

- Ez lenne a legjobb. A kormánypártok tagjai ülhetnének magukban az Országgyűlésben, és megszavaznák a saját törvényjavaslataikat. Ennél parodisztikusabb jelenetet elképzelni sem tudok, hatalmas felkiáltójel lenne a világnak. Azok az ellenzékiek, akik most úgy érvelnek, ők arra kaptak mandátumot, hogy az ország házában elmondják a véleményüket, gondolják végig: kinek beszélnek ott, és minek?

- A kormány kedvenc hetilapjában már listázzák ,,a Soros-bérenceket", és ha megszavazzák a parlamentben a Stop, Soros!-törvényt, kivégezhetik a még létező fontos független civil szervezeteket is. Meddig lehet terrorizálni egy társadalmat?

- Amíg engedi és hagyja magát megfélemlíteni. Egy ilyen rezsim akkor bukhat meg, ha az emberek már nem hajlandók félni tőle. Sőt nevetnek a politikusokon. Én például ezeket a kormányon lévő pojácákat nem tudom komolyan venni. Annak idején, 1949 és 1956 között, a legkeményebb Rákosi-időszakban egy illegális vallási mozgalom tagja voltam. Rengeteget féltem akkoriban. Hallottunk arról, hogyan kínozzák meg azokat, akiket bevittek az Andrássy út 60.-ba. Az Orbán-rezsim a nyílt erőszakig nem fog eljutni. Egzisztenciálisan azonban bárkit tönkretehetnek. Én persze könnyen beszélek, idős ember vagyok, nem függök senkitől.

- A kormányzat gyűlöletkampányának mi lehet az ellenszere?

- Azt gyanítom, az Orbán-rezsim paradox módon a demokrácia tiszteletére taníthat meg minket. Most a saját bőrünkön tapasztaljuk meg, hová vezet, ha nem tudjuk megbecsülni és jól használni a demokráciát. Nagyon drága tandíjat fizetünk ezért. De ha százezres tömeg összejön, és azt kiabálja, hogy Elég! Elég! - annak igenis van ereje. Még akkor is, ha Rogán Antal ezt politikai bolhacirkusznak nevezi. A fideszesek nem sokáig lesznek ilyen pöffeszkedően magabiztosak, ha azt látják, hogy a szervezkedő fiatalok nem ijednek meg tőlük. A civil szervezetek is milyen bátran viselkednek, holott nekik tényleg volna okuk aggódni. Magyarországon egyre többen kezdik felfedezni, hogy nekik is vannak jogaik. Szerencsésebb európai országokban a demokrácia játékszabályait már régen elsajátították. De a tanulási folyamat nálunk sem lassú. A rendszerváltás óta 28 év telt el. A mi életünkben ez hosszú idő, történelmi léptékben csak egy pillanat.

http://168ora.hu/itthon/orban-retteg-mint-minden-diktator-149308
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szili Katalin: nem értem, miért olyan nagy probléma a kivánd
  2018-05-08 20:16:05, kedd
 
 
Szili Katalin: nem értem, miért olyan nagy probléma a kivándorlás


2018. May. 03. 18:52

Ismét rendkívül szórakoztató interjút adott a kormány lakájmédiájának az MSZP egykori elnökhelyettese. Szili Katalin amellett, hogy úgy gondolja, csak akkor lesz valódi baloldali párt Magyarországon, ha azt Orbán Viktor megszervezi, most annak a véleményének is hangot adott, hogy semmi baj nincs azzal, hogy a fiatalok elmennek az országból.

,,Vissza kellene térni a népi, nemzeti gyökerekhez, amelyeket sosem próbált még ki a baloldal, mert az elmúlt 25 évben mindig fontosabb volt a balliberális attitűd" - mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az Echo TV Napi aktuális című műsorában.

Szili hozzátette: “Vannak politikusok, akik azt mondják, hogy micsoda dolog ez a kivándorlás, mert elhagyják az országot. Ugyanakkor Európa-pártiak. Akkor miért olyan nagy probléma, ha valakik elmennek, 1-2 évet külföldön dolgoznak, és utána visszajönnek és ezt a hazát gyarapítják?“


Szili Katalin az ellenzéki összefogásról azt mondta: "tévedés azt gondolni, hogy mindent mindennel össze lehet adni. Nem igaz önmagában az a teória, hogy ha sokan mennek el szavazni, az mindenképpen ellenzéki győzelmet hoz. Ha egy párt nem tudja megmutatni a saját karakterét, akkor a választók nem fogják tudni, mit szeretne az adott párt. Ezt a karaktert viszont senki sem fogja tudni megmutatni, ha egy masszába önti be a saját jelöltjeit"



http://sztarklikk.hu/kozelet/szili-katalin-nem-ertem-miert-olyan-nagy-problema-a- kivandorlas/337115

---------------------------------------------------------------------------
Ez egy gerinc nélküli félkarú rabló
nem viccből mennek el a mai fiatalok. Küldik a keresetük egy részét a családtagjaiknak, hogy legyen mit enni, ruházkodni stb. Aki kimegy, nagy valószínűleg nem tér vissza, mert itthon nincs perspektíva. Ahhoz, hogy jól éljen, be kellene állnia a fidesz mőgé( node ön ezt nagyon jól tudja)és.
Van akinek fontos a szabadság, fontos, hogy szembe tudjon nézni "polgártársai" szemébe. Van aki ha itthon marad, akkor a köztisztviselők szerény juttatásából kellene megélni, megyalázkodni. Önnek szerncséje volt, mert volt egy mentora Pécsett, aki a hóna alá nyúlt, és egyengette politikai karrierjét.
Ma már biztos nem örülne annak, hogy milyen mélyre süllyedt. Sajnos asszonyom ön nem tudja megbocsájtani az akkori miniszterelnöknek (GYF), hogy nem apcettálta a köztársasági elnöki kinevezését. Jó emberismerő volt.......
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán dupláját költi a terror elleni harcra, mint a mentőszo
  2018-05-08 20:12:29, kedd
 
 
Orbán dupláját költi a terror elleni harcra, mint a mentőszolgálatra


2018. May. 07. 07:33


Magyarország legfrissebb konvergencia programjából sok más tétel mellett az is kiderül, hogy mennyit költ az állam a "megnövekedett terrorfenyegetettség" csökkentésére, megszüntetésére. Sokkal többet, mint amennyit ennek a veszélynek a leírására pazarol a 85 oldalas dokumentum.

Az egy rövid bekezdés, illetve két táblázat erejéig taglalt terrorfenyegetettség elleni küzdelem idén 86,9 milliárd forintot visz el a költségvetésből - írja az Mfor.hu. Tavalyi számot is közöl a program, e szerint 2017-ben 79,2 milliárd forintba került a védekezés. Ez jókora ugrás a 2016-os kiadáshoz képest, akkor elég volt 13,4 milliárd erre a célra.

Vagyis három év alatt legalább 179,5 milliárd forintot költ a kormány a megnövekedett terrorfenyegetettségre hivatkozva. Azért csak legalább, mert idén még változhat - nagyobb eséllyel emelkedhet - a kiadás.


A terror miatt elköltött idei összegből 21,9 milliárd megy el biztonságtechnikai beszerzésekre, azok elhelyezésére. A képesség-, létszám-, eszközfejlesztésre 64,9 milliárdot költenek a tervek szerint. Az objektumok őrzésére 100 millió forintot terveztek be a konvergencia program szerint.

Egy másik bontásból az is kiderül, hogy a terrorfenyegetettség elhárításában közreműködők, vagyis a munkavállalók jövedelmére 4,2 milliárd forintot fordítanak a 2018-as büdzséből.

Az idei évre jutó csaknem 87 milliárd forint több mint duplája például annak az összegnek, ami az Országos Mentőszolgálatnak jut a költségvetésből (az OMSZ működési bevétellel nem fedezett kiadása mintegy 38 milliárd forint), és ugyanez a helyzet a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának támogatásával is (39,4 milliárd forint).
Forrás: mfor.hu



http://sztarklikk.hu/kozelet/orban-duplajat-kolti-a-terror-elleni-harcra-mint-a-m entszolgalatra/337231
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lukácsi Katalin: Ez a rendszer az Úr Jézust is nemzetbiztons
  2018-05-08 20:05:23, kedd
 
  Lukácsi Katalin: Ez a rendszer az Úr Jézust is nemzetbiztonsági kockázatnak nevezné

Herczeg Márk
politika
ma 18:50


A Civil Ellenzéki Kerekasztal este hatra kormányellenes tüntetést szervezett a Kossuth térre, amire több ezren elmentek. A beszédeket élőben közvetítettük itt.

Gulyás Balázs, az egyik szervező a beszédében kiállt az örmény tüntetők mellett, akik megbuktatták az ottani kormányt, és az ellenzéket juttatták hatalomra.

Elmondta, hogy azt kérik, egy jelölt induljon a Fidesz egy jelöltjével szemben. Azt kérte, hogy tegye fel a kezét az, aki ezzel egyetért:
Fotó: Botos Tamás/444

Mint említette, a legsürgetőbb, hogy Józsefvárosban megegyezzen egymással az ellenzék.

Azt mondta, Orbán se nem keresztény, se nem demokrata, majd felkonferálta Lukácsi Katalin volt KDNP-s politikust.

Ő megemlítette, hogy a Fidesz rendőrsorfal mögött, a nép elől elbújva ment be megalakítani az újabb kétharmados Parlamentet. Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert idézve azt mondta, ,,miénk a legnagyobb hatalom, a szeretet hatalma, és nem a hatalom szeretete".

Lukácsi szerint ez a rendszer az Úr Jézust is nemzetbiztonsági kockázatnak nevezné. Szerinte ahogy a Bibliában az emberek Barabást választották Jézus helyett, úgy az egyházban sokan most Orbánt választanák Jézus helyett.
Lukácsi KatalinFotó: Botos Tamás/444

A szabad sajtó mellett szólva említette az aHang felületén futó Szabadítsuk fel a közmédiát, szüntessék meg az MTVA-t! petíciót, amit már több ezren írtak alá.

Szerinte is jelenleg az a legfontosabb Budapesten, hogy a józsefvárosi időközi választáson egységet kell mutatni a Fidesszel szemben. Mint mondta, mielőtt egy új választáson ellenzéki pártokra szavaznánk, előtte szavazzunk egymásra.

Gulyás Balázs vette át a szót, és miután elmondta, hogy Mészáros Lőrinc - a leggazdagabb magyar - Orbán Viktor pénztárcája, kérte a tüntetőket, hogy mutassák fel a világító telefonjaikat. (Ekkor megszólalt a We're Not Gonna Take it.)
Fotó: Botos Tamás/444

Ezután Orbán hírhedt, az eddigi tüntetéseken is bejátszott, 2006-os parlamenti beszédét játszották be. Gulyás Balázs azt mondta, Orbán rendszere nem akar kritikus állampolgárokat, hiszen azok megértik, miről szól a bejátszott videó.

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament aktivistája azt mondta, volt egy álma egy olyan Magyarországról, ahol nem narancstérképre ébredünk négy évente, ahol nem lesznek dollármilliárdosok a miniszterelnök barátai, ahol nem szalámizzák le az ellenzéket, ahol nem fordulnak egymás ellen a demokráciáért küzdő szereplők, és nem mennek külföldre tömegesen a fiatalok, mert szeretnek a hazájukban élni, és ahol nem folyik gyűlöletpropaganda mindenhonnan. Ez az álom április 8-án elbukott, a pártok nem tudtak megegyezni egymással - mondta.

Szerinte az, amit Orbán Viktor és kormánya művel Magyarországon, nem egy valódi demokrácia, hanem egy személy hatalmi önkénye, társadalmi csoportok szándékos leszakítása, az emberek becsapása, feudalizmus, hogy a saját zsebüket tömhessék. Azt mondta, ennek véget kell vetni úgy, hogy az ellenzék egy tömbbe szerveződik. Szerinte ez kemény munka, amit most el kell kezdeni - vagy most el kell menni. Ha maradunk, cselekedni kell, különben távoznunk kell - mondta.
Gyetvai ViktorFotó: Botos Tamás/444

Szerinte a mozgalmat hiteles embereknek kell vezetniük, és ha ezt nem kezdjük el most, négy év múlva sem lesz semmi, ráadásul négy évünk sincsen. Azt mondta, ,,nekünk, fiataloknak dolgunk van". Mint mondta, holnap lesz a történelem érettségi, de nem elég történelmet írni, hanem el kell kezdeni mai, valós idejű történelmet írni. ,,Csináljunk egy 21. századi oktatást, ahonnan gondolkodó fiatalok jönnek ki", ,,mutassuk meg, hogy ez az ország nem egy birkaország" - mondta. Ha elbukunk, legalább megpróbáltuk, de azok, akik nem próbálták meg, nem fognak tudni tükörbe nézni - mondta.

Ezután az MTI volt munkatársa, a romnet.hu főszerkesztője szólalt fel. Hidvéghi B. Attila azzal kezdte, hogy ,,az igazság a birodalom alapja". Ő újságíróként az igazságért harcol, a kilátástalanok, a reményvesztettek, a meg nem hallgatott emberek szónoka - mondta. ,,Miért gondolják az állam vezetői azt, hogy 600 év alatt nem tudtunk integrálódni? Miért merül fel kérdésként, hogy erőforrásként vagy pedig tehertételként tekintsenek ránk?" - kérdezte, utalva a kormány vezetőinek a cigányokról tett nyilatkozataira.
Hidvéghi B. AttilaFotó: Botos Tamás/444

Azoknak, akik azt mondják, hogy a cigányokon múlt a fideszes győzelem, azt üzente: hiteles önszerveződés és érdekképviseletre van szükség, a baloldal magukra hagyta a romákat, nem tekintette partnernek őket, hát ne csodálkozzunk. Szerinte megdőlt az a téveszme, hogy a cigányok nem vesznek részt a választásokon. Nem elég 4 évente néhány percre találkozni egy közösséggel - mondta. Szerinte le kell győznünk a társadalmi közönyt, mert csak ,,így lehet megmutatni, hogy mi vagyunk a többség".

Állítsuk meg a közmédia jogszerűtlen, elfogult és egyoldalú működését! - mondta, arra biztatva az embereket, hogy tömegesen tiltakozzanak a közmédiáról szóló petícióval és levelekkel.

Ezután Galkó Balázs szavalta el József Attila A számokról című, 1924-es versét, majd következett Ács polgármestere, a momentumos Lakatos Béla, aki a választás utáni napon azt mondta, lemond. Most azt mondta, vidéken ellenzéki polgármesternek lenni ma nagyon nehéz dolog. A saját településén olyan emberekkel szemben veszített, akik be se tették a lábukat a településre, emiatt mondta azt, hogy befejezi, mert 16 év munkája volt a településben, de ez kevés volt 10 ezer forinttal és migránsokkal való fenyegetés ellen. ,,De mégse lehet elég", ,,csinálni kell tovább, jobban kell csinálni"! - mondta. Igenis az a fontos, aki ott él a településen, és nem pedig az a migráns, akit nem látunk soha.

Azt mondta, ez az ország egy hazug ország. Hol van az az Orbán, akivel annak idején sörözött, most meg azt mondja, hogy a cigányok migránsok. ,,Csinálni fogok egy pólót, az lesz ráírva, hogy 600 éve migráns!" - mondta Lakatos Béla, aki azt ígérte, el fog menni a cigányokhoz, és meg fogja nekik mondani, hogy nem Orbán a fontos, hanem az, aki tesz értük helyben.

Negyed nyolc előtt egy perccel elkezdett szakadni a jégeső, az élő közvetítésünk véget is ért.


https://444.hu/2018/05/08/lukacsi-katalin-ez-a-rendszer-az-ur-jezust-is-nemzetbiz tonsagi-kockazatnak-nevezne
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 45
  • e Hét: 378
  • e Hónap: 14570
  • e Év: 147487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.