Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
Jampolski : A szeretet tanítása
  2018-06-29 19:47:27, péntek
 
 

Volt egy élményem melynek hatására éreztem szükségét, hogy újrafogalmazzak mindent, amit addig valóságnak neveztem: bepillantást nyertem ugyanis egy másik valóságba, amelyet nincs a fizikai síkra korlátozva. Fontos lépés volt ez az Istenről és a spiritualitásról vallott fogalmaim teljes átértékelésének útján.


A tudat, mivel élni akar, befolyásolni tudja a betegség lefolyását. Nem létezik visszafordíthatatlan folyamat.


... ha valaki igazán változtat a tudatán, akkor a leghatalmasabb eszközt változtatja meg, amelyet megváltoztatni egyáltalán képes.


Belemerültem A Csodák Könyvébe, és voltak időszakok, amikor olyan békét éltem meg, amilyet azelőtt elképzelni sem tudtam. Tökéletesen új élet nyílott meg előttem, amikor rájöttem: az a célom itt a Földön, hogy megismerjem Istent, és kiterjesszem az Ő békéjét.

Szerintem Isten útmutatásának az a célja, hogy megtanítson megszabadulni a félelemtől, hogy megismerhessük az Ő békéjét, hogy igaz szeretettel és érzékenységgel legyünk embertársaink iránt, amire nem vagyunk képesek, ha félelem uralkodik bennünk. Tehát mind az igent, mind a nemet Isten útmutatására kell hagyni.

Nincs pillanat, amikor ne részesülnénk Isten szeretetében és útmutató jelenlétében.

Ha egy könyvre van szükség, az a könyv megjelenik. Ha egy gondolatra vagy egy percnyi nyugalomra van szükségünk, megadatik. Minden ember, akivel találkozunk, életünk minden eseménye a javunkat szolgálja, jóllehet a maga idejében ezt nem mindig ismerjük fel.

Korábban, amikor válaszokat kerestem, általában Freudra és más szaktekintélyekre hagyatkoztam. Ma már, ha útmutatásra van szükségem, igyekszem a lehető legfigyelmesebben Isten belső hangjára hallgatni

A Csodák Könyvét felbecsülhetetlen értékű segédeszköznek találtam a saját spirituális utamon, azt azonban mégsem hiszem, hogy kivétel nélkül mindenki számára segítséget tudna nyújtani.

Megértettem, hogy csupán két érzelem létezik: a szeretet, amely természetes örökségünk, valamint a félelem, amelyet az emberi elme talált fel, tehát csupán illúzió. A nap minden pillanatában e kettő közül választunk; döntésünk meghatározza, milyen napunk van, milyennek látjuk a világot. Ha félelmet tanítunk, az általunk elfogadhatónak ítélt valóság is teli lesz félelemmel. Ha viszont csak szeretetet árasztunk magunkból, a világunk is szeretettel lesz teli. Ez azt jelenti: nem kell a világnak megváltoznia ahhoz, hogy boldogok lehessünk, békében éljünk, és tekintettel legyünk másokra. Egyetlen dolognak kell megváltoznia: az attitűdünknek.

Rádöbbentem: csodálatos lehetőség áll rendelkezésemre - megváltoztathatom a felfogásomat, oly módon, hogy megválogatom, milyen gondolatokat engedélyezek magamnak.

A való világ, amely az igazságot tükrözi, csak a szeretet spirituális látásmódjával szemlélhető, nem a fizikai érzékszervekkel.

Foglalkozzanak inkább Isten megtapasztalásával, ne teológiai ismeretek felhalmozásával .

A Csodák Könyve csupán egy az ezernyi ,,tanfolyam" közül, amelyek mindegyike felhasználható az ember átformálására, megváltására, és hogy minden egyes ember meg fogja találni a maga útját a maga idejében.

A külvilágot, a többi embert úgy tekintjük, mint ami tőlünk tökéletesen elkülönülve létezik, és eltitkoljuk azt a tényt, hogy minden, amit érzékelünk, önmagunk más formában való visszatükröződése.

Ha szeretetlenül kezeljük önmagunkat, akkor haragos, szeretetszegény, elkeseredett világot teremtünk önmagunknak. Ehhez járul aztán, hogy nem jövünk rá: nincs más ellenségünk, mint a saját támadó gondolataink, a szeretet nélküli attitűd, amihez ragaszkodunk. Ha megtanuljuk felismerni ezeket a tévedéseket, begyakoroltathatjuk tudatunkkal, hogy lásson túl ezeken, és meglássa azt a világot, amely Isten alkotását tükrözi. Ha megszabadulunk torz önképünktől, felismerhetjük, hogy a szeretet az egyetlen valóság, amely mindig is jelen volt: az egyetlen Én, amelyet Isten teremtett.
A kalauzt, aki kivezethet a kétféle világ dilemmájából, sokféle, látszólag különböző névvel illették: Jézus, Vezető, Tanító, Isten Szava, intuíció, felsőbbrendű Én, belső én - számtalan más szót és fogalmat is alkalmaztak rá. Ez a belső hang állandóan jelen van, hogy segítségünkre legyen, ha kérjük, ha úgy döntünk, hogy hallgatunk a szavára. A megbocsátás által kijavítja azt az érzékelési hibát, amely elhiteti velünk, hogy különállók vagyunk. A megbocsátás pillanatában eltűnik a különállás illúzióvilága, és feltárul az igazi világ, amelyben egység van és szeretet. Az élet és a test ilyenkor nem tűnik azonosnak: az élet a maga örökkévaló mivoltában mutatkozik meg
A szeretet hangjának meghallása lényeges a fejlődésünk szempontjából, mert minden cselekedetünkben vagy a félelem, vagy a szeretet útmutatására hallgatunk. Harmadik út nincs.

Arról, hogy a szeretet gondolatain kívül minden más gondolatot eresszünk ki a tudatunkból. Hozzuk helyre azt a tévedést, hogy különálló egyedek vagyunk, és a többiek támadólag lépnek föl velünk szemben. Hagyjunk fel azzal, hogy kapcsolatainkat elemezzük, értelmezzük, értékeljük. Az attitudinális gyógyítás egyszerűen abból áll, hogy meglátjuk a többi emberből kisugárzó szeretetet, vagy észrevesszük, hogy félnek, és a szeretetünkért könyörögnek. Engedjük el a félelmet és a bűntudatot, lássunk mindenkit ártatlannak, beleértve önmagunkat is. Az attitudinális gyógyítás akkor történik meg, ha meghozzuk azt a döntést, hogy csak szeretetet tanítunk

A szabadságra, a boldogságra és a békére korlátlan az esély.

Nem a test, hanem a tudat gyógyításával foglalkozunk, ezért a gyógyítást úgy határozzuk meg, mint megszabadulást a félelemtől, az egészséget pedig a belső békével tekintjük azonosnak.
Ezek az elvek univerzális, spirituális igazságokat fogalmaznak meg.
Segédeszközként időnként alkalmazunk meditációs, relaxációs technikákat, pozitív imaginációt (mentális képek felidézését), művészi tevékenységet és imát.

Az egészség: belső béke. Következésképpen gyógyulni annyi, mint megszabadulni a félelemtől. Ha azt tűzzük ki célul, hogy a testet változtatjuk meg, akkor megfeledkezünk arról: egyetlen célunk a belső béke megteremtése.

Nincs olyan pont, amelyen a tudat és az akarat egyesült erővel túl ne tudna jutni, mert ha összefognak, a gondolatokat elárasztja a szeretet.
Célunk a béke - méghozzá most, ebben a pillanatban. Boldogságunk szempontjából alapvető fontosságú, hogy éljünk bár sok vagy kevés évet, életünk haragtól mentes legyen, és testünket úgy használjuk, mint eszközt - hogy szeretetet adjunk általa másoknak.
Mindenki számára ott a lehetőség, hogy némán meghallgassa a belső hangot, aki megtanítja a szabadsághoz vezető utat. Nincs hely, ahová a szeretet el ne jutna, és nincs ember, akit ne nyugtatna meg.

A pozitív hit messze ható eredményekre képes, a tudatnak nincsenek korlátai

Gondolataink vagy támogatnak és fölemelnek bennünket, vagy letaszítanak a depresszióba és a reménytelenségbe. A legcsekélyebb bírálat vagy panasz is azt a hitvilágot támogatja, amely tagadja a fényt, amely benne van mindenben, ami él. Nincs egyetlen olyan gondolatunk sem, amely ne vinne bennünket valahová. Ezért nem szabad konfliktusban hagyni a tudatunkat, ha az egészség és a béke felé igyekszünk.

Létezésünk lényege a szeretet.
Meg kell tapasztalni ahhoz, hogy a szó jelentéssel töltődjék fel; nem is tudom másként meghatározni, mint így: a félelem teljes hiánya; felismerése az egységnek, amely összeköt bennünket mindennel, ami él. Akkor szeretünk valakit, ha felismerjük, hogy érdekeink nem különülnek el az ő érdekeitől, ezért csatlakozunk hozzá abban, amit igazán akar. Ez felsőbbrendű tudatok egyesülése, nem az egók szövetsége.

Vagy gyengédséget, örömöt, kedvességet, nyíltságot és békét árasztunk magunkból, vagy elrejtőzünk egy pusztán anyagi azonosító mögé. A kettő együtt nem megy, hiszen az egyik a szeretet, a másik a félelem.

Mielőtt megszületünk erre a világra, mindannyian elvállalunk egy bizonyos küldetést. Némelyikünk hosszú távra, némelyikünk rövidre, de az időtartam lényegtelen.
Amíg a testünk életben van, az a dolgunk, hogy eszközként használjuk : árassza szét a szeretetet olyan formában, hogy a többiek felismerjék és elfogadják. Az gyakorolja a legmélyebb hatást másokra, amit a szívünkben teszünk.

Ha én mint tudat, kapcsolatban állok minden más tudattal, akkor befolyásolom is őket, akár akarom, akár nem.

A szeretet gondolata például fénysugár, amely szétszórja tudatunkból a magányosságról, betegségről, fajdalomról, csüggedésről szóló gondolatokat. A bűntudat és a félelem gondolatai igen sok fájdalmat okozhatnak, lényünk békés legmélyéig azonban nem hatolhatnak le, hiszen az maga a szeretet.
Testünk tanítógép. Képernyőjén azok az érzések, gondolatok jelennek meg, amelyeket beprogramozunk. Minden program számára a tudat a belépési pont: amit a testben tükröződni látunk, az nem egyéb, mint amit bevittünk a tudatunkba. A testünk vagy konfliktusos, szorongó gondolatokat tükröz, vagy békés, szeretetteljes, boldog gondolatokat. A testnek nincs ebben döntési joga, de nekünk van.

Tudatunk kapcsolatban áll a többi tudattal, és ha a mi tudatunkban béke van, a béke ajándékát adjuk tovább a többieknek. Jusson eszünkbe minden nap, minden percben, minden másodpercben, és kiváltképp jusson eszünkbe minden reggel, amikor felkelünk, hogy ha önmagunk számára elfogadjuk a békét, akkor a világon minden eleven lélek egy kis békéhez jut.

Más idő nem létezik, csak a ,,most". A fájdalom, a bánat, a depresszió, a bűntudat és a félelem összes többi formája eltűnik, ha a tudat a pillanat szeretetére és békéjére koncentrál.

Isten békéjére jobban vágyom, mint bármi másra. Imádkozom, kérem belső Tanítómat, hogy segítsen megbocsátanom, és köszönetet mondok azért, hogy mindenkivel összeköt a szeretet. Ha így teszek, gyakran elmúlik a feszültség a hátamból, és - ami fontosabb - újra érzem Isten állandó, szeretetteljes jelenlétét

Válasszuk azt az utat, hogy megbocsátunk a világnak, megbocsátunk a testünknek, mindennek és mindenkinek, aki csak a szemünk elé kerül. Határozzuk el: Isten szeretetének igazi világában fogunk élni, hogy belső fényünk dicsőségesen beragyogjon mindent. Tapasztaljuk meg, milyen örömmel jár, ha elengedjük a félelmet, a bűntudatot, a félszeg zavarodottságot, a keserű haragot, a balsejtelmeket. Csak egy percnyi csöndet teremtsünk, és megérezzük Isten közelségét. Tudjuk, hogy Ő valamennyiünket végtelen és határtalan szeretettel szeret. Egyetlen pillanatnyi nyugalomban engedjük Istent közel magunkhoz, és Ő visszavezet a szíve közepébe. Most legyen miénk a szeretet, a boldogság, a céltudat biztonsága. Ami lényegtelen, az maradjon lényegtelen mindörökre. Támadjon fel szívünkben az ősi tudás arról, hogy kik, mik és hol vagyunk, míg végül minden fájdalom eltűnik a föld színéről.

Béke legyen mindannyiunkkal!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aforizmák gyűjteménye
  2018-06-29 12:53:18, péntek
 
 


Soha ne vedd el mások reményét, mert lehet, hogy azon kívül másuk sincs.

Mérges állapotban ne hozz határozatot.

Viseld gondját testednek.

Tanulj meg nemet mondani, de ezt figyelmességgel és meggondolva tegyed.

Ne halaszd el dolgaidat. Cselekedj azonnal.

A " Nem " tudom és a " Bocsánat " szavakat ne szégyelld kimondani.

Legalább egyszer tervezz évente a korai órákban.

Nézz az emberek szemébe.

Ahhoz, hogy szeresd önmagad, nincs szükséged másokra.

Az életben nincs jó vagy rossz, minden a választásodon múlik. Tehát bölcsen válassz!

Viselkedj úgy mindenkivel, mint ahogy szeretnéd, hogy mások is viselkedjenek veled szemben.

Ne hidd el mindazt, amit hallasz, és ne mondd ki mindazt, amit gondolsz.

A személyiséged sok nehézség és kihívás által alakul ki. Vállald őket, mert általuk jobb, erősebb és bölcsebb személy leszel.

Tanulj meg hallgatni, az egy művészet...

Az élet puszta energia. Próbáld meg érezni azt körülötted, amint áthalad rajtad és benned. Tegyél különbséget a pozitív és negatív között.

Soha ne veszítsd el lélekjelenléted. Mélyeket lélegezz.

Az életben véletlen és baleset nics. A nagy és a kis dolgok is valamilyen okból indulnak ki. Figyelj fel rájuk.

Legalább 30 percet elmélkedj naponta.

Élvezd a pihenést.

Tápláld és tartsd fenn baráti kapcsolataidat.


Az életben vannak visszavonhatatlan dolgok, ilyen a kiejtett szó, az elmult idô és az elmulasztott alkalom

Az életben két uralkodó energia van; a szeretet és a félelem. A szeretet, az mindent felülmúló. Hagyd ki a félelmet. A félelem csak káoszt hoz magával.

Szeresd a testedet, az jól tudja mit gondolsz. Gondolataidból fakad az egészség vagy a betegség. Mindig pozitívan gondolkozz.





1 A szavakat óvatosan és megfontoltan ejtsd ki, mivel ezek a szavak valósággá válhatnak.

2 Az életed tanítói akár barátok, akár ellenségek alakjában is megjelenhetnek. Mindig figyelj, és tanulj! A tanító akkor jelenik meg, amikor a tanítvány készen áll. A legjobb tanító a közvetlen tapasztalás, az igazi bölcsesség forrása a gyakorlat.

3 A kudarc a benned rejlő lehetőségek kibontakozásához, és a sikerhez vezető lépcsőfok. Ha sosem vallasz kudarcot, nem tűztél ki magad elé elég nagy célokat. Minden kudarcnak és tévedésnek megvannak az ajándékai és tanításai, minden kudarcélmény új sikerekre nyit kaput.

4 Az élet természete az, hogy összezavarodsz, mielőtt bölcsességre tennél szert, térdre kényszerülsz, mielőtt az égre tekintenél, és szembesülsz a benned levő sötétséggel, mielőtt meglátnád a fényt.

5 Az erőfeszítéseidet tudod irányítani, az eredményt nem
Az erőfeszítéseidet tudod irányítani, az eredményt nem. Ha megérted, hogy közvetlenül nem lehet irányítani az embereket vagy az eseményeket, nyugodt derűre, türelemre és bölcsességre teszel szert. Ha erőfeszítéseket teszel, jelentősen javítod esélyeidet ahhoz, hogy megvalósítsd az összes álmodat. ,,Imádkozz úgy, mintha minden Istenen múlna, de cselekedj úgy, mintha minden rajtad múlna!"

6 Nem számít, hogy mit gondolsz vagy érzel, kételkedsz-e vagy aggódsz, életedet a fáradozásaid alakítják. Ha minden tőled telhetőt megteszel, akkor mindent megtettél. Törekedj hát a legjobbra, és azután fogadd el az eredményt. Engedd el azt, amit nem tudsz közvetlenül irányítani.

7 Az élet állítja fel a követelményrendszert: a céljaid felé vezető úton buktatók és kihívások várnak rád. Minden úton vannak akadályok, és ahogyan sorban elgördíted őket, úgy válsz egyre erősebbé. Mindig az erősségeidet tartsd szem előtt, és ne nyugtalankodj amiatt, amit nem tudsz. Egyszerűen csak csináld azt, amit tudsz. És abban a pillanatban, amikor elfogadod a korlátaidat, túl is léptél rajtuk!

8 Nehézségekbe és követelményekbe csomagolva kapjuk meg az élet ajándékait. Minden kellemes változást kellemetlen időszak előz meg, amikor a következő szintre emelkedünk. A megpróbáltatások és a bonyodalmak szétválasztják az elkötelezettet az önáltatótól, és az álmodozók aktív cselekvőkké válnak.

9 ,, Az, aki vagy, Isten ajándéka neked.
Az, akivé válsz, a te ajándékod... Istennek."

10
A CashflowTársas.hu köszöni a figyelmedet! Ha szeretnél többet megtudni a céltudatos életről, gyere el Cashflow-t játszani! Itt megtalálod a válaszokat! © Copyright CashflowTársas.hu



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legfontosabb, amire figyelj..............
  2018-06-29 12:21:07, péntek
 
 
















 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legfontosabb, amire figyelj...................
  2018-06-29 12:15:55, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Határozzuk el......................
  2018-06-29 12:04:05, péntek
 
  Határozzuk el: Isten szeretetének igazi világában fogunk élni, hogy belső fényünk dicsőségesen beragyogjon mindent. Tapasztaljuk meg, milyen örömmel jár, ha elengedjük a félelmet, a bűntudatot, a félszeg zavarodottságot, a keserű haragot, a balsejtelmeket. Csak egy percnyi csöndet teremtsünk, és megérezzük Isten közelségét. Tudjuk, hogy Ő valamennyiünket végtelen és határtalan szeretettel szeret. Egyetlen pillanatnyi nyugalomban engedjük Istent közel magunkhoz, és Ő visszavezet a szíve közepébe. Most legyen miénk a szeretet, a boldogság, a céltudat biztonsága. Ami lényegtelen, az maradjon lényegtelen mindörökre.





Dr. Gerald G. Jampolsky

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem én vagyok a világban.............
  2018-06-25 07:34:17, hétfő
 
  ,,Nem én vagyok a világban, hanem a világ van bennem. Nem én vagyok az elmémben, az elme van bennem. Test, elme, világ megtörténik velem, miközben visszahajlok önmagamba és megteremtem őket." - Védák

"Általában olyan személyként tekintünk magunkra aki egy bizonyos helyen, városban, országban, vagyis a világban létezik. Ám a dolog épp fordítva van. A fizikai világ létezik bennünk. Amit fizikai testnek és fizikai világnak nevezünk, az csupán a tudatunk kivetülése. Nélkülünk, az Énünk nélkül a fizikai világ nem létezne.

Az Univerzum tudatos, ekként önmagának is tudatában van. A Végtelen Tudat önmaga megfigyelője. A Végtelen Tudat önmagával kölcsönhatásba lépve megteremti a megfigyelőt, a megfigyelés folyamatát és a megfigyelés tárgyát. A teremtés egésze a tudat kölcsönhatása önmagával. E kölcsönhatással a Végtelen Tudat megteremti az elmét, azután a testet, majd megteremti a fizikai világot. Minden amit fizikainak nevezünk, a tudat különböző rezgésfrekvenciáinak átfordítása az elménkben. Az elme pedig nem más, mint a tudat önértelmezése.

Más szóval mindannyian benne foglalatunk az Egyetlen Elmében, nevezzük akár Isten Elméjének, Végtelen Tudatnak, Szellemnek vagy egyesített mezőnek. Nincsen sem belül, sem kívül, csak az Egyetlen Tudat egyetlen tevékenysége létezik. Alaptermészetünk a színtiszta tudat. A léleknek pedig a színtiszta tudat egy aspektusaként meg kell figyelnie e tudatot, hogy megteremtse a teret, az időt, az anyagot és az okságot.

Relatív értelemben én vagyok a megfigyelő, aki a tárgyakat szemléli. Abszolút értelemben egyszerre vagyok megfigyelő és az észlelés tárgya, a kettő kölcsönös összefüggésben együtt jelenik meg. A lét mélyebb szintjén amikor rád nézek, önmagamra tekintek. Mélyebb énem kölcsönhatásba lép önmagával és megteremt engem és téged egyaránt.

Te nem egy szilárd test vagy amely a téridőben létezik. Lényed magva a téridő forrása.

Semmi különbség nincs a belső világodban és a külső világodba lejátszódó történések között. A külvilág a belső világod tükörképe. A világ az elméd tükre, elméd pedig a világ tükre.De te nem vagy azonos sem az elméddel, sem a világgal, te mindkettő teremtője vagy. És még ez a gondolat is csak részigazság, mert nem létezik külső és belső világ, csupán az Egyetlen Lény, a Végtelen Tudat önmagával folytatott kölcsönhatása létezik."

Deepak Chopra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Középút
  2018-06-19 12:16:18, kedd
 
  Ha a hatalmasok játszmáját játszod, győzöl vagy meghalsz. Nincs középút.

George R. R. Martin




A regényírók mindíg csak kétféleképen ismerik az életet: boldognak, vagy boldogtalannak. Pedig van ám egy középső út is, az arany középút, amikor az ember se a boldogság mámorát, se a boldogtalanság kínját nem érzi. És a legtöbb ember ezen a középső úton haladva éli le életét.

Krúdy Gyula





Gyanítom, hogy sokkal nehezebb gazdag környezetben felnevelni a srácainkat, mint hinnénk. Az embereket tönkreteszik az anyagi gondok. De a nagy vagyon éppúgy tönkreteszi őket, mert kihal belőlük az ambíció, elveszítik büszkeségüket, és eltorzul az önértékelésük. Mindkét szélsőség megnehezíti az ember életét. Valószínűleg ez esetben is a középút a legjárhatóbb.

Malcolm Gladwell






Nem a szélsőségek, hanem a középút megtalálása vezet a valódi megvilágosodáshoz



"Egy nőt szeretni kell ,vagy elhagyni. Középút NINCS."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Középút
  2018-06-19 11:58:51, kedd
 
  Ha kerülünk minden végletet, és mindig a " középutat " választjuk, nem vezet-e ez
szürke, egyhangú élethez ? ?
Vagy, épp a végletek biztositják az izgalmat és a szint az életben ? ?






"míg megtanuljuk, hogy nincsen középút,
sorra lépvén végtelen végletekbe,
s csak miután már végképp leroskadtunk
pillantunk kérdőn önnön lépteinkre?"
 
 
0 komment , kategória:  ******Az élet nagy ? ? ? ? ?**  
A harmadik szem használata
  2018-06-18 20:52:23, hétfő
 
 
Vizualizáció

A vizualizációt nagyon sok helyen tanítják, meditációs körökben, a testen kívüli élmény iránt érdeklődők körében, és ma már a modern menedzsment tanításaiban is. A harmadik szemmel manifesztálsz, a szív és gyökércsakra erejével. Amikor vizualizálsz, asztrális és éteri energiákat húzol magadhoz, és egyfajta modellezőként funkcionálsz.

Menedzserek: Aktívan vizualizálnak és a gyökércsakrával földelik magukat ahhoz, hogy fel tudják mérni az üzlet sikerességét és olyan üzletet és céget érjenek el, mely virágzik: ,,A sikered a te saját kreációd." Manapság a menedzserek félig tudatos jógik, akik a dolgokat a pénznek nevezett anyagi energiával manifesztálják. A spirituális emberek gyakran elítélik azokat, akik az anyagban vannak elmélyedve, pedig csak arról van szó, hogy ebben tanulják meg az energia kezelését és aztán ennek a használata magával ragadja őket.

Művészek: Ők gyakran többet látnak, és a felső dimenziókat a harmadik szemükkel és a fizikai szemükkel anyagba transzformálják (képpé). Például egy művész által létrehozott nagyon intenzív képnek megvan a fizikai megjelenése, és van egy asztrális aspektusa is, és ha a művész kiegyensúlyozott volt akkor, amikor rajzolta, mi is érezhetjük ezt és mélyen megérinthet bennünket. Az egyiptomi kultúra például nagyon is tudott erről a kapcsolatról, és hieroglifái sokkal többek, mint egyszerű fizikai szimbólumok.

Tudósok/Mérnökök: A tudósok is vizualizálnak, főleg akkor, amikor az elméleti kutatásaikat az ipar rendelkezésére kell bocsátaniuk. A tervkészítés, szimbólumok rajzolása avégett, hogy az emberek felismerjenek egy fizikai dolgot, azon a képességen alapul, hogy a magasabb realitásokat a fizikai valóság korlátai között tudjuk létrehozni.

Mindennek amihez nyúlunk - a főzés, a falfestés, szerződés aláírása, biciklizés vagy autóvezetés - mind-mind van egy asztrális aspektusa is, amely valósabb, mint a fizikai aspektusa. A kettő közötti kapcsolat minden siker titka.

Teljes aktiválás

A harmadik szem teljes aktiválása a kundalini segítségével egy nagy lépés, melyhez egy tanár vagy guru segítsége kell. Nem vagyok igazán a guruság követője, de őszintén el kell mondanom, hogy egy tanult tanár nélkül, vagy anélkül, hogy teljesen tudatosan vissza ne emlékeznénk egy olyan korábbi életünkre, amikor már megkaptuk ezt a tanítást, nem jó megpróbálni.

Amíg a harmadik szem használata valamilyen módon elkülönülten történik, kevesebbet lehet elérni. Például, amint további csakrákat is kinyitunk, hogy a finom realitást érzékeljük, nemcsak képeket fogsz látni, de érzéseket és érzelmeket is, melyek segítenek abban, hogy megértsd ezeket a benyomásokat. Ugyanez vonatkozik az aktív használatra is. Ha tudatosan dolgozol a gyökércsakrával (az inkarnáció teljes elfogadása, teljes földhöz kötöttség), és a szívcsakrával, és a koronacsakrával (az élet magasabb céljainak elfogadása), valóban csodákat fogsz megtapasztalni.

Mindenképpen az összes többi csakra egyensúlya is kell a harmadik szem teljes aktiválásához, amely a kundalini, mely végül a megtestesült lélek igaz megvilágosulásához vezet. Nincs rövidebb útja a magad teljes egyensúlyba hozásának...

Fordította: Almási Judit, 2004. Január
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Hogy lehet valamit a legjobban megtapasztalni ?
  2018-06-18 14:20:37, hétfő
 
  Ha valaki nem tapasztalt valamit, nem fogja megérteni a lényegét. Egy vakon született ember megtanulhatja, hogy a színek különböző hosszúságú fényhullámok, de soha nem fogja igazán tudni, mi az a sárga, kék, piros. Hogy lehet valamit a legjobban megtapasztalni? Az ellentétekből. Ha sohasem voltál beteg, nem tudod, mi az egészség. Ha nem halnál meg, nem tudnád, mi az örök élet. És árnyék nélkül sem tudhatod, mi a fény.

Vásáry Tamás




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 232 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 3515
  • e Hónap: 7921
  • e Év: 63854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.