Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jézus bánata!
  2018-06-11 18:14:39, hétfő
 
 

"Ma beszéltem az Úrral, aki ezt mondta: ,, Vannak lelkek, akikben egyáltalán nem tudok működni. Ezek azok, akik mindig másokat figyelnek, s nem tudják, mi történik saját bensőjükben. Állandóan másokról beszélnek, még a teljes csend idején is, ami a velem való társalgásra lenne szánva. Ezek a szegény lelkek nem hallják szavaimat, üres marad a lelkük. Engem nem saját szívükben keresnek, hanem a fecsegésben, ott pedig nem vagyok soha. Érzik ürességüket, de be nem vallanák saját hibájukat. Állandó szemrehányást jelentenek részükre azok a lelkek, akikben én uralkodom. Ahelyett, hogy megjavulnának, irigység kél szívükben. Nemhogy észre térnének, még mélyebbre süllyednek. S az idáig csak féltékeny lélek gyűlölködővé válik. Már a szakadék szélén állnak, másoktól irigylik adományaimat, míg maguk nem tudják és nem is akarják elfogadni azokat.''
/Fausztina nővér naplójából/

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Csak a szeretetet nem pótolja semmi. Nélküle éhezik a lélek,
  2018-06-11 15:17:21, hétfő
 
 


A szeretetet nem pótolja semmi...
Lehet élni ház, autó, csillogó ékszerek nélkül...Pótolható...
Csak a szeretetet nem pótolja semmi.
Nélküle éhezik a lélek, haldoklik a szív!
A szeretet csodáját őrizni kell...


Dédelgetni, osztozni rajta és megköszönni, amiért megadatott.
Ezt felejtik el sokan. Amink van, természetesnek hisszük,
hogy holnap is meglesz.
S itt követjük el a hibát... Semmi sem természetes.
Sem a levegővétel, sem a megtett lépés, sem az erős szívdobbanás.
Csak addig, amíg birtokoljuk.


Addig, amíg balga módon úgy gondoljuk, a miénk.
A csodákat talán az látja, s éli meg igazán, aki járt a másik oldalon.
Akinek meg kellett küzdeni minden apró lépésért, minden egyes szívdobbanásért.
Aki nélkülöz, jobb emberré válik.
Birtokába jut a Tudásnak... a tudásnak, hogy minden kifolyhat kezeink közül-csak a szeretet tüzét kell őrizni,

mert ha az egykor odaajándékozott szeretet elvész, mindenünk odalesz...
S csak a SZERETET MENTHETI MEG.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Gondolatok, +1:
  2018-06-11 15:10:42, hétfő
 
 
Az a férfi, aki csak úgy képes elfogadni Téged, hogy az önbizalma, férfiassága védelmében szüntelen maga mögé vagy maga alá rendel, az sosem lesz képes igazi szeretetre. Örök vágyakozó marad, aki azonnal továbblép, miután kielégült. Hosszútávon semmilyen, mély érzelmi kötődésre nem képes. Aki kioktat, mint egy gyereket, megaláz, mint egy védtelen állatot az alkalmatlan és méltatlan arra, hogy meglássa a nőt, aki valójában vagy. A benned lakozó Istennőt pedig észre sem veszi. Így te sem leszel képes arra, hogy Szíved Királyaként tekints rá. Az a nő, aki felébredt és magára talált, többé már nem tud ilyen kapcsolatban élni. Mert sem arra nincs szüksége, hogy a párja egyben az apja is legyen, sem pedig arra, hogy idomított háziállatként éljen a társa mellett. A nő, aki felébredt, továbblép. Nem fél. Mosolyog és nem néz vissza. A lelke szabad, tiszta és békés. Tudja, mit akar és azt is hogyan. Nem türelmetlen. A várakozást pedig az élet kalandjának tekinti.
/ Montorffy Letti/
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A szeretethiány lelki és testi következményei
  2018-06-11 15:02:54, hétfő
 
 



A szeretethiány népbetegség. A szeretethiánynak szövődményei vannak. Nem csak lelki, hanem testi szövődményei. A szeretethiány lelki vonzata a magány - vagy épp fordítva, a magány hozza magával a szeretethiányt?

Hol romlott el a dolog?

Ott, hogy már gyerekkorban csak arra koncentrált szüleink generációja, hogy a gyerek sikeres legyen. A lehetőségek adása közben elfelejtettük, hogy a szülő akkor tesz a legtöbbet gyerekéért, ha szereti, és ha ki is mutatja azt.


A szeretet nem egyenlő a lehetőségek megteremtésével. Így a szeretet, annak kimutatása az első helyről hátrébb sorolódott. Az a gyerek, aki nem érzi szülei szeretetét, nem tanulja meg annak természetét, és így nem tudja tovább adni saját gyerekének. Tehát, az értékrend az, ami változott.

Új szeretetnyelv - a megfelelés

A gyerek akkor kap elismerést szüleitől, ha valami jót, hasznosat tesz. Így abba a csapdába esik, hogy meg kell felelnie ahhoz, hogy szeressék. Amikor egy gyerek nem tud megfelelni egy elvárásnak, bűntudat ébred benne, ez pedig csak tovább rontja a helyzetet.
Tehát, azt gondolja, hogy nincs feltétel nélküli szeretet, meg kell azt vásárolnia, a fizető eszköz pedig a megfelelés. A szeretet szükséglet - létszükséglet -, nem kikerülhető, meg kell tanulni, és használni kell tudni.

A szeretetpótlék

Az a felnőtt, aki gyerekkorában nem tapasztalta meg a szeretetet, egész életében csak ezután sóvárog, szomjazik rá. Azért, hogy szeressék, mindent megtesz. Vállalja a megaláztatást, befolyásolható és zsarolható lesz.
Kamaszoknál, fiatal felnőtteknél jellemző, hogy kapcsolatból kapcsolatba sodródnak, hogy a testiséggel pótolják az őszinte, szerető érintés hiányát. Belőlük lesz az az idősebb ember is, akinek harminc cicája van, miközben szörnyen magányos...

Az elutasítás

Mindenki átélte már azt, amikor nagy szüksége lett volna arra, hogy szeressék, és amikor szeretetet kért, de azt nem kapta meg. Ez olyan kudarc, amivel kevesen tudnak jól megbirkózni. Azok az emberek, akik ezt a sérülést, a csalódást rosszul kezelik, esetleg a megalázottság érzése is társul hozzá, könnyen bezárkózhatnak saját világukba.
Nem csak lelkileg, hanem fizikailag is magukra zárják az ajtót. A csalódás érzésének elkerülése miatt kizárják a szeretetet az életükből. Ez pedig csak tovább rontja a helyzetet, mert önbecsülésük a képességükön fog alapulni, amivel sokszor nehéz érvényesülni.



A testi tünetek

Ilyen a fejfájás, a légszomj, maga a félelem is tünetként jelentkezik. Megemelkedhet a pulzusszám is. Jellemző tünet a hátfájás, mivel a szeretethiányos ember izmai merevebbek. Jelentkezhet gyomorfájdalom, vagy akár hányinger is.
A bőrön allergiás reakciók keletkezhetnek. A szeretethiány egy stresszes állapot, tehát minden tünet, ami a stresszre jellemző, a szeretethiányra is igaz.

Milyen adatok, tények mutatnak arra, hogy egyre kevesebb a szeretet?

Gyerekeink nagy része nem játszik társasjátékot, nem érdeklődik a többi ember iránt. Inkább elvonulnak és a számítógéppel játszanak. Minden harmadik házasság válással végződik, egyre több a magányos ember. Egyre több az alkoholbeteg, nyugtató függő, kábítószerfüggő, depressziós.
Egyre kevesebben mondják azt nap mint nap szeretteiknek, hogy: szeretlek. Mindenki csak kapni akar - akár szeretetet is - és pedig minél többet, minél gyorsabban. Adni viszont csak akkor, ha épp van rá ideje...


Forrás: Tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A kapor
  2018-06-11 10:55:50, hétfő
 
  TUDTAD, HOGY A KAPOR MILYEN HATÉKONY GYÓGYNÖVÉNY? ÉS AZT, HOGY HÓNAPOKIG IS ELTARTHATÓ FAGYASZTÁS NÉLKÜL? ÍGY CSINÁLD!

A kapor, ez a számos betegség megelőzésében oly hatékony gyógynövény sajnos csak nyáron terem, viszonylag kevés ideig érhető el frissen. Hogy a többi évszakban se kelljen a tasakos kaprokra fanyalodnunk, itt a megoldás!

Szerezzünk be nagyobb mennyiségben kaprot, akár kiskertünkből, akár termelőtől. Sterilizáljunk egy pár befőttesüveget és mossuk meg alaposan a kaprot. Töröljük szárazra a növényeket és az üvegeket is. Csipkedjük le a kapor leveleit és tegyük az üvegbe. Zárjuk rá a fedelet és együk a hűtőbe. Ha hónapok múlva kinyitjuk az üveget, a kapor éppen olyan friss és aromás lesz, mint mikor eltettük!

Ez a fűszernövény egyben gyógynövény is, hiszen nemcsak finom, de betegségek ellen is hasznos. Jót tesz emésztési zavarok, puffadás, álmatlanság és aranyér esetén, de immunerősítő és vérnyomást szabályozó hatással is rendelkezik.

A legjobb nyersen enni, hogy minél több tápanyaghoz hozzájuthassunk belőle. Ha magjából főzünk teát, megszüntethetjük a hasmenést, ezért ebből is érdemes eltenni egy adagot télire. A kapor főzete az aknés, pattanásos bőr természetes csodaszere, de a szem alatti karikák és rosacea ellen is hatékony.

Forrás: blogmania.hu

 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Almaecet: az igazi életelixír
  2018-06-11 10:49:17, hétfő
 
  Az ecet univerzális termék a háztartásban: használhatjuk ételízesítésre, vízkő eltávolítására, de darázscsípés enyhítésére is. Sokféle formája létezik, az egyik legértékesebb az almaecet, melynek egészségre gyakorolt jótékony hatásai rendkívüliek.


Az almaecet igazi életelixír
Az almaecet az alma erjedése során létrejövő almabor további fermentálásával jön létre, és igen alacsony, 5 százalék savtartalmú (nagy részét víz alkotja). Már őseink korában is előszeretettel alkalmazták, hiszen sokféle értékes tápanyagot (kalcium, kálium, magnézium, nátrium, foszfor, szilícium, vas, aminosavak, enzimek, pektin, A- és C- vitamin, béta-karotin) tartalmaz, és egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai kiemelkedőek.



Magas rosttartalmának köszönhetően enyhíti a gyomor- és emésztési problémákat, ugyanakkor csökkenti a szervezet koleszterinszintjét, antioxidáns-tartalmának köszönhetően pedig a szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségek megelőzésében is fontos a szerepe. Használhatjuk magas vérnyomás, asztma, valamint ízületi gyulladások és migrén kezelésére is. Remek fertőtlenítőszer, gomba- és baktériumölő, ennek köszönhetően Candida diétában is alkalmazható. A szervezetet frissítő hatása miatt fiatalítószerként is emlegetik.

Az almaecet segíti a fogyókúrát is
Az almaecet fogyókúra esetén is kiválóan alkalmazható, hiszen felgyorsítja az anyagcserét, segíti az emésztést, vízhajtó, méregtelenítő és étvágycsökkentő hatású, és gátolja a zsírok lerakódását. Hosszú távon fejti ki jótékony hatását, így a többletsúly fokozatosan adható le.Étkezés előtt 10-15 perccel egy evőkanál almaecetet keverjünk el 3 dl vízben, és igyuk meg. Ha valakinek érzékeny a gyomra, vagy gyomorfekélye van, inkább ne kísérletezzen vele.


Bőr- és hajápolás almaecettel
Az almaecet szépségünk megőrzésében is nagy segítségünkre lehet. Az ecetvizes fürdő feszessé varázsolja a bőrt, hámlasztó hatású, valamint tisztítja és illatosítja a bőrt. Egy kád vízhez 200 ml ecetet adjunk, valamint egy pohár tejszínt is, hogy bőrünk igazán bársonyos legyen. Nagy hasznát vehetjük a hajápolásban is. Az ecetes öblítés selymessé, lazává és fényessé varázsolja a hajat. 4-5 evőkanál almaecetet kenjünk szét a hajunkon, majd öblítsük le.

+1 recept
A konyhában használhatjuk különböző ételek ízesítésére, remekül harmonizál a salátákkal, szárnyas ételekkel és pácolt halakkal, de befőttekhez és italokhoz is jól illik. A hazánkban is népszerű chutney egyik fontos alapanyaga, lássunk hát egy igazi nyári receptet hozzá, amelyet a grillpartik alkalmával fel is használhatunk.

Áfonyás körtechutney
Hozzávalók kb. 1 literhez:

2 kg körte, kockákra vágva
60 dkg vöröshagyma, apróra vágva
25 dkg nyers nádcukor
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 evőkanál só
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
fél teáskanál őrölt gyömbér
negyed teáskanál csilipaprika
4 gerezd áttört fokhagyma
3 dl almaecet

Tegyük a körtét, a vöröshagymát, a cukrot, valamint az áfonyát egy lábosba és lassú tűzön kezdjük el főzni, majd adjuk hozzá a sót, a fűszereket, a fokhagymát és az ecetet. Szép lassan főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ez kb. 1 - 1, 5 órát vesz igénybe. Ezután öntsük meleg, sterilizált üvegekbe, szorosan csavarjuk rá a tetőt és fejre állítva hűtsük ki.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Ecetekről  
Mit is mondjak ?
  2018-06-11 09:36:00, hétfő
 
  Idézetek iskolai dolgozatokból
A hajó jéghegynek ütközött és elsüllyedt a Duna közepén. Innen gyalog folytatták útjukat.

Amíg Madách a börtönben sínylődött, felesége romlásnak indult.

A janicsárok felmentek Budára, elszaporodtak és elfoglalták a várat.

IV. Béla a tatárjárás után a kihalt nép pótlásáról személyesen gondoskodott.

IV. Béla várromokat épített.

A hős várkatonák általában nem érték meg a haláluk napját, mert már korábban elestek a csatában.

Dugovics Titusz hátsóját a falnak támasztotta, és azon felmászott.

A századfordulón Ady termékenyítette meg a tudósokat.

Radnóti Miklós fasiszta építőtáborban halt meg.

Móricz Zsigmond később megnősül, és elveszi a feleségét.

A néma Katrin hallgatag lett...,

Arany János 1817-tól 1822-ig született.

A Hunyadi László olyan ballada, amelyben a főhőst feldolgozzák.

Rákóczi Ferenc úgy halt meg, hogy belefulladt a Rodostóba.

Arany János velszi bárdokkal sújtott le a Habsburg-házra..

Leonardo da Vinci két olasz földbirtokos volt a középkorban.

Zrínyi Miklóst a bécsi kamara által feltüzelt vadkan ölte meg..

Petőfi egy szegény cselédlány és a magyar nép fia.

Petőfi mindent megtenne a nemzet érdekében, csakhogy ő is hősi halott legyen.

Petőfi úgy rohant a csatába, hogy jobb kezében a vers, bal kezében pedig a kard volt

Kölcsey 1815. januárjától 1816. tavaszáig nem írt verset. Ebből az időszakból 3 verse maradt ránk.

Zrínyinek csak fél szeme volt, ám ez nagyon zavarta a csatákban.

A katonák életüket és halálukat kockáztatták.

A hős holtan esett össze. Nagyon sajnálta, de akkor már nem volt mit tenni.

A víz oxigénből és folyadékból áll.

A mocsári vész 1526-ban volt.

A Szent Jobb István király bal keze.

Janus Pannonius 15 éves korában elterjedt Európában.

Szemünk közepén van egy nyílás, amely mindenkinek fekete, mivel a fejünk belül sötét.

A föníciaiak kereskedtek és iparkodtak.

A gesztenyesütögető néni kiáll a sarokra, és odacsalogatja az embereket a szagával.

Arábiában a vizet cisztercitákban gyűjtik.

Sok régi kőzetben megtalálhatóak az őskori halak lábnyomai.

Döbrögi a harmadik levonásban két púppal gyarapodik.

A középkorban a várakat katakombákkal lőtték.

Kanada területe egyenlő Európa lakosságával..

A kenguru kicsinye fészeklakó.

A ménes egy nagy lócsomó.

Toldi a csónak felé indult, mikor a cseh vitéz elővette a kardját és majdnem lelőtte Toldi Miklóst, ő azonban észrevette a fondorlatos tervet.

Boldog Margit az erény útját követte. Ártatlan életét és elsőszülött gyermekét az Úrnak ajánlotta.

Szulimánt a szigeti ostromnál megölték, ezért egyelőre felhagyott azzal a szándékával, hogy Magyarországot meghódítsa.

Kolumbusz háromszor indult útnak, bár a második útján meghalt.

Az őserdő olyan terület, ahova emberi kéz még nem tette be a lábát.

Zrínyit a bécsi kamarilla által felbérelt ólmozott vadkan ölte meg.

Lincoln anyja már csecsemő korában meghalt.

És akkor a költő megírta a Szundi két apródja című verset.

Julius Ceasart a márciusi Idusok ölték meg.

Egyiptom őslakói a múmiák.

A Magna Charta Libertatum kimondta, hogy ugyanazért a bűnért senkit nem lehet kétszer megölni.

A kutatók az őshazában megtaláltak az ősmagyarok hátrahagyott részeit.

A Bibliát Guttenberg találta fel.

Anonymus III. Béla névtelen jegyese volt.

A XVIII. századi főurak palotakertjei tele voltak szépen nyírt
szökőkutakkal

A középkorú lovagok a lovagi tornákon mindig egy hölgyet tűztek maguk elé.

A nemzetiségi iskolákba több ajkú diákok járnak.

Nyáron nő a kalapos gomba, télen a kucsmagomba..

Villon fő műve az Ótestamentum.

A görög ábécé kezdete: alfa, béta, céda...

II. József, a vaskalapos király Mária és Terézia fia volt.

A fecske egy költöző madár olyan, mint a gólya, csak sokkal kisebb és nem hasonlít rá.

Barbarossa seregében kitört a pestis, amely elől maga a császár is csak álruhában tudott menekülni.

Ady Boncza Bertalant vette feleségül.

Bombay éghajlata olyan egészségtelen, hogy lakosai máshol laknak.

A kőolajat kövekből sajtolták.

Eötvös József többek között Budán született.

Csapadékfajta: lisztharmat.

A cápa jellemzése: Embert nem eszik, de nem lehet benne bízni

Nagy Beáta tanárnő gyűjtése
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 603
  • e Hét: 2819
  • e Hónap: 4714
  • e Év: 55505
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.