Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Marhaszelet
  2018-06-14 20:20:11, csütörtök
 
  Marhaszelet

Iszonyú dörgés, ropogás
jön a konyha felől:
feleségem veri a húst.
A ház majd összedől.
Vén lehetett szegény barom,
mert nehezen puhul,
s a kőkemény szeletre a
csapás csapásra hull.

Verték, míg élt, verték szegényt.
Ostor, kötél, husáng
táncolt farán, hátán, fején.
Útszéli fű, katáng
cirógatta sebzett inát. -
Sivár sor ez nagyon.
S most apránként, szeletekben
verik újra agyon.
Mit vétett, hogy szidás, ütés
és tagló a sora?
Hogy lábbeli lesz bőre és
a húsa vacsora?
Mit vétett, hogy nyugalmát még
holtában sem leli,
s nem föld szelíd ölébe hull:
mohó gyomor nyeli?

Vagy tán e vég a várvavárt,
dicső, nagy alkalom,
hogy visszaöklel, visszarúg
a rabszolga barom?
Lefojtott szenvedélyeit
bennünk tombolja ki,
s így áll bosszút az emberen,
zsarnok urán, aki
igába fogta? Állati
vadságot lop belénk
s egymást tiporjuk iszonyún,
nemhogy segítenénk.
Mi válunk rabszolgáivá
állati ösztönök
dühének, - s a barom talán
"üdvözülten" röhög:

röhögi "Istennel rokon"
hajdani kényurát,
hogy vadabbul, mint a vadak,
pusztítja önmagát.

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Hogy váltságul legyen sokak számára
  2018-06-14 19:55:46, csütörtök
 
  Jézus Krisztus szenvedett és meghalt...

8. Hogy váltságul legyen sokak számára

"Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért." Márk 10,45

Nincs olyan gondolat a Bibliában, hogy a Sátánt le kéne fizetni, hogy engedje a bűnösök megmentését. Ami történt a Sátánnal, amikor Jézus Krisztus meghalt, az nem kifizetés volt, hanem legyőzés. Isten Fia emberré lett, úgy ,,hogy halála által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon, vagyis az ördögöt" (Zsidók 2,14). Nem volt alkudozás.
Amikor Jézus azt mondta, hogy azért jött, ,,hogy odaadja életét váltságul", a hangsúly nem azon van, aki a fizetséget kapja. A hangsúly az ő életén van, mint ami a fizetség, és szabadságán, mint aki azért jött, hogy szolgáljon, inkább, mint hogy neki szolgáljanak, és azokon a ,,sokakon", akiknek javára fog szolgálni a fizetség, amit ő teljesített.
Ha megkérdezzük, ki kapta a váltságdíjat, a bibliai válasz, hogy Isten maga. A Biblia azt mondja, hogy Krisztus ,,áldozati ajándékul adta magát értünk ... az Istennek" (Efézus 5,2). Jézus Krisztus ,,önmagát áldozta fel ártatlanul az Istennek" (Zsidók 9,14). Azért kell egy helyettesnek meghalnia miattunk, mert vétkeztünk Isten ellen, és híjával voltunk Isten dicsőségének (Róma 3,23). És bűneink miatt az egész világ felelősséggel tartozik Istennek (Róma 3,19). Tehát amikor Jézus Krisztus váltságul adja magát értünk, a Biblia azt mondja, hogy megszabadultunk Isten ítéletétől. ,,Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak" (Róma 8,1). A végső rabság, amelytől felmentésre van szükségünk, az Isten [utolsó] ítélete (Róma 2,2; Jelenések 14,7).
Ennek az Isten ítélete alóli felmentésnek a váltsága Jézus Krisztus élete. Nemcsak az az élet, amelyet élt, hanem az az élet, amit feladott a halálban. Jézus többször is elmondta tanítványainak, ,,Az Emberfia emberek kezébe adatik, megölik" (Márk 9,31). Tulajdonképpen egyik oka annak, hogy Jézus szerette magát az ,,Emberfiának" nevezni (több mint 65 alkalommal fordul elő a Szentírásban), hogy benne volt a halandóság gondolata. Az ember meghalhat, ezért kellett neki egynek lenni közülük. A váltságdíjat csak az Emberfia fizethette meg, mert a váltság egy halálra adott élet volt.
Az árat nem kényszerítették ki belőle. Ez a lényeg, amikor ezt mondja: ,,Az Emberfia nem azért jött, hogy szolgáljanak neki, hanem hogy ő szolgáljon." Ő nem igényelte a mi szolgálatunkat. Ő volt az, aki adott, nem aki kapott valamit. ,,Senki sem veheti el tőlem [az életemet], én magamtól adom oda" (János 10,18). Az árat önszántából fizette meg, nem volt benne kényszerűség. Ez megint csak az Ő szeretetéhez visz bennünket. Ő önként választotta, hogy megment minket, élete árán.
Mennyi embert váltott ki Krisztus ténylegesen a bűnből? Ő azt mondta, azért jött ,,hogy életét adja váltságul sokakért. " Mégsem menekül meg mindenki Isten haragjától, de az ajánlat mindenkinek szól. ,,Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és az emberek között, az ember Krisztus Jézus, aki váltságul adta önmagát mindenkiért" (1Timóteus 2,5-6). Senki nincs kizárva ebből a megváltásból, aki hittel magához öleli a váltságot szerző Jézus Krisztus kincsét.

John Piper
 
 
0 komment , kategória:  Jézus Krisztus szenvedése  
Jeremiás
  2018-06-14 19:35:16, csütörtök
 
  Jeremiás
(Jeremiás 15,10.17; 20,7-11.)

Ott lenn a nép kacag, tülekszik,
versenyt fut a bálványok után . . .
Ő fenn az ormon áll keményen.
Osztályrésze más: örök magány.

Szava s a lelke többé nem övé,
ajkát nem tudja már felnyitni sem,
csak ha mennydörgés viharzik felé
és szólni kell, - mert most az Úr üzen!

És szólni kell - ordítva és üvöltve,
hogy megrepedjen minden földi fül,
mert Isten őt rettentő végzetre küldte:
megsemmisít - vagy megsemmisül!

És szólni kell! Szava pörölycsapását
megérzik mind a bálványistenek,
megsemmisül a bűn, a gaz csalárdság,
ég zeng s a földnek méhe megremeg.

És szólni kell - akár ha belepusztul,
s önnön szívében megpattan a húr -
Próféta ő, magános ormok hőse.
Hulljon, ha kell! Örökké él az Úr!

Siklós József

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ézsaiás
  2018-06-14 16:53:13, csütörtök
 
  Ézsaiás
(Ézsaiás 6. rész)

- Szent, szent, szent a Seregeknek Ura!
A templomot betölti fenséges angyal-ének.
Lebegőszárnyú szeráfok zengenek
a mindenség, öröklét hatalmas Istenének.

Fenn a fényben: Magas királyi trón.
A templomra, mint palást, borul Titkos Jelenlét.
- Jaj nékem, végem, tisztátalan vagyok,
az népem is. A porból van-e, ki felemel még?

Oltárról angyal izzó szenet hoz.
Tűz ítéli, tisztítja a tisztátalan ajkat.
- Kit küldjek el és ki megyen el nékünk?
- Itt vagyok, küldj el engem,
hogy hirdessem hatalmad!

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Jézus a jó orvos
  2018-06-14 07:45:55, csütörtök
 
  "Sok orvostól sokat szenvedett, és minden vagyonát rájuk költötte, de semmit sem javult, sőt inkább még rosszabbul lett." (Mk 5,26)

Kétezer év óta nagyon sokat fejlődött az orvostudomány, ám a mai napig is vannak olyan esetek, mint ezé a bibliai beteg asszonyé. Ma is sokan vannak olyanok, akik keresetüket, vagyonukat orvosokra áldozzák, csak hogy meggyógyuljanak. De ahogy a halállal szemben tehetetlen az orvostudomány, úgy bizonyos betegségekkel szemben is az.
Nemcsak halálunk percét, de betegségünk napjait is Isten tartja a kezében. Jó eszköz ez arra, hogy magához vonjon embereket. A segítséget kereső, de nem találó lélek végül is odakényszerül az Úrhoz, az igazi orvoshoz.
Beteg, szenvedő testvérem, közeledj te is Jézushoz, az igazi orvoshoz! Ő meggyógyítja beteg lelkedet, amelynek beteg voltát talán még nem is ismered, és meggyógyítja beteg testedet is. Ő tud segíteni!

MOST MÁR ÉRTEM! * Ismertem egy lányt, aki sok éven keresztül betegeskedett, és már sok orvos próbálkozott a meggyógyításával, eredménytelenül. Végül, mint egyetlen megoldást, a műtéti beavatkozást ajánlották. Nehéz betegsége során sokszor kérdezte Istentől: "Miért, Uram? Miért van az, hogy míg mások jó egészségben élik ifjúságuk éveit, nekem betegségben kell kínlódnom?" Nyugtalanító kérdése végül eljuttatta oda, a kórházi ágyon, a műtétre várva kezébe vette a Bibliát, és lassan oszlani kezdett a homály. Kezdte megérteni, hogy Isten csak azért zárta el előle a világ felé vezető utat, hogy így terelje a szoros kapu felé. A műtét ugyan nem járt eredménnyel, de a szívét megnyitotta Isten felé, és ahogy erősödött a hitben, úgy erősödött és gyógyult beteg teste is, mígnem teljes lett a gyógyulása.

* Jézus a jó orvos - Mk 5,21-34

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hivatalos, de nem választott
  2018-06-14 07:27:15, csütörtök
 
  Hivatalos, de nem választott

"Mert sokan vannak a hivatalosak, de kevesen a választottak." Máté 22,14

Jól ismert a királyi menyegzőről szóló példázat és az Úr Jézusnak ahhoz fűzött megjegyzése, amit sajnos sokan félreértenek. Ennek következtében visszaélnek vele, azt mondván, világosan kitűnik magából a példázatból is, hogy az Úr Jézus nem mentegetőzésként használja, amit a nem kiválasztottak mondtak, amikor nem engedelmeskedtek a meghívásnak: jöjjetek a menyegzőre.
A hivatalosak közül sokan nem akartak elmenni a menyegzőre, többen azzal mentegetőztek, hogy nem tudnak jönni, ám kifejezetten nevetséges ez a magyarázkodás. Az Istenhez való meg nem térés, a hívással szembeni engedetlenség oka nem Őbenne van, aki hív, vagy azokban, akik hívnak, hanem a meghívottakban. Mienk a teljes felelősség, ha meg nem tértek vagyunk, vagy azok maradunk. Az a személy, akinek nem volt menyegzői ruhája, és akit emiatt a teremből eltávolítottak, ő maga volt az oka annak. A meghívásra eljött ugyan a menyegzőbe, de önfejűen ment be! Az Isten megtérésre hívó szavára való önfejű reagálás megfoszt bennünket attól a jótól, melyet Isten megingathatatlan hűségéből választottainak adni akar.
Jézus a kiválasztásról nem a példázat elején, hanem a végén szólt. Amit Isten a kiválasztásról kijelentett, az nem kiindulási pont, hanem nyugvópont Istenben.

A. Elshout
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 530 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1264
  • e Hét: 2468
  • e Hónap: 12879
  • e Év: 131971
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.