Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Hogy teljessé tegye az engedelmességet...
  2018-06-17 20:57:17, vasárnap
 
  Jézus Krisztus szenvedett és meghalt...

11. Hogy teljessé tegye az engedelmességet, amely a mi igazságunkká válik

"Emberekhez hasonlóvá lett ... megalázta magát és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig." Filippi 2,7-8

"Mert ahogyan az egy ember engedetlensége által sokan lettek bűnösökké, úgy az egynek engedelmessége által is sokan lettek igazakká. Róma 5,19

"Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne."
2Korinthus 5,21

"...nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján." Filippi 3,9


A megigazulás nem csupán felmentést jelent bűnösségem alól, hanem Jézus Krisztus igazságának a nekem tulajdonítását is. Nekem nincs igazságom, amely ajánlólevél az Istenhez. Amire Isten előtt hivatkozhatom az, hogy ,,nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján" (Filippi 3,9).
Ez Jézus Krisztus igazsága, s ez nekem tulajdoníttatik. Ez pedig azt jelenti, hogy Krisztus tökéletesen beteljesítette az igazságot, valamint azt, hogy ez az igazság beszámíttatott nekem, amikor belé vetettem bizalmamat. Emiatt igaznak számítok. Isten Jézus Krisztus tökéletes igazságára tekintett, és engem igaznak jelentett ki, a Krisztus igazsága által.
Ezért két ok is van, amiért nem utálatos Isten előtt, hogy megigazítsa az istenteleneket (Róma 4,5). Először, Jézus Krisztus halála megfizette az adósságot a mi vétkeinkért (lásd az előző fejezetet). Másodszor, Jézus Krisztus engedelmessége biztosította azt az igazságot, amelyre szükségünk volt, hogy megigazíttassunk Isten ítélőszéke előtt. Isten követelménye ahhoz, hogy beléphessünk az örök életbe, nem csupán az, hogy eltöröltessen vétkességünk, hanem az, hogy elnyerjük tökéletes igazságunkat.
Jézus Krisztus szenvedése és halála az alapja mindkettőnek. Az Ő szenvedése az a szenvedés, amire mi szolgáltunk rá vétkeinkkel. ,,A mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze" (Ézsaiás 53,5). De az Ő szenvedése és halála annak az engedelmességnek a tetőfoka és beteljesítése, amely a mi igazságunk alapjává vált. "Õ engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig" (Filippi 2,8). Halála engedelmessége csúcspontja volt. Erre utal a Biblia, amikor ezt mondja: ,,Az egynek engedelmessége által sokan lettek igazakká" (Róma 5,19).
Ezért, Jézus Krisztus halála vált annak alapjává, hogy bocsánatot nyerjünk, és tökéletessé legyünk. ,,Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk [Isten], hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne" (2Korintus 5,21). Mit jelent az, hogy Isten a bűntelen Krisztust bűnné tette? Azt jelenti, hogy a mi bűnünk neki tulajdoníttatott, s így szerzett bocsánatot a mi számunkra. S mit jelent, hogy mi (akik bűnösök vagyunk) elnyerjük Isten igazságát Krisztusban? Hasonlóképpen azt jelenti, hogy Krisztus igazsága nekünk tulajdoníttatik, és ezáltal Ő vált a mi tökéletességünkké.
Jézus Krisztusé legyen a tisztesség mindazért, amit szenvedése és halála véghezvitt! Mind bűneink megbocsátásának művéért, mind igazságunk biztosításának művéért csodálattal tekintsünk rá, értékeljük Őt és bízzunk benne ezért a hatalmas tettért.

John Piper
 
 
0 komment , kategória:  Jézus Krisztus szenvedése  
Aggeus
  2018-06-17 15:59:08, vasárnap
 
  Aggeus
(Aggeus 1,1-9)

Díszes házban
dőzsöltök, pöffeszkedtek!
Isten háza
meg romokban heverhet?

Korai még
szolgálnotok az Úrnak?
Ítéletem
kemény szelei fújnak!

Hajlékotok
kényelmes, egyre szépül . . .
Ama napon
szolgál-e menedékül?

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Habakuk
  2018-06-17 15:56:10, vasárnap
 
  Habakuk
(Habakuk 3,16-19.)

Már Asszíria elbukott,
de feltör Babilon.
Átharapva farkastorok -
s most oroszlán oson.

Itt nincs mit várni. Remélni
nem lehet semmi jót.
Tán jobb is volna nem élni?
. . . Szőlőt, fügét, diót
a letarolt kert nem ad már,
nem csurran az olaj,
kivész a gyapjas birkanyáj,
romlás jő, csatazaj . . .

- S míg ömlik szememből a könny,
feltárul a titok:
Isten lesz minden örömöm,
és Benne vigadok,
mert szabadító Isten Ő!
- Úgy tűnik, itt a vég?
Kezébe rejtve a jövő,
örömnek Ő - elég!
Bár látom a romlást, a bajt,
s minden csak mélybe von:
csodásan enged járni majd
fenn, magaslatokon!

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ámos
  2018-06-17 15:43:39, vasárnap
 
  Ámos
(Ámos 7,14-15; 8,10-13)

Barompásztor vagyok
és vad fügét szedek.
Könyvek világa tőlem távol áll,
s az írástudók csűrés-csavarása.
Dehogy nevelt apám
próféta-hivatásra!
De elhívott engem az Úr
és megnyitotta fülem:
Halljam, mit mond Ő.
Elhívott engem az Úr
és megnyitotta szemem:
Lássam, mi folyik itt!
Gazdagok lomhán heverésznek
fényes palotákban,
iga alatt nyög a szegény nép,
nem veszik emberszámba.
Apa-fia egy lányhoz járnak,
nappal is részegek.
A bírónál annak van igaza,
aki veszteget.
Nőkön ezernyi cicoma,
vége sincs sok csalásnak . . .
- Elhívott engem az Úr
és megnyitotta számat!
Dehogy nevelt apám
próféta-hivatásra!
De elhívott az Úr,
hogy legyek - Isten szája!
És mondjam: Véget vet az Úr
e romlott dáridónak,
s ha most még nincs keletje itt
igaz isteni szónak:
Majd lesz idő, mikor e szót
szomjazó szívvel várják,
mennek tengertől-tengerig,
hogy végre megtalálják.
Bolyongnak ifjak, lányok is,
hogy keressék - akárhol,
mert meg nem menthet semmi más
a végső pusztulástól!

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A Lélek kitöltetésének következményei
  2018-06-17 13:35:58, vasárnap
 
  "Amit hallottak, szíven találta őket..." (ApCsel 2,37)

Semmi misztikus és semmi emberfölötti nem történt az első pünkösd ünnepén. Akik hajlamosak a Szentlélek kitöltetésének következményeit azokban az emberfölötti erőfeszítésekben és misztikus önkívületi megnyilatkozásokban látni, azok olvassák a teljes második fejezetet. A Szentlélek kitöltetésének a tulajdonképpeni hatása ebben a mondatban foglalható össze: az emberek fölsírtak bűneik miatt. Felismerték elveszett állapotukat. Nem esnek önkívületbe, nem verik földhöz magukat, ellenben őszinte megbánással a szívükben ezt kérdezik: Mit cselekedjünk, atyámfiai, férfiak?"
A Szentlélek kitöltetésének következménye ma is ez: bűntudatra, bűnbánatra vezet. Miután pedig fölfedi bűneinket, megmutatja a bűn eltakarásának helyét is, a Golgotát. A Szentlélek ugyanis Jézust dicsőíti meg. Jézus valódi nagyságát csak a bűnös ember ismeri fel.
Ha bűneid miatt még nem sírtál, és ha bűneid nem oldoztattak fel a kereszt alatt, akkor még nem nyertél Szentlelket.

A LÉLEK MUNKÁJA * Knak Gusztáv lelkész egy alkalommal megkérdezte a hívektől, hogy kérték-e már komolyan Istentől a Szentlelket. Az egyik gyülekezeti tagot szíven ütötte ez a kérdés, és őszintén beismerte, hogy erre még soha nem gondolt. Elkezdett hát Szentlélekért imádkozni. Ezt követően, miközben éppen fát vágott az erdőben, hirtelen ránehezedtek a bűnei. Sírva kereste fel lelkészét. Az csodálkozva kérdezte: "Miért sírsz?" "Mert sok a bűnöm!" - felelte, mire a lelkész arca felragyogott az örömtől. A férfi igen meglepődött ezen, de következő vasárnap, amikor az igehirdetés során békességre talált Jézus vérében, az ő arcán is felragyogott az öröm.

* A Lélek kitöltetésének következményei - ApCsel 2

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Romolhatatlan magból való születés
  2018-06-17 13:19:56, vasárnap
 
  Romolhatatlan magból való születés

"Istennek igéje által, amely él és megmarad örökké." 1Péter 1,23

Az az újjászületés, amely megsemmisül, az nem a Szentíráson alapszik. A szentek nem hagyják el hitüket, az újjászületésből származó mag romolhatatlan. Annak az érzése, hogy Krisztusban és Krisztusért kegyelmet nyertünk, egy időre elmúlhat. A lelki élet hanyatlása olyan nagy lehet, hogy emberi mértékkel mérve nem marad belőle semmi. Isten munkáját azonban ez nem teheti semmivé. Isten az embereket nem azért választotta ki, hogy egy bizonyos időszakban valami jó legyen bennük, vagy valami jót tegyenek. Isten ingyen való kegyelemből választott, és csak Krisztusért ébreszt fel Igéje és Lelke által, és mondja a halott bűnösnek: élj!
Amikor hittől és hitélettől való elszakadásról van szó, az annak a bizonyítéka, hogy valakinek az életében valami nem volt valódi. Minden újjászületés Isten emberfeletti műve, amely ellenállhatatlan és el nem múló. Minden, ami emberi, elmúlik, de ami Istenből, Isten által és Isten számára van, az megmarad - mindannak ellenére, ami azt esetleg megsemmisíteni igyekszik. Amit Isten egyszer mondott, amit tett, az maradandó, mert Isten ajándékai és elhívása megbánhatatlanok (Róm 11,29).
Milyen vigasztaló ez: az üdvösség biztos Istenben, aki nem hazudik. A kegyelmi szövetség örök szövetség, amely hitelt érdemlő a végrendeletet hagyó Jézus halála által. Tehát soha ne kételkedjünk Isten kegyelmében.

A. Elshout
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 530 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 966
  • e Hét: 2170
  • e Hónap: 12581
  • e Év: 131673
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.