Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
60 évesen lesz újra apa az Edda gitárosa
  2018-06-23 12:13:21, szombat
 
  Csillag Endre, azaz Csuka, aki hosszú éveken keresztül volt az Edda gitárosa, újra apai örömök elé néz. A zenész büszke rá, ogy a fogantatás "hagyományos úton" történt, nem kellett injekció.
"Prosztataműtétem volt, és a nejemet sem biztatta a doki, hogy még lehet gyereke, ezért a fiunk születése után nem is vigyáztunk, és júliusban érkezik a kislányunk. Őrület! Azért lesz gyerekem hatvanévesen, mert nem vigyáztam" - mesélte a Blikknek a zenész. A babával második felesége ajándékozza meg, aki 25 évvel fiatalabb nála.
"Marianna egy svájci restiben dolgozott, ott sok Eddát hallgatott, amire egy osztrák tanítványom is felfigyelt, és megadta neki az elérhetőségemet. Hét évvel ezelőtt találkoztunk, és csíptük egymást, de nem kezdtem tervezgetni, hiszen 25 évvel fiatalabb nálam, bár ez őt sosem zavarta. Az esküvőnkön már a fiunk is útban volt" - idézte fel megismerkedésüket Csillag Endre.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
FINA Férfi vízilabda Világliga 2018
  2018-06-23 12:07:54, szombat
 
  Férfi vízilabda Világliga szuper döntő Bp, Duna aréna 2018
Csoportmérkőzések,
- Ausztrália - Magyarország, 5:12
- Montenegró - Magyarország 12:9
- Japán - Magyarország 7:14
Elődöntőbe:
- Magyar- Horvátország 10:8
- Magyarország - Japán 11:9 (2-1, 0-4, 7-3, 2-1)
Góldobók: Zalánki, Bátori, Vámos, Bedő 2-2, Manhercz, Angyal, Erdélyi 1-1, illetve Araki 3, Okava, Josida 2-2, Adacsi, Inaba 1-1
A szerdai csoportmérkőzésen 14-7-re még könnyedén elintézett japán együttes a pénteki elődöntőben már roppant kellemetlen ellenfélnek bizonyult. Jóllehet 1-0-ra, majd 2-1-re még a magyar válogatott vezetett Zalánki Gergely találataival, a rivális nemcsak egyenlített, de el is húzott, a nagyszünetre jelentős japán előnynél (2-5) vonultak el a csapatok. Az ötperces pihenőt követően a hazai együttes rákapcsolt, és nagy energiákat mozgósítva a harmadik negyed közepén, 6-6-nál utolérte vetélytársát Bátori Bence, Bedő Krisztián és Angyal Dániel eredményességének köszönhetően. A fordulat azonban ekkor még nem jött el, a japánok újfent erőre kapva 6-8-ra alakították az állást. Ám még a harmadik játékrészben jött a magyar offenzíva,
és a duplázó Bátori nagy lövésével, majd Erdélyi Balázs megúszás végén szerzett góljával 8-8-ra módosult az állás. A negyed hajrájában Vámos Márton balkeze villant (9-8), s bár a befejező nyolc perc elején még egalizáltak a japánok, utána már csak két hazai gólnak tapsolhatott a közönség. Előbb Bedő szemfüles megoldásával lett 10-9, a 11-9-es végeredményt pedig a szintén duplázó Vámos állította be bő egy perccel a vége előtt.

A Magyar férfi válogatott sikeres eredményeivel be jutott a DÖNTŐBE.
- Magyarország - Montenegró ma este 06.23. lesz a mérkőzés. 19 óra 45 perc, mely a Duna Word tv közvetít.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Világszerte egyre kevésbé vallásosak a fiatal felnőttek
  2018-06-23 11:44:18, szombat
 
  2018. június 22. péntek 17:30
Különböző mértékben, de világszerte jellemző, hogy kevésbé vallásosak a fiatal felnőttek, mint az idősebb korosztályok - derült ki a Pew Research Center nemzetközi közvélemény-kutató szervezet június közepén megjelent tanulmányából.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Messiékkel is jót tett az Izlandot legyőző Nigéria
  2018-06-23 11:42:28, szombat
 
  2018 foci V.B.
Az első félidőben kapura lövéssel sem próbálkozó Nigéria Ahmed Musa két góljával legyőzte Izlandot, amely eddig veretlen volt a nagy tornák csoportkörében.
Island - Nigéria 0:2
Musa mindkét gólja látványosra sikeredett, az elsőnél a labdalevétel volt pazar,
Nigéria ezzel továbbra is csak európai csapat ellen tud nyerni a v..éken, és 3 pontjával feljött a második helyre, Izland maradt 1 pontos.
Ennek az eredménynek Argentína is örülhet, amely az utolsó fordulóban továbbjuthat, ha nyer Nigéria ellen, és Izland pontot veszít a horvátok ellen.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
90 perc szenvedés után indult be Brazília - foci v.b.
  2018-06-23 11:38:46, szombat
 
  Sokáig úgy tűnt, a Svájc elleni 1-1 után újabb döntetlent jegyez Brazília a vébén, Costa Rica ugyanis jól bekkelt, és ha mégis sikerült helyzetig jutni, akkor Navas védett. Aztán a 90+1. percben Coutinho csapott le Gabriel Jesús rosszul átvett labdájára, és góljával megszerezte a vezetést az ötszörös világbajnoknak. A 90+7. percben aztán Douglas Costa önzetlen megoldása után Neymar is betalált, így Brazíliának 4 pontja van, Costa Rica pedig kiesett.
Neymar elsírta magát a lefújás után:
Bővebben Link

.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Ferenc pápa az újságíróknak:
  2018-06-23 11:32:56, szombat
 
  Elég a kizsákmányolásból, segíteni kell az afrikaiakat fejlődni!
2018. június 22. péntek 22:05
Június 21-én este, a genfi egynapos látogatása végén, a Szentatya ismét válaszolt a repülőn vele utazó újságírók kérdéseire.
Az érintett témák: visszatekintés az eltelt napra, az interkommunió (a nem katolikus fél áldozása), menekültek, migráns csempészet, háború, éhezés, emberi jogok válsága, összefogás a béke érdekében, az ökumenizmus nem tűri a térítést.
Ferenc pápa sajtótájékoztatójának fordítását teljes terjedelmében közöljük,
mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Senki sem szolgálhat két úrnak: Vagy gyűlöli az egyiket, ...
  2018-06-23 11:30:19, szombat
 
  .........


Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:
Senki sem szolgálhat két úrnak: Vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a mammonnak is.
Ezért azt mondom nektek: Ne aggódjatok az életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök. Nem több az élet az ételnél, és a test a ruhánál? Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem is aratnak, és magtárakba sem gyűjtenek, hanem a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem értek ti sokkal többet azoknál? Ti aggodalmaskodók, melyiktek tudja életét egyetlen lépésnyivel is megtoldani?
És a ruházat miatt miért aggodalmaskodtok? Figyeljétek a mezők liliomait, hogyan nőnek, pedig nem fáradoznak és nem is szőnek. Mondom nektek: Salamon még dicsősége teljében sem öltözött úgy, mint egy ezek közül! Ha a mezei virágot, amely ma virul és holnap a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor titeket nem sokkal inkább, kicsinyhitűek?
Ne aggodalmaskodjatok hát, hogy ,,Mit együnk?" vagy: ,,Mit igyunk?" vagy: ,,Mibe öltözzünk?"! Ezeket a pogányok keresik. Mert a ti mennyei Atyátok jól tudja, hogy minderre szükségetek van. Ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, és ezeket mind megkapjátok hozzá. Ne aggódjatok hát a holnap miatt! A holnap majd gondoskodik magáról! Elég a mának a maga baja.
Ezek az evangélium igéi. Mt 6,24-34

OLVASMÁNY a Krónikák második könyvéből
Zakariást, aki a népet a jóra figyelmeztette, megölték a templom és az oltár között.
Jojáda főpap halála után Júda országának nemzetségfői Joás király elé járultak, és bemutatták hódolatukat. A király ettől kezdve az ő szavukra hallgatott. Erre azok elhagyták az Úrnak, atyáik Istenének templomát, és helyette bálványszobrok és faragott képek előtt mutattak be áldozatot. Ekkor az Úr megharagudott Júdára és Jeruzsálemre. Prófétákat küldött hozzájuk, hogy visszatérítsék őket az Úrhoz, de azok bárhogy is intették a népet, nem hallgattak rájuk.
Ekkor az Úr Lelke betöltötte Zakariás főpapot, Jojáda fiát. Odaállt a nép elé, és így szólt hozzájuk: ,,Ezt mondja az Isten: Miért szegtétek meg az Úr parancsait? Ez nem válik javatokra! Mivel elhagytátok az Urat, ő is elhagyott titeket." Erre azok összefogtak ellene, és a király parancsára megkövezték őt a templom udvarán. Joás király már nem akart emlékezni arra a jótéteményre, amelyet Zakariás atyja, Jojáda tanúsított iránta, és megölette annak fiát. A haldokló utolsó szavai ezek voltak: ,,Látja ezt az Úr, és meg is torolja majd!" Esztendő fordultával Szíria hadserege felvonult Júda országa ellen. Elfoglalták az országot és Jeruzsálemet, levágták az összes főembert, a zsákmányt pedig mind hazaküldték királyuknak Damaszkuszba. Bár a szír hadsereg csekély erővel jött, az Úr mégis kezükbe adta a sokkal nagyobb sereget, mert elhagyták az Urat, atyáik Istenét. De Joást is elérte a büntetés. Az ellenség visszavonulása után súlyos betegen hagyták hátra, saját szolgái összeesküdtek ellene Jojáda főpap fiának vére miatt, és megölték a saját ágyában. Így halt meg.
Dávid városában temették el, de nem a királyok sírboltjában.
Ez az Isten igéje. 2Krón 24,17-25

Imádság
Szent tested, Úr Jézus Krisztus Istenem, segítsen engem az örök életre, s drága véred bűneim bocsánatára! Legyen ez az Eucharisztia örömömre, egészségemre és vigadozásomra, félelmetes második eljöveteledkor pedig méltass általa, hogy bár bűnös vagyok, dicsőséged jobbján állhassak szeplőtelen Anyád és összes szentjeid imádsága által!
Alexandriai Szent Cirill

Elmélkedés
A földi gazdagság, a földi vagyon könnyen bűvkörébe vonja az embert, felébreszti szívében a birtoklási vágyat és a telhetetlenséget, amelynek velejárója, hogy az ember szíve eltávolodik Istentől. A Jézus által említett ,,mammon" a pénzt, a vagyont, a gazdagságot jelenti, amely könnyen rabul ejti az embert. A vagyon bálvány lehet, amelyet sokan Isten elé helyeznek. A krisztusi tanítvány tehát választás előtt áll. Vagy a földi kincsek gyűjtésére adja életét vagy Istennek. Középút nincs, legfeljebb azoknak volna, akiknek két szíve van, de mindannyian egy szívvel születünk. Jézus egyértelműen fogalmaz: ,,Senki sem szolgálhat két úrnak. Nem szolgálhattok az Istennek is, a mammonnak is."
Ezt követően Jézus az isteni gondviselésről tanít, amely logikus folytatása a korábban mondottaknak. Ha valaki nem a vagyonban, nem a földi kincsek által nyújtott biztonságban bízik, akkor miben? Az Úr válasza egyszerű: Isten megad számára minden szükségeset. Nem érdemes aggódnunk amiatt, hogy miként jutunk a megélhetéshez szükséges javakhoz, mert Isten gondoskodni fog rólunk. Az isteni gondviselésbe vetett bizalom azonban nem jelenthet tétlenséget az ember részéről, azaz nem arra hív minket, hogy ne dolgozzunk, hanem arra, hogy ne nyugtalankodjunk a jövő miatt.
C.Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 12637
  • e Hónap: 25313
  • e Év: 259060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.