Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Csak a hit
  2018-06-03 21:40:22, vasárnap
 
  Csak a hit

Van-e Isten? Nem bizonyítom.
Ha a világot felborítom
visszájára, hogy belenézz,
csak titok marad az egész.

Se agy, sem műszer nem segít.
Járd be az űr térségeit,
boncolj sejtet, vagy bonts atomot,
az Isten titkát meg nem oldod.

Szűrd a fényt, vizsgáld az eget,
asztallal idézz szellemet,
Istent le nem tagadhatod,
de be sem bizonyíthatod.

Nem tárgy, nem eszme: élet Ő,
ésszel meg nem ismerhető,
az agy csak kapkod, sejt, gyanít...
Egy műszer fogja fel: a hit!

Őbenne csak hinni lehet,
s ha hiszed, máris ismered,
s aki ismeri, látja is,
és boldog szívvel áldja is.

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kimerítette a fáradozás
  2018-06-03 21:28:13, vasárnap
 
  "Ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjáig." (Fil 1,6)

Milyen csodálatos és kibeszélhetetlenül nagy Isten megmentő szeretete, amely abban nyilvánult meg, hogy az emberrel megromlott viszonyt elkezdte helyreállítani. Haragja méltó és igazságos a bűnös ember fölött, aki dacos, makacs viselkedésével eljátszotta isteni természetét. És mégis ő nyújt előbb békejobbot.
Milyen jó dolog az, hogy újra kibékülhettünk Istennel Jézus vére által! Mi mindent megtettünk, hogy haragját kiérdemeljük. Ezzel szemben ő mindent megtett, hogy mégse vesszünk el. Igen, ő kezdte el a jót! Benned is elkezdhette már a jó munkát, vagy még mindig ellenállsz neki? Késlelteted őt a munkájában? Kár a fáradságért, mert ha egyszer kiszemelt magának, úgysem fogsz tudni ellenállni! Majd megállít téged is egy damaszkuszi úton, mint Sault.
Bárcsak megindulna végre összezavarodott szíved csodálatos türelme láttán, amellyel mind ez idáig nem szűnt meg szelíden hívogatni téged! Meddig állsz még ellen szerelmének? Testvér, Jézus Krisztus napja itt van a küszöbön, az Úr siet! Veled is el akar készülni. Ha már elkezdte benned a jó munkát, ne késleltesd engedetlenséggel. Ezzel neki szomorúságot, magadnak pedig fájdalmat szerzel.

ELVÉGZI * Egy alkalommal a kislányom haját vágtam, neki azonban sehogyan sem tetszett nyugton ülni. Ha nyugodtan ült volna, sokkal hamarabb elkészülhettem volna a munkával. Miközben ellenállt, ficánkolt, az olló meghúzta a haját, sőt a füle hegyét is sikerült megszúrni. Szegénykém még sírva is fakadt. A munkát azonban nem hagyhattam félbe, be kellett fejeznem.
Isten gyermekei között is sokan vannak értetlenkedők, oktalanok.

* Kimerítette a fáradozás - Ez 24,1-14

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Célbaérve
  2018-06-03 16:23:14, vasárnap
 
  Célbaérve (2Tim 4,6-8)

Közel az óra: itt időm lejár.
A nemes harcot megharcoltam végig.
Cél felé futva, hitem megtartottam.
Fenn az igazság koronája fénylik.

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Példaként
  2018-06-03 16:21:35, vasárnap
 
  Példaként (1Tim 1,15-16.)

Bűnösökért jött világra Jézus,
bűnösök közül első én vagyok.
Bűnösöknek bátorító példa:
örök kegyelme rajtam felragyog.

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Örülök szenvedéseimnek
  2018-06-03 16:19:55, vasárnap
 
  Örülök szenvedéseimnek (Kol 1,24-25.)

Mindenki menekül a fájdalomtól.
Én örülök a szenvedéseimnek,
mikor Krisztussal, Krisztusért szenvedek.
Ki szenvedés árán váltott meg minket.

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Megtanultam
  2018-06-03 15:56:10, vasárnap
 
  Megtanultam (Fil 4,11-13.)

Kijártam ínség, bőség iskoláját.
Elégedett legyek: megtanultam.
Krisztus mindenkor erősít engem,
így mindenre van erőm - az Úrban.

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Börtönből - szabad üzenet
  2018-06-03 15:54:26, vasárnap
 
  Börtönből - szabad üzenet
(Fil 1,3-7; 13-18; 2Tim 2,9.)

Bízó imámban gondolok reátok,
ha körülzárnak is börtönfalak.
Itt is, így is terjed, hódít a Jó Hír.
Fogoly vagyok bár - az Ige szabad.

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Keresztjével dicsekszem
  2018-06-03 15:51:33, vasárnap
 
  Keresztjével dicsekszem (Gal 6,14-17.)

Testemben hordom Krisztus bélyegét.
Keresztjével dicsekszem, semmi mással.
Mint ki keresztre feszült maga is:
leszámoltam világi csábítással.

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A munka mint áldás
  2018-06-03 13:10:01, vasárnap
 
  A munka mint áldásColorado államban van egy Horn Creek nevezetű konferenciaközpont. Leghíresebb nevezetessége a 4000 méter magas Horn Peak, amely a tábor főépületétől kiindulva kb. 12 km-es gyaloglás után érhető el. Az egyik nyáron egy kis csoporttal megmásztuk ezt a csúcsot. Alighogy nekivágtunk az első emelkedőnek, valahogy az élre kerültem. Ez a "vezetés", nem kis fájdalmamra, azt jelentette, hogy négy, edzett tizenévessel kellett lépést tartanom, akik között ott volt Abigél nevű lányom is. Annak ellenére elértük a csúcsot, hogy viharos erejű, szinte orkánszerű szél nehezítette az előrehaladásunkat. Fennállt a veszélye, hogy lesodródunk a hegygerincről, pedig az már jóval az erdősáv fölött helyezkedett el. Amikor fölértünk, nemcsak azért voltam tehát fáradt, mert az előző nap egy 3000 méter magas csúcsot másztam meg. Miközben a hegyről ereszkedtünk le, egy nagyobb kő kicsúszott a lányom lába alól. Abigél kificamította a bokáját. A táborig hátra lévő csaknem 4500 méteren már vinnünk kellett őt. Három férfi is segített, de én mint édesapa, oroszlánrészt vállaltam a cipekedésben. A nagy melegben nem volt könnyű vinni őt, ám tiszta szívből mondom, hogy azon a nyáron mégis ez volt a legüdítőbb és legörömtelibb délutánom. Mégpedig azért, mert különösképpen szeretek kirándulni, és nagyon szeretem a lányomat. Abigél a maga 60 kilójával nem számít pehelysúlyúnak, én mégis majdnem rákezdtem a jól ismert refrénre: "Ő nem is olyan nehéz, hisz ő az én kislányom". A munka egyáltalán nem teher, ha azt teheti valaki, amit szeret - és azokért, akiket szeret.
Hogyan találunk rá a megfelelő munkára? Miként jövünk rá arra, hogy mi Isten terve, és hol van abban a mi helyünk? Mi szerint különböztethetjük meg Isten hangját a saját vágyainktól, amelyek a presztízs, a birtoklás vagy a mellékjövedelem körül forognak? A történelmi keresztyén válasz két különböző elhívást ismer: az egyetemes elhívást és a speciális elhívást.
Az egyetemes elhívás alatt Istennek azt a felszólítását értjük, amelyben arra hív minden embert, hogy higgyenek benne, bánják meg bűneiket, ismerjék meg Őt, bízzanak benne és kövessék Őt (Róm 8,28-30; 1Kor 1,9; Gal 1,6. 15). Az egyetemes elhíváshoz tartozik az az előjogunk is, hogy minden dolgunkat végezhetjük Isten szerint. Pál azt mondja, Isten arra hív minket, hogy az Ő Fiához legyünk hasonlóak (Róm 8,28-30), hogy békességben (1Kor 7,15), szabadságban (Gal 5,13) és szentségben (Róm 1,7) éljünk.
Isten azonban elkészít nekünk egy speciális elhívást is. Ennek a kezdetét jelzik a velünk született adottságaink és a születésünk előtt kialakult körülményeink. Azzal folytatódik, hogy az isteni gondviselés körültekintően formál bennünket szüleinken, tanárainkon, barátainkon és munkaadóinkon keresztül. Isten az, aki egy foglalkozáshoz, de még egy adott munkakörhöz is elvezet bennünket. A Biblia ezt is elhívásként írja le. Pál azt mondta, hogy ő apostoli elhívást kapott. Isten Jeremiást, Ézsiást, Ezékielt prófétáknak hívta el. Azzal, hogy először apostolokat és prófétákat említettem, nem azt akarom erősíteni, hogy Isten a keresztyén szolgálatokba csak "teljes állásra" hív el férfiakat. Egyáltalán nem. Akkor is szolgálhatjuk Istent, ha rabszolgáknak hívattunk el (1Kor 7,21-22).
Azoknak az odaszánt életű keresztyéneknek, akik az üzleti életben vagy a kereskedelemben dolgoznak, meg kell ezt emészteniük. Sokukat enyhe bűntudat mardos. Azt gondolják, hogy a munka tekintetében egy szinttel a lelkészek és misszionáriusok alatt helyezkednek el, mert azok "nap mint nap az Urat szolgálják". Minden évben vannak közülük olyan férfiak, akik eljönnek a teológiára, mert szeretik Istent, és neki akarnak szolgálni. Nem a gyülekezetük küldte őket, sokszor nincsenek is meg az adottságaik az ilyen szolgálathoz, de jönnek, mert azt hiszik, hogy mindenkinek, aki igazán szereti Istent, "teljes idejű szolgálatban" kell állnia. Pedig a lehető legnemesebb dolog, amit tehetünk, hogy hűségesen szolgáljuk az Urat azon a helyen, amelyet Isten jelölt ki nekünk. Egy úgynevezett "világi" elhívás is jelenthet teljes idejű szolgálatot.
Sokan vannak közöttünk, akik bizonyos foglalkozásokat magasabbrendűeknek tartanak. A tipikus keresztyén felfogásban a legnagyobb tisztelet a lelkészeknek jár. Vannak világi emberek, akik a politikai szolgálatot tartják nagy becsben. Néhány évvel ezelőtt egy igen vagyonos politikus adó-visszaigazolásából kiderült, hogy egész évben mindössze 600 dollárt adományozott jótékonysági célokra. Arra a kérdésre, hogy miért volt ennyire fukar, így válaszolt: "Én az egész életemet a közszolgálatnak szenteltem." Azon gondolkoztam, hogy akkor szerinte a pékek, kamionsofőrök, földművesek, szemetesek és titkárnők nem a közt szolgálják? Mi talán nem értékeljük ilyen nagyra a politikai szolgálatot, de a legtöbb keresztyén egyetért abban, hogy vannak magasabb és alacsonyabb elhívások.
Isten előtt azonban minden tisztességes elhívás nemes. A pénztárosok, könyvelők és lelkészek Isten szemében teljesen egyformák. Persze azért a keresztyéneknek nem szabad törvénytelen vagy erkölcstelen munkát választaniuk, de Istent akármelyik, törvényes foglalkozással szolgálhatjuk. A legmagasabb pozíciót pedig azok tölthetik be, akik abban a munkában állnak, amelyre Isten elhívta őket, és meg is adta a képességeket hozzá.
Ha nem lennék erről meggyőződve, nem írhattam volna meg ezt a könyvet. Sok éven át egyszerre három státuszban is szolgáltam a Covenant Teológián: mint az Újszövetség professzora, mint oktatási alelnök és mint tanszéki dékán. Az alelnöki posztról azonban lemondtam, pedig annak volt a legnagyobb presztízse, ott kaptam a legmagasabb fizetést és tiszteletet. Én mégis azzal akartam szolgálni, amihez a legtöbb képességet kaptam - a tanítással és az írással. És, ami nagyon fontos, Isten felkészítette az utódomat, hogy sokkal jobb adminisztrátor legyen.
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy tudjuk is végezni azt, amit választottunk. Például, túl sokan szeretnénk profi sportolók, zenészek és művészek lenni. Teljesen mindegy, hogy milyen erős bennünk a vágy, ha senki nem ajánl nekünk munkát a kívánt területen, vagy nincs hozzá tehetségünk. Isten elhívhat minket olyan nehéz feladatokra, amelyek megfoszthatnak kedvenc tevékenységeinktől, amelyeket eddig folytattunk. Egy férfinak olyan karriert kell építenie, amely lehetővé teszi, hogy gondoskodjon a családjáról. Az egyik barátom egyszer válaszút elé került: legyen koncertzongorista vagy befektetési banktisztviselő. Tehetséges zenész, mégis a bankszakmát választotta, mert a zenei pálya sokkal bizonytalanabb egy család megélhetésének a szempontjából. A banki állás a foglalkozása, a zene pedig a hobbija. (folyt. köv.)

Dan Doriani
 
 
0 komment , kategória:  A férfi, akit Isten formál  
Bűnös vagy!
  2018-06-03 12:38:40, vasárnap
 
  Bűnös vagy!

Aki azért tudna jót cselekedni, és nem
cselekszi, bűne az annak! Jak. 4:17


Nem loptam, nem csaltam, nem öltem,
ki mondja, hogy bűnös vagyok?
... Hogy néha botlik is az ember?
Hisz nem vagyunk mi angyalok!

Lám: még a templomba is járok,
van bennem hit és szeretet,
imádkozom is, s mindig kérem
a mindennapi kenyeret.

Hát mért haragszik rám az Isten?
Az ártatlant miért veri?
Büntesse azt a sok gazembert,
akikkel a világ teli!

Így beszélsz... De felel az Isten:
ember, ne álltasd magadat!
Ki jót tehetne s nem cselekszi,
bűnös az! És bűnös marad!

Hány sírót láttál, hány sebet?
s nem adtál vigaszt, balzsamot.
Hány éhező került utadba,
hány árva, rab és elhagyott,

mit tettél értük? Hány esengő
szemből lobog feléd a hála?
Nem terhel összetört szívek,
hit, erény, s igazság halála?

Hallgattál, mikor szólni kellett,
hagytad, hogy csaljon a hamis.
falaztál a paráznaságnak,
s parázna voltál magad is!

Látod, hogy itt dúsan arathat
ki csak napot lop, s nem vetett,
s mások robotban halnak éhen...
Igaz vagy? Hát mért tűröd ezt?

Rohan a bűn, dúl, rombol, éget,
mért nem veted elé magad?
"Ki jót tehetne, s nem cselekszi,
bűnös az, és bűnös marad."

Ki Istené, most nem lapulhat!
Igaz vagy?... Színt kell vallanod,
s mit más suttog, a háztetőkről
kell azt néked kiáltanod.

Ne áltasd magad langy kegyesség
kéjében. Tégy, küzdj, állj ki hát
az igazságért, ha keresztre
visznek is, mint Isten Fiát!

Ezernyi vád szól ellened s te
igaz vagy?... Ím, döntsd el magad:
"Ki jót tehetne, s nem cselekszi,
bűnös az! És bűnös marad!"

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 530 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 18604 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 2421
  • e Hónap: 24071
  • e Év: 24071
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.